Új hozzászólás Aktív témák

  • Dodeszh

    tag

    Rövid tapasztalat a Telekom 1000/25 koax nettel (BP. III. ker, Óbuda belső része)
    Korábban Flip, majd Telekom 500-as net + IPTV volt ugyan ezen a kábelen, hiba nélkül. Decemberben volt lehetőségem váltani minimális különbséggel 1000-es netre, januárban cserélték az eszközt, Sagemcom 3890 V3 HGW-re.

    Szerelő jön, kifejezetten jó fej, WiFi csatornát optimálisra állít, minden hibátlan.

    Itthon más router nincs, a HGW-re UTP-n két STB, egy PC és egy TV csatlakozik, WiFi-n két telefon és egy Xbox.

    Két nap múlva állítottam be néhány alap dolgot a HGW felületén (SSID, admin jelszó). Másnapra nem működött az IPTV, a TV-ken látszott az STB menüje, tudtam csatornát váltani, de adáskép nem volt. Valamint a HGW-n nem működött az 5GHz-es WiFi sem. A felületen bekapcsolva látszott, de volt alatta egy hibaüzenet "5 GHz radio not operated".
    Újraindítások, hibabejelentés, központból frissítés a HGW-re, de semmi változás. Ismerős szerelő jön, fejvakrás, ilyet még nem látott.
    HGW-csere oldotta meg másnap a problémát, valószínűleg egyedi hiba volt az eszközben. Annyit mondott még útravalóul, hogy ha lehet, ne írjam át az SSID-ket, ezt javasolta a regionális oktató, mert a Sagemcom HGW-nél ez okozhat problémát.

    Nem tudom, másnál fordult-e elő hasonló, de hátha hasznos az infó. Azóta minden tökéletes, net és IPTV is, a Telekom-xxxxx SSID névvel pedig együtt lehet élni. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák