Új hozzászólás Aktív témák

  • Bog

    HÁZIGAZDA

    Dear all, az összefoglalót elolvastam, a google-t szétcincáltam, nagyjából van egy elméletem arról, hogy mit kéne tennem, de ha megkérdezem, akkor nem futok lukra, tehát:

    IPTV szolgáltatás kontra router

    Eddig egy ASUS routert használtam, amin simán átment az IPTV, ha ezt az opciót bekapcsoltam. Ezt most egy Huawei Q2 váltotta, ami több okból is szükségszerű volt, egyrészt az ingatlanban több lakást is el kell látnunk wifivel, másrészt az ASUS router megy máshová, ahol nincs vezetékes szolgáltatás, de az egy 4G/WAN kombó router. Szóval ezért történik a csere.
    De a STB a router beállításitól függően vagy nem is kap IP-t, vagy kap, de csak a színes háromszögekig jut el. A router admin elég satnya, bridge és router módra lehet állítani az IPTV-t, előbbihez megadhatók LAN portok (kemény kettő van), plusz VLAN (ID és 802.1p paraméterekkel), de ettől nem jutottam előrébb.

    Elfogadom, hogy a Huawei Q2 valamit nem tud, amit az ASUS igen, oké. Viszont mi a megoldás?
    Az működik, hogy még a router előtt egy switch-csel szétosztom a cuccot? A HGW-től jön az UTP a switch-ig, ott az egyik megy a routerbe, ami csinál nekem remek wifit, a másik meg rögtön a STB-ba, ami meg csinál nekem tévét. Ha ez a megoldás, akkor mi a leginkább költsghatékony switch, amit meg kell vegyek és kb azonnal működik?

    Köszönöm a válaszokat!

    Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

Új hozzászólás Aktív témák