- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stoon
addikt
válasz #48613632 #60802 üzenetére
nekem nagyon nem jött át
Cad Bane, a kinézete nekem olyan mintha kihipozták volna, rögtön Jackson jutott eszembe ,túlságosan amatőrt csináltak belőle,a Clon Wars-ban sokkal dörzsöltebb volt, két jedi sem bírt vele, sőt még 3 jedi sem tudta megtörni az elméjét, ebben inkább tünt egy kifutó fiunak mintsem egy hirhedt fejvadásznak.......szerintem, ezek ellenére , jó ötlet volt behozni a sorozatba , de ezt a grogu szálat elengedhetnék már végre ,itt IS ,ott IS (#60814) eeXaa: max az első 3 rész szólt róla a többi nem igazán, ha neked ez szuper ,mi lett volna ha mind róla szólt volna? akció jelenetek többsége gagyi, bobáról alig szól ,a karakterét eléggé kiherélték, szóval a pontozásod szerintem túlzó ,és elfogult, Luke-ot is kiherélték az utolsó 3 részben ,ennek fényében elengedném, mint hogy most is el kellene, van más akire figyelmet lehetne forditani, nem lerágott csontokat újból csócsálni!
[ Szerkesztve ]
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
agent11
tag
válasz #48613632 #60288 üzenetére
Már miért "hajtogatna itt baromságokat"? Gondolom ő ugyanúgy elmondhatja a véleményét mint pl. Te.
Nekem szintén semmi bajom nem volt azokkal az emberekkel akik másoknak mondják vagy érzik magukat, eddig... Csak mióta páros lábbal tapossák le a torkomon azt már nem szeretem. És sztem Ribi fórumtárs is így gondolja, legalábbis nekem így jött le!
la_cc: Igazad van, részemről csak ennyi volt...
[ Szerkesztve ]
-
dellfanboy
őstag
válasz #48613632 #60110 üzenetére
hallas alapjan? akkor inkabb hozza se kezdjen
ilyen abszolut idiota tanacsot inkabb na adj, foleg egy kezdo sorozatforditonak
hallas alapjan aztan idozitse o maga? jesus foallasba se csinalnam ha penzt adnanak nem.hogy ingye a netre.ha nincs angol jol idozitett sub, en hozza se kezdenek. egy kozepiskolasnak/barki akinek van szabadideje es tokeletesiteni akarja az angljat tokjo nyelvtanulasi forma
[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz #48613632 #59861 üzenetére
Fel vagyok háborodva!
Mellé beszélsz!
Eddig azzal jöttél, hogy nem gond, SŐT ezzel tudják felemelni az elnyomásból ŐKET, ha más jellegű, más karakterű szerepket kapnak meg színesbőrű személyek, mint ők maguk.
De ahogyan írtam, ez CSAK AKKOR IGAZ, ha POZITÍV a jellem, erre próbáltál meggyőzni arról, hogy ez nem igaz, játszanak ők negatív szerepek is.Ha pozitív jellemet, minden alapot nélkülőzően színes bőrű eljátszhat, akkor igen is gyerünk, játszon el negatívat is!
Miért nem történik ilyen?
Mert az egész dolog már akkor nem illik bele a törekvésekbe."...neked is dobjak csontot..."
Csontot dobsz?
Mi vagyok én? A kutyád?
Ez már azért megalázó stílus, és KIKÉREM MAGAMNAK!
Hogy merészelsz ilyeneket írni?De maga a tartalom is, amit írtál, borzasztó!
Egyszerűen nem tudsz olyan példát hozni, ami igazolná állításodat, ráadásul olyan tömegével alkalmazzák az eltorzított karaktereket, hogy ide vezet, vagyis hogy erről beszélünk.Felhoztál egy 14 éves filmet.
Jaj, de jó is lenne, ha ott maradtunk volna és nem vitáznánk erről ami most van.
Emellett említettél egy karaktert, aki negatív volt a filmben, de hát Xerxes egy perzsa (ismétlem perzsa) uralkodó volt!
Gondolom tudjuk milyen a bőrszínük a perzsáknak.
Milyen szereplő játszotta? Hát olyan kűllemű, amilyenek a perzsák.
Akkor most mi van?
Hogy jön ez válaszként arra, amit kérdeztem?
Úgy, hogy sajnos érdemi válaszod nincs...A végén meg felhozod, hogy nézzek utána a queer coding-nak.
Miért nézzek utána?
Hát erről vitatkozunk... vagyis, hogy van olyan közönség, akit ennek az egésznek az ily módon történő alkalmazása zavar és bosszant![ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz #48613632 #59854 üzenetére
Miért is ne játszhatna SS tisztet, ezt kifejtenéd?
A másik dolog, kértelek, hogy mondj (írj) olyan filmben, vagy sorozatban szereplő "más" (ahogyan én fogalmaztam ode nem illő) karaktert, aki NEGATÍV színben kerül feltüntetésre.
A "rossz" bárki is az, nekem most csak fehér színész által alakított karakterként rémlik.
Tegnap néztem meg - az amúgy borzasztó - "Spirál: Fűrész hagyatéka" című filmet. Minden negatív szereplő fehér volt, minden színesbőrű pedig pozitív! (Chris Rock, Samuel L.Jackson)
Lehet te nem veszed észre, mert annyira elfogadó vagy, de nekem baromira feltűnik.
Sunyi az egész tálalás..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
ígyvanferi
addikt
"Korábban az LMBTQ-t arra használták, hogy jobban eltolják a főszereplő férfiassága, és a negatív LMBTQ karakter közötti különbségeket, pont a berögződött reakciók miatt. Ez egy téves megközelítés volt, viszont működött, és először ezt kell helyrebillenteni." - mondasz pár ilyet? Csak kíváncsi vagyok, de nem nagyon jutnak eszembe ezek, mégha rengeteg ilyen is volt.
-
Valty
aktív tag
Ez a korhű érvelést én sem értem. A Passió sem hemzseg a zsidó származású színészektől, ahogy a Noé vagy akár az Exodus sem.
Ha elvontakoztatunk a filmektől, akkor pl. Michelangelo Dávidja sem egy korhű ábrázolás, vagy Barbie baba sem az, viszont ezeken mégsem akadnak fenn az emberek
[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz #48613632 #59824 üzenetére
Elsiklottunk égy nagyon fontos dolog felett!
Te is felhoztad, hogy hogy nézne ki ha egy színes bőrű színész játszana egy nácit.
Hat miért ne játszhatná?A te logikád szerint igenis nekik kellene játszaniuk!
Vagy ezt miért ne tegye?Jah értem, ugye ezt nem lehet, mert az máris rossz fényben tüntetné fel őket, tehát ahogy TE IS ÍRTAD, és ez a mai alkotásokban igenis így van, ŐK CSAK JÓK LEHETNEK!
Mond egy új, modern és pl. itt is kritizált filmet, sorozatot, ahol a “más” személy negatív karakter lenne!?!?!?!
Nem igaz, hogy ezt nem látjátok.
Százszor is leírhatom, hogy nem a színes bőrűekkel, vagy a homoszexuális emberekkel van a baj, hanem azzal, ahogy az tálalva van.
Az említett SISI sorozatban Ferenc Józsefet egy, az életben homoszexuális színész játssza, de az alakított szerepben ez meg sem jelenik.
Nulla, vagyis nulla problémám van vele, teljesen korrektül hozza a szerepet, igen jól teljesített.Ez is egy példa arra, hogy nekem nem ezekkel az emberekkel van bajom, hanem a korábban leírtakkal.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Miklós315
aktív tag
válasz #48613632 #59832 üzenetére
Na ugye: a nyugati világban sehol nem elfogadott (máshol inkább elfogadott? adja magát a kérdés és a válasz vonzatai), mégis az ikeától az iphone-ig nagyrészt alulfizetett gyerekek meg egyéb jóember tákolja (botránytól botrányig) a luxuscikkeinket. Ergo nem kell érzékenyíteni. Mégis létező probléma, tudjuk is, de lesz.rjuk és vesszük százezrekért e vackokat. Cserébe érzékenyítjük a Nyugatot a másságra, de térdepelni Hami is csak hungarisztánban meg a hercege előtt tud, Bahreinben valahogy earadt. Melyik probléma oldódott meg a valóságban...? A "művészeti érzékenyítést" - kontraproduktív irritáló volta miatt - álproblémába csomagolt struccpolitikának tartom (gazdaság kizsákmányol, de te ne ezzel törődj, fogyassz tovább, és élvezd az álvalóságot, amit eléd teszünk), közben azért jut hely/idő egyoldalú bűntudatpropagandának, ami "sosem árthat".
Ezt az összefüggést nem csípem: van valós alap (történet, múlt/jelen) bármely problémára? Hogyne, hát annak megfelelően használják-ábrázolják, de a mikéntje - ld. e kommentfolyamot - kifogásolható, ergo problémás (akkor is, ha egyesek nem értik, hogy egyeseknek miért az).
Na próbáltam megérvelni, szerintem túlragoztam. Aki akarja, érti, aki nem, így járt. Ezt zárom a magam részéről."Szerintem."
-
dobolan
senior tag
válasz #48613632 #59822 üzenetére
"A feketéket rabszolgaként kell ábrázolni a 100 évnél korábbi eseményeket feldolgozó filmekben, hiszen azok voltak. A szürke marha analógiádból nekem ez jött át. "
Ebben nagyon tévedsz. Abban igazad van, hogy ha olyan történelmi eseményeket filmesítenek meg (a fehérek -ezt tegyük hozzá), ahol a fekete rabszolga volt, ott ez van.
Nem erről beszélek. Olvastam néhány könyvet pl. ausztrál őslakosokról. Azok kultúráját másodlagosan bemutató, de amúgy regényről van szó. Ha ezt valaki megfilmesíti szerinted jóvanazúgy, hogy törzsi öreg színesbűrű, de a többiek meg vegyesen ázsiai/afro/kelet-európai vagy norvég?
Szerintem nagyon nem. Még ha a film egyéb értékei rendkívüliek lennének, ezzel sokat rontanának rajta.
De szerintem érted amúgy a lényegét annak, amit leírtam/leírtak mások is. Szó sincs kevésbé elfogadásról ne adj isten rasszizmusról se részemről se más részéről. -
bagyulajuve
addikt
válasz #48613632 #59818 üzenetére
ja, jól van, még szerencse, semmit nem tudok a világról, és nem éltem az USÁ-ban, vagy nem voltam például Nigériában kétszer
miért kellene őket rabszolgaként ábrázolni? voltak kultúrák Afrikában, onnan ered az emberiség ki lehetne ezt aknázni bőven
csak pár lehetőség, akikről lehetne filmet vagy sorozatot (ha már a topiknak erről kellene szólnia) készíteni és még érdekes is lenne: [link]abban igazad van, hogy feleslegesen gyötörjük itt egymást, mert másképp gondolunk a dologra, és szerintem amúgy senkinek nem célja a másik meggyőzése, nem is tudjuk, ahogy írod, csak vannak különböző vélemények és ezeket néha ki lehet fejteni és ütköztetni, persze kultúrált formában
[ Szerkesztve ]
Resistencia eterna
-
Miklós315
aktív tag
válasz #48613632 #59811 üzenetére
"A történelem ezen része, a nyugati világ szégyenfoltja"
Na innen indul a probléma, és jól mutatja, hogy miért NEM JÓ ez a propaganda:
Nem CSAK a nyugat foltja, hanem ez általanos jelenség (kínaiak, japánok, fekete-afrikaiak, arabok, törökök, angolok, hollandok, mexikóiak, amerikaiak, svédek, stb., stb., stb. mind - mindenki a bolygón, az összes nemzet/állam - megtette már és elszenvedte a kizsákmányolást. Ma gyerekrabszolgaság a legfejlettebb német/amerikai/kínai/indiai termékek előállítához alapvető. És a sajátjaik (pl. Afrikában az afrikaiak) nagy lelkesedéssel NEM MOMDANAK NEMET a rabszolgák rendelkezésre bocsátására, mert profitjuk van belőle (személyes vacak profitjuk). Nem nagyívű, hosszútávú gazdasági fellendülésben, hanem itt-és-most-készpénzes-haszonban gondolkodnak.
És ugyanezt megteszik a ganxták New Yorkban, Chicagóban, Londonban, Berlinben (pl. hakansükürék), stb. is, pedig többedik generációs, jobb környezetben élő-szocializálódó egyénekről/csoportokról van szó. De azért nyomjuk az egyoldalú "fehér=fúj szégyenpropagandát"...Ergo a válasz a kérdésedre: ha történelmi filmet csinálnak, pl. VIII Henrik/Nagy Katalin korabeli sztorit, akkor egy ott megtörtént releváns, a témába illő tanulságos esetet filmesítsenek meg (szegények mindig is voltak, elnyomás, igazságtalanság, "másság", stb. is, szóval biztos lehet fellelni ezt-azt, hajrá), és ne a királyi családot, a kort, a valóságot görbítsék ideológiai okkal-céllal (ha a 'blackface' bűn, akkor ez ugyanaz csak fonákról, ha meg nem az, akkor a másik sem).
Ennyire egyszerű. A Hamupipőkébe nem kell fekete transz nagynéni tündér, írjanak egy saját mesét, forgassák le, aztán számolják ki, kellett-e a nézőknek, így fair (mindkét irányba), mert "nem a farok csóválja a kutyát".[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
HUTCHDB
nagyúr
Óhhh ne mááár!
Te sem érted?
Tehát ha oda nem illő szereplőket alkalmaznak, az nem lesz olyan és kész.
Mi az hogy nincs szükség a nők férfi szerepére?
De van szükség a FILMVILÁGBAN egyéb kisebbségek alkalmazására, akikkel nem lehet azt az élményt átélni...Az előbbi hozzászólásodra nem reagáltam, de most már megteszem.
Mi az hogy épp nácit nem játszhat egy néger színész?
Őket csak jó szeretpekben lehet feltüntetni, rosszként semmi esetre sem?Na látod, ez is ékes bizonyítéka annak, hogy mi a valódi cél, vagyis, hogy csak a pozitív, csak az elfogadhatóság elérése ami elfogadható...
-
nagyúr
Nem érted. Nem azzal lenne baj, hogy egy szerepet nő játszik, hanem mondjuk ha Leonidas királyt egy nő játszana. Ha egy szerepet egy nőre írnak (melegre, feketére, ázsiaira stb., tök mindegy), akkor tök oké, hogy nő (vagy stb.) játssza. Azzal van gond, ha egy szerep nyilvánvalóan nem női (vagy stb.), mint pl. Leonidas király, de a PC jegyében mégis egy nőre osztják. Nem a nővel van a baj, hanem hogy olyan szerepet játszik, amire nem jó egy nő.
És fordítva, Nagy Katalint se játssza el egy férfi, pont ugyanakkora baromság.
Egy kövér néger transzvesztita se játssza el John Lenont, mert nem lesz jó, ellenben egy kövér néger transzvesztita szerep ideális lenne neki.Aki él és nem boldog, az téved!
-
dobolan
senior tag
válasz #48613632 #59816 üzenetére
Persze, hogy nem. Sőt, ha egy fekete író/rendező saját történelmük/irodalmuk feldolgozását vállalja, filmre viszi és olyan a téma/helyszín és kor, ahol egyetlen fehér bőrű embernek nincs keresni valója, mert kvázi "tájidegen", akkor nem is várom el az ellenkezőjét, sőt, épp ellenkezőleg.
Ha szerinted értékrendi kérdést kell ebből csinálni, akkor húzhatná az ökrös szekeret a paraszt ember, a szürke marha meg ülne és hajtaná. CGI-vel meg lehetne csinálni. Az állatoknak is vannak/voltak jogai.
Ne vedd komolyan, csak vicceltem -
dobolan
senior tag
-
bagyulajuve
addikt
válasz #48613632 #59811 üzenetére
mondjuk egy viking vagy egy SS tiszt szerepére nem rakok be fekete színészt ennyi - de ha például egy mai nagy városi történetet csinálok, akkor simán, mert hozzátartozik a mai vegyes populációhoz, illetve lehet LMBTQ-t is, de legyen már az embernek joga eldönteni, hogy ez tetszik vagy nem tetszik
pont most néztem a Cobra Kai-t (még mindig atomnagy sorozat), ami jelenkorunkban játszódik (nyílván fikció), de minden nemzetiség többé-kevésbé képviselve van, és nekem ez teljesen rendben van
Resistencia eterna
-
attiati
veterán
válasz #48613632 #45873 üzenetére
Ezt a lenti Bruhanov fazont se volt semmi megtalálni a színészgárdához.
Ha még elő lehet hozni a Csernobilt egy év után...Kicsit erősnek érzem, hogy alltime top10-es listába érkezett a sorozat. Azért egy minisorozatnál könnyebb tartani a színvonalat, mint egy több évados esetben.
Illetve igaz történetet dolgoz fel (sajnos), így adott a téma.Amikor a három búvár megy az alagútban... na ott egy kitalált történetben már nyolc alien előugrott volna és elrontják a sztorit.
Így viszont tökéletes lett a megvalósítás (az igaz történettel).Szörnyű lehetett abban a hazug rendszerben élni.
Persze azóta is félhazug rendszerek vannak. -
k-adi
nagyúr
-
minek?:S
őstag
válasz #48613632 #48027 üzenetére
A Soundtrack meg egyébként.. rossznak semmiféleképpen nem nevezném.. de nagyon szokatlan így SW témában. Pl. a The Asset kifejezetten tetszik a maga sejtelmességével. Viszont nagyon megnéznék egy Lucas Kinget is.. nagyon tehetséges szvsz.. főleg egy kicsit komorabb SW-hoz.
Üdv.:M.
-
minek?:S
őstag
válasz #48613632 #48077 üzenetére
Ezt kezeld fenntartásokkal, tényleg nem tudom mik a valós kánonbeli dolgok, engem is érdekelne, mert sok helyen(még, ha fel is van tüntetve) össze vannak keverve és címről én sem tudom, viszont legendákat nem akarok inkább venni(hiába nagyon jó).
Hát eleve Sidious csalódott Vaderben(részben emiatt is kapott olyan ruhát, amiben nem lehetett "önmaga"(másik részben meg azért, mert Palpi félt Vadertől)) mikor Obi-Wan legyőzte őt. Nyilván csak árnyéka volt annak, ami volt(főleg ami lehetett volna belőle) és igen, le akarta őt cserélni Luke-ra. Viszont amiket mondtam YT oldalak, ott ezer ilyen érdekesség van, less bele, szerintem abszolút megéri.Üdv.:M.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz #48613632 #47956 üzenetére
"De a SW-ben levette, ha jól emlékszem, a Klónok Támadásában. Csak nem alszik, meg eszik abban rozsdás biliben, az milyen már?"
Tok uj karakter a hosunk. Nem Bobba Fett, semmi koze hozza. (Jango es Bobba sem volt mandalori, a pancelokat is loptak)
Asszem a Mandaloriaknal ez alap h wc-re is pancelban mennek egyebkent. Hagyomany.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
grizlisandor
veterán
-
Amur
addikt
válasz #48613632 #47061 üzenetére
kár..
nekem nem csinálta egyszer sem, ezért nem olvasgattam utána a hibáknak.
Én androidon tolom egy xiaomi redmi 5 plussal, de van webes felületük is.Az tuti nem crashel.Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
BITBOYS
addikt
válasz #48613632 #46709 üzenetére
Hadak útján nekem nagyon tetszett. Most néztem meg az 1917 bemutatóját, az se tűnik rossznak.
Jöhetne már végre valahára egy olyan világháborús film, ami a hadihajókról és azok legénységéről, csatáikról szól. Lehet nincs benne fantázia és ezért hanyagolják a témát? Pff.. pedig a Bismarck, Tirpitz, HMS Hood története nem egyszerű. Persze akad még pár hadihajó, de igazából az előbbi három ami sikeres lehetne a nagyvásznon. Itt aztán mehetne a cgi ezerrel
Leírtam már itt is, máshol is..nem talál megfelelő szemekre -
titán
válasz #48613632 #45685 üzenetére
mélyebben egyik sem tudja megvédeni az érveit.
Egyrészt neked ezzel nem is kell foglalkoznod. Nem vagy te bíró, hogy bárkinek meg kelljen előtted védenie az érveit. Másrészt mit kell azon megvédeni, hogy ha valakinek nem tetszik a látvány, vagy épp unalmas, vontatott egy rész? Ezek teljesen szubjektív dolgok.
-
nagyúr
válasz #48613632 #45547 üzenetére
Azok meg ha odamennek, akkor meghalnak. (A hadsereg is, csak az ugye kit érdekel?)
Ritka érzéketlen bunkó hozzáállás az ilyen, bárki is vallja magáénak. A hadsereg nem emberekből áll ezek szerint, azoknak nincs családja, barátaik?
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz #48613632 #45549 üzenetére
A dráma nem az, amikor sírsz, az legfeljebb egy dráma végkifejlete. A dráma kb attól lesz dráma, hogy dinamikus a történetvezetés, erősek a karakterek és nem utolsósorban jól meg vannak írva a párbeszédek.
Az Avengersben egyik sincs meg. A sztori mindig ugyanaz: vannak a jók és gonoszok, és a jók nyernek. A karakterekből kb Tony Stark az, aki rendesen meg van írva, de ő is csak azért, mert sok marvelfilmben szerepelt, így idő építeni a rengeteg csetepaté között. S végül nagyon egyszerű, gyenge párbeszédek vannak minden egyes részben.
Ehhez képest az Avengers utóbbi két része technikailag olyan hatást kelt, mintha nagyon drámai lenne. Na ez a nyál. Sírsz, de nem a drámai sztori miatt, hanem azért mert beúsztak vonósok, zoomol a kamera, stb.
Ez nem jelenti azt, hogy az Avengers szar. Hanem csak azt, hogy nem dráma, legfeljebb dráma jellegű, azaz nyálas. Egyébként meg egy jó akciómese.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
-
titán
válasz #48613632 #45537 üzenetére
Egy atomerőműves dolgozónak meg ne mutassuk már be, hogy milyen következményei vannak a sugárzásnak.
Ők nem orvosok, honnan kellene ezt tudniuk? Nekik nem feladatuk a sugárzás élőlényre gyakorolt hatásával foglalkozni. Másrészt az "átlag melós" nem is tudta mekkora a sugárzás. De még ha tudta volna a számokat, akkor sem tudott volna vele mit kezdeni. Az orosz kurcsatov intézet munkatársai sem mértek még soha ekkora sugárzást (csernobili csata film), tehát a következményeit sem tudhatták.
-
nyogo83
senior tag
válasz #48613632 #45537 üzenetére
Szerintem kar vitatkozni rajta.
Ha teheted, olvasd el Szvetlana Alekszijevics - Csernobili ima illetve Piers Paul Read - Uramisten, mit tettunk cimu konyveket.
Az elso, az kicsit nehezkes olvasmany, fokent monolog szeru beszamolok eleg sok kulonbozo teruleten dolgozo embertol. A masodik pedig az egesz szovjet atomenergia es atomeromu "verseny" kezdetetol a katasztrofaig mutatja be, hogy mennyire is voltak sok helyen tisztaban a dolgozok a veszelyekkel, illetve mennyire mas volt a helyzet, mint ahogy a filmen is bemutatjak.
Mondom, ebben a formaban is tetszik az egesz drama bemutatasa, de ha utanaolvasol, akkor azert arnyalja az osszkepet. -
Aventador91
őstag
válasz #48613632 #45528 üzenetére
nálad vannak rendesen bajok fejben
a 3 srác akik lementek egyébként sem haltak bele, "Maga a küldetés megtörtént és természetesen valóban veszélyes volt, de a három búvár nem halt bele: Bezpalov és Ananenko a legutóbbi elérhető információk szerint még 2018-ban is éltek, utóbbi továbbra is a nukleáris energetika területén dolgozott. Baranov már valóban meghalt, de ő is csak 2005-ben, amikor 65 éves korában megállt a szíve.
"
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #48613632 #45528 üzenetére
Nem volt egyértelmű számukra, sőt, fogalmuk sem volt róla. Soha addig ilyen baleset nem történt és sosem mértek ekkora sugárzást, így akik odamentek nem tudták mire vállalkoznak. Tehát nem önfeláldozással mentek megmenteni a világot, hanem elvállaltak egy munkát úgy, hogy nem tudták mi lesz/lehet annak a következménye. A kettő nagyon nem ugyan az. Akik tudták mekkora a baj és a veszély, az a legasov és a többi fejes, ők meg hallgattak.
A többire már írtam korábban.
El kellene tudni dönteni, hogy ki van a ketrecen kívül, és ki van belül
De ezen lépjünk túl. A válaszomat nem neked címeztem, te álltál bele az enyémbe, ráadásul megalapozatlanul.Érdekesen nézed a dolgokat, ha azok vannak a ketrecben akik ugyan azt fújják, a többi meg kívül van. Végülis ez a te dolgod, nem változtat semmin. Nem álltam bele semmibe, reagáltam rá. Gondolom te sem csak akkor írsz, ha megkérdeznek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #48613632 #45526 üzenetére
Ott a harmadik részben is mutatják, ahogy hívják be az embereket. Eddig akik önszántukból vállalták, azok a bányászok és néhány tudós. Akik bementek leengedni a vizet, azoknak sem mondták el, hogy kb meg fognak halni, pedig pontosan tudták mi a helyzet. Meg hát igaziból senkinek sem mondták el mekkora a veszély, becsapták az embereket. Aki magától is ment oda, az sem tudhatta mivel van dolga, mert eltitkolták a valós kockázatot.
A szerk részt tartsd meg magadnak. Látom elviselhetetlen a tiéddel nem megegyező vélemény. Így jártál, fogadd el, hogy van ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #48613632 #45524 üzenetére
minden egyes ember önállóan hozta meg ugyanazt a döntést,
Konkrétan behívták a tartalékosokat is állományba (3, rész 56 percnél is mutatja), így mivel katonai szolgálatban voltak, kötelességük volt menni. Szó sem volt önkéntességről. Elvétve volt pár ember, aki magától odament. A csernobili csata című filmben is van szó róla, hogy akik nem akartak menni, azoknak is menni kellett, nem volt választásuk.
[ Szerkesztve ]
-
-
k-adi
nagyúr
válasz #48613632 #45303 üzenetére
Orville SEASON 2
Minden tekintetben előrelépés az első évadhoz képest, szinte csak jó dolgokat tudok felsorolni ha arra kérne valaki.
A humor még mindig a helyén van, a karakterek is megmaradtak azoknak akik voltak és a story is izgalmas és néha már-már elgondolkoztatóJöhet a 3.
-
trialboj
őstag
válasz #48613632 #44934 üzenetére
NEM, legalább is ebből kiindulva biztos hogy nem, ez egy régi rész, talán pont utolsó évad. Szerintem meg ne folytassák, a vége felé kritikán alulian primitív volt, meg sem közelítette az első évadot.
(#44931) OPiiPO
Aki még nem jutott el a 8. évadig, nem tudom mit olvasgat itt össze vissza tessék leülni és bepótolni. Én 1 résszel vagyok elmaradva általában, és már így is tele van spoilerrel a fb feedem. De ok, legközelebb elrejtem.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Cs1csó
félisten
válasz #48613632 #44900 üzenetére
Mindegyiket egyszerre daráltam le (persze pár hét alatt) és izgalmas volt mindegyik. A Szökésben elképesztő fordulatok, helyszínváltások voltak. A 24-ben pedig instant akció és az első 6 évad qva jó lett, a 7-8 a helyszínváltás miatt egy hangyányival rosszabb és a 9-ikben - fél évad kb. - az országváltás sem volt valami erős.
-
mepet
addikt
válasz #48613632 #44773 üzenetére
Éljen! A Book 1 5 évadra sikerült. 4 könyv van, ha mindegyikből csak 5 évad lesz, akkor az 20 évad, remélem együtt öregedhetünk meg majd Clarkkal és (főleg) Octáviával!
Új Season 6 teaser: [link]
Új nyitó title: [link]
Már csak 5 nap a premierig, de még mindig nincs kint a Trailer 2. -
.LnB
titán
válasz #48613632 #44698 üzenetére
Nem áll le. De szerintem egy ekkora név, egy évados szerződést kötött. Maximum kettő.
Nehogy úgy járjon ez a sorozat mint a Sherlock. Benedict Cumberbatch A listás név, állandóan forgat. Martin Freeman szintén keresett. Főleg mikor a Hobbit-tot forgatta..„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz #48613632 #44696 üzenetére
Van a Netflix-nél pénz, de a GoT mostanra a legnagyobb sorozattá hízott. Azzal a költségvetéssel senki sem fog versenyezni, főleg nem első évadban. Természetesen a GoT se így kezdte.
Talán nem is várok jobban sorozatot a The Witcher-nél.Viszont bennem még mindig ott van a para Henry Cavill miatt. Ő azért egy eléggé foglalkoztatott színész. Mennyire fog ráérni az esetleges következő évadokra?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz #48613632 #44690 üzenetére
Én imádom, és nagyon várom azt a sorozatot. De azért nem lesz az a GoT vetélytársa.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
janos666
nagyúr
válasz #48613632 #44453 üzenetére
... most értem a végére úgy, hogy nagyjából egy huzamban néztem. Részemről tartom, hogy ez szerintem így szánták végignézni, sorrendben, amennyire lehet egy levegőre (lenne más értelme az epizódok közti hangulatjeleknek?).
Személy szerint én tippre oda fogok visszamenni repetáért, ahol azt feszegeti lehetünk-e valóban boldogok ai waifu-kkal (még ha azt is szeretnénk hinni, hogy igen), de az már más kérdés, hogy kit melyik része mennyire érint meg.
Ugyan itt más: Még csak a 4. rész elején jártam a YOU-val (csak apródonként nézem étkezés mellett), de most a Neflix sorozatlogó elpoiler-ezte nekem az egészet.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- AMD GAMER KONFIGURÁCIÓ/RYZEN 5 4500/16GB/3060Ti/1TB/ Rendelhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest