- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Microsoft Excel topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A gyerekek adatait féltik a britek a TikToktól
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Mozilla Firefox
- A francia Gamestop? 650 százalékot ment az Eutelsat
- Trump meglépte: készül a stratégiai bitcoin-tartalék
- Linux kezdőknek
- Google Maps
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattyokar
tag
válasz
devast #51396 üzenetére
Egy tipp, hátha másnál is beválik.
Windowed full screen = yes a menüben.
Nekem kb 0.5 - 3 percenként volt crash, próbálgattam ezt-azt (virtuális memóriát növelni, mindennek admin jogot adni, bármi furán hangzik is...) maga a crash handler is mindig összeesett. Ez a beállítás volt a fordulópont. -
SkyS1gn
félisten
Approaching Hurston.
-
tom5598
senior tag
válasz
m0h0senator #51390 üzenetére
Mostmár jól fut, sokat omlik össze viszont, November/ decemberben lehet lesz egy free fly. A vásálást nem kell elsietni, 2019 ben is lesznek free fly hétvégék. Ha ami most be van ceruzával írkálva 3.5- 3.6 alá bent marad akkor sztem izgisebb lesz a játék, salvage, repair, refuel gameplay cuccok, npc guildek meg ilyenek, meg több ember szerverenként.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz
m0h0senator #51390 üzenetére
Idén év végéig biztos, hogy lesz. Még 3.3 is csak ptu-n van, szóval jelenleg nem lenne sok értelme neki.
-
m0h0senator
őstag
Srácok
van hír arról mikor lesz free flight? Követem de még mindig nem merek beleugrani, legfőképp azért mert nem tudom melyik csomag lenne nekem megfelelő, és hogy hogy áll az optimalizálás. A legutolsó talán nyáron lévő free flight-ot néztem és egyelőre nem jött be még az optimalizálás hiánya miatt.
Köszönöm
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Mattyokar #51367 üzenetére
Miért kezd el mindeki matekozni?
Redditen is mindeki freakel...
Kapott mindeki egy valag pénzt hogy direkt tesztelje a hajó vásárlást, az egész csak teszt... kb ez lesz a legutolsó kő hogy a ekonómiát, az árakat meg mindent belőnek, balanszolnak... semmi sincs kőbe vésve, épp hogy csak a vásárlás mechanizmusát akarják tesztelni.
-
asszem78
csendes tag
válasz
tom5598 #51385 üzenetére
az üvegek karcolódása mondjuk tök jó lenne, pláne ha fokozatosan történne, egy-egy durvább csata vagy landolás után... és akkor amikor Levski-n a kinti parkolóban kéne letenni a gépet, mert a hangárok foglaltak, akkor jöhetne egy ilyen üveges NPC csóka, aki pár kreditért kipolírozza nekünk a canopy-t
-
tom5598
senior tag
-
Plasticbomb
addikt
Azert meg mindig akad olyan ko, ami tul... problemas.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
asszem78 #51382 üzenetére
Mikor kezdodott a3.3 put akkor durvabb volt, valaki panaszkodott is ra, hogy az ulrawide moritoran nagyon durva. De 3.2ben kb hasonlo, szerintem, csak ott az alacsony fps miatt nem erzekelni ennyire.
HJa, mellesleg kb mindig futok, vagy feltekerem a seta sebesseget maxra, szoval az sem segit.
En viszont megszoktam.
-
asszem78
csendes tag
válasz
Plasticbomb #51378 üzenetére
A sisakon lévő UI mindig így rángatózott? Mintha régebben ez nem lett volna.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Drenadar #51380 üzenetére
probaltam, de nem a freelancer max fole nezelodom, egyszer szeretnek egy kicsit, A kore nagyon tetszik, de vannak bajai jelenleg, s a Cutlass meg megfelelne, de megsem szimpi...
Kore LVl1
cutlass lvl2
freelancermax lvl3
caterpillar lvl4kb igy nez ki a sorrend cargo szempontjabol nekem.
-
Drenadar
Topikgazda
válasz
Plasticbomb #51378 üzenetére
Próbáld ki a conniet... Csak a taurusra kell ccuzni
-
Szőrös
veterán
válasz
cskamacska #51377 üzenetére
Nem, én még könyveken nőttem fel, meg idösanyám meséin.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #51376 üzenetére
Azota megint megtelt. vettem is egy cutlast, kicsit furikazni vele, de... Jojo, de nem az igazi. 40scu rakter, zoval pont idealis lenne rakter meret szempontjabol, mint lepcsofok a freelancer max ala, valamelyik 8-10 scu kezdogep fole, de nem tudom, nnem bejovos a hajocska maga...
Parkolo Haboru Levskin!
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Plasticbomb #51368 üzenetére
Ez a videó is kb olyan mint a "többi", mintha az alien film xenomorph-ja már lekaszabolt mindenkit mielőtt odaértél volna, és gyakorlatilag kihalt minden az adott területen. Hol van "mindenki"?
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Szőrös #51361 üzenetére
És valószínű, hogy mint anno ED-ben teszt fázis alatt itt sem a rendes-teljes árakról van szó... Elite-ben 6 millióért lehetett anacondát venni még béta közben, a végleges játékban lett belőle csupaszon 146 millió és csak a biztosítás többe kerül rá mint amennyiért anno a bétában meg lehetett venni a hajót...
Szóval valszeg a véglegesben jóval többe fognak kerülni a hajók...
-
asszem78
csendes tag
-
tom5598
senior tag
válasz
asszem78 #51366 üzenetére
sajnos nincs insurance rajtuk szóval nem sokáig marad meg, illetve ha van rajta insurance az nem működik mert ne engedi claimelni a hajót. de sztem azt raknak rá amíg nincs a insurance vásárlás lehetősége implementálva.
Vásárolni meg felesleges amíg wipeolnak, bérelni már van értelme viszont.
Aurorával kezdőnek egy
cutlass - csomagszállítás, kereskedés
prospector- bányászásra
dragonfly, cyclone- versenyzésre
buccaner, hornet meg mercenary küldikre jók lesznek. -
válasz
Küldetések szerintem alap szintű akár ki által elvállalhatóak hoznak annyit. Ha a játékos tagja lesz valamilyen szervezetnek abból biztosan többet fog kapni.
Ahogy néztem az árakat, befektetésnek kell vennem egy orion ccu-t ha lesz egyáltalán (Cat-om van jelenleg). Így ha lehet eladni hajót később akkor az orion árából rakás más hajót tudok majd venni. Maga az orion nem kimondottan érdekel, meg nem is hiszem hogy egyedül kezelhető lenne-e. Meg ugye az kell hogy egyáltalán az orion elérhető legyen. -
Plasticbomb
addikt
válasz
Kb 2/3 aron lene jo, tekintve, hogy mostmar mining kozben is tudsz valogatni, es akar el tudod hozni a kovek teljes ertekes anyag reszet. Szl egy egy atlagos kor 4k auec most. - par uec uzemanyag. Raadasul talasz joly joker koveket, akkor egy fordulo 20k, ami azert meglepoen kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
Mattyokar
tag
válasz
Szőrös #51361 üzenetére
Még nem láttam a PTU-s árakat, de a Keynote után elkezdtem számolgatni a magam kedvére.
Természetesen tudom, hogy nincs kőbe vésve, csak egy kis gondolatmenet.Feltételezések:
- küldetés átlag jutalom: 5000 (több, mint a videón vagy eddig ingame)
- küldetés átlag időtartam: 0.5 óra (kevesebb, mint a videón)
- IRL órabér: 1200 Ft
- a számításkor a kedvezőbb valuta: GBP, ~370 FtHajó neve / In-game ár / In-game óra /// IRL ár / IRL óra
Aurora / 220900 UEC / 22,1 óra /// 5.700 Ft / 5,4 óra
Misc Prospector / 1620000 UEC / 162 óra /// 44.094 Ft / 36,75 óraSzóval, ha feltételezzük, hogy azért itt sem minden perc önfeledt játék, hanem lesz grind érzés is, valamint ha szerencsésebb fizetése van az embernek, akkor jobban megérheti megvenni igazi pénzért a hajókat, mert egy tier 2-es kezdő mégiscsak jobb érzés egy tier 1-esnél.
Már persze, ha a hajó a cél, nem pedig a kihívás, stb.Egen, a Prospector árán én is meglepődtem, soknak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Szőrös
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #51364 üzenetére
Értelme annyi, mint bármi másnak: teszteled.
-
tom5598
senior tag
PTU-n lehet hajót venni Levskinél
-
Szőrös
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #51357 üzenetére
Akkor jó, nem ír feleslegesen
-
Szőrös
veterán
válasz
cskamacska #51355 üzenetére
Valaki elolvassa ezeket a wall of texteket? Én pl élből átugrom
-
cskamacska
addikt
válasz
#45997568 #51330 üzenetére
Most ott tartunk, hogy X4: Foundations Steam fórumának tetején ez a topik feszít
This game is really expensive."This game is really expensive for a single player.... 49 Euro ? I'm not going to spend more than 25 euro for this game, and probably i'll wait discount times."
Érted, egy vadonatúj(még meg sem jelent) AAA játék, ami ráadásul a relatíve szegényes űrszim kategóriában versenyez, ezen esetben az ígéretek alapján SC-ből ellesett ötletekkel is megpakolva, és akkor ez most drága, és ugyan engedjenek már valamicskét a feléből.
CR-t ha poénből is, de szokták vádolni hogy nőkre és kokóra költi a projekt pénzét. Hát, talán tényleg drog terjesztést, és lányok futtatását kell űrszim barkácsolás mellett mívelni, hogy megérje az egész.
Felvetődött bennem az is, hogy megaszondom neki, inkább vegyen ez is egy szem Avengert 49 euróért, az majd biztos jobban megéri neki. K.Andras pedig azt vetette fel, hogy túl sok új ember már nem támogatja a projektet.
Akkor hol is állunk most mi a belépési küszöbbel?
Magyar árakkal imigyen:
Squadron 42 a single player rész, Whenit'sdone™ kiadással, MMO rész nélkül 57.15 dollár ~16200 forint
Mustang Alpha / Aurora MR Star Citizen MMO rész kezdőcsomagok SP nélkül 57.15 dollár azaz 16200 forint fejenként
Aurorának 25, Musztángnak 30 dollár a CCU értéke, mindkét csomag 45 dollárért olvadMustang Alpha / Aurora MR SC + SQ42 kombó csomagok, fejenként 82.55 dolláros ~23400 forintos áron
Szóval az abszolút ráfordítandó minimum 16k (nálunk nyilván, új grönlandi SC fanok hiánya nem izgat
), ez nagyjából más új játékok szintje, single playerrel már inkább konzolos árazás.
Megemlítenék még egyebeket, mert SC-nél ezek is inkább a kezdő részbe számítanak bele
Avenger Stalker csomag SC MMO-val, SQ42 nélkül, de a legolcsóbbaknál picit jobb körettel(3 helyett 6 hónap biztosítás, 1000 helyett 200 UEC kezdő pénz, Aeroview hangár, digital star map, játék zenéje külön, ami nem rossz, mert ha valamiben, zenében nagyon erős a SC
) 95.25 dollár ~27000 forint
Szvsz nem jobb bolt mint a kezdők Titánra bővítése, amíg nem lehet kiüríteni a rakteret addig biztosanReliant Kore SC Starter SC MMO-val, SQ42 nélkül, 6 hónap biztosítással, de minden más mint az olcsóbb kezdő hajóknál, 107.95 dollár azaz ~30600 forint
Szegény Reliant a 3. kezdőhajó akar lenni, csak mivel ő a CIG rendszeresen vert zabigyereke, ez nem látszik az árán, meg úgy semmijén. Mint "mini hauler" gyengébb mint az olcsóbb Avenger Titan, mint vadászgép pláne. Nincs rajta ágy mint az Aurora / Avenger gépeken, van viszont egy további ülés coophoz. Nagyon kell szeretni Boba Fett Slave 1 gépét, meg a B-wing vadászokat, hogy valaki pont ennek a felárát adja ki.Dobpergés! Attrakció! Most jön a hetedhét országon túl is híres-nevezetes
Avenger Titan CCU aminek pont nincs külön linkje. A hajónak külön van, magában 63 dollár 50 cent ~18000 forint, Aurora MR felől megközelítve ez 31.75 dollár ~9000 forint, Mustang Alpha felől pedig 25.40 dollár ~7200 forint, de CCU-val csak a hajó változik, a biztosítás nemHát, így forintosítva épp nem olcsó, no meg mindenkinek ki kell tapasztalnia hogy szorít-e kincstári cípő, hogy kapkodjon egy nagyobbért.
Mivel szigorúan nem előnyt veszünk, csak jótékonykodunk a Citizenizmus Építésének javára, így csak gyorsabb, erősebb, raktérrel, ággyal, kiváló kilátással ellátott mindenes a kezdő hajókhoz képest.Ami most utólag meglepett, hogy az Origin 60 dolláros csomagjait törülték. Bár amilyen állapotban azok vannak a rework előtt, én is letagadnám hogy árultam valamikor őket..
A nagyobb csomagok meg teljesen elmásztak tőlünk messzire, ÁFÁval már félelmetes áraik vannak.
Cutlass csomag 146.05 dollár ~41400 forint, civil Hornet és alap Freelancer fejenként ~158.75 dollár ~45000 forint
Ezek már pont azok az árak, hogy az ember kerít valami alap csomagot, és szétnéz a szürkéknél, mert még a hasznukkal is olcsóbbra jön ki a dolog.[ Szerkesztve ]
-
tom5598
senior tag
válasz
77.PX_Drebil #51353 üzenetére
Decemberben a Holiday livestreamen publikálják a sq42 roadmapet. a PU meg amikor a server meshing rendesen műkszik akkor lesz béta/release.
-
77.PX_Drebil
aktív tag
Hát sziasztok!
Szép előzetes (SQ42) de megjelenésről nem kaptam információt. Lehet, hogy én vagyok a figyelmetlen. Tud valaki valami pontosat?
Az PU-ra már rá se kérdezek....
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
cskamacska #51351 üzenetére
Az Aurora a pénztárnál, fizetéskor jobb, mint az Avenger Titan. De ezzel amúgy se karcolod meg a bálnák szintjét, mert úgy nagyjából 150$-ig tudsz elmenni a még viszonylag univerzálisnak mondható hajókkal, amik mindenre jók, d semmire se igazán, csak nagyobbak a korábbinál. 150$ fölött már specializálódsz, ha akarod, ha nem, mert nincs más lehetőség.
Itt már csak rajtad múlik, hogy számodra mi jött be igazán. Nyilván a szállítmányozás egy viszonylag egyszerű, kézenfekvő meló, relatíve kevés buktatóval, szinte mindenkinél az lesz az alap. Ha mondjuk bányászni szeretnél, nem biztos, hogy előnyt jelent majd, ha Orion-nal kezdesz, mert FullSec területen -szvsz- az összes nagy lelőhely már óriásvállalatok kezében lesz, ahhoz, hogy jövedelmezz, hovatovább egyáltalán nullszaldóra kijöjj, igencsak ki kell majd menni a komfortzónából, szóval én megfrdítanám a dolgot: Nem az lesz előnyben, akinek 2000$-os hajója van, hanem aki végigtolja az alfát meg a bétát és úgy kezd az univerzumba, hogy már ismeri a rendszert, tudja mit hol kell, nem szorul rá a tutorial-okra. Na, ŐK lesznek előnyben mindenki mással szemben.
Kár, pedig jó dolog vitatkozni.
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #51327 üzenetére
Hát azon lehet csámcsogni hogy most mi az a win, de milyen körülmények között jobb egy Aurora MR, mint egy Avenger Titan? Ez most konkrétan egészen közvetlen érint, mert fél számmal nagyobb LN-t is lófingnak érzek a 15 dollárral drágább Avenger mellett.
És akkor most itt abba is hagyom, mert cirka másfél év elteltével is ott tartunk ahol, ezen újra nem veszünk össze.
bladex73: Tekintve hogy még mindig az Avenger-Cutlass tengelyre csorgatom a nyálam (szigorúan adakozási céllal a Legfőbb Jóért, semmi Fizess2Nyuszifül nem jöhet szóba
), így gondolhatod.
Viszont redditre felnézek, és csak posztolnak róla hogy már megint hasfájás van.
warcat: List of ship and vehicle prices listát nézegetve azért csak pár nagyobb ugrás volt, és tényleg nagyon rá kellett készülni durva hörcsög szörcsögéssel(pont ami miatt egyébként le is lőtték az ingyé CCU-kat
), de a kezdőhajók többszörösét mindenképp rá kellett verni.
SzerintemCaptain Hindsight szerint a kompulzív Omega halmozásban nagyobb lehetőség rejlett, épp te mondtad annak idején, hogy érdemes betárazni, mert ez később drága lesz. Amit anno nagyon kételkedve fogadtam, mert a promócióban szó szerint két kézzel szórták a kódokat, és az elején még pont teljesen bizonytalan is volt hogy lesz-e ennek CCU értéke, lehet-e ajándékozni(amiket Raven-nél pont le is tiltottak), és hogy a Gamma áránál sokszor olcsóbb hajóból hogy lesz ritkaság.Aztán pont az alacsony ár, a bőség, az ajándékozhatóság, és főleg az 55 dolláros CCU érték miatt mindenki, és ezen személyeknek összes pincsijei, ész nélkül elajándékozta, leváltotta, felváltotta pillanatnyi szeszélyének megfelelően. Aztán mikor az jött ki, hogy csak a kvázi használhatatlan Origin 300i-re több Musztángot váltottak az őrületben mint amennyi szabadon maradt, pláne ajándékozható állapotban, akkor hirtelen a Gamma többszörösére duzzadt az Omega ára.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
asszem78 #51346 üzenetére
Pont ezek a bolygók lesznek elérhetőek. A Földön vagy Terrán egy taknyos zsebkendőt nem dobhatsz majd el nyilvános helyen anélkül, hogy meg ne büntetnének. Ahogy mész a peremvidék fele, űgy lesz egyre lazább a közbiztonság, de ha a birodalom szélén priuszod lesz, utána már csak kifele mehetsz a cápák közé. Emiatt a játékosok zöme is itt fog öszpontosulni a központ közelébe.
Miért hiszi mindenki, hogy ha vkinek pénze van meg sok hajója, az rögtön IDDQD? Még csak nem is IDKFA, mer sok cucc, tudás csak játékkal szerezhető meg. Aki meg aközé a tucat ember közé tartozik, hogy mindenért önti a pénzt a játékba megjelenés után is, az nem csak a játékot fogja támogatni, de igen vastagon olajozza majd a játékon belüli gazdaságot is.
-
asszem78
csendes tag
Egy kérdés, valszeg korábban már ki lett beszélve, de nem találom.
Immersion szempontjából hogy tervezik majd megoldani, hogy a hajók eltűnnek/megjelennek a platformokon?
Eliteben tök jól megoldották ezt azzal, hogy mindig lemegy a platform alatti hangárba a hajó, így nincs olyan érzés, hogy puff, odateleportált.
Láthatjuk majd esetleg ahogy Port Olisaron a kikötő autopilótája elvezeti a tárolandó hajókat valami raktárba?
Vagy mi erre a mondás?
-
tom5598
senior tag
Unite 2018 érdemes megnézni
és ez mobilon fut
-
asszem78
csendes tag
Egy ilyen világgal ki tudnék egyezni, én is a sima kezdő hajóval szóló módban szeretném tolni.
Viszont fontos lenne, hogy legyen elég világ, ami kellően biztonságos a kicsiknek is. Ne az legyen, hogy a látványos helyek, mint Hurston vagy az arcCorp bolygóváros elérhetetlen legyen.
Nem feltétlenül kell 18 kvantillió bolygó, de 10-20 rendszer igen, amiből legalább a fele legyen high security.
-
duvi
nagyúr
Az SC egy open world homokozó. Nem mindenki lesz combat orientált. Van aki csak a békés játékmechanikákat (felfedezés, kereskedelem, bányászat...) szereti és használja (ED-ből van némi tapasztalatom). Ha ezek a játékosok és az abszolúte kezdők bent maradnak a biztonságos rendszerekben, akkor kb. semmi jelentősége nem lesz ezeknek a hajóvásárlásoknak. Max irigykedni fognak páran. Lehet egy játékosnak/orgnak egész birodalmi flottája, akkor sem okoznak komoly problémát a kezdő vagy békés játékosoknak. Jelenlegi állás szerint nagyon komoly következményei lesznek ha valaki a safe zonában megtámad egy hajót/játékost. Gyorsan levadásszák a security egységek őket. Párszor kifizetik a biztosítást (mivel az alap bizti nem érvényes a fejlesztett/lecserélt modulokra) és gyorsan elgondolkoznak rajta, hogy megéri-e nekik ez "kalózkodás"? Pl. egy kezdő Aurora a várható következményekért... Ezzel a módszerrel biztonságban fejlődhetnek az újak és a pacifista játékosok. Amikor megerősödtek és úgy érzik, hogy kimerészkedhetnek a kalóz zónákba, már nem lesznek olyan könnyű zsákmányok. Ezek alapján úgy gondolom, hogy korántsem lesz akkora jelentősége a "bespájzolt" hajóknak. Az hogy hamarabb lehetnek milliomosok, pláne hidegen hagyja a többieket.
-
warcat
veterán
Most őszintén, havi ötszáz-1k forintból is lehet csillagrombolód, mire elkészül a játék
No meg ott voltak a CCU trükkök ha régi motoros vagy és vásárolgattál... nekem pl van egy Carrackom LTI colonel játékcsomaggal ami beolvasztva 245 USD store kreditet érne.80% körüli névértéken vettem másodkézből, és el volt raktározva egy adag olcsó/ingyenes CCU, megemelgették folyatosan a hajók alapárát és így szépen feljutottam a nagyobb ladikok közé.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Szőrös #51340 üzenetére
Néztem és a backerek száma gyakorlatilag évek óta nem változott. Több mint kétmillió volt már három éve is, és ha kiszámolod a 200 millió dollárt elosztod 2 millió backerrel akkor azt kapja az ember, hogy 100 dollárt költött minden backer átlagosan. Persze ez csak egy átlag a valóságban nagyobb lehet az eltérés backerenként de egy dolog biztos, hogy nem a 27 ezert dollárt fizető emberek "sokasága" teheti lehetővé a játék fejlesztését hanem az a kétmillió aki hajlandó akár 100 dollárt is áldozni.
Lehet nincs igazam, de ha nem lettek volna ennyire elrugaszkodott árak a hajóknál, akkor lehet hogy 5x ennyi pénzt kerestek volna, mindig is olyan érzésem volt, hogy a lélekhatárt többszörösen meghaladó árakkal ugyan mindig húztak be valamennyi lét, de talán negyedét annak, mint amit beszedhettek volna ha nem akarnak akkorát markolni minden hajón. Ráadásul valójában "korlátozták" is az új backerek számát, mert sokan meglátták, hogy itt 27 ezer dolláros csomagok repkednek, meg többe kerül egy-egy hajó mint a komplett szgépük és rögtön azt mondták, hát ez a játék nem nekünk készül, szerintem sok embert elriasztottak ezek a szó szerint csillagászati árak...
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz
asszem78 #51339 üzenetére
Az emberek igen nagy többsége kezdőcsomaggal rendelkezik csak. Ők, a te elképzelésed alapján, szinte biztos hogy az üres univerzumban kezdenének. A maradék, számszerűen a többihez képest igen kevés játékos akinek nagy hajói vannak, ill sokat költött hajókra, ők mennének csak a pre-seedelt univerzumba. Ők, habár nagyon sokat költöttek, a többihez képest nagyon kevesen vannak. Ezért az egyikben sokkal több játékos lenne, mint a másikban.
-
Szőrös
veterán
válasz
MasterDeeJay #51338 üzenetére
Backerek fele alapcsomaggal rendelkezik (ez a saját mondásuk).
-
Kellene tudni a hajók arányát. Mert ugyan jól hangzik hogy megvettek hasra ütök 3000db Krakent, 15000 Polarist...a kétmillió accountból ha a játékos bázis mondjuk 80%-a meg kezdőhajókkal indul neki.
Vagy azt hogy egy ember hiába vesz meg egy rakásnyi hajtót ha nem tudja használni őket egyszerre.
Nagy hajó, nagy költség. A capital hajók szerintem induláskor nem lesznek jók szinte semmire.
Azt talán el tudom képzelni hogy Orionnal safe space-ben köveket kapirgálni vagy hull-al ha van kezdőtőke akkor szépen lassan szállíthatni és kereskedni.
Ott kezdődik hogy kell elismerés adott frakcióktól hogy kapjanak egyáltalán nekik szabott feladatokat. Mindenkinek a nulláról kell felküzdenie magát a nem látható ranglétrán. (azaz nyilván az SQ42 végig vitele után citizenként)
Példának van egy fullos military hajóm, jelentkezek UEEN-be. Generál a játék egy mission-t a repemnek megfelelően. Nyilván zsebpénzért mehetek kapcsolgatni a szateliteket és esetleg 1% eséllyel belém kötnek mert low level a quest. Talán kitermeli a naftát amit eléget a sokhajtóműves fullos hajóm. Aztán mehet a köv küldi ami 1%-al nehezebb vagy komplexebb. Szabadon is mehetek vadászni non safe space-be, már ha amiket kinyírok roncsokat pénzé tudom tenni vagy kapok valami fejpénzt.
Aztán ott van az npc player arány. Nagy lesz az univerzum, nem fogunk gyakran találkozni szerintem capital hajókkal. -
devast
addikt
válasz
Diopapa #51333 üzenetére
Ez így van. Ezt hívják annak, hogy valaki jobb vagy rosszabb egy játékban. Ha elkezded belekeverni a pénzt, az lesz jobb aki többet költ rá, ennyi.
Ha engem agyonlőnek, hogy csak nézek, azt elviselem, és tisztelem a pilótát aki olyan jól tud játszani. Ha valaki agyonlő a pénztárcájával, azt meg nem viselem el.[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
válasz
asszem78 #51331 üzenetére
Az nem működne, ugyanis akkor a vett hajókkal teli univerzum kb üres lenne a másikhoz képest... Egyetértek, hogy jelenleg a hajók pénzért ez p2w. Tök egyértelmű... Ha ezt megjelenéskor abbahagyják, akkor idővel ezek az előnyök elkopnak. Ha nem...
Az is érthető, hogy másképp pénzt nem tudnak jelenleg szerezni. Ki az isten adna nekik $2000-et úgy, hogy nem kap érte semmit? Senki. Kapsz egy nagy hajót mellé? Mindjárt más... Itt már nagyon nagyon régóta hajókat vesznek az emberek, nem a projekt támogatása a cél (az csak indirekt módon történik meg).[ Szerkesztve ]
-
asszem78
csendes tag
válasz
#45997568 #51330 üzenetére
Vagy lehetne két univerzumot indítani megjelenéskor, az egyikben mindenki nulláról indulna, a másikban pedig megmaradnának a korábban vett hajók.
A játékosok pedig ott játszanak, ahol jobban érzik magukat.
Esetleg a nulláról indult univerzumból át lehetne vinni a játékbeli munkával szerzett hajókat a másik univerzumba, de fordítva nem.
Így mindenki jól járna.
-
törölt tag
válasz
cskamacska #51324 üzenetére
Sok mindenben egyetertek, az egyik a hajot
penzerttamogatasert fura, de sztem maskepp nem tudnak novelni a beveteleket, szoval ez egy szukseges rossz, a kerdes hogy valoban megszunik-e ez a lehetoseg a megjelenes elott vagy folytatjak tovabbra is. Elvileg a lehetoseg megszunik, meglatjuk.A hajokkal feltunkolt orgok jo esellyel valos elonyben lesznek az elejen, idejuk van kitapasztalni a jatekmechanikat, az is ki fog alakulni merre lesz erdemes indulaskor befeszkelni magukat, aztan jon majd a helyezkedes es harc.
Az egyensuly lesz fontos, mivel lehet mennyit keresni es mennyi ideig tart egy adott hajot megvenni, fenntartani... Varjuk a reszleteket.
-
bladex73
aktív tag
válasz
cskamacska #51322 üzenetére
Neked lett ilyen Kraken hajód?
-
vaakuum
addikt
válasz
K.Andras.Vfx #51326 üzenetére
Miért rugózik ezen mindenki, hogy tisztességtelen?
Nem férnek el az univerzumban? Ez olyan, minthe én nekiállnék azon pörögni, ogy micsoda kiszúrás, a SOROS lenyúlja előlem a jobbnál jobb üzleteket. Lehet, hogy így van, de igazából semmit nem látok belőle, és nem tudom, hogy a fentebbi gazdasági szinteken igazából ki-kivel van, és mekkora problémákba és nehézségekbe ütközik, hogy meg tudja tenni azt, amit éppen csinál.Befektetnek, ha végül lesz egy jó játék, akkor bejön nekik a befektetés. Egészségükre. Ha még olyan embereket is találnak hozzá, akik nem zúzzák le a cuccot az első nagyobb aszteroidán, akkor pláne előnyben vannak. DE igazából ehhez olyan emberek is kellenek sokan, akik hajlandóak együtt játszani, egy közös célt helyezve szem elé, és annak alárendelni magukat. Én ha belépnék egy ilyen játékba, és azt mondanák, hogy oké, vigyük a nagyot, menjünk ide-oda, csak akkor rántsuk össze a csapatot, találkozó itt+itt, és ott vagyunk a szükséges 20-ból 6-an, mert a Joci majd mindjárt jön, a Géza meg még nem ért haza, meg... és máris ott van másfél óra cseverészés, hogy teljen az idő... és mire lennénk 15-en, nekem pont lépni kell... Ez helyett én inkább játszok 3-4-5 emberrel. Nyilván ha pont akkor van valami, amikor én is online vagyok, akkor egy nagyobb dologban is szívesen részt veszek, de nem fogok fél órákat ülni a gép előtt csak azért, mert majd egyszer elindulunk valakikkel valahová.
Szóval én nem irigylem ezeket az embereket...fizettek érte, és még szívni is fognak vele tisztességesen.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Én még mindig nem értem ezt a P2W-ezést. CS-ben nincs olyan, hogy WIN. Ebből adódóan nincs P2W se. P2A van, ami egy immersion-alapú RPG-ben -kvázi- önmagad tökönrúgása. De ilyen szempontból nincs egyensúly se, mert az emberek és a helyzetek se egyformák.
Vagy milyen játékmechanikai elemmel kívánod kiegyensúlyozni a napi 10-12 óra meló mellett max 1-2 órát játszani bíró középkorú polgárokat az iskola mellett napi 6-8 ótát beleölő, jobb reflexekkel bíró tinikkel szemben?
Érted...
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
Azt amúgy lehet látni valahol, hogy a 27 ezer dolláros csomagból mennyi fogyott? Mert az azért hideg zuhany lehet majd egyik másik org-nak, amelyik a nulláról indult, hogy vért verejtéket izzadva fejlődik fel valameddig, és akkor jön egy másik org és visszabombáznak másokat a kőkorszakba pusztán csak azért, mert az első naptól fogva csak azzal kellett foglalkozniuk, hogy kihasználják az összes hajó által nyújtott lehetőségeket, kapásból kitanulhatják a csatahajókat, nagy hajókkal kereskedve dőlhet hozzájuk a pénz töméntelen mennyiségben stbstb.
Tartok tőle, hogy egy olyan orgnak amelyiknek első naptól rendelkezésre áll majd minden mert volt 27 ezer dodó rá, bizony hatalmas mondhatni tisztességtelen előnyre tehet szert másokkal szemben, pláne akkor ha még jól is fogják csinálni amit csinálnak.
-
cskamacska
addikt
válasz
Jack@l #51323 üzenetére
Hát nézd, azért ez ennél komplexebb.
Ez a hajó az egyik legnagyobb bemutatott darab az Idris mellett, egyértelmű előnyt nyújt annak az orgnak amelyik szerez ilyet. Orgnak, mert nyilván már ilyen szinten nincs Solo keménykedés, fenntartani is iszonyatos pénz lesz, nem hogy felszerelni. És itt nem is feltétlen pénzes playboyokról van szó, a hardcore orgok tagjai simán többen összedobják, ha nem is tudják kirántani a farzsebükből.
Amúgy az, hogy a .jpg hajó képeknek tényleges USD ára van, az nem újdonság
For those wondering what these Eve ships cost in real life
csak a SC eltérő pénzszerzési módja miatt látványosabb, direktebb.De erről beszéltünk már régebben: SC csak úgy tudott összekalapolni 200 milliót, hogy jpg képeket adott el, a vevők pedig azt remélték, hogy ezért cserébe előnyhöz, de minimum kezdeti plusz lehetőségekhez jutottak. A CIG bizonyosan nagyon örült volna akkor is a 200 millának, hogy épkézláb játékot állítsanak elő, ha ehhez nem kellett volna direkt P2W elemeket kínálnia, már csak azért is, mert ezzel kimondottan nagyon nagy játékegyensúlyi terhet vettek a nyakukba, amibe később a teljes MMO rész belerokkanhat. De a játékos népség az pont olyan banda, hogy egy nyeszlett Horizons kiegészítő 30 fontos ára miatt telesírta a zinternetet, a SC elvárásait meg abból tized részig nem lehetne megvalósítani, szóval maradt ez.
CIG egyébként bármikor megteheti hogy NEM az 1650 dolláros, vagy akár az átlag 100-150 dolláros árhoz lövi be a grindot, hanem racionális döntést hoz, és más (nyomatékosan nem koreai és Fee2Pay) MMO féleségek gyakorlatához, miközben az önzetlen adakozók csitítására pluszban kiszúrja a szemét egy Ellen-Ellentengernagy Őfőméltósága címmel és Omega R9001 hajó festéssel, de közben meg nem egy befektetők és sakálok által uralt játékot kapunk.
Mármint én is örülnék ha úgy alakulna, hogy a Liberum Arbitriumnak összejönne egy Polaris, meg egy Hammerhead, és akkor így legalább viszonylagos előnyben lennénk más haveri összeröffenésekhez képest, illetve EVE mintára már kezdetben is lehetne koalíciós harcokban részt venni.
De jelenleg úgy áll a dolog a vásárlásokkal, hogy ha egy ukrán csoport úgy döntene, hogy nem tetszik nekik az org fő nyelve, meg egyébként is orosz bérencek vagyunk, és ezért ránk uszítaná a tucat Idrisét és Krakenjét, amit az egyik ukrán oligarcha fia egy heti zsebpénzéből gazdálkodott ki számukra, akkor ennek a rendszernek igen gyorsan megtapasztalnánk a hátulütőit.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz
cskamacska #51322 üzenetére
Az a csoda hogy gyártanak eleget...
Megmosolyogtató az 1800 dolláros kereskedős nyerészkedős feltételezésed. "Elvakult pénzes idióták akiket jól le lehet fejni" azt hiszem közelebb áll a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
cskamacska
addikt
Ugyan a Kraken szélnek vége, de van róla kép
szinte ingyen vót
Elvitték mind mintha fizettek volna érte. Ami nem is butaság, mert lehet hogy kereskedők vásárolták fel, és majd szétosztják a leginkább szűkölködő orgok között, ezzel beállítva a hatalmi viszonyokat is.
Volt valami kis dráma is a kiosztással, jelentkezni lehetett a hajó vásárlására, gondolom az eddig sokat fizetők előre is sorolódtak, majd a jöttmentek meg lerabolták a maradékot percek alatt. Aztán az új adagot megint.[ Szerkesztve ]
-
MuldR
tag
válasz
Malibutomi #51318 üzenetére
Page file be van kapcsolva, de SSD-n nincs hely. Majd ha live lesz veszek neki egy dedikáltat, addigra kiderül mekkora kell.
Akkor megvárom a következő updatet, hátha élvezhetőbb lesz. -
SkyS1gn
félisten
-
MuldR
tag
Hosszú idő után újra felraktam ezt a 18 000 ft-os csodát, hogy megnézzem hol tartanak a pénzem szórásával.
Érdekes, hogy LOW-on a proci 50-60% a videókártya meg 80%-on van kihasználva mégis van egy mikrolagom. Gyakorlatilag minden mozgásváltásnál kb 2 másodpercenként egy tizedmásodperces megakadás van.
Kb 2 éve próbáltam utoljára egy gagyib gépen és akkor a város egész normálisna működött.A gép Xeon E5 1620 (3,6GHz, 4c/8t), 32 GB DDR3 1600MHz, az SC egy 1TB WD Blue 7200rpm-n van, a Win 10 meg egy SSDn. VGA Radeon R9 280 3GB GDDR5
Másnak is van ilyen vagy csak én vagyok ennyire szerencsés?
[ Szerkesztve ]
-
SkyS1gn
félisten
CitizenCon 2018 | By Design - Tony Zurovec on Gameplay Systems
Tony for ever, lehet volt már -
cskamacska
addikt
válasz
Malibutomi #51313 üzenetére
Ha nem játszod mindkét változatot egyszerre, akkor csak át kell haxolni egyiket a másikká.
Átnevezed a StarCitizen mappát StarCitizenPTU-ra, és a PTU delta pöcsölő megoldja a többit. Ha majd a sima érdekel, akkor vissza nevezed, és a stabil pöcsölő tölt még rá pár gigát.Ettől független, ha véletlen majd megjelenik Steamon a SC, akkor első dolgom lesz oda megvenni, vagy beregisztrálni, mert még a delta pöcsölőt sem lehet otthagyni csak úgy, simán megakad, és fél napi töltés napokig húzódik.
-
válasz
Malibutomi #51313 üzenetére
Nekem az SC PTU mappám 43.3 gigás, azaz 46,500,315,597 byte-os.
-
Malibutomi
nagyúr
Mennyi hely kell kulon a PTU konyvtarnak? Ugyanannyi mint a LIVE-nak? Mert csak valami 20GB ures helyem van az SSD-n
-
Szőrös
veterán
válasz
Mattyokar #51309 üzenetére
Tervek szerint teljes UEE control alatt álló területeken viszonylagosan nagy lesz a biztonság, ahol lokál police/paramilitáris erők tevékenykednek már kevésbé, ezeken kívül meg vadnyugat.
De az ördög soha nem alszik, szóval nincs garancia arra, hogy egy biztonságos területen ne ébredhetnél fel egy harsány Yarrrr-ra. -
SkyS1gn
félisten
válasz
cskamacska #51302 üzenetére
Szerintem ez inkább gáz
-
-
Mattyokar
tag
válasz
Plasticbomb #51293 üzenetére
Nem, mert kiszednek a kalózok a quantumból.
ED-ben is, valahogy mindig akkor, amikor felálltam, akkor szedtek ki supercruiseból.
Remélem, Star Citizenben lesznek olyan biztonságos területek, ahol nem lesz ilyen - és grindolhatom a filléreket űrkamionozással, ruhateregetés közben. -
vaakuum
addikt
válasz
orientcx #51307 üzenetére
Ezt a határt nehéz belőni, hogy hol van az, amikor egy idő után már unalmassá válik a rutin.
Pl. vannak emberek, akiknek unalmas, hogy oda kell menni, rá kell fogni a fejére a célkeresztet, és lőni párat. Nekik vannak olyan scriptjeik, hogy csak lenyomják a gombot, és mindenki meghal a környékükön. -
orientcx
őstag
válasz
Diopapa #51304 üzenetére
A quantum travel-hez, vagy annak időtartamához egy betűnyit sem szóltam hozzá, a haveri segítség lehetőségeihez meg végképp nem. Én a realitás kontra játszhatóság polémiával kapcsolatban össz azzal a felvetéssel éltem, hogy azokat a rutin tevékenységeket, amik egy darabig érdekesek ugyan, de sokadjára már inkább csak uncsi időpazarlássá devalválódnak, azokat akár ki is lehetne kapcsolni egy menüből, ha a játékos úgy akarja(extrém példa ED pre-flight check). Ahogy írtam, a versenyegyenlőség szigorú betartásával. De ez csak egy szerény vélemény.
-
duvi
nagyúr
válasz
K.Andras.Vfx #51305 üzenetére
Jogos, elnéztem. Akkor még 2 hét és összejön az a rongyos 2,5 milla
-
Diopapa
addikt
válasz
orientcx #51296 üzenetére
Szerintem az egész halála, hogy valaki táblázatokat néz, más meg elmegy a traderig... Kb mintha meghagynák hud-al külső nézetet. A quantum travelnek meg egyszerűen játékmechanikai okokból sem szabad rövidebbnek lenni, hiszen itt nem lesz annyi rendszer mint pl ED-ben vagy EVE-ben. Ha bárhonnan 5 perc alatt oda tudod rántani a haverokat segíteni, akkor az egész lövöldözősdi értelmét veszíti...
-
duvi
nagyúr
Átléptük a 200 milliót. Mint az várható volt, CitizenCon után újra felpörgött a számláló
-
cskamacska
addikt
válasz
Drenadar #51301 üzenetére
Nem is kell játszani a Star Citizennel, ez már életérzés.
"Im going to share a story with you guys. I literally climbed a (Small) mountain to get my 600i. Its so far my favorite and im not melting it.
When the 600i sale went on, I was out camping in an area with no signal. I had brought my pad and phone anyway, since the campsite had wifi, but that turned out to be broken. In the back of my mind I was sad, as I had been greatly looking forward to the 600i sale and how beautiful it was, but my vacation had aligned poorly with the sale schedule. Then by happenstance a few bikers going down the trail were talking, and I overheard there was cell phone signal on the tops of the mountains.
I was enjoying my time with my girlfriend, but the back of my head still had the lingering thought of, "You could get it you know." After a brief misty eyed explanation about the JPEG I was so enamored with, we started our trek up the steep mountain. Admittedly, it's not exactly Everest, but im pretty out of shape and it was scorching, so it was a big test of my endurance to make it up there.
After a few hours of climbing, we made it to the top overlooking a decimated town from a time gone by. I scrambled to get my phone on its dying battery Id forgotten to charge to hot spot my pad, and rushed to get my purchase in. Through sweat and pounding heat as my lady lay under a tree inhaling water, my heart thumped as I watched my pitiful signal tiptoe me through the purchase process. My battery was getting lower, 9%, 8%.... But eventually, transaction complete.
I felt like rocky at the top of those stairs...
We surveyed the historic area and on my trip down I was buzzing with happiness at the thought of my shiny 600i. Since then the only ship ive really been watching is the 600.
I know it will change. Chill out."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- iPhone 15 Pro Max 256GB // 98% akku // Telekom garancia 2027.04.18.
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
- Új Lenovo Ideapad 5 Pro Ultrabook -35% 14" Bivaly RYZEN 7 6800HS 16/1TB 2,2K Radeon 680M 2GB
- DELL Latitude 7400 - Prémium üzleti / I7-8665U / 16GB / 256GB SSD / 14" FHD Szép állapot, jó akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest