- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz kabelmania27 #79750 üzenetére
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
laszlohu
addikt
válasz laszlohu #79703 üzenetére
Kijött a Vidanetes szerelő,
az oszlopon ( házon kívül ) volt a probléma,
ha legközelebb szélvihar lesz, vagy rossz idő majd úgyis elválik, hogy tényleg megjavították, vagy sem,visszautalva a gagyi kínai coaxelosztókra, azt mondta a szerelő, hogy, ami van nekik jelmérő készülék, azzal rögtön rá lehet jönni a készülék által mért jelekből, hogy gagyi kínai, vagy jó minőségű, szerencsére nálunk utóbbi van, bár meg nem kerestük fizikailag.
-
Kékes525
félisten
válasz kabelmania27 #79754 üzenetére
Stabilnak találok minden csatlakozást.
Az értékek biztos hogy rendben lehetnek? Nem a szakértelmedet kritizálom. Azért kételkedek, mert nem állandóan, nem hosszú ideig tartóan, hanem pillanatszerűen jelentkezhet a hiba, mert az IPTV-ben nem volt szakadás. Ha a hiba hosszabb ideig fennállna, nem tudnám nézni a TV felvételeket, amit most nézegetek, de nem voltak szakadások ott. Nem tudom, hogy a jogosultságot milyen gyakorisággal ellenőrzi.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
-
Kékes525
félisten
válasz kabelmania27 #79756 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz Gubek-Einste #79632 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy a FAQ-ban folyamatosan 5-1000MHz-es Splittereket tárgyal az aki szerkesztette. Amennyiben CE tanúsítvánnyal rendelkező Splittert használ valaki, de 5-2450Mhz átviteli képességgel, akkor ugyanúgy megfelel az elvárásoknak, TV-s irányból HPF szűrővel leválasztva?
Ha nem, miért nem? Miért fontos az 5-1000Mhz?Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy kaptam egy új modem router cuccot mivel a régi Cisco haldoklott ez ment kb 4 napig és most nincs net se tv se telefon ETH felirat világít a net a wi-fi és az S jel villog. Újraindítás meg volt nem segített semmit.
-
Kékes525
félisten
válasz kabelmania27 #79756 üzenetére
Még egyszer köszi, az újraindítás használt.
-
raider21
aktív tag
válasz dchard #79687 üzenetére
Szia.
Ma lemértem UTP kábellel is a ZTE Speedport Entry 2i HGW VDSL2 vonal sebességet. A vonal paraméterei a hétvégén Wi-Fi-n keresztül mértekhez képest letöltés tekintetében romlottak? Legalább is a becsült sebesség a hétvégi 50 Mbit/s-ről lecsökkent 44-43 Mbit/s környékére.De a NetMánia L csomagban hirdetett sebesség ( 30/5Mbit/s ) teljes egészében megvan.
Íme:
raider21
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Tiszteletes #79758 üzenetére
A 2450Mhz-s műholdvételre való, magasabb a csillapítása, ezért előfordulhat hogy magasabb lesz az adási mint a 5-1000Mhz, ettől független bekötheted csak 50alatt legyen az adási különben akadni fog a net, átkötés után nézd meg a modemértékeket.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz raider21 #79761 üzenetére
Nem romlott semmi, az adásteljesítményből (output power, lásd a képeken: 10,7 dBm vs 7,7 dBm) vett vissza a HGW. Erre célzott korábbi hozzászólásában dchard, hogy bőven van a vonalban tartalék, kb. 19,5 körül van max-on, a tiéd már majdnem harmad annyira állt.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz raider21 #79764 üzenetére
Ha érdekelnek a DSL tulajdonságai, paraméterei, akkor ajánlott elolvasni az alábbi, dchard által írt cikkeket:
ADSL, minden amit tudni akartál
ADSL paraméterezés, hibaelhárítás[ Szerkesztve ]
-
rokendrol
senior tag
Lenne egy kérdésem smert tv -re tudok valakinek küldeni videót vagy fotókat és ha igen hogyan lehet? és ő hogyan tudja megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz lemusz #79768 üzenetére
Hogyne lehetne, csináltam magamnak, részben ez volt a szakdolgozatom
Viszont az országban elérhető szolgáltatói (és a kereskedelemben olcsón hozzáférhető) modellek nem különösebben teszik értelmezhetővé ilyen szoftverek készítését. Anélkül hogy túlságosan belemennék: jelenleg a legjobb DSL chipseteket a Broadcom gyártja, ők viszont semmilyen információt nem hajlandók megosztani semmiről (ezért is szar a BCM chipes routerek Openwrt/LEDE támogatása például), ezért csak súlyos hetek kókányolásával lehet őket többé-kevésbé alkalmassá tenni arra, amire szeretném. Amíg ez saját szórakoztatás, addig nincs különösebb gond, de széles közönségnek gyártani más tészta. A másik hogy túlléptem ezen a szinten, és a jelenlegi fejlesztések mellett erre végképp nincs időm.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz rokendrol #79770 üzenetére
Javaslom keresd fel a TV topikját, nem hinném hogy ehhez a Telekomnak sok köze lenne. Smart TV-n van böngésző, elküldöd e-mailben ő pedig megnézi e-mailből. Bár a kérdésedet talán konkretizálhatnád majd a másik topikban, hogy mit szeretnél pontosan.
Dchard!
Én csak annyit mondok, hogy megértem és köszönjük minden DSL-es nevében az eddigi munkádat.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz dchard #79771 üzenetére
A Régi "szép" idők, amikor én is azzal molyoltam... még a 8Mbit/512Kbit-es méregdrága ADSL-es időszakomban, hogy a cikkeid leírásaid alapján modoljam a D-Link 321B modememet, kifacsarva a vonalban lévő tartalékok utolsó cseppjeit, a zajos vivőket kizárva, nem kizárva... Jajj Istenem! Ez már történelem. De ezen a helyen fogadd kérlek hálás köszönetemet! Sokat tanultam a technológia működéséről neked köszönhetően. Donationt elvből nem küldök, de ha majd eljön a "küldj egy sört" alkalmazások ideje, én emlékezni fogok rád. (Bort pálinkát, palackozott hegyi levegőt, ki tudja mi a gyengéd )
[ Szerkesztve ]
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz kabelmania27 #79762 üzenetére
Ezek alapján inkább egy 5-900Mhz-es két utas splittert hányjak be? Vásárlás előtt állok, és a NET potenciális instabillá tétele, nem szerepel a terveim között. A helyen ahol a többi szerelékanyagot rendelem, rihtig nincs 5-1000-es típus....
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Van e olyan parancs, amivel a routert újraindíthatom (mert akkor automatizálni tudnám az újraindítást)?
-
titán
-
Kékes525
félisten
+ (#79780) Gubek-Einste:
Ilyen eszközöm van: TC7200.20 Wireless Voice Cable Gateway
-
ht42
senior tag
Hali!
Amióta optikai hálózaton vagyok a saját Asus RT N16 routerem véletlenszerűen újraindulgat, naponta többszor is. Találkozott már valaki ezzel a problémával? -
BrukoMisike
tag
Sziasztok! Az alábbi jelenség áll fent nálunk már lassan 1 éve: tavaly volt egy modemcsere, kaptunk egy Speedport W 724V Type Ci típusú modemet. Két nagyon idegesítő dolog van vele:
1. A WiFi-je elmondhatatlanul instabil, 3 m-re vagyok tőle, YT videót nézek a telefonon és egyszer csak megszakad az adás, mert, hogy nincs WiFi. Ha kimegyek a szobából szinte semmi jel nincs, főleg ha a szobaajtót is bezárom.
2. Ha bekapcsolom a saját gépem, ami UTP-n keresztül kapja a netet, betölt a Windows, indítom a böngészőt, mire megnyitnék egy lapot már nincs net, ránézek a modemre, épp újraindul. Ha ugyanezt laptopról csinálom, ami Wi-Fin kap netet nincs újraindulás. Ha ilyenkor újraindul a 30 Mb-ből ilyen 7-8 érhető el utána, ekkor áramtalanítani kell, megint várni vagy 3 percet, mire újraindul és akkor lesz újra teljes értékű a net.
Mit lehet tenni?[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz BrukoMisike #79783 üzenetére
Felhívod a hibabejelentőt és bejelented hibára, elmondod amit itt leírtál, és jobb esetben kapsz egy másik eszközt.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg Sat TV Családi+HD 58+22 TV csomagom van 20Mbit internet és hoppá plusz telefon csomag. Azt kérdezném hogy érdemes volna iptv váltani? Mennyire stabil a net és ha az akkor már váltanék 50Mbit. Azt mondta a telekomos mókuska hogy a jelenlegi csomagomon nem volna stabil a 50Mbites net. IPTV meg az volna nem értem vagy csak ráakart beszélni?
-
seger
addikt
válasz BrukoMisike #79783 üzenetére
Modem hibát bejelentheted. A wifivel nem fognak foglalkozni
-
dchard
veterán
válasz Tiszteletes #79775 üzenetére
A palackozott hegyi levegőt szeretném kérni, természetesen
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
den89
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés, most így munka közben egyszerűbb, mint hívogatni a Vidanetes ügyfélszolgálatot.
Szóval Vidanetnél vagyunk. Nem tudja véletlenül valaki, hogy ha 2. CI modult/kártyát szeretnék igényelni, az mennyibe kerülne havonta? Ugyanis eddig megelégedtünk a hálószobában az analóg adásokkal, de most oda is lesz új TV, amin biztos elég gyatrák lennének az analóg adások.
Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
T-home IPTV-nél a set-top-boxba UTP-t kell dugni. Van valamilyen lehetőség, hogy internetet is beköthessek közvetlen a TV-be ezen keresztül?
ez a motivációm.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
Mivel mondhatni minden lehetséges megoldást kizártál, így nem nagyon van erre megoldás. El kellene dönteni, hogy a sok kizárt közül melyik lenne mégis megfelelő. Én személy szerint a switch-re szavaznék, bár kétségtelen, hogy az is elfoglalja az egyetlen plusz konnektort.
Esetleg elosztható a kábel 2x2 érpárra, de akkor csak 100Mbps kapcsolat lesz lehetséges, és hát esztétikailag sem túl igényes megoldás ez.
-
ALI_G
veterán
válasz Intruder2k5 #79792 üzenetére
Tehát akkor az alábbit nem támogatja a telekom?
- UTP közvetlen TV-be, + TV-be decoder kártya (iylet nem ajánlottak a telekomnál, de a jelenlegi lakásunkban a UPC koaxon így szolgáltat)
- telekom tv set-top-box-ba megy az UTP, ebből hdmi ÉS utp a TV-beEzek közül egyik se támogatott?
-
DJ. Ru$y
félisten
Egyiket sem. IPTV esetén nincs se olvasó meg kártya. Interneten keresztül megy az egész, a TV-d pedig nem képes ezt feldolgozni. STB-ból nincs RJ45 "out", ez nem egy hálózati elosztó, csak egy mediabox.
-
Nethooligan
tag
Üdv!
Biztosan én vagyok láma, de nem találom sehol, hogy ha költöztetni szeretném az előfizetésemet (amin hűség van), és ahova költöztetném, ott nincs akkor internetcsomag, mint ami most van, olyankor mi történik?
Megkapom a kisebbet és fizetem a nagyobbat vagy esetleg leengedi a T az előfizetésem árát, mivel ők nem tudják szolgáltatni ami volt? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Nethooligan #79795 üzenetére
Méltányossági alapon kötbér nélkül válthatsz lefelé, ha náluk akarsz maradni. Azt hiszem dönthetsz úgy is, hogy, ha ugyanazt nem tudja szolgáltatni, akkor felmondod, és ilyenkor nem szokott lenni megint csak kötbér.
Ha nem hívtad még fel őket, én megtenném, lehet az ügyintéző tud olyan csomagot mondani, amit a weboldal nem mutat.
-
akela91
addikt
Üdv.
Most váltottam XXL csomagra, és ugyan gyorsabb lett a letöltés, de nem 120Mbit/sec hanem <80Mbit/s. (speedtest)
Lehet az az oka, hogy amit adtak jópár éve modem, nem képes többre? (Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway, Hardware Revision: 1.0).Eddig mindig jött a max le/fel akármelyik csomagban. (A hardverrel amin nézem biztos nincs gond, gigabitet is bírja).
[ Szerkesztve ]
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Most szerettem volna használni a TVGO szolgáltatást, de a FF alatt mindig a Verimatrix ViewRight bővítmény telepítését kéri. A bővítmény telepítve van, mivel tegnap este még TVztem vele.
IE alatt működik a dolog, de ez nem opció számomra.
Másoknál is előjött eme hiba?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest