-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márky
tag
Sziasztok,
55XG9505-ös TV-m van. A 9-es Android a házimozimat (Yamaha HTR-4072) nem nagyon szerette (a 8-as Android sem nagyon), néha elment a hang, teljesen random, és más országbók is panaszkodtak a Sony Communityben.
Leveleztem elég sokat a Sony-val január óta és kb. három hete elfogyott a türelmem és megírtam nekik, hogy "ez most komoly, hogy képtelenek érdemben valamit csinálni, illetve csak bullshit válaszokat tudnak küldeni? csalódottság, stb stb stb"Erre "fájdalomdíjként" felajánlottak egy fél éves gari hosszabbítást. Most már 5,5év gyári gari van a TV-mre
Rá két napra írt egy szaki a SONY-tól, hogy hamarosan érkezik az SW update, ami REMÉLHETŐLEG!!! javítja a problémámat. És ma meg is jött a frissítés [link] Felraktam, jelenleg tesztelem, hogy megszűnt-e a hangprobléma...
[ Szerkesztve ]
-
nordlead3
kezdő
válasz troll81 #51796 üzenetére
Forintba átszámolva (jelenlegi árfolyamon..) és magasabb magyar ÁFA-val együtt kb. ennyiért lehetett venni itthon pár hete az 55-ös XG95-öt, ami ennek a kicsit nagyobb tudású, jobb képességű utódmodellje.
Azóta persze fölfele mentek az árak, így lehet, hogy a jelenlegi kínálatban ez jónak számít, de szerintem nem kiemelkedően alacsony..
-
troll81
addikt
[link] ez most jó áron van ??
-
n.norbi
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy Sony KD43XF7005 Smart LED TV-m. USB porton keresztül játszom le rajta a filmeket. Legutóbb egy olyan problémába ütköztem, hogy a filmen lévő 20 feliratból csak 8 közül tudtam választani. Persze a magyar nem volt közteMit lehet ilyenkor tenni?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
HunChris
senior tag
válasz Beri78 #51785 üzenetére
Szia!
55W755 és Philips 49PUS7503 és 75XG8096 is van. Philipsnél Ambilight nagyon jó dolog, akadtak problémák a videó lejátszás terén, dobta a hálót egyes esetekben, és mozgáskompenzáció beállításakor is gyors jeleneteknél fekete kockákat dob. (lassítva észlelhető, ismételhető telefonnal) Sonynál nincs ilyen, de a mozgás kompenzációja ugyan hasonló mint a W75, de a panel miatt (50Hz, méret és valószínű még a válaszidő is valami nem stimmel a szememnek, túl darabos és rosszabb minőségű TV adásnál.)
Motionflow Folyamatosság:2, Egyenletesség:2 Élesség 50, RealityCreation Ki vagy minimális esetén javul az összkép, de nem a megszokott W75...
A XG80 panel sarkaiban is sötétedik, de a neten található képek szerint az XG95 is...
Az XG80-nál a 4x1,1Ghz is elég karcsú, Youtube 4K videó esetén a kép beállítások behozása esetén és a menüben lépkedésekor is döccen, röccen, fejlesztői módban áttünések kiiktatásával javítható valamelyest (plusz GPU 2d force), de nem tudtam teljesen kiküszöbölni.
Tiszta szívből egyiket sem ajánlom, de lehet az IPS panel miatt jobban jársz a 65XG8096-vel, vagy egy régebbi 100Hz-essel. (XG85 szériából is hallottam rosszat, de szem/mozgás érzékenység függő a dolog)[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
válasz Celtis #51781 üzenetére
+1
Beri78
Tesómnak van Philips csak 55-ösben. Jó tv-k, meg jópofa varázs az ambilight. Viszont a droid nem olyan mint itt. A Sony menüje olyan mint a telefonokon, míg a Philips saját ui-t húzott rá, amit tanulni kell. Jobb a távja az biztos, de pl Miracast nincs benne. Összességében mind2 jó, te nézd meg, melyik tetszik jobban ezen a szinten.
Amúgy sony 4x1.1ghz proci Philips 4x1.5ghz......[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Tv cserén töröm a fejem. Aktuálisan KDL-50W755C van (amivel nagyon meg vagyok elégedve), de méretet szeretnék növelni.
Keret nem túl nagy, és azt látom, hogy most a KD-65XG8096 jó árban megy(260e). Néztem itt a fórumba, hogy nem vagytok elájulva tőle... Képminőségben nagy visszalépés lenne? Csak 720p,1080p filmek, és Netflix menne rajta....
(illetve tudom nem ez a fórum, de néztem mellette a Philips 65PUS7304/12-t is. Ez is android, ami nekem nagyon kell...de soha nem volt Philips tv-m, nem tudom mennyire megbízható hosszú távon, illetve képügyileg mennyire csalódás a Sony után...egy húszassal olcsóbb amúgy, a 70-es méret meg pont annyi mint a Sony 65)
Köszi a segítséget!
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
newmoonlight
senior tag
válasz salapp #51780 üzenetére
Most vettem egy Rainbow VELCD-WA5 -öt. Atomstabil. (Ha tovább feszül a belpolitikai helyzet, simán felakaszthatom rá magam.)
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Celtis
veterán
Nem folyamatosan fogyaszt 20W-ot, hanem akkor amikor felébred és egy TV hardver is teljesen más, nem kell fogyasztásra optimalizálni. Feltételezem, hogy felkelt mindent környező hardvert, wifi, lan, BT, esetleg olyan áramköröket, amikre nem is lenne szükség, de együtt vannak tápolva. Lehet, hogy a kijelzőn kívül tulajdonképpen minden bekapcsol.
-
vlevi
nagyúr
válasz Quqesz #51776 üzenetére
De ugyanezek a frissítések (meg meg sokkal több is) fut egy droidos telefonon, ázok mégis miliwattokkal elvannak. Biztos, hogy van valami olyan alkatresz amit a Tv-t droid működtet, és annak sokkal nagyobb a fogyasztása, mint ami a telefonokba be van építve.
Helymeghatározás? Ne vicceljünk:) tudom, hogy van ilyen a tv-ben, de nem kell, hogy gps alapú legyen, és annak sem lenne szabad fogyasztania. Telón is állandóan be van kapcsolva a gps. -
newmoonlight
senior tag
válasz Szoll92 #51766 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy VESA 300×200-as kell.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Quqesz
nagyúr
Pedig a droid lesz. Pl sztem sokan nem kapcsolják ki a gogli fiók szinkronizálást(gmail, drive, személyes, stb) , vagy a play áruház auto frissítést, vagy a helymeghatározást, vagy a szoftver auto frissítést. Múltkor figyeltem meg, hogy a bedugva hagyott vinyót kb 2 perc után lekapcsolja, de aztán időnként elindul/olvasgat róla, aztán megint lekapcsolja. Sztem rengeteg olyan funkció van a droidban, ami felébreszti időnként, de nem tudod lelőni. Pl a futó appokhoz sem tudsz hozzáférni/lelőni. Az meg hogy miért fut a bebootolás a válasz: kb 3-5 perc mire úgy nagyjából feláll a rendszer ha újraindult. Gondolj bele hogy tépné mindenki a haját, ha minden egyes bekapcsoláskor ennyit kellene várni, senki nem venne ilyen lassú tv-t, ezért van a kb pihenő státusz, hogy gyorsan/rugalmasan induljon(jaja véletlen kinyomtam a tv-t....de megint 5 perc mire lesz adás ) . A többi tv rendszer meg ennél fapadosabb, ami sztem lehet pont előny is.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
szabi__memo
nagyúr
Nálam abszolút nem fogyaszt sokat. Sőt. 46-os ledes TV-t váltottam 60-as Sonyra. Pont ugyanannyi a fogyasztásom mint előtte
-
vlevi
nagyúr
válasz Magnat #51767 üzenetére
"Az egyik ok tuti az, h az Android fut, bár az nem indokol 20 wattot."
Akkor a telefonom fél óra alatt lemerülne
Egy TV-nél az égvilágon semmi sem indokolja, hogy időnként felébredjen, mert nincs semmi ami történhet addíg, amíg "alszik".
Egy telefonnál más a helyzet, de ott megoldották, hogy kikapcsolt kijelzővel napokig elvan 2000mAh akksiról, repülő módban meg akár hetekig. Nem fogyaszt szinte semmit.Korábbi Samu TV-m akkor fogyasztott többet, ha az automatikus frissítés be volt kapcsolva. Itt az sincsen. Természetesen a play store, mint szolgáltatás fut a TV-n, de, visszatérve az Androidos telefonokhoz, az sem indokolhatna a gyártó által megadott 0.3W helyett 10-20W fogyasztást. Az a 0.3W ráadásul bekapcsolt Wififel értendő, a Sony adatlapja szerint.
(#51773) Celtis
Egyik sem valódi megoldás, mert az alatt én azt értem, hogy a TV alap eszközeivel megoldható, hogy a készenléti fogyasztása a gyártó által megadott érték közelében legyen. Az nem megoldás, hogy kapcsoljam le az elosztót, amibe be van dugva.
Az sem, hogy 3rdparty (ráadásul nálam rosszul működő) appokat használjak.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
+1 a Stell Sho-ra. Nekem is olyan van. Egész olcsón vettem és baromi masszív. Egy ismerősőm egy kinézetre nagyon hasonló Hama-t vett, de az valahogy nyeklő-nyaklós volt.
Az enyém kétkaros. Elég jól kihúzható, de annyira szerintem nem, hogy akár egy 55-ös TV-t el lehessen forgatni 90 fokban. Oda olyan kell, ami legalább 60 centire kijön. Pl. https://www.bestmarkt.hu/stell-sho-1005-b-40-70-lcd-tvmonitor-fali-tarto-fekete-p327448/?utm_campaign=394083921033&gclid=CjwKCAjwte71BRBCEiwAU_V9h6RfiEXA4iCPf7fD3BTN1xFgKna1MPNz2g9EKy3tc40-pEo1ebOsvxoCmMYQAvD_BwE&utm_source=google&utm_medium=cpc
Habár az ilyen egykarú biztos kevésbé masszív. -
Celtis
veterán
válasz nordlead3 #51765 üzenetére
Én az 50i/50p-s forrásokkal való teszteket hiányolom, mert ott azért vannak érdekességek. Pl. a Samsungnál bukkantam nagyon csúnya hibába, ami miatt komoly és hosszú vitám volt, de az andorid fix 60p-s alkalmazás interfésze is sok kérdést felvet.
De hát USA-ban nagy ívben tesznek rá. Őket ez nem érinti. -
Szoll92
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Sony Bravia KD-55XG8505 készülék, amit szeretnék mozgatható fali konzolra tenni. Tehát amivel adott esetben ki tudom fordítani merőlegesen a falra és másik irányból is nézni. Tudtok javasolni valami megbízható konzolt a célra, ami lehetőleg nem 60-80 ezer?😃 MM-ban most lesznek leértékelve, azok mennyire jók?
Köszönöm
-
nordlead3
kezdő
válasz Celtis #51760 üzenetére
Én is olvasom őket. Hatalmas előnyük az egységes módszertan alapján, tudományos alapossággal - szinte gépiesen - végrehajtott mérnöki jellegű mérés és a nyers eredmények által megteremtett összehasonlíthatóság, még ha az eredmények pontozását nem is teljesen értem (vagy csak nem értek velük egyet).
Gyengesége viszont a módszertanuknak a legnagyobb erősségük; az összehasonlíthatósághoz hosszú évekre visszamenőleg való ragaszkodás. Ez korlátozza azon képességüket, hogy a TV gyártók által folyamatosan kiötlött, újabbnál újabb "teszt optimalizálásokat" nem igazán tudják szűrni, észrevenni. Vagy ha észre is veszik, nem feltétlenül írják meg őket, mert nem része a teszt eljárásuknak. Ilyeneket egyébként pl. az általam nagyon kedvelt Vincent (HDTVtest) rendszeresen lefülel, de márkákkal most nem példálóznék.
Összességében véve: attól hogy az RTINGS a saját, évek óta változatlan szintetikus tesztje alapján kirakta a pipát a judder-free 24p-hez mindenhova, nem lennék biztos abban, hogy a funkció "mindig, minden körülmények között" pontosan úgy is fog működni, ahogy azt az ember elképzeli (a zöld pipákat látva). Legalábbis a limitált számú, fenti kommentemben összegzett - nyilván nem validált - fórum tapasztalatok erre engednek következtetni.
-
junior11
veterán
Most kicsit összezavarodtam, akkor mi az oka annak, hogy ilyen "sok" a stand-by fogyasztás ezeknél a tévéknél? A konkurens okostévék is ennyit fogaszhatnak? Kíváncsi lennék...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
vlevi
nagyúr
válasz hjtz4t3wrseg #51758 üzenetére
Igen, néztem, el is gondolkodtam rajta.
Nem fog a földhöz vágni az az összeg, amennyit fogyaszt készenléti módban, a gáz inkább az, hogy XXI. századot írunk, a ződről szól minden, és egy ekkora cég, mint a Sony, a termékeinél ilyen olyan megkerülő megoldásokat kell keresni, még arra is, hogy ne fogyasszon annyit, mint egy bekapcsolva maradt mosógép...
Szánalmas. -
Celtis
veterán
válasz nordlead3 #51757 üzenetére
Én sem merültem el benne különösebben, csak az rtings-en látom a Judder-Free 24p meg Judder-Free 24p via 60i stb eredményeket. Nem tudom, hogy az említett márkák hogyan oldják meg, de a mérés elve alapján nem hiszem, hogy ezt valamiféle interpolációval el lehetne érni.
-
Magnat
veterán
Feltettem én is a Button Mappert (köszi a tippet), az ingyenes verzióval a Home gombot szépen lehet programozni, hosszú nyomásra most feljön a restart és a kikapcs opció (a KD 65xf8596 20 wattot vesz fel készenlétben, röhej), illetve kétszeri megnyomásra pedig felprogramoztam a futó alkalmazások listáját, így most azt is tudom használni.
Ami érdekes, h kétszer csináltam olyan tesztet, h a teljes kikapcs után kihúztam a tv-t az áramból és vissza, egyik alkalommal csak visszaállt a fogyi 20 wattra (gondolom a háttérben szépen bebootolt a droid), következőre viszont a tv is bekapcsolt, amit nem nagyon értek.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
nordlead3
kezdő
válasz Celtis #51752 üzenetére
HunChris-nek talan nincs, de nekem lenne értéke külön deblur/dejudder-nek Persze biztos megvan az oka, hogy a Sony-nal nem igy van...
Lehet rosszul tudom, de azt hiszem az LG-nel csak kulso jelforrasok eseteben mukodik a reverse pulldown (kiprobalni nem volt alkalmam, mert nem volt LG TV-m, es demo modellt sem tudtam annyi idon keresztul nezegetni), marpedig az ember lustasagbol vagy sporolasbol csak hasznalgat beepitett appokat is erre-arra.. illetve mintha olyat is olvastam volna valahol, hogy a reverse pulldown beallitast aktivalva a TV letiltja az interpolaciot. Illetve egyes modellek eseten 24p kulso jel es forras hasznalatakor is aktivalni kell, hogy ne 2:3-mal jelenitse meg azt, hanem 5:5-tel. Ezek alapjan (de hangsulyozom, nem tapasztalati uton) ez gyengebb es inkozisztensebb reverse pulldown implementacionak tunik nekem, mint a Sony. De teny, hogy helytelen a fenti hozzaszolasomban a “nem tudja” generalizalas, mondjuk erdekelne hogy neked mi a tapasztalatod (ha van).
Samsungrol meg kevesebb informaciom van. A beallitas letezeserol tudok, de talan rtings-en azt olvastam hogy tartalomtol (es talan bemenettol?) fuggoen nem mindig lehet bekapcsolni sem, illetve nem mindig ugyanugy mukodik (neha egyaltalan nem), ami jelentoset csokkent a funkcio erteken. Kicsit talan olyan mintha a Samsung inkabb csak az interpolaciora epitette volna ra judder eltuntesi kepesseget a reverse pulldown helyett.. persze meglepne, ha egy profi kulso lejatszoval, megfelelo lejatszott tartalommal ne tudna interpolacio nelkul is kadenciahelyesen lejatszani.. de nem volt kedvem nyomozni tovabb amikor TV-t vettem, mert mas okbol hamarabb kiejtettem a Samsungokat De szivesen olvasok errol tobbet, ha van hol.
-
vlevi
nagyúr
válasz Celtis #51746 üzenetére
Bekapcsoltam az összes sleep módos vackot, amit a menüben találtam, 11W-ot mutatott reggel a fogyasztásmérő.
Wicc bakker az a 0.3W Standby fogyasztás. Vagy, lehet, hogy igaz, hogy standby-ban annyit fogyasztana, csak éppen sose megy le standby állapotba.Az itt ajánlott kikapcsoló appot sajnos nem tudom használni, valamiért nálam szarságot csinál.
Kétszer próbáltam meg kikapcsolni azzal a módszerrel a TV-t, mind a kétszer az lett az eredménye, hogy bekapcsoláskor felvillan a LED fehéren, kattan egyet a TV, felpörgeti a vinyót, aztán a LED átvált pirosan villogóba.
Lehet, hogy az zavarja, hogy a számítógépre rá van dugva HDMI-n, vagy a rádugott vinyó, vagy valami egyéb beállítás, sajnos nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz nordlead3 #51750 üzenetére
Ha lehetne értékelni a hozzászólásokat, neked biztosan adnék egy nagy pluszt.
Annyit jegyeznék meg, hogy valóban a Soynnál nincs szétválasztva a “de-blur” és “de-judder” beállítás, viszont jelen esetben ennek nincs is jelentősége, mert 60Hz-es TV-ken az 50hz és feletti tartalmakra vonatkozó “de-blur” funkció amúgy sincs.
Illetve nem tudom miért állítod, hogy a Samsung és LG TV-k ne tudnák a reverse pulldown-t.
-
kuksa90
őstag
Sziasztok!
Új vagyok a Sony világában egy Led-es monstrummal. Műholdas beltériről kap HDMI jelet, ami párhuzamosítva van, egy másik tv is kapja ugyanazt a jelet. A gondom az, hogy a sony lekapcsolgatja a beltérit, így a másik tv jel nélkül marad... Hol tudnám rábeszélni, hogy hagyja abba a kapcsolgatást?
Köszönöm.»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
nordlead3
kezdő
válasz HunChris #51724 üzenetére
Igen, XG95.
Csak auto es off film mode van ennél is.
Ahogy fentebb is írtam, a “régi” low-medium-high beállítások szerintem nem a film mode működését (ha úgy tetszik, fokozatát) állították elsősorban, hanem azt, hogy milyen jel/tartalom kombinációk esetén próbáljon vele kadenciahelyes lejátszást “varázsolni” a TV, de a beállítást az sem “force”-olta. Ez részben magyarázná azt is, hogy ugyanazon tartalmat nézve miért csak high és medium beállításokon van szappanopera-effekt hatása a smoothnessnek. De egyszer mintha olvastam volna olyat is, hogy a “Low” beállítás a Smoothness működésére is hatással van, és a Smoothness ilyenkor interpoláció helyett egyszerűbb frame blendinggel gyárt plusz képkockákat, ami szintén magyarázná hogy miért nincs/kevesebb a szappanopera ilyenkor.
De ugorjunk a jelenre, ahol már csak ki/be tudjuk kapcsolni a film mode-ot. Ha meg akarjuk fejteni, nem lehet megúszni az alapos tesztelést, ami azzal indul, hogy először ismerni kell a jelet, és lejátszott tartalmat: ez filmnél jellemzően 23,976 p / 24 p, EU TV adásnál vagy abból származó filmnél pedig 50 i vagy 25 p, amit bonyolíthat ha pl. töltögetős oldalon helytelen beállításokkal került konténerbe, vagy olyan TV adást nézünk ami vegyes forrásokat tartalmaz, pl. bevágott számítógépes videokonferencia, animáció, stb..). Nehezítő tényező ha beépített appon keresztül játszunk le bármit, mert ezek az Android TV-n fix 60 Hz-re vannak lockolva.
Na szegény TV ebben az útvesztőben kering film mode-ostól, és próbálja a 100/120 Hz-s panelen (legalábbis az XG95 esetében) a 60 Hz-s jelből kimatekozni a képkockákat 25p/50i tartalom esetén 4:4-gyel illetve “2:2”-vel, 24p-nél meg ugye 5:5-tel. Ezt még megkínáljuk a smoothness beállítással, így ugyanazon film mode-dal kimazsolázott képkockák 4-szeri vagy 5-szöri ismétlése helyett arra kényszerítjük, hogy rajzoljon nekünk a semmiből új köztes képkockákat, ami a fenti két példában szükségszerűen nem tud ugyanúgy működni, mert 25/50 és 24 esetén egy képkockát nem ugyanannyi idő alatt, és nem ugyanannyiszor kell ismételnie.
És akkor ott van az is, hogy a film mode meg az interpoláció is elvesztheti (el is veszti) a fonalat néha forrás vagy jel hiba/jelleg miatt, vagy csak úgy, magától, ezzel microstuttert okozva, amit szemmel röccenésnek érzékelünk.A kadenciahelyesség force-olást valójában elég könnyű megoldani olyan külső lejátszóval, ami a tartalomnak megfelelő jelet állít elő, így a TV-nek nem kell varázsolnia és gondolkodnia, elég ha HDMI-n érkező jelnek megfelelő “defaultot” használja, így a tartalom helyesen jelenik meg, ami aztán még simítható tetszés szerint.
Valójában nem is a még több értékre állítható smoothness beállítás lenne nagy segítség (a forrásonként eltérő viselkedés miatt úgysem lenne egy tökéletes érték, amin hagyni lehet), hanem az, ha az interpoláció (smoothness) “de-blur” és “de-judder” paraméterei külön állíthatók lennének, mint az LG-nél vagy a Samsungnál. De azok meg film mode-ot (reverse pulldown) nem tudnak - kivéve talán az idei Samsung modellek - így jobban rá is vannak utalva az interpolációra, amit a bénább beállítási lehetőségektől eltekintve talán még mindig a Sony hajt végre kicsit ügyesebben, azaz kevesebb interpolációs képhibával és jelenetváltás utáni fonalvesztéssel, “röccenéssel”.
Egyébként a tartalmak/filmek sem pont egyformák, felvételekből is készül kenődősebb és élesebb ugyanolyan “képfrissítés” mellett is (ahogy alacsony fps-en futó konzolos játékok is motion blurrel próbálják becsapni a szemünket, hogy egyenletesebbnek tűnjenek a mozgások).
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz szabi__memo #51747 üzenetére
-
Buckey
őstag
Nem tudom, én nem használom a sleep módot.
Én kikapcsolom ezzel az app-al, és kész. Tényleg ki van kapcsolva, mert bekapcsoláskor olyan, mintha kihúztam volna a konnektorból. A Home gombra állítottam be hosszú nyomásra, de kikapcsolás előtt még rákérdez, hogy valóban ki akarom-e kapcsolni. Ha igen, akkor OK gomb, ha nem, akkor egy vissza gomb. -
vlevi
nagyúr
válasz Buckey #51741 üzenetére
Ja, külön alkalmazással.
Értem.
Emlékszem rá, mintha próbáltam volna valami hasonlót, aztán letettem róla.
De, ha ez a sleep mód beállítás beválik, nekem az is jó.
Beállítottam, hogy 5 perc inaktivitás után kapcsolja be a képernyővédőt, 30 perc után pedig menjen alvó módba. Egyelőre megy a TV adás vagy 1 órája, még nem kapcsolt le.
De, ha a Home screenen állok 5 percig, akkor lekapcsolja a kijelzőt. Gondolom ez neki az inaktivitás.
Nem tudom, ha HDMI-n kap jelet, és nem a TV-t nézem, az inaktívnak számít-e? Mert játék közben, nem lenne jó, ha 300-nál féktávon eltűnne a kép , szóval majd kitapasztalom, és beszámolok róla. -
nismoka
addikt
válasz headhunter #51733 üzenetére
Ezen semmi meglepő nincsen, a direct ledek és a jóval nagyobb fényerő többet kér. Van W829 és XF9005 is itthon, nem egy liga a fényerejük (sem).
-
válasz kinect #51731 üzenetére
Igen, sajnos a beégés benne van a pakliban. Én nem félek tőle, mert vegyes tartalommal használom,se tv adás, se pc nincs rajta. Netflix, Hbo go, Disney+ és xbox one x - el használom. Nekem kb. ugyanaz volt a problémám, mint neked, de úgy voltam vele, hogy egyszer élünk. Akkor meg adjuk meg a módját! Vehettem volna Sony 9xxxx szériát, vagy Samsung qledet, de engem az oled minősége győzött meg. Bármilyen nagyobb áruházban is látszik a különbség. Feleségem nem olyan techbuzi, mint én, tuti nem tudja, mi a különbség az IPS és oled között. De bármelyik boltba mentünk, mindig az oledre mondta, hogy ennek szép a képe. Ezért lett ez. A hdmi 2.1, vrr meg csak hab a tortán.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Buckey
őstag
[Hát így!]
Valamelyik gombra (vagy rövid-, vagy hosszú- vagy kétszer nyomva) beállítod a Kikapcsolást.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz Buckey #51739 üzenetére
Nnna, hogyan?
Mert, ha hosszan nyomom a kikapcsoló gombot, akkor nem az androidban megszokott leállítás menü jön be, hanem újraindul.
Most nézegettem a menüben, van valamilyen sleep beállítás, azt próbáltam meg állítgatni, meglátjuk, lesz-e valami hatása.
Csak nehogy TV nézés közben csinálja.
Mert az még oké, hogy én elmegyek sleep módba, ha unalmas a film, de a TV ne kapcsoljon ki -
vlevi
nagyúr
Az a baj, hogy azt se hidd el, hogy sleep módban 0.3W-t fogyaszt.
Sajnos az enyém (XE8505) jóval többet.
Egy időben folyamatosan rajta volt a fogyasztásmérő, és reggel, még mielőtt bekapcsoltam, ránéztem, ugyanúgy huszonvalahány W-t mutatott, mint amikor este kikapcsoltam.
Mintha nem menne el sleep módba.
Tudom, az energiatakarékosságot be lehet állítani a beállításokban, de akkor a max fényerőt is brutál módon leveszi.
Nem értem, miért nem lehet KI kapcsolni, úgy, mint egy telót. Reggel kibírnám azt a fél percet, míg bebootol.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Szerintem ez egyértelműen a HDR és az ehhez szükséges többszörös csúcs fényerő következménye. Most, hogy a plazmák kidöglöttek, már nem kell a fogyasztásra gyúrni.
-
salapp
addikt
Kellenek az ilyen "pofonok", annyira naív a nagy átlag.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
HunChris
senior tag
Valószínűleg a felbontás (képpont 4x annyi), HDR direct ledek miatt. (de amúgy jogos)
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
"Visszafejlődés" ? [link]
-
Magnat
veterán
válasz kinect #51731 üzenetére
Én ugyanígy voltam a plazmával ... még 2006-ban vettem egy PA60-at, azon sosem láttam beégést, aztán 2014-ben egy ST60-at, azt is ugyanúgy használtam ... aztán egyszer gyanús lett vmi kis ghost ás megnéztem homogén hátterekkel és majd hanyatt estem, h az RTL logója egy az egyben kivehető volt, pedig csak a híradót nézem ott, semmi mást (pedig olyan helyen volt a tv h nem sütött rá a nap és emiatt elég alacsony fényerőn is használtam )... ne mondjam, h utána állandóan azt figyeltem, baromira idegesítő volt (onnantól a híradót is csak zoomolva néztem, persze akkor meg a kér harmada kiesik) és idegbajt kaptam minden csatornától, aminek fehér volt a logója ... akkor megfogadtam, h soha nem veszek olyan tévét, aminek a beégésére figyelni kell (tudom, h az lcd is be tud, de ahhoz azért már elég sok statikus tartalmat kell nézni) .
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
kinect
csendes tag
válasz icemad #51721 üzenetére
Köszi, arról is rengeteg videót néztem, de magamat ismerve belebetegednék, hogy mindig figyelnem kell az oled fényerőre, játékbeli HUD-okra, PC rákötésnél az ikonokra. Egyértelműen az Oled a legjobb, de biztos agyvérzést kapnék, ha akár 2-3 év múlva véletlenül beégne a 600 ezres tv.
-
ArthurShelby
addikt
válasz hjtz4t3wrseg #51718 üzenetére
Azért szerintem az értékükhöz képest a tv árak nagyon el vannak szállva. Van ott haszon bőven...
Arról nem is beszélve, hogy a mai tv-k élettartama sem a legjobb, rengeteg alaplap meghal.
Tudom, hogy unalmas szöveg, de a 3-400ezres kategória sem jobb anyag/összeszerelés minőségben, tartósságban.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
törölt tag
-
HunChris
senior tag
válasz Celtis #51725 üzenetére
Korrigálok. Van valamilyen hatása TV-nél is, de erősen függ a forrástól. Minél jobb a forrás és kisebb a mozgás, annnál jobban látszik a hatása. Ahogy az élességet visszaveszem, kezd szebb lenni a mozgás korrekció is.
Youtube-nál első 4K videó lejátszás esetén is láttam mikro laggokkat, statisztikát megnézve tényleg voltak droppok is. 1-2 percre rá visszatekerve már nem volt egy drop sem. Nem értem miért ilyen gyenge hardert raknak az andriod alá... ez volt 4 éve is a problémám, nem sok minden változott azóta. Egyre több vásárlót veszítenek ezzel, de ők tudják...
De legalább lehet gyomlálni a sok háttérben futó processek között[ Szerkesztve ]
-
HunChris
senior tag
válasz nordlead3 #51717 üzenetére
Szia!
Neked XG95 típusod van, akkor meg tudod nézni, hogy a Film módban van-e Autón és Offon kívül valami?
Ugyanis ha a W75C-n ezt middle vagy high-ra állítom, akkor jelentkezik a szappanopera effekt, anélkül nem igazán észrevehető. W75C-n mindezt Film mód high, Smoothness maxon nagyon durván látszik, csúszka 2-estől felfelé. Ugyanez van a 75xg8096-on is, Film mód Auto, Smoothness maxon, mégsem látszik semmi a TV adásoknál.
De érdekes módon 24p filmeknél (ahogy írod) a 75xg8096-on is elkezd működni a dolog, de forrásonként más és más módon, van olyan film, ahol hiába maxon van a smoothness, nem érzékelhető semmi. Van ahol meg a csúszkánál 2-től durva szappanopera van jelen.
(Valószínű nem érzékeli a 24p-t az autó vagy nem 24p a forrás?) Tehát kellene egy Force on is az autó mellé, vagy a bevált high, middle, low. (Ilyen nagy képernyőnél meg 0-10 ig lehetne a csúszka, mint a samsungnál, mert egyik még darabos, másik már nagyon SOE)Alacsonyabb válaszidejű modern paneleken kevesebb a mosódás-kenődés, ez okés, érzékelem is, de ezt kellene szoftveresen kompenzálni a mozgás korrekciónak. De valószínű rátesz még a 50/60Hz vs. 100-120Hz is.
-
salapp
addikt
Sajnálom a szerencsétlent, aki ugye ahhoz szokott a crt korszakban, hogy a boltban vannak a futottak még tévék (emlékszünk még a Funai-ra? ), illetve a japán Sony vagy Panasonic, amiből még egy megfizethető példány (72-es átló, 50Hz, sík képcső, SCART, S-Video) is igen korrekt képet adott. Aztán ha mélyebben zsebbe nyúlt, bejött a Tau/Trinitron, digitális fésűsszűrő, YUV, 100Hz, 15W eszméletlen hangzású beépített hangszórók, stb.
Most bemegy, van a szar márkátlan tv budira, horgászviskóba, aztán a márkás hulladék 250ezerig, majd "már majdnem jó" 300ezerig, néhány csúcs 55-ös VA paneles lcd 400-felé és 400-tól normális oled, amit a kitömött bunkó két hét alatt kiéget, "há mama, kurv@ sötét vót a kép, de találtam olyat hogy oled fény, most nézd, milyen szépen vakít a Lucecita 1684. része."Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
AL
addikt
Sziasztok. Aki már évek óta nem követte a tévék fejlődését, vagy sokszor visszafejlődését joggal hiheti azt, hogy nem kell többszázezret fizetnie az igényeinek megfelelő tévéért, mert a polcokon sorbarakott legtöbb készülék 150 körüli áron van. Az, hogy ezek milyen minőségek az ott nem derül ki. Az elit, minőségi darabok szinte mindig külön vannak. Tapasztalatlanságáért "szakmai" téren nem kell lenézni senkit. Mindenki volt kezdő egyszer és mindenkinél van okosabb és tapasztaltabb ember. Szerencsére lesz is. Az a legbutább, aki magát a legokosabbnak hiszi. Ha nem így lenne, akkor ezek a topickok sem kellenének. Minek, hiszen ha mindent tudnánk akkor nem kellene kérdezni. Üdv.
-
-
kinect
csendes tag
Sziasztok,
a mostani kb. 7 éves 42W650-em szeretném lecserélni egy újabb Sony modellre. Szegénynek még mindig semmi baja, de elcsábított a gondolat, hogy milyen lenne egy 65-ös 4k tévén filmezni meg PS5-özni.
Hát olvasgattam én már mindent, VA vs IPS; LCD vs. OLED; kell-e nekem 65 inches vagy elég-e az 55...
Arra jutottam, hogy ami mindenképp kell az a 4K, 100-120 hz, 65", VA panel, alacsony input lag. A Hdmi 2.1 az, amit nem tudok hová tenni. Valószínűleg a 4k 120hz módot egy ideig nem fogja semmi kihasználni, de azért jó lenne, ha a jövőben tudná a tv, illetve a többi 2.1 funkció is tetszik.
Végül Sonyra esett a választás, tudom, hogy ez egy Sony topik, de azért leírom, hogy miért, hátha más, hozzám hasonló is böngészi az oldalt.
Az LG-k IPS panelesek, Samsung game módja nagyon szürkés, csúnya a Sonyhoz képest, a többi gyártónak pedig nincs 120 hz-es avagy Hdmi 2.1-el felszerelt terméke.
Ezek alapján egy modellt találtam, az pedig a Sony 65XH90: [link]
Ahogy nézem ez 600 ezres árral fog indulni. Az aggaszt, hogy nem lesz rajta rögtön az összes Hdmi 2.1-es funkció, majd későbbi frissítéssel teszik rá. A Sony ilyen ígéretek terén mennyire megbízható?Abban kérném még a segítségetek, hogy az általam leírtak alapján tudnátok ajánlani mást?
Még a 65XF9005-öt néztem, de azt sokan lassúnak írták, illetve már 2 éves modell, ha jól tudom.Másik kérdésem az lenne, hogy tapasztalataitok alapján mennyire mennek le ezek a kezdőárak úgy kb. november környékére?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz hjtz4t3wrseg #51718 üzenetére
" Ez mind szép és jó, meg is könnyeztem e hőseposzt"
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz Piftuka #51712 üzenetére
Ez mind szép és jó, meg is könnyeztem e hőseposzt !
És még talán rengeteg igazság is van benneDE szerintem azt is meg kellene említeni zárszóként,hogy nem-e az emberekkel van a baj amikor 100-150 ezerért akarnak csúcstechnikát!
Leírják hogy mi az elképzelésük(szuper felbontás,bivalyhónalja fekete,káprázatos HDR, ilyen panel olyan betekintési szög stb..stb..) és amikor rákérdezel :"és mégis? mi a keret?"
A válasz : 150000 huf
És bevágják a durcit ha valaki azt válaszolja,hogy "felejtsd el !"
Szóval igenis a minőség oltárán áldozni kell.
És az igényeket(sajnos)a pénztálcához kéne igazítani.
Szerintem
-
nordlead3
kezdő
válasz HunChris #51698 üzenetére
XG95 mozgás beállítások (angol menüt használok, így angolul), úgy vélem a többi Androidos XG ugyanez.
Custom preset
Smoothness (felső csúszka): 0
Clearness (alsó csúszka): 1
Film mode: AutoA smoothness a mozgás interpolációt (szappanopera effekt) állítja. Sport közvetítésekhez lehet próbálkozni 1 vagy 2 beállítással is, filmekhez szerintem nem szükséges, de van akinek jobban bejöhet 1-esen.
Clearness: BFI (black frame insertion), ami a képet élesíti a képkockák variálása nélkül. 1-es beállítás az X-Motion Clarity, ami lokalizált háttérvilágítás-villogtatással (720 Hz-en) kevés fényerőt áldoz be az élesebb mozgásokért, ez szerintem a TV egyik leghasznosabb mozgás funkciója. Fényerő 2-3 értékkel feljebb tolva tökéletesen kompenzálja a veszteséget. 2-es beállítás markánsabb, de nagy fényerő-vesztést is okoz.
Film mode: ez tudtommal régebben is annyit csinált, hogy 50/60 Hz-s “jelben” is kereste a 24p tartalmat, és ha talált ilyet, automatikusan csinált rajta 5:5 reverse pulldown-t, hogy a 120 Hz-s panelen ugrálás nélkül jelenjen meg. A high/medium/low csak azt állította, hogy milyen képfrissítésű jelek esetén próbálja ezt megtenni a TV - de lehet rosszul tudom, pedig volt W75C-m. Mindenesetre itt csak ki/be beállítás van (auto=be), filmekhez szerintem ez elengedhetetlen.
Nekem a fenti beállítás vált be a leginkább, azzal meg sajnos együtt kell élni, hogy az alacsonyabb válaszidejű modern paneleken sokkal kevesebb a mosódás-kenődés, cserébe az alacsony frame rate-ű tartalmak (pl.: 24p film) esetében erősebb a stroboszkóp effekt (ezt a magasabb válaszidő régebbi típusoknál jobban elfedte, ami jobb mozgásmegjelenítésnek fordítódhat le fejben). Esetleg vigaszt nyújthat az a tudat, hogy az 1ms-os OLED paneleknél ez még jobban látszik[ Szerkesztve ]
-
Márky
tag
Helló,
Nekem 55xg9505-öm van, csináltam egy videót a beallotasokrol, én úgy használom, ahogy "kijött a gyárból", én nem vettem észre problémát a képi megjelenitesben.
Csináltam neked egy videót a beállításokról [link]
Ha van még kérdés, akkor csak bátran, próbálok segíteni.
Más téma = most vettem észre, hogy van egy opció netflixen belül, hogy a Netflix által kalibralt mód, ezt most ki is próbálom
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz #98221312 #51702 üzenetére
Minden tisztelettel, de nem először írod, hogy ez egy "szakmai topic". Pedig nem az.
Ez egy számítástechnikai fórum teljes közössége számára nyitott téma, amelyben bármelyik regisztrált felhasználó kérdezhet bármit a SONY televíziókkal kapcsolatban.
Nem szabad leszűkíteni egy "elit kisebbség" társalgásának színterévé, és határozottan nem szabad azzal elintézni a választ az itt kérdezőknek, hogy vegyenek ~250.000-300.000 forintos, 55 colos, felső-közép kategóriás tévét, mert az alatt minden más "vacak".
Van élet ezeken túl, illetve "ezek alatt" is.
Ahogyan nem jelenthető ki az sem, hogy ha valaki nem hajlandó sok százezret, vagy több millió forintot költeni egy házimozi berendezésre, akkor az "igénytelen". Talán csak teljesen mást tekint fontosnak...
A használt televízióknál nagyobb kockázatot (ismerve a kínálatot, és a jellemzően fellelhető hirdetéseket) pedig semmi nem rejt."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz salapp #51690 üzenetére
A televízió valóban drága luxuscikk. Már az is probléma, hogy 100.000-150.000 forintért az alsó, vagy alsó-közép kategóriában lehet csak készüléket találni.
Ráadásul éppen ez a kategória az, amit teljesen "magára hagytak" a neves gyártók.
És éppen emiatt jó vétel ebben az árkategóriában még ez a tévé. Egyébként teszteltem a WD, és a WF sorozat vonatkozó darabjait is, és a WE volt a legjobb; egyértelműen.
Ezek még abból a 8 bites VA panel sorozatból kerültek ki (gyengébb elektronikával kombinálva), amelyek a W7xx/8xx lényegét adták. Nem ugyanaz a kategória, de kontrasztos, szép színekkel rendelkező panel.
Ha megnézzük a konkurensek kínálatát, akkor már ilyen téren is siralmas lett a helyzet.
Szóval, amíg ezeket még lehet kapni, ebben az árkategóriában jó választás, VA panellel pedig az egyetlen valamirevaló lehetőség."Aquila non captat muscas."
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz AldoWinnfiel #51708 üzenetére
egy 4K lemezt is pörgető Sony BD lejátszó-val "szerintem" jobban járnál.
Nem olcsók az UHD BD-k,de ha belefér akkor hajrá! -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz #98221312 #51702 üzenetére
"és a 20 éves lenyalthajú "szaktanácsadó"-tól megveszi az első rátukmált terméket!"
Ha egyáltalán előkecmeregnek valahonnan
Én eddig mindegyik Sony-mat a Kecskeméti utcai"Sony Szalon"-ban néztem és rendeltem meg ,korrekt,segítőkész szakemberek !
Másnap hozták, betették a szobába, lehúzták a dobozt róla, összeszerelték a talppal és beemelték a helyére Profi munka volt minden alkalommal. -
AldoWinnfiel
csendes tag
A mostani BD lejátszóm kezdi bemondani az unalmast, elgondolkodtam rajta, hogy akkor már vennék egy 4K lemezt is pörgető Sony BD lejátszót. (XG8096 mellé)
Ennél szerintetek a pendrive-ról való lejátszás szebb képet eredményezne, mintha simán a tévés gyári appból nézném, vagy más letölthető lejátszóról?
(meg esetleg több formátumot ismer, mint a tévékbe tett gyári lejátszó?)Igazából nem létszükséglet abszolút, de ha a most éppen haldoklónak tetsző LG lejátszóm beadja a kulcsot, akkor elgondolkoznék rajta.
-
HunChris
senior tag
válasz Celtis #51706 üzenetére
Valóban, ez lehet a valószínű... A régi vásárláskor nem is néztem annyira, csak a boltban összehasonlítva választottam... abban a hittben voltam, hogy 50Hz-es. Akkor az 75xg9505-vel jobban járt volna a szemem (pénzügyileg nem igazán, mert dupla ára van)... még egy pár év hátha lejjebb megy az ára a 75 colosoknak.
Köszi a választ és a megoldást
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
A régi TV 120Hz-es volt, az új meg 60, ez jó eséllyel magyarázza is miért nem találsz ugyanolyan beállítást. Amiket kérdezel, azok megint csak 120Hz-esek, szóval azok a beállítások sem alkalmazhatók.
Nemrég volt itt egy kolléga, aki az XF9005 mozgásmegjelenítésével sem volt elégedett és kiderült, hogy neki pont a túl gyors panel okozott akadozó mozgásérzetet (rtings-en stutter) amiben a régi TV-k jobbak (rosszabbak) voltak.
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #51704 üzenetére
A szaktanácsadó is azt sózza rá az emberre amit éppen ki kell szórni, és nem a személyes preferenciákat veszi figyelembe.
-
törölt tag
válasz Magnat #51700 üzenetére
Tisztában vagyok az igényekkel, nyílván igazad is van.
Viszont ez egy szakmai topik, és feltételezem, hogy aki ide téved az nem az általad említett "átlag" felhasználó táborát erősíti.Nekik szólt a véleményem, és az ajánlásom!!
Aki a másik vonalon van, az pedig bemegy a MM-ba, és a 20 éves lenyalthajú "szaktanácsadó"-tól megveszi az első rátukmált terméket!
Plazma pedig a létező legjobb tv-s technológia volt számomra.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 3
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Külpolitika
- iPad topik
- További aktív témák...
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Új, bontatlan AIRPODS PRO 2
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest