Hirdetés
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kaba
veterán
válasz
mamago1972 #115595 üzenetére
Üdv.Nincs új info.A Telekom még mindig az előkészítésnél tart,ami azt jelenti,hogy még egy ideig nem lesz változás.
-
mamago1972
tag
Sziasztok,
TV esetében az új platformról (OTT) még mindig semmi infó? Mikor várható? Tud valaki erről bármit is?
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Szokenesz #115592 üzenetére
Szüleimnél is ez van, 30-as csomaggal. (most fog bővülni 300-ra, kiváncsi leszek)
Két gondunk van vele:
vannak napok, amikor nem ad wifit, csak restart után. (telón, tableten sem látom az ssid-t. Falu szélén lévő ház, erdő mellett..)
Hiába állítok be port forwardot, nincs nyitva a port. (se vnc, se ftp)
Ha esetleg van valamelyikre ötleted.. -
funk648
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #115587 üzenetére
Win7-em van, ahhoz meg már nem érkeznek frissítések.
-
funk648
aktív tag
válasz
funk648 #115585 üzenetére
Az eseménynaplóba ilyen bejegyzéseket látok elég sokat egymás után.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kötötték be hozzánk az optikát, egy Sagemcom F@st 5655v2 típusú ONT-t kaptunk. Azt vettem ma észre, hogy a LAN porton rá kötött PC-m időnként eldobja a kapcsolatot, a Windows úgy jelzi, mintha nem lenne a kábel csatlakoztatva. Az elmúlt fél órában már vagy 10x eljátszotta ezt, ilyenkor a 2db IPTV box problémamentesen működik, csupán LAN kapcsolat esetén áll fenn ez a probléma.
Van esetleg valami ötletetek, hogy mi okozhatja ezt? Esetleg valamilyen beállítás az ONT-n belül? Előre is köszi! -
Starchm
őstag
válasz
headhunter #115582 üzenetére
1. Fogalmam sincs, talán ezt: Huawei HG8245H
2. 2-3 telefonnal használta, de nem volt másik routere és gépen szépen ment a 1g/200m neki.
3. No 5ghz. -
headhunter
addikt
-
Túzok22
senior tag
válasz
olahdave #115575 üzenetére
Ez van sajnos. Ezek a Sagemcom modemek valamiért nem szeretik a nagyobb terhelést, ezért kell mögé kötni egy saját gigabites routert, hogy ezt kiküszöböljük. Nem tudom hogy a Huawei mennyivel stabilabb ONT, mint a Sagemcom, de H-t azt csak 150/50 és 300/75-ös csomagnál adnak. 1000/1000-res és 2000/1000-nél (ami tulajdonképpen 2x 1000/1000 Mbit/s) már Sagemcom f@st 5655v2-t telepítenek.
-
olahdave
tag
válasz
Túzok22 #115572 üzenetére
Nekem a sagem egy nap vagy 5-ször újraindult. Kicseréltek és utána is újraindulgatot, újrahúzták az optikát, de semmi javulás. Fogtam és betettem egy routert AP módban és onnan megy a wifi, azóta minden rendben. Pedig 8-10 eszköz van wifin. Ennyit ma már simán le kellene kezelnie egy ilyen eszköznek.
-
válasz
FIREBLADE78 #115567 üzenetére
-
Beniii06
addikt
válasz
Túzok22 #115569 üzenetére
"Újrakonfigolták távolról a Sagememet és azóta f@sza minden.
"
Azért ez is elárulja, hogy komolyabb SW problémák/bugok is akadnak a sagem ont-al, persze, amikor először jeleztem, akkor is "a saját eszközöm volt a hibás + a dect telefon is."
Tudnak róla, de nem csinálnak vele semmit sem. Szerencsére nem sűrűn jelentkezik. Ez + a sima telefon elszáll és a "random átáll másik csomagra" bug szerintem megengedhetetlen kategória lenne, de úgy látszik őket nem zavarja.
-
Miska0330
tag
A héten Isaszeg -en is elérhető lett a koaxos gigabites net. Múlthéten még csak 300 Mbit volt az elérhető legnagyobb sebesség.
-
-
garga01
őstag
Sziasztok! Fritzbox-használók kérem segítsenek.
Fritzbox fon wlan 7390-est sikerült beszereznem, VDSL kompatibilis.
A T-home Speedportjára kötve LAN1-en műxik a kapcsolat, van net.
De, ha a Fritzboxba dugom direktbe a falból jövőtelefonVDSL kábelt, akkor bár szinkronizál a központtal,de nincs se IPv4 se IPv6-os címem. Mit kell még állítani, hogy direktben a fritzbox kapjon IP-t?
Egyenlőre az egész teszt jelleggel megy, mert van vezetékes telefon, amihez kell a speedport, de van olyan (online) szolgáltató, akihez át lehetne hordozni a meglévő vezetékes számunkat, és hajlandóak a fritzbox-hoz megadni a sip/voip beállítást? -
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Ma 4x csinált olyat a Sagemcom f@st 5655v2-m, hogy random elaludt rajta az internet led és a telefon led pirosra váltott. Ilyenkor se net, se telefon nem volt rövidebb, ill 2x kicsit hosszabb ideig. Felhívtam a Telekomot ezzel kapcsolatban és azt mondták, hogy valamiért le-fel csatlakozik az ONT a hálózatra. 2x kellett hívnom a T-t, elvileg megcsinálták. Remélem hogy tényleg megoldották és többször nem csinálja ezt, mert ha visszaköszön a probléma, akkor futok velük még pár kört, amíg végleg orvosolják a problémát. Van olyan akinek csinált már ilyet a Sagem ONT?
-
_ak_
addikt
Próbaképpen beraktam egy régebbi d-link router a sagem mögé DMZ-ben, ez a dupla natolás így vállalható port forwarddal, de ami feltűnt, hogy a d-link nem is kap és persze nem is ad IPv6 címet.
Ez csak egy beállítási probléma a routeren ugye? Ha jól rémlik az is autó DHCP-n volt, de erre már nem vennék mérget. -
viktorhu
veterán
válasz
Winne #115556 üzenetére
Nem a gigabittel van baj, hanem a masszív torrentezés sok szálát nem bírja kezelni a sagem processzora, még a tévé is akadhat miatta. Nem erre való. Mellette lehet még a gép processzora is gyenge, meg kevés a ram, és össze is állt a magyarázat.
Szerk: de a géptől függetlenül a router kelleni fog az intenzív torrentezéshez. Ha csak alkalmi letöltögetés, akkor persze mindegy.
-
Winne
nagyúr
válasz
viktorhu #115544 üzenetére
Kábelen nem mindegy az? A gyári ONT-nek is ki kell adnia a Gigabitet, a kábele meg cat6.
@(#115545) bestyen + (#115547) DJ. Ru$y a kliens jó és jól is van beállítva, a port is nyitva van, nem azzal lesz a gond. Notebookkal is lett tesztelve, ami tudott ennél jóval többet is UPC-s hálózaton.
Akkor az ipv6 ezen nem segíthet?
-
cole99
csendes tag
válasz
kabelmania27 #115553 üzenetére
https://imgur.com/a/apee6qW
Ezek az értékek, kb. 2 órával az újraindítás után, jelenleg 1 ms válaszidők vannak.
Elvileg holnap jön egy szerelő, azt mondta, hogy valami központi probléma van, és ismét modemcsere lesz, majd meglátjuk, mizu...
egyébként gyanús, hogy valami szoftverhiba lehet, mert körülbelül akkortájt kezdődött, amikor egy szoftverfrissítés volt a modemen. -
cole99
csendes tag
Sziasztok,
Körülbelül egy hónappal ezelőtt elkezdődött az, hogy az internet elkezdett szakadozni, egyik pillanatban volt, aztán nem, és ez váltakozott, míg egy idő után használhatatlan lett. Újraindítás megoldotta, ideig óráig jó volt, de aztán megint ugyanez. Bejelentettük a hibát, először műszaki hiba volt a visszajelzés, kijavították, szerintük minden oké. Nem, továbbra is ez a probléma. Oké, akkor modemcsere. Persze, "új", újraindított modem, amíg kint volt a szerelő, minden oké, de megint csak ideig-óráig.
Az alábbi az otthoni hálózat (eredeti) felépítése:Sagemcom F@st 3686V2 (koax) [500/23 + IPTV] WiFi off
LAN1: Emeleti switch 8-portos, gigabites switch (TP-Link TL-SG1008D)
Set Top Box
2x PC
Emeleti WiFi Mesh (TP-Link Deco M4)
XBox
NAS
LAN2: Földszinti switch 5-portos, gigabites switch (TP-Link TL-SG1005D)
2x Set Top Box
PC
DVR
LAN3: Földszinti WiFi Mesh (TP-Link Deco M4)
Smart TV
LAN4: üresElőször arra gyanakodtunk, hogy túl sok a maximális torrent szál, eleinte mintha segített volna rajta, de valószínűleg nem ez a probléma, mert továbbra is fennáll a hiba, teljes torrent stop után is. Közben próbálkoztunk pingtesztekkel, modem újraindítás után <1ms, aztán elkezdett növekedni, timeoutok, 300-1000 ms pingek, és a webfelület is elérhetetlen, vagy eszméletlen lassú.
Most éjszakára kipróbáltuk, hogy az emeleti STB-t kihúztuk, a földszintieket pedig direkt a modembe dugtuk. (tehát nem megy keresztül a switch-eken az IPTV) Így most 9 órás modem uptime után 8-9 ms a ping nagy része, bár van benne 2-3x 300-400 ms kiugrások, de az internetkapcsolat is megfelelőnek tűnik, meglátjuk napközben...
...cirka 16 óra üzemidő után adta fel, most délutánra kb. 15-20 ms volt már a ping, aztán egyik pillanatról a másikra, megszűnt minden. Az internet, HGW webfelület, ping 90% pkt loss, IPTV-nél is több képkocka fagyott meg mint amennyi ment.
Továbbra is 1 internet - 3 iptv van csatlakoztatva a modembe.Tud valaki valamit erre? Mi lehet a probléma okozója?
Nekem eléggé az az érzésem, hogy a modem "túlterhelődik", és aztán kb. "megszűnik létezni". Okozhatja ezt az, hogy a switcheken keresztül megy az IPTV? (Nem managelhető switchek, ezért azt sem tudom, hogy tudnak-e IGMP-t.)Köszi,
Erik -
FIREBLADE78
addikt
Online betudom állítani,hogy az elektronikus számlázás melyik emailre menjen? Jelenleg a céges is hozzám jön és ezt akarom máshova passzolni.
-
Voice24
őstag
Ma meghozta a futár a felvevős beltérit. A honlapon a fiókomban néztem, még nincsenek átállítva az előfizetéseim a módosított díjra, és még nem látszik az aktív felvétel opció sem (pedig már aktív az új box).
Tablethez néztem valami értelmes előfizetést főleg adattal, a legkisebb mobilcsomag (annyit fizetsz, amennyit beszélsz, 0 forint előfizu) a 4 GB (magentában 8 GB) adatopcióval jó lenne. Ha most ezt megrendelem a korábbi előfizetéseimhez kapcsolva, tehát magenta1-et létrehozva, az nem befolyásolja a felvétel opcióra kapott kedvezményemet? Vagy eleve csak konkrétan a csomagdíjakból jön le a 30%, a plusz opciókat ez nem érinti? -
Nite
őstag
sziasztok! az letezne, hogy ez az ONT annyira gyatra, hogy egy 3Mbps plex streamtol a gepemrol egy okos tevere kepes lefagyni?
csak mert 35 perc alatt 2x sikerult neki mikozben ment a stream
-
Beniii06
addikt
válasz
mokus1 #115541 üzenetére
"Egy másik ilyen elágazásnál ha egy biztonsági kamera és egy sima pc lenne elosztva oda is switch kéne vagy elég a splitter?"
Az a kamerától függ, hogy honnan kapja a tápellátását. Ha POE-n, akkor az is tesz egy csavart a történetbe. Ebben az esetben nem keverném a nem POE-s eszközökkel, hanem a switch után adnám fel a tápfeszt neki megfelelő adapterrel. Egyébként, ha a pc-nek elég a 100 Mbps maximum akkor oké, de én oda is switchet raknék a teljes sebesség kimaxolásához 1000 Mbps linksebességgel.
A többit megválaszolták részletesen.
-
Winne
nagyúr
Urak, ha a barátomnak a gigás csomagja 40 megabajttal megy csak torrenten ssd-re. Erre lehet megoldás, ha kér magának ipv6-ot vagy ez nem függ össze?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
mokus1 #115541 üzenetére
Kezdjük az elejéről. Tudod egyáltalán, hogyan működik egy splitter? Felezi az érpárokat kivezetésenként. Vagyis, a sebességet csökkenti gigabitről (megfelelő kábel esetén nyilván) 100 Mb/s-re minden kivezetésen. Ez IPTV-re elég is lenne, ugyanakkor 1 plusz hibalehetőség, és az Xbox-nak sem árt a nagyobb letöltés, a mai játékok mellett, ha van hozzá sávszél. PC meg kamera esetén a PC miatt ugyanez...
Nem olyan drágák, az 5 portos IGMP-s switchek, hogy megérje splitterrel szívatni magad, ugyanakkor saját döntésed használni, csak utána ne írj ide, hogy miért csak 100 Mb/s a kapcsolat sebesség és miért csak 90 Mb/s a letöltés stb.
Az IGMP az IPTV forgalom leszűrése miatt kell, hogy ne küldje ki minden portjára a szerencsétlen switch, ahol nincs is STB.
-
mokus1
addikt
Sziasztok,
Nappaliba a tv alá a falból csak egy utp kábel van elhúzva, nem is férne mellé másik tehát egy másik behúzása nem opció.
Ip tv-m van, ha ezt előtte megosztom egy spliterrel és az egyiket a boxba a másikat az Xbox-ba dugom akkor fogok valami hátrányt észlelni? Nyilván a kettő egyszerre nem tud működni mert egy tv van. -
-
TeeJay
félisten
válasz
szabogabor10 #115535 üzenetére
Akkor lehet kérni ügyfélszolgálaton?
80megabiten azért 2HD-nak mennie kellene simán -
-
toeki
senior tag
Sziasztok
Frissen bekötött vezetékes telefon, kimenő hívásnál nem jelzi a hívott félnél a telefonszámot. A Telekom honlapon nem igazán egyértelmű mi a teendő : bejövő hívószámkijelzésért fizetni kell (ez nem érdekel), kimenőt ingyen le lehet tiltani (bazz alapból tiltva van), kimenőt hívásonként kóddal be lehet kapcsolni (nemár...)
Valaki tud rá megoldást vagy ez is havidíjas funkció? -
TeeJay
félisten
Tudnátok nekem infót adni?
Öcsém vidéken köttetett Telekom net+tv+telefon csomagot
minden szomszéd falu FTTH már de az a falu sajnos még VDSL-es
kapta ezt a ZTE cuccost, belenéztem teamvieweren és ilyen 80megabit körüli linkje van meg wifin mér 50-60megabitet
viszont van két STB de csak 1HD és 1SD adást enged egyidőben nézni
Ez miért van?
VDSL-en valami limit ez függetlenül attól hogy milyen letöltési sebességet tud a vonal vagy szimpla beállítás kérdése?
Mondtam neki jelezze az ügyfélszolgálat felé hogy a net bőven elég mégsem enged mindkét TV-n HD adástKöszi az infót
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
Voice24 #115519 üzenetére
Attól még lehetsz Magenta1-es, hogy a mobilra veszel csak eszközt.
Értsd így az akciót: Van “A” kedvezmény a vezetékes szolgáltatásra. “B” kedvezmény a mobilra. És “C” a mobilra online rendelés esetén. A te lehetőségeid:
- “A” és “B” kedvezményt összevonod és kötsz 2 év hűséget a 2 otthoni+1mobil csomagra együtt.
- “B” és “C” kedvezményt összevonod és kötsz 2 év hűséget az 1 mobilra online. Ebben az esetben is lehet a két otthoni és egy mobil szolgáltatásból Magenta1.Amit nem lehet: “A”+”B”+”C” kedvezményeket összevonni. Azt a kedvezményt választod, amelyik neked kedvezőbb. De ez csak a hűségidőre és készülékvásárlásra vonatkozik, a Magenta1-hez nem kell hűség.
Ebben az esetben neked az az előnyös, ha online megveszed a mobil csomagot a készülékkel, de az otthoni előfizetéssel bejelentkezve, hogy a végeredmény Magenta1 legyen. Így kapod a legtöbb kedvezményt.
-
Pubszon
veterán
válasz
Voice24 #115522 üzenetére
Esetembe így lenne.
Internet 1000 + Alap telefon: 4640Ft, 2x Mobil S +2GB: 6580Ft
Összesen: 11220FtUgyan ez Magenta 1-ben: 8591Ft.
És ugye így nem 2, hanem 4GB mobilnetünk van és olcsóbb az egész 2629Ft-al.
És a többi Magenta 1 kedvezményről még nem is beszéltem.Értem amit mondasz, de összességébe akkor is megéri, pár hónap alatt megtérül a különbség.
-
Voice24
őstag
Valaki ezt magyarázza el nekem:
Ha meglévő otthoni előfizetéseimhez (tévé + internet) igényelek még egy mobil előfizetést (mobilS és 2 GB adat), magenta1 csomagot létrehozva, akkor 49 ezerért tudok mellé vásárolni egy Lenovo tabletet. Ha viszont csak simán a mobilS csomagot kérem a 2 GB adattal, akkor már csak 41 ezer ugyanez a tablet. Tehát aki mondjuk csak egy szolgáltatást használ tőlük, nagyobb becsben van, mint aki pl. hármat. Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy így veszik vissza a Magenta által nyújtott havidíj kedvezményt? -
Beniii06
addikt
válasz
Túzok22 #115510 üzenetére
"Elképzelhető hogy a letöltésem valamiért hibásan a 150-es csomagra állt be? Van ilyen hiba? "
Igen, tudnak róla, de még sem csinálnak vele semmit(hogy megelőzzék a hibát). Tegyél hibabejelentést és kezdődik a szélmalom harc(nálad van a hiba stb.). Olvass vissza, erről már írtam többször is.
-
m1lan
őstag
válasz
gabor9991 #115509 üzenetére
Ilyen nincsen. Ha meg is szűnik egy kedvezmény, egészen addig kapja folytatólagosan, amíg nem nyúl hozzá a csomagjaihoz. A Spec2 is maradhat a piacira változó területeken, amíg az ügyfél nem hosszabbít szerződést. Akárcsak a 3 szolgáltatásért járó 25% kedvezmény a 2018-as otthoni csomagoknál, ami a 2019-esek esetén 20%-ra csökkent.
-
-
Voice24
őstag
Valaki esetleg tudna infót a Viasat6 kockásodására, vagy a másik kérdésemre, hogy mikortól csökkentették a díjakat, és a csökkentett díjat meglévő hűségidőnél nem alkalmazzák? (nekem a júliusi számlám is 10.688-ról szól, a honlap új előfizetésként ugyanezekre a csomagokra 10.240-et hoz ki. [itt írtam erről] )
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Ma észrevettem hogy a letöltési sebesség csak 140 és 150 között volt délelőtt, érdekes a feltöltés az 940 és 950 közé esett. Elképzelhető hogy a letöltésem valamiért hibásan a 150-es csomagra állt be? Van ilyen hiba? Felhívtam ezzel a problémával a Telekomot és az ügyintéző egyből egy olyan műszakishoz irányított át, aki a portbeállításokkal foglalkozik. 5 perc alatt megcsinálták és újra 940/940-et mérek.
-
Winne
nagyúr
Urak! Nem jól emlékszem, hogy egyoldalúan nem lehet árat emelni ha ugyanannál a csomagnál maradok, semmit nem módosítok? Ez minden szolgáltatóra vonatkozik?
-
devast
addikt
Miért van az, hogy fél éve hiba nélkül faszán megy telekom optikán ipv6, erre csak úgy se szó se beszéd egyik napról a másikra kikapcsolják. Nem az első ilyen eset, most megint egy raklap időt kell elb*sznom, hogy hívogassam az ügyfélszolgálatot ?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Megkímélt HP 15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,8-32GB RAM,256GB-512GB SSD
- Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 Is STM és Canon EF-S 18-135mm 1:3.5-5.6 Is objektívek
- Szép Acer 15.6" ,6.gen.core i3(4X2,0Ghz)8GB RAM,SSD,jó akku
- Lenovo Thinkpad L15 Gen 2. Újszerű i5-1135, 24 Gb RAM, 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 12 részletre , MSI Cyborg 15 gamer laptop RTX 4050
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest