Hirdetés
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
st3v3np3t3r #117193 üzenetére
Nem tervezem, nekem különben is 1000/25-ös koax van. Csak gondoltam megmutatom hogy van ilyen kártya is, hátha valakit érdekel.
-
törölt tag
válasz
Stanley-B. #117197 üzenetére
Nézd, azt nem tudom kinek mi a falhasználói szokásai. De csak egy példa, ahol van Xbox, vagy 2 xbox mert kettő gyerek van, és a 70-100Gb játékok töltenek le, vagy csak frissítés jön rájuk, közben megy a youtube, telefonon videó konferencia, apa, anya otthonról dolgozik, ott is megy a videó konferencia, plusz a többi amit a munkájához kell stb.. azért meg tudja terhelni a hálózatot. Nem az a kérdés hogy 100% kihasználja az ember folyamatosan, hanem az hogy ha minden egyszerre megy, és extrém körülmény alakul ki, akkor is marad még másra úgy hogy nincs sehol akadozás, szaggatás, kihagyás.
Személyes tapasztalat 1x volt hogy a 1000/1000 előfizetés kevés volt, és videó konferenciára nem maradt. Ami pont munka. Nagyon kellemetlen tud lenni.
-
JSandor
tag
válasz
JSandor #117156 üzenetére
Nos megjött a korábban említett router és teszteltem:
Annyit kell tudni, hogy 2000/1000 csomag. ONT pppoe passthrough bekapcsolva, a routerben [link] dual wan load balance és itt is pppoe bejelenkezés (ONT és router is kap pppoe session-t) router 2.5 gigabites lan portjával van a gépembe kötve 12 méter CAT-6 kábellel, alaplapomban is 2.5 gigabites lan port van és ennyit mértem eddig max:
(itt már hardver korlát szerintem nincs részemről, ez már csak a hálózat korlátja szerintem) -
Stanley-B.
őstag
válasz
főleg úgy ahogy az emberek 95%-a használja.
Wifin telóról, szolgáltatói "routerrel".(#117194) szir3na: ez a sok eszköz lóg a "neten" is olyan dolog, hogy nagyrészük csak helyi hálózaton generál forgalmat, a sok okos otthoni kiegészítő stb. Ahogy az eszközök száma nő, az embereknek nem egyre nagyobb csomag kéne, hanem egy normális router a nem 15 ezres kategóriából. Sok alatt persze 30+ -ot értek, nem a család telefonjait meg a netflixes tv-ket.
Persze tudom hogy sokaknál top prioritás felkészülni arra, hogy mi van akkor ha a 4 tagú család minden tagja külön-külön, egyidőben, 4K tartalmat akar streamelni netflixen meg youtube-on, de ezekhez az agyontömörített gagyi 4K anyagokhoz még mindig messze nem szükséges 1 gigabites letöltés
-
devast
addikt
válasz
Amúgy szerintem a gigabites net még nagyon felesleges.
Ezt egészen addig gondolod így, amíg rá nem jössz, hogy ez hülyeség. Már most is egy ps4 vagy xbox játékot letölteni 100gb. Nem mindegy, hogy 6 óra vagy 20 perc mire lejön. Meg úgy minden másnál se. Ha csak streamelsz meg böngészel akkor tényleg mindegy. De azért bármekkora mennyiségű letöltésnél is piszok könnyen hozzá lehet ám szokni, hogy szinte egyből lent van... -
viktorhu
veterán
válasz
#70234880 #117194 üzenetére
Nagyobb fájlok gyorsabb le- és feltöltésén kívül nem nagyon lehet még kihasználni. Azért nem jellemző, hogy egy háztartásban egyszerre tíz készüléken menjen a 4k streaming, bár gigabit ahhoz sem kellene. Olyan viszont volt már nálunk még 100 megabites nettel, hogy három telefonon egyszerre ment videó (youtube + hívás), én meg közben a számítógépen dolgoztam, és nem akadályoztuk egymást.
-
törölt tag
válasz
Mondjuk ez nézőpont kérdése. Ahol sok eszköz lóg egyszerre az interneten ott annyira nem. Pár éve én is mosolyogtam, óóó ugyan minek felesleges. De sajna be kellett látnom, el ment az idő, és sok minden megváltozott. Vele együtt az internet szokások, szolgáltatások. És ez csak bővülni fog. -
válasz
Stanley-B. #117191 üzenetére
Tippem szerint otthoni gépbe tervezné beletenni
-
Itt a nagy izgalmakban, csak hogy valami hasznos is történjen
2 gép, 1 ONT, 2 session, 1 optika
ONT 1 portjából routerre ment a kábel, ott volt az egyik session
másik portjából ment a nagyobb gépembe egy lan kábel, azon csináltam még egy Session-tMűködik, egyidőben, mondjuk nekem csak 1/1gbit netem van
Ip cím eltérő volt
2/2gbites otthoni net esetén, még el is gondolkodnék a dolgon
-
A Flip szolgáltatása változni fog, mármint bővülni fog a Szuper Családi HD változása miatt? hiszen ugyanaz.
Tudom nem az a topic, de itt hátha hamarabb kapok választ... -
viktorhu
veterán
válasz
user12 #117188 üzenetére
Játszhatnék vele most én is, ha lenne energiám, mert már bekötötték a digi optikát, de csak 16-án jár le a hűségem a gigabites koax előfizetésre. De valószínűleg nem fogom kipróbálni
Inkább azon gondolkozom, hogy lemondjam a telekomot, vagy leváltsam 150-es csomagra, és megtartsam backup kapcsolatnak a home office miatt.
-
user12
őstag
válasz
Essejó #117186 üzenetére
Két darab egy gigabites hálókártya is jó lehet hozzá.
A windows-ban teaminget kell beállítani [link] és lesz egy darab 2 Gbps-es kapcsolatod.Más kérdés az, hogy honnan és milyen sebességgel fogsz tudni letölteni, ez nyilván a távoli szervertől függ, valamint küldésnél a fogadó fél letöltési sebességétől.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Ma beköttetett hozzánk is a Telekom (Magenta1). Az utcánkban szerintem én voltam az utolsó, aki nem hagyta ott a hárombetűsből lett sokbetűs szolgáltatót.
Az itt olvasottak alapján sikeresen tudom használni a saját routeremet továbbra, annyit kellett csak "mókolnom", hogy amit hoztam Sagem, annak is 192.168.1.1 volt az IP címe, így a routerem címét átírtam.
A TVhez adott beltérin be tudom állítani a csatornák sorrendjét, ami számomra üdvözítő, amiben bizonytalan vagyok, hogy kínál frissítéskor, vagy a firmware frissítéskor ezekkel mi lesz. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
headhunter #117182 üzenetére
"2000-es csomag leírásánál ott is van talán, hogy egyidejűleg több eszközzel használható ki"
Igen, erről beszélünk.
Telekom oldaláról: [link]
-
headhunter
addikt
válasz
enginev3.0 #117162 üzenetére
2db porton összesen átmenne a 2/1Gbit? (Router nélkül)
pl.: ONT egyik portján egy PC, másikon egy Laptop.
1. gép max. 1000Mbps letöltés
2. gép max. 1000Mbps letöltésFeltöltésnél terheltségtől függően osztoznak a max. 1000Mbps-en
pl.:
1. gép: 600Mbps
2. gép: 400Mbps -
Starchm
őstag
válasz
Darth_Revan #117178 üzenetére
Nagy esellyel nem cserelnenek eszkozt, mert meg nincs 2.5g lannal rendelkezo.
Tesztelnek elvileg egy eszkozt de pontosat senki nem tud rola mondani/mondhat.
Lehet az mar wifi6 / 2.5g-s lannal rendelkezhet, mert masnak mar nem sok ertelme lenne. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Erről szól kb. az utolsó oldal. Nincs gigabitnél nagyobb LAN porttal rendelkező eszköz most a T kínálatában, a 2000-es csomag leírásánál ott is van talán, hogy egyidejűleg több eszközzel használható ki. Szóval 2 eszközzel el tudsz érni 1-1 LAN porton egyidejűleg gigabitet, vagy visszaolvasol és megnézed, hogyan lehet "okosban" (drágán) megoldani elméletileg, amíg valaki le nem teszteli és lesz belőle gyakorlati példa.
Ingyen kérni Wifi eszközt? Mikor wifin nem garantálnak semmit? Érdekes is lenne...
-
törölt tag
válasz
optikára ezt kapod: Sagemcom F@st 5655v2
Digitális elosztó marad 1 gbit-es portokkal.
wifi 6-os routert a boltokban kapsz, a Sagemcom tud WPA2 (AES/TKIP) 20,40 Mhz, és 5GHZ wifit, ami megoszlóak a vélemények, valakinek bejön, valakinek kevés. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Jelenleg 1000 Mbit-es netem van és ha jól emlékszem Huawei HG8245H digitális elosztó van hozzá aminek tudtommal 10/100/1000 Mbit-es lan portia van.Kérdésem hogy tudomasotok szerint ha fentebb valtom a csomagot 2000 Mbit-es csomagra akkor adnak új eszközt is aminek a lan portia mar tud legalább 2.5 gbit-et? (Gondolom kotlseg miatt 10 gbit-es porttal szerelt eszközt még évekig el lehet felejteni)
Laptopom és asztali gépem lan portjai tudnak 2.5 gbit-et, de sokra megyek velük és az emeléssel ha a digitális elosztó marad 1 gbit-es porttal
Ha adnak új digitális elosztót akkor olyat adnak ami már tud wifi 6-ot ? Vagy esetleg lehet kérni mellé ingyen wifi 6-os routert ?
Köszi
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
enginev3.0 #117172 üzenetére
Kösz a korrekciót! Nem követem mostanában a PC piacot, sajnos a munkám miatt laptop(ok)ra vagyok kényszerülve.
-
válasz
#70234880 #117168 üzenetére
"Ismét felhívtam őket, ugyan azt mondják, optikán csak 1 session az engedélyezett. Sőt ha az ONT-on van egy PPPoE session akkor nem is enged másikat."
Nekem VDSL van, de évek óta több párhuzamos PPPoE kapcsolatot használok. Egyet a HGW maga terminál, egyet pedig a mögé kötött router.
-
labuwx
tag
válasz
#70234880 #117173 üzenetére
Hivatalos közleményt a technikai részletekről, a hibák elismerését, firmware changelogot ne várj tőlük. Az IPv6-os hálózatok - Mit kínál a Magyar Telekom? leírást sem frissítették már 4 éve.
Ez a két PPPoE session szerintem csak egy ideiglenesnek szánt workaround, és nem akarják elkötelezni magukat a vele járó kellemetlenségek (2x annyi kiosztott IP cím) mellett. -
-
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Pubszon #117163 üzenetére
Akkor még mindig nem érted, pedig szerintem elég érthetően próbáltam az elméletet leírni.
Akkor menjünk neki elölről. Ha aktív a PPPoE session (1) az ONT-ban, akkor az ONT képes kiadni LAN portokonként gigabitet. Tiszta. Ha LAN1-re rárakod a saját routered, bekapcsolod a Passthrought, feljelentkelen PPPoE session (2), akkor ez a session lehúz LAN1-en gigabitet, ha fogod és az ONT LAN2-es ráküldöd a combos dual WAN routered, második WAN type: Static, adsz neki az ONT tartományában egy címet, és a routeren máris ott van 2*1 Gb-nyi sebességed. -
Pubszon
veterán
válasz
enginev3.0 #117162 üzenetére
Így van, így egy sessionel is ki lehet használni, ehhez nem kell 2.
De írtam is, sőt, van is itthon egy ONT.
Én úgy gondolom, hogy az ONT portjai akkor is csak 1 Gbps-ot fognak tudni
-
-
Pubszon
veterán
Ha valakinek van 2000/1000 előfizetése, miért gondolja úgy, hogy ugyan azon az infrastruktúrán két PPPoE sessionel többet hoz ki belőle mint egyel?
Én úgy gondolom, hogy az ONT portjai akkor is csak 1 Gbps-ot fognak tudni, tehát semmivel nem lesz előrébb.
A félreértések elkerülése végett ezt tárgyaljuk már ki.
Lehet én nem tudok valamit. -
ZellR
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Kaon CG3000 és egy TP-Link Archer C7 AC1750 eszköz.
1. Az HGW-on hol látom, hogy DMZ-be került ténylegesen az IP? Beírom, alkalmaz, és a felületen nem történik semmilyen változás.
2. Az Archer C7-re érdemes lenne az IPTV-t rátenni (elbírja?), csak azért, hogy a HGW ne router módként funkcionáljon?
3. Valaki használ esetleg TP-Link Deco M9 Plus-t?Köszi előre is,
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #117154 üzenetére
Köszi.
-
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #117152 üzenetére
Egyszerre?
-
-
törölt tag
válasz
tobias40 #117150 üzenetére
Ezt szeretném elérni, hogy külön public ip kapjon a 2db router, 1 előfizetéssel, csak ellentmondásosak a beszámolók. És össze vagyok már zavarva. Mert a szolgáltató azt mondja, nem lehet megoldani technikailag, az itteni beszámolók azt mondják 2 opció is rendelkezésre áll a megoldásra. stb...
-
törölt tag
válasz
labuwx #117148 üzenetére
Meg mondom őszintén, nem tudom hogy vannak ezek a PPPoE csatlakozások. Eddig nekem az az információ volt meg, hogy Telekom hálózaton, csak azon az ONT-on tud felcsatlakozni, amit a szolgáltató kihelyez. És csak azzal a azonosítóval. Tehát pl a testvérem PPPoE felhasználó nevével, jelszavával nem tudok kapcsolatot létrehozni, ha ő neki Győrben van az előfizetése. Én meg a Nyíregyházán lakom. Most próbáltam, hogy az ONT létrehozza a PPPoE kapcsolatot, de pl az utána rakott router nem tud PPPoE kapcsolatot felépíteni. Majd ki próbálom azt is hogy a Passthrought bekapcsolom.
-
labuwx
tag
válasz
#70234880 #117130 üzenetére
Nekem (n@p@lm #116926)-ból az jön le, hogy más PPP hozzáférésével is fel tudsz csatlakozni, de a max sebességet az ONT sorozatszáma alapján állapítják meg. Ettől még valaki megteheti, hogy a te felhasználóddal csatlakozik fel kétszer, így neked már nem jut session.
A Home office és a Home hálózatodat külön tudod választani úgy is, hogy mindkét PPPoE kapcsolatot a routered használja. Lásd: (#117046)
-
Voice24
őstag
Telefonon megejtettem a díjcsomagváltást tévé és internet vonatkozásában, egy órán belül már mentek a plusz hd csatornák.
Mondtam a hölgynek, hogy úgy váltanék, hogy a júliusban kapott kedvezményem a felvételi opcióra megmaradjon. Először nagyon kardoskodott, hogy az már lejárt, mert ők kedvezményt csak egy hónapra adhatnak (itt elkezdtem aggódni, hogy júliusban át lettem verve), de aztán megnéztem az akkor kapott dokumentumokat (közben belenézett a hölgy is a szerződéseimbe), és kölcsönösen megnyugodtunk, hogy az a kedvezmény bizony állandóra van berögzítve. -
norba69
senior tag
válasz
tobias40 #117143 üzenetére
Ugyan nem tisztán T, de egy T 1000/1000 és egy digi 1000/300 van összefogva nálam.
Sokat kísérleteztem egy Ubiquiti Edgerouter 12-vel, de a load balance-ra nem volt igazán jó.
Ami bevált,az a PC, win szerver oprendszerrel, 4 hálókártyával; a sebességigényes alkalmazások a szerveren futnak. -
tobias40
veterán
válasz
#70234880 #117137 üzenetére
Ha van 2 vagy több eszközöd amivel kitudod használni egy időben a gigás netet akkor megéri,természetesen.Ha nem egy időben történik,semmi értelme akkor elég az 1000-es sztem.
Nekem 400 ft az eltérés ezért gondolkodtam rajta és vszínű át is váltom de jobb lett volna ha megoldható lenne az egy gépen a 2000-es net!(nem mintha nem lenne elég az 1000-es! de na..)DJ. Ru$y : meg gondolom még erősebb gép kellene mint az 1000-es nethez,majd később értelmezem amit írtál,most csak belenéztem..
Ja és ezek a plusz eszközök sem olcsóak gondolom..
Olyan router 150.000 felett van ha jól emlékszem,nem kicsi a befektetés..(de legalább megoldható)
Megvárom amíg valaki megcsinálja a gyakorlatban is és lesz véleménye,tapasztalata róla! -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
tobias40 #117132 üzenetére
2 db gigabites kártya kell, amin loadbalanceolni kell. Elméletben megoldható 1 db combos routerrel, aminek van gigabit feletti portja, tud dual wan-t vagy tud link aggregationt. Router WAN1 port PPPoE (1x gigabit), Rout WAN2 port, statikus IP, ide bekötöd az ONT LAN2 portját, beállítod amit kell, majd 2 szabad porton link aggregation, vagy gigabit felett 1 porton mehet a sebesség.
-
-
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #117138 üzenetére
Nekem meg pont erre mondta az műszaki ember, hogy sovány minden. Akkor végkép nem értem. Te ki tudod most próbálni újra?
-
-
törölt tag
válasz
tobias40 #117134 üzenetére
Hát figyelj, nézőpont kérdése, ha azt nézzük Magenta1-ben kb 250Ft az árkülönbség. És hiába az ONT hozza létre a kapcsolatot, akkor is 2db interface-en, amire pl plusz routert teszel, megvan az interface-enként
az 1000 letöltés. Ár/szolgáltatás tekintetében nem rossz ajánlat. Megfontolandó.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #117135 üzenetére
De hogy? Meghagytad az Ont-on a PPPoe, de kikapcsoltad a Passthrought?
-
-
törölt tag
válasz
tobias40 #117132 üzenetére
Most beszéltem a Telekom műszaki csoport egyik alkalmazottjával, azt mondja, hogy igen a kapcsolat létre jön, de csak 1 session-ön lesz aktív internet kapcsolat. Hiába létre jön a kapcsolat, csak azon a session-ön lesz internet amelyik hamarabb felcsatlakozott. Elmondása alapján, pont a napokban nézte ő is, és nagyon nem jött össze.
Most vagy ő se tudta mit, hogyan kell, vagy egyszerűen nem működik ebben a formában a buli. -
tobias40
veterán
válasz
DJ. Ru$y #117131 üzenetére
Jó lenne ha ezt kipróbálná egy olyan előfizető akinek 2 gigás net előfizetése van és akkor láthatnánk a gyakorlati véleményt is.
Természetesen így lehet ahogy mondod csak jó lenne egy gyakorlati vélemény/próba is.És hogy hogyan valósította meg,milyen eszközökkel.
A 2 giga úgy jöhetne össze hogy az ONT-ből és a mögé kötött routerből is bekötnénk egy-egy kábellel a pcbe,(olyan lan kártyába ami tudja a minimum 2 gigás sebességet) és akkor így összesülne a sebesség,jól értelmeztem? -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#70234880 #117130 üzenetére
Leírtam a hozzászólásomban szerintem.
PPPoE fellép az ONT-on + bekapcsolod a Passthrought és mögé kötött gépen/routeren létrehozol egy PPPoE-t, akkor működik elvileg. Nem így feleződik a sebesség, ahogy gondolod, dinamikusan oszlik meg a sessionök között, ha úgy működik, mint DSL esetén, ha az egyiken csak 100 Mb/s feltöltés van, akkor a másikon a fennmaradó feltöltési sebesség használható.
-
törölt tag
válasz
DJ. Ru$y #117129 üzenetére
Akkor ami meg nyugtató, hogy csak a kihelyezett előfizetői ONT-keresztül lehet felcsatlakozni, 2db PPPoE session-el. Tehát ha valakinek van egy 2GB vonala, akkor elméletileg lesz session-ként 1GB le, és 500 fel. Azaz session-ként automatikusan feleződik. De ahhoz hogy ez működjön, PPPoE passthrough-ba kell tenni a kihelyezett ONT-ot. És csak az ONT-ra csatlakozott eszközökön (routereken) lehet létre hozni. Így külön lehet választani, a Home office, és Home hálózatokat.Vagy kamera megfigyelő rendszereket. Jól értelmezem? Vagy úgy is működik, hogy továbbra is az ONT hozza létre a kapcsolatot, és ennek ellenére létre lehet hozni még egy PPPoE kapcsolatot?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
#70234880 #117128 üzenetére
Biztos, hogy nem arról van szó, hogy 2 aktív session futhat egyszerre az ország kétfelén.
Valószínűleg van valami olyan korlát benne, hogy adott ONT-on keresztül, adott OLT-on keresztül, vagy valahogy szűri a kapcsolatot.Itt volt róla szó, nem tudom ez mennyire friss / bennfentes infó. Szóval adott végponton (ONT) lehet egyszerre több session, de azt vegye mindenki figyelembe, hogy ezzel nem 1 db gigabites csomagja lesz egyszerre mindenkinek, a sebesség adott időben együttesen lehet gigabit a 2 session között.Ellenben könnyíti a 2 Gb-es csomag kihasználást, ha egyik gépnek adunk dedikált PPPoE sessiont LAN1-en és az ONT-ban is marad a hitelesítés, akkor már egy fokkal könnyebb kihasználni a 2 Gb-et.
-
n@p@lm
őstag
Na visszatért az 1 Gbit-es netem.
Úgy néz ki a háttérben matattak még valamit. -
Winne
nagyúr
válasz
cherubion08 #117061 üzenetére
Júliusban is 1 hónap volt már, nem augusztusban.
-
Obyboy
addikt
válasz
DJ. Ru$y #117121 üzenetére
Köszi. Ma is tanultam valamit.
Mit csinál a a connection trigger?
Ha "alwayson"-on hagyom akkor az ONT mögé gond nélkül mehet egy PC vagy az ONT wifi hálózatára mehetnek eszközök ezeket az ONT tűzfala fogja védeni és az ONT ra kötött router is mehet router módban?
Ha "manual"-ra teszem akkor az ONT nem ad hálózatot csak az IPTV-nek és hiába csatlakozik rá másik eszköz nem fog IP-t kapni?A Global Wan Mode maradjon Routed módban?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Obyboy #117120 üzenetére
Mivel egymás "mögött" vannak nem, nem azonos síkon így nem. Akkor akadnának össze, ha LAN-LAN kötnéd őket.
Az ONT nem fog neki netet adni, főleg, ha a Connection triggert is manualra raktad. Amúgy adhat neki netet, mint kiderült, mivel 2 PPPoE session lehet aktív egyszerre. (Ettől függetlenül én a Connection triggert manualra raknám.) Az IPTV teljesen független a tényleges internetedtől, külön VLAN-ban üzemel.
-
Obyboy
addikt
válasz
DJ. Ru$y #117119 üzenetére
Köszönöm.
Gyanítottam, hogy ez lesz a hiba de biztosabbnak láttam kérdezni.
Ha visszakapcsolom a DHCP-t akkor nem fog "összeakadni" az ONT és a router DHCP osztása?
Még egy kérdés:
Ha visszakapcsolom az ONT-on a DHCP-t és ad címet az IPTV-nek akkor ha az ONT-ra kábelen rádugok egy PC-t akkor annak is fog netet adni? Ha igen akkor nem lesz gond abból, hogy az ONT-on és a routeren is be vagyok jelentkezve (PPP/PPPOE)? -
Obyboy
addikt
Próbáltam visszaolvasni a hozzászólások közt de összezavarodtam így inkább kérdezek:
Szeretnék az ONT (F@st 5565v2) mögé egy routert (AC66U_B1) tenni, vezetéknélküli router módan (PPPOE) és az ONT-ra csatlakozva szeretném használni az IPTV box-ot.
Eddig itt járok:
- az ONT-on bekapcsoltam a PassTrought-t
- az ONT-on kikapcsolatam a DHCP-t
- a router WAN portját összekötöttem az ONT LAN1 portjával
- a router vezetéknélküli router módban van, bejelentkeztem a T-s felhasználóval és jelszóvalEzekkel a beállításokkal nem megy az IPTV...
Mit hagytam ki vagy mit csináltam rosszul
-
-
blg
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #117107 üzenetére
lehet, hogy nem IPTV boxra van beállítva a távirányító, hanem pl. valamelyik műholdas beltérire.
[link] -
blackmajesty
aktív tag
válasz
Voice24 #117102 üzenetére
Nem, a Magenta1 megmarad. Mobil oldalon az összes 2017 és utáni csomag Magenta1 csomagba vonható. Vagyis a vezetékeset váltod 2020-asra, a mobilhoz nem nyúlsz. Ezt tudod kérni telefonon is meg személyesen is. Megmondod, hogy a mobilt úgy akarod hagyni ahogy volt, a vezetékesen váltanál az újra a több hd miatt.
Ha neked ugyanazt az árat mutatja, akkor nálad nem változik. Az Ő címén van plusz kedvezmény valószínűleg, és ez lehet, ami változik, nem a csomag listaára.
-
Kaba
veterán
válasz
st3v3np3t3r #117107 üzenetére
Próbáld még az áramtalanítást is ,utána mindkét box legyen bekapcsolva,lehet az újrapárosítás segít rajtuk,mielőtt a távirányítót kicserélteted.
-
Nem tudom, mert a kolégámé a távirányító(kinézetre ugyan olyan mint amik nekem vannak itthon)
Nekem nem viszi egyik boxot sem, viszont nekem 2 különböző boxom van(hdd-s és hdd nélküli) és egyik viszi a másikat és fordítva... de a kolégámé nem viszi egyik itthonit sem. villogni villog, az infraled is jó, új elemet tettem bele.Gondolom célszerűbb lenne inkább cseréltetni.
-
Kaba
veterán
válasz
st3v3np3t3r #117089 üzenetére
Üdv.Elsőkörben cserélj elemet.Áramtalanítsd a boxokat,majd kapcsold be őket,ha még mindig nem működik akkor lehet a táv is defektes,amit viszont ingyen kicserélnek.A boxok még a Tv távjával is irányíthatóak.Én pl. az LG Magic Remoteval írányítom.
-
Voice24
őstag
-
Pizzafutar
aktív tag
Nagyon siralmas az új díjcsomag választó oldal:
- A régi szolgáltatásaimból nem tudok kiindulni, mindent újból be (kellene) állítanom.
- Két családi TV csomag különbsége nem egyértelmű
- A felvétel (IPTV) opció még megtalálható, de a második SetTopBox-ot nem látom sehol
- Az HBO, tematikus csatornák teljesen eltűntek kínálatból.Az így összekattingatott konfiguráció köszönő viszonyban sincs a jelenlegi szolgáltatás csomagommal, így a jelzettár sem összehasonlítható!
-
Voice24
őstag
válasz
blackmajesty #117098 üzenetére
Na igen, eddig eljutottam én is, de még mindig nem tudom, hol mutat 200-ft-tal többet az új csomagnál, nekem ugyanazt mutatja, mint a réginél.
Az meg a másik dolog, hogy többek szerint csak azonos idejű (tehát vagy csak új, vagy csak régi) szolgáltatások együttes megléte esetén él a magenta kedvezmény. Viszont nálam van egy mobil előfizetés, 4+4 GB nettel, összesen 1673-ft havidíjjal, ilyet már nem tudok kötni, csak hasonlót és drágábbat, ráadásul erre van még 22 hónap hűségem. Vagyis, ha igaz, amit mondanak, a tévét és a netet átváltom a 202009 verziókra, a mobilt meg meghagyom, ahogy van, akkor nem lesznek magentában, bukom a kedvezményt.
Persze tudom, hivatalos választ a 1414 tud mondani, de előtte próbálok tájékozódni. -
Kaba
veterán
válasz
st3v3np3t3r #117089 üzenetére
Üdv.egyforma a két box?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest