Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cs1csó
félisten
válasz #31081216 #46441 üzenetére
Képmás
Counterpart (original title)
1h | Drama, Sci-Fi, Thriller | TV Series (2017–2019)felirattal és szinkronnal is néztem mindegyik kiváló, J. K. Simmons szinkronja tökéletes.
-
Cs1csó
félisten
válasz bagyulajuve #46430 üzenetére
Ebben ő a csúcs: A Gépész vs. Batman vs. Alelnök
-
Cs1csó
félisten
válasz Aventador91 #46423 üzenetére
Dexter megvolt már, alap mű!
-
Cs1csó
félisten
válasz callmeakos #46374 üzenetére
Ennek a listának csak akkor lehet nekiállni ha kellő edzettséget szereztél a következőkkel:
Dallas, Izaura, Szomszédok, Família KftHa ezeken túl vagy válsz méltóvá a LISTÁHOZ. (és elég edzetté is)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Bad Pritt #46365 üzenetére
IMÁDOM!! A Halál 50 óráját, a Panzerlied MINDENT visz! Panzerlied (Battle of the Bulge with english intro)
-
Cs1csó
félisten
válasz CptAdamica #46324 üzenetére
A 80-as évek még hagyján akkor már dúlt az egészségtudatos életmód, de ha egy film a 50-es 60-as évekről szól, akkor az úgy hiteles ha mindenki láncdohányos.
-
Cs1csó
félisten
Továbbra is a Csernobil sorozat hatása alatt vagyok most újranézem 1 rész 21 perc 12 másodperc: maga az iszonyat...
-
Cs1csó
félisten
válasz Aventador91 #46223 üzenetére
Na igen 5-ös skálán a 3,6 nem jó, de nem is kritikus.
-
Cs1csó
félisten
válasz Aventador91 #46220 üzenetére
5-ös vagy 10-es skálán 3,6?
-
Cs1csó
félisten
válasz fecaga21 #46151 üzenetére
Ez egy "kvázi" spinoff sorozat. Tehát a Breaking Bad előtt játszódik időben, ezért szerepel benne pl. Giancarlo Esposito ugye mint Gustavo 'Gus' Fring.
NEM láttam még a sorozatot! De miután megnéztem a BB-t utánaolvastam, az a tervem, hogy ezt is majd ledarálom egyben ha egyszer tényleg befejezik.
-
Cs1csó
félisten
válasz abridabri #46143 üzenetére
Sőt lehet még örülök is amikor a névleges teljesítmény a 10x-re ugrik kb. 30GW-ra - kb. a munkaverseny hőse első helyezés instant - persze mikor a 3000 tonnás reaktor fedél elreppent ott már lehet én is elgondolkodtam volna, hogy némi malőr csak becsúszhatott.
Egy klasszikust idézzek: "badarság, egy RBMK reaktor nem robbanhat fel!" vagy a másik: "nem jó de nem is tragikus!"
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz fecaga21 #46138 üzenetére
Kapásból nem tudom de le van írva valami hasonló az oka: a falu ami a víz mellett volt azt hívták Csernobilnak és oda épült az erőmű, de az erőműtől - láthatóan jó nagy távolságra - felépítettek egy gyakorlatilag új várost 100%-ban az erőmű kiszolgálására és ezt nevezték el Pripjatynak.
-
Cs1csó
félisten
válasz Aventador91 #46136 üzenetére
Ledaráltam a Csernobilt - jobb volt így magyar szinkronnal oroszul és vagy ukránul biztos jó de az angolra nem voltam kíváncsi - néhol kicsit lassú a kutyás jelenet elnyújtott ez nem vitás de a záró epizód, na ha ott lettem volna tuti becsinálok, főleg így, hogy tudom ez az egész mivel jár:
A 3200MW üzemre tervezett reaktor 33 000MW mért értéknél szállt el ez több mint iszonyatos, vagy amikor az üzemanyagcsatornák egyenként 350kg-os fedele le föl mozog na ott is összecsokiztam volna magam, és végül amikor a reaktor több mint ezer tonnás fedele lerepül huh... félelmetes.... Szerintem érdekes elkülöníteni ezt a "klasszikus" többrészes többévados sorozatoktól de az vitathatatlan, hogy a MINISOROZATOK KIRÁLYÁRÓL BESZÉLÜNK.
-
Cs1csó
félisten
válasz Aventador91 #46106 üzenetére
Nem érted, jól írta Apollyon nekünk alapvetően szerencsénk volt, összességében kevesebbet kaptunk a szennyezett levegőből: Atmospheric Spread of Chernobyl Radioactive Cloud
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
válasz brownus #45993 üzenetére
+1 zuhany, 2002 óta váltottam és azóta zuhanyozom és 2012 óta kád sincs, csak zuhanykabin.
De a zuhanyozni sem úgy zuhanyzom mint a filmekben hogy vereti magát órákig hanem bevizezem magam elzárom a vizet, madj tusfürdővel megmosom magam megint megnyitom a zuhanyt leviszi rólam a habot és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz brownus #45991 üzenetére
Ez egy ördögi kör:
- emlékszem mikor egy egyetemi szociológia tanár nagy Píszí jegyében felszólalt a szegregált oktatással szemben miközben az ő gyereke valamilyen magániskolába vagy olyanba járt ahol nincs is szükség szegregált oktatásra mert nem is jut be olyan gyerek.
- amikor a micubicsipádzsérós budai hegyoldalban lakó panaszkodik hogy télen rossz a levegő mert sokan szénnel vagy épp azzal tüzelnek amijük van, meg mikor az ilyen férgek a tévében nyilatkoznak, hogy büntetni kellene stb. Meg amikor valami tudós csávó nyilatkozik, hogy mivel nincs szél, légmozgás ezért inkább ne tüzeljen ilyen anyagokkal. Sajnos az ilyen embereknek sokszor nincs pénze arra hogy bevezesse a gázt vagy arra, hogy jó minőségű keményfával tüzeljen. (sokszor az otthonuk szigetelése is elégtelen, a kazánjuk is elavult.) úgyhogy feltettek maguknak egy kérdést: vigyázok a levegő tisztaságára és megfagyok vs. nem fagyok meg.
Ők pedig döntöttek.Majd elfelejtettem: az nem jut az eszükbe, hogy valamilyen módon támogassák ezeket az embereket? Szigetelni az otthonaikat, valós mennyiségben (nem 1 hétre való) tüzelőt adni nekik.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
-
-
Cs1csó
félisten
válasz bobalazs #45438 üzenetére
Dokumentum regény formában ez is kiváló mű: Frederik Pohl
CsernobilAjánlom mindenki figyelmébe a A Kína-szindróma c. filmet amiben a film elején van egy pár perces rész - egy atomerőmű irányítótermét mutatják - ami a témában mindent visz, kő kemény jelenet.
Itt az említett jelenet: Youtube: The China Syndrome "Turbine Trip" scene
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Olvastam két könyvet is a csernobili katasztrófáról az egyik magáról az eseményről szólt de a másik izgalmasabb volt. Egy vegyész mérnők akit mint tartalékos behívtak és egy átalakított sugárvédős BTR-el egy 3 fős személyzettel járták a zónát és méréseket végeztek a sugárterhelésről.
Több mint elképesztő dolgok vannak leírva benne gyakorlatilag első kézből.Ez szerintem a témában írt legjobb és leghitelesebb regény: Szergej Mirnij: Az élőerő
-
Cs1csó
félisten
válasz RetepNyaraB #45234 üzenetére
Imádtam mindet, filmek közül a csúcs számomra a 3. rész volt, a könyvek közül talán a 6-ik.
fejezetszerkesztés ehhez nem értek, de így, hogy kiemelted tényleg nagyon jól felépített mű mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz RetepNyaraB #45232 üzenetére
Amit művel ez a fickó és látványosan szenved kezdem értékelni Rowling-ot aki KŐ KEMÉNYEN befejezte a Harry Potter-t pedig ha jól tudom az első 4 rész volt csak kész mikor befutott, ha ott leteszik a lantot is simán ott a helye a leggazdagabb britek között valahol Sir Paul McCartney és a Királynő között.
-
Cs1csó
félisten
válasz VágniValó #45228 üzenetére
"Madj azt mondjuk anyádnak, hogy megettük." A jó öreg George ha megírta volna amit megígért akkor lehet máshogy alakulnak a dolgok - egyetlen részt láttam belőle azt sem végig de arról tudok hogy George bemondta az unalmast - és akkor az írót is lehetne szidni persze így is lehet.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz Pitterix #44988 üzenetére
Kicsit olyan ez mint a Star Wars, a klasszikus 3 részt imádta mindenki aztán Lucas öregebb lett 20 évvel és az előzmény trilógia sokaknak nem tetszett : midikloriánok, Jar-jar stb. ezzel a nemtetszéssel egyetértett a Disney csapata is és amikor megvették a jogokat egy a régi filmekhez visszatérő hangulatú folytatást ígértek.
A Disney annyira profin tolta le hogy az Ébredő erő szinte az Új remény remakje lett, a Az utolsó Jedik pedig A birodalom visszavág remak-je ebből a sormintából arra következtetek, hogy a 3. rész a Jedi visszatér koppintása lesz valami módon. Ez megint nem tetszett sokaknak, fantáziátlannak tartották, az új színészek akiket kiválogattak a szerepekre sokak szerint nem voltak elég karakteresek, mondhatni súlytalanok voltak stb.
1977 és 2015 között közel negyven év telt el sokat változott a világ, sokak gyerekkori emlékét megszépítette az idő ezzel versenyre kelni szerintem amúgy sem lehetett volna, hiszen mindig a régi részekhez fogják mérni.
LÉNYEG: hatalmas potenciál van a GOT világban, és az hogy belustult az egész folyamat elindítója annak nem feltétlenül kell ennek a végét jelentenie.
(Az új Star Trek filmek szerintem piszok jók lettek, tehát ott sem baj, hogy nem engedték el annak az univerzumnak a kezét)
-
Cs1csó
félisten
válasz RetepNyaraB #44941 üzenetére
Piszok jó kikapcsolódás pörgös, persze nem kell mindent elhinni de ez nem is arról szól. Vagy amikor valakit úgy kínoz meg, hogy kezdésnek lábon lövi.
-
Cs1csó
félisten
válasz RetepNyaraB #44939 üzenetére
Lassan indul de az első évad közepére beindul. Nem egy 24 az biztos.
-
Cs1csó
félisten
válasz grizlisandor #44937 üzenetére
Erre az alacsony költségvetésre de mégis igényes történetre a Counterpart - Képmás c. sorozat jó példa.
-
Cs1csó
félisten
válasz #48613632 #44900 üzenetére
Mindegyiket egyszerre daráltam le (persze pár hét alatt) és izgalmas volt mindegyik. A Szökésben elképesztő fordulatok, helyszínváltások voltak. A 24-ben pedig instant akció és az első 6 évad qva jó lett, a 7-8 a helyszínváltás miatt egy hangyányival rosszabb és a 9-ikben - fél évad kb. - az országváltás sem volt valami erős.
-
Cs1csó
félisten
válasz xy.zsolt #44892 üzenetére
A Breaking Bad - a Better call Saul-t még nem láttam - mellette még mondjuk ezek:
- Dexter
- Maffiózók
- Homeland
- 24
- Elit alakulat
- SzökésEzeket mindenképpen, főleg olyanokat írtam amik a "vérbeli" sorozatok közé tartozik tehát mindegyik rész összefügg és egymásra épül, ellentétben az olyan sorozatokkal, ahogy egy rész egy adott történetet mesél el és csak minimális összefüggés van a részek között vagy több rész ritkán kapcsolódik egymáshoz pl: Magnum, NCIS, CSI, stb. az ilyen sorozatokat nem is akkora élmény darálni.
-
Cs1csó
félisten
válasz hemaka #44864 üzenetére
Amúgy azt figyeltem meg, hogy az értékelők jellemzően fiatalok, és azt is megfigyeltem, hogy minél újabb egy sorozat annál mélyebb nyomot hagy kb. a kutya sem emlékszik már 15-20 éves sorozatokra ezért is jobb egy ilyen hosszabb lista, ahol kb. minden fontosabb sorozat megtalálható.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
Ezt értem de ez NEM profi hozzáállás, a profi az lenne ha igenis áldoznak minden egyes piacra, még egy kicsire is. Ha hazánkban épp csak nullaszaldósra hozzák ki a dolgot akkor is van egy előretolt bástyájuk, ki tudja, hogy alakul a világ lehet, hogy amikor felértékelődik ez a piac mások fognak betörni és akkor már nekik késő lesz.
Ezt a mentalitást tolta a Windows a Windows Phone-nal és meg is lett az eredménye, vagy inkább kudarca, eredménytelensége. -
Cs1csó
félisten
válasz jonnyjoker01 #44676 üzenetére
Mivel még nem láttam a Trónok harcát, és ha igaz, hogy ezzel a sorozattal vége akkor szerintem megérett a darálásra egyben.
-
Cs1csó
félisten
válasz Cheesus #44670 üzenetére
Rossz a hozzáállás. Előre kellett volna tervezned, és edzened rá: vasárnap délután le kellett volna feküdnöd aludni vagy 3-4-5 órára és akkor simán bírnád hajnalig.
Volt, hogy csináltam olyan egy szombat esti buli előtt hogy ebéd után lefeküdtem aludni majd kb. már este felkeltem ettem, zuhanyoztam és irány a buli, simán bírtam hajnalig.
-
Cs1csó
félisten
válasz OPiiPO #44634 üzenetére
RENDEZŐKÉNT: Hideg nyomon, Tolvajok városa
ÍRÓKÉNT: Good Will Hunting
SZÍNÉSZ: (lehet nem alakított hatalmasat, de ezek vele együtt jó filmek szerintem)
- Shop-Show
- Good Will Hunting
- Armageddon
- Mit a hurrikán
- Dogma
- Brókerarcok
- Hulla, hó, telizsák
- Szívörvény (szerintem ez is kedves film)
- Pearl Harbor (akciómozinak kiváló, látványos)
- Jay és Néma Bob visszavág
- A rettegés arénája (ez sem nagy eresztés, de jó kis akciómozi)
- Felejtés bére - kiváló sci-fi
- Apja lánya - nagyon kedves film ez is
- Túlélni a karácsonyt - na ezen röhögtem sokat piszok jó szereplőgárdával
- Füstölgő ászok - ebben sincs nagy szerepe de hatalmas film piszok nagy akciójelenettel, Alicia Keys pedig gyönyörű, és a szereplőgárda is nagyon impozáns
- Tolvajok városa
- HoltodiglanTényleg nem egy Peter O'toole vagy DanelDay-Lewis de attól még sok jó filmben szerepelt, és igen, valószínűleg tehetségesebb író, producer és rendező mint színész.
-
Cs1csó
félisten
válasz sugarforce #44626 üzenetére
De azért ne 60 éves legyen!
-
Cs1csó
félisten
válasz Aventador91 #44621 üzenetére
CGI mint az Aquaman-ban a megfiatalított Nicole Kidman!
Megjegyzem tipikus rosszfiú arca a van ennek a csókának nem való Bruce-nak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest