Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz sziszi-fuszi #63798 üzenetére
Ha jól látom , akkor a DS418Play nincs a listán.....azaz nem lehet gyorsabb hálókártyával bővíteni.
Da a termék leírásában / manual-ban sem szerepel.Csak a korábban linkelt USB-Ethernet átalakítóval lehet megoldani.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Borisz76 #63796 üzenetére
Köszi a javaslatot! Csak én nem USB-s eszközre gondolok, mert szükségem van az USB portokra más miatt. Belső kártyára gondoltam. (A syno saját kompatibilitási listáján nincs rajta ez az a NAS). Ez azt jelentené, hogy nem is tudom bővíteni? Remélem nem!
Mi alá kell írás?
-
vinacarlos
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Ds118-as nashoz nem tudok kapcsolódni. Épp filmet néztünk, amikor egyszer csak megállt a lejátszás. A router beállításai között látom a nast, de se ip-n se quickconneten keresztül nem tudok csatlakozni. A ledek zöldek, ujraindiast, másik ethernet portot, kábelt próbáltam már. Valami ötlet?
-
Borisz76
veterán
válasz sziszi-fuszi #63794 üzenetére
dkess saját tapasztalatai.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
sziszi-fuszi
senior tag
Urak és hölgyek! Milyen típusú/márkájú hálókártyával bővíthető egy 418play adatátviteli sebessége? (2,5-10) között? Van valakinek tapasztalata? (Tudom hogy van link aggregation, de ez most nem játszik).
Mi alá kell írás?
-
nagyúr
Sziasztok!
Melyik torrentklienst lehet különösebb mókolás nélkül feltenni a DSM-re a gyári DS-en és a Transmission-ön kívül? Természetesen amit ajánlott is.
Köszönöm
-
momoxp
tag
Dockerben a Watchtowert pontosan hogy kell telepíteni és beállítani?
-
Essejó
veterán
válasz JoceeHunt #63784 üzenetére
Tied volt a 80-as az övé a 81-es hozzászólás, szóval igen próbáltam segíteni, de be kell látnom, hogy teljesen triviális dolgon múlott, hogy nem ment neki. Talán kellene írni egy chek listet hogy újraindítottad-e routert a beállítások megváltoztatása után? A feltöltést megpróbáltad elindítani? És hasonló kérdések.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Borisz76
veterán
válasz lewisfm #63787 üzenetére
Abban az esetben is elindult a NAS.
A jó lemezről megy, adatokat eléred.
Csak sípol és jelzi, hogy a kötet összeomlott.
De az előző linkben írtam is róla, kép is van ha jól emlékszem....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
lewisfm
aktív tag
válasz Borisz76 #63786 üzenetére
Ha az SHR tükörben ben lévő két lemez közül az egyik meghal, a cserélni kell, akkor az hogyan működik?
Nem úgy, hogy:
1.) Leállítom a NAS-t
2.) Kiveszem a rossz HDD-t
3.) Berakom az új HDD-t
4.) Bekapcsolom a NAS-t
5.) Szépen újraépíti a tükrözéstDe mi van akkor, ha a 2.) pont után kihagyom a 3.) lépést?
Ilyenkor tényleg összeomlik a kötet? Nem kvázi egy lemezes módban megy tovább?
Csak mert 1 HDD-vel lehet SHR-t készíteni clean installnál egy későbbi bőívtésre felkészülve. Ez nem ugyan az az eset? -
Borisz76
veterán
válasz lewisfm #63785 üzenetére
A 2 lemezes SHR kötet az olyan ( nem teljesen ) mint a RAID1
1 db kötet , 2 db lemez , egymás tükörképe.
1 lemez meghal...attól még az adatokat eléred de a hibás lemezt cserélni kell.
Ebből következik : kiveszel egy lemezt...a kötet összeomlik.HA jelenleg 1 db lemezed van SHR-ben és nem akarsz "tükrözni" , akkor az újonnan ...azaz 2.-nak ......berakott lemezt NEM a meglévő SHR kötet bővítésére kell használni hanem ÚJ kötet létrehozását kell indítani ami lehet egy ALAP kötet vagy egy új ( második ) SHR kötet.
Ezáltal lesz 2 db lemezed ....ami 2 db kötet.
Nincs tükör, cserébe több a tárhely.
Valamint....ha meghal egy lemez , akkor az azon lévő adatoknak is búcsút mondhatsz.Ezért szoktam 4 fiókos modelleket ajánlani.
Ott 1 lemez kapacitása megy "kárba" és 3 lemeznyi marad(hat) a hasznos adatoknak. Ezáltal biztosítva van a lemezvédelem és a folyamatos elérés.Például a kis letöltős NAS-om : DS918+
[ Szerkesztve ]
-
lewisfm
aktív tag
válasz Borisz76 #63776 üzenetére
Hoppá!
Akkor ezt nagyon rosszul tudtam.
Azt gondoltam, hogy az SHR, jelen esetben tükrözés tudja azt, hogy bármyilyik lemezt el lehet távolítani.Pont az lett volna a két lemezes NAS-nak a lényege a számomra, hogy relatív könnyen lehet HDD-t kivenni, csereberélni, bővíteni.
Persze egyesével...
-
JoceeHunt
őstag
válasz Essejó #63780 üzenetére
Nekem az általam említett volt egyszerűbb.
De, ha faék egyszerűségű DS akkor miért nem segítesz inkább neki, minthogy azt kritizálod aki legalább megpróbálja. Ügyes.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Edorn
senior tag
Köszönöm a válaszokat, sikerült.
Újrakezdtem elejétől, leginkább a router újraindítás maradhatot ki, ami miatt eddig nem sikerült.
Valamiért a portforward csak újraindítás után lépett életbe.
(végül DHT és UPnP ki lett kapcsolva... csak azért kapcsoltam be, hátha ezekkel sikerül beüzemelni)Ja és nem elhanyagolható, hogy sokáug úgy próbálkoztam, hogy le volt állítva a visszatöltés, mert alapból úgy volt beállítva telepítés után, hogy visszatöltés ne legyen. Beletelt egy kis időbe, mire rájöttem, hogy nem is próbál feltölteni... :-)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
-
-
Edorn
senior tag
Synology DS220j NAS torrent beállítás, mert nagyon úgy néz ki, hogy passzív vagyok
Most üzemeltem be az új NAS-omat és a torrentezést is rá szeretném költöztetni.
Torrent letöltés megy, visszatöltés nem. Mintha passzív lennék.Egyelőre a PC-n is meghagytam a torrentet és ott működik a feltöltés, seed-elés. (más torrenteket seedelek PC-n és NAS-on!)
PortForward-ot próbáltam manuálisan és UPnP-el is.
PortForward:Régebbi próbálkozás más port-al UPnP-el:
Jelenlegi NAS torrent beállítás (UPnP próbálkozáskor természetesen 16881 port volt beállítva):
Mi okozhatja a gondot? Valmit még be kellene állítanom?
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
addikt
válasz buca84 #63764 üzenetére
Valószínűleg az ip-d sem publikus hanem NAT/CGNAT-olt. Elvileg ha kinyitják a portot akkor tudsz aktív módban seedelni, de ez sem tuti.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Borisz76
veterán
-
Essejó
veterán
válasz buca84 #63764 üzenetére
És milyen messze van az utca fele? Mert nekem kb három teleknyi távolságból hozták be a házhoz a koaxot, ha van telefon pózna, akkor elvileg mennie kéne a kábelnek.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lewisfm
aktív tag
1.) Szeretnék Docker-t használni, pl. saját .Net Core-ban írt szolgáltatást futtatni rajta
2.) Video Station néha akad, ha a háttérben a Download Station intenzíven tölt lefelé, s ilyenkor a DS Video kliensek timeout-olnak
3.) Kinőttem a háttértárat, s többlemezes NAS-nál könnyeb a tárhely bővítés -
buca84
őstag
-
e90lci
senior tag
-
lewisfm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy DS118 egylemezes NAS-om, s foglakoztat a gondolat, higy lecseréljem egy DS720+- ra.
A DS118-ban van egy 8 TB-os HDD, az menne az új NAS-ba, de előtte le kellene menteni a HDD tartalmát. Talán olyan 5 TB tárhelyre lenne igazán szükség.Honnan lehet kölcsönözni egy elég nagy külső, USB-s HDD-t arra a pár napra, amíg a költöztetés megtörténik?
-
buca84
őstag
válasz e90lci #63760 üzenetére
az usbstation2 beépített kliensét használom torrentre. a szolgáltató elvileg nem blokkol semmi ilyesmi forgalmat...ő szerintük. a seed mégsem megy.
ma reggel megírtam nekik, hogy port forwardolják a BT portot, amit látok az usbstationben.mivel usbstation2öm van, ezért ennek a szoftverét nem lehet már frissíteni.DSM 3.2.
olvastam Borisz leirásait is, de mivel ilyen régi a dsm, egy csomó minden nem jó rá, illetve nem is nagyon értek hozzá.
nem volt még ilyen helyzet, hogy a szolgáltatónek kell könyörögnöm, hogy vmit állítson be.
ezért is kérdeztem fentebb, hogy mit kellene pontosan írnom a szolgáltatónak, mert ez így gáz, hogy nem értek hozzá és le kell leveleznem velük valahogy.ha lenne egy újabb nas, amiben tudom kapcsolni az upnp-t akkor ez megoldaná a problémát, vagy ott is kellene a port forward?
-
e90lci
senior tag
válasz buca84 #63759 üzenetére
Szolgáltató nem enged hozzáférést az eszközéhez?Nekem a Transmissionnál az UDP port is nyitva van,milyen torrent klienst használsz?Borisznak van egy jó leírása ha Download Stationt használsz.
-
nagyúr
Sziasztok!
Outlook fiókra cseréltem a gaml-es címemet a DSM-ben az egyéni --> email fiók alatt.
Hozzáadásnál csak a customize fül alatti részletes beállításokkal sikerült hozzáadni, mert az outlook-ot kiválasztva, az email címet és a jelszót beírva, a csatlakozás ellenőrzése után azt írja ki, hogy a kapcsolódás sikertelen.
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan fog "hitelesített" állapotúra változni az újonnan hozzáadott outlook-os email cím? A gmail-es "hitelesített" állapotú volt.[ Szerkesztve ]
-
Rag
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a másfél éves 3TB-os WD Red-mel problémák akadtak egy DS218play-be. Szektor hibákat ad, 90%-nál megáll a smart teszt. Ezt itt a fórumba megtaláltam, másnak is volt ilyen problémája...
A kérdésem, ha kiveszem a winyót és átteszem egy windows-os gépbe, akkor az adatvesztéssel jár? Le szeretnék futtatni egy HD Sentinelt, hogy lássam mennyi hiba van és gariztatni, ha lehet... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jól értem a leírásokat, a DSM-ben csak meg kell kérni a Let's Encryptes hitelesítést és akkor kliens oldalon nem is kell semmit hozzáadni? Azt látom, hogy a DSM megújítja a 90 napra érvényes hitelesítést.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
carpit
csendes tag
Sziasztok! egy kis segiség kéne. Adott egy ds213j tipusu Nas 3TB segate vinyóval.Kaptam 1 wd 20 EARs tipusu vinyot. Betehetem a Segate mellé és Hogyan?Előre is köszönöm a segitséget(Csak minimálisan értek hozzá)
-
Magnat
veterán
Majd meg kell nézzem pontosan, olyat biztosan tudsz csinálni, h a fölötte lévő mappák filejait és almappáit látja, de amihez nincs joga, abba nem tud belelépni, illetve a filet nem tudja olvasni ... lehet rosszul emléxem v vmit rosszul csináltam amikor tesztelgettem, de úgy rémlik, h ahogyan Windows szerveren ki szoktam osztani a jogokat úgy csináltam a nason is és annyi különbség volt, h Windowson amelyik filera/almappára nem volt joga, az nem is jelent meg, míg itt igen, de hozzáférése nincs.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Edorn
senior tag
válasz Magnat #63743 üzenetére
Azt nem állítottam be. Nem szeretném, ha látnák azokat a mappákat... De akkor ezek szerint enélkül nem megy? Akkor kicsit átszervezem, hogy minél kevesebb nem nekik szánt mappát lássanak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszi, ezt jó tudni. HTTPS lenne természetesen, de az az egy dolog még nem világos, hogy a NAS-ról letöltött tanúsítványt hol vagy hogyan kell betenni a Windowsba.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sziasztok!
A WebDAV elérés közvetlen W10-ből mindenféle program nélkül is működik? Vagyis a "map network drive" megoldás az működik ma is?
Itt simán ment: https://pcworld.hu/synologyblog/allaomanymegosztas-nas-webdav-synolog-blog-223054.html
Ugyanakkor a synology oldalán meg javasolnak külső programokat ehhez, miközben OSX és Linux alatt nem.
Szóval van valami gond a W10 hálózati meghajtó szolgáltatásával, vagy megy rendesen?
-
buca84
őstag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni. Van egy UsbStation2-öm. A seed nem nagyon megy. Egy Asus routerre van csatlakoztatva ami AP módban van. Az ASUS pedig egy mikrotikre, ami a szolgáltatóé.
A szolgáltató szerint nincs blokkolva semmilyen forgalom. Az usbstation menüjében nem tudom az upnp -t engedélyezni. mert nincs ilyen lehetőség.
Szerintetek mivel probálkozzak még? -
Immy
őstag
válasz Véreshurka #63731 üzenetére
Hmm, sftp-re certes azonosítást javaslok, hogyha valaki beleáll a kapcsolatba akkor se tudjon hozzáférni az sftp user/pass-hoz
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
őstag
-
tobias40
veterán
Azt hogyan tudom beállítani a Photo Station-ban hogy minden nap szinkronizáljon automatikusan a telefonomon levő fotókkal?
És csak a az újakat frissítse természetesen,a régieket meg hagyja addig amíg én azt nem törlöm manuálisan. -
Edorn
senior tag
Hű, ez a ház (DS220j) elég durván felhangosítja a HDD írás közbeni "recsegését"... Vagy csak én szoktam el nagyon a HDD-k hangjától?
-
aktív tag
válasz hellsing71 #63732 üzenetére
Nekem 218Play van, Noctua ventillátorra cseréltem a gyárit.
-
hellsing71
tag
válasz hellsing71 #63724 üzenetére
Ps1: a NAS totál ki lett takarítva a HDD-k cseréjekor.
Ps2: próbáltátok már kicserélni a ventilátorokat csendesebbre vagy nagyobb huzatúra?
-
Véreshurka
senior tag
Ahha... Nem tudom mennyire biztonságos, de ezeket csináltam még növelve a biztonságon:
- külön felhasználó, csak az éri el az adatbázist
- a felhasználónak és az adatbázisnak erős (20 vegyes karakteres) jelszó (persze nem ugyanaz)
- az adatbázis pedig jelszóval és kulcsfájllal indítható csak. Tehát ha hiányzik a fájl a gépről ahonnan indítanám akkor nem is indul még akkor sem ha egyébként bukna a jelszavam.El Psy Kongroo
-
Immy
őstag
válasz Véreshurka #63727 üzenetére
Netre kipublikáltál SFTP-t és onnan éri el az adatbázist?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Edorn
senior tag
Hogy tudok egy felhasználónak csak egy almappához olvasási engedélyt adni? Úgy, hogy a szülőmappákhoz nem kap?
Pl mappaszerkezet.:
otthoni/media/meseMédialejátszó csoportnak adtam csak a mese mappához teljes olvasás jogot. lejtatszo felhasználót meg beraktam a csoportba.
A "lejatszo" felhasználó jelszavával sikeresen belépek az eszközre, látom a gyökérben lévő mappákat, köztük az "otthoni"-t. De a \\NAS\otthoni\media\mese utvonal megnyitásakor újra kér jelszót, és beírás után azt mondja nincs engedélyem...
-
Véreshurka
senior tag
Még esetleg bedobnám az Keepass-t is. Nekem linuxon a KeepassXC van fennt a KeepassXC Browser firefox-os bővítménnyel, teszi a dolgát. Androidon pedig a Keepass2Android van fennt, az is jól működik. Androidon sftp-vel kapcsolódom a kdbx fájl mappájához, linux-on erre az sshfs-t használom.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
aDtG
tag
Sziasztok!
Van egy 218+ nas-om.
Tudtok bármi olyan biztonságos megoldást jelszókezelőre, ami egy linken érhető el böngészőböl és a NAS-on fut? -
hellsing71
tag
Üdv, a 416play-emet fejlesztettem 4×3TB-ról 3×10-re (a 4. még az asztali gépemben van, adatokkal, mindkét verzió WD Red). Minden rendben működik, de a hűtőventilátorok állandóan max fordulaton pörögnek. Nem számít, hogy épp másolom-e rá az adatokat, vagy órák óta terhelés nélkül működik. Az se számít, hogy milyen profilt állítok be az adminban. És terhelés alatt is alig langyos levegő jön belőle.
El tud romlani a hőérzékelő ezekben? A WD Spec Sheet szerint a 3TB-s 4.8W-ot, a 10-es 5.7-et fogyaszt. Az a 3×1W ennyit számítana?
Szerk: 19.2W (4×3TB) vs. 17.1W (3×10TB), mert -1 hdd van benne, így elvileg hűvösebb. Tényleg a hőmérő romolhatott el, nem?
[ Szerkesztve ]
-
skiskett
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon nagy lett a DS transmissond logja.
Tudnátok benne segíteni, hogy lehet benne törölni?Előre is köszi
-
rbok
csendes tag
Visszakapcsoltam és most volt rendszerüzenet, hogy nem megfelelő módon állt le. Korábban - amíg UPS-re volt kötve - ilyen üzenet sosem volt. Megnéztem végre az UPS aksiját is, ami teljesen le van merülve, a töltést is alig veszi (gyorsan rendeltem bele egy másikat).
Lehet, hogy mégis valamilyen rövid áramhálózati hiba/kimaradás lehet, amit a szünetmentes már nem bírt áthidalni, ezért megfelelő módon leállította a NAS-t (ezért nem volt korábban üzenet), most viszont USP nélkül elszállt rögtön a NAS, ami jelezte is üzenetben a nem megfelelő leállást.Bár most jobban megnézve a naplóközpontot sok helyen látszik a "System booted up from an improper shutdown" üzenet, tehát lehet, hogy az UPS sem tudott már mindig kitartani a leállításig.
Vagy valami más gond lesz. De ez gondolom úgyis kiderül, ha meglesz az új aksi.
[ Szerkesztve ]
-
rbok
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 3 éves DS216+ II, ami pár hete kb. 2-3 naponta elkezdett magától kikapcsolni. (jön is az üzenet, hogy connection to ****.synology.me has been lost since...) Elsőként a szünetmentes tápra gyanakodtam, ami már 4 éves, úgy gondoltam, hogy lehet vmit bekavar a legyengült aksi, ezért levettem róla a nast, közvetlen konnektorra dugtam. Erre eltelik 2 nap és ismét kikapcsolt a nas, holott nem is volt áramszünet. Nem nagyon találom logolva sehol, hogy miért és hogyan kapcsol ki, de aggaszt, hogy nem tudom, hogy ilyenkor csak úgy elszáll, vagy leállítja magát. Nem lehet ezt vhol megnézni? Találkoztatok már ilyennel? Merre induljak el? Előre is köszi.
-
Scoobyte
csendes tag
válasz Tachion86 #63717 üzenetére
Hyper Backup - azon a gépen fut amiRŐL mentést készítesz
Hyper Backup Vault - azon a gépen futtatod amiN a mentés vanSzóval a Vault futtatásával azon a gépen amin a mentés van és simán kinyerhető bármilyen adat!
Amúgy meg van WIN kliens is a HB biztonsági mentés olvasására! Letölthető...
[ Szerkesztve ]
-
Tulkas
tag
Sziasztok,
nem tudja valaki, Huawei telefonnal (pl. mate 30-on) futnak a Synology-s alkalmazások? (Pl. DS Photo?)
Ha igen hivatalos forrásból letölthetőek az adott gyártó készülékeire?Mihamarabbi válaszotokat előre is köszönöm!
"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Scoobyte
csendes tag
válasz Tachion86 #63684 üzenetére
" Végül a Hyper Backup-al sikerült normálisan megoldani, csak nem a "távoli NAS"-t kell választani a szinkronizálási feladat létrehozásakor, hanem az "rsync (egy verziós)"-t. Így ugyan úgy vannak a mappák és a fájlok a másik NAS-on is. "
Ezzel "csak" az a gond hogy ha napi mentésben vagy akkor ha egy napon belül nem veszed észre hogy eltűnt valami akkor annyi... pont a verziókövetés a legfrankóbb tulajdonsága a HyperBackupnak. Az nem arra van hogy naponta nézegesd a backupot és azonnal mappaként lásd hanem arra ha eltűnt valami akkor könnyen visszaállítsad X nap után is! Nálam napi mentés és 90 nap megtartás van. Rákattintasz a HB Vaultal a backup fájlra és ott van minden mappa időpontokra visszanézhetően és ki tudod menteni ami kell .
-
őstag
válasz Véreshurka #63708 üzenetére
Én eleve SMB-t használok Windows alatt, szóval csak simán hozzárendelek egy betűjelet, mint a többihez. Ha a NAS-on nincs felcsatolva (például mert újraindítottam), akkor egyszerűen nem elérhető a gépről. Akkor szépen belépek a NAS-ba, és felcsatolom.
The Amiga, Born a Champion
-
SteveL
aktív tag
Sziasztok. Nektek megy a Package Center, vagy csak nálam ment valami félre?
"Connection failed. Please check your network and time settings." -
Sanyi.mTs
addikt
Be lehet állítani, hogy emailt küldjön a rendszer, ha belépnek a nas-ra (dsm, vpn, ftp, smb, stb. felületen keresztül)?
-
Véreshurka
senior tag
Ha már így szóbakerült a titkosított megosztott mappa... Ezeket hogyan szoktátok felcsatolni? Azt láttam, hogy NFS-el nem lehet. Csak az SMB, vagy AFP lehetséges, vagy egy ilyen mappa más megközelítést kíván?
El Psy Kongroo
-
őstag
Nem minden mappát titkosít, csak amit eleve így hozol létre. Amikor létrehozol egy shared foldert, akkor a második lépésnél tudod megadni, hogy ez egy titkosított mappa legyen, vagy sem.
Ha igen, akkor minden fájl, amit ide bemásolsz, az titkosítva lesz. A jelszót nem kell mindig megadni, amikor egy fájlhoz hozzá akarsz férni, csak akkor, amikor felcsatolod a shared foldert. Tehát ha leállítod a NAS-t, vagy újraindítod, akkor be kell írni a jelszót. Magyarán arra, amire te szeretnéd, tökéletes.
Azt még tudni kell, hogy ez "on-the-fly" kódolja le / fejti vissza a fájlokat, a másolás irányától függően. Tehát a NAS-ban lévő processzor titkosítási képességtől függ a másolási sebesség is. A régebbi NAS-omon (DS213+) jelentős sebességkülönbség volt a között, hogy titkosított mappába másolok, vagy nem titkosítottba. Titkosítás nélküli mappába megközelítőleg hozta a reklámozott gigabites sebességet, titkosítottba jó ha 20.000 kbyte/s volt a sebesség. A mostani NAS-omnál (DS220+) nem vehető észre különbség ilyenkor sem.
DS220j-nél nem tudom, hogy van-e sebességbeli eltérés attól függően, hogy titkosított-e a mappa vagy sem. De azért ebben is elég erős proci van, szóval van rá sansz, hogy ez is ki tudja tolni a teljes gigás sebességet encrypted shared folder esetén is.
[ Szerkesztve ]
The Amiga, Born a Champion
-
senior tag
-
senior tag
-
Borisz76
veterán
válasz Oposzumtoszó #63700 üzenetére
Összefoglalóban benne van.
Bocsánat de telefonról vagyok... és csak egy cigiszünetet tartok..... fürdőszoba burkolás közben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest