Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Fejlesztő13 #3976 üzenetére
Üdv!
Most nem jut eszembe az eljárás neve, de a 8-9 -es Vegas-ban volt olyan script, ami azt csinálta, hogy beállíthattad, hogy eldobja minden "x"-edik képkockát. Tehát neked arra lenne szükséged, hogy minden 2. képkockát eltávolítson. Nem tudom az újabb Vegas-okban van-e ilyen script, de pl. a VirtualDub-ban biztos van.
Bocs, hogy ennél konkrétabbat nem tudok mondani, de már rég használtam."Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
Fejlesztő13
tag
válasz Fejlesztő13 #3976 üzenetére
Valaki az előző kérdésemre?
(#3986) HUNBelfegor: Preview (Auto) pontot válaszd ki, tapasztalatom szerint ez mindig akadás mentesen a lehető legjobb minőségben játssza le.
[ Szerkesztve ]
-
benzol
aktív tag
Üdv!
Én tegnap rendereltem egyet... közben csináltam mást is a gépemen...hát elég nehézkesen ment a dolog... tele lett mindenféle "fekete lyukakkal", akadozott... a renderelés preview részénél is látszódott és a végeredménynél is... .
Erre egyszerű volt a megoldás, (tapasztalat) restart és ment minden mint a karikacsapás.
///\oo/\\\
-
lacibacsi
addikt
Sajnos avi-t nem nagyon szoktam csinálni, így nem igazán tudok segíteni.
(Ha néha-néha rá vetemedek, akkor H264 kodekkel csinálom, default beállításokkal. Csak hát ebben az esetben kompromisszumot kell kötni a minőség és a méret terén)Azonban nagyon fontosnak tartom, hogy ha egy témában el akarunk mélyedni, akkor utána kell járni a lehetőségeknek. Ezen a fórumon nagyon sokat foglalkoztak az avi-ban jártas fórumtársak a beállításokkal, csak vissza kell olvasni egy kicsit.
De ha csak a fórum első hozzászólását megnéznéd (fórumokon sablonszöveg: "olvasd el az első hozzászólást!" ugyebár), akkor BigBadPlaYer oldalán találhatsz egy leírást, ami az alapvető renderelési tudnivalókkal megismertet.[ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
rol33
aktív tag
-
lacibacsi
addikt
"Próbáltam, de ahogy egymás után rakom őket lesz a 2 között egy lyuk ami miatt gondolom nem lesz zökkenésmentes az a rész lejátszásnál. Sehogy nem engedi, hogy összeérjen a 2 videó."
Erről a "lyuk"-ról van egy screenshot-od? Mert elég nehéz elképzelni. A két videót (bármilyen formátumú) ugyanis egyszerűen egymás mellé kell húzni és összeilleszteni. Én még soha nem találkoztam olyannal, hogy ez ne sikeredne.
Kérdésed második felét sem értem. Az MP3-at kezeli a Vegas. Az avi fájlokkal kapcsolatban csak vissza kell olvasnod és meglátod, hogy ott már nem olyan egyszerű a dolog. A hangsávot a timeline-ra kell tenni. A trimmer arra való, ami a neve: trimmelésre. Ha a timelin-on megjelenik a hangsáv, akkor azt biztosan le is játsza és ki is rendereli. Milyen formátumban renderelsz? Nézz szét a beállításaidnál, mert van olyan formátum, illetve beállítás ahol csak a képet rendereli ki, a hangot nem!!
[ Szerkesztve ]
-
-
lacibacsi
addikt
válasz HUNBelfegor #3986 üzenetére
Mennyi memóriád van? HD-hez 4 GB ajánlott. Bár akkor járnál a legjobban, ha feltennéd a 64bites Vegast. Jelentősen gyorsít a rendszeren. Egyébként az, hogy az előnézeted milyen csak egy dolog. Zavaró lehet a szerkesztéskor, de a végeredményt nem befolyásolja, mert azt pont olyan minőségben fogja elkészíteni, ahogy akarod, legfeljebb addig játszhatsz pár ulti partit...
-
rol33
aktív tag
válasz bogingrol #3990 üzenetére
szia.két féle lejátszó van csak a gépemen,az alap media player + amit rendszeresen használok a MPC Clasic Home Cinema.de a hiba mindegyiknél jelentkezik.viszont amit írtál azt megpróbálom, de a helyzet, hogy codec szinte nincs is a gépen, pláne nem codecpack.
Most is a video miatt tettem fel xvid illetve divx codecet, de sajnos ezekkel szintén nem jutottam dűlőre, mondjuk ott hozzá nem értés miatt.Sajnos nem vagyok egy guru a témában.Amit írtam videókat azt alap vegas beállításokkal készítettem.®
-
bogingrol
aktív tag
probaltad tobb lejatszoval megnezni? pl nekem a kirendereld cuccaimnal a quicktime-ban font a jobb sarokban mindig van egy nagyon vekony feher csik, de pl vlc playerben nincs.ami igazan erdekesse teszi a dolgot hogy haveromnal quicktime-ban problema nelkul (feher csik nelkul) jatszodnak le a nalam rendereld cuccok....
esteleg a kirenderelt cuccot tedd vissza vegasba es nezd meg ott a nezegetos kockaba (preview)<=nem tom hogy hivjak magyarul.Szerintem ha ott problema nelkul lejatsza a mar egyszer kirenderelt videot akkor a lejatszo vagy az over brutal megatron-giga-transformersz-killer codecpack v50 millio egy pont nullas lesz a bunos[ Szerkesztve ]
...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő
-
bogingrol
aktív tag
válasz HUNBelfegor #3987 üzenetére
...legyel nyugodt.a gep keves. az en konfigom intel q6660 3gb ddr2 800mhz 8600 gt extreme es full hd video szerkeszteserol 25 fps-vel akadas mentesen csak almodozom....
-
rol33
aktív tag
sziasztok.valaki mondja meg, miért van az, hogy renderelés után a filmen be-bevillannak színes kockák.Próbáltam már mpg-t, wmv-t de mindig benn lesz, mit csinálok rosszul, szétb*sz már az ideg tőle.
®
-
HUNBelfegor
csendes tag
válasz HUNBelfegor #3986 üzenetére
Lehet mégis a gép kevés? Megnyitottam 1-2 sokkal-sokkal rosszabb minőségű videót, azok nem akadnak csak a full hd videó az új CASIO EX F1-ről.
Gépem:
AMD Athlon 64x2 Dual Core 4200+
ATI RADEON HD 6800Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
HUNBelfegor
csendes tag
Sziasztok,
Sony Vegas pro 10.0
Windows 7 64 bit alatt futtatva de csak a 32bit-es verzió.Olyan problémám van, hogy a videókat szerkesztés közben megnézve - a jobb felső oldalon lévő betekintőbe - folyamatosan akad a videó még legrosszabb draft minőségben is.
A videó full HD 60 fps és casio exilim f1-el lett rögzítve MOV formátumban.
Tud valaki segíteni mi lehet a gond? A gép képességeinek bőven kell ezt bírnia, tehát máshol kell keresni a problémát...
THX
-
SzVFE1
csendes tag
Sziasztok, le tudná valaki részletesen írni, hogy hogyan tudok 2 MTS fie-t összeilleszteni (kamerából vannak, tehát eredetileg is egyben voltak, csak a kamera darabolva menti a videókat) ? Próbáltam, de ahogy egymás után rakom őket lesz a 2 között egy lyuk ami miatt gondolom nem lesz zökkenésmentes az a rész lejátszásnál. Sehogy nem engedi, hogy összeérjen a 2 videó.
Még egy kérdés: az miért van, hogy bármilyen mp3 vagy avi filet illesztek a timeline-ra akkor nincs hangja, ha a felette trimmer-re illesztem akkor pedig van? Így természetesen renderelés után is lemarad a hang az eredményről. A mute gomb nem aktív a timeline-on, bár a jelenség pont olyan. Reinstall után is -
lacibacsi
addikt
válasz Linamelinda #3982 üzenetére
A világításnál szerintem arra kell törekedni, hogy a háttér egyenletesen legyen megvilágítva. Ehhez a te esetedben (egy személy, egy helyben fotózva) felesleges a túl sok teljesítmény. Én úgy gondolom, hogy a háttér egyenletes megvilágításhoz legalább 4 (vagy inkább 6) halogén lámpa asztali (!) is elég. Feltéve persze, hogy a stúdiót természetes fény is éri. Egyszer csináltam LEGO-hoz egy zöld hátteres kis animációt, ott elég volt két ilyen lámpa arra, hogy a háttér eléggé homogén legyen. Arra figyelj, hogy lehetőleg minden fényforrás egyforma teljesítményű legyen és a háttérre egyenletesen világítsanak. A tárgy (illetve hát a személy) megvilágításánál pedig arra ügyelj, hogy az árnyéka ne jelenjen meg a háttéren, mert kivágásnál az nagyon be tud zavarni.
-
Linamelinda
csendes tag
válasz lacibacsi #3980 üzenetére
Mármint a kész videónak fekete a háttere azokon a videókon amelyeknek a linkjét kitettem. Azért merült fel bennem a kérdés, mert azt olvastam hogy eltérő színű ruhában kell lenni. De végülis most leesett, hogy csak a felvételnél érvényes ez a szabály, a háttér berakásánál már nem. ha jól értelmezem a dolgot. Még a megvilágítás lesz kérdéses, mert azt olvastam hogy min. 6 150wattos világítás kell minden irányból. nekem 2 db 500wattos van pillanatnyilag. Mindenesetre kedden kész a hangstúdiós anyag, és akkor felveszem itthon is, és nekiállok a videónak. Hát...kiváncsi leszek hányadik próbálkozásra találom majd el a felvételt, hogy aztán a videó jó legyen.
Linamelinda
-
Linamelinda
csendes tag
-
lacibacsi
addikt
válasz Linamelinda #3978 üzenetére
Honnan veszed, hogy fekete volt a háttér?
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Linamelinda #3978 üzenetére
Az, hogy a chroma key után milyen hátteret rak be, az teljesen indifferens. A blue-box felvétel közben kell a háttérre ügyelni.
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
Linamelinda
csendes tag
Még esetleg mielőtt nekilátnék itt a próbálkozásaimnak szeretném ha véleményt mondanátok erről a munkáról, mert valami hasonlót szeretnék összehozni:
http://www.youtube.com/watch?v=UR5ukCrO7ac&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=qu4fOD8ug70&feature=related
Nekem nagyon precíz munkának tűnik, és mivel vágások nincsenek benne, így egyszerűenk is. Viszont szeretnék a ti tapasztalataitokra támaszkodni hogy vajon hogyan csinálta meg fekete háttérrel úgy hogy ő is fekete pólóban van ( sőt a haja is fekete). Ez lehetséges a vegassal? Esteleg valamilyen speciálisan beállított világosítással amikor a blu-box videó készült?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Linamelinda
-
Linamelinda
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #3975 üzenetére
Ha technikailag ennyi, akkor nem lesz probléma. ( remélem) Köszönöm szépen!
Linamelinda
-
Fejlesztő13
tag
Sziasztok!
Van egy problémám amiben kérném a Ti segítségeteket. Szóval adott egy 1920x1080 50p videó amit szeretnék renderelni 25fps-el. Akárhogy próbálkoztam eddig csak úgy sikerült, hogy több képkockát összemosott eggyé és így lett egy elég pocsék végeredmény. Vagy interlace módban tudtam, akkor nem mosott össze semmit viszont nekem progresszív kell. Szóval úgy szeretném a 25 fps videót, hogy ne mosson össze képkockákat hanem hagyja ki minden másodikat. Hogy lehet ezt elérni? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Linamelinda #3973 üzenetére
A stúdió hang inkább szöszölős, mint bonyolult. 2 kattintással szét lehet választani az eredeti hangot a videótól. Azt ki kell törölni és mehet alá a stúdió zene. Ez a része ennyi.
DE! Mielőtt az ember kitörli az eredeti hangot (sőt, én inkább csak a csatornát szoktam lenémítani) össze kell illeszteni a két hangsávot, hogy passzoljon a stúdió zene a képhez. Az aprólékos munka, jó fül kell hozzá. De ha van zenész a családban, akkor nem okozhat gondot, hogy megmondja, hogy mikor fedi egymást viszonylag jól a két hangfelvétel.
-
Linamelinda
csendes tag
válasz lacibacsi #3971 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat. Az előbbi hozzászólásomban leírtam a jelenlegi helyzetet. Kicsit megnyugodtam hogy nem én vagyok a totális béna miután megnéztem az összes létező youtoube-os videót ami a program kezeléséről add információt. Azért szidom magam hogy nem volt annyi önbizalmam hozzá, hogy előbb felmerüljön bennem hogy a letöltött program nem viselkedik úgy ahogy kéne neki. Három napot szenvedtem egy chroma keyerrel egy rossz progi miatt.
Linamelinda
-
Linamelinda
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #3968 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a válaszodat. Tudom a blue-boxolás előmunkálatait, mindennek utánanéztem a neten. ( legalábbis elméletben tudom, gyakorlatban még nem csináltam meg precízen a dolgokat) Végülis....addig addig szenvedtem, míg végülis felmerült bennem hogy mi van ha nem én rontok el valamit, a letöltött progival van a baj. És igazam volt. Letöltöttem egy vegas pro 10-et, és most színtelenít és kivág, úgyhogy az első számú fal amelybe ütköztem, megoldódott. Most viszont kell csinálnom egy normális háttérrel rendelkező korrekt videót, mert ebben nem volt a háttér egyenletes, a másik videóban (amit csak próbaképp készítettem a programhoz) bordó a fal,ami nagyon sötét. Szóval ma kerítettem kék anyagot és majd a megfelelő világításra is kitalálok valami házi megoldást, és elvileg megfogom tudni csinálni a videót. Persze nyilván lesznek még felmerülő kérdéseim később, mert életemben először csinálok ilyet. De egy lépéssel előrébb jutottam! Valószínűleg majd az fog problémát okozni, hogy hogy cserélem majd ki a hangot. Ugyanis a videó itthon fog készülni, viszont a zene stúdióban. És még valószínűleg ott lesznek a felbontás állítgatások is, amit szintén nem tudok mi lesz az ideális. Úgyhogy valószínűleg további segítségért fogok még jelentkezni
Linamelinda
-
bogingrol
aktív tag
válasz lacibacsi #3970 üzenetére
Koszonom, azt azert tudni kell hogy ez tobb ember munkaja. Esetleg ha nem vagyok tul pofatlan, itt egy amator oldal linkje.az illeto uriembernek is igen csak sok koze van ehez a munkahoz , es az oldalon van egy-ket dolog amihez egy kicsit nekem is van kozom.nezegessetek, nekem pl mindig uj lenduletet tud adni a lustasagomba amikor megnezek ilyen oldalakat.[link]
-
lacibacsi
addikt
válasz Linamelinda #3967 üzenetére
Tényleg jó lenne ha mutatnál valamit az anyagodból.
Egyébként BigBadPlaYeR-nek igaza van: a fehér az egyik legrosszabb szín a "bluebox" technikához. De itt is lehet segíteni a dolgokon, csak az már a güzü-munka kategória: kockánként ki kell vágni a tárgyat és úgy tenni a háttér elé.
-
lacibacsi
addikt
válasz bogingrol #3969 üzenetére
Hát ebben aztán van munka...
Videóklip-szakértő nem vagyok, de nekem tetszik a zene is, meg a film is. Az effektek ott vannak, ahol lenniük kell és pont annyi, hogy se sok, se kevés ne legyen.
Gratulálok.Már csak azt nem tudom, hogy én az elmúlt hat évben, amióta Vegas-szal szerkesztek miért nem jutottam ilyen szintre a programban, mint ahol most te vagy... (Ja, alighanem elfelejtettem a hátizsákomba csomagolni a tehetségem...)
-
bogingrol
aktív tag
gondoltam megosztom veletek a nagy nehezen elkeszult es immaron kiadott videot [link] nem is gondolnatok mennyit segitett ez a topic...koszonom
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Linamelinda #3967 üzenetére
Üdv!
Egy tanács: a videószerkesztés nem csak a programhasználatról szól (vezetni sem lehet a forgalomban, ha csak annyit tudok, hogy hogyan kell nyomni a gázt meg a kuplungot, tudnom kell a KRESZ-t is!).
Ezzel arra szerettem volna utalni, hogy nem csak a Vegas-os tutorialokat kellene gyűrni, hanem magának a Blue-(vagy Green-)-Box technikának utánanézni: Olyan háttér színt kell keríteni, ami teljesen eltér a színész bőrtónusától, ruházatától, illetve bármilyen a képernyőm megjelenő tárgyon (amit szeretnénk, hogy látszódjon). Erre azért van szükség, mert a Chroma Key-el kijelölsz egy színt (illetve egy szín tartományt) amit eltüntet a képernyőről.
A fehér nem túl ideális, mert fehér foltok előfordulhatnak magán a bőrtónuson, a fényben megcsillanó tárgyakon/ruházaton. Ezért végzik ezt a technikát (többnyire) rikító kék vagy zöld háttér előtt. E mellett az is nagyon fontos, hogy a hátteret külön megvilágítsák, minél egyenletesebben, hogy minél kisebb színtartományra szűkítsük az eltüntetendő részt. Mindenre most nem térnék ki, a témában vannak szép számban magyar és idegen nyelvű infók is a neten bőséggel.Ahhoz, hogy érdemben reagálhassunk a problémádra, látnunk kéne, hogy mi az alapanyagod. Ments ki egy képet a videódból (akár vegas-al) és tedd fel valami képmegosztó oldalra, majd linkeld be ide, hogy láthassuk, hogy miből mit kéne készíteni. Az alapanyag határoz meg mindent, hogy mit és hogyan lehet kihozni belőle.
Nincs sok időm rá, mert meló mellett tanulnom kell a ZH-kra is, de ha tudsz küldeni mintát mindenképp ránézek.
-
Linamelinda
csendes tag
válasz lacibacsi #3966 üzenetére
Szia! Chroma keyer-el csinálom, Megnéztem már az összes videót a youtoubon, éppen ezért nem értem mi lehet a gond. Elvileg mindent jól csinálok. Nem néz ki ez bonyolultnak, a progi könnyen kezelhető, könnyen értelmezhető, mégis van valami hiba. Legfelül van a video, alatta a hangsáv, alatta a kép amit mögé szeretnék tenni. Namost...chroma key-errel kijelölöm a színt ( ez esetben a fehéret de próbáltam bordó fal előtti videóról a bordó színt eltüntettni), és elvileg a színnek feketére kéne változnia kivágva a nem olyan színeket. ( ez esetben ugye a fiamat), de ez nem történik meg. Amikor lejátszom a videót, az eredeti videón rajta van a háttérkép is. Szóval mindkettő látszik, de mindkettő halványabban.
Normál esetben türelmes vagyok, de ez már három napja bosszant és keddre elkéne készítenem egy videót. Az idő szorít. Meg azt hittem, több fiatalnak ilyesmi a hobbija, elvileg ők már a számítógép világában nőttek fel, a videoszerkesztés pedig biztosan izgalmas dolog annak aki vágja a témát. Ha értenék hozzá és időm is több lenne, biztosan többet foglalkoznék ezzel. Kreatív dolog.
Linamelinda
-
lacibacsi
addikt
válasz Linamelinda #3960 üzenetére
Chroma keyer-el csináld meg. Feltéve persze, hogy falon kívül más nem fehér a videón. Nagyon egyszerű. Nem írom le, a youtube tele van tutorialokkal.
Egyébként pedig legyél kicsit türelmesebb. Nem halott ez a topic, de az idejárók nem ülnek itt állandóan, azt figyelve, hogy van-e valakinek valami sürgős gondja. Azt viszont láthatod, hogy előbb-utóbb minden kérdés válaszra lel. Türelem...
-
benzol
aktív tag
válasz Linamelinda #3964 üzenetére
Mindenképp megpróbálom, engem is érdekelne.
Viszont egy pár napig nem lesz időn ilyennel foglalkozni. Majd jövőhéten, de addig is reménykedj hátha még valaki felbukkan.
///\oo/\\\
-
Linamelinda
csendes tag
És úgy tűnik mivel három napja tömöm a fejem számomra ismeretlen szövegekkel itt a gép előtt és olvasom az informatikus zsenik hozzászólásait amiből nemhogy egy szót de egy betűt sem értek, még helyesen írni is elfelejtettem. Bocs.
jv., jav., jav., jav.,.....stb.
Linamelinda
-
Linamelinda
csendes tag
Jajj de jó hogy itt vagy! Ember a Földön! Köszönöm hogy segítesz.
Jól van, és már pár videot megnéztem a jutubon is, elvileg mindent jól csinálok. Bár két féleképpen is mutatták, de egyik sem jött be. Amikor a színt felkéne ismernie a chroma keynek, és el kéne sötétülnie, nem teszi azt. És a háttér látszódik ugyan a videón, de nincs kivágva a fiam a gityójával. Hanem mintha egymáson lennének a képek. Nem értem.
Linamelinda
-
benzol
aktív tag
válasz Linamelinda #3961 üzenetére
Vagyunk
Soha nem csináltam még ilyet, de megpróbálom viszont nem a napokban hanem a jövőhéten teszek egy próbát. Ha neked addig ráér... sajna egy nap csak 24 órából áll
Addig is.... az nem lehet hogy a háttérnek akart valamid(effekt, animáció, vagy akármi) sávja az idővonalon(ahol magát a videód látod kiterítve) felette van a "fehér hátteres" gitározós videónak.
Konkrétan
az első legfelső sávban kellene lenni a gitározós gyerkőcnek
a következőkben vagy hangsáv vagy pedig a háttérnek akart valamid[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
Linamelinda
csendes tag
Hahóóóó! Él még ezen a bolygón valaki aki vágja a témát és még ide is fellátogat? Az összes hasonló fórum temető.
Linamelinda
-
Linamelinda
csendes tag
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok a videoszerkesztésben és a segítségeteket kérném. Sony Vegas 7.0 van a gépemen és blueboxot szeretnék csinálni, de nem jön össze. Nem szeretnék vágni és semmi bonyolultat, egyszerűen csak a hátteret kicserélni. Fehér háttér előtt gitározik a fiam. Próbáltam az erről szóló fórumokon utánanézni, de nem írta le senki részletesen és ráadásul ki is halltak a fórumok hogy megkérdezzem. Egyébként mpg fájlban vittem be és abban is szeretném majd menteni, vagy DVD-be. Az egyik fórumban írta valaki hogy pan cropt vagy track motionnal lehet, de nem tudom a technikáját. Az egyik youtoubos felvételen meg egy pasi mutogatja hogy csak a color key-t használja, beállítja a fehérre, majd elsötétül és a többi képet kivilágosítja. Idáig ok, megcsináltam de nem tudom rátenni az effektet, mert az egész képet eltakarja. Milyen hibát követek el?
Ha valaki esetleg leírná (de ne úgy mint egy pc gurunak hanem mint egy 3 éves gyereknek) hogy hogyan kell ezt csinálni, nagyon megköszönném.
Egyébként meg ebből a videoból adódott az ötlet, nem tudom mivel van ez csinálva, de valami hasonlót szeretnék:
http://www.youtube.com/watch?v=UR5ukCrO7ac&feature=relatedLinamelinda
-
benzol
aktív tag
válasz Motion_Blur #3958 üzenetére
Hali!
Lehet a 6 csatornával lesz gond, mintha valami rémlene hogy azt sem csípi.
Én csak stereo AC3-al nyűglőttem, most látom hogy a tied 6 csatornás.
Úgy emlékszem próbálkoztam többcsatornás AC3 beillesztéssel de sehogysem sikerült, viszont a stereo illetve mono sávok símán becsusszannak.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
benzol
aktív tag
válasz Motion_Blur #3956 üzenetére
Hali!
Az oprendszered 64bit-es? Ha igen akkor 64bites AC3 codeket kell telepíteni. Ez egy kombinált 32/64bites cucc. Hátha jó lesz.
Nekem is volt hasonló problémám, nekem ez lett a megoldás, bár én codec pack-el oldottam meg, de abban is a 64-bites AC3 codec volt a lényeg.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
ismét lenne egy kis problémám:
meguntam hogy Fraps-el nem tudok játék közben felvenni normálisan videókat és a legújabb MSI Afterburnerre cseréltem, amiben így állítottam be a video capture opciókat:
szépen fel is vettem a videót aminek az adatai szintén látszanak a fenti képen
Sony Vegas 10.0 HD Platinum először még a videó sávot se akarta betölteni de miután felraktam egy MJPEG kodeket, betöltötte és le is játszotta previewban (igaz akadva..)
az audió csatornát viszont semmilyen kodekkel nem tudom elővarázsolni, ebben kérnék segítséget!
találtam egy videót amiből lehet következtetni hogy milyen kodekra van szükség: Audio Codec: AC3ACM
ezt is feltelepítettem, de így se lát hangsávot
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
sebgutkopf
őstag
válasz Trionin #3954 üzenetére
Valószínűleg valami túlmelegszik a gépedben. Proci, ram, alaplap lehet a gyanús. Első körben portalanítsd a géped belsejét, utána érdemes a procihűtőt leszedni, újra pasztázni, lamellák közül a port kifújni és visszatenni. Ha tuningolva van a géped, kicsit vissza kéne belőle venni. Ram időzítéseket is érdemes lehet megnézni, ha az előbbiek nem oldják meg.
-
Trionin
tag
Üdv.
Olyan problémám lenne, hogy renderelés közbe a gép újraindul kék halállal, mindegy milyen felbontásba, milyen formátumba... Ezt a képet adja:http://imageshack.us/f/23/img86471.jpg/
Eddig semmi baja nem volt, egyik napról a másikra jött ez a probléma. Semmilyen driver nem lett lett frissítve, hozzáadva telepítve stb.... Másrészt épp aktuális volt egy win reinstall.. de az se segített.. ugyanúgy kék halál. Valami ötlet vagy tanács jól jönne...
Nem =)
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz maxika2004 #3952 üzenetére
Szia!
Azért nem írtam, mert nem tudom rá a választ
Blufftitler-t már ezer éve nem használtam, 1080p-t pedig technikai okok miatt nem tudtam még kipróbálni.
Meg már egyáltalán videót vágni nincs időm, csak néha vissza-vissza nézek a topicba."Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
maxika2004
őstag
válasz maxika2004 #3948 üzenetére
BigBadPlaYeR !
Lécci segits, hogy az alpha chanel bekapcsolást merre találom ?
Illetve még abban is hogy :
Most kezdek a dvd ről váltani full hd -ra..szóval 1080p ben milyen formátumban érdemes renderelni ? ami aránylag kompatibilis mindennel ..(gondolok itt pl a médiaplayerekre)....és bár nem a méret a lényeg, de feleslegesen ne legyen nagyobb mint kell !Elöre is köszi a segitséged !
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Motion_Blur #3950 üzenetére
Van egy tippem: Pörgős, dinamikus részeknél szaggat? Mert akkor bitrate hiány lesz a hiba oka valószínűleg. Vagy állítsd magasabbra a bitrate-et, vagy állítsd VBR-re.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
van egy fix 30 fps-es forrás videó (29,97)
amit ha beillesztek Vegas-ba és ott lejátszok továbbra is fix 30 fps és nem akad sehol. miután kész a renderelés, szinte folyamatosan akad 10-25 fps között, néha visszaugrik 30-ra, aztán megint akad... biztos hogy nem a lejátszó programmal van gond. azért is érdekes, mert 1 napja ugyanazon project beállítások mellett még hiba nélkül végezte a dolgát... megpróbáltam 1080p helyett 720p-be, ott is ugyanazokon a helyeken szaggat be. mitől lehet ez? a forrás és cél fps is ugyanannyi: 29.97 fps
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
sebgutkopf
őstag
Sziasztok!
Egy kis informáicóra lenne szükségem. Sony Vegas Movie Studio HD platinumot használok, de ez talán nem is olyan fontos. A problémám az, hogy jelenleg nem képes egyik codeck-el sem 1080/50p-s renderelésre, csak 50i-t tud mindegyik. Lényegében az avchd 2.0 támogatás hányzik. Az 50p-s anyagot beolvassa és kezelni tudja, de a megszerkesztett anyagot nem tudom szintén 50p-ben semmivel se lerenderelni. A projektnél az 50p-t be lehet állítani. Valami ötlet, hogy mivel egészítsem ki a vegast?
-
maxika2004
őstag
válasz BigBadPlaYeR #3947 üzenetére
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz maxika2004 #3946 üzenetére
Ezeket a Blufftitler-ben kell belőni, amikor kiexportálod avi-ba. Vegasban már nem lesz vele gondod, csak behúzod a video sávra.
-
maxika2004
őstag
válasz BigBadPlaYeR #3945 üzenetére
Szia !
Köszi a gyors választ, de lécci kicsit részletesebben le tudnád irni? mit hol kell kapcsolni? állitani ?
bár régóta használom a vegast, de eddig ilyet még nem csináltam....elöre is köszi !
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz maxika2004 #3944 üzenetére
Be kell kapcsolni az "Alpha Channel"-t, hátteret meg "transparent"-re állítani.
-
maxika2004
őstag
válasz lacibacsi #3942 üzenetére
Szia !
Huúúú nagyon jó ez a kis progi !
Bár igy elsőre annyira nem könnyű, de a meglévő cuccokat átalakitgatni már megy....
Egy kérdésem lenne:
Lehet csak pl csak az animált szöveget rátenni a vegas ban lévő videóra,
szóval nem külön az itt elmentett háttérrel együtt !
Ha igen akkor hogy kell eztet megoldani ?
Elöre is köszi ! -
Nite
őstag
koszonom segitseget
Paid my dues!
-
lacibacsi
addikt
Próbáld ki a BluffTitler nevű programot.
Egyszerű a használata, rengeteg módon variálható, animálható szövegeket tudsz vele készíteni.
Az animált szöveget megcsinálja avi formátumba, amit azután a Vegas-ba be tudsz tenni.
Nekem nagyon bejön, a legtöbb videómnál ezt használom...Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
Szia!
Nézz utána a Sony Cinescore nevű programnak. Már nem fejlesztik, de még beszerezhető a net sötét bugyraiból.
Rengeteg (na jó, kb. egy tucat) kiegészítő loop gyűjtemény is megjelent hozzá.
Automatikusan tud zenét generálni a videódhoz az általad megadott paraméterek alapján. A generált zenét később még tudod igazítani, hogy tökéletesen illeszkedjen a filmhez.
Ha a filmed "akciódús" és fontos, hogy minden pillanatban olyan zene szóljon, ami kiemeli a drámai hatást, akkor nem javaslom ezt a programot. De családi videókhoz, természetfilmekhez könnyen készíthetsz vele aláfestő zenét.
-
benzol
aktív tag
hali!
Nite: Media generatornál nézted már
stimea: itt nincsenek úgynevezett loop track-ek amit betolhatnál a videó alá, azokat más forrásból kell beszerezned. Ha beilleszted egyszerűen megfogod a zenéd végét és rövidebbre vagy hosszabbra "húzod" ahogy a videó hossza kívánja.
[ Szerkesztve ]
///\oo/\\\
-
Nite
őstag
sziasztok...
van lehetoseg a vegas 10 pro-ban valahogy "hozzajutni" azokhoz az animalt szovegstilusokhoz mint amik a HD platinum 11-ben vannak?
gondolok itt olyanra, ami beuszik oldalrol stb..
vagy csak en vagyok bamba hogy nem talalom?
Paid my dues!
-
stimea
tag
válasz BigBadPlaYeR #3934 üzenetére
Van ACID MUSIC-m!
Ezek szerint itt kell a zene hosszát beállítani a kliphez igazítva? -
stimea
tag
Sziasztok!
Nemrég próbálkozom a Vegas 10 programmal.
Van e ehhez is választható, különböző stílusú háttérzene, mint a Pinnacle Studió 14-ben?
Ott ugye a hosszától függetlenül, ismétlődik a motívum, majd megfelelő ütemben fejeződik be.
-
Fejlesztő13
tag
válasz hugoagagyilo #3931 üzenetére
Szia!
Vegas Pro 10 esetében tudok segíteni. H264 kodekkel jobban jársz mint divx-el. MainConcept AVC/AAC-t válaszd ki renderelésnél majd a Custom résznél állísd be a videó felbontását, fps, stb. 20-25 Mbit/s bitrátával már jó minőségű 1080p videót lehet készíteni helytakarékosan.[ Szerkesztve ]
-
hugoagagyilo
tag
Sziasztok!
Egy kis help kellene.
Fraps-al készült tömörítetlen game video 1920x1080 vlc-vel lejátszva tökéletes. Szeretném vegas 10 ben vágni, de bármilyen kimeneti formátumot választok nem sikerül jó minőségű kisebb fájl méretű videót ki renderelnem. Nem tetszik sosem a végeredmény. Van valakinek ötlete egy jó beállításra. Köszi előre is. Láttam divx-el sokkal jobb minőséget is ebből az anyagból de az csak egy konverterrel készült.http://obhunracing.com
-
lacibacsi
addikt
válasz raczger #3927 üzenetére
Szia!
Hát, örülök, hogy segítségedre lehettem, bár most belegondolva kicsit bővebben is válaszolhattam volna tegnap. De látom nem vagy egy elveszett gyerek és sikerült megoldanod. Én HD videót egyenlőre csak próba jelleggel csináltam, de szerintem mindenképpen Vegas Pro-ba kell beruházni, ha valaki komolyabban ezzel akar foglalkozni.Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
válasz maxika2004 #3928 üzenetére
Szia!
A formátum miatt nem lehet eltérés. Én is DVD PAL mpeg2-be rendereltem, fix 8000-es bitrátával.
Az 1 óra 3 percre nem tudom neked hogy jön ki, de ha az én adataimból indulunk, akkor 1 óra kb 10-12 perc az egyszerűbb és kb. másfél óra a bonyolultabb videó esetében a renderelési idő.
És hát a hardver-szoftver páros sem elhanyagolható dolog. Előző gépem Athlon3200+, 1GB RAM, XP 32bit, ott bizony 100%-on ment a processzor, a memória meg 600 MB fogyasztás körül. Ott egy átlagos videót a lejátszási idó 2,5-3-szorosa között készített el a Vegas. A bonyolultabbakkal meg volt, hogy estétől másnap délig "szórakozott"...
-
maxika2004
őstag
válasz lacibacsi #3923 üzenetére
Szia !
Köszi!
és milyen formátumba renderelted? és miböl ?
én DVD pal -mpeg2-be
Ez is lehet a különbség oka !Nálam a 1 orásból visszaosztva, kb 3
percre jönne ki, bár ilyen rövidnél lehet tévedni ha igy számol az ember... meg persze jócskán efektfüggő a dolog ! nálam a 1 ora közepesen van tele efektekkel, meg ezzelazzal...Meg persze a 64 bites win7
Nekem gyorsan kellett melohoz és xp-n van
még most ismerrkedek a 7-el,
meg a 64 bittel.... -
raczger
őstag
válasz lacibacsi #3925 üzenetére
11-es vegasban mentettem el ugye a projektet és a 10-es proban nem lehet megnyitni azt a fájlt, mivel újabb verzió mint a program. Próbáltam erre is megoldást találni, hogy lehetne megnyitni 10-esben a 11-es projektet, vagy elmenteni 10-es verzióhoz, eddig sajnos sikertelenül.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
lacibacsi
addikt
válasz raczger #3924 üzenetére
"Van bármi reményem hogy megmenthető legyen a projekt...?"
Igen. Nem ismerem ugyan a programot, de szerintem ne Vegas Movie Studio-t használj, hanem inkább Vegas Pro-t. Azzal remélhetőleg nem lesz gondod...
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Van egy problémám
Sony vegas hd Platinum 11-essel készítettem egy videót, de most nem tudom lerenderelni. Eleinte csak az első videóanyag renderelésénél fagyott le a program, de most már gyakorlatilag el sem kezdi, memóriára hivatkozva (hogy túl kevés van), persze ez hülyeség hisz még több mint 2 giga memória van szabadon a meghajtón, a programba pedig a maximum, 1024 használata van beállítva. Van bármi reményem hogy megmenthető legyen a projekt, pontosabban le tudjam valahogyan renderelni? (win7 sp1 64bit, vlc, divx player, quick time, netframework 4-es van fent)www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
lacibacsi
addikt
válasz maxika2004 #3920 üzenetére
Kicsit alkottam tegnap. Most rendereltem le két videót. Az egyikben semmi kavarás, csak egy fade in/out + zenét tettem alá, a másik meg 3 video és 2 audio sávon tele van effektezve alaposan.
A feladatkezelő szerint mindkettő renderelése során a processzor kihasználtság 65-85% között ugrált, míg a memória kihasználtságom nem érte el a 200 MB-ot.
Az egyszerűbb videó 10 perc hosszú, ezt 2 perc 10 mp alatt (!!) készítette el. Az összetettebb 14,5 perc hosszú, ez kb. 22 percig készült.
Tudom, hogy ezzel (sem) nem oldottam meg a te problémád, de gondoltam leírom...
-
lacibacsi
addikt
Sajnos nem igazán tudok jól ánglikusul, de itt fejtegetik ezt a témát. Ahogy nézem, nem igazán lehet egy művelettel elérni a nagyobb kihasználtságot, de lehet, hogy csak rosszul értelmezem a dolgokat...
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Első körben arra tippelnék, hogy nem használja ki a Vegas az összes processzor magot. De így legalább renderelés közben is tudsz COD-ozni
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Végre megvan az uj gépem, az első gondokkal együtt :
i5 2500-ös proci, a gondom az hogy video konvertáláskor,
csak kb 40-60 % ig van terhelve a proci !
Eddigi gépem, általában 95-100 között , ment...
És gondolom a kihasználatlan %-okkal, még jokorát gyorsulhatna !Valami ötlete valakinek ?
-
lacibacsi
addikt
válasz Miranda.K #3915 üzenetére
Szia!
Valamennyi próba verziója letölthető ezekről az oldalakról és amennyiben elnyeri tetszésed, lehetőség van azok megvásárlására is.
Többet ez ügyben nem tudok segíteni, ez a fórum a Sony Vegas használatáról szól. NO WAREZ!
-
Miranda.K
csendes tag
válasz lacibacsi #3914 üzenetére
Ezzel kapcsolatban lenne nekem 1 kérdésem.Ezeket a fent említett extrákat honnan tudnám letölteni?Mert nézelődtem és számos honlapra bukkantam de nem akarok olyasmit letölteni ami mégsem az vagy ami esetleg káros fájt is tartalmazhat,szívesebben szednék olyan helyről ami biztonságosabb.Köszönöm a segítséget előre is.
-
lacibacsi
addikt
A Vegasban alapból tényleg csak alap áttűnések vannak, bár azokat is lehet egy bizonyos szintig személyre szabni.
Nekem négy kiegészítő van fent. Ezek:
Boris Continuum Complete 7
NewBlue FX (mindegyik)
Spice Master Pro
Prodad VitasceneEzekben olyan mennyiségű és oly mértékben személyre szabható áttűnések és video FX-ek vannak, hogy szerintem minden igényt kielégítenek. Az, hogy egy adott vágáshoz neked éppen melyik a legjobb, arra nem lehet igazi tanácsot adni, kísérletezni kell.
Google-ban rákeresve megtalálhatod a honlapjukat, ahonnan le tudod tölteni a demójukat is, de némi ellenszolgáltatásért tiéd lehet a hivatalos verzió is...
Utolsó kérdésedre megint nincs jó válasz. neked kell eldönteni, hogy az adott jelenet, illetve film elbír-e (vagy egyáltalán szükséges-e) effekteket, vagy a natúr valóság a jobb....
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
hétvégi rafting kirándulásról vágok össze egy kisfilmet a résztvevőknek. az elejét videókkal indítom az odaútról néhány vágóképpel stb, majd a fotókból összerakott slideshow-al folytatnám. Alap áttűnéseket már unom, szeretném kicsit fűszerezni. Youtube-on sajnos nem találtam (még) olyan tutorialt ami bemutatja ezeket
.
Kérdésem, hogy mit javasoltok? érdekelne olyan is, ami a kép egy részletéból nyitná a látószöget, vagy pl egyik sarokból befordítaná a fotót, szétesne a kép, és alatta már látszódna a következő, ilyesmi.
Vadvizi evezésről készültek a képek, a hajókban ülők az életükért küzdenek, elég érdekes arcok figyelhetőek meg:-) vmi zúzós zenét teszek majd alá.Egyáltalán érdemes tele rakni effektekkel? nem szeretném ha ez elterelné a figyelmet a témáról.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz BigBadPlaYeR #3906 üzenetére
Üdvözletem! Mivel látom szakértője vagy a programnak, szeretnék tanácsot kérni; amennyiben több filmrészletet vágok össze (erdei kalandpark jelenetek) és a fényerő-kontraszt szintek különbözőek, akkor van-e lehetőségem szoftveresen gyorsan korrigálni, vagy marad az Fx-ek közül kiválasztott kontraszt-fényerő manipuláció minden egyes filmrészleten?
Köszönöm a választ! -
djpepsi123
csendes tag
Sziasztok !
Visszatértem Segitséget szeretnék kérni (elkészitetttem) egy nagyon alap kis 1perces videot zenével pár efektel de valamiért nemtudom nézhetővé tenni(renderelni).Képet csináltam hogy mivel dolgoztam :
1# http://imageshack.us/photo/my-images/220/prohadver2.png/
2# http://imageshack.us/photo/my-images/197/prohadver111.png/
3# http://imageshack.us/photo/my-images/221/prohadver1.png/Igen tudom hogy nem jok a képek felbontása(szedjétek le és nagyitsatok rá)Bocs mindenkitől de csak igy tudtam megoldani.Probáltam pár formátumba de valamiért kép nincsen se hang de megy a video vagy valamikor még az sem :SValaki tudna segiteni?
(Csak HD 1080-as videokat akarok(fogok) késziteni)
Üdvözlettel.RickIdeje élni vagy halni hagyni !
-
Tulku
veterán
Tehát mindegy hogy 24p vagy 25p? Ma is tanultam valamit...
Tegnap kipróbáltam xdcam ex mp4-be menteni, és láss csodát azonos fáljméret (még egy kicsivel több is) és elég szépnek tűnik a kép.
Tehát úgy látom hanyagolnom kell az m2ts-t. -
Tulku
veterán
Válasz egyszerű: nem kezeli az asus oplay 1-es (de sztem a többi sem) csak az m2ts-t.
Sajnos... -
BigBadPlaYeR
senior tag
Szia!
Tudom, hogy nem illik kérdésre kérdéssel válaszolni, de fogjuk meg egy kicsit erről az oldalról a problémát:
Mit szeretnél kezdeni az anyaggal? Miért pont mts, miért nem jó az m2v? Miért baj, hogy külön menti le a képet és a hangot?A "régi" PAL interlaces... ha Progresszív képet küldesz rá, azt hiszem mindegy neki, hogy hány FPS.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Persze az is egy kicsit furcsa, hogy blue ray 1920x1080-nál nincs 25p csak 24p (amit úgy tudom a pal rendszer meg sem jelenít)
Hogy is van ez? -
Tulku
veterán
Uraim, egy kis segítség kéne!
Ha vegas 9 pro-val a lehető legjobb minőséget megtartva szeretnék renderelni, (mts, 1920x1080 25p 30-40 mbit/s bitráta az alapanyag) akkor ha kiválasztom a sony m2ts formátumot (ez ami a legjobb eredményt hozza) akkor nem tudom beállítani a bitsűrűséget 16 mbit/s-nál többre, nem engedi. Ha beírom manuálisan, akkor visszaállítja. Emiatt, ha pl csak beolvasok a vegasba egy mts fáljt, semmit nem csinálok vele és így renderelem a 100 megás fájlból csinál 60 megát. Ez sajna óriási minőség vesztés.
Mit tudtok tanácsolni?
(az anyagok egyébként egy hack-elt GH1 panasonic géppel készültek, mindegyiknél magasabb a bitráta, mint 30 mbit/s , de át tudom állítani akár 80 mbit/s-re is. Ha egy blue ray m2ts bitrátát veszek alapul ott is 25 mbit/s körül van, itt miért nem tudja megcsinálni?)
Természetesen ha blue-ray formátumot választok, akkor beírhatok akármilyen bitrátát, de akkor m2v formátumot használ és külön menti le a képet és a hangot. Ezt sem akarom.Válaszokat előre is köszönöm!!!
-
Dakota.D
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #3902 üzenetére
Köszönöm a választ,megpróbálkozom akkor a feltelepítéssel.Ami pedig a másikat illeti,akkor lehet hogy ez az oka hogy nem találom.Valószínűleg feltetetem a 7-est is mert abban tudom hogy benne vagy hiszen korábban azt használtam.Úgyhogy mégegyszer köszönöm a segítséget.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Dakota.D #3901 üzenetére
1) Elvileg a RO&EL plugin csomag jó a 9-eshez is. Próbáld ki. Ha nem, akkor bukta, mert elvileg már nem fejlesztik.
2) Nincs mindegyik Vegas kiadásban minden opció (tehát a Platinum és a Pro nem teljesen ugyanazt tudja). Mindig a "PRO"-t keresd, az teljes értékű. A probléma ott van, hogy a küldönböző kiadások nem nyitják meg egymás projekt fájlait.
-
Dakota.D
csendes tag
Sziasztok,nekem is szükségem lenne egy kis segítségre.Van az úgynevezett RO&EL Video Effect ami a sony 7-es verziójához van.Nekem azonban 9-es van,és azt szeretném megtudni hogy ahhoz is megfelelő a 7-es?Vagy ha nem,akkor van valahol a 9-eshez külön verzió?Mert én magam nem találtam,és így hogy rátaláltam erre a fórumra reméltem hogy itt választ tudok kapni a kérdéseimre.
Ami még ezenkívül érdekelne az pedig az hogy a 9-es verzióból kivették a maszkolást vagy csak én nem találom?Mert a 7-esben még ott volt,de itt egyáltalán nem látom.
Köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Kompakt vízhűtés
- Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest