-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsiforsz
tag
Üdv! t-Home DSL netet meglehet osztani vezetkénélküli routerrel, mert wifit szeretnék a lakásban és ilyen netem van. Köszi! És ha igen,milyen rotert ajánltok? A wifi nem káros az egészségre, igaz(akkor ha közvetlen ott van mellettem a router a szobában)?
-
KicsiUbul
őstag
válasz Dzsiforsz #7452 üzenetére
Meg lehet osztani, a routerrel kapcsolatban az igényeid, a lakás mérete, és a pénztárcád határolja be a dolgot. Ha nem nagy a lakás, és nem nagyok az igényeid, pl egy D-link DI-524 teljesen megfelel.
Azt hogy káros-e azt nem tudom megmondani, de nekem pár éve üzemelnek wifi eszközök a lakásban, meg a melóhelyen, és még élekÉrtem én...
-
Ebit
addikt
válasz KicsiUbul #7455 üzenetére
ADSL esetében ügyfélszolgálat, beazonositás után,azt mondja,hogy lemondható a telefon előfizetés, mig a T-Home csomagvarázsló oldala nem engedi, telefon nélkül az IPTV, valamint a magasabb internet csomag megkőtését.
Mi a megoldás, kinél az igazság,és csak személyesen intézhető?
-
KicsiUbul
őstag
Személyes véleményem szerint, ha kicsit komplikáltabb a probléma, a webshop alkalmatlan a megoldásra
Értem én...
-
Ebit
addikt
válasz KicsiUbul #7459 üzenetére
Lehetőség nyilt rá, szeretnék nagyobb internetcsomagot+ IPTV-t, és a telefon /vezetékes/ felesleges.
Elméletileg a helyzet optimális a változtatásra, mert régóta nincs hűség rajtuk. a csomagvarázsló,viszont,csak a vezetékes mellé engedi megrendelni, az ÜFSZ szerint, mükődik az általam leirt modon is.
-
KicsiUbul
őstag
válasz Cyberslider #7462 üzenetére
Mindig van egy gyökér, aki miatt elbuknak az ilyen dolgok. Nálunk is ez van az optikával. Ha lenne engedély, már hoznák is be. De hát a hát olyan mint egy nyugdíjas otthon
Értem én...
-
bazza
tag
Üdv!
Az optikai net sebességéről tud vki valamit mondani? XI. kerültben a Fehérvári úton elérhető lehet? A 25mbit és 50mbit között gondolkodunk, viszont nem fizetünk rá ha 30mbit körüli az elvi 50 mbites. -
-
gordonka77
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:van egy D-link 360t modemem és szeretném kiolvasni belőle a vonali adatokat az OrbMT nevű progival,de akármit próbálok folyton hibát ír ki!
Leírnátok nekem pontosan hogy mit kell beállítani,akár a progiban akár a modemben?
Köszönöm! -
TeeJay
félisten
válasz gordonka77 #7468 üzenetére
telnet-re rakod a progit
és beírod mivel lehet belépni a modembe
kb. ennyiaz FW frissített 360T modem admin/admin módon érhető el
a T-com-os régi viszont Dlink/Bridge talán ha minden igazszóval nem nehéz kiolvasni belőle
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Prego
senior tag
Olyan probléma lenne, hogy szomszéd vett egy laptopot+Web' Walk sticket a magentáknál, és kb 1-1,5 hónapja folyton megszakad és IP cím ütközésre hivatkozik. Bevitte, ott firmware-t frissítettek rajta, persze ott a helyszinen nem adta a problémát, viszont azóta is ezt csinálja.
Arra gyanakszik hogy valaki lopja a netjét, de haveromnak is van ilyenje és az letiltja a WiFi-t meg a többit hálózatot, ha bedugja a Sticket.
Valakinek valami ötlete?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
KicsiUbul
őstag
Itt inkább a magenta "madzagos" net kapcsolatokról van szó.
De szerintem kizárt hogy lopják a netjét. Kérdés hogy melyik interface IP címe ütközik, és meg kellene nézni, nincs e beállítva valami fixen.
Ha minden dinamikus, és a szolgáltatótól kapott IP ütközik, akkor a 1430 nál verni kicsit az asztalt.Értem én...
-
g0dl
addikt
Sziasztok
A T kábeles szolgáltatásával kapcsolatban volna néhány kérdésem analóg tv+kábelnet vonatkozásában
1. ehhez milyen dobozt(stb) adnak, illetve azon milyen kimenetek vannak?
2. milyen kell legyen a lakáson belüli topológia, azaz pl. a tv-k felé osztható-e a jel az STB előtt? (gondolom itt a jelerősség játszik)
3. az extra csomagban ígért 25/5 mindenhol működik-e, vagy előfordulhat, hogy 25/5-ért fizetek, de csak a gyengébb csomaghoz tartozó sebességet kapom (esetleg az elvárható korrektség okán ilyenkor a kisebb csomagot számlázzák) -
icab
csendes tag
Hali mindenkinek!
Tud e vki segiteni,vagy magyarázatot adni !
2/192 -es netem van, Thomson Speed T. csere volt Pirellire.A Thoms.kinyult.A jelenség P2P-be U tori 1.8.4 , letöltésnél fullon megy kb 255-260 -al.Nos addig mig meg nem indúl a seed.Ekkor a letöltés visszaesik kb 120-ra.Ha viszont korlátozom a feltöltést kb:8-10 kb/s-ra,akkor viszont megint full a letöltés.Korábban ez nem volt igy.
Kérdésem,van e a Pirelliben vmi beállitás erre vonatkozóan?
Ha vki tud kérem segitsen !!! SOS !!
Köszi előre is !!
Sziasztok.[ Szerkesztve ]
Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk!?
-
Kami11
őstag
Szerintem ez így természetes.
Nálam is úgy van beállítva az Utorrentben a letöltés közbeni seed, hogy a feltöltésem 1/3-a.
Miután végzett a letöltéssel, onnantól kezdve mehet teljes sebességgel a feltöltés.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
TeeJay
félisten
válasz gordonka77 #7473 üzenetére
én úgy emlékszem a progiban be kell állítani milyen modemből akarsz kiszedni infót
a 360T és társai telneten keresztül szedik
beállításoknál ezt választod ki
beírod a modem IP címét ami 192.168.1.1
és beírod mivel tud belelépni ami gyári modemnél admin/adminezután lazán lekéri belőle az adatokat és máris kész a grafikon
persze előtte ki kell osztani egy fix IP-t a hálókártyádnak ami más mint a modemé
-
g.gergo
senior tag
Szreintem meg így nem természetes. ADSL technológiából fakadóan természetes a visszaesés, reálisan kb. 10-15 kbps-al kellene visszaesnie a letöltési oldalnak teljes sebességű feltöltés esetén, DE NEM a felére. Természetesen megfelelő szabályozás esetén.
icab: Őtlet? Háát, nehéz? H van beállítva az uTorrent? Routerben QoS? Rakd fel a cFOS Speed-et, én használom már 3-4 éve, és nagyon szépen szabályoz.
[ Szerkesztve ]
-
Kami11
őstag
válasz g.gergo #7478 üzenetére
Ezért írtam azt, hogy szerintem.
Való igaz, hogy nálam több gép is használja a netet, (két asztali, mobil telefon, pda, xbox) és ezzel a beállítással, valamint cfosspeed-del mindenki játszhat, tölthet, zenéthallgathat, mindenféle lassulás, akadás nélkül!
Persze, ha nála csak egy gép van a hálózaton, akkor ott valami nem jó, de ha visszavéve a sebességet műxik, akkor nagyon nem kell vele foglalkozni ha letöltés után megy fel rendesen a seed!
Szerintem!
Persze a tanácsaidat fogadja meg és nézze át az általad javasoltakat, legfőképpen a QOS-sel kapcsolatban, mert az én routeremben lévő már okozott nekem meglepetéseket!
A Cfosspeed pedig nagyon jó program, ajánlott minden ADSL és kábele felhasználónak!A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
félisten
Heló!
A T-Com szokott késedelmi kapatot felszámolni a havi számlához?
Tavasszal is kaptam egy 4002 Ft-os, csekket 3990 helyett, most megy egy 4181Ft-osat.
Sima 2 megás DSL.Köcc!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Bobby G.
senior tag
Sziasztok! Próbáltam végigolvasni a topicot, de reménytelen... Viszonylag gyorsan kellene döntenem, hogy T-Home IP TV-t fizessek elő, vagy a jóval olcsóbb Digi szolgáltatását. Tudom, hogy ez itt a T-Home topic, de talán tudtok előnyökröl-hátrányokrol pro és kontra. Köszi: Robi
-
Kami11
őstag
válasz Bobby G. #7483 üzenetére
Egyértelműen T-Home, ha a minőség számít, pláne ha LCD Tv-n akarod nézni!
Az ár sem lesz olyan vészes, ha már van internet vagy telefon előfizetésed a T-Homenál, mert így igénybe tudod venni a dupla, vagy tripla kedvezményt! Ha a műholdas tv-t választod, akkor a családi csomag 2090 Ft ás lesz 50 csatornád.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
icab
csendes tag
válasz g.gergo #7478 üzenetére
Szerintem is vmi sántit,mert bármit is töltök( Pl: USD-vel ) le ha megy az utor feltöltés,a letöltésem drasztikusan leesik ! Ezt még megpróbálom, (cFosSpeed-v4.25.),de nekem vmi nem tetszik a vonalamon! Szerintem a kp-ban elbarmoltak vmit a modem cserénél mert vonal szakadozás volt az eredeti hiba,mikor lecserélték a Thomsont Pirellire.A Qos -hez nem tudok hozzászólni,a menüben csak adatokat látok ,hogy 5 precenként frissit! Majd még próbálok Dlink cserét aztán meglátom mi lesz!
Köszi a segitséget.Még jó, hogy ilyen lassan haladunk, mert lehet, hogy rossz irányba megyünk!?
-
J4N!
tag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám hogy néha egy pillanatra "megszakad" a (kábel)net
Gondolom amiatt hogy menetközben magától csak úgy ipt vált. Lehetne ezellen tenni valamit? Modem EPC2100R2 emellet még van egy DLink SwitchÜdv!
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz gordonka77 #7487 üzenetére
a modem felületébe hogy tudsz belépni?
mivel IP cím és mi a login/pass?itt van a modem type rész
[link]megkeresed melyikre írja ki azt hogy 360T, úgy tudom a telnet-re
beírod a modem IP címét
192.168.1.1meg alá a login és pass-t
majd alul refresh és már ki is szedte belőlenálam ennyi volt az egész úgy tudom
-
gordonka77
csendes tag
Így csináltam én is!
IP,login/pass ugyanaz mint a webes felületen,modem típusa kiválasztva 360t-nek,és minden esetben hibaüzenet!
IP:192.168.1.1
Login: Dlink
Pass: Bridge
Ja,router nincs,tehát a modem közvetlenül a géphez van kapcsolva,és ahogy KicsiUbul írta a hálókártyának is fix IP címe van![ Szerkesztve ]
-
Bobby G.
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Felmerült egy-két kérdés, próbálom összegezni a dolgokat, meg ami azóta történt.
Szóval monemtán egy régi (10 éves) SONY TV van befogva, ami a közeljövőben cserélődni fog, mert bár eddig semmi gond nem volt vele, de ráférne már egy csere. UPC-t fizettünk elő eddig, de a kisebbik fiam kedvenc csatornáját (Minimax) kivették belőle (T-Home családiban benne van), illetve a T-Home picivel olcsóbb is, mert telefonunk is van. Ráadásul nagyobbik fiam focirajongó, és nagyon örült, hogy a T-Home kínálatában van egy sereg sportcsatorna. Nekem meg az a + 1-2 filmcsatorna mozgatta meg a fantáziámat, meg a körítés (műsorújság, infók, megállítható műsor).
Időközben beköttetem egy próbahónapra a T-Home családi csomagot, így most 1 napja azt nyúzom, tesztelgetem. A csatornaválaszték jó, ennél több szerintem már nem is kellene. Mondjuk, hiányolom a helyi (városi) TV csatornákat, amit kihagytak belőle. Az is fura, hogy nagyon túlszaturáltak a színek. Vissza kellett vennem minden beállítást, fényerőt, telítettséget. Harmadrészt a kép bal széle túllóg, néha nem látom a kiírás első betűit. Néha-néha meg egy pillanatra kimerevedik a kép. Fura.
Amit a Digiröl írtok ez kicsit ijesztő.... -
Kami11
őstag
válasz Bobby G. #7497 üzenetére
Nekem volt UPC, DIGI és most T-Home. Mindhárom műholdas tévészolgáltatás, tehát erről tudok véleményt nyilvánítani.
Minőséget tekintve T-Home az első, majd UPC és végül DIGI.
A SatTV-t és a Digi-t néztem LCD-n, ég és föld a különbség! A UPC-vel nem volt különösebben gondom, max. az ára volt túl magas, ezért váltottam D.-re
Nem tudom miért szeretnél mindenképpen IPTv-t, de ha nem műszaki okai vannak és fontos az ár én a SatTv-t ajánlom. Dupla kedvezménnyel nem vészes az ára, olcsóbb mint az IPTv és a minőség is kb. ugyanaz. Igaz nem állítható meg az adás és néhány más extra is az IPTv mellett szól, de ha ezekre nincs szükséged akkor a válasz adott. Persze az igényeket te ismered.
A kép túllógásra 5letem nem nagyon van, esetleg a beltéri menüjében próbáld 4:3 arányra állítani a képet, ha olyan felbontású a TV-d.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
BalaNce87
addikt
Nemtom jó helyre írok e, majd meglátjuk. Egy olyan gépet készülök újra húzni, amelyen egy régi (még axeleros) netkapcsolat van. Olyan fajta, hogy csatlakozni kell külön, mikor netezni akarsz és lecsatizol mikor mondjuk kikapcsolod a gépedet. Az lenne a kérdésem, hogy ha új win lesz akkor hol, illetve hogyan tudom elérni azt a kapcsolódás ablakot, amivel fel tudok majd csatlakozni a netre (ilyen kis földgömb az ikonja). Én nekem soha nem volt ilyenem, így abszolút nem vágom hol érem ezt el.
Esetleg az új kapcsolat létrehozásánál?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest