Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    válasz Szokenesz #56278 üzenetére

    Kb 1 évig egyáltalán nem volt szakadás, látszólag teljesen stabilan és jól ment a 20 MB/s is. Ennek ellenére mégis 2-3 havonta jött rá mínusz 2 MB/s korlát. Azt figyeltem meg, hogy a kisebb áramszünetek miatt az automata rosszul érzékelte, vonalszakadásnak nézte és egy esős, szeles idő után korlátozta le. A környéken sosem volt igazán jó a vonal, de ezt eddig is tudtuk és mivel nem okozott látszólag semmi problémát, ezért gond sem volt. Mióta a telekom elkezdte alkalmazni az automata vonalellenőrző érzékelőt, azóta van állandóan probléma, mert ha egy kis szél, eső, áramszünet van, azt hibának veszi, de ha "megjavul" a vonal , ahhoz már hülye, hogy visszaállítsa a sebességet. Egy ideig lehet kérni (szívességből) valakit, hogy visszaállítsa, de aztán megunják és egyszerűbb nekik korlátozni, visszatenni őskori csomagba, vagy inkább kikötni, mint hogy nekiálljanak kijavítani a tényleges hibát. A környékünkön nem sokan használnak T-s netet, ezért sok panasz sincs. Gondolom, ha mások sem törődnének bele mindenbe, akkor kénytelenek lennének javítani.
    Egy ideje itt is minden nap kialszik 1-1 pillanatra, vagy villan egyet a Routeren a Telefon led, de szakadás csak ritkán szokott lenni, az is inkább éjjel 4-kor.
    A másik, ami még a böngészés lassulást okozza (az is kb 1 éve kezdődött), gyakran rossz a telekom DNS.
    Nálatok még nem vizsgálták ki a vonalat, hogy hol van a hiba?
    Itt már mindent cseréltettünk a házban és az utcában. (az utcában egyik oszlopon található, széthullott, rozsdás dobozt saját költségünkön).

Új hozzászólás Aktív témák