Új hozzászólás Aktív témák

  • Ákinard

    aktív tag

    válasz sziszi-fuszi #115687 üzenetére

    Köszönöm a választ Mindenkinek Telekom optika ügyében.

    2 év hűséget azért kötnék, mert ha már itt is velük hoz össze a sors, akkor kiaknáznék némi kedvezményt abból, h most is van 4 előfizetésem náluk, így meg lenne 6 v 7... Gyakorlatilag készülékkedvezményért. 2 évig nagyon minimum lakni fogom a lakást, így nem túl nagy kockázat vállalni 2 év hűséget. (Kivétel, ha a Digi is hoz optikát időközben, de az meg olyan, mint a kutya vacsorája, mert pár házzal arrébb már 3 éve ígértékm az optikát, ki is volt téve a dátum, de se akkor se azóta nem jött senki...)

    Nekem kb. 3-4 naponta van ennyi feltöltés.
    Akkor én még kispályás vagyok :D Igazából engem annyira nem is érdekel a dolog, egyedül annyi, hogy a NAS lóg a hálózaton, arra töltök le, az meg visszatölt, amikor és ahogy akar. És ezzel jön össze havi kb 10TB, és ezért az adatért többször megszóltak másokat a Digis oldalon, h "torrenthuszár" de ha neked 3-4 nap alatt megvan, akkor... :)

    Az IPTV-hez nekem sem annyira füllik a fogam, (Bp.-i albérletemben is az volt, elég macera volt nekem) a Digis rendszer szimpatikusabb. Majd megnézetem mennyi kedvezményt ad, ha telefont kérek és mennyit, ha TV-t, ha nincs nagy különbség, akkor lehet TV-t beköttetem a Digivel. (Bár azok meg 6000 Ft-ot kérnek a bekötésért, ami nem túl korrekt azt nézve, hogy én a villanyszerelővel kiépítettem mindent a strangig, csak össze kell dugnia a kábeleket...)

    IP1954
    Ne a szolgáltatói eszközön menjen át a nagy mennyiségű helyi adatforgalom
    Ezzel nem lesz gond, az albiban is úgy raktam össze, hogy a szolgáltatói eszköz a netet adta ki magából (meg a tv-t persze) és ment az én routerembe, amire voltak kötve a saját eszközeim.

    adika4444
    Fura fejlemény, hogy nem menne a 100 Mbps, ha szűkös is valami, inkább a felfelé irány szokott az lenni.
    Nekem is fura volt. Viszont a saját lakásomban az előző tulajnak volt már Digi, és ott volt hagyva az UTP kábel. Amikor rádugtam a saját (gigabites) routerem (amibe benne volt a 2. albérletem PPPoE jelszava, ami digis volt) felcsatlakozott. És 40-50 MBiteket mértem csak én is.
    De akkor betudtam annak, hogy biztosan a tatabányai adatokkal, beállításokkal, akármikkel ennyit présel ki magából a hálózat. (Más nem használta ugyanazt a felhasználónevet, ezt tudom.)
    De a szerelő is magyarázta, hogy elég elavultak a lépcsőházi eszközök, ezért sem tudnak 500-ast kötni nagyjából senkinek a házban, mindenki a 100-asat használja. A 132 lakásból jó ha 5-max 10 Telekomos, a többi a Digi hálózatát terheli.

Új hozzászólás Aktív témák