Új hozzászólás Aktív témák

  • Capella

    senior tag

    Azt kérdezem, ha villanyoszlopon viszik az optikai kábelt, kell-e a ház előtti oszlopra is elosztó doboz? (Vagy mi az a kütyü, ami felszerelnek.)
    A kisvárosban, ahol szintén előfordulok, már jó ideje vezetgetik az optikai kábelt. Eddig csak a beton villanyoszlopokon volt lelógón a földig végigtekergetve, miután végighúzták, de nemrég elkezdték rászerelni a fehér műanyag dobozokat. Ma is szerelték Húsvét hétfőn. Talán 1 hónap, mire kész lesz, mondta az egyik szerelő.
    Csak ezután és most tűnt fel, hogy pont az előttem lévő villanyoszlopon, ahonnan a villany bekötésem, és egy ideig a régi kábeltévé jött a tetőtartóra, onnan nem jött le az optikai kábel az oszlopra tekerve, és persze így műanyag dobozt se kötöttek rá.
    Mindkét szomszédnál van, és eddig azt láttam, hogy általában majd minden oszlopnál van földigtekert kábel, és lett doboz, ahol bekötésre lehet számítani.
    Tényleg kellene ez mindenhová? Vagy hogy oldják meg, honnan és hogy kötik be nekem, ha esetleg megrendelnék egy optikai netet?
    A szomszédok oszlopaitól, dobozától kicsit furcsa és srégvizavé lenne. ;)
    Vagy ne foglalkozzak ilyennel, ha kell, megoldják.

Új hozzászólás Aktív témák