- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Adobe Lightroom topic
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
snyper990
őstag
válasz
bapeti23 #137499 üzenetére
De ezt már azután írja, hogy visszaállítottad a gép hálózati beállításait, nem? Tehát beállítottad a gépet, hogy várjon egy automatikusan osztott IP címet a routertől, a router meg be van állítva, hogy ne osszon IP-t, és csodálkozol, hogy nem megy
Hívd fel az ügyfélszolgálatot. Távolról megcsinálják neked -
snyper990
őstag
válasz
bapeti23 #137496 üzenetére
És az Asusnak fix címe volt? Olyan címet állíts be, ami nem volt fixen beállítva semmi másnak. Utána kapcsold ki a gépet, indítsd újra a HGW-t, és utána kapcsold be a gépet. Bár ha már visszaállítottad gyári beállításokra, akkor a gyári belépési címen a gyári adatokkal elvileg be kell tudnod lépni.
A gépen csak net nincs, vagy a LAN kapcsolat sem épül fel?
A dupla NAT ebbe nem zavarhat be, ha közvetlenül a HGW-hez csatlakozol. Másrészről ha a HGW nem bridge módban van, akkor nem ajánlott egy második routert is beiktatni a hálózatba -
bapeti23
csendes tag
válasz
Rick4 #137493 üzenetére
köszönöm a válaszokat! sajnos nem oldódott meg így se úgy se. először adapterbeallitasok (ethernet kapcsolat) módosítása-tcp/ipv4/nélkül manuálisan megadtam a .2 vegu ip-t, de érrt alhalozati maszkot is, erre fel is dobta a 255.255.255.0-t. mentettem, összekötottem, de nem változott semmi, nincs net, sagemcomot nem érem el. utána ezt töröltem, visszatettem automatikusra. reseteltem, és ugyanaz. esetleg további ötlet?
-
-
bapeti23
csendes tag
Sziasztok,
remelem tud valaki segíteni: a telekomos sagemcom (3686 v2, asszem- nem vagyok otthon éppen) routeren kikapcsoltam a dhcp szervert. igen, nem kellett volna 😊.. egy asus xd6 volt mögötte router módban, és úgy tudtam ha kikapcsolom a telekomon a dhcp módot, akkor valami jó dolog történik. annyi történt hogy nem tudok netezni. es hogy azóta nem tudok visszalépni a routerbe, hogy visszakapcsoljam. az asust már kivettem a rendszerből, újraindítottam a sagemcomot, de továbbra sem tudok belépni az admin felületre. 192.168.0.1-en lehetne belépni. ha valaki segíteni tud, azt köszönöm! -
SV21
tag
válasz
taki01 #137481 üzenetére
Mindenkinek köszönöm, természetesen mindenképpen telefonálni fogok, csak szerettem volna tudni, hogy mire számíthatunk.
Nem tudok róla, hogy a szomszédok közül bárkinek is problémája lett volna bekötésnél, ráadásul spec 1 árak vannak mindenkinél, akkor gondolom nekünk is az járna...
Fejleményekről beszámolok majd
-
mgaben
senior tag
válasz
RobexX10 #137483 üzenetére
Minden kizárólag akkor lesz egy hálózaton ha a xiaomi router ap módban lesz használva, és az ip-ket a szolgáltatói eszköz osztja. Ellenkező esetben az iptv (android tv) box más hálón lesz, mert vagy a szolga ont-ba kötöd, vagy pedig a router bizonyos portját teszed bridge módba, de akkor is az ont fogja adni neki az ip-t. VLAN beállítást a Té nem adja ki, ezért kell a saját router egyik portját bridge módba tenni. Wifi-n igmp-vel ideig óráig ment, de aztán csak fekete kép, és nem volt adás. Elég sokat olvastam itt is, Té fórumon is, próbálgattam beállításokat, de csak így működött (nem csak nekem).
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan elérhető lesz nálunk is Telekom optika. 1000/1000 net + IPTV-t szeretnék köttetni.
Jelenlegi routerem Linksys EA8300 (cseréni fogom majd Xiaomi AX3600-ra) amit szeretnék megtartani. Jelenleg 30-40 eszköz van rezerválva. (okos otthon cuccok, NAS stb.)
A routerből egy utp kábel (nem tudok többet behúzni) megy a TV falba, ahol egy switch osztja szét kábelen több eszköznek a netet (2db TV, Xbox, AVR, Apple TV stb.)
Kérdésem mit tegyek, hogy minden egy hálózatba legyen?
-Linksys routert bridge módba tegyem és az új router osztja az új ip címeket és lerezerválom újra az eszközöket
-Tévéfali switchet lecserélem IGMP Snooping képesre az IPTV miatt.
Ti ezt, hogy oldanátok meg? Van jobb módja? -
Rick4
félisten
válasz
Dalion #137478 üzenetére
Nem rossz, árban meg ugyanannyi, mint az asus, azt gondolná az ember, hogy az ilyemsi overkill, holott ez arról szól, hogy mindenhol egformán menjen a net, akkoriban én 40m2-en laktam egy kertes házban, elvileg ott mennie kellett volna az asusnak is, de nem, Gbit-es net volt, amiből a klotyón ( a legjobb hely, ahol speedtestelni lehet) 1 fal és a hűtő mögött 60 Mbit jött át, a xiaomival meg 650 Mbit, 1-2 méterre tőle kitekerte telefonnal (Oneplus 8 pro9 a gbit-et.
Most itthon is cseréltem mindkét gépben a wifi kártyákat ax210-re, nem csalódtam... A képen a kapcoslati sebesség érdekes.
-
Dalion
tag
válasz
Rick4 #137474 üzenetére
Komoly cuccnak tűnik ez a Xiaomi, de az én felhasználasi körömre overkill, nekem eddig nem volt bajom az asus-al se, ha beadja a kulcsot nyilván szétnézek mi a jelenlegi ajánlás, 60nm körüli lakásban lakom, igy is megvan 5ghz-es sávon a min 150Mbit 2 fal után is, az meg úgy érzem elégséges lesz még egy darabig mindenre.
-
SV21
tag
Üdv mindenkinek!
Mit lehet tenni olyankor, ha a pontos lakcímkártya szerinti címet beírva a honlapon, azt dobja ki, hogy a "címen otthoni szolgáltatás nem elérhető"??
Miközben évek óta itt az optika lépcsőházban, minden bejárati ajtó mellett, természetesen a szomszédok döntő többsége már régóta előfizető...Chaten leráztak annyival, hogy az nem jelenti azt hogy elérhető a címen (???), meg ezt külön nem lehet felvinni a rendszerbe, csak ha a központ alkalmas rá akkor jelenik meg... Esetleg írjak az online felületen üzenetet nekik és akkor talán a műszaki csoport ránéz vagy mi...
Pedig 2,5 évvel ezelőtt a bekötés csupán azért hiúsult meg, mert a lakáson belül a csőben lévő koax nem mozdult meg, és mellette nem volt hely, mindent szétverni ez miatt meg nem akartunk (jelenleg meg tudnánk oldani, mert átalakítás zajlik).
Az én tippem, hogy az (is) kavar(hat) be, hogy közben módosult a címünk bő egy éve (tetőtér helyett 2. emelet lett), illetve a honlap felülete is megváltozott (most már az ajtó számot is be kell írni csak akkor kalkulál).
De hogy lehetne ezt mielőbb rendbe tenni??
-
Rick4
félisten
válasz
Dalion #137471 üzenetére
2 éve se volt az, ez egy igazi trágya asus cucc, semmi más, csak viszonylag erős volt, és ahhoz képest olcsó. Tudom, olvastam a topicot napi szinten, benne voltam nyakig. De annyira, hogy nekem volt ilyen 3 db is, örültem, hogy megszabadultam tőlük, volt, amit gariban cseréltek, másfél hónap volt, mire a szerviz rájött, hogy semmit se tud neki csinálni, és küldött újat, még a fóliát se szedtem le a dobozról, úgy adtam el azonnal, ahogy megkaptam, nálam 6-14 napon belül fogta magát mind, és elment a net, ledek villogtak, mint ha minden rendben lenne, de se wifi, se kábel nem adott netet, kapcsolat meg volt. Ugyanezt minhárommal csinálta, többféle gyári fw-rel és openwrt-vel is ugyanaz volt, pedig hidd el, értek hozzá...
A mellette berakott cisco hgw ugyanazt a jelet tudta, se erősségben, se sebességben nem volt érdemi különbség, 2 fal után .
Szerencsémre belebotlottam a xiaomi ax3600-as routeres csoportba, azóta az van, másfél éve nem kellett sem újraindítani, sem belépni a rtouterbe, működik, és lövi a jelet falakon keresztül is. -
Top cat
addikt
Másnál is szétesik a kódolatlan digitálison néhány csatorna képe?
-
Füst mester
csendes újonc
Android TV(Mi box s)-re rátudom varázsolni a TV GO-t?
Nagyon érdekes, hogy a szomszédos országokban már van dedikált TV GOjuk Android TVre. Itt Magyarországon pedig még le van maradva sajnos
-
Sztiven Segá
csendes újonc
Üdvözletem!
Olvastam, hogy korábban másnak is volt problémája azzal, hogy a STB kérte az IPTV regisztrációs számot. Akkor azt tanácsolták neki, hogy a MyT fiókban ez megnézhető. Most azonban ez a szám nincs sehol. Az STB egyik percről a másikra megállt, és azóta ezt kéri. Vanda szerint hiba van és az elhárításán dolgoznak, ami 72 óráig is eltarthat.
Tudtok valamit tanácsolni? -
snyper990
őstag
-
Dalion
tag
válasz
snyper990 #137461 üzenetére
Az előző Kaon megette a QoS beállítás mellett is, teljes sávszélességben működött a rákötött router, a sagemcomnal ki kellett ehhez kapcsolni. Az okát nem tudom, kellett pár óra mire végigzongoráztam a lehetőségeket. Mindegyik eszköznek más "lelke" van, plusz a sagemcom admin felülete végletekig le van butítva.
-
snyper990
őstag
válasz
Dalion #137290 üzenetére
Akkor ezek szerint - ha a csomag sebessége nem változott - csak nem maradtak ugyanazok a beállítások, ha eddig nem volt vele probléma...
#137457 csako: Az elképzelés jó, viszont az ő hozzászólásáig a kereső 179 találatot ad a „QoS” kifejezésre. Nem hiszem, hogy pont a 180. után fogják az emberek elkezdeni használni a keresőt kérdezés előtt... -
Rocker1
tag
válasz
patrikcoc #137452 üzenetére
Nekem is 4 tévém van, de csak egy internet előfizetésem van. A 4. tv miatt külön Technicolor ONT-ot küldtek. Egy régi Huawei HG8245H ONT adja az 1000-es internetet és a három tévét, meg a telefont. Sajnálom, hogy nem lehet a Technicolort használni netnek, mert jobb wifije mint a Huaweinek. Hiába dugom át a kábelt a Huawei-ből nem ad netet. A 4.tv miatt két tv előfizetésem van.
-
Essejó
veterán
Nos a múltkoriban írtam a szomszédomról a #136612 ban. Nos fejlemény van az ügyben. Levelet kapott amiben a Telekom közölte, hogy a kért 1000/25 Internet nem kivitelezhető, illetve konkrétan semmilyen koaxos net nem kivitelezhető nála. Nos ő kb még 8-10 méter koaxal lakik messzebb a saroktól mint én, nekem kivitelezhető volt, neki meg nem?
Ha jól meggondolom nálam is a harmadik csapat tudta megoldani. Az első kettő ide sétált 2 dobozzal majd felnézett, és közölte itt nincs kábel.A harmadik csapatnál volt kábeldob meg létra meg minden ami kellett.
Vagy van valami méter korlát amit az oszloptól elvezetett koaxnál figyelembe kell venni. A köztes dolgokat most nem figyelve, hogy a sarokház tetejére ráfeszítve (tulaj írásban engedélyezte), nálunk a kapunál lévő 6 méteres oszlopra engedélyezve a rákötés. Ha van valaki vállalkozó Hálépes akkor össze tudom hozni a szomszéddal. -
tuto558
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Telekom "Okoswifis" KAON AR1344E eszközei beállíthatóak-e úgy, hogy 2 készülék esetén mindkettő vezetéken kapja az internetet? A hivatalos kommunikáció szerint csak az egyik működhet vezérlő módban, ennél többet az ügyfélszolgálaton nem tudtak mondani - ez oké is, nem baj, ha csak az egyik vezérlő, a kérdés, hogy a "slave" eszköz mindenképpen csak wifin kaphatja az netet a "master"-től? A HGW-től mindkét helyre megy lan kábel ahol a 2 eszköz el lenne helyezve. Az oké, hogy a "slave" eszközt párosítani kell a "masterrel", hogy egymáshoz legyenek csatlakozva, de a kérdés, hogy ettől függetlenül lehet-e a második eszközt is lan-ról ellátni internettel, a két eszköz egymás közti kapcsolata pedig maradna mondjuk a Smart Roaming (AP steering) "letárgyalására" pl...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple asztali gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Adobe Lightroom topic
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Futás, futópályák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest