-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
Úgy, hogy minden pont ugyan úgy maradjon arra más megoldás nincs. Át másolhatsz mindent és a telepített programokat átrakhatod a /volume1/ -ről a /volume2/ -re, erre találsz itt leírást.
Meg ha használsz bármit amibe be van állítva ez elérési útjába a /volume1/ mint használt elérési út az is érdemes átírni állítani. -
WaterWave
veterán
Gary89 kicsit átgondolta a Download Station Monitort és megszületett a 0.5 verzió... (egyeni_beallitasok.php-val)
Konrétan fullos
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
WaterWave
veterán
válasz Véreshurka #41407 üzenetére
igen alapkoncepció, úgy menj végig rajta mint a gyugyo módszeren, csak mikor eljutsz az index.php ig akkor azt kicseréled, meg berakod az egyéni_beallitasok.php-t a css-t és a könyvtárat amit linkeltem...
Valamint notepad++-al átírod az egyéni_beállítások-php-t valamint sl_csat, vagy sl_mix[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
gyugyo79
addikt
válasz WaterWave #41408 üzenetére
Gary89
Ha még van kedved vele foglalkozni.
A DSM -be volt egy "hiba" (vagy nem tudom mikor működik ahogy akarják) szerintem most működik ahogy kéne de nem tudom marad e így ....
Szóval ha a Vezérlőpult - > DSM- beállítások fülön a Http kapcsolatok automatikus átirányítása a következőre : HTTPS (kivéve WEB S. PhotoS ...) ki van pipálva valakinek akkor jelenleg ha belső hálós címen hívja a NAS -t akkor kiszolgálja de ha belső hálóból dns név alapján (a nat loopback miatt) / vagy wan irányból akkor már át tolja az api kérést is https -re. Ez szerintem így okés is DE pld. amikor én foglalkoztam ezzel akkor a belső IP -n kérteket is átirányította.
Ezért ha rögtön https lenne az api lekérdezve ez 100% nem tudna hibát okozni.
Mielőtt bárkiben ez kérdéseket vetne fel ez nem a php meghívását érinti mert az bele tartozik a WEB S kivételbe hanem azt, hogy azon belül, hogy van az api lekérdezve.A másik az a kétlépcsős azonosítás kezelése. ( Ezt amúgy sokan nem is használjátok. Miért ? )
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
válasz Hooper #41356 üzenetére
szünetmentes témán tovább pörögve...
Eaton 3S 700ast választottam végül, illetve nézek egy Eaton Ellipse ECOt (használt), a kialakitás meg a méret miatt az utóbbi szinpatikus ileltve line interaktív vagy mi ami elvielg jobb ..azonban egyik sem szerepel a synlogy listáján . ezekkel akkor nem is működik az USBs leállítás? a listán kb csak a 100ezres kategória szerepel ennyire finnyás lenne a 416?
-
Laposelemer
tag
válasz azka79 #41392 üzenetére
Ááá nem nyalogatom meg felesleges is ... jó barátaim a szünetmentesek
Egyébként a mai és a 10-20 évvel ezelőtti UPS-ekben sem "zselés" akkumulátor van/volt.
Ez a "zselés" elnevezés a köznyelvben él ezekre az akkumulátorokra. És sajnos sok forgalmazó is így hívja, kivétel aki nem ...Ezek AGM rendszerű akkumulátorok Absorbed Glass Mat.
Az ólom lemezek között üvegszövet van, amivel a kénsav fel van itatva.
Semmilyen ízű, színű, állagú zselé nincs az akkumulátorban. Csak azért kérdeztem, mert zavart ...Persze létezik valóban GEL típusú akkumulátor, amiben ténylegesen zselé állapotban van az elektrolit, de az más felhasználás és az ár minimum 10x
Ha érdekes, tudok feltenni képet egy letört tetejű (nagyobb mint a 7Ah-s) akksiról, ott látszik amiről magyaráztam.
[ Szerkesztve ]
-
gary89
csendes tag
válasz gyugyo79 #41409 üzenetére
Este kipróbálom majd hogy nálam hogyan viselkedik és meglátjuk mit kell változtatni rajta. De a http/https lehetőséget felveszem majd. Rápróbálok majd protokollfüggetlenül is, az elegánsabb megoldás lenne.
Nem gondoltam még 2FA használatára, de idővel azt is elpróbálom majd. Kerülő megoldás lehet a külön user ami csak DShez fer hozzá...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Laposelemer #41413 üzenetére
Kösz!
Végre egy hozzáértő. (Ez nem irónia volt. Tényleg így gondolom.)
DE! Szerintem a néptömegeknek ez az akkumulátor típus, már megmarad zselés-nek.
Amúgy hogy tetszett a ...
"Narancs színű eperzselé ízű áramvonal. "
Az nagyon szakmai volt nem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #29810560 #41416 üzenetére
Bocs lejárt a szerkesztési idő.
Szóval a EATON 3S 700 akkujának oldalán ott van az akkumulátor belső kialakítása a Qualitiy fülnél van a kép és az ábramagyarázat.
Illletve a Specifications résznél:
"Battery Type: Maintenance-free, leak proof, Sealed Lead Acid battery. Best high-current ability for UPS units."
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz gary89 #41414 üzenetére
A külön DS user az nem jó annyira nekem meg annak aki sokat használná RSS-el mert :
A nem rendszergazda USER nem látja azt amit egy rendszergazda adott hozzá -> tehát csak a sajátja kérhető le, ha viszont rendszergazda kéri le annak átadja a userek által indítottatokat is (Az is lekérhető ki adta hozzá). Viszont nekem már 2 NAS -on sikerült elérni sima useral a limitet (természetesen én is úgy akartam hogy sima user torrentezik) ami után nem adhatott hozzá több torrentet link
De legutóbb másnál aki elérte ezt a számot azt is láttam, hogy a rendszergazdának is limitálva van 2048 -ra az RSS -en át hozzá adható letöltések száma - legalábbis loggba az volt ... De simán még hozzá lehetett torrent adni ettől. De az engem pld nem boldogít. Viszont míg a user 256 db körüli tiltása nekem kevés az admin 2048 db -körüliébe el vagyok.
Persze nyilván ezek a számok a felhasználók igen kis részét érintikAz viszont meg már mindegy, hogy A rendszg. vagy B rendszg. használod 2 lépcsős nélkül ha egyik megbukik akkor mind megbukik mert egyikkel simán módosítod a másikat ezért ugye értelme úgy van igazán, hogy vagy mind 2 lépcsős vagy ...
-
Dolphine
addikt
Lehet, hogy egyértelmű, de mégis megkérdezem.
Adott egy külső HDD, amit szeretnék rácsatlakoztatni a NAS-ra mivel szeretnék onnan másolni.
Mi ennek a menete? USB-re ráköt. Ez eddig OK. Ezután? A HDD NTFS fájlrendszer használ. Látja a NAS az ottani fájlrendszert? Tudok rá közvetlenül másolni? Ha igen és kész van, akkor hogyan tudom leválasztani?
Hirtelen ennyi jutott eszembe!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
KeelRoy
csendes tag
-
Atyman
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem, amivel semmit nem tudok kezdeni.
Hirtelen az egyik nap arra lettem figyelmes, hogy TV bár behozza NAS-t,de nem jelenti meg se videós, se zene, se fotó tartalmakat. Azt írja, hogy nincs megjeleníthető tartalom. Eddig simán működött, több éve.
Beléptem a DSM-be, és bár belépett, de állandóan lefagyott a file station, download station... stb. Kiírta, hogy kevés a hely HDD-én. Windowsból sikerült törölnöm, 200 GB-ét, és kiderült, hogy több torrent be volt állítva töltésre, mint amennyi hely volt a HDD-én.
Ezután újra indítottam, és megnéztem a rendszer állapotát, vírus ellenőrzést csináltam, HDD diagnosztikát. Mindent rendben talált.De azóta mintha DNLA nem működne. Se a TV, se a PS4 nem látja média tartalmakat.Hiába kezdtem újraindexlni. Töröltem, majd újra beállítottam a média indexeléshez a mappákhoz. A média szerver alkalmazásba is elvileg minden ok.
A mobil appoknál is, a File station, meg a Get simán működik, de Photo stationbe már nem lép be.
Valaki találkozott már ilyennel, mit lehetne csinálni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
válasz Atyman #41426 üzenetére
"Valaki találkozott már ilyennel, mit lehetne csinálni?"
Várni - esetleg több napig is - míg rendbe rakja a fájlrendszerét. ... és minél nagyobb helyet felszabadítani. Pl. ellenőrizni, hogy ne maradjanak a törölt fájlok a lomtárban sem, mert addig nem szabadul fel a helyük.
A UNIX/Linux alapú rendszereknek a "halála", ha elfogy a tárterület. Működik a rendszer, de olyan mint a csiga lassított felvételen.
[ Szerkesztve ]
-
kiskoru
újonc
Üdv Mindenki !
Naná, hogy "újoncként" azért kerültem ide, mert bajom van. Tavaszi takarításból kifolyólag kikapcsoltam, kiporoltam a "kütyüket", köztük a DS115j-t is. Korábban is volt persze kikapcsolva, de eddig semmi gond. Most viszont bekapcsolás után a DS az összes torrentre "Dupla torrent" hibát jelez és nem tölt vissza. Friss anyag letöltése megy, azután az is beáll ugyanígy. Természetesen nincs duplán, legalábbis nem tudok róla. DSM, utána DS csomag frissítés is megvolt, ugyanaz. Tudtok-e valami orvosságot erre ? A tetemes cucc persze el van mentve, mégsem szeretném "reset"-el eltakarítani, ha nem muszáj. Egy fórumlakó szerint pedig csak ez oldotta meg az ő baját is. Roppant szívesen vennék minden ötletet. Köszönet !!
-
Borisz76
veterán
válasz kiskoru #41428 üzenetére
1. megoldás :
- A csomagkezelőben állítsd le a DS-t.
- 1-2 perc és indítsd újra.
Ezt követően ellenörizni fogja a torrenteket és visszaáll seedbe.2. megoldás :
- Csomagkezelőben állítsd le a DS-t
- NAS restart
- Csomagkezelőben indítsd a DS-t.
Szintén ellenőriz és beáll seedbe.Nagy általánosságban elmondható, hogy az első megoldás működik.
A második megoldást ritkábban kell alkalmazni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Azt vettem észre ha törlök egy filmet, akkor nem fogy le a hely. Lehet hogy még áthelyezi valahova?
Hogy tudom törölni véglegesen? -
Borisz76
veterán
válasz _kovi_ #41430 üzenetére
Vezérlőpult \ Megosztott mappa \ Tevékenység \ Összes lomtár ürítése
Ha a filmeket a Download Station-al töltötted le , akkor onnan is el kell távolítani.
Jobb klikk a torrentre és eltávolítás.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
allein
addikt
Sziasztok! Szünetmentes tápegységet keresek én is e Synology pároshoz: DS916+ és DX513. Jó lenne ha mondjuk jelezne a NAS-nak ha áramszünet van, felmászok rá távolról és akkor leállítom.
Engem nem fenyeget az adatvesztés de jó lenne ha a két említett eszközt, talán még a router és a switchet rákötném a szünetmentes tápra. Meg nem biztos jót tesz neki az áramszünet főleg, hogy ha kiszámolom eddig mennyibe van a két kütyü + a vinyók, jó használt autót lehetne vásárolni
Van valamilyen log ahol meg tudom nézni mi volt a hirtelen leállás indoka?
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Egy DS 413-as NAS-sal és egy Pioneer N-50A hálózati lejátszóval szívok. A lejátszót majdnem egy éve vettem és használtam rendben a NAS-on létrehozott MUSIC mappából lejátszatva a zenéket. Mai bekapcsolás után a lejátszó nem látja a NAS-t, csak a többi eszközt a hálózaton. TElóról, tabletről, pc-ről, elérem a NAS-t és a MUSIC mappát, médialejátszóról viszont upnp-vel (ahonann látnom kellene) nem látom a MUSIC mappát.
Internetrádió megy a PIO-n, szóval az eszköz hibáját kilőném. Csináltam azért rajta egy resetet és egy újbóli hálózati beállítást, de az eredmény ugyan az. A Synology router-ben látom a lejátszót csatlakoztatva a hálózathoz. Sem a NAS-t, sem a router-t nem állítgattam, nem módosítottam a beállításokat tekintve az elmúlt fél évben. Mivel próbálkozzak vajon? Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz e90lci #41434 üzenetére
Köszi szépen az infókat. Hétvégén mindenképpen veszek valamit, mai napon volt egy áramszünet és most már úgy vagyok vele, hogy inkább megélőzöm a problémát és nem várok egy újabb áramszünetre
Nem találok infót az átkapcsolási időről Írja valaki, hogy a "-A dugaljak eléggé lazák".
Valóban így van?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Ventillátorsebesség üzemmód kinél mire van állítva? Minden vinyóm 40 °C alatt, de hát majd ezután jönnek a meleg idők
(#41437) e90lci - nézem
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz allein #41438 üzenetére
25 Celsius fok a helyiségben.
Csendes üzemmód, zárt szekrény , 24 db 4Tb-s HDD.A lemezek pedig 43-50 fok között.
Miután ezt megírtam és képet is tettem fel, átváltottam "Hűvös" üzemmódra.
Teszek fel képet kb 1 óra múlva megint, hogy mennyit változott.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
allein
addikt
válasz Borisz76 #41439 üzenetére
Akkor én ne szóljak semmit marad a csendes üzemmód nálam is, nyáron meg amúgy a klíma is segít a hűtésben
(#41441) Borisz76 - uhh. Engem nem zavar a hangja (nappaliban van) de kevés a helyem és elég szarul helyeztem el a két eszközt, TV készülék bal oldala mögött
Nálam az a gond, hogy a helyhiány miatt sok elektronikai kütyü van egymáshoz közel
Meg úgy-e a sok kütyü egymáshoz közel sem jó, elektromágneses interferencia keletkezhet
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz allein #41440 üzenetére
A zárt szekrény előnye ....halkabb az egész.
Hátránya, hogy melegebb.De nem sokáig lesz már így.
Egy hét és költözöm haza, vissza MO.-ra.
Viszek minden műszaki cikket és az autót.
Hazagurulok.Ott majd újabb harc a párommal és a kisfiammal, hogy mit és hová....
De ez már egy másik történet lesz.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Flashback
addikt
Sziasztok
Ket modell maradt végül:
Ds218 vagy ds218+
A kérdés: hogy a virtualizáciòn kîvül van bármi elõnye az intel procinak?[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Steady74
addikt
válasz Steady74 #41435 üzenetére
kezd szétbszni az ideg, nem jövök rá mi lehet a gond. A médiaszerver telepítésével ugye 3 mappa jön létre: music, video, photo. Pc-ről mindet elérem, látom, telefonról szintén, a Pioneer és a Dune nem látja. Dune csak a létrehozott mappát látja, amibe a letöltések érkeznek. Nézem az audiostation beállításait, a file station beállításait, de semmire sem jutottam. szétrobbanok.
-
gyugyo79
addikt
válasz Steady74 #41443 üzenetére
A Mediaszervernél van egy olyan, hogy DMA kompatibilitás. Itt nincs e véletlenül se bekapcsolva, a hozzáférés korlátozása. (elég egy ip változás és tiltja a már engedélyezettet azt újra kell engedélyezni)
+ Ugyan itt van az eszköz lista itt nem csak engedélyezni lehet a fenti korlátozás esetén 1-1 eszközt hanem változtatni a DLNA profilt amivel kommunikál az eszközzel.
Eleve itt meg tudod nézni, hogy látja e a NAS a Pio -t .Majd látod mac és ip cím alapján ott van amit lát a hálózaton a szervert mint lejátszó eszköz. Ha itt van a listában esetleg próbáld ki más profilokkal is mint amit automatikusan hozzá rendelt.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Flashback #41442 üzenetére
Bizonyos alkalmazások csak azon ( Intel CPU ) elérhetőek el valamint az alapértelmezett Ext4 fáljrendszer mellett egy modernebbet is kezel : Btrfs-t.
És van olyan alkalmazás ami csak ez utóbbin hajlandó működni.Azt hiszem , hogy a közkedvelt Plex is csak Inteles cuccon megy.
Bár ha van egy normális külső Media Playered , akkor ez nem lényeges.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Flashback
addikt
válasz Borisz76 #41446 üzenetére
Plex nem igen érdekel. Van egy Libereleces S905-ös médialejátszó a TV mellett.
Mondjuk hogyha a Plex megy over the internet akkor már más lehet a helyzet.
- Plex
- virtualizáció
- BTRFS
- Bővíthető RAMszól a DS218+ mellett. De ezekre nincs egyenlőre nagy szükségem. Más lehet? Van valami fontosabb app ami igényli az intelt vagy a BTRFS-t?
Egyáltalán 2 lemez esetén van értelme a BTRFS-nek? Ahogy néztem inkább 4 lemeztől jön ki az előnye.
Amúgy sem akarom tükrözni a lemezeket mert külső merevlemezes backup lesz.profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
gyugyo79
addikt
válasz Flashback #41448 üzenetére
Miket akarsz használni?Mire használnád?
A Plex-be nem merül ki a lista de senki se fogja tudni neked felsorolni az összeset ...."Van valami fontosabb app ami igényli az intelt vagy a BTRFS-t?"
Nekem van de neked nem biztos. Az egyik a VMM ami mint írtad téged nem érdekel. A Docker egy érdekesebb dolog de gondolom akkor az se (aminél csak a Docker DSM -nek feltétele) .
De pld.: a User quota-nak feltétele. a Synology kb össze szedte mihez melyik a jobb itt szerintük. Tehát nyilván más hoz más a jobb. De nem lemezszám függő, hogy melyik. -
Flashback
addikt
válasz gyugyo79 #41449 üzenetére
Ügyes ez a BTRFS amúgy. Dockert nem használok.
Ami biztos kelleni fog:
- GIT, SVN
- Synology Cloud Sync
- VPN
- FTPIgazából az érdekel hogy az intel proci hiányából adódóan miről maradok le? Ahogy a fórumokat nézem, mindenki a plexet hozza fel meg a virtualizációt.
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Villanyszerelés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest