Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
Szerintem mindegy. Ahogy a pénztárcád engedi.
De én olyat vennék, ami támogat pár hálózati protokolt. Ne csak DLNA képes legyen, hanem Samba (SMB), NFS is legyen.
A lejátszók leírásaiban keress rá ezekre. Amelyik tudja ezeket (főleg az utóbbi kettőt), azokkal nem lesz gond, azok látni fogják a NAS-t.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
Szerintem sityak arra gondolt, hogy ahhoz, hogy fogadni is tudj e-mailt, ahhoz fix IP-t kell vegyél a szolgáltatódtól.
A legtöbb szolgáltatónál dinamikus az IP címek kiosztása, ezért kell a DDNS, hogy távolról is el tudd érni a NAS-t. Ha fix az IP-d, akkor nem kellene a no-ip szolgáltatás sem!
-
sityak
tag
az MX a Mail Xchange címe
ezt ellenőrzik a mail szerverek először
tehát az akarmi.hu mx mondjuk a mail.akarmi.hu lesz
az MX viszont nem lehet név, csak IP cím
ráadásul a reverse DNS-ben is fel kell venni (amit ugye a közüzemi szolgáltatók nem csinálnak meg neked)
ezzel az a gond, hogy ha dinamikusan válltozik, akkor nem tudják elég gyorsan lekövetni a DNS szerverekkét hiba is lehet
-vagy a régi címedre mutat az MX és oda próbálja meg a másik levelező szerver továbbítani a leveleket (nem fog megérkezni)
-egy jól konfolt mailszerver küldés előtt csekkolja hogy az MX hova mutat, és hogy mi valós cím
itt is előfordulhat ugyanaz, hogy más a cím, így pl nem fog megérkezni a nasról küldött levél
nézd meg a dyndns-t
ők asszem adnak mx átirányítást is
valamikor próbáltam annó, de nem volt az igaziha tényleg ilyenekkel akarsz baszakodni, akkor fixIP, azt jónapot
[ Szerkesztve ]
http://legipanorama.hu
-
-
Konflikt
addikt
vegig kell nezni a tp weboldalat, nem ismerem fejbol a teljes portfoliot. pl. a 1043nd nemtudja (ez amugy is egy idos darab).
jumbo elonyeirol itt irtam: sokat nem kell varni, es az is foleg blokkos eleresnel jon ki.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Rick4
félisten
van dyndns-em, de az ip-mre se engedett be... Logban semmi, reggel 8-kor bekapcsolt, én akkor mentem el, gépek akkor nem voltak bekapcsolva, semmi mozgás, este 19:50-kor gombbal újraindítottam, újraindult, utána már vodás nettel is, meg az itthonival is beengedett... Ennyi látszik a logban. Nem csináltam vele semmit, ma ilyenje volt... De ez nem tölt el örömmel, mi van ha legközelebb is megcsinálja, és nem úszom meg a vinyón lévő infók nélkül?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Patice
Topikgazda
Ha a NAS-odban külön kötet minden HDD, akkor igen ez kivitelezhető.
Ha 2 lemezes a NAS-od és RAID1-ben van, akkor rinyálni fog a kötet összeomlása miatt, de jó eséllyel (ugyan olyan file rendszer esetén fogja tudni olvasni. RAID0 esetén felejtős.
Ha 4 lemezes a NAS-od, és RAID5-öt használsz, akkor is felejtős, kivéve ha mindegyik, vagy a cserélni kívánt HDD külön kötet.
-
Parson
addikt
Állitsd be, hogy a DS automatán inditsa el a letöltést, ha a torrent file bekerül egy kinevezett mappába. Ezt a user felhasználón tedd meg, igy ha userként / adminként teszed be a mappába a torrent file-t igy is-ugy is elindul a letöltés a user neve alatt. A user által futtatott torrentet pedig látja a user és az admin is a DS-ben. Ez csak user-admin párosban működik, user1-user2 párosban már nem, mert csak az admin látja a DS-ben a sajátján kivül futtatott torrenteket.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Brumi
senior tag
Ha egyszer beállítod a hálózati meghajtót, akkor ott meg lehet adni, hogy mikor csatlakozzon fel rá. Nekem is be van állítva, hogy bekapcsoláskor, ha elérhető, akkor csatlakoztassa is automatikusan.
Ha nem erre vonatkozott a kérdésed, akkor bocs.Más téma: korábban írtam, hogy időnként belassul a kapcsolatom a NAS-sal és csak az újraindítás segít. Hosszasan leveleztem a support-tal, semmi hibát nem találtak, de végül a rendszerfrissítés segített, azóta semmi gondom nincs vele.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
Rick4
félisten
-
-
e-zoli
tag
DS213j vagy DS214se vásárlását tervezem.
A kérdésem az lenne, hogy kb 150-200 torrent futtatása mellett kb 300gb (a net fiber power 120) lehet e lassulás a nasra másoláskor vagy 20-30 gb-os HD anyag lejátszásakor SMB-n keresztül?
Erre elég a 214se vagy erősebb gép kell?[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Én is keresem a megoldást, de értelmes leírást nem találtam, pedig azt látom, hogy már sokan feltették nem csak itt a kérdést. Van aki a Zarafa-t mondja megoldásnak itt, van aki szerint a mail server pont erre van... én meg hülye vagyok hozzá, de legalább elszánt.
Amit szeretnék, hogy van egy DS213j, van saját domain címem, habár fix IP-m nincs, de van no-ip-s regisztrációm, amivel a nas-t jelenleg is használom és szeretném, ha közben működne levelezőszerverként is. Leginkább azért mert a google és most már az outlook ingyenes szolgáltatásai mind megszűntek, a saját tárhelyem meg elég gyér mennyiségben.
Szóval ismét, a feladat, hogy ha valaki küld egy email-t nekem a jóskapista@sajátdomain.hu -ra, akkor az egy az egyben a nasra jöjjön és mikor válaszolok, akkor innen menjen. Nyilván biztonság szempontjából, rendelkezésre állás szempontjából nem lesz egy 99%-os dolog, mint mondjuk a google levelezése, de ez nem is cél.
Most a domain-em a tárhelyszolgáltatómon lévő honlapra mutat, ezt át kéne állítani, hogy ide mutasson a nas-felé gondolom. Levelezési beállítások miként? Vagy egy pár trükk is,hogy ne csak befele ne legyenek spamok, hanem a mi levelünk kifele se legyen az. stb stb. Na ezek érdekelnének az alapoktól.-
-
Doky586
nagyúr
Csak tipp:
1.) az internetszolgáltatódnál (online ügyfélszolgálaton) engedélyezni kell a levélküldési protokolt.
2.) azon levelezőszerveren ahova küldöd (küldenéd) a levelet lehetséges a te IP címed tiltólistán van (pontosabban nem szerepel a megbízható listában), mert ők így védekeznek a sok zombigép ellen ami titokban spamserverré teszi a gyanútlan emberek gépeit.. -
-
Patice
Topikgazda
válasz momoxp #10323 üzenetére
Van egyszerűbb megoldás is.
Ha nem gond megvenni egyszerre mindkét 4 TB-osat akkor van egy lassabb de tuti módszer + kell hozzá egy külső rack vagy hdd dokkoló.
1.Egyik 4-est berakod a rackbe/dokkolóba, majd biztonsági mentést készítesz a 3-asról.
2. 3-ast kiveszed, berakod a másik 4-est és a mentésről visszaållítod.
3. 3-ast leformázod és készítesz biztonsági mentést a 2-esről.
4. Most már kiveheted a 2-est, berakhatod a 4-est. Ezt is formázza majd a nas.
5. A 3-asról visszaállítod a kötet tartalmát és kész.Bent van a két 4 terás és kint van a másik kettő ami formázható és megtarthatod adattárolásra, biztonsági mentésnek, stb.
-
Patice
Topikgazda
válasz momoxp #15262 üzenetére
Persze, hogy mond valamit.
Céges környezetben hasznos az, hogy a DSM tud iSCSI Target (cél) is lenni, azaz VMware-rel futtatott virtuális gépek snapshot-jait (egy virtuális gép leképezése egy kép fájlba, hasonlóan a CD/DVD/blu-ray esetén a .iso-ba rakáshoz) lehet közvetlenül a NAS-ra menteni. Ergó, ha egy szerveren fut több virtuális gép (céges környezetben ez gyakori), akkor pl. napi mentéseket lehet készíteni a NAS-ra. A DSM pedig egyszerű konfigurációt tesz lehetővé - alternatíva Win Server helyett.
Otthoni környezetben is lehet akár értelme, nekem is megtetszett ez, mert így pl. lenne egy virtuális gépem, amit bárhonnan elérek és távolról csak távvezérelnem kellene, így kis sávszélű kapcsolattal is folytathatnám a dolgaimat ugyan ott, ahol abbahagytam. Helyi gépre meg nem kellene semmit mentenem, semmilyen privát adatot, meg ilyesmit.
-
M3kk
őstag
válasz momoxp #15281 üzenetére
Le kell tolteni, es fel kell manualisan installalni. A datastore az ahol tartod a virtualis gepeket, olyan mintha halozati meghajtot csatlakoztatnal a Synology Nas rol egy VMWare serverhez (ESXi) es azon tarolnad a virtualis gepeket.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
MrCsiT
addikt
válasz momoxp #17078 üzenetére
Multibit: Ha bezárja a 80-ast a routerben, akkor azzal nem az egész külső netet zárja ki, azaz semmi nem fog menni?
Ha azt csinálná, hogy a Syno-n a http és https portokat eltenné a default portról, és azokat nem forwardolná a routerben a NAS-ra, így nem lenne elérhető. Bár akkor meg, belülről sem.
Szóval jó kérdés, mi is a megoldás.[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E560 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest