Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
Sziasztok !
Lenne egy elég fontos, és sürgös kérdésem !
Ha jól emlékszem, akkor a Sony Vegassal lehet olyat csinálni, hogy kép a képben!(PIP)
Igaz?
Pl.: Megy egy videó, és a jobb felsö sarokba bevágni még egyett, és egyszerre megy a kettö !
Ezt hogy lehetne megoldani ?
(remélem meglehet csinálni vele)És még egy kérdés :
Sony Vegast honnan lehet leszedni?(rapidshare-t ismerem, de ott több file-bol áll, és nem lehet egyszerre leszedni !)Válaszotokat Elöre is köszönöm !
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz childboy #2296 üzenetére
A lapomra felraktam a .veg-ek közé egy mintát (a main.veg mutatja a teljes képet). Persze még legalább 2-3 módon meg lehetne csinálni, de a beágyazott vegekkel tűnt a legegyszerűbbnek.
Ennél a megoldásnál fontos, hogy a project fájlok tulajdonságai (FPS, interlace/progresive, stb.) megegyezzenek. Ezen kívül a 3D source alpha és a Track Motion a kulcsa a dolognak. Pan/Crop-ot azt hiszem nem is használtam végül.
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
ponix
aktív tag
Üdvözletem.
Volna egy olyan kérdésem, hogy a vegas mennyire alkalmas video-digitalizálásra? Tehát video kazettáról szeretnék anyagot feldolgozni.
A bölcs alkot, de művét, nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem örzi, el se veszíti!” Tao Te King
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Elég keveset írtál a körülményekről, így nehéz lesz megoldani a problémát. Milyen formátumú a bemeneti hanganyag? Milyen tömörítésű a kimeneti audio? Lehet, hogy egyszerűen túl hangos, 0dB fölé megy a hangerősség és ezért torzít?
childboy: Track Motion-al le tudod kicsinyíteni a képet és a sarokba tudod mozgatni. Majd ugyanitt tudod forgatni.
A tökéletes hatás érdekében azt javaslom, hogy csinálj a logóról egy tükörképet is.
A logót elkezded forgatni, mikor a nézőre merőleges síkba ér (90fok), kicseréled a tükörképre. Miután ettől a pozíciótól kezdve elfordul +180fokot (270fok), visszarakod az eredeti logót és befejezed a forgatást (360fok). Ha nagyon extrém akarsz lenni, akkor 2 szabadságfokban is forgathatod.
Javaslom, hogy egy külön .veg-ben készítsd el csak a forgó logót és azt illeszd be a fő-project fájlba.Ha nem fogalmaztam érthetően, akkor küldj egy privit holnap, akkor már otthon vagyok, készíthetek egy veg-et.
-
childboy
tag
Üdv.!
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy van egy logó, és az egész klipp alatt a jobb felső sarokban legyen, és néha forogjon?
-
iloist
csendes tag
Ha valaki tudna segíteni! VEGAS 6 -ban behelyezek egy kameráról felvett filmet,majd rendelem a hangja torz és mély lesz ?Mit rontotamel ,vagy mit nem állítotam be?
-
cucmalajmc
tag
válasz megintrich #2293 üzenetére
Megoldottam közbe. Googléba keresgéltem és sok embernek volt ez a problémája. K-lite codek kellett. Működik minden.
-
megintrich
csendes tag
válasz cucmalajmc #2292 üzenetére
nekem ugy tunik, hogy a spilt screen view clipboardra van allitva !? probald kikapcsolni
-
cucmalajmc
tag
Beszereztem a sony vegas 8.0-át. a gondom az, hogy egyik videót se játsza le. feketeség van helyette. gondolom code3k probléma, de nem tudom, milyen kellene hozzá. itt egy kép róla: [link]
-
feka007
veterán
Sry, nem ide...
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Kérdésem tárgytalan, megtaláltam a megoldást. Esetleg valakinek nincs meg a honlapjáról hozzá letölthető effektcsomagok valamelyike?
-
bgabi1
aktív tag
Vegas kiegészítéseképp használnám a Bluff titlert,de némi gondom támadt vele.Programon belül folyamatos az effektek lejátszása, azonban ha video fájlba mentem őket, visszajátszáskor darabos. Minél több effekttel pakolom annál darabosabb. Honlapján videokártya szükségletnél ATI Radeon 8500 9000 9600.... Nekem ATI Radeon 9100 IGP van. Nem tudom mi számíthat még. A Ram 512 Mb. Vegasos szövegszerkesztő szépen fut. Ha valaki tud segíthetne valami ötlettel. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
icon
senior tag
#2285-re valaki?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
Márton
nagyúr
HDV anyagot átkonvertálok wmv 9-be és a feketék eltünnek, olyan szürke, kontraszttalan lesz az egész videó. Tudja valaki ez mitől van és mi a megoldás?
Mindenképp wmv-re van szükségem.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
icon
senior tag
Még csak most ismerkedem a 7.0d-s verzión keresztül a Sony Vegas-sal. Arról érdeklődöm, hogyan tudom a programot rávenni, hogy a kamerámban látható időpont (timecode?) az a leszedett videóban is ott legyen?
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon
-
Daneeka
senior tag
válasz ekimaster #2283 üzenetére
A Misztikum folytatódik!
Ha a preview ablakban lévő normálisan effektezett képet kimentem a saját képkocka-kimentőjével akkor is az elrontott verziót menti ki. Értsd úgy, hogy pl a zöld színű tárgyat amit kék színűre color correction-oztam és valóban kéknek látszik a previewben, azt zöldnek menti ki.
Ellenben egy bizonyos szintű átméretezés fölött azt kapom amit látok. Most az 1024x768as projectem, amiben 1024x768as forrásvidek vannak, 800x600-ban kirenderelve már jó, 1024x768 meg elrontja.
7es Vegasom van, és nem zárhatom ki, hogy nem bírja. -
ekimaster
tag
válasz megintrich #2280 üzenetére
Vegasba értelmetlen behúzni a feliratfájlokat. Pláne értelmetlen feliratot készíteni vele, ugyanis elég macerás beírni.
Azt javaslom, hogy a feliratfájlt inkább DVD Architect-be húzd be, az simán lekezeli és ezt a progit direkt erre találták ki többek között.
-
Daneeka
senior tag
Már jónéhány videót rendereltem életemben Vegasból, mindenféle formátumban, de ilyet most látok először:
A kész projectfájlom rendesen néz ki a prewievben, minden effekt a helyén van, kirenderelve viszont kihagy belőle color correctionokat, text-eket (!), trackmotionokat.
Rendereltem uncompressed aviba is hogy ne kelljen tökölődnie a proginak még a tömörítéssel se de úgy se jó. Egyéb formátumokkal is próbálkoztam, de úgy se ment neki. Ellenben minden esetben ugyanúgy rontotta el.
Én nemtom mi lehet, 6 Trackból áll, ebből 4en van trackmotion, 3-on effekt, 2 eltérő composítion mód. Kb minden effekt meg track motion egyszerre játszódik le, lehet ezt már nem bírja? -
megintrich
csendes tag
van-e otlete vkinek, hogyan lehetseges a dvd subtitles behuzni a vegas-ba? vagy ez csak hlye gondolat?
-
bgabi1
aktív tag
Éppen ez a problémám, hogy törléssel sosem kezd, akkor sem, ha full tele a lemez. Akkor azt írja, hogy felülírja a lemezemet és mindjárt renderel, azaz nem jelenik meg a törlés ikonja, tehát 4 helyett 3 ikon van csak, a renderelő ikon, a preparálás óra és a lemezégetés ikon. Korábban a törléssel indított mindig, mert rengeteg próbafelvételt készítettem és emlékszem rá, hogy az első ikon a kis fehéren villogó dvd is ott volt és ki is pipálta amikor végzett a törléssel. Valóban RW-t használok, de csak azért mert egyenlőre gyakorlás a lényeg. Köszönöm akkor azt már értem, hogy miért tart 15- 20 percig az írás, ezzel megnyugtattál. Ha bios is kiesett akkor nem lehet a dvd írónak esetleg egy ilyen problémája, hogy nem megfelelően töröl?
Pl. Nero-val is próbáltam teljes törlést kiválasztani meg a dvd architecttel is és architectnél rajta maradt az anyag a lemezen magyarán le is tudtam játszani dvd lejátszóval, nero- nál meg hibaüzenet. Gyorstörléssel lement az anyag mindkettővel, viszont architect adatokat lát rajta amiket felül is ír amikor jóváhagyom. Köszi a szivecskéset majd kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
ekimaster
tag
1. BIOS-nak ehhez semmi köze, hacsak nincs letiltva az optikai meghajtó. (de akkor nem is menne)
2. Renderelést csak akkor készít DVDA, ha a formátum, amiket lemezre irsz nem MPEG2. Ezért érdemes Vegasban mindjárt ebbe renderelni, mert akkor DVDA nem fog, csak megpreparálja a menüt és ír.
3. Ha újraírható DVD-vel próbálkozol, mindenképp számítanod kell a közel 10-15 perces írásra még akkor is ha csak 10 perces videó anyagot nyomsz a lemezre, ugyanis DVDA szektorról-szektorra ír a lemezen. Ez azért van, mert biztonságosabb az adatkezelés és a lehető legjobb lesz a lejátszási mutató. Magyarul a legtöbb DVD lejátszó értelmezni fogja jól a lemezt.
4. Törléssel csak akkor kezd, ha van valami a lemezen, mert mondjuk RW.
Alapesetben nem töröl DVDA üres lemezt, maximum formáz. (de ezt is csak az RW lemezeknél szokta lemezektől függően) -
bgabi1
aktív tag
Miért van az, hogy Architectem Burn használatakor az üres lemezre is azt írja, hogy adatlemez és felül fogja írni, ha akarom folytatni. Magyarán nem töröl és nem is aktív az a modul rész ahol a delete van és alatta választási lehetőségek. Felülírja ugyan a lemezeket és jó is lesz a kép, de 18 perc alatt ír meg egy egy perces videót is, amit szerintem eddig nem így tett. Egyedül a gyári steril üres lemezre hajlandó rövid idő alatt írni. Win reinstall után van mindez, persze előtte is volt azért húztam újra. A. trial verzióval is meg az összes többi verzióval ugyanezt teszi. Semmi mást nem telepítettem a gépre direkt ezért, hogy letesztelhessem. Régebben amikor burn-ra kattintottam mindig törléssel kezdett aztán a render, preparing.... Most mindig a renderrel kezd kivétel nélkül. Burn lead out folyamat tart kb. 15 percig az előtte levő kettő, meg 3 percig. Valami kapitális probléma lehet itt. Már arra is gondoltam, hogy a biosban nem buherálhattam el véletlen valamit? Nagyon megköszönném, ha valaki adna valami jó ötletet a probléma megtalálásához! Még annyi, hogy a telepítés előtt a nero is többször csinált olyat, hogy törléskor megált és egy hibaüzenetet adott, természetesen az is jól működött addig amíg az Architect is. Köszi a választ az előző kérdésemre is.
[ Szerkesztve ]
-
BigBadPlaYeR
senior tag
A "szivecskést" csak viccnek írtam Az alapból nincs benne a cookie cutterben.
De ha nagyon szeretnél szív alakú kivágást akkor a Pan/Crop-ban kimaszkolhatsz egy részt. Bár azzal nem lehet szép íveket létrehozni... Esetleg egy áttetsző hátterű képpel maszkolva valahogy. De a mask nekem sosem ment nagyon...
-
bgabi1
aktív tag
Azt szertném kérdezni, hogy kép a képben funkciónál, hogy tudtok szivecskés kivágást létrehozni, mert a körtől a négyzetig mindent találok, de olyat nem. Köszi. A 8-ast használom.
[ Szerkesztve ]
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz ekimaster #2269 üzenetére
Atombrutál ez a cucc! Íveket is egész jól lehet vele lemodellezni ahogy nézem. Bár ha kijön, gyanítom a FragMovie készítők fogják összecsinálni magukat a gyönyörtől, mikor külső nézetből kameráznak (ugye ott nincs annyi ív, meg kevésbé bonyolult a grafika, gondolom könnyebben lemodellezi, stb.) (Kíváncsi vagyok rEnk mit hozna ki belőle ) De nagyon látványos dolgokat csináltak vele, amiket én spec úgy tudok elképzelni, ha valamelyik profi vágóprogiba (Vegas, After Effects, Final Cut, stb.) beépül. Különálló programként elég macerás lehet belevágni azt a 3D-s szöveget, meg az íves logót, stb. Bár a benyomódó kocsiorr meg valószínűleg a program speckója... lehet mégiscsak önálló ketyere
-
Daneeka
senior tag
válasz ekimaster #2269 üzenetére
Még az általad írt oldalon is ott van, hogy még béta, tesztelik, keresnek fejlesztőpartnert stb.
VideoTrace is currently at the prototype stage. We're looking for commercial partners that can develop it to the point whereby we might release it. The first beta test in progress, and we expect to run another in the near future.[ Szerkesztve ]
-
ekimaster
tag
válasz BigBadPlaYeR #2268 üzenetére
köszi
-
ekimaster
tag
erről ki tud valamit? ez plugin vagy önálló progi?
neve?
http://www.acvt.com.au/research/videotrace/
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz ekimaster #2267 üzenetére
Elvileg roppant egyszerű. Fogsz két sávot, bevágod ugyanazt a klippet mindegyikre. Alsóra "BLUR", vagy bármi más, ahogy tetszik. A felsőre pedig CookieCutter (vagy hogy kell írni...). Abban szépen belövöd, hogy kör, négyzet vagy szivecske alakú legyen a kivágás, beállítod, hogy az átmenet ne éles legyen és ennyi. A felső sávon a cutter x,y pozícióit keyframezve szépen követi a pontot. Felsőre esetleg plusszba egy hajszálnyi élesítés.
Maszkolás parasztosan
MOD: nyilván, ha több sávot raksz a homályosított (blur) sáv fölé, mindegyikkel el lehet ezt játszani, így több "éles pontod" lehet.
[ Szerkesztve ]
-
ekimaster
tag
Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a videó egésze BLUR, de bizonyos pontokban éles (átmenettel persze)
És azt szeretném, hogy az adott éles pontok helyét mozgatva mindig kövesse a Blur is azt. Mint a videóklippekben szokott.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz ekimaster #2265 üzenetére
A filmet feldarabolod a chapter pontoknál. Ez után importálod DVDA-ba. Szépen behúzod mindegyik chaptert. És minden filmeventnek megadod "end action"-nek, hogy ugorjon egy menü elemre. Ami mondjuk egy nagy gomb (beállítod, hogy kép, beraksz neki egy PAL vagy NTSC méretű fekete képet és betölti az egész képet, bárhova kattintasz továbblép).
Így ugyan minden chapter után kell egy újabb menü, ami a következő chapterre mutat, de ennél jobbat nem tudok.
-
ekimaster
tag
Hogyan tudok Title/Chapterezni úg egy bazi hosszú fílmet, hogy az minden chapter végén megálljon és csak enterre vagy valami gomb nyomására menjen a következőre?
-
bgabi1
aktív tag
4.5 a full verzió és 2 hete nyüvöm már semmi gondom nem volt vele. Fruity loop-ot tettem fel pár napja, nem tudom annak lehet-e köze hozzá?
-
Daneeka
senior tag
Nincs ilyen benne alapból de ha ügyes vagy akkor gyárthatsz magadnak. Pl: PS v Paint v akármiben csinálsz 4-5 képet amin rajta vannak ezek a számok 1-től 4,5-ig. Ezeket ráhúzod a timeline-ra, beállítod a hosszukat, stb.
Utána az effektek közül rátehetsz Film Effects, Black And White effektet. Ezekkel ellehet bíbelődni sokáig, tologatni a csúszkákat, majdnem biztos, hogy találsz valami megfelelőt. Ja a számok közé transítionból tehetsz Flash-t hogy bevillanjon, meg tehetsz Clock Wipe-ot is a két szám közé, így olyan óramutató szerűen váltja fel egymást a két szám mint a filmekben. -
bgabi1
aktív tag
Dvd architectem minden írás előtt ezt írja: The disc contains data. If you continues, the data will be overwritten. Would you like to continue anyway. Eddig ezt nem tette. Ha üres a dvd, ha nem akkor is ezt írja. Az eredmény pedig az, hogy a lead out folyamat véget nem akar érni és a dvd-t is csak a gép újraindításával lehet kicsikarni a gépből. Az írót már néztem,de az pl. a neroval kiválóan működik. Hát most benne vagyok a pácban. Sajna architectes aktív topikot nem találok ezért csak itt tudom megkérdezni. Köszi előre is!
-
t1
veterán
Hali!
Sony Vegas 7.0-át használok videó szerkesztésre.
Szeretnék a videóba belerakni olyan effektet mint a régi filmek kezdödtek így 5-4-3-2-1 jelent feketefehér és utána indul a videó. Van alapban ilyen benne?
Vagy hol tudok ilyet találni?A válaszokat elörte is köszönöm
-
ekimaster
tag
válasz ngabor2 #2256 üzenetére
Ubuntu Linux alatt futtatom a wine-t és alatta néha a Vegas-t. (itthon natív XP-n)
1.
Amit észrevettem különbséget sebességben az kb. 10%, ami abból adódik, hogy a wine "átbassza" az adott wines alkalmazás néhány algoritmussal, hogy az Linux helyett Winen megy.2.
Nem kell telepíteni windows-t ahhoz, hogy wine alatt windows-os alkalmazásokat tudj futtatni. Wine csomag installásakor tudod kiválasztani, hogy az milyen oprendszert emuláljon. (W98, W2000, XP, Vista) -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz ekimaster #2249 üzenetére
1.) Amit Daneeka írt, az elég jó, de van egy hasonló pdf, mint az a comic/cartoon fx, ami bemutatja, hogy hogy lehet ezt akár 2 színnel (tehát minden fekete fehér, kivéve mondjuk a kék és a sárga). Egy ideig most nem vagyok otthon, de ha el nem felejtem, jövő héten majd kirakom ide.
3.) Szerintem nem kell script. Egyszerűen a filmet elvágod ott, ahol szeretnéd, hogy megálljon. Itt beraksz egy menüoldalt, akár egy szolid kis gombbal, akár egy egész oldalt betöltő feketeséget, hogy ne látszódjon semmi, ami a videó következő részére mutat. Kicsit parasztos megoldás, de sztem működnie kell Legalábbis Adobe encore-ban ezt meg lehetett csinálni simán, DVDA nem sokban marad el tőle.
-
Daneeka
senior tag
Ha már eszembe jutott a Gta Stunting [link] akkor itt a 3 all-time editing inspiráció merítő videóm:
[link] Itt BujutzuStyle elvadult hard-techno-matrix csilli-villi stílusát szemlélhetjük meg. Ez már nem biztos, hogy bejön mindenkinek.
[link] Ez JL! csodás munkája. Ebben a kiemelkedően stílusos pan/crop használat fogott meg.
[link] XSA crew video, ez gyönyörű, szebb mint a gépemen, ez főleg a brutális felbontásnak (komoly vassal frapsolhatták) másrészt a szép color correctionnak köszönhető.
Ha más is tud valami elvadult videt, szívesen látnám, inspiráció merítő szándékkal
-
Daneeka
senior tag
válasz ekimaster #2249 üzenetére
1: Ráküldöd a klippre a Color Corrector (Secondary) FX -et. Utána kiválasztod azt a presetjét, hogy Desaturate All but Reds. Ezzel minden feketefehér lesz, kivéve a piros színeket. Utána a Limit Hue pipa alatti "Center" csúszka tologatásával lehet választani, hogy melyik színt hagyja meg. Ha ez fakó akkor tapasztalataim szerint már nem nagyon lehet innen állítani a szarurációt hanem külön új effektként hozzá kell adni egy saturation adjustot vagy color curvest.
2. Passz.
3. Passz de szerintem is valami DVD készítő tool feladata lehet, DVD Architectet nem ismerem.
Az elsőről ír egy gyerek a GTA Stunting fórumáról. [link]
[ Szerkesztve ]
-
krystman
őstag
Nekem van egy filmem, és a film végefelé, csúszik a hang a képtől. Már próbáltam a hangba legalább 1mp-es szünetet is tenni, de úgy sem igazán jó. Tudnátok valami megoldást erre, hogy miképpen lehetne megoldani?
-
bgabi1
aktív tag
Közben megtaláltam a megoldást, kérdésem tárgytalan!
-
ekimaster
tag
válasz Daneeka #2245 üzenetére
Akkor még pár kérdés:
1. Hogyan tudom azt eérni, hogy az ég a videómon kék maradjon, minden más fekete-fehér (ugyanez mondjuk egy csokor rózsával csak pirosban)
2. pixelkövetés (pixel motion), ha létezik
3. milyen scripttel tudom azt megoldani, hogy egy filmem csak bizonyos csakaszig játszódjon le automatikusan, álljon le és csak egy gombnyomásra menen tovább (ez gondolom DVD Architect)
-
bgabi1
aktív tag
Mi amatőrök sokszor nem az alapoktól építkezünk. Nekem már tető is van a házamon, de az alapozásból kimaradt még jó néhány dolog. PL. a Vegas kezelőfelületének a testreszabása. Gondolok itt arra, hogy az idősík ne alúl legyen hanem felűl, vagy a preview ablak ne jobb oldalt legyen, talán a legfontosabb, hogy egy szövegszerkesztő modul, például külön ablakban jelenjen meg, ne a görgető sávval kelljen igazgatnom, mert az nagyon belassítja a munkát. Egyszer korábban már működött, biztos elbuheráltam valahol. Köszi
-
Daneeka
senior tag
válasz BigBadPlaYeR #2244 üzenetére
[link]
Minden topikban van egy link az első hsz-ben. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Úgy értette, hogyha a linkelt képen lévő FX összeállítás hasonlít arra amire gondolsz, akkor leírja, de ha nem, akkor feleslegesen nem körmöl.
Flamet meg mellőzzük pls.
-
ekimaster
tag
válasz Daneeka #2238 üzenetére
Rohadt vicces srác vagy. Csak akkor írod le, ha komolyan gondolom...hát Koma, szerinted beírtam volna a fórumba, ha nem érdekelne a dolog, vagy megtudnám oldani????
Mi az hogy túl hosszú leírni? Én is írtam már itt regényeket egy-egy megoldásról, és nem esett le a körmöm.
Azoknak a hozzászólásoknak semmi értelme, hogy "tudom, de nem mondom el....láttam már ilyet, de nem tudom....a haverom tudja...." VICC
A linked meg, nem megoldás, a csak egy pacahalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz ekimaster #2232 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha csak a felnőtt objektív helyett az embe:r büszke, és gyerek, és hiú.
Sony Vegas marad, már sokan mondták. Pinnacle, Premiere iszonyat gépterhelő, az azért ugrott. Egyszer valamikor valami U-betűset ajánlottak ami nagyon profi és gyors...(nem az Ulead) de nem jut eszembe...
free your mind
-
ramzoli
csendes tag
Az m2ts problémát is megoldotta egy frissités. Azért köszönöm
-
ramzoli
csendes tag
A villogó zöld csík problémája megoldódott.
[ Szerkesztve ]
-
ramzoli
csendes tag
Köszönöm a gyors választ.
Felraktam a gépre m2t-be, eddig ment. Utánna próbáltam ehúzni a vegasba az m2t-ket de ezt írja: The file is an unsupported format... Ezzel mit kezdjek?
Még egy kérdés. Megnyitotam az az egyik m2t-t, és az alján egy viloggó zöld csík van. Ez természetes vagy én néztem el vmit?
[ Szerkesztve ]
-
ekimaster
tag
Mivel ez egy Sony Vegas fórum, nem hiszem, hogy árki is fog neked ezen a progin kívül más nevet mondani.
Ha kezdő vagy, a legjobb választás a Sony Vegas program bármilyen gyors videó editálásra. Aztán mikor kiismered magad benne és profivá válsz, soha többet nem akarsz másmilyen programot.Mondom ezt: Pinnacle, Ulead, Avid és Premiere felhasználás után.
Persze a BEST mindenképp OSX-en Final Cut Pro, de ez itt most nem lényeg!
-
ramzoli
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam elég sokáig de nem találtam ezzel kapcsolatos kérdést, ha mégis volt bocsi előre is.
Sony HDR-HC7E kamerám van ami tudja a 1080i-t. A karácsonyi családi videókat kéne feltennem gépre a lehető legjobb minőségben. Sony Vegas 8-om van, próbáltam vele a capture-t de az m2t-be rakta fel a dolgokat, és ezeket nem tudtam szerkezteni. Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan hogyan tegyem fel őket a gépre a legjobb minőségben, úgy hogy utánan szerkezteni is lehessen őket.
Előre is köszi a segítséget
-
Jazz
veterán
Üdv!
Keresem a legjobb videó vágó digitalizáló minden progit (Pinnacle Studio iszonyat gép terhelő, valami profi kevés erőforrás zabáló, azaz best of kéne.) Melyiket?
1a.Mellé milyen encodert ajánlanátok? Jelneleg DivX 6.1Pro van.free your mind
-
Atti8
csendes tag
bocsi meglet
-
Atti8
csendes tag
help!
nem jelenik meg a video event fx alat a idősáv es persze keyframeket se tudok tenni -
bgabi1
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Megtaláltam mindkét helyen, options-preferences-editing-nél első pipa ki harmadik be. Sok sikert a vizsgához! -
BigBadPlaYeR
senior tag
Igen, ez előfordul. Alapból bevan kapcsolva az eventeknél a "loop". Ez azt jelenti, hogyha kihúzod az oldalát, akkor az eventben lévő eseményeket húzod ki (ha esetleg korábban levágtál volna belőle). Ha elfogy, akkor ismétel. A preferencesben ki lehet kapcsolni, hogy alapból loopolja, amennyiben ez zavaró (most nem írom le pontosan hol, mert 9-kor vizsgám lesz ), de külön-külön is ki lehet kapcsolni (jobb klikk az eventre és a tulajdonságainál is ki lehet kapcsolni a loop-ot). Azt a pontot ahonnan elkezdi ismételni, az event felső részén, egy kis fejjel lefelé fordított háromszög jelzi. Szóval erre figyelni kell, ne az event szélét húzd, hanem magát az eventet!
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Amikor két snitt közé beszúrok egy transitiont, a második snitt utolsó képkockája, snitten belűl az elsőre is beugrik, tehát a második snitt ugyanazzal a képkockával kezdődik mint amivel befejeződik és ez az átmenetben zavaró. Ha valaki tudja a választ megköszönném, mert attól tartok, hogy keresgélés közben további paramétereket fogok véletlenszerűen elállítgatni. Próbálok azért minnél többmindenre magamtól rájönni, de sajna néha erdmény negatív előjelű. Köszi a megértést.
-
bgabi1
aktív tag
Köszi a segítséget, de megvan a probléma. Bizonyos átmenettípusoknál nagyobb átfedést kell alkalmaznom a snitteknél, mert különben abban a bizonyos közeledő képkockában látszódni fog a képváltás, ami az egész átmenetet nagyon elrontja. 3D-s nél nyilván azért nem láttam, mert gyorsan pörgött, forgott a kép. Bocs, de nem jól magyaráztam. Köszi mégegyszer a segítséget!
-
bgabi1
aktív tag
Megpróbálom leírni a jelenséget, de a kész DVD-n is ott van és akkor is ha kézzel húzom a lejátszást az idő síkon nagyon lassan. Az egyik jelenet pl úgy megy át a másikba, hogy egy képpontból kiindulva közeledik a kép és folyamatosan nagyobbodik. Amikor eléri a a teljes képernyő méretének kb. a felét, tehát az átmenetnek épp a fele futott le, akkor egy pillanatra visszaugrik az átmenet időben és ekkor mondjuk a 30 × 40 - es kis kép kb. 26 × 37-esre csökken és onnan nagyobbodik a kép, amig ki nem takarja az előzőt teljesen. Ez az egész a másodperc tört része alatt zajlik le
[ Szerkesztve ]
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Mit értesz az alatt, hogy "megugrik" ? Esetleg rendereld ki azt a pár másodpercet prewiev-ként. Nem mindig tökéletes az előnézet. Pl. Ha bekapcsolod a "reduce interlace flicker"-t, akkor is van mikor előnézetben ugyanúgy remeg/csíkoz.
-
bgabi1
aktív tag
Van egy kis problémám, amit nem tudtam egyenlőre megfejteni. Transitiont beszúrok, majd amikor visszanézem az átmeneteket, azok pont az átmenet közepén egy picit megugranak. A 3D- knél nem látom, vagy csak azért mert gyorsan pörögnek és a szem nem érzékeli. Lehet, hogy valamit elállítottam? Tegnap jó volt, azóta csak egy töredezettségmentesítést csináltam a merevlemezen és persze véletlenszerűen bármit elállíthattam itt a vegasban is. Ha valaki van a vonalban megdobhatna valami ötlettel, addig is próbálkozom. Köszi!
-
ekimaster
tag
Látod Koma!!!
Gyakorlat teszi a Mestert. Ha a videóbuheráló folyamatodból kizársz mindenféle "gyenge" pontot, és csak a Vegas+Architect professzionalitását aknázod ki, folyamatosan csak sikerélményed lesz.
Nyugodtan elhiheted.....mondom ezt közel 10 éves videóbuherálás mellett.
-
bgabi1
aktív tag
Egyszer valaki azt írta, hogy ha majd nem látok különbséget a kész anyag és az eredeti anyag között, akkor volt értelme az egész munkának. Nem hittem el és most sem akarom elhinni, de azt hiszem ráéreztem valahol a beállítási paraméterekre, mert jelenleg ez a helyzet. Amikor visszanéztem 4 perces effektezett, feliratozott, zenével aláfestett klipjeimet, annak ellenére, hogy tudom az avi nem kompatibilis a lejátszóval, mégis azt hittem, hogy aviban maradt, de nem. Teljesen folyamatos és éles a kép, persze full 9800-ra állítva. Mind a két verzió egyforma eredményt hozott, külső belső konvertálás is. A mainconceptes mellett maradtam, így akkor nem kell külön konvertálnom. Vegasban továbbra sincs, de nem is kell, mert architektben ott van. Procodert még nézegetem majd, de Mainconceptet eddig jobbnak találtam. Átmeneti sikerélményemet biztos sok probléma követi még, ha nem fárasztalak le benneteket most is kérdeznék! Sokan erőltetik a two pass beállítást amivel ugyan architecten belűl még nem találkoztam, de nekem az mindig rosszabb eredményt hoz. Alacsonyabb bitrátánál, emberi arcon figyeltem meg, hogy torzult némileg. Azért találom ezt érdekesnek mert azt írta nekem valaki, hogy a legjobb minőség eléréséhez be kell kapcsolni. Azon túl, hogy elemzi a mozgást és ennek megfelelően tömörít, ettől még nem lesz egységesen jobb a kép, csak mondjuk a mozgások finomabbak lesznek, más értékek rovására. Ha most baromságot írtam javítson ki valaki légyszi! 2 éve számítógépezek, 3 -4- szer ugrottam neki a videoszerkesztésnek kb fél évenként, de mindig feladtam, most először van igazi sikerélményem, így most nem fogom feladni. Köszi mindenkinek aki segít!
-
ekimaster
tag
)) Ezt már egyszer leírtam Koma!!
Ha Vegasból MPEG2 (legjobb DVDArch. templattel) MainConcept-el renderelsz és behúzod Arch-be, az a menüd készítése után már azt nem rendereli újból!!! Ez egy lényeges pontja a Sony termékeinek, amiktől profinak mondható.
Pl. megcsinálsz egy videó összeállítást Ulead Video vagy Pinnacle-ben, a menü szerk. után "összemossák" az anyagot és újrarenderelik a movie-t.
A "188 MB- ból lett 184 MB" problémádra a következők a megoldás lehetőségek:
- az audiód V-ben többcsatornás, míg Arch-ban nem állítottad át erre ezért stereo-ban nyomja ki
- ha V-ből a render fullos, az Mpeg-nél 9,8MBit/sec-et jelent, na ha A-ban bekapcsolva van az optimalizálás, az automatikusan csak 8MBit/sec-be írja kia az anyagod (húzd vissza 9,8 MB-re)Hirtelen ezek jutnak eszembe...
[ Szerkesztve ]
-
ekimaster
tag
Banchmark tesztek alapján kimutatható, hogy egy XP, Vista, OSX, Ubuntu Linux azonos gépeken hajtva melyik eszi jobban a cuccot, de ez most nem lényeg.
Én Ubuntu-val élem kia felhasználói mivltomat (internet, skype, tesztelések, videózás, egyéb). Ubuntu mellett létezik egy partícióm, amin csak a Vegas és a DVD Architect nyugszik. Ezeket Ubuntu alatt (64bites rendszeren) vine-nal futtatom.A stúdióban kizárólag 64 bites legál XP-t futtatunk és a gépeken a legál Vegas+Arch. szoftvereken kívül nincs más. Jól mennek.
-
bgabi1
aktív tag
Azt szeretném kérdezni, ha Mpeg 2-őt beviszem architectbe, azt még menűvel ellátom majd burn, a kész anyag miért lesz 188 Mb helyett 184. Vagyis azt, hogy nem konvertálja-e újra a már előzőleg konvertálva bevitt anyagot? Azt már felfedeztem, hogy avi- fájlokat szépen konvertálja beépített mcp kódolója, de ennek a módszernek a használatáról azután szeretnék dönteni , ha biztosra eldöntöttem melyik a számomra legjobb eredménnyet hozó konvertáló eszköz. Ezért kellene tudnom, hogy Mpeg2-be behúzott anyagom nem konvertálódik-e mégegyszer kiíráskor! Remélem kérdésem nem teljesen off topic, sajna aktív architectes topicot nem találok!
-
BRinyo
aktív tag
válasz ekimaster #2212 üzenetére
Vista nem eszi meg az erőforrásokat. Ugyanazon klippel teszteltem. XP alatt 57sec volt a render, Vista alatt 52. Az XP sima, 32bites, SP2-es angol. A vista 64bites home premium magyar. Ha csak 2GB RAM volt a gépben, a vista lassult, de az xp-n nem volt lassulás. Jellemző memóriahasználat XP-n: 1,1-2,3GB, vista-n 1,7-2,7GB. Mindezeket HDV videóval produkáltam, vegas8 alatt...
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
ekimaster
tag
válasz BigBadPlaYeR #2211 üzenetére
Azért ajánlottam az Ubuntu disztribúciót, mert Mi a cégnél is ezt használjuk, mivel a legkiforrottabb a mai disztrók közül. Ráadásul magyar, könnyen eligazodsz benne. Semmi gondja a FAT32, NTFS és még vagy 15 féle fájlrendszerrel. Ha még jó disztrib kell, akkor a KNOPPIX DVD-s verzióján rengeteg alkalmazás használható rendszer buherálásra.
Azt ne felejtsd el, hogy ez nem Windows! Akármilyen összeállítású is a géped, Ubuntu tui optimálisabban használja ki az erőforrásaid, mint XP. Én Ubuntu alatt Wine-vel futtatom a Sony Vegast brutál sebességgel.
A 64bites rendszeremen a 64bites XP állandóan lefagy. Vistát meg nem teszek fel, mert eleve megenné a gépem erőforrásainak nagy részét. Ubuntu, csak ajánlani tudom. -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz ekimaster #2210 üzenetére
Linux Live CD-kkel volt már dolgom (kedvencem a SLAX), de igen furán hangzik ez nekem, hogy Linux alól defragoljam a Win-es partíciót... Mikor utoljára hallottam a Linuxalról még az volt az állás, hogy az NTFS-t nem nagyon komálja.
-
ekimaster
tag
válasz BigBadPlaYeR #2208 üzenetére
Léteznek jó Windows-os programok, de a legoptimálisabban megoldás mindenképp Linuxos alapokon nyugszik.
Ajánlom letölteni az Ubuntu Linux magyar Live CD-jét, amivel telepítés nélkül rengeteg megoldást megvalósíthatsz azon kívül, hogy jól működő oprendszer.
Szóval a HDD defraghoz ez kell: partitiondefragment, partimage
-
ekimaster
tag
bgabi1
Éreztem, hogy a "codec pack" és a "játék a gépen" dolgot mellre fogja szívni valaki, de nem az volt a célom, hogy megbántsak bárkit is.
Sőt, segíteni szándékoztam azzal, hogy idióta köröket nem kelljen futnotok, ha minőségi munkát és feledatmegoldási metodikát akartok kidolgozni.Alapvető jótanács:
- használjátok a programok HELP-jét (ha van)
- keressetek a neten megoldásokat (gugli a barátod)
Elhihetitek, hogy amire magatok jöttök rá, nagy élmény!!!Na, szóval ha kérdés van JÖHET, ITT VAGYUNK!!! ))
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Kicsit off:
Párszor már elhangzott a topicban, hogy renderelés előtt a forrás és célmeghajtótt töredezettségmentesítsük. Ki milyen Defrag progit használ? Én most a JKDefrag + GUI-val barátkozok. Van benne képernyőkímélő üzemmód is, bár azt még nem próbáltam."Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
BRinyo
aktív tag
Szerintem Ekinek nem az volt a célja, hogy ezt váltsa ki belőled. Aki pénzt keres a software-rel az fizessen érte. Aki pedig szeretné megtanulni, annál nem olyan eget rengető probléma - szerintem. Viszont ha tanulod, és szeretnél többet tudni róla, érdemes a neten kutakodni. Lehet találni sok oktatóvideót. Érdemes elindulni a youtube-on, sok hasznos infó rejlik a neten. Nameg nem árt hozzá angolul érteni...
Én is sokat segítek, nem csak itt, máshol és másoknak is... -
bgabi1
aktív tag
Szerintem valahol ti is elkezdtétek és rá kellett döbbenni nektek is dolgokra, amire most nekünk is rá kell. Tudod ez olyan mint a tanuló autón a T betű, türelem kell hozzá, azaz hozzánk. Egyébként semmi baromság a gépemen, nem játszok vele, de szeretném én is megtanulni nem csak a programok kezelését, de az egész internetben rejlő lehetőségeket is, hogy később tudjam szelektálni, mi az ami hasznos és mi az ami haszontalan, ehhez pedig elkerülhetetlen a próbálgatás. Szívtam én is sokat az elején és még fogok is ,de alakul. Lehet, hogy itt total analfabétának számítok, de a magánéletben a körülöttem internetezők és számítógépezőknek nagyon sok tanácsot adtam már, lehet, hogy néha rosszat is, de abszolut jó szándékkal. Mindettől függetlenül, minden választ köszönök, mert mindegyikből le lehet vonni valamilyen konzekvenciát.
-
ekimaster
tag
Hasonlóakat tudok írni én is. A gépemen a Sony Vegas és a Sony DVD Architect-en kívül nincs telepítve más. Mindent portable futtatunk ha kell usb-ről. Aki a mnukagépén játszik, tele buherálja codec packokkal, mindenféle letültő buzeránssal, toolbarokkal, torrenttel, vírusfigyelő, gépgyorsító baromságokkal, az ne csodálkozzon, hogy néha valami xar.
Nálunk soha semmi probléma nincs a szoftvereink működésével, nincs lefagyásunk, nincs kodek bajunk. Amit a Vegas nem tud lekódolni, azt félprofi/profi szinten nem is használják, valószínű nem is nagy értelme van. Ja, és ami még fontos lehet!
A szoftvereinket megvásároltuk, mindegyik jogtiszta. (valószínű ezért stabilak)
-
BRinyo
aktív tag
Ilyen problémák esetében lehet a hiba oka egy már előzetesen feltelepített "sokat" tudó lejátszóprogram is. Én ezért használok VLC-t és mplayer-t. Ezek nem szennyezik a rendszert mindenféle csúcsszuper codec-ekkel. Nálam alap, hogy amely gépen videót szerkesztek, azzal nem játszok és csinálok olyat, ami kihatással lehet a szerkesztés, vagy akár a render sikeres kimenetelére. Netezek is, meg sok mindent csinálok ettől függetlenül. De nem játszok, nincsenek codecpack -ok és mindenféle toolbar-ok, meg msn smiley-k telepítgetve. Volt már régebben (még premiere alatt) ebből gondjaim, nem szeretnék kísérletezni, mi a gond. Így most nincs is gond, hasít rendesen a vegas és az architect is.
-
bgabi1
aktív tag
A vegast még nem cseréltem le, ha gondolod segíthetsz, az architectet sikeresen száműztem és helyére egy mindenttudó architectet tettem. Az előző egy csökkentett verzió volt amibe nemhogy a mainconcept, de más egyéb funkciók is hiányoztak. Egyszer mindent meg kell tanulni és ez most rendkívül sok próbálkozásomba került. Hát így jártam. Azt viszont nem tudom, hogy ebben a topikban lehet-e architektes témákról cseverészni, mert biztos lesznek kérdéseim ezzel kapcsolatban,még ebbe is bele kell tanuljak!
[ Szerkesztve ]
-
bgabi1
aktív tag
Architectes problémám ezennel megszűnt. Ha valakinek hasonló gondja lesz keressen, természetesen csak a kezdőkre gondoltam. Vegassal is ez a helyzet, bár most tesztelgetem a procodert, majd meglátom, lehet, hogy maradok a külső tömörítésnél. Mainconceptet nagyon nehéz túlszárnyalni ezt már látom laikusként is, nagyon jó progi, azaz Sehr Gut. Bocsi a haladóktól, nem akartam ezzel a spanyol viaszt feltalálni!
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Logitech Z906
- 3D nyomtatás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest