Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
- Synology NAS
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomantiii
addikt
Valaki tud ajánlani valami jó sorozatot? Teljesen kifogytam a néznivalókból. Ilyen krimi, thriller, rendőrös vonalon kb. Sok mindent láttam már, de biztos van olyan, amit még nem.
Ezeket néztem már nagyjából a teljesség igénye nélkül:
24, Law & Order SVU
Chicago Med, Fire, PD
The Wire, Bosch
The Resident, The Good Doctor
The Shield, Sons of Anarchy, Criminal Minds
The Good Fight
The Blacklist
The Bridge (lehet skandináv is) -
ROBREGGAE
tag
válasz Ragnar_ #62783 üzenetére
Engem ez nem igazán győzött meg. Ez alapján ennyi erővel:
Érdekes, hogy csak Luke ordít a halálakor... Leia meg szinte érzelemmentesen áll ott... -
Maxxy10
addikt
Slow Horses 3. és 4. évad berendelve.
-
lemmy9
őstag
Mijaza CW?
Szerintem!
-
k-adi
nagyúr
válasz dellfanboy #62790 üzenetére
köszi
-
negyven2
veterán
Akiket érdekelnek a CW-s DC sorozatok azoknak itt van a következő...
Gotham Knights - Season Trailer
2023 | CW (HBO Max?)
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
Csak mert múltkor felmerült egy ilyen ötlett is...
Hayden Christensen Is ‘Absolutely’ Open to a Darth Vader ‘Obi-Wan Kenobi’ Spinoff
De ezt is csak akkor tudnák jól kibontani ha nem Disney+, hanem a Star+-ra jönne
-
Ragnar_
addikt
válasz ROBREGGAE #62762 üzenetére
Leia 10 évesen találkozik Kenobival, majd abszolút nem emlékszik rá az Új Reményben, de még említésre se kerül vagy régen láttam az eredeti trilógiát, pedig megnéztem vagy 50 alkalommal. Ez milyen már? Amúgy nekem nagy vonalakban teszik az Obi-Wan sorozat. Nem mondom, hogy tökéletes, de bőven nézhető.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Bad Pritt
félisten
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #62780 üzenetére
Persze, hogy gyenge lábakon áll, de úgy vagyok vele ha magyarázat kell akkor legyen ez. De énszerintem a legnagyobb hiba a Star Wars-al nagyrészt az, hogy a IV. résszel kezdte (ami gazából akkor még nem volt IV. rész) a történetet. Csak ugye ezt úgy valósította meg igazából hozzá igazította a későbbi és előtte lévő dolgokat. Ugyanis Lucas-nak fontosabb volt a Star Wars-hot kapcsolódó merchandise, mint koherens történet. ezt ugye mások próbáltak megoldani, de ott meg aztán létrejött a sok ellentmondás. Maga a világ érdekes lenne, de sajnos se Lucas, se a Disney nem tud, tudott vele mit kezdeni.
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #62779 üzenetére
Szerintem te is érzed, hogy ez a magyarázat gyenge lábakon áll. Egyértelmű, hogy mire utal és miről beszél abban a jelenetben és abba ez a sorozat, főleg ezek az események így nem illenek bele. Lehet csűrni, csavarni, de bullshit marad. Ez a halálom, mikor hót egyszerű mondatokat magyarázgatni kell, hogy valahogy működjön, amit kitalálnak. A valóság az, hogy le van szarva, nézettség kell és ezek a szereplők és jelenetek hozzák a számokat, akár beleillenek a korábbi sztorikba, akár nem.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #62773 üzenetére
Ezt a dolgot már a sorozat megjelenése elött átbeszélték a rajongoi oldalak és ott arra jutottak, hogy simán beleillik a történetebe.
Ugyanis egyrészt simán ketté szedik a mondandóját (külön van a találkozás, és külön a tanítvány/mester dolog), másrészt meg ott van az is, hogy Vader-nek nagyobb elégtétel az, hogy ha egy kvázi ugyanolyan erős Obi-Wan-t győz le, mint egy olyat akivel akkor (a mostani 3. részben) találkozott. Valószínűleg ezért hagyta, hogy elmeneküljön. Mert amúgy meg simán, pillanatok alatt elintézhette volna (kvázi "játszadozott" csak vele most). De amúgy nem reboot kell, hanem az, hogy végre kilépjenek ebből a EP I-IX közötti korszakból. Ugye egyrészt ott lesz a The Acolyte, ami majd a High Republic korszak végén játszódik, de ezen kívül nyilatkoztak arról is, hogy túl akarnak lépni a Skywalker korszakon, és azon kívüli történetek szeretnének elmesélni. Elvileg a tervezett filmek mindegyike is már ezen időszakon kívül játszódik majd (előtte vagy utána).
-
Bad Pritt
félisten
válasz negyven2 #62776 üzenetére
Én nagyjából a Rebels óta elengedtem a Star Wars-t ilyen szempontból, 110%-ra pörgetett fanservice generátor ez az egész Dave Filoni gépezet. Mindent bele lehet magyarázni, hogy mi miért úgy történt, miért azt mondta, aki mondta, de a valóság az, hogy a coolság oltárán feláldozzák a koherenciát és értelmet ismét.
Egy totális reboot kéne ennek a világnak, ahogy a képregénygyártók is teszik pár évtizedenként, hogy kigyomlálják a hülyeségeket.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
negyven2
veterán
válasz Bad Pritt #62772 üzenetére
Főleg ezért lett minden, a fő film és animációs sorozaton túli dolog, a Star Wars Legends (Expanded Universe), része, mert rengeteg önellentmondás jött létre az évtizedek alatt (főleg azért mert a jópénzért, Lucas papa mindere is igent mondott). Viszont így az ott felhalmozott történetekből, dolgokból azért látjuk, hogy sorra hoznak át beilleszthető elemeket a hivatalos kánon-ba.
Ez a fenti probléma, hogy
hogy 9-10 évvel korábban már találkozott Leia és Obi-Wan, arra tényleg ez egy normális, koherens válasz (ismerték egymást az A New Hope-ba, de nem mondták ki). Persze lehet, hogy a 6. rész végén majd kapunk egy olyan választ, hogy valójában nem ez történt. De a korábbi hozzászólásomban írtakat még kiegészíteném azzal, hogy így legalább annak is értelme lesz még jobban, hogy mit keresnek eleve a Tatooine-nál a IV. rész elején. Obi-Wan Kenobi Explains 9 A New Hope Mysteries. Persze ezeket lehet BS-nek tartani, de belegondolva van bennük logika.
-
Bad Pritt
félisten
válasz WayneGace #62774 üzenetére
Ez egy rég fennálló problémája a Star Warsnak, már a 90-es években elkezdődött, mikor beindult a könyv, képregény és videojáték dömping, majd jöttek az előzmény filmek, amik rengeteg helyen ellentmondtak az eredeti trilógiának, aztán mondvacsinált indokokat kellett kitalálni, hogy megálljon a helyén az egész kártyavár.
Nem volt népszerű a Disney, mikor kánonon kívül helyezett mindent a filmeken meg pár mellékesen kívül, de ez volt az oka. Na most eljutottak oda, hogy ugyanezt csinálják.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Bad Pritt #62772 üzenetére
Vagy itt az Obi-Wan harmadik része:
Vader ezt mondja Bennek a New Hope végén: I've been waiting for you, Obi-Wan. We meet again, at last. The circle is now complete. When I left you I was but the learner, but now I am the master. Egyértelműen utal egy eseményre, amit végül a RotS végén látunk is, viszont ebben a részben rendesen becsicskítja Obi-Want, szóval semmi értelme így a fenti mondatnak.
Ha valaki az ilyenekre érzékeny, de szereti a SW-t, annak szerintem jó szar lesz a kövi pár év.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz ROBREGGAE #62771 üzenetére
Jó, azért ez elég ingoványos és nehezen, bullshit dolgokkal magyarázott részlete a két trilógia közti időszaknak. Eltelt nem egészen két évtized a RotS és a New Hope között, a Jedik, az Erő, fénykardok mind misztikum és humbug lettek ez idő alatt, szóval ha ez a sorozat ezt a vonalat folytatja, akkor abszolút hihető, hogy nem emlékszik rá később egyáltalán.
Legyünk őszinték, a kánon SW produktumok nem egy MCU szinten kidolgozott világot raknak össze, tele vannak érthetetlen vagy figyelmen kívül hagyott részletekkel, retconnalSome motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
ROBREGGAE
tag
-
jonnyjoker01
veterán
válasz Pitterix #62738 üzenetére
Az itt folyó beszélgetésből veled tudok a legjobban egyetérteni. Egyszerűen fenomenálisak azok az elemek amiket említettél, én nem is értem azokba hogyan lehet belekötni. Horrort is eszméletlenül jól eltalálták, olcsó jumpscare-ek helyett inkább a feszültség folyamatos fokozására és a hátborzongató látványvilágra állnak rá. Számomra ezek az elemek önmagukban viszik a sorozatot, de mellette a sztori, a fantasy elemek és a karakterek is érdekelnek, de persze nem vagyok vak, látom a logikai bukfenceket (akár metában gondolkodva összességében, vagy egyes karakterek cselekedeit látva egy adott epizódon vagy jeleneten belül).
Egyedüli dolog ami kicsit nem tetszik az pont a leleplezés. Kicsit olyan érzésem volt hogy ezt most specifikusan azért csinálták hogy leessen a néző álla, nem pedig fordítva, hogy a történet olyan irányba és konklúzióba halad olyan jó megvalósítással, hogy leesik a néző álla. Persze működött és végül is rohadtul tetszett, bambán néztem a monitort a stáblista közben, de szerintem ez így egy "olcsó trükk". Kicsit nehezen fogalmazom most ezt meg, arra gondolok, hogy korábbi évadokból abszolúte 0 dolog mutatott arra hogy ide fejlődik a sztori. Azokat a fajta leleplezéseket szeretem (és véleményem szerint azok vannak igazán jól megírva) amelyek folyamatosan szórják az információ morzsákat a néző felé és aztán a készítők a nézőre bízzák hogy összerakják-e a képet vagy sem. Ha nem állt össze a nézőben a kép, akkor a leleplezést egy hatalmas homlokra csapás fogja követni, hogy úristen akkor X és Y ezért volt fontos, vagy Béla és Jancsi ezért csinálta azt amit, mert logikailag összekapcsolhatóak a korábban történtekkel. Az ilyenek pl az újranézés élményét is erősen növelik, mert más szemmel látod már az egyes jeleneteket. Itt viszont ez sokkal kisebb szerepet kapott és itt jönnek a logikai bukfencek is a képbe. Van egy pár dolog ami visszatekintve új értelmet nyer, de a többsége úgy érzem teljesen új dolog. Magán az évadon belül tökéletesen működik, de a korábbi évadokkal már nem annyira passzol szvsz. De egyébként rohadtul élveztem és nagyon tetszett az egész, atyaég, éjszaka kezdtem el nézni és nem bírtam abbahagyni, mostanában végeztem vele Két bizonyos rész közben rajtakaptam magamat hogy remegek az idegességtől. Összességében ez a véleményem, persze lehetett volna jobb is de így is dobbantott nálam.
Tipp:
ez az évad nem lesz lezárva rendesen és a köviben fognak elvarrni mindent. Üdv. Johnny
-
l.skywalker
félisten
Habár még csak a harmadik évad jön, de Favreu elmondta egy interjúban, hogy már a elkezdtek dolgozni a Mandalorian negyedik évadján is:
Jon Favreau Confirms He’s Working On The Mandalorian Season 4 While Opening Up About Star Wars Crossover Opportunities | CinemablendNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
paatrick
őstag
Mibe fogadunk hogy a 6. részben leesik a sámliról beüti a fejecskéjét és elfelejt mindent
#62767 Janaboy
Hmm nyilván ha 10 évig ki se engednek az udvarról majd végre történik valami akkor arra nem fog emlékezni...6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
KISDUCK
addikt
válasz ROBREGGAE #62764 üzenetére
Szerintem csak simán elszúrták a forgatókönyvet, az eredeti story már régi és nem teljesen emlékeznek rá, az újakat meg gondolom nem teljes körültekintéssel készítik aminek az is lehet az egyik oka hogy gyakran részenként más rendező és akár forgatókönyvíró van és vagy nem tűnik fel nekik ez a hiba vagy a készítőknek hiányosak az ismereteik az adott storyval kapcsolatban vagy figyelmen kívül hagyták mert kit érdekel, kell a játékidő ha meg valakinek feltűnik akkor majd később valamit kitalálnak rá, addig meg jóvanazúgy.
-
ROBREGGAE
tag
válasz negyven2 #62763 üzenetére
Jó ezeket adom.
Számomra az egész olyan ingoványos talajon áll, persze mindent meglehet magyarázni, elfogadom, de azért tudtam mosolyogni dolgokon kínomban.Én is gondoltam a memóriatörlésre, de nekem az túl sok lenne. Szóval nem tudom, ott a Better Call Saul, annál bizonyos nevekre akár Breaking Badben is van úgymond később utalás, és nem kell belemagyarázni dolgokat.
Ezekkel a SW spin-off filmekkel meg sorozatokkal nálam az a baj, hogy kicsit megszentségtelenítik az eredeti trilógiát, jó persze a folytatások is megtették Nehezen nyelem le itt is a belemagyarázásokat.
Tudom, van még 4 rész. Meglátjuk mi sül ki az egészből...
-
negyven2
veterán
Az első kérdésedre igazából egy válasz lehet az is, hogy
A IV. részben igazából nem derül ki konkrétan az, hogy nem találkoztak volna már korábban. Igaz, maga a holo üzenet megfogalmazása utalhat arra, hogy csak az apjától tudja, hogy kicsoda, hiszen ahogyan fogalmazott ("Years ago you served my father in the Clone Wars. Now he begs you to help him in his struggle against the Empire"), abból igazából ez is kihozható (inkább egyértelmübb volt eddig). Viszont ha tovább gondoljuk a dolgokat, akkor Leia gondolhatott arra az esetre is, hogy mivan akkor ha nem egyből Obi-Wan kapja meg az üzenetet, hanem valaki pl. a Birodalomtól. Ezért nem biztos célszerű lett volna egy: Hey Obi-Wan... Wazzup? We need your help... again!" típusú üzenetben felfedni, hogy ismerik egymást. Azt tudhatta, hogy Obi-Wan felismeri majd őt így is. A másik ami így már más értelemmel bír az az, hogy amikor Luke kiszabadítja akkor Ben Kenobi-nak, és Lei egyből tudja, hogy kiről beszél, és azonnal találkozni akar vele... de ez nem fog megtörténni. Egy másikfajta válasz pedig az is lehet, hogy
egyfajta memória törlést fog rajta elvégezni Obi-Wan. Ilyen már volt korábban is a Star Wars világában. Igaz nem tartozik az egyetemes történetbe, de ott van a Knights of the Old Republic. A másik kérdésre meg igazából annyi a válasz, hogy a Star Wars világában
sokkal könnyebb a gyenge akaratúakat manipulálni az erővel. Vagyis Owen bácsi sokkal erősebb volt mentálisan mint Haja, és így nehezebb is lett volna belőle bármit kiszedni. Pluszban Owen nem volt akkor még annyira útban Reva tervének mint Haja. Legalábbis én így látom, így tudom ésszerűen értelmezni.
[ Szerkesztve ]
-
ROBREGGAE
tag
OBI WAN-KENOBI S1E2
Két kérdés:Leia 10 évesen találkozik Kenobival, majd abszolút nem emlékszik rá az Új Reményben, de még említésre se kerül vagy régen láttam az eredeti trilógiát, pedig megnéztem vagy 50 alkalommal. Ez milyen már? Másik, van ez az afroamerikai csaj, a 2. részben olvas a Haja nevezetű karakter elméjében, hogy rátaláljon Obi-Wanra. Na most az első részben Owen bácsi esetében is simán alkalmazhatta volna. Ilyenekre tényleg nehéz volt odafigyelni. Vagy nagyon elmentem valami mellett... Eddig a 2 rész húgy meleg semmi, 1-2 jó pillanatot leszámítva. Persze majd a végén gondolom én megkapjuk a nagy ütközetet... Elég súlytalan.
Pedig a Mandaloriant is kicsit túlértékeltnek tartom, de még annak a pilotja vagy első két része is veri ezt.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Janaboy #62760 üzenetére
Én vevő lennék egy olyan megoldásra, hogy - azt várván, hogy még valahová továbbfajul a sztori - végül mégis egy brutális-döbbenetes JÓ lezárást kapna, és aztán közölnék az alkotók, hogy "ja, hát csak trükk volt, sosem terveztünk 5. évadot", és akkor meglepődne mindenki, mert váratlan lenne
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
-
Miklós315
aktív tag
...és lesz 5. évad...
"Szerintem."
-
-
Dottorei
tag
válasz Miklós315 #62741 üzenetére
oké hogy korabeli slágerekkel dobják fel a filmet, nekem tetszik de annyira idegesítő a selypítő hülyegyerek hogy nézhetetlenné teszi az egészet. Az első évadban még elment de azóta kicsit túlkoros lett beszédhibásnak. A mumus nekem ultragagyi, az meg hogy bebakizták hogy tud beszélni Tizenegy a visszaemlékezéskor röhejes.
-
k-adi
nagyúr
válasz VágniValó #62591 üzenetére
Miénk a város
We Own This City (2022)
season 1 finaleValóban nem rossz zsarusorozat, kényes téma, jól feldolgozva. Most nem tudom, hogy ez dráma, doku vagy valami más akar lenni, vagy esetleg ez így mind egyszerre de a kicsit zavaros kezdés után, azért összeáll a kép és szép kerek egész lesz a végén.
Gondolom az nem meglepő, hogy a sorozatot Jon Bernthal vitte el a hátán, de kiemelném még Jamie Hector-t is azért.
Az biztos, hogy egy sötét sikátorban felém jönne késő este JB, nem lennék nyugodt, még mosolygás közben is gyilkos tekintete van neki de őt ezért szeretjük, nagyon jellegzetes, karakteres arcú színész
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Kergeboci #62740 üzenetére
Azért ez így nagyon egyszerű lenne.
Most mondok egy példát, a The Wire gyakorlatilag antológiaként is működhetne, mert minden évad más-más konfliktus köré építi fel a történetet. Van összefüggés az évadok között, hisz a karakterek részben azonosak, korábbi döntések és események kihatással vannak későbbi részekre, emiatt érezni a kontinuitást, de önmagában minden évad egy kerek egészet alkot, nem szükséges hozzájuk mélyreható előismeret.
A Stranger Things egészen hasonló módon épül fel, csak még inkább leegyszerűsíti ugyanezt a formulát, egy egyszerűbb téma, egy könnyen azonosítható, megnevezett ellenségkép, két-három turning point és kész is egy évad kerete.Van a Demogorgon évad, a Mind Flayer/Demodog évad, a Mind Flayer/senki nem emlékszik rá évad, most a Vecna évad, stb... Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Miklós315
aktív tag
válasz Pitterix #62738 üzenetére
"A zene, a hangulat, a látvány, a horroros elemek"
Nálam a zene általában működik, a hangulat és a látvány már esetlegesebb, a horror meg pusztán eszközszinten használt: az évad elején - ahogy egy korábban linkelt kép is utal rá - hidegrázós démoni fenyegetettséget tudott idézni, de pl.
vagya kis-főgenya anyját utalásszinten dobták be, mert kellett, de nem ijesztgetni, hanem narrálni/továbbvinni a történetet, így ezek inkább csak gagyik, de aa srácot a tónál már csak gyorsítva, csúf cgi-jal is eléggé "meh").fogolytábor-szörny #62739 Bad Pritt:
Ja, hát így már világosabb a helyzet - én abból indultam ki, hogy valami fölött átsiklottam (vagy elfelejtettem -. a második, harmadik évadból csak nagyon nagy vonalakban maradt meg valami ).
"ezek meg is ragadnak ilyen borderline lopás szintjén. Mintha egy öt éves gyerek pakolgatná egymásra a cool akciófiguráit látszólag ész és értelem nélkül, miközben az adott korszak legmenőbb dalait dudorássza."
Én is így érzem, de "vágyok rá", hogy összeálljon valami értelmes egésszé#62740 Kergeboci:
Megértem.
Babylon5, The Wire, The Leftovers, The Good Wife... Ezek jól megszerkesztett sorozatok (szerintem), a legtöbb azonban valóban szappanopera-jelleggel folytatott cuccnak hat, sajnos.[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
tag
válasz Miklós315 #62737 üzenetére
Már nem emlékszem mikor eresztettem el azt, hogy a folytatások úgy illeszkedjenek a sorozatba mintha eleve így találták volna ki. A Babylon 5 ilyen volt, ilyennek tervezték.. azóta.. talán csak a Breaking Bad és remélem a Better Call Saul ami eszembe jut.
Azóta már én is csak úgy nézem ezeket, mint amilyen stílusból/okból kifolyólag odakint írják: egy újabb rókabőr egy kedvenc sorozatomról, remélve, hogy csak annyira lesz elba.... amennyire még élvezhető marad.
Ha véletlenül még illeszkedik is az eddigiekhez, az külön élvezet az agynak - ilyen volt talán a 12 Monkey, melyet szépen visszakanyarítottak a legvégén (de az is szétesett már a közepén), vagy a The Man In The High Castle (mondjuk ennek meg van egy könyv háttere). Stranger Thingset a 3. évad elejétől már teljesen eleresztettem ebből a szempontból szerintem.Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Bad Pritt
félisten
válasz Miklós315 #62737 üzenetére
Szerintem nem érdemes értelmet keresni ebben a sorozatban, legjobb részeiben is középszerű történet, amit a hangulat ad el.
A Duffer tesók folyamatosan arról beszélnek, hogy miket használnak fel inspirációnak minden évad karaktereihez meg eseményeihez, de ezek meg is ragadnak ilyen borderline lopás szintjén. Mintha egy öt éves gyerek pakolgatná egymásra a cool akciófiguráit látszólag ész és értelem nélkül, miközben az adott korszak legmenőbb dalait dudorássza.Szerintem amúgy tökéletes látlelet a Netflix jelenlegi, poszt-HoC helyzetéről, mindent a szemnek és fülnek, semmit az agynak.
-
-
Miklós315
aktív tag
Stranger Things S4 (1-7)
Nálam az első évad kerek egészként tudott működni (ha nem folytatták volna, azzal is jól ellennék). A folytatásokat popcorn-tölteléknek fogyasztom: 1. évad nyomasztó-feszült horror+cool '80-as évek feeling, 2. évad gusztustalanabb, egyúttal inkább mennyiségi fenyegetés, minőségi helyett, 3. évad totális megalománia+komolytalanság túltolva, ez a 4. évad leginkább szélsőségesen kettős (újra brutál horror, de minden más mellékszál nettó érdektelen filler).
Két problémám van az évaddal: egyrészt a túl sok töltelék miatt nagyon lassan halad, miközben kevesebb a cool csapathangulat (inkább csak toporognak), másrészt fejnehéz, vagyis a kezdéstől a végkifejlet felé egyre veszít a tétjéből (nyomasztó fenyegetettségéből).
És a 7. epizóddal számomra szétesett a négy évadnyi felépítmény. Nem értem, eddig mi a búbánatot láttam...
Az egy dolog, hogy a végül eljutottunk egy"rettentő, feltartóztathatatlan sátántól" , de mi volt eddig? Hol volt eddig? Az első évadban"már megvert-dacos hókuszpókig" ... A másodikbansehol , majd a harmadikban ki/mi ellen küzdöttek? Nemsem (vagyis a "kapuk ellen" mentek, amiből most annyi van, mint égen a csillag - és a szovjeteket minek kellett ehhez/ebbe belekeverni...???) ?győzték le/nem őt győzték le...
Most meg az aktuális kérdések:mik a szörnyek? Minek jönnek át? Eddig miért nem azt/úgy tette (támadott-ölt) ahogy ebben az évadban? A 011-nek előadott ripacs-sablon önigazolása ("meg nem értett kis genyó, aki utálja a világot"), valamint 011 általi legyőzetése felveti a két legalapvetőbbet: egyrészt mi ez a "másvilág" (ez egy már létező "pokol" vagy ezt 011 (és 001 együtt?) hozta létre - mintegy pokolbéli börtönbe/saját torz elméjébe zárva őt -, ha független létező, akkor van-e rajta kívül más szereplő is ott, nagyobb genyó-hatalom...), illetve másrészt miért gyilkolászik ideát, ha végre megszabadult az általa utált világunktól (végre boldogan élheti a maga torz életét...)?
Az utolsó két rész talán válaszol ezekre/ezek egy részére, de jelenleg nem áll össze, hogy jutottunk idáig (logikailag), illetve amilyen félelmetes volt az évad elején, most valahogy "érdektelenné" vált .(úgyis elpicsázzák - megint... -, valamint úgysem eshet baja a főbb szereplőknek...) Összezavart, elbizonytalanított ez a 7 rész (leginkább az explicit leleplezés)...
De a zenék még mindig jók[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
janakbacsi
őstag
a halo első évad hány részes lesz? lehet ezt tudni?[ Szerkesztve ]
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
tag
válasz tonermagus #62717 üzenetére
Én ezzel (is) Sadie Sink nevét megjegyeztem magamnak, lenyűgöző amit ilyen fiatalon játszik. Már az előző évadnál feltűnt, de a Fear Street ráeső részében (1978) kiemelkedően jó volt. Az általad említett epizódban pedig megmutatta, hogy simán a szereplőgárda legjobbja.
Igaz, e két szerepe egy skatulyára ment, és a következő két filmje sem sejtett gyökeresen más karaktert, de hát abból az egyik egy Darren Aronofsky rendezés lesz.. úgyhogy remélem, felnővén sem megy el tévútra, Marvell/nuwaveSW szuperhősnek.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Komplikato
veterán
válasz negyven2 #62733 üzenetére
Amikor még valami gagyi vámpíros film trailer ében szólt, akkor a Placebo féle feldolgozása ment nagyot. Az zeneileg szvsz jobb, de az énekben nem tud Kate Bush ellen nyerni.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
negyven2
veterán
válasz tonermagus #62717 üzenetére
Úgy látszik nem csak te hallgattad meg
Thanks to ‘Stranger Things,’ Kate Bush’s ‘Running Up That Hill’ hits No. 1 on iTunes
Pluszban ugye ott van az is (szándékosan vagy nem?), hogy ezen szám címének a kezdőbetűiből kijövő "szó"-nak is van jelentősége a sorozatban.
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
2023-ban folytatódik a SW Visions.
Ahogy látom ez már áprilisban kiderült, velem csak most jött szembe... de örülök neki
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz OPiiPO #62729 üzenetére
Itt válaszoltam: A Dűne világa #51
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
ROBREGGAE
tag
-
OPiiPO
veterán
válasz l.skywalker #62728 üzenetére
jó neked az eredeti kötetek, amelyeket az idősebb Herbert írt és az újak közt érzel minőségi különbséget amikor olvasod őket? (nem kötözködésből írom)
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
OPiiPO
veterán
válasz l.skywalker #62726 üzenetére
"Anderson egy ideje a Dűne folytatásokban alkot maradandót az ifj. Herbert-el" - izé, khmm, hogy ez mennyire "maradandó" amit az ifj. Herbert-el alkotnak, nos arról roppant erősen megoszlanak a vélemények . . .
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
l.skywalker
félisten
válasz KISDUCK #62721 üzenetére
Az a gond csak vele, hogy nem elég, hogy az Expanded Universe "megtagadásával" az összes korábban megjelent könyvét kukázta a Disney, de a High Republic témánál a korábban jól bevált írói gárdát is lecserélték olyan írókra akik korábban romantikus vámpíros sztorikat vagy képregénysztorikat írtak. Nem rosszak nagyon, de nem egy Kevin J. Anderson vagy Christie Golden. Nem véletlen, hogy Anderson egy ideje a Dűne folytatásokban alkot maradandót az ifj. Herbert-el, Golden pedig újra Warcraft regényeket ír. A Dűnéből készül már sorozat is The Sisterhood címmel, ami 10ezer évvel Paul Atreides időszaka előtt fog játszódni és a Bene Geserit megalakulásáról fog szólni - ez a Dűne Nagy Házai könyv trilógia első kötetének története és a Dűne Legendái könyv trilógia előzménye, ez utóbbi szerintem a valaha készült legjobb sci-fi könyvsorozat és bízva a Dűne mozgóképek sikerében remélem ez is egyszer vászonra vagy képernyőre kerül valamilyen formában. A The Sisterhood rendezője amúgy a Csernobilt jegyző Johan Renck lesz
[ Szerkesztve ]
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
KISDUCK
addikt
-
KISDUCK
addikt
Az SW-ben az a probléma ilyen téren hogy
Pont tegnap néztem a star wars visons első részét és volt arra jó példa hogy lehetne ezt máshogy is csinálni.kevés a "szürke" karakter az erőhasználók között, mert javarészt minden "fekete" és "fehér" és akik örlődnek azok is hamar az egyik oldalon találják magukat. -
tonermagus
aktív tag
Stranger Things 4. évad
Ismét hoztak egy olyan jelenetet, amit újra és újra megnéztem, mert annyira hangulatos volt. Annak idején én EZT a Trailert néztem meg rengetegszer, pont azután hogy megnéztem azt az évadot.
Ebben a részben pedig amikor
Elképesztő jelenet volt. A zene, a látvány, és maga a cselekmény. Természetesen meg is hallgattam Kate Bush - Running Up That Hill című számát, de a látvány nélkül nem olyan jó. De arról a dalról most már ez a jelenet fog az eszembe jutni.Max-t elkapja Vecna, és a kedvenc zenéjével megmentik. [ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz minek?:S #62709 üzenetére
A Disney képtelen erre - de meg is mondták anno, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják, amiről az SW univerzum átvételéig nincs film.
A Rogue One az egyetlen értékelhető megmozdulásuk, de Lucas történeteiben a Halálcsillag terveinek megszerzése egész más volt.
https://www.coreinfinity.tech
-
k-adi
nagyúr
válasz S e t h #62689 üzenetére
"de a
feeling Benny Hillbe csomagolva nekem nem jött be annyira"baby Yoda
Az enyhe kifejezés, kész paródia volt mind az erdős jelenet, mind az utána lévő utcai bohóckodás.
Igazából nehéz lenne eldönteni melyik jelenet volt szánalmasabbMíg így az elején nehéz megítélni mennyire lesz erős a babysitter-es vonal, kardozás is elmaradt, stb. de sok a csalódás eddig.
Ennek ellenére, azért még adok neki esélyt, bár tudtommal 6 részes csak és 2 már lement..
-
ROBREGGAE
tag
válasz Bad Pritt #62708 üzenetére
Röhejesnek tartom, hogy egy ilyen ikonikus karakter, akit valaha megálmodtak nem kap külön történetet. Főleg ebben a mai világban, ahol már mindenről lehúzzák 100x is ugyanazt a bőrt.
Persze lehet jönni Anakinnal, de az Anakin. A Darth Vaderré válás utáni időszaka óriási kihagyott ziccer mai napig.
Nem baj, nézzem Obi-Want... Milyen faszságokat magyaráznak bele ugyanebben az eltelt 20-25 évben. Elvileg bujkált, de nem baj, senki nem jön rá miket akciózott időközben.
Darth Vader meg a bandája szabadon mászkálhatott, mivel a Birodalom uralkodott, milyen meglepő. Mennyi lehetőség lenne benne.
Azé várok egy Lando Calrissian spin-offot is vagy Chewbacca hasonlóan érdekfeszítő lenne.
-
minek?:S
őstag
válasz ROBREGGAE #62707 üzenetére
+1
Pedig szerintem a SW-nek nagyon jól áll a darkosabb téma, nem véletlenül a RotS és az ESB a legtöbb rajongó kedvence. Annyi jó könyv, képregény van, simán lehetne belőlük csinálni valami izgalmasat.. még csak újat sem kéne kitalálniuk.
Bár én egy kőkemény háborús filmet/sorozatot is el tudnék képzelni, persze ott sem kéne cenzúrázni a gore-t. A minap láttam egy fan filmet, senki ne mondja, hogy nem lehetne ebből valami jót kihozni.
Szerk.: A Lucasfilmnek körül kéne nézni YT-n, kismillió jó fan film van, és alkalmazni a készítőket, mint azt, aki Luke arcát javította fel.[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
Bad Pritt
félisten
válasz ROBREGGAE #62707 üzenetére
Szerintem a büdös életben nem lesz olyan SW termék, ami a negatív oldalt helyezné a középpontba. Ott volt a Battlefront II, mindenki tök örül neki, hogy most majd egy birodalmi tiszttel fogunk zúzni, aztán mire kettőt pislogtál már áruló volt a csajszi.
-
ROBREGGAE
tag
Szívesebben néznék egy darkos sorozatot Vader és a Birodalom szemszögéből, amely a III. és a IV. rész között játszódik.
Lehetne már egyszer valami újat is kitalálni, hogy ne feltétlen a jedik meg a "jó szándék meg igazságosság, becsület" oldaláról kapja az ember a rengeteg bullshitet.
Darth Vadernek simán fellehetne dolgozni azt a nagyjából 20-25 éves időszakát. Kiket igázott le, mennyi jedit irtott ki, vagy épp a Birodalmon belül volt-e ármánykodás, zendülés stb.
Így leírva már sokkal izgalmasabbnak találnám... Természetesen a Disney soha büdös életbe nem fog még csak egy Zsivány Egyeshez hasonló komorabb sztorit még egyszer vászonra vinni úgy érzem.
-
minek?:S
őstag
válasz l.skywalker #62705 üzenetére
Uhh, kíváncsi leszek. Ősztől azért elég jól el leszünk látva sorozatokkal. Aug 31-től Andor, 12 résszel, BB, gondolom megint 16 résszel, legalább is remélem, Tales of the Jedi 6 résszel.. főleg utóbbira vagyok nagyon kíváncsi, könyvben már olvastam az Ahsokát, mozgóképen is látni a jelenetet pedig nagyon izgalmasan hangzik, ahogy a Dookus szál is.
Üdv.:M.
-
l.skywalker
félisten
Star Wars: The Bad Batch | Season 2
Premier: idén ősszelNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
tag
Stranger Things S4 - indítás
Imádom ennek a sorozatnak a production designját, és most sem kellett csalódnom. Egyszerűen élmény leülni elé, akkor is, ha a története vagy a karakterei kivetnek kicsit az élményből. A zene, a fényképezés, úgy önmagában a hangulata.. bármennyit képes lennék nézni belőle.
Az évad kezdés ezen kívül pedig: hát a 80-as évekbeli klisé dobálózást ismételten fullban nyomják, talán az eddigi évadokhoz képest a legparodisztikusabb módon. Ez nálam kevésbé bejövős. A misztikum száll ellenben.. azt a rohadt. Erősen horrorisztikusra vették a stílust. Főleg ezzel az utolsó jelenettel. Meg vagyok elégedve.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest