- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz kakuk.tamas #104397 üzenetére
Köszönöm a linket, jó lesz a plusz net Dominora. 😊
-
kakuk.tamas
addikt
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Anonymus95 #104393 üzenetére
Gyanítom nem ez a legfőbb problémája, hanem a kábelezés...
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
bozont
veterán
válasz kabelmania27 #104391 üzenetére
Értem, akkor jól gondoltam. Mehet a brainstorming, hová kerüljön ez a hgw.
-
-
bozont
veterán
Üdv
Sajnos megszűnik a helyi net, TV szolgáltató és a Telekom veszi át a helyét. Ami egyfelől jó, mert lesz 500-as net, másfelől így viszont megszűnik a dvb-c adás és csak IPTV marad.
De a fontosabb most, hogyan néz ki ez a váltás a bekötés szempontjából. Mire készüljek?Ugye koax kábel volt eddig, gondolom ez marad is, nem fog mást behúzni a Telekom. Ha jól értettem, akkor lesz egy modem/router(?) amibe becsatlakozik az utcáról a kábel és ez osztja szét a dolgokat és külön box lesz minden tv-hez?
Vagyis akkor lesz egy wan kábel + minden boxhoz (esetemben 3db) egy külön kábel? A boxokhoz koax vagy lan kábel megy majd?Mindenesetre ha ez így van, akkor eléggé megbonyolítja a kábel management-et. A modem amit adnak vajon hogyan bírja a mostohakörülményeket, mert ebből a szempontból a padláson lenne a legjobb helye?
mod.: Ja igen, kell valamire figyelni ha van itthon kiépítve hálózat? Egy TP-link 1043ND v2 router és lanon keresztül egy TP-Link 1043ND v1 AP szerepben.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Akkor ez is megváltozott. Nekem eddig az e-mail címem és a telefonszámom is rajta volt a GLS-es matricán ergo megkapták ők is az adatokat.
-
kory24
őstag
Engem is épp most hívott hívott gls, hogy 30 perc és itt a tv-vel.
Persze semmi sms, email előtte edfig, holott telefonba telekomos azt mondta jön majd sms és email is és hivni fog futár is időpont egyeztetés végett...
-
IP1954
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #104384 üzenetére
A Telekom nem kéri, ezért nem is értesít a GLS előre.
SMS-ben és email-ben sem ...
Nálam egyszerűen megjelenik a GLS, minden előjel nélkül.
Legalább háromszor előfordult a közelmúltban.
Az első eset után külön kértem, hogy értesítsenek előző nap vagy a szállítás reggelén, de hiába.[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
válasz tothjozsi96 #104361 üzenetére
Több, mint két éve használok optikai netet, és össz-vissz egyszer kellett hibát bejelenteni, akkor is csak az elosztót cserélték, mert nem bírta a WiFit szórni. (Meg nem is illett már a csomaghoz) Szóval én csak ajánlani tudom. Mikrós netről váltottam.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lszlogal #104383 üzenetére
Azt az e-mailt nem a Telekom küldi, hanem a GLS, amikor a rendszerbe kerül náluk a csomag, szóval azt a Telekom nehezen tudja elcseszni.
Azt ne mis mondtam, hogy a Telekom küld bármit a rendelésről (nekem rendszerint a visszaigazoló e-mailen kívül semmit), a GLS szokott e-mailt küldeni.
-
lszlogal
senior tag
válasz DJ. Ru$y #104381 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék hogy küld-e vagy nem. Egyszer csak azt veszem észre, hogy hív a futár, e-mail, sms sehol. Megbeszéltem a futárral, hogy a GLS depoban veszem át. Beülök a kocsiba, elmegyek, átveszem. Ennyi.
Volt mikor akkor kaptam SMS-t a Telekomtól, mikor már nálam volt a csomag. A T. csesz el valamit, de azt nagyon.
Bárhonnan rendelek, mindig jön e-mail, csak a T.-s rendeléseknél nem.
-
Cilindrik
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #104381 üzenetére
A telekomos rendeléseknél én eddig sosem kaptam olyan emailt ami alapján rendelkezni tudok, (más cégtől való rendelések esetén kaptam már olyat ahol én írom be hova kérem) telefonos űgyfélszolgálat (GLS) abszolút elzárkózik a címváltoztatástól.
Na de mindegy mert mérgemben lemondtam, küldjék vissza a telekomnak
(úri gyerek vagyok nem mondtam csúnyábban) -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Cilindrik #104378 üzenetére
A Telekom csak arra a címre fogja feladni, ahol a szolgáltatás van bekötve ez tény.
Viszont, ahogy a kolléga előttem írja, a GLS szállítás előtti napon küld egy e-mailt, hogy szállítási dátum változtatás és/vagy cím változtatás, ha ott átírod a címet, és elmented, akkor oda viszik, ahova átírtad.
Ha nem kapnál szállítás előtt ilyet, akkor sikertelen kézbesítés esetén kapsz róla megint egyet, és megváltoztathatod.Telefonon lehet, hogy nem hajlandóak megváltoztatni, ezt se megerősíteni, se cáfolni nem tudom.
GLS-szel nekem is volt már problémám, nem a legügyfélbarátabb cég az biztos. Az egyik hivatalos panaszomra még mindig jön a válasz (maximum 30 nap ugye), amit legalább egy, de lehet, hogy már két éve írtam nekik...
-
-
Cilindrik
aktív tag
Rendeletek mostanában készüléket otthoni előfizetéshez?
Ez a drága telekom nem hajlandó máshova küldeni a csomagot mint az otthoni cím és a gls sem hajlandó máshova hozni én viszont nem tudok otthon ülni és várni a csomagot szóval le is mondtam az egészet.
Most komolyan mi a fenéét kell ilyen szabályokat hozni? Valamint az ügyintéző mi a fenéért nem tudja megmondani már az alajén ezt.Bocs a kiakadásért
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #104375 üzenetére
A telefon maradna.
Így szerintem nincs bridge mód.De ez nem probléma és nem is nagyon érdekel.
-
törölt tag
Kalásznet DVB-C megbízhatóságról és minőségéről tud valaki valamit?
Jelenleg a "régi" kalásznet koaxon van a telekom 300/20 net és iptv, ami abszolút stabil és tudja amit kell.
Gondolkodom , hogy az áramzabáló boxokat lecserélem DVB-C + CAM , megoldásra, 3db tv-re.
A telekomnál maradna a net és a vonalas telefon és csak a tv-t vinném át.
Illetve mennyire szól ez a módosítás bele a net kapcsolatba? (nem szeretném a jelenlegi net stabilitást elbukni)
Én azt gondolom , hogy semennyire , de kíváncsi vagyok a véleményetekre.SZERK:
Közeleg a hűség vége , viszont messze még a telekom nagy IPTV átalakítása.
Egyébként sem bízom benne , hogy megváltják a világot egy egyszerű DVB-C mellett.
(értem ezt arra, hogy a DVB-C jellel aztán tényleg azt csinálok amit akarok és azon nézem amin akarom pl.
pc, raspberry pi stb...stb...)[ Szerkesztve ]
-
HTomee
tag
Azért azt tudni kell, hogy egy ingyen kapott eszköz csodákra nem képes. Azért ingyen mert szolgáltatást fizetek igazából nem pedig szervertermet... Normál használat mellett a feladatát többnyire ellátja.
Aki NAS-t használ megy a torrent, nagy fájlokat mozgat és még netán 20-30 eszköz is lóg rajta akkor ne csodálkozzon, hogy fagy akad lassul...stb.
Én tudtam anno, hogy lesz adatmozgatás és felhasználó is bőven..Optika 1G a rettegett sagem ONT-vel. Mindig: 940/940
Szóval a szolgáltató szolgáltat.Kezdetektől PPPOE Passtrought be van kapcsolva és csak a telefon és a TV-k mennek róla
Ubiquiti Edgerouter ER4
Ubiquiti Edgeswitch 10x 2db
Wifi-AP 2db
Qnap NAS...
Optikai belső gerinc hálózat.. (SFP)Ez így mindig tudja amit szeretnék..
De ezt ne várja el senki egyetlen szolgáltatói eszköztől sem aki mindent szeretne egyszerre flottul.
..[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
válasz lszlogal #104366 üzenetére
Családban több TV előfizetés is van, van műholdas és IPTV is. 1 eszközön lenne csak használva senki sem használja akinek előfizetése van.
A Regisztrációról ezt találtam:
3.2. A regisztrációhoz, illetve Telekom TV előfizetés összerendeléséhez szükséges adatok
Regisztrációhoz szükséges adatok:
e-mail cím (kötelező)
jelszó (kötelező)
TV előfizetés TV GO-val való összerendeléshez szükséges adatok:
Magyar Telekom ügyfél azonosító és az azonosítóhoz tartozó jelszó (kötelező)
vagy Interaktív TV előfizető esetén, az Interaktív TV képernyőn keresztül a TV GO összerendelő alkalmazása által biztosított kód (kötelező)Nem tudom mi az a "azonosítóhoz tartozó jelszó (kötelező)" ezt ki lehet deríteni valahogy? (nem az én nevemen van a szerződés így sajna nem tudom mi lett megadva, de erős a gyanúm, hogy a szerződő fél sem fogja tudni).
-
lszlogal
senior tag
válasz atee_13 #104365 üzenetére
A TVGO-nak max. 480 vagy 576p a felbontása. Nem tudod nézni TV-n. Esetleg akkor, ha rákötsz egy laptopot HDMI-vel. Régebben volt okos tv app, de megszüntették, hogy bérelj több boxot. Ha jól tudom egyidejűleg csak három eszközről lehet bejelentkezve lenni. Ha van TV előfizetésed akkor ingyen van, ha nincs, akkor arra is elő kell fizetned.
[ Szerkesztve ]
-
atee_13
őstag
Üdv!
Én is TVGO felől érdeklődnék. Költözök, családban van T tv előfizetés több fronton is. Ha megoldható lenne én nézném TVGO-n az új helyen +előfizetés nélkül.
Hogy lehet a TVGO ra előfizetni/bejelentkezni már meglévő szerződéssel?
Jól olvasom, hogy TV-n nem is tudom ezt nézni? Telefonról tükrözve van rá csak lehetőség?
-
IP1954
aktív tag
Másfél éve van optika.
Azóta kétszer hívtam az ügyfélszolgálatot:
1. 1000/1000 megrendelése
2. Hűségkedvezmény újabb egy évért -
törölt tag
Szia!
Ősszel váltottam optikára, azóta nem tapasztaltam vele megbízhatatlanságot.
-
DJ. Ru$y
félisten
A legmegbízhatóbb, az Invitelnél valószínűleg megbízhatóbb.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Az optika mennyire megbízható?
Lassan 2 éve hogy nálunk is elérhető.Invitel előfizető vagyok, viszont gondolkodtam hogy csak az internetet jó lenne Telekomtól.
-
-
titán
-
Cadal
őstag
Helló!
Adott egy coax-os IPTV előfizetés, Sagemcom F@st 3686 V2 modemmel. Ezen a modemen lóg egy STB, egy NAS és egy TV készülék (vezetékes LAN).
Szeretném a NAS-t elérni az asztali gépemről és a saját TV - mről is. Van egy routerem (Asus RT-N18U), amire rá tudom kötni az asztalimat és a TV-met is és ezt a routert össze tudom kötni a T-komos modemmel. Mit kell tennem, hogy működjön?
Olvastam az összefoglalót: Kábel internet (koax) és iptv előfizetéssel rendelkezem. Saját routert szeretnék használni. Melyek az ajánlott beállítások?
Hgw lan1 portjára kösd a routered wan portját, amennyiben szeretnéd, hogy a routered végezze a portforwardot, állítsd az eszközt fix ipcímre, majd a hgw oldalán ezt a címet állítsd be dmz-re.Szerintem nekem nem ezeket a beállításokat kell elvégeznem, ha jól sejtem??
Vagy vegyek inkább egy gigabites switchet és azt kössem rá a t-komos modemre, meg a saját cuccaimat??
-
kalanchoe
senior tag
válasz Marci112233 #104349 üzenetére
Nálam mindegyik eszközömön rossz volt tegnap az Eurosport minősége. (TVGo-val)
Többi csatorna se volt jobb a közszolgálati kivételével. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz #22718208 #104350 üzenetére
DOCSIS sajátosság, meg valószínűleg kevésbé erőforrás igényes a MAC alapú azonosítás, arról nem beszélve, hogy az összes eszközt cserélni kellene hozzá, mivel csak nagyon kevés eszköz tud PPPoE-t a koaxos cuccok közül, szóval maradjunk annyiban, hogy, ha jósolni kell, akkor 99%, hogy soha nem lesz PPPoE koaxon.
Az, meg, hogy szívat vagy nem szívat, az összes kábeles szolgáltató így használja itthon szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz kalanchoe #104347 üzenetére
Nálam csak akkor ilyen ha le vagy feltöltés is megy mellette. Anélkül jó mindig. Igaz csak HD Ready TV-vel nézem ami 1366X768-as felbontású.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kalanchoe
senior tag
Csak nálam xar a TVGo képminősége?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Anonymus95 #104344 üzenetére
Mit akarsz elérni?
Ha PPPoE Passthrought akarsz, akkor Sagemcomban bekapcsolod a PPPoE Passthrought, a Connection triggert pedig Manualra állítod. Ezek után, ha nem kell a wiifi, akkor kikapcsolod a Sagemcomban a wifit, Sagem LAN1 portjára kötöd a TP WAN portját, és a TP-ben PPPoE-t állítasz be WAN-nál. Értelem szerűen a Sagemben lévő PPPoE felhasználó és jelszó kell.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Anonymus95 #104338 üzenetére
Mivel DOCSIS esetén MAC alapú a szűrés ott nincs PPPoE Passthrough. Optika és xDSL esetén felhasználó és jelszó alapú a hitelesítés így ezeknél kell a PPPoE Passthrough, hogy a hitelesítést, ne a szolgáltatós eszköz végezze, hanem a sajátod.
Optika esetén csak a Passthrough az opció. Sagemben csak a PPP opció, mivel felhasználó alapú a hitelesítés, DHCP-vel nem működik.
-
-
-
Anonymus95
senior tag
válasz anglergab #104337 üzenetére
Én is erre gondoltam.
Mi a különbség a bridge és a PPPoe passtrought között?
Melyiket lenne érdemes használni, ha a netet saját routeren akarom használni és a Sagencom csak iptv + telefon modem lenne?
Illetve a Sagencomban van DHCP illetve PPP lehetőség. Alapból az utóbbin van. Mi a különbség?
-
-
woodworm
veterán
válasz Anonymus95 #104334 üzenetére
A korábbi hsz-od alapján azért az az újratelepítés is közrejátszhatott.
-
Anonymus95
senior tag
Hőség meghosszabbítás előtt (2 hete) 1000/250 ből 930/230 volt. Újra kötöttük a hűséget és 1000/1000 böl 700/850? És tök mindegy mikor mérem. Csúcsidőben a régi sem mindig érte el a fentebb leírt értéket, de most az új csomaggal sose érem el.
Szerintem egy megfelelő router beszerzésével, megoldódik a probléma, bírni fogja a sok eszközt és a terhelést, továbbá mindenhol lesz wifi lefedettség -
legenda
válasz Anonymus95 #104332 üzenetére
Ez minden más szolgáltatónál is Így van, hogy hely és ottani hálózat, terheltség...stb. függvénye is az elérhető maximális sebesség, elég olvasgatni a DIGI...stb. topikokban, valahol megy a közel maximum, máshol meg az 1000-es csomag előfizetője nem látott még 600 - 700 Mbps feletti értéket, pedig az ő hálózata és eszköze bírná.
UPC esetén is így van, valahol szinte mindig megy maximummal az 500 Mbps, máshol meg megközelíteni is nehéz és nem csak csúcsidőben.
Talán a Telekom optikánál a legjobb összességében a helyzet, ha a névlegeshez adott hasznos sebességet, terheltségi mutatót...stb. nézem.lszlogal: Olyanra is biztos van példa.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Anonymus95
senior tag
Ezt tudom is, de jelenleg a Telekom esetén 700 jön le, ami jócskán elmarad a 920-940 től.
Nem is várom el az 1000 Mbitet. Ahogy a rég csomagok esetén is megszoktam az arányhoz mért veszteséget. Ez rendben is van. De azért 700.....
Ezért írtam, hogy nekem eddig még a UPC esetén volt a legkevesebb veszteségem. Tény hogy nem 1000-es netnél, de nekem nem is kellenenennyi.
500-as net elég lenne.
Telekomnál jelenleg azért van ilyen csomagunk, mert sokkal olcsóbb volt akció révén ezen a környéken. Ha jönne 920-940, nem panaszkodnék. Bár a saját routerük minősége továbbra is alacsony, de ezt ki lehet küszöbölni, ha veszek egyet magamnak. A sebességgel viszont nem tudok mit kezdeni. Vagy jön vagy nem.. -
törölt tag
válasz woodworm #104330 üzenetére
De de, nem mindenkinél jelentkezik, nekem is szerelő mondta, hogy nem 1 helyen találkoztak ezzel a problémával. Igaz annak részleteibe nem ment bele, csak mint egyik gyakori probléma, ami megadásra vár. Nekem azt mondta, hogy a f@st 5xxx fw van a probléma, de hogy pontosan mi, nem mondta, ugyan ez a wifi-re is, valakinek nem megfelelően működik, és van akinél probléma mentesen teszi a dolgát. Nem mindenkinél jelentkeznek ezek a problémák. Részletekbe nem avatott be.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Ja, azt nem írtam, de ha PPPOE (DIGI például optika esetén is), akkor a hasznos (mérhető) sebesség kevesebb kicsivel, mint a Telekom és társai optika, utóbbinál jobban megközelíthető dinamikusan a 1000 Mbps, de teljesen így sem érhető el.
-
IP1954
aktív tag
1000/1000
Amióta megrendelhető ez van.
Lassan egy éve probléma nélkül.Sagemcom F@ST 5655v2
Amire adták arra megfelelő:
- 3 IPTV felvétel opcióval
- Internet használat 1000/1000 sebességgel
- 1 vagy 2 vonalas telefon
- WiFi (Igen, ez is jól működik)Nem jó viszont switch-nek a helyi hálózatban.
Nagyobb (már akár néhány GB) helyi adatforgalom a feni feladatok mellett kifekteti:
- akadozik az IPTV, vagy esetleg leáll
- a vonalas telefon használata közben problémák lépnek fel
- 1000/1000 helyett a töredéke lesz, vagy akár semmi
- szakadozik vagy leáll a WiFiEgyszerűen elkerülhető a probléma, ha a helyi adatforgalom (a WiFi-s sem kivétel) nem megy át a Sagemcom-on.
A saját Routerek AP módban működjenek LAN (NEM WAN) portokkal kapcsolódva digitális elosztóhoz.
Értelemszerűen a vezeték nélküli jelismétlők is a saját WiFi rendszerhez kapcsolódnak.(20+ LAN kábeles és 10+ WiFi-s eszköz üzemel probléma nélkül ...)
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Anonymus95 #104324 üzenetére
Mindentől függetlenül, a különböző szabványok miatt az 1000 Mbps sebességűnek hirdetett internet egyik szolgáltatónál sem érheti el a maximumot, hanem kicsivel alatta van és így van ez a 100 Mbps esetén is, ha 100 Mbps portokon fut át, akkor is csak 94 - 95 Mbps fér ár maximum hasznosan.
Jelenleg UPC előfizető vagyok, de volt már Telekom és DIGI eőfizetésem is, mindegyik szolgáltatónál kicsivel a névleges felett kaptam és kapok jelenleg is - kivételt képez ez alól a fentiek miatt az 1000 Mbps és korábban a 100 Mbps csomag, mert a 1000 és 100 Mbps (szolgáltató) portok miatt csak ~940 és ~ 94 Mbps fér(t) át hasznosan.[ Szerkesztve ]
-
Anonymus95
senior tag
válasz gabor9991 #104322 üzenetére
De mi ez már?? Nem is valami torrent oldal, hanem egy levelező szolgáltatás..
Jövőre azt teszem UPC re váltok..csak nem az én nevemen van, hanem apámén és utólag tudtam meg hogy felhívták hogy le fog járni és megújította. Ráadásul olcsóbb is lett..lehet a szomszéd UPC konkurencia miatt.
Albérletben volt már tapasztalatom UPC vel és nagyon elégedett voltam. A routerükkel is és a nyújtott sávszélességgel is, ami épp hogy nem érte el az elméleti szintet..(115 a 120 ból). Ehhez képest a Telekom tényleges sávszélessége még legjobb esetben is 930 az 1000 ből.. az arányok kicsit nem egyformák. És ez mindig megvolt a Telekomnál. 20-as netnél 12, 50-es netnél 36, 1000-ből legjobb esetben 930.
Látszik, hogy az idők során mi fejlödtünk a csomagok terén, de ők nem.
2 UPC-s albérletben is voltam és mindig az ígért szintet kaparta, nem beszélve a boxuk erejéről. Legalábbis ez az én véleményem, lehet hogy másnak rossz tapasztalatai vannak velük kapcsolatban. -
titán
-
gabor9991
őstag
válasz Roland-87 #104318 üzenetére
Wifin [nálam se] tölti be freemailt.
Mobilneten keresztül jó. -
Anonymus95
senior tag
válasz Gubek-Einste #104317 üzenetére
Köszönöm!
Azt hiszem lerajzolom a házat és hogy mi hol van, meddig ér a hatósugara stb. és benyújtom az általad ajánlott topikba.
Köszönöm még egyszer! -
Roland-87
aktív tag
válasz Gubek-Einste #104319 üzenetére
Telekom mobilnettel hibátlanul hasít pedig, de akkor ez úgy fest nem Telekom specifikus probléma lesz hanem náluk nem okés valami.
-
titán
-
Roland-87
aktív tag
Tapasztalta valaki hogy bizonyos oldalak nem töltenek be Telekom vezetékes hálózatból? A freemail nekem 2 napja nem működik, már anyáztam egy sort hogy meddig nem képesek megoldani, aztán rápróbáltam mobilnettel és azonnal bejött. A dns címek átírása cache és süti törlés meg hasonló huncutságokat megpróbáltam, nem segített egyik sem, ja és több eszközzel is próbálkoztam.
-
titán
válasz Anonymus95 #104316 üzenetére
Mindenképpen érdemes lenne egy újabb szériás saját router beüzemelése, beszerzésre tanácsadás itt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Anonymus95
senior tag
válasz sutyi^ #104315 üzenetére
Amikor még 1000/250 volt a net 1 éve, akkor 930/230 volt. Most kb két hete lett 1000/1000 a hűség újításkor + Notebook újratelepítés SSD csere miatt (tönkrement ami volt és garis csere egy újabbra, nagyobbra. Egy év alatt ennyit esett az ára. Tiszta telepítés takartam). 700/850...
A rendszer újratelepítés miatt nem tudom egyértelműen bizonyítani ezeknek az értékeknek az okát. De gyanúm, hogy a Telekom a ludas.
Driver nèlkül 500/930, a legújabb driverrel 700/850.
Mind elég messze van az elméleti értéktől. Optikai, Sagemcom 5... v2 + 2 IPTV + alap vezetékes telefon.
A Sagemhez van kötve kábelen egy TP-link N300-as is.. nem mai darab, de kibővíteni a netet az udvar felé jó. A Sagem nem ér ki oda a vastag fal miatt. Viszont lehet ez néha bakavar..
Kéne egy új router és a Sagemcomot lekapcsolni.Vélemények, javaslatok a sebességhez, routeres dologhoz stb szívesen fogadom.
-
haxiboy
veterán
Sziasztok! HG8245H -n működik még ez a módszer?
https://zedt.eu/tech/hardware/obtaining-administrator-access-huawei-hg8247h/
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
kory24
őstag
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz dareyou90 #104306 üzenetére
Letöltésben maxon megy a vonal és ~60 Mb/s-et tudna (erős becslés), de valószínűleg maradni fogsz az 50-es profilon.
DSL-nél nem a sebesség határozza meg, hogy köthető még vagy sem, hanem a szabad érpárok száma, mivel az érpárokból te nem egyet, hanem kettőt veszel fel, meg gondolom van még pár ilyen bondingos előfizető, így még jobban csökken az elérhető érpárok száma, ezért nem enged már újat kötni.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom eladjam 1 éves telekom-nál vásárolt tv-m.
Ezért keresgéltem garancialevelet, de sehol se találok.
Eddig abba a tudtaban voltam, hogy az online fiókomba lesz, de ott nincs, hanem csak számla van rólaMegnéztem a TV dobozát, abban sincs.
lehetséges, hogy nem kaptam hozzá?
Utólag kérhető?
-
dareyou90
csendes tag
Sziasztok!
Most váltok Net S Plusz csomagra, mivel a Magenta1 kedvezmény miatt kénytelen vagyok új csomagra váltani.
Jelenleg még a régi Otthoni Internet 50 van, mivel eddig nem foglalkoztam a csomagváltással, most vagyok "rákényszerülve", hogy a mobil előfizetést is a Telekomtól akarom, mert a másik szolgáltatónál a munkahelyemen sajnos a térerő nulla, így sem elérni nem nagyon tudnak, sem hívást kezdeményezni.
Így árban jobban is járnék 3 az 1-ben.Mivel itt nincs csak DSL lehetőség a Telekomtól, mivel a helyi szolgáltató itt a kiskirály, ami baromi drága, kevés csatornát és instabil kábel netet biztosít. Az összes szomszédos faluban van Digi kábel, nem optika hanem ED3, vagy Telekom ED3. De itt sajnos egy noname szolgáltatóval vannak leszerződve, ahol egy 60 megás net nettó 10.500 Ft és a 65 csatornás televizió 4.800 Ft, 0 HD csatorna, kivéve az M1, M2 ...stb, amiket kötelező adni. Olyan alapcsatornákat nem tartalmaz még a legmagasabb program csomag sem, hogy RTL+ például. Mindegy ez inkább OFF volt.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek a bemásolt vonali adatok alapján bírna-e többet a vonal 50 megánál? Mivel azt írták, hogy olyan sebességet adnak maximum, amit bir a vonal.
Sejtem mondjuk a választ, hogy nem, mivel a szomszédunk be akarta volna köttetni a netet tőlük, de már nem engedték, mert telítve van az egész. A címre más ki sem hozza, hogy elérhető a net itt.
A másik gondom az, hogy mindenáron az IPTV-t akarták rám erőltetni, de elmagyaráztam az ügyfélszolgálatnak, hogy nekem DSL-re ne kössenek semmilyen IPTV-t,nem akarok még ennél is lassabb netet. Volt már SAT TV-m, megvoltam vele elégedve. IPTV-m is, mikor még olyan területen éltem, ahol volt T-Home kábelnet, az extra funkciókat úgy sem használjuk.
-
Pubszon
veterán
Köszi a választ mindenkinek.
Egyenesen megy végig egy falon kb 5-6m hosszan, majd bekanyarodik át a falon, de nem 90 fokban hanem csak 45-ben akarom kanyarítani.
Legalább 16-os csövet rakok fel, mert lehet kábel TV is lesz, de ez még nem biztos.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Starchm
őstag
válasz lszlogal #104300 üzenetére
Csak tippelni merek, de gondolom azért, hogy hiba esetén eggyel kevesebb dolgot kelljen számításba venni. Nemtudom milyen erősségű egy toldás, de véletlen megrántja egy ember mert rálép/beakad vagy nemtudom és tönkre megy akkor megint jöhet a telekom...
Gondolom emiatt, de majd vki okosabb biztos ír valami jobb indokot
-
malnabokor
senior tag
válasz malnabokor #104291 üzenetére
Ezzel kapcsolatban van itt illetékes, aki tud tanácsot adni?
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest