Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz galaxy_ace #28718 üzenetére

    Nekem gyanús, hogy ez egy régi 10megás csomag, aminek még csak 0,5mega volt a feltöltési sebessége.

    Jól tetted hogy szóltál, az átkábelezés után már biztosan nem nálad van a hiba, a többit oldják meg.

    wmati:

    mekkora a késés? lehet csak bizonyos csatornákat vesznek át más forrásból, de ne feledd: a digitális jelfolyam előállítása időbe telik (encode) ráadásul jön még rá a hibajavítás, interleave stb. Itt persze néhány másodperc különbségről van szó, maximum 20-30-ról.

    kábelmánia:

    Na amiért nem megy +10 fölött bizonyos modemekkel, ezért van megadva bizonyos működési tartomány. A túl magas jelszintet semmilyen tuner nem szereti, pedig a kábelmodemekben is csak tuner van.

    Roli:

    Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem reális az az 1megabit felfelé. Nem tudom elképzelni, hogy ennyire ki legyen terhelve az a link. Nincs csomagvesztésed vagy jelentős ingadozás a késleltetésben? AZért kérdezem, mert simán lehet, hogy egy erősítő vagy egy régi FP lézer clippingje szétcseszi az US-t, de akkor nem csak nálad lenne ez a jelenség. Én valamiért US problémára gyanakszom, ha pedig az US szar az megfogja a DS-t is. Figyelni kéne az US powert nem ugrál-e 1-2dB-nél jobban. Ha én te lennék, most scripttel elkezdeném tölteni adatbázisba a modem paramétereit aztán összenéznék pár napi statkót, hátha le lehet vonni belőle valamilyen következtetést. Egyébként amilyen jól hozzáférhetőek a diag adatok a Broadcom-nál DSL platformon, akkora kalap szar a DOCSIS cuccuk (hozzáférhetőség szempontjából).

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák