Új hozzászólás Aktív témák

  • Nooeca

    senior tag

    válasz dchard #71921 üzenetére

    Pont ezt írtam én is hogy a DOCSIS az olcsón fenntartható hálózat. A másik részre meg annyit tudok mondani hogy sok helyen (értelmesebb vállalkozásoknál, nem feltétlen internet terén), ezt úgy oldják meg, hogy van egy fejlesztési kassza pont ilyen célokra.

    Lehet a történetet olyan prioritásba sorolni hogy hol fog hamarabb megtérülni, de ebben az esetben ez a fejlesztési kassza minden évben elfogy. Az hogy a Telekom pl. nem így csinálja, hanem van egy limit amennyit el lehet költeni, de nem muszáj elven "fejleszt", "tart" karban az az ő hibája.

    De szerintem ennek a fejlesztési kasszás kiszámolható történetnek még azért pozitívabbak is a hatásai, hiszen nem marad sok probléma későbbre. Ahol meg fejlesztett és amúgy negatív lenne a bevétel, mert több a kiadás, és nem térül meg, ott sem negatív, csak az a szeglet az, viszont legalább már felújított hálózatos. Pl. Budapest XIV nagyon jól jövedelmez de mondjuk Kisfalu település meg nem, XIV kerületben 13 egység a bevétel Kisfalu településen 25 egység az egyszeri kiadás és 2 egység a folytonos bevétel. Még mindig pozitív a bevétel.

    A 30 Mbit/sec-re meg annyit tudok mondani hogy majd meglátjuk mit változik a jövő, hiszen nem lehetetlen hogy a piac ellehetetlenítse hosszú távon az ez alatti sebességeket, vagy esetleg egy törvény szabályozza be ezt, hiszen papíron már minden hálózatnak tudnia kellene majd. Nem gondolom úgy, hogy ez az informatikai fejlesztésre való "kötelezés" ez megállna a 2020-as céldátummal, ez szerintem csak egy mérföldkő, főleg hogy nagy potenciált látnak benne, mint Digitális társadalom... (most jön majd az EU-s tervezetek ezzel kapcsolatban)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák