Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz n@p@lm #55381 üzenetére

    "vdsl és vectoring"

    + bonding, aminek alapvetően a vectoring teremti meg az alapját. A bondng - vagyis a több telefon érprár összefogását - már az ADSL2 óta ismeri a szabvány, mégsem használták eddig alapvetően azért, mert az egymáshoz közeli érpárok áthallási zajt okoznak. Ezt szünteti meg a Vectoring azzal, hogy a speciális moduláció miatt a közeli vonalak egymás számára ellenfázisba kerülnek, és a zaj kioltja magát.

    Mivel vidéken jelentős tartalék van a telefonhálózatban érpár ügyileg, a technológiák kombinálásával például az is megoldható, hogy akik távolabb vannak, azok kapnak bondingot isa vectoring mellé, így azonos távolság mellett is duplázható a sávszélesség. Akik pedig közelebb vannak, azoknak önmagában a vectoring miatt közel duplájára emelhető a kapacitás.

    A vectoringnál egy dolog fontos: hogy az összes végpont át legyen migrálva VDSL2-re ami vectoring képes. Hacsak néhány nem vectoring képes VDSL2 vagy régebbi ADSL előfizető marad egy területen, az szinte teljesen el tudja rontani a vectoring hatásfokát.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák