-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
A Sony KD-65XF7596 nem fogja megkapni az Airplay-t?20 éve a Prohardveren
-
miller79
tag
válasz ProEvoFan #50587 üzenetére
Ilyenem van 65-ösbe és azt kell mondjam brutál jó a képe! Filmezek és PS4-ezek rajta... Este, ha nem veszem le a fényerőt rendesen zavaró. OLED tv-t próbáltunk haveromnál és hát azon kívül, hogy a fekete képernyőn nincs akkora "udvara" a fehér feliratoknak, részleteknek, én nem láttam nagy különbséget.
-
AL
addikt
válasz troll81 #50588 üzenetére
Szia ! 2015 - ös modell, a jobbak közül való : 100 - 120 Hz , VA és direct led, aktív 3d és androidos ( érdemes kipróbálni hogy üzemel, állítólag 7 - esre lehet frissíteni ).
Itt láthatod az adatait : [link]
A panelekről ( ha nem ismered ) a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz : [link]
Annakidején egy vagyon volt : 1 millió [link]
Sima tévézésre, DVD - re és hagyományos Blu Rayre is megfelelő, mivel egyik sem követel FHD - nál nagyobb felbontást.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Tegla80
addikt
válasz troll81 #50588 üzenetére
A "b" es "c" az egy jo fhd szeria volt ezen kategoriaban szval ez alapjan igen .Viszont nezz utana,h va vagy ips paneles mert ez azert sok embernel nem mind1(nekem pl a va jo. Ha nemtod mi az,h ips vagy va akkor szamodra mind1 es valszeg az ips alapban tetszene ha netan az lenne mig ha va akkor kapsz egy jo tv-t. Plusz nem irtal arat mert azert ez is mervado ,de gondolom hasznalt es olcso mert nem mai darab ez amugy....)
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
troll81
addikt
sziasztok Sony KDL-75W855C vállalható e még sima tv filmezésre?
-
ProEvoFan
nagyúr
Hétvégén pár áruházban megnéztem a SONY 55XF9005 TVt.
Ahol már nem kapható, ott is ezt a TVt ajánlották pl a Samsung Q70 helyett is, pedig a Q70 raktáron volt...az eladó szerint is az OLED után a legjobb TV ebben a kategóriában. -
Bacusuz
addikt
upgrade: LAN csatis probléma
Na volt a héten a szervizes a kd55xe7005 javítása miatt, kicserélte az alaplapot
azóta jó
remélem ez volt az első és utolsó hibája, mert májusban lejár a gariÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
blakey
titán
válasz icemad #50583 üzenetére
Semmilyen műszaki termék nem szereti ha közvetlen meleg éri, napsütés, radiátor, stb, a napsütés nem csak meleg szempontjából káros hanem az UV is károsítja a cuccot, lehetőleg próbáld meg elkerülni, a rendszeres napsütés nem tesz jót.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sziasztok. LCD tévénél is figyelni kell arra, hogy ne érje közvetlen napfény a panelt? (úgy, mint olednél?) Vagy ez jobban bírja?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
törölt tag
Sziasztok!
Xf9005 -n nézek filmeket a legújabb androidon és problémám lenne néhány HDR tartalommal. Elindítom a videót, VLC, vagy a gyári lejátszóban a fekkete csíkokat szörkén jeleníti meg. Ez miért van?
A kép beállításokban a hdr módnál ha léptetem HLG vagy kikapcsolt állapotba akkor eltőnik de akkor a kép is rossz nyílván. Ez valami codec probléma vagy valami más lehet?
Pl van egy elméletileg HDR10 DV mp4 file és erre is csak HDR-t ír nem dolby visiont, ezt azt jelenti hogy nem ismeri fel annak?
-
walter70
tag
válasz dondusfi #50572 üzenetére
Szia,
XF-7596 van,gondolom,ugyanaz a sorozat,csak tavalyi.Szerintem a mindennapi tévézéshez teljesen megfelel.A neten található ajánlás (rtings) alapján állítottam be, így a színek is ,a kontraszt is nagyon jó.Régi tévénk után (Lg led) ég és föld a különbség.
Hálózatba van kötve,nasról nézünk filmeket médialejátszón keresztül,de pl. sorozatot szoktunk nézni a saját lejátszóján is,illetve lehet archost,embyt,plexet meg egy csomó mindent telepíteni rá.
Talán eddig egy olyan film volt,aminek a hangját nem tudta lejátszani,mindent vitt eddig.
Netezni nem használjuk,néha youtube,a kezelhetőség,gyorsaság megfelelő,nem tapasztaltam olyan negatívumot,amit az androidos tévékről szoktak írni.
A fentieket úgy írtam,hogy nem vagyok szakértő,élőben nem hasonlítottam másik tévéhez,nem néztem tesz ábrákat.Tehát felhősödésről,illetve hasonló ledes betegségekről nem tudok beszámolni,mi "csak nézzük " a tévét,nem keresem a hibákat.
Amennyire tudom a Sonynak ez az alap kategóriája és mi tavaly egy Telecomos akció keretében szinte féláron vettük,amit vártunk tőle,azt hozza is. -
matt22
tag
válasz Black&White #50575 üzenetére
Nem az AirPlay-re gondolsz? Az Apple tv+ app tudomásom szerint még nem elérhető a Bravia platformon, idénre ígérik.
Tény hogy a Pie frissítés óta AirPlayen keresztül már megoldható iOS eszközről küldve de ez a megoldás csak sztereó hangot tud annak ellenére hogy a kép 4k DolbyVision.[ Szerkesztve ]
-
akisbandi
aktív tag
válasz Black&White #50575 üzenetére
Ezek szerint a régebbi (XF) sorozat tulajdonosai lemaradnak erről is.
Vicces, egy éve sincs, hogy vettem és már nincs hozzá támogatás. Főleg annak fényében, hogy még ma is árulják.
@Ronam: köszi, ezek szerint csak a 2019-es modellekre lesz elérhető
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
lehet tudni valamit az Apple tv+ app-ról? Mikor fog megjelenni, ha megjelenik a Sony-n egyáltalán?
-
dondusfi
csendes tag
Sziasztok!
KD-65XG7096 típusú tévéről van valakinek véleménye? Szívesen fogadnám.
Előre is köszi -
Celtis
veterán
válasz #52221184 #50566 üzenetére
Nem tud tallózni, be kell konfigurálni.
https://logout.hu/bejegyzes/szabi_3/konyvtar_megosztas_windows_10_es_kodi_kozott_smb_h.html -
törölt tag
Sziasztok!
Kodit használ valaki az Androidos Sony tévéjén?
Valamiért nem akarja látni a hálozatot.
A VLC az látja a hálozaton a PC-met, azzal jön a film is, viszont csak sztereoban.
Ha pendrive-ról nézem a Kodival a filmet, DTS hangot is ráküldi az erősítőre.
De nem látja a pc-met.
Esetleg van valami beállítás rajta,ami elkerülte a figyelmemet? -
subset
senior tag
Az esti, kukk sötétben történő filmezés is komoly hangsúlyt kap a választásnál, és attól tartok, hogy más márkák 120Hz-es PWM-je egy idő után az agyamra menne szó szerint, ezért is szimpatizálok a Sony-val.
(Napközbeni tévézésnél még el tudnám engedni ezt a pwm dologot)
Teljesen ki lennék békülve más paraméterei alapján a 8596-al, de sajnos IPS paneles edge leddel feljebb meg már megfizethetetlen számomra a kínálatuk....
Nem tudom aztán mennyire fájna a fejem (lehet még szó szerint is) ha megpróbálnék más márkából választani....Használj Te is szabad szoftvert !
-
Celtis
veterán
-
hunaqua
addikt
válasz subset #50556 üzenetére
Nekem egy 65xe8577 van. Az VA panel,de Edge led.Nem hiszem,hogy vennék megint Edge ledes tévét.Nem vészesen ,de vannak erre tipikusan jellemző felhők,bevilágítások. Ezek persze előfordulhatnak a direct ledes tévénél is ,de talán kisebb az esély.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Quqesz
nagyúr
válasz subset #50556 üzenetére
Ips akkor jobb, ha világos nappaliba rakod és sokat nézed oldalról is (akár nagyobb szögben pl az étkezőből)
Ha sötétben és főleg szemből filmeztek, akkor VA egyértelműen.
Mozgás megjelenítésben a 100hz és a képjavító proci sokat segít, ez is szempont. Nem véletlen az árkülönbség.
Nem tudom mennyit szánsz rá, de ahogy elöttem írták most jó árú alternatíva az XF9505(270e és van local dimming), az VA/direct ledes és erős versenyző.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
subset
senior tag
Sziasztok,
Tv vásárlás előtt állok, a PWM mentesség miatt nézegetem a sonykat.
Ez a 2 modell fér bele a keretbe, nem tudom de a 8596-nál nem túl bátorító az IPS panel+Edge led....75XG8096
- 50Hz
- Nincs képprocesszor
+ Direct led
+ VA panel75XG8596
- Edge led
- IPS panel
- +80 ezer árkülömbség
+ Képproci
+ 100Hz
+ Jobb teljesítményű interpolációEgyik modellben sincs local dimming, ez nyilván hátrány HDR tartalomnál, de ahogy nézegetek teszteket sok középkategóriás LD-es készülék sem áll a helyzet magaslatán (LG, Samu)...
Jól sejtem, hogy ezeknek a tengerentúli megfelelője az X800G és az X850G ?Használj Te is szabad szoftvert !
-
-
hyperspace
őstag
válasz hyperspace #50548 üzenetére
Sztornó, a novemberi frissítés az
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
hyperspace
őstag
Most érkezett egy frissítés xf85-re, de sehol nem találok róla leírást. Más is kapott?
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
moka1977
csendes tag
sony kd43xe8096 tévém van, ma feldobta a tévé hogy új frissítése van, valaki tapasztaltalt vaalamit az új frissítéssel kapcsolatban? Én nem raktam még fel, mert jól működik a tévém. Mi lehet az újdonság?
-
törölt tag
FHD tévén (55w809c) használ valaki Plex szervert?
Ha Plexel játszom le a tévén egy filmet,ami a számítógépemen van, kiírja,hogy 5.1, vagy DTS a hang, viszont a tévéből csak sztereo hang megy ki az erősítőre,optikain keresztül. -
-
TCr
veterán
Srácok, 100 Mbps LAN-nal rendelkező S905 boxoknál jól működik az USB-s gigabit adapter.
Vajon a Sony tévéknél is (XE85, XF90) működhet?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
sting2
addikt
válasz ProEvoFan #50530 üzenetére
Az év ezen időszakában, mindig baromi jó kis akciók vannak, márkátol függetlenül.
Napok vannak hátra szinte a PS5 leleplezesetol, addig várj.
Utána meg úgy is tudni fogod a választ.
A legmegfontoltabb" dontest szerintem 1 év múlva tudnád meghozni..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
ProEvoFan
nagyúr
Igazából a félelmem az, hogy ha a ps5 támogatja a hdmi 2.1et és nekem nem olyan TVm van, akkor miről maradhatok le?
Ahogy írod semmiről (szerintem sem, mert a 8K/30 pfs szinte lehetetlen lesz, a 4k/30fps a betonbiztos, az álom meg a 4k/60fps, ami maximum az indie játékoknál lesz), szóval igazából teljesen mindegy ha nem 8Kn akarnék játszani.
(fasza az avatarod)[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz ProEvoFan #50527 üzenetére
Lévén, hogy a tévé maximális felbontása 4K, teljesen felesleges rá a 2.1-es csatoló, amit a 8K-hoz fejlesztettek.
Nincs olyan "szolgáltatása", tulajdonsága a tévének, ami indokolná a 48 Gbps adatátvitelt.Szerintem PS5-nél örülhetünk majd, ha meglesz a fix 4K@60fps.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
ProEvoFan
nagyúr
Akciós a Sony KD55XF9005. 270000 forint.
Jó vétel ill TV ennyiért?PS4 és filmek pörögnének rajta.
Ebben már van hdmi 2.1?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi mindenkinek! Ment a 3-as portra a kábel meg a limited is enhancedre.
-
Tegla80
addikt
válasz #52221184 #50497 üzenetére
Ez lehet maga a cam modul is,mert azok is sok fajtak es tudasuak lehetnek. [link] .Szval ha azok elteroek vagy az azokon levo fw esetleg akkor az is szamithat. Vagy ha a 2keszulek nem konkretan egy vasarlas(es valszeg gyartas) akkor azok alkatreszei is elterhetnek mert pl maskep gyartodott mert kozben ez meg az lett olcsobb es az is jo bele es muxik vele....lehet picit lassabban kapcsol be amit Te pont kiszursz es megemlitesz itt.
Nehez tema ez,szval sztem engedd el azt a nehany mp-et.Tomas86
Erre meg annyit,h mindenki maskepp csinalja.(gondolja,mi a helyes.)
(nalad miert pont a hdmi1 lenne az? Amugy akinek az mhl vagy az arc a lenyeg az is irhatna,h miert nem azon van ahol. Nem vok okos es ezert En pl ugy kezdem uj eszkoznel(/jateknal,),h megnezem a beallitasokat.....jé van info es manual magyarul a tv-ben,h mit tud,mit hol talalok es mit,h allitsak,h jo legyen.Tudom En vok a hulye,h igy csinalom,de soxor boldogulok. )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
törölt tag
Sziasztok!
Megvettem a Sony 55XF9005 tv-t. Szép és jó de a gondom vele, hogy HDMI 2.1 kábellel sem tudom PC-n az AMD driverben állítani a 2160p 10bit @60Hz-et. Ha 60Hz-en van a TV akkor semmit nem enged állítani, csak a 4:2:2 van mint választási lehetőség és a 8bit. A készülék elvileg tudja amit akarok tőle, a kábel meg 1000%, mert LG, Philips-nél kitünően működött. A beállításokban átállítottam az “External” menüben a Limited-et Full-ra, ott írja is hogy 4:4:4 meg stb.
Direkt azért vettem ezt a Sonyt, hogy 4k-ban tudjam nézni a 10bit HDR filmeket min 60Hz-en, hogy ne szagasson a desktop pl egérmozgásra. -
Denonavr
csendes tag
Én is így jártam még januárban a MM-ban. Néztük a képminőségbeli különbséget a q70 (320 ezer) és az XF9005 (270 ezer) között, és mondtam Neki, hogy győzzön meg, hogy miért nem a Sony-t vegyem. Értelmes mondatokat nem nagyon tudott összerakni, a végére annyi összejött neki, hogy az android miatt. Ő viszont nem Samsung promóter volt, sima eladó. Egyébként Ők is a csak a Samsungot tolják, voltam bent többször, mindig máshoz mentem.
Denon SC-G101 (Dragonweed tuning), QUAD 77, Hivox Lupus C MKIII, HTPC
-
AL
addikt
Sziasztok ! Az MM ben nagyon kedvező áron van a Sony 55xf9005: 270 ezer és ebből 10 százalék ajándékkártyán visszájár. Üdv.
-
ArthurShelby
addikt
válasz salapp #50510 üzenetére
A tényleges árba én a k+f-t beleképzelem. (Egyébként érdekes tény, hogy anno azt hittem hogy az elektronikai iparban van a legnagyobb k+f, aztán kiderült a gyógyszeriparban 10szer ennyi van).
Iphone-nál szokták ezt csinálni, hogy összelegózzák az alkatrész árakat, hozzáteszik a k+f és összeszerelés költségét majd a végén hümmögnek mennyival kisebb a végösszeg, mint a valóságban.
De pl ezt a mértékű reklámozást, nyomakodást én nem számolnám bele a tényleges árba, míg mondjuk a vámokat/adókat igen.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
mano42
aktív tag
Megjelent egy youtube frissítés megoldották a 4k hét bútor. Ismét tökéletes.
-
salapp
addikt
válasz ArthurShelby #50509 üzenetére
Ez a "tényleges ár" dolog eléggé értelmezhetetlen legtöbbször. Hiszen borzasztó sok K+F van egy cég életében, mire a termék működőképesen a fogyasztó elé kerül. (marketingköltséget, logisztikát, viszonteladókat, vámokat szándékosan nem említem).
Majdnem olyan, mintha a magánkórházban kérdőre vonnánk a sebészt a műtét után, hogy "mi került ezen ennyibe, hiszen a sebvarró+műtő fertőtlenítő szerek+elhasznált áram+stb.." De amíg eljutott oda, hogy felelősen műthetett.
Samsung meg szutyok, még a háztartásai gépeik vételi lehetőségéről is lemondanék, ha cserében kipusztulnának a szórakoztató elektronikából ezzel a hozzáállással.
Olyan, mint a tejiparban a Danone.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pamocza #50499 üzenetére
Lehet, hogy nem eladóval találkoztál, hanem promóterrel. Pl MM-ban vannak Samsung promóterek, de Euronics-ban is. Ők nem a MM-től kapják a fizetést, hanem a Samsungtól (pontosabban egy kokuszigeteki szamlarol, és 2részletben, mert nyilván kevesebb időre vannak bejelentve), van egy szerződése a Samsungnak a MM-tal, hogy ott lehetnek a promótereik.
Egyébként még mikor az s7 volt az új csúcs telefon, akkor volt olyan is, hogy 5000Ft-ot kapott a telenoros eladó, ha s7-et vettek tőle, 2-3 ezret, ha a5-öt (karácsonyi időszak volt).Ezekután durva belegondolni, hogy mennyi lehet egy termék tényleges ára, ha van pénz promóterre, telenoros eladó pénzelésre...
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
donw3ga
őstag
Sziasztok, lecseréltem az előző panasonic TV-met egy Sony KD-49XG7096-ra. Sajnos a nason (minidlna) lévő mp4 fájlokat nem listázza ki a TV így lejátszani sem tudom őket (USB eszközről nincs gond). A panasonic TV-n ez gond nélkül működött sőt minden más itthoni eszközön megjelennek ezek a fájlok. Mi lehet a probléma? Ennyit tud a TV? Üdv.
-
Celtis
veterán
Már írták előttem is, de ugyan nézd már megaz MM "eladó" pólóján milyen logó van. Elég sok samsungos meggyőzőember sertepertél ott. Nem kell velük foglalkozni.
Az xf9... nagyon jó TV. Messze nem tökéletes, de jól teljesít. Samsungból legalább Q70-et kellene venned, és mit ad isten, az nem is olcsóbb. Én személyes elkeserítő tapasztalatom* alapján az ellenségemnek sem ajánlanám a Samsungot. Az ügyfélszolgálatszívatás pedig még ennél is borzalmasabb.*A samsung által támogatott tartalom.
-
Quqesz
nagyúr
Nem volt a pólóján samsung felirat? A samsung gyorsabb a külső meghajtó kezelésben, de a sony-nak sztem jobb a képe. Nekem a samsung kicsit túlszaturált/mesterséges, a Sony természetesebbnek tűnik. Valamint VA paneleknél oldalról a fakulás sztem jobban kijön a samsungnál(főleg a 156e forintosnál)
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Unraid
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest