Hirdetés
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Az otthoni díjcsomagok mikor fognak változni? Szeptember 1 vagy október 1?
-
Szpisti
addikt
Sziasztok!
Az STB megkotlott, ha mind a három led világít (zöld, kék, piros) és a bekapcsológomb is naracs színű mint amikor ki van kapcsolva, de se kép, se hang? Fekete képernyő. Működés közben áramszünet lett, és mire újra lett áram, nem tért magához. A Sagem HGW-n ellenőriztem, nem kap ip címet sem. Típusa: Cisco ISB2001
A másik két STB jól működik. Azok nem voltak bekapcsolva, amikor az áramszünet volt. -
bacsaba
csendes tag
Sziasztok!
Sat szuper családi hd, és mobil s havidíjas díjcsomagom van,
ezek mellett tudom nézni a tv go-t? -
m1lan
őstag
válasz
bacsaba #116784 üzenetére
Lehetséges, hogy telített a rézhálózat, ezért téged már nem tudnak rákötni, így sajnos nem lesz meg a 2 otthoni szolgáltatásod a Magentához. Kivéve, ha van másik címed vagy a családból esetleg valaki beleegyezik, hogy hozzá bekössenek egy vezetékes telefont. Úgy megkapnád a kedvezményt a TV-re és a mobilra, a saját vezetékes telefonod pedig maradhatna az Invitelnél (ha van).
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Boxhoz távirányítót honnan tudok szerezni? Már régi és nem jó. Vagy jó hozzá bármilyen univerzális? Tudnátok valamit ajánlani?
-
atee_13
őstag
Üdv!
Csak nálam nem megy TVGO-n a spíler 1? -
Darkness
aktív tag
Közben megoldódott. Eszembe jutott, hogy múltkor is volt ilyen problémám. felhívtam Őket, és kiküldtek egy frissítést most a központi egységre. Val'szeg míg távol voltam, nem tudták lefrissíteni, s ebből adódott a hiba...
Köszi...
-
bacsaba
csendes tag
Sziasztok!
Van egy mobil s díjcsomagom, és egy sat tv előfizetésem.Én akartam egy
otthoni telefon előfizetést is hozzá így meglehetne a magenta kedvezményem.
A Telekom internetes oldala kiadta, hogy lehetséges is, az ügyfélszolgálatos hölgy
is elöször azt modta mehet a dolog, majd késöbb a kollégájára hivatkozva azt modta
az otthoni telefont nem lehet bekötni, így ugrott a magenta kedvezmény.
Egyépként vonalas telefont az invitel szolgáltat.Ilyenkor mi van? -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Ma hazaérve tapasztaltam, hogy egyik STB sem meg. Csak a magenta háromszögek vannak rajta.
hálózatot lát, IP -t megkapja. Egy IGPM képes switchen keresztül megy / menne a dolog, de nem. Minden más szolgáltatás megfelelően működik. (5 napig nem volt áram alatt egyik ezköz sem)...
Mi lehet a probléma?
-
Nordik
őstag
1 évet be tudok vállalni. Alberletrol van szó, kilátásban van a költözés emiatt nem szeretnék hosszabb husegidot. Bár ha a következő címen van szolgáltatás természetesen atvihetem.
Valaszthatnek vodafonet is otthoni szolgáltatóként de nagyon szidják... Jut eszembe otthoni szolgáltatás lefedettsegben és minőségben is inkább Telekom? Több helyen elerhetoek mint mondjuk a voda?
-
Kaba
veterán
válasz
Nordik #116770 üzenetére
Kérheted 1 év hűséggel az otthonit,mivel a szerződést bármikor felmondhatod.Így megspórolod a 10200 Ft-os telepítési díjat.Ezenfelül az első hónap díjmentes lesz.Tehát,ha kitöltöd az 1 évet pluszban lesz 10200 Forintod és az első havi kedvezmény,ha meg bármikor felmondanád 1 éven belül akkor sem lesz több a kötbér mértéke a telepítési díj+első havi kedvezménynél.
-
Nordik
őstag
Van egy mobilelofizetesem hűség nélkül. Most szeretnék otthoni Tv illetve internetet lehetőség szerint hűség nélkül vagy maximum 1 év hűséggel. Ahogy kiválasztom a csomagokat egyiknél se változnak a díjak. Gondolom 1 ill. 2 évvel ugyanolyan áron kell adniuk. De hűség nélkül nem számítanak fel egyszeri díjat? Mert erről sehol nem találok infót.
-
törölt tag
Kérdésedből nem derül ki milyen technológia, technika áll rendelkezésre...
A sagemben van rá lehetőség. Ha neked a szolgáltató ONT, MODEM stb... készüléken ez nem áll rendelkezésre, ebben az esetben marad a régi bevált megoldás, a készüléken való beállítás lehetősége. Ha a Telefon készülék se alkalmas erre, akkor a cél elérése érdekében érdemes olyan kézi beszélő (Telefon) eszközt beszerezni, ami alkalmas a telefonszámok blokkolására.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Vezetékes telefonnál van arra lehetőség, hogy egy konkrét vezetékes számot tiltsak, hogy NE tudjon engem hívni?
A Telekom fiókomban a Kiegészítő szolgáltatások között nem találok ilyet, esetleg ügyfélszolgálat segíthet?
-
tobias40
veterán
válasz
kakuk.tamas #116763 üzenetére
OK,köszi mindenkinek!
-
Zeki
nagyúr
A telómon a Műsorújság app, össze is van rendelve a tv boxxal, de a csatorna sorrendet nem vette át a boxról. Szeretném egyik boxról a másikra màsolni a csatorna sorrendet a kedvencekkel. Ez hogyan lehetséges?
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #116741 üzenetére
Lassan már az sincs, ugyanis már telekomtvgo van. Telekom fiókkal lehet újra regisztrálni.
A meglévő tvgo automatikusan megszűnik. A megújult telekomtvgo használata esetén nincs már szükség PC, Laptop-ra telepíteni semmilyen plusz alkalmazást. Normálisan működik web felületen. Abban az esetben ha sikeres a regisztráció, bejelentkezéskor dupla bejelentkezést mutat, ha rá frissít valaki a böngészőre, akkor már 4 lesz.Max használható eszközök 5db Dió héjban ennyi.
-
n@p@lm
őstag
Feltenném ismételten a kérdést, szakavatott megválaszolhatná.
Ha két optika ONT felcserélek (szembeszomszéd) akkor tudom tesztelni a saját csomagomat az ő ONT-jével? -
bacsaba
csendes tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy manuálisan lehet-e a müsorujságot frissíteni,
a sat tv-n?Mindenhol a "nincs info" felirat van.
Köszönöm a válaszokat! -
DJMDJM
tag
válasz
#70234880 #116721 üzenetére
Ezeket végig zongoráztam. A switchez csak azért kell ragaszkodnom, mert nem tudok közvertlenül kábelt húzni az ONT-től az STBk-ig. Egyelőre fizikai akadálya van, tele vannak a csövek, melyek mennek a szobák között. Ameddig nem döntök úgy, hogy beáldozom a koaxkábelt és megpróbálok a helyén elhüzni 2 kábelt, addig a muszáj így megoldanom. Azóta annyi változott, hogy újra kireseteltem mindent és megy mindkét STB a switchen keresztül, de csak egyedül, ha a másik is bekapcsolásra kerül, akkor vmelyik akadni fog, jellemzően, ami a HD adást futtatja. Ha csak az egyik megy, akkor megy gond nélkül. Net sebességem mára helyrejött, az legalább már nem hiba.
-
abcde22
tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban hogy a Telekom iptv-jét szeretném fogni számítógépen. Hallottam hogy valamilyen IP címen és porton elérhető. Mi az az IP cím és port?
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #116733 üzenetére
Szeged egyes részein már párhónapja elérhető. Hívd fel a 1414 és érdeklődj, hogy a címeden elérhető e.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Jó napot Urak, esetleg van e valakinek belső infója arról hogy Szegeden, tervezi e a Telekom bevezetni az 1000/200 Mbit-es netet?
jó ez ami most van, de a feltöltés kicsit "mókás" (1000/25), és hátha lenne erről valakinek érdemi infója -
hyper83
tag
válasz
hyper83 #116668 üzenetére
Sziasztok,
megosztom a tapasztalataim, hatha valakit meg erint a dolog:
Elozmeny: a hazban az also szintre sajnos csak egy kabel van behuzva igy az STB-t nem tudom direct az ONT-re kotni, mert kell a vonal az Asus Aimesh node-nak
-sajat Asus routerrel PPPoE Passthrough-t hasznalva az IPTV-t nem sikerült mukodesre birnom, pedig amit lehetett kiprobaltam
-Ha nem hasznalok PPPoE Passthrough, ONT marad a DHCP server es az Asus fo routert AP vagy Wireless routerkent (dupla NAT) hasznalom, a felso szinten levo STB IPTV tokeletesen mukodik (main Asus routerre van kotve), viszon az also szinten levo Asus Aimesh node-ra kotott STB IPTV kb. 10 masodperc utan megall. Hiaba van a fo ruteren beallitva az IGMP Proxy es IGMP Snooping, ugy latszik az Asus Aimesh node ezt nem "veszi at" es kulon a node-ot nem lehet managelni...
-Ami jelenleg mukodik: az also szinten levo Aimesh node ele betettem egy gigabites switch-et es innen megy egy kabel az Aimesh node-hoz es egy masik kabel az STB-be (fo router manageli az also STB igy), igy az IPTV tokeletesen mukodik.Mas is tapasztalt hasonlot aki Aimesht-t hasznal?
-
Boss81
senior tag
válasz
kakuk.tamas #116730 üzenetére
Mi kegyetlenül szenvedünk vele egy ideje, és azt mondták(amit baromságnak tartok) hogy kb 1 méterig vállalnak garanciát a wifire a gyári modemnél. Bár az is tény ha kb 4 méterrel arrébb megyek, becsukok egy üvegajtót, akkor lemegy a telón a jelszint 4-ről 1-re. Szóval ez kicsit gáz szerintem. Amúgy eszközileg kb mi is annyit használunk, csak nálam még van plusz pár vezetékes dolog is.
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sagemcom F@st 5655v2 modemet használok, ami nagy valószínűséggel kezdi magát megadni, cseréltetnem kell. Az utolsó központi firmware frissítés óta, folyamatosan eldobja mint a wifi, mint a kábeles hálózatot naponta többször is.
A wifi jel amúgy is gyenge volt, és azon gondolkodtam, hogy berakatok mellé 2 db TELEKOM WIFI EXTRA DUO (STRONG) kacatot, hátha jobb lesz, erről esetleg van valakinek tapasztalata?
Valószínű ha nem a fent említett típusú modem lenne akkor nem lenne problémám. De sajnos ez valahogy nem az igazi. -
törölt tag
válasz
DJMDJM #116719 üzenetére
Nem tudom, nekem simán ment, megy. Húzd le mindent a Sagemről, reseteld le. Reset előtt kapcsold ki az STB-ket. Reset megvolt, Sagem magához tért, kapcsold vissza az egyik STB, ha kapott címet, megy a szolgáltatás akkor a másik STB is kapcsold be.Abban az esetben ha nem tölti le automatikusan a PPPoE beállításokat, akkor állítsd be manuálisan. Ha MikroTikre akarod bízni a PPPoE kapcsolatot, akkor állítsd be a Mikin, de előtte a pppoe passthrough kapcsold be az ONT-on. Ne a Switchre kösd az STB-ket, hanem direktbe az ONT-ra. Nekem is optika van, IPTV-vel, és nálam simán megy minden. És Mikrotik-en is ment, amikor beállítottam. Ment az internet, és az IPTV-is. 4 lába van a sagemnek, 2db használsz IPTV-re, marad 2 láb az internetre. ha rákötöd a Mikrotiket, dhcp kap internetet. De ha ragaszkodsz a switch-hez, akkor ONT 1 lábára kötöd a switchet, és a switch-re a MikroTik-et. És békesség.
-
-
DJMDJM
tag
válasz
#70234880 #116716 üzenetére
Nem megy mikrotik felé egyébként sem, most meg végképp nem, HP switch intézte eddig is, ezután is így szerettem volna a multicastot. Mint írtam, korábbi eszközökkel, vdsl betáppal ez évek óta tökéletesen működött, most csak a betáp lett optika és sagem az eszköz az eddigi zte, korábban speedport v2 helyett. De mivel nem ment, így most direktben vannak kötve az stb-k, de mint fentebb is írtam, nem sokat bírt, még tétlenül is lehalt, úgy, hogy csak az egyik stb lett bekapcsolva.
Abban bízok, hogy hátha vmit nem aktiváltak be, mert a szerelő a megbeszélthez képest korábban jött 3 nappal, csak holnap lett volna esedékes, de mivel kedden itthon talált, megcsináltuk. -
DJMDJM
tag
válasz
DJMDJM #116713 üzenetére
Már úgy bántam a Sagem-mel, mint a hímes tojással, de ez sem segített. Másfél órát ki volt kapcsolva mindkét stb, akkor még működtek. Híradó miatt felkapcsoltam, leakadt, hiába váltottam csatornát, akadt. Újraindítottam stb-t, jó lett, persze az 2 perc minimum. Fél órát ment, mikor átkapcsoltam másik csatornára, ekkor leakadt, mondom ok, vissza arra, ami ment, de akkor már az is akadt, nem tudtam egy híradót sem végignézni. Semmi köze a belső hálómhoz, stb-k direktben rajta. Ma már nincs elég erőm Üsz-t hívni, holnap azzal kezdek, de ne legyen így, de ha nem lesz más megoldás, akkor elállhatok ettől a szerződéstől? VDSL lett lecserélve, mert keresett T, hogy elérhető nálunk is a jobb technológia.
-
törölt tag
válasz
DJMDJM #116713 üzenetére
Ja a Multicast csomag telepítve van Mikrotikre? És rendesen be van állítva? Persze csak akkor érdekes ha a Mikire kötötted az STB. Mert ha simán csak rá dugod, akkor bizony nem fog menni. Ha meg a sagemen lóg az STB akkor azon mennie kell ha nem piszkálod az ONT-ot. És megy is, még akkor is ha az ONT pppoe passthrough-módban van. Minden esetben érdemes az ONT-on hagyni a STB, ha valamiért ez nem megoldható, és pl Mikire akarod rakni akkor Multicast csomag telepítés, beállítás. És akkor megy azon is.
-
törölt tag
válasz
DJMDJM #116713 üzenetére
Akkor le tudod tiltani az 1.1 és a 2.1 címtartományokat könnyedén. DNS-nek meg azt adsz meg az IP/DNS amit akarsz.
Ha dual wan, akkor próbáld meg, hogy csak pl az otthoni wan van bekapcsolva, és nézd meg mit mutat. Esetleg egy backup a Mikiről, és reset hogy akkor mi változik.
-
DJMDJM
tag
válasz
#70234880 #116712 üzenetére
Ha múködne, a közelébe sem mennék. Nekem mikrotik van mögötte és az kezel két bejövő vonalat. Ez a magán vonalam, a másik céges. Rohadtul nem gondoltam volna, hogy visszasírom a vdsl-t optikára váltás után.
Addig nem ütöm az ÜSZ-t, amíg nem tudom érdemben elmondani, hogy mik is történnek pontosan, milyen időközönként. -
törölt tag
válasz
DJMDJM #116709 üzenetére
Vagy letiltottak. Keresd az Ü.SZ. és majd kiderítik mi a gond.
Azt kell megérteni, és elfogadni a sagem nem szereti a Cím módosításokat. Ezt anno a szerelők is elmondták, hagyni kell a fenébe, nem nagyon kell piszkálni. És akkor nincs vele gond, nem kell nagyon belépkedni se. -
törölt tag
válasz
Beniii06 #116708 üzenetére
így van a guest wireless meg a 192.168.2.0/24 oszt címeket.
passthrough módban akkor érdemes használni, ha valami szolgáltatást akarsz üzemeltetni. És fontos hogy kívülről elérd. Bár ha simán ki DMZ-ed a saját eszközödet, majdnem ugyan ott vagy. Az hogy mi hozza létre a kapcsolatot, teljesen mindegy. Ha nincs szükséged arra hogy elérd kívülről. simán rá lehet bízni a kapcsolat létrehozását. Sokan használják ebben a formában is, probléma mentesen. -
DJMDJM
tag
válasz
#70234880 #116707 üzenetére
Cím tartományt nem változtattam, csak címet. 1.1-ról írtam át 1.254-re, mint a régieket. a 2.0-t a guest-nek tartja fent, arra figyelmeztet is.
Abban nem hiszek amit DJ. Ru$y írt, egyszerűen durva és elfogadhatatlan lenne, ha ennyxit sem lehetne állítani, főleg, hogy nem tiltott állítani.. Ennek ellenére kireseteltem és most tesztelem, a pppoe passthrough kivételével mindent meghagytam, de visszaírtam bele a felhasználó nevet és jelszót, ahogy érkezett, hogy legalább a timeservert elérje.
Miután elindult újra kellett az stb-ket is indítani, mert addig megakadt folyamatosan, most megy, de csak direktben, nem dugdosok most semmit, várom, mikor akad le, mert eddig is így volt, ha leakadt, mindegy direkt vagy nem direkt, sagem újraindítás minimum kellett. Most reset után ez sem volt elég, stb-ket is újra kellett, mert az a csatorna ment, ami előtte is ment, de csatorna váltás után már megállt. Újabb érdekesség, hogy a letöltési sebességem visszaesett 60Mbitre (már reset előtt is így volt, de nem foglalkoztam vele), most dokumentálok mindent, mert szerintem ez az eszköz beteg. -
-
Telda
addikt
válasz
DJ. Ru$y #116701 üzenetére
Az imént beszéltem velük. Megtanulhattam volna már, hogy mindent meg tudnak magyarázni
.
Hozzá teszem az előző hónapban még jól számlták a 30%-ot. Most azt volt a válasz, hogy mivel most hosszabbítottuk a hűségidőt, más kedvezmények vonatkoznak. De hiába mondtam, hogy a feltüntetett 30% Magenta kedvezmény csak 23%, csak elbeszéltünk egymás mellett. Ráadásul nem csak TV szolgáltatás, hanem a net és vezetékes telefon is hibádzik.
Júniusban még működött a matek.
-
prisz
senior tag
Sziasztok!
Nemrég volt karbantartás (docsis 3), előtte hibátlan volt szolgáltatás, mint ahogy most is tökéletes. Viszont észrevettem, hogy a karbantartás előtti kb. nulla hibaarányok, karbantartás után nagyon megnőttek. Lehet ebből gondom jövőben, amellett, hogy hibátlan még most is minden? -
-
DJMDJM
tag
válasz
DJ. Ru$y #116700 üzenetére
Persze, be van állítva, a switchben semmi sem változott, úgy van, mint előtte. Évekig működött így. Viszont tovább kerestem a hibát, írtam, ha mindkét stb rá van kötve, akkor a direktben kötött stb is megáll. Most rákötöttem mindkettőt direktben és így is megáll. Úgyhogy a saját hálózatomban hibát keresni már felesleges is, itt más gond van, lehet.
Stb-ket nem cseréltek és nem is aktiváltak újra, kellett volna az optikára való átállás miatt?
Semmi nincs már a Sagemre kötve, csak a két stb és megáll így is.
Jelszint:
Optical Module Rx Power (dBm)-17.258
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest