-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Ha online változtatok díjcsomagot, akkor ha úgy gondolom elállhatok a kért változtatástól valamennyi ideig?
Tehát jelenleg optikán van internetem 150/50-es csomag, amelyre augusztusban lejárt a hűségidőm, illetve még vezetékes telefonom van hoppá díjcsomaggal, melynek hűségideje jövő év augusztusban jár le, mert tavaly vettem készüléket kedvezményesen.
Most arra gondoltam, hogy telefonnál kérném a hoppá plusz díjcsomagot mivel felfelé módosíthatok csomagot hűségidő alatt is ha jól tudom és ekkor az online felület az internetre is felhozta az 1 év hűségidő lehetőségét és az első 3 hónapban a kedvezményes árat.
Viszont most küldtek egy dokumentumot online ami tartalmazza a kért csomagmódosításokat, viszont van benne egy ilyen, hogy EGYSZERI DÍJAK:
Feltételes kedvezmény visszavonása Egyszeri díj: 35.000Ft.Tehát most küldenek egy 35 ezres számlát?
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #107251 üzenetére
Közben kiderült, hogy 2 hétig elállhatok tőle és máskor csakis telefonon kell ilyesmit csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Atomantiii #107253 üzenetére
Online csak igényt tudsz leadni, mindenféleképpen visszahívnak. A visszahívás után indul ténylegesen a csomagváltás, csak úgy, mint a megrendelés. Ha felhívod őket, akkor kihagyod ezt a kört. Igen, elállhatsz tőle. De egy ideje már hűségidőn belül is lehet lefele módosítani, viszont nem tudom hogy most hogy van ez az új csomagoknál. Meg kell kérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz lszlogal #107255 üzenetére
Közben felhívtam őket, annyit mondtak, hogy igen kiszámlázták volna a 35 ezret mert online variált a rendszer a hűségidőkkel.
Az online felületen amúgy már meg is jelent a kért csomag a régi helyett.
De ha telefonon kérem a váltást akkor nincs ilyen, mert nem variálnak keresztbe úgymond, így most kitöltöttek egy elállási kérelmet és annyit mondott az ügyintéző, hogy majd kb 4-5 nap múlva hívjam őket, hogy akkor mi a helyzet és akkor telefonon kérhetem a díjcsomag módosítást.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Atomantiii #107253 üzenetére
Ha előtte kérdezel, vagy olvasod, ami napi szinten történik itt, akkor minden hozzászólásomban azt írom, hogy, ha több idő is, csakis a 1414-en bármit. Online intézve, csak a baj van sajnos (90%-ban).
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
törölt tag
válasz Tav-Csoves #107254 üzenetére
Ezek az értékek teljesen rendben vannak. Valószínűleg 1/32-es osztású részen vagy, a cuccban van egy optikai egység ennek a hőmérsékletét méri, az a tippem, hogy van benne egy SFP/SFP+ foglalat és abban egy optikai transciever aminek kiolvassa az állapotát és Te ezt látod.
-
viktorhu
veterán
válasz lszlogal #107250 üzenetére
A mostani tekinthető nagyjából csúcsidőnek - most a szelessav.net 5,6-os válaszidőt és 800 megabit/s körüli sávszélességet mutat, a ping -t www.bix.hu 7 ms átlagot ad. Szerintem teljesen jó eredmény koaxon.
Aztán majd idővel át fognak rakni 3.1-es modemre, azokat is, akik kisebb csomagban vannak, és akkor már ez a sáv is terheltebb lesz nyilván.
Kíváncsi vagyok, hogy kidobják-e a közeljövőben a dvb-c -t az ED3.1 sávbővítés kedvéért, különben nem volt értelme mindenkit iptv-re kényszeríteni.
-
Sinkapeter
tag
válasz Atomantiii #107259 üzenetére
Augusztus közepén sikerült csomagot váltanom (végre sikerült a gyorsító opció beüzemelése), háromszor hívtak vissza, mert még volt 1 hónap hűségem a netből. Azóta is a számla-online ügyfélszolgálat-Telekom alkalmazás háromféle csomagot, és háromféle hűségidőt mutat. Azóta pedig eltelt egy hónap, volt számlazárás stb.
-
grobi007
tag
válasz viktorhu #107260 üzenetére
Nekem ezt tudja az 1000/25-ös net. Érdekes, hogy a szelessav.net oldalon mért ping jobb, mint amit parancssorban vagy akár speedtest.net oldalon mérek. A feltöltés is magasabb, mint amit a speedtest.net-en tudok mérni a JZT informatika szerverére csatlakozva.
Vajon melyik lehet a valós.Egyébként stabilabb ez a HGW, mint a 3686V2. Nekem annál, ha terhelve volt a hálózat, pl torrent kliens futott a háttérben, szakadozott a net az utóbbi időben (több mint 1 éve, előtte nem). Ezzel nincs ilyen probléma.
Egyelőre nem bánom, hogy váltottam. Főleg ha feltöltési csatorna is lesz 3.1-en, így magasabb lesz a feltöltési sebesség, akkor már sokkal boldogabb leszek. -
viktorhu
veterán
válasz grobi007 #107264 üzenetére
>>Vajon melyik lehet a valós.
Nyilván mindegyik. Az egyikkel azt mérted, hogy a JZT Informatika szerveréről a speedtest.net rendszere milyen sávszélességgel tud adatot átvinni a Te gépedre, a másikkal meg azt, hogy a szelessav.net a saját szerveréről a saját rendszerével mit tud a Te gépeden. Ezek nem egymást kizáró információk.
-
Renwick
őstag
Nos, lehet tényleg elhamarkodottan dícséretem az új D3.1-es Sagemcomot.
Vezetéken csatlakozik hozzá egy NAS és egy IP-kamera, egy idő után egyik sem ping, és a browserben sem nyílik az adminjuk IP alapján. Mindkettő ott van a Sagemcom aktív kliens listáján, kívülről DDNS-sel elérhetők, a szolgáltatások futnak rajtuk gond nélkül. Mi felett siklott el a figyelmem?I see you blaming each other -- And I love you still
-
RazorDaPro
tag
válasz Dɨngodilɇ #65581 üzenetére
Tudom hogy 1000 éves kommentre válaszolok de hátha valakinek hasznos lehet: nekem is ugyanez volt (nem mentette a Speedport W724V a PPPoE Passthrough beállítást), először megcsinálta nekem távolról az üfsz. de másodjára már nem volt kedvem újra negyed órát telefonálgatni úgyhogy addig kattintgattam a mentésre ameddig egyszercsak elmentette rendesen.
Pixel 4
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Ha van otthoni internet és IPTV előfizetésem, valamint 2 dominós feltöltős kártya a nevemen, akkor össze tudom vonni Magenta1-ben őket, vagy kell hozzá valami még?
-
gurabli
őstag
Az ám, ahhoz mi kell, hogy D3.1 esetén beüzemeljék az izmosabb feltöltést is?
Ma jönnek bekötni a gigabites netet és kapok v3-at. Hát, nagyok az elvárások, remélem nem kell csalódnom :)
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz RazorDaPro #107269 üzenetére
Ha kérdeztél volna, megmondtuk volna, hogy hibásan működik, és akkor menti el a beállítást, ha bekattintod, de nem nyomsz a mentésre.
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #107256 üzenetére
Tegnap sikeresen visszaállítottak a régi csomagra. Remélem, hogy a 35 ezres tételt nem számlázzák ki. (mármint elvileg nem kellene, csak ugye történhetnek itt csodák.)
[ Szerkesztve ]
-
Gedeon31
addikt
válasz Atomantiii #107273 üzenetére
Figyeld pár hétig a hűségidőd hogyan változik. Nekem egy éve volt velük egy fél éves kálváriám , folyton megterhelték a pár hónap múlva lejáró hűségemet két évvel ,mert szerintük csak így tudtak visszarakni elállás után a régi csomagra.
-
kircsike
tag
Sziasztok.
A szomszédomban tegnap volt technológiai váltás. Lecserélték a rézkábelt és SAT TV-t optikára és IPTV-re. Áthívtak és mutatni akartam hogy az IPTV távirányítójával is lehet vezérelni az új Samsung TV-jét. Ez nem jött össze, nem állították be. Azt mondták hogy nekik nem magyaráztak semmit csak kicserélték a dolgokat és ott hagyták őket. 80+-os emberekről van szó könyörgöm. Szégyellje magát az ilyen szerelő.
Kérdésem az lenne hogy hogyan tudom beállítani a távirányítót hogy vezérelje a TV-jét is?
Mert így 1 irányítóval tudná a TV-jét és a vevőt is vezérelni.
A válaszokat előre is köszönöm -
nmy1212
aktív tag
Sziasztok!
Alap netet és telefont jönnének beszerelni, de a szerelő kért egy beleegyezési nyilatkozatot a szomszédtól, hogy áthúzhatják-e rajta a kábeleket, Osztatlan közös tulajdon miatt.Van esetleg valakinek készen ilyen nyilatkozat?
Köszönöm! -
ubbconfig
aktív tag
Sziasztok. Hétvégén albérletbe költözünk, ahol 1000-es optika és IPTV van bekötve. A HGW a bejárat felett van, a falra rögzítve. A tv box azonban a ház egy távolabbi szobájában lenne, így felmerül kérdésként, hogy wifi-n (egy n-es AP-n keresztül) át tudom-e lőni azt a sávszélt a boxhoz, ami a szakadásmentes TV-zéshez kell (az AP-ba dugnám UTP-n a boxot). Saccra olyan 70-80Mbit menne át az AP-ra (hasonló körülmények között működik most is egy másik lakásban, mint wifi extender). Vagy ez eleve halott ötlet és kezdjek el egyezkedni a főbérlővel, hogy az UTP kábelezés miatt hol és mennyire kell szétfúrnom a falakat?
Köszi a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz ubbconfig #107280 üzenetére
AP-val is megoldható, csak tudnia kell az IGMP snoopingot. Mesh-el is megoldható. Viszont ha van valamilyen probléma, akkor a Telekom szerelők szerint a te eszközeid lesznek a hibásak. Wifin semmit sem garantál a Telekom. Megoldás lehet a PoweLine is. Én azt javaslom neked, hogy csak végső esetben használj ilyen megoldást. Az UTP a legbiztosabb.
-
Pubszon
veterán
Leadtam én is a rendelést.
Magenta 1 lesz, bele lehetett vonni az én és a feleségem régi Mobil S 2017 díjcsomagját, ami így olcsóbb lesz és 1 helyett 2GB mobilnetünk lesz. Nem tudott pontos árat mondani rá az ügyintéző, de azt mondja így is jogosultak vagyunk a 30% kedvezményre.
Alapos átgondolás után végül a 300-as optikát választottam, alap telefonnal, ami 3180Ft lesz kedvezménnyel. Ehhez jön még a 2 mobil, ami eddig ~5500Ft volt.Ezután fizetünk maximum (ha mobilra mégse jár a kedvezmény) ~8700Ft-ot, eddig pedig több mint 10 ezret fizettünk és csak 70/7-es internetünk volt.
Ha mégis lesz a mobilokra kedvezmény, akkor 8000Ft sem lesz az egész.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
Beniii06
addikt
válasz Pubszon #107284 üzenetére
Jól tetted, a TV amúgy is csak továbbszámlázott tétel és nincs semmilyen kedvezmény rá, hogy most a telefon/net maradt-e másik szolgáltatónál, ott pont fordítva vannak a kedvezmények tv/netre, ha van tv is, plusz valamelyik az előbbiek közül, akkor van csak kedvezmény. Eléggé érdekes marketing(ami arra alapoz, hogy nincs konkurencia, kivétel a kombi csomagok), de nem panaszkodhatunk, mert nekünk pont jól jött így.
Ha váltottál volna IPTV-re(közepes csomagra, hasonló mint az Alap csomag mennyiségre), akkor mennyi lett volna így bevonva Magenta 1-be?
"Got any other secret weapons?"
-
ubbconfig
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #107286 üzenetére
nem panel, családi ház, a wifi nincs tucatszám az utcában, szerintem egy próbát megér. Ha nem lesz elég, akkor powerline. Fúrni nem akarok, meg alapvetően kábelezni sem túl sokat (nem én vagyok az ingatlan tulaja).
A TV amúgy napi 1-2 órát menne jellemzően az esti órákban... -
Beniii06
addikt
válasz Pubszon #107288 üzenetére
Akkor magenta kedvezmény, ide vagy oda, nem éri meg bevonni a tv-t is, így gondoltam én is. Nálam Magenta azért, nem játszott, mert akkor mobilt is vinni kellett volna és nem tudtak volna még közel sem olyan mobil csomagot, adni csak többszörös áron, na és persze ott van a lefedettség kérdése is(LTE/EDGE van net- nincs net téma, 3G nem létezik), de az már nagyon nem idevágó. (ide jöhetnek a Vágó mémek)
"Got any other secret weapons?"
-
Pubszon
veterán
válasz Tomassy00 #107289 üzenetére
Vidéken, családi házba nem luxus akár 4-5 TV sem.
3 háló, nappali, konyha/ebédlő. De van ismerősöm, akinek ki van vezetve a koax a teraszra is, nyáron meccset néznek.
Sok helyen így van kertes házaknál, rengeteg ismerősnél.
Persze egy 40nm-es panelba más a helyzet.Beniii06: TV-re sok kedvezményt nem tudnak adni.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
gurabli
őstag
válasz ubbconfig #107291 üzenetére
A wifi nem szereti az ilyen terhelést. A jó Powerline viszont hibátlan erre a célra (érdemes gigabitest venni, az jó esetben tud 300-400 Mbs-t, ami bőven elegendő). Albérletben én is ezzel oldottam meg, mindig jó, ha kéznél van.
Online rendeled, ha valami miatt akadozva, visszaküldöd két héten belül.[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
apaszka
veterán
Köszönöm a .... Ja nem jött segítség?
Elköszönök remélem a békéltető testület segítségével innen a szolgáltatótól?!
https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz apaszka #107296 üzenetére
Mit szeretnél? Vidd a békéltetőtestület elé... Ha nincs más megoldás.
Miért nem veszel magadnak annyi AP-t amennyit akarsz? Nem kell az ő cuccaikat használni, arra sem fognak semmit garantálni, akkor meg mögé teheted a saját cuccod. Ha technikai segítséget szeretnél... A többiben az ügyfélszolgálaton kívül senki más nem fog tudni segíteni, maximum a felettes szervek.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Hát, sajnos nálam nem jött be a D3.1, legalább is nem úgy, ahogy bíztam benne.
Egy nagyon korrekt Telekomos jött, hozta az új v3-as modemet. A jel minden követelménynek megfelel, teljesen jó.
A sebesség viszont már gyengus. Speedtest vagy szélessáv is max 450 Mbit, de inkább 300 Mbit. Eddig az v2 modemmel és az 500-as csomagban kb. 200-400 Mbit között ingadozott. Most talán jobb, de messze nem jó. Betette két hétre megfigyelésbe, vagy micsoda, de én nem hiszem, hogy ez bármit jelentene.
Úgy látszik ennyire le van terhelve ez a rész. Pedig mutatta a telefonján a grafikonokat, a legnagyobb terheléskor sem megy a környéken 75-80% felé, az is csak a kora esti órákban.Valamit megint nyertem, de nem sokat. Bízom benne, hogy vagy kiépíti végre a Digi az optikát, mert már itt vannak a szomszédban, vagy a Telekom fejleszt tovább valamit (nem tudom min kellene fejleszteni), hogy legyen legalább 6-700 Mbit stabilan. A feltöltésről inkább nem beszélek, a 22 Mbit most is megvan
Az új v3 viszont már bridge-ben van. Gondoltam teszek vele egy próbát, de kb. 10 percig tartott a próba. Nem lehet saját upstream DNS-t megadni, szóval marad a Telekom saját DNS szerverei, innentől pedig felejtős az egész. Hozzászoktam már a szinte reklámmentes és aránylag biztonságos internethez (DoT/DoH, Pihole, CND).
Szerencsére korrekt áron kaptam a "gigabites" netet, így maradhat."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
TeeJay
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest