- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
válasz zapikanka #107593 üzenetére
Újabb sagem ONT bugnak tűnik(millió +1 edik lassan, ha nem halt meg végleg), nekem volt hasonló, hogy az összes elülső led elaludt, de akkor net volt továbbra is, csak telefon nem, igaz azt sem néztem, hogy a hátulján mi világít mi nem, nálam egy teljes reset hozta helyre csak, de ezzel várj még. Az is lehet valami SW frissítésbe kezdett vagy épp megakadt benne, bár nálam nem tapasztaltam, hogy frissített volna mostanában.
Mióta csinálja ezt?
El tudod érni a webes felületét(192.168.1.1)?Első tipp, hogy húzd ki a konnektorból 5 percre és csatlakoztasd vissza a hálózatra(áram), azután várj vele 10 percet.
Második tipp, hogy ha megvannak a pppoe bejelentkezési adatok(felhasználónév + jelszó !), akkor mehet neki a gyári visszaállítás. Ha ezután sem javul meg vagy nincsenek meg az adatok, akkor mehet a hibabejelentés.Esetleg akkor tud még ilyet produkálni, ha a pppoe passthrough kapcsoló oldalán a Routed helyett a Bridget et választod, de ha nem piszkáltad, akkor nem kellene ilyet csinálnia.
"Got any other secret weapons?"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz zapikanka #107593 üzenetére
Hosszabb áramtalanítást próbálj meg (15 percre mondjuk), ha van kis tech beütésed és multimétered, akkor a tápját esetleg kimérheted, hogy jó-e.
Viszont a folyamatos port világítás nem a legjobb jel, ilyenkor a LAN vezérlő szokott megpukkanni, azon meg csak az eszközcsere fog segíteni.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Pubszon
veterán
válasz enginev3.0 #107594 üzenetére
Én is, de mégsincs errefelé ilyen szerelő csapat, hozzánk is több mint 300Km-ről jöttek...
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
-
zapikanka
tag
Sziasztok,
Most délelőtt valami történt a routeremmel (Sagemcom F@st 5655v2) és azóta se net, se telefon. Az összes port led folyamatosan világít a hátulján, elöl pedig ami jelzi az internet/telefonos kapcsolatokat stb ott semelyik. Tudok ezzel kezdeni valamit vagy várjak a szerelőre aki majd valamikor érkezik a jövő héten.....?
Köszi!
Z -
Pubszon
veterán
Nálunk, ha jól emlékszem május elején kezdték, valamivel nagyobb település (kb 6000 lakos).
3 részre van oszta a város, az első rész július eleje, a második augusztus eleje, a harmadik pedig szeptember elejére lett készen rendelhető állapotba.
Az oszlopokon lévő dolgokat viszonylag szaporán csinálják.Tehát azt mondanám, hogy 2-4 hónap múlva már rendelheted. Ugye nálatok nagyban függ már az időjárástól is. Hidegben, esőben nem úgy haladnak.
Ez pont a mi utcánk, már a kép készítés előtt csinálták a település többi részét.
-
Túzok22
senior tag
Ez attól is függ, hogy mekkora a bizonyos település ahol a hálózat építését elkezdték és mikorra tudják befejezni. Nálunk Bagon pl még idén télen kezdték el húzni az optikát (4000 fős falu) nyár elejére befejezték és július végén indult el a szolgáltatás. Azt tanácsolom hogy kérdezd majd meg a hálózatépítőket vagy a T-seket ezzel kapcsolatban, hátha tudnak valami infót mondani.
[ Szerkesztve ]
-
Nite
őstag
sziasztok! valami kozelito otlet esetleg arra vonatkozoan, hogy a kep lathato allapot mikor eri el a szolgaltatas szintet?
ez a sokat emlegetett "Záhony", ahol minden kornyezo faluban, pocsolyaban es nyilvanos wc-ben van mar 5-6-7 eve legalabb coax, de a varos meg maig a rezzel szenved
Paid my dues!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Tav-Csoves #107577 üzenetére
Telekom fiókba belépsz -> Bal oldalt Előfizetéseim -> Kiválasztod a legördülőből az internet előfizetésedet -> "Forgalmi adatok"
Régen itt el lehetett érni, most én hibát kapok rá, nézz rá, hátha neked kiírja.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
dchard
veterán
válasz #78121280 #107578 üzenetére
Gondolom az idézet valami belsős anyagból van, ami viszont jó hír, mert komolyan gondolják, hogy belátható időn belül lesz visszirány bővítés. Persze ehhez nem csak az MMWO-kat kell cserélni majd. Arról nem beszélve, hogy ha már cserélnek mindent, legalább a modemek által amúgy is kötelezően támogatott 1200MHz-ig elmehetnének. Viktorhu-nál sem fog történni semmi, ha a 85-ös MMWO bent is marad, attól még működni fog a bővített visszirány, csak szűrve nem lesz TV/STB irányból (aminek amúgy sem kéne vissza pofáznia a hálózatra)
grobi007:
D3.1-nél 5-204MHz a visszirány (ez a bővített, maximális feltöltést lehetővé tevő konfiguráció), és 258-1200MHz között lehetnek előre irányú csatornák.A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
-
zsoltzsolt
addikt
Nálam van, 2. kerület.
Épp törpikék vannak 😁[ Szerkesztve ]
-
Szpisti
addikt
Másnál sincs RTL Klub HD?
Csak fekete a képernyő fogad tegnap óta. (IPTV) Az SD RTL Klub teljesen jó, illetve az összes többi HD csatorna is.
Újraindítás az STB-ken már megvolt. Indítsam újra a HGW-t is, vagy a hiba nem nálam van? -
-
grobi007
tag
válasz #78121280 #107578 üzenetére
Ezt azt jelenti, hogy lesz lakossági felhasznlóknak is 1000/200 koaxon vagy ez még messze nem biztos?
Nekem is cserélték MMWO-C-re. Nálam annyi negatív hatása volt, hogy a digitális kábeltévé esetében buktam az M1, M2, Duna TV és Duna World csatornákat. Feltételezem, azért kellett a csere, hogy a 800-1006 MHz közötti tartomány is felhasználható legyen később adatra. Ha jól sejtem, ezen fog majd működni a D3.1 feltöltési csatorna. -
törölt tag
válasz viktorhu #107569 üzenetére
Nem biztos, hogy jó ötlet volt megvenni mert mert ha fejlesztik a hálózatot akkor:
"A HFC upgrade-be idén bevont, vagy tervezett területeken az új MMWO-C típusú multimédiás osztókat kell felszerelni a meglévő lakáshálózatoknál. A korábban felszerelt régi MMWO-kat és szűrőket ki kell venni onnan"
Ez az új MMWO-C. Mifelénk a déli régióban nem alkalmazható , csak olyan hálózaton lehet használni, ahol nincs 258 MHz alatt DS csatorna. Déli régióban csak 600 MHz-es a hálózat spektruma, ezért 258 MHz alá is vannak DS csatornák rakva, így itt nálunk nem alkalmazható.
Egyébként 2019.12.01-től bevezetik az 1000/200 koaxon nagykeren.
Nálam nagyon erős a jel előre irányba D3.1 ha nincs rajta a régi fajta MMWO akkor +18-20dBmV a jelszint ED3.0 meg 0-10dBmV között van. Nem értem miért nem szintezik be az erősítőt...
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Van arra bármilyen lehetőség a Sagemcom routeren arra, hogy a leforgalmazott adatmennyiséget megtudjam? Vagy bármilyen felület amin megnézhetem, hogy mennyit használtam az internetet? - Optika 1000/1000köszönöm!
-
dchard
veterán
válasz viktorhu #107575 üzenetére
Vagy azért, mert imádnak mindenféle áltudományos kütyafülét odaírni és elkérni 1500 Ft-ot valamiért, amit külön-külön megvehetsz 400 + 318 Ft-ért, és még csak 8dB-t csillapítani sem fog ( [link] ). Ráírhatták volna a diplexeren kívül, hogy duplexer, multiplexer vagy tyúxar, kb. hasonló módon megállja a helyét mind (és van benne X is, valamiért szeretik ).
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
dchard
veterán
válasz viktorhu #107573 üzenetére
Ez sem diplexer Csak egy kettes osztó meg egy HPF egybe építve. Hogy az adat ágon mi értelme van 8dB-t csillapítani, azt nem tudom. A modem ágon akkor ezért nőtt meg érzékelhetően a csillapítás: mert egy sima kettes osztó csak 3-3.5dB-t vesz el, ez meg 8-at.
A diplexer több különböző frekvenciát multiplexel egyetlen portra, a duplexer pedig pont a fordítottját csinálja: szétválasztja azokat. Például diplexer az, amikor a kábeltv és a sat tv különböző frekvenciáját egyetlen koax-ra akarod rárakni: 105-860MHz, és 900-2400MHz-et "közösít".
-
viktorhu
veterán
válasz dchard #107572 üzenetére
Nem hpf-et, hanem ezt:
http://m3digital.hu/teletronik-mmwo-5-862mhz-multimedia-diplexer-internet-kabelteve
-
dchard
veterán
válasz viktorhu #107569 üzenetére
Itt valami félreértés lesz. A HPF az nem diplexer, hanem felül áteresztő szűrő. És egyáltalán nem változtatja meg a jelszintet a modemben (Csillapitási veszteség.: 0.4 dB). Ugye nem közvetlenül a modem elé van bekötve? HPF-re kizárólag az osztási pont után a TV/STB ágon van szükség. A modem elé ne tedd be, mert akkor nem fog működni a visszirány
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz DJ. Ru$y #107568 üzenetére
Köszönöm! Akkor felejtős lesz valószínű. Nem vagyok mindig gép előtt hogy belőjem neki, ő meg nem ért hozzá egyáltalán. Okostelefonja sincs így kilőve az opció.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
viktorhu
veterán
válasz #78121280 #106795 üzenetére
Köszi Na vettem egy ilyen diplexert, nem is magamnak, hanem anyunak (több csatorna jön így, mint az iptv alap előfizetésén). Viszont elég durván levitte a DS jelerősséget a modemben. Ha nem veszünk észre az internetkapcsolatban problémát, akkor mindegy?
Szerk: nekem is ilyen diplexerem van, nálam a flipes szerelő rakta még fel, de nálam meg a DS így is túl erős (48,5 - 57, csak egyik csatornán nincs 50 fölött), a letöltés meg -1,3 és 8,7 között van - lehet, hogy nekem meg kellene beraknom még egy csillapítót?
Anyunál a DS irány -10 körül van.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Marci112233 #107567 üzenetére
[link]
Remélem minden kérdésedre választ kapsz.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Rég jártam itt és most sem írnék ha édesanyám nem nyaggatna a HBO GO-val. Azt mondja hogy mivel Magenta1-esek vagyunk év végéig ingyen nézhető lenne, de én nem találtam ilyenről semmit, ő pedig Tv-ben látta, de mivel én Tv-t csak ritkán nézek, nem láttam.
Na most ha ez tényleg így van akkor ennek mi a mente, részletei? Hogyan lehet működésre bírni, és csak neten keresztül gépen lehetséges vagy más módon is?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
woodworm
veterán
válasz enginev3.0 #107564 üzenetére
Nem is használ lemezt a teszthez.
Max. kevés szabad ram esetén nyúlhat a háttértárhoz, de ez pont nem lemezprobléma. -
-
dchard
veterán
-
Pubszon
veterán
válasz dchard #107558 üzenetére
Záhonytól még keletebbre vagyunk.
Egyébként a jó minőségü kábelneten is jó volt a ping, egyenletes és stabil, ott ~15ms volt, most ~10ms.
Tehát jobb. Egyébként minden ismerősömnél így van.adika4444: Csak kijön az a majd 300Km-es különbség, ~8ms-al jobb az értéked.
-
AttyVin
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék.
Nyáron kaptunk egy Sagemcom "digitális elosztót" (F@st 5655v2 AC; CS 50001?).
Most egy felhasználó hálózati hozzáférését korlátozni kellene.
A gond, hogy az Access control menüben megjelenő eszközök nem kiválaszthatók egyenként és nem is tudom konfigurálni egyes időtartományokban.
Elméletileg csak az összes eszköz együttes konfigurálása megy.Ha valaki tudna tanácsot adni, hogyan kellene, nagyon megköszönném...
Üdv, Vino
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #107557 üzenetére
Ez a 8-10ms nekem maximum Záhonyból tűnik elfogadhatónak (optikán). Attól egyébként, hogy messzebb laksz a fővárostól, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy "sok központon" megy át az adat: a nagyobb városközi távolságot DWDM jelfolyamban teszi meg az adat hullámhossz-kapcsolással, ami azt jelenti, hogy például egy Budapest - Debrecen távlság összesen egy hop, nincs közöttük kicsatolás, jellemzően 0.2-0.3ms. Persze az is igaz, hogy erre nem tudsz reklamálni, tehát ha működik a szolgáltatás tisztességesen, akkor kár rajta rugózni
-
Pubszon
veterán
válasz dchard #107556 üzenetére
Erre voltam kíváncsi.
Nekünk itt a környéken ez 8-10ms-al több, mivel jóval távolabb vagyunk, sok központon megy át az adat mire a bix-hez ér.Attól függetlenül még szívesen megnéznék egy BP-i eredményt.
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #107555 üzenetére
Nem telekom optika, de bix.hu 1-2ms, google DNS is 1-2ms, clodflare DNS 1-2ms. Az eredményt úgy kell érteni, hogy tipikusan 1ms, maximum 2ms. Budapestről a telekom optikának sem kéne többnek lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
Budapesti, optikai net tulaj csinálna nekem egy kb 1 perces pingelést a bux.hu felé?
Köszi.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Sinkapeter #107550 üzenetére
Köszi az ötletet, ez nem jutott eszembe .
-
adika4444
addikt
Ismét a toppon van a peering Cloudflare-t ezúttal Bécsen át lehet elérni, míg a DIGI felé irányuló vagy onnan jövő forgalom kirándul egyet Prágában a Teliával.
üdv, adika4444
-
Sinkapeter
tag
válasz zsoltzsolt #107546 üzenetére
Esetleg a havi számládon nézd meg, azon is a jó szokott lenni. Nálam is hasonló a helyzet.
-
Pubszon
veterán
válasz Pubszon #107545 üzenetére
Csináltam egy pár perces pingelést a bix felé.
A csomagom 300/75, teljesen keleten a román határ mellett, BP-től 270Km-re.
Nincs itt semmi probléma, átlag 10ms, 2-3Mbps-os feltöltés a háttérben, illetve a gyerek telefonozik.(#107547): Dehogy, az nem baj, nem érdekel, mindig 280 körül mérek le, fel pedig van hogy eléri a 90-et.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz zsoltzsolt #107546 üzenetére
A web néha bugos szokott lenni, senki sem hogy miért.. A1414 tudja megmondani hogy pontosan mikor jár le..
Pubszon: Azthittem hogy azért raktad fel, mert nem mértél 300-at
-
zsoltzsolt
addikt
Valaki tudja, hogy minek higgyek? Pl a Telekom alkalmazásban az otthoni telenon 2020. április 11-ig hűség van, pc-ne belépve weboldalon keresztül ott az írja: Hűségidő: Nincs
Ugyanez a tv előfizetéssel is.
Egyedül a internet előfizetés egyezik. Hűségidő: 2020.05.09 -ig. Mondjuk a dátum eltérést amúgysem értem, egyszerre lett kötve az egész . -
Sanyaaa26
senior tag
Mint hozzá nem értő kérdezném, az optikai kábel elosztható? Pl ha jön a szerelő, jól lenne ha két szobába menne, nem tudom megoldható e.
-
Pubszon
veterán
Csak érdekesség gyanánt osztom meg a véleményem a sebességméréssel kapcsolatba.
Nálam a leghitelesebb a speedtest-cli.
NAS-on fut dockerbe.
Ez például a 300/75-ös csomag.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Vmf
csendes tag
Köszönöm az infót!
-
Vmf
csendes tag
Sziasztok!
Telekom székházàba ami a nèpligettel szembe van ott lehetősèg van szolgàltatàsokkal kapcsolatos ügyintézésre plusz kèszülèk,domino feltöltő kàrtya vàsàrlàsàra is?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz enginev3.0 #107528 üzenetére
Nem céloztam senkire, főleg nem rád. Tudom, hogy ezer éve optikád van. Csak lesznek itt még kavarodások a koax és az optika gigabit között.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
válasz DJ. Ru$y #107527 üzenetére
Optika van nálunk is, ezért reagáltam rá ily könnyedén
Nálam soha nem ment még el a net, a sebesség pedig 99%ban megvan 900MBit fölött le és fel
Bár kis város vagyunk és nincs agyonterhelve az biztos
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
DJ. Ru$y
félisten
-
-
Sanyaaa26
senior tag
válasz enginev3.0 #107513 üzenetére
A hálózat stabilitására, arra amit lejjebb írtak, mennyi a letöltés, a garantáltan felül persze, illetve a feltöltés. Remélem nálam nem lesz gond, upc 500 nettől végre megszabadulhatok, meg magától a szolgáltatótól...... Sok szép hosszú sztorit tudnék mesélni...
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hova forduljak, az optikai hálózat kiépítésével kapcsolatban lenne kérdésem? A lakhelyemen már nyár eleje óta terjed a pletyka, hogy végre lesz optika kihúzva (tudom, hinni a templomban kell), végre lecserelnék ezt a tyúkbeles kábelt ami már ősrég óta kint van. A közelmúltban elkezdtek zaklatni a hűségidő hosszabbítás, meg a csomagváltás miatt, mert az összes olyan díjcsomag, ami nekem van, az konkrétan megszűnt. (Net 50 mb/s, vezetékesből is a legolcsóbb, meg a TV, aminek most nem tudom a csomagnevét).
Röviden: egy telefonszám kellene, ahol utána lehet érdeklődni a dolgoknak, de nem 1414, mert ők nem mondanak semmit.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
-
lszlogal
senior tag
-
-
dchard
veterán
válasz lszlogal #107504 üzenetére
Senki nem mondta, hogy csak az a 4DS csatorna, ahol mehet multicast Sőt: ha az a 4DS nincs tele, tolnak benne sima adatot. Ez a multicast lényege: csak akkor van továbbítás, ha valaki join-olta az adott csatornát.
"Miért nem mérte ha nem mérte?"
Mérési hiba.
kchris78 :
Pontosan. A teljes kábeltv spektrumot felmodulálják optikára 105-860MHz-ig. És mivel ez teljesen el van választva a GPON DS-től frekvenciában (hullámhosszban), ezért gyakorlatilag a teljes spekturmot használhatják DVB-C-re. Ezért teljesen mindegy, hogy egy DVB-C csatornát mennyire tömörítenek, mert hely az van bőven. Ezért jó a minőség annak ellenére is, hogy MPEG-2-t tolnak. A nálad lévő eszköz nem csinál mást, mint visszaalakítja az analóg jelet optikáról RF-re, és a TV vagy az STB csinál minden mást. Egyszerű L1 eszköz.A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
paolinho
őstag
Sziasztok!
Én most költöztem egy 6-7 éves társasházba, ahol elég gyatra a Telekom-os Net sebessége. A T-Com-os fazon, aki beüzemelte a routert, meg a set-top-box-ot, azt mondta, hogy ennek az elavult rézvezeték az oka, amelyen kapjuk a Net-et, amely max 25 Mbit/s letöltést tud produkálni legfeljebb. A kérdésemre, hogy hogy lehetne javítani ezen, azt mondta, hogy optikai kábelt kellene behúzni a házba. Ehhez meg kell keresni a Telekomot, hogy meg tudja-e oldani, valamint, hogy megoldja-e?
Rákérdeztem erre a közös képviselőnél, mármint, hogy erre van-e lehetőség, aki azt mondta, hogy lehetőség lenne, csak fogalma sincs, hogy kinek kellene írni ahhoz, hogy foglalkozzanak a problémával.
Szóval nekem az lenne a kérdésem, hogy van itt valakinek gyakorlati tapasztalata, hogy kit/kiket és hol lehetne megszólítani az újrakábelezés témája kapcsán?
Előre is köszi a segítséget! -
kchris78
veterán
válasz dchard #107503 üzenetére
ooh, szoval igy oldjak meg hogy ugyanaz a spektrum nem elektromagneses jelkent hanem optikakent jelentezik.. mikor raneztem a kis dobozkara digis rokonnal hogy bemegy az optika kijon egy dvbc t is tudo koax... hogy hogy oldja meg hogy a sok jelfolyambol sok dvbc csatornat csinal. de ezekszerint sokkal egyszerubben fogtak meg a problemat .
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok, érdekelne e mi a vélemény a telekom 1000/1000-es internetszolgáltatásával kapcsolatban, mik a tapasztalatok. Most húzták be az optikát az utcánkba, igen kedvező az ára.
-
törölt tag
válasz lszlogal #107504 üzenetére
Nem küldik az összes stream-et IPTV-n! Azt a DIGI csinálja egy külön hullámhosszon FTTH-n.
Itt Multicast van nem Broadcast vagy Unicast. A STB bejelentkezik a multicast IP címével és innentől az összes előfizető a szegmensen aki ezt az adást nézi egy multicast stream-et kap amiben a kiválasztott csatorna van. A felesleges hálózati forgalmat IGMP protokol használatával kerülik el, tehát nem áll rendelkezésre a végponton csak az a jelfolyam amit éppen néz!
-
dchard
veterán
válasz lszlogal #107502 üzenetére
Már a kérdés feltevés is butaság. Teljesen mindegy, hogy IPTV vagy DVB-C, mind a kettőben "tömörítik" a tartalmat, csak a kodek és a bitráta a különbség. Nem létezik "tömörítetlen" átvitel (végfelhasználók számára legalábbis). Nyilván minnél fejletebb kodeket használnak, azonos képtartalom annál kisebb bitrátába belesűríthető. A VBR miatt az is számít, hogy akció filmet, vagy délutáni beszélgetős műsort nézel, mert nagyon más lesz a kettő bitrátája. A 2-300kbit/s tejesen hihetetlen, hacsak nem álló képet néztél. Telekomnál IPTV-n tipikusan 1-2Mbit/s egy SD stream H.264 kodekkel. Ha mondjuk váltanának H.265-re, akkor a 2megából lehetne 1-1.2megát csinálni érzékelhető romlás nélkül.
A DIGI DVB-C meg azért jobb, mert optikán RF overlay-ben viszik át a komplett RF spekturmot, így MPEG-2 mellett is bőven van sávszélesség, hogy a tömörítés kevésbé látszódjon. De szó nincs arról, hogy bármelyik is "tömörítetlen" lenne.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
Korábban volt itt téma hogy mennyire tömörítik az IPTV streamet, ill. hogy hogy tudják leküldeni ED3.0-n 4 dedikált DS-en. Továbbá értetlenkedtem, hogy miért rosszabb a minősége egy DVB-C-hez képest.
Testeltem, hogy az IPTV-nek milyen sávszéllel küldik le a streamet, átengedtem a forgalmát egy IGMP képes eszközön. SD streamnél 2-300 Kbps körül mértem. Tehát: tömörítve küldik ki a streamet, és a box csomagolja ki, és a túlzott tömörítés következtében valamelyest romlik a minősége a DVB-C-hez képest. A bitráta amit a boxon belül látsz, az már a kicsomagolt stream. A HD-t sajnos nem tudtam lemérni, mert nincs olyan csomagom. Azt feltételezem, hogy az olyan 500K körül lehet. Na de ez a 200K forgalom generálás sem folyamatos, mert a box mindig pufferel pár másodpercet. Tehát rezen sem vészes, nem vesz el akkora sávszélt (mikor az volt, akkor ezt két boxnál észre se vettem, hogy megy a tv).Ezt mondjuk jó lenne úgy letestelni hogy több boxszal, HD streammel, és a boxokon más-más csatornákat nézünk. De szerintem így is max. 2Mbps lenne az IPTV forgalom.. Most az ED3.1 bevezetésével (és optikás területen is) adhatnának több HD streamet is azokon a területeken, mert elbírja a hálózat..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fulton #107498 üzenetére
Ne erőlködj, jelen pillanatban nem működik. Hiába akarod átrakni.
Jelen pillanatban úgy működik hogy a sagemcom f@st 5655v2 hozza létre a kapcsolatot, hogy utána mit raksz rá, a te dolgod. Tegnap próbáltam én is, mindenféle előzmény mentesen. De nekem se ment. Vagy átmeneti hiba, vagy végleges megoldás. Ki tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Autós kamerák
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Háztartási gépek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Lexus, Toyota topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest