Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Morris #137911 üzenetére

    Megelőztek, így inkább a #137913-hoz:
    Mesh esetén sem kell saját router. Annak más a feladata. Meshnél AP-k kellenek, meg egy kontroller eszköz (ami SOHO eszközöknél általában az egyik AP). A jó paraméterezhetőség attól függetlenül megmarad (legalábbis a hálózat vezeték nélküli részére).
    De mivel szolgáltatói oldalról úgyis meg van kötve a kezed, így jobban jársz, ha az otthoni hálózatos topikban olvasgatsz/keresgélsz/kérdezel (ebben a sorrendben)

    #137909 boxoslaca:

    „De ez csak sufnituning kategória”
    Mondd az amerikai légierőnek. Szerintem biztosan felvesznek külsős tanácsadónak, ha már ennyire értesz hozzá :)

    „[...] nem egy központi "univerzális" egység (CPU) végzi , sok más egyéb feladat mellett”
    Ilyen feladatot CPU-ra bízni nettó erőforrás-pazarlás szerintem

    „Tőlem aztán úgyhívod ahogy akarod”
    Az elmúlt pár hsz-váltásunk lényegében arról szólt, hogy a te értelmezésed egy általam használt szóra (ami egyébként is mellékes volt a mondandóm tekintetében, továbbá tárgyi tévedést nem tartalmazott) más, mint ami szerinted az én értelmezésem (megjegyzem ez nem először fordul elő). Ez alapján annyira mégsem állja meg a helyét ez a kijelentésed...

    #137910 PBA:
    „Fogalmad sincs arról, hogy milyen jelek érkeznek be a szolgáltatóhoz, milyen formátum különbségekkel, milyen jelutakon.”

    Nem tagadom, így van. De ezek miért lennének relevánsak (főleg az implementálással kapcsolatosan)? Nem hiszem, hogy túlságosan befolyásolnák a beszerzendő infrastruktúra fajtáját, ha meg igen, a költségekben túl nagy különbséget akkor sem jelenthetnek. A beérkező jeleknek meg a meglévő infrastruktúra egy pontján elő kell lenniük készítve az enkódolásra már most is. Ott kell „leágaztatni”, és alapvetően ugyanúgy feldolgozni, ahogy most is teszik. Csak a kimenet lesz más, de a (szintén meglévő) disztribúciós rendszer szempontjából ez is irreleváns.

    „mi mindent kell még implementálni ilyenkor (EPG, multi audio, szerver oldali rögzítés a visszanézhetőséghez, stb).”
    Nem hiszem, hogy manapság létezik olyan, direkt ilyen célra kitalált és használt eszköz, ami nem támogatja a több hangsávot out of the box.
    Ha tippelnem kéne, EPG dettó (nem beszélve arról, hogy annak nem feltétlenül kell a streammel együtt érkeznie /akár intereten is jöhet, mert a Telekom TV platform tudtommal önmagában nem rendelhető, csak internettel együtt/, ráadásul nem is időkritikus szolgáltatás, így a felvetésemmel kapcsolatban szintén irreleváns).
    A szerver oldali rögzítés szintén, az már egy meglévő rendszer a Telekomnál, lehet azt is használni (az ráadásul eleve OTT jön tudtommal, így különösen semmi köze ahhoz, amiről én beszélek).
    Nem a nulláról kell felépítenie a szolgáltatónak az egész rendszert, nagyobbrészt már nem csak rendelkezésre áll, hanem használatban is van minden, ami alapvetően kell. Ez csak egy kiegészítése lehetne a már meglévő infrastruktúrának. Persze nem gondolom, hogy pofonegyszerű megoldani, de azt sem hiszem, hogy olyan megoldhatatlan lenne.

    „Egy hangyányit bonyolultabb infrastruktúra.”
    Nem gondoltam, hogy nem az. Csak úgy gondolom, egy ekkora cég esetén nem megoldhatatlan. Pénzügyileg meg főleg nem. Mindent egybevéve szerintem több előnnyel (és relatíve kis befektetéssel) járna, mint hátránnyal. Főleg, hogy előbb-utóbb úgyis meg kell lépnie.

    „Abban egyetértünk, hogy nagyon kellene a H265. De ez nem kevés pénz.”
    Mihez képest nem kevés pénz?
    A következő lépcső mindenképp a H265 lesz (AV1 szerintem felejtős, VP9 még inkább, főleg, hogy már most olyan boxot osztanak, ami hardveresen támogatja a H265 dekódolást, másik kettőt tudtommal nem).
    A trendeket nézve olcsóbb már nem lesz az átállás még a közepesen távoli jövőt nézve sem. Szerintem minden elhalasztott évvel pénzt veszít vele a szolgáltató.
    Persze ez az egész csak egy ártatlan ötlet volt, nem is értem, hogyan fújtuk fel ennyire :) Csak annyit akartam felvetni, hogy szerintem most tökéletes lenne az időzítés a váltás megkezdésére

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák