-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KüLÖNc
tag
Szia Joshi,
Elsősorban tőled kérdezem, de bárki rácápázhat: mit jelent pontosan, hogy órákig ne menjen rajta sárga logos tartalom? Ha pár másodpercre átkapcsolsz és vissza, az elég segítség lehet a beégés ellen? Vagy inkább érdemes órákra kikapcsolni a tévét? Mennyi ideig érdemes kerülni mondjuk egy óra statikus adás vagy játék után ugyanazt a tartalmat?
Nekem egy XE90005-öm van, így nem annyira vagyok érintett a dologban, de pl. hétvégente be tud csúszni jópár óra játék egyhuzamban és én sem szeretnék belefutni egy beégésbe, főleg, ha csak pár perces metódussal el tudom kerülni.
Köszi szépen a segítséget!
Üdv,
Különc
-
Buckey
őstag
válasz Luissimo #44197 üzenetére
Igen, HDMI CEC. De épp ez a cél, hogy amikor bekapcsolom a TV-t, akkor az erősítő is bekapcsoljon, mikor ki, akkor meg ki..
Samsung TV mikor ki volt kapcsolva, akkor sohasem kapcsolt be csak úgy, csak a Sony-nál. De így most nem csinálja.
Ha átdugom egy másik HDMI aljzatba, akkor nincs HDMI CEC, így külön be kell kapcsolni az erősítőt is. És természetesen így nem kapcsol be csak úgy magától sem.[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
válasz #46129152 #44195 üzenetére
Nekem a TV ad HDMI-n keresztül parancsot az erősítő bekapcsolására. És mikor bekapcsol, kattan kettőt, így tudom, mikor kapcsol be.
A fogyasztást nem mértem, de biztos több, mint ha teljesen le lenne állítva.
A bekapcsolás kb. 1 perc alatt végbemegy, de akkor már minden tökéletesen be van töltve. Ha csak „alvó” módban van, akkor ez kb. 20 másodperc.
Kipróbálhatod, ha a gyári távirányíró kikapcsoló gombját hosszan nyomod, mert akkor újraindul (leáll, mejd bekapcsol). -
Buckey
őstag
Én nem akartam ennyire "bonyolultat", ugyanis Telenoros MyTV-m van.
Magyarország, 2019, egy megyeszékhely, melynek központjában nincs normális (legalább 100 mega) internet, így ezért van mobilnet (30 mega volt a legkisebb sebesség) és MyTV.
Majd ha lesz optika (min.500 mega net), akkor lesz vezetékes TV-m is. Most már lejebb nem adom. -
Joshi
titán
A Triluminos akar lenni a magasabb színtér lefedés, kb olyan mint a Samu Quantum dot-ja. Ezek ma már csak marketing dumák, de a lényeg hogy magasabb színteret jelentenek. Persze itt nem kell drasztikus különbségekre gondolni. Fényerőben sincs érdemi különbség, kb azonos kategória a két tévé.
-
blakey
titán
válasz Buckey #44186 üzenetére
Tegnap vettem egy MINIX Neo A3 távirányító-légegér-billentyűzet szerűséget, ami tökéletesen működik az infra kivételével (gondoltam, hogy valahogy be lehet idomítani, de nem jött össze), így a ki-/bekapcsoló gombja nem működik. - mert az csak a Minixhez jó, olyat kellett volna venned ami tanítható, pl. iweipoo GT01 vagy Mele F10 Deluxe
[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Rég jártam erre felé, ugyanis meg vagyok elégedve a Sony Bravia KDL-50W808C TV-mel, de azért néha-néha benézek ám.
Tegnap vettem egy MINIX Neo A3 távirányító-légegér-billentyűzet szerűséget, ami tökéletesen működik az infra kivételével (gondoltam, hogy valahogy be lehet idomítani, de nem jött össze), így a ki-/bekapcsoló gombja nem működik. De! És itt jön a DE!
Ugyanis mióta megvan a TV (kb. 2016 eleje), azóta nem tudtam kikapcsolni, ugyanis csak "alvó" módba teszi magát a TV, néha felébred (USB, HDMI port aktív, bekapcsol a házimozi), amitől nem voltam boldog és hiába próbáltam a megadott tanácsokat (frissítések, csatornakeresés és hasonlók letiltása), nem segítettek.
De most, hogy mivel meg van ez a távirányító, így a kikapcsolásra kerestem a megoldást. És találtam egy programot a TV Play áruházában, ahol a gombokat lehet testreszabni, még pedig a Button Mapper-t. Minden gombhoz 3 funkciót lehet hozzáadni (rövid-, hosszú-, dupla lenyomás), így a kikapcsolást is. Na, és a lényeg, hogy mikor ezzel a módszerrel kapcsolom ki, a TV tényleg kikapcsol, vagyis Leállítás... jelenik meg! Vagyis minden funkciója inaktív, mintha kihúztam volna a konnektorból (kivéve infra). Így mindig csak a gyári távirányítóval (infra) tudom bekapcsolni (megjelenik a színes GOOGLE és az Android felirat bekapcsoláskor). Ha a gyári távirányítóval kapcsolom ki (kvázi "Alvó mód"), akkor néha be tudom kapcsolni a MINIX (USB-s) távirányítóval is (amikor felébred). Úgyhogy, most már tényleg úgy működik, ahogy akartam, kivéve, hogy a gyári távirányító is kell a bekapcsoláskor. Pedig az volt a cél, hogy elrakom az utókornak.
Mindegy, jobban körül kellett volna néznem, de így sem vagyok annyira elkeseredve.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
XF75 vs XF80
Csak az XF80 Triluminos kijelzős, illetve az XF75 Direct Ledes, minden másban azonosak. -
wozzy
tag
Sony bravia 55xf7596
Mi a véleményetek erről? Képe milyen?
Napokban láttam egy 55xf8096ot, annak gyönyörű képe volt, pedig edge megvilágítású. A két tv között milyen lényegi különbségek vannak?[ Szerkesztve ]
-
PonPon
senior tag
Sziasztok! A butábbik, nem androidos Sony-kon ( KD-55XF7077-el szemezek) mennyire macerás DLNA lejátszás? feliratokat felolvassa jól, betűméretet esetleg lehet állítani?
plex telepíthető rá ha jól keresgéltem, ugye? -
hunaqua
addikt
válasz BusyChild #44179 üzenetére
Május környékén futnak ki,de utána is még a készleteken lévők kaphatóak.Adott esetben akciósan.Ez viszont attól függ,hogy addigra mekkora készlet marad 1-1 típusból.Van amiből lesz akár nagy akció,másból meg semmi készlet.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
BusyChild
tag
Az XF9005 49" és 55" verziója között milyen hardveres különbségek vannak, tudja esetleg valaki?
Meddig lesznek ezek még elérhetőek tudván bemutatták az új modelleket?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
-
xyzz
csendes tag
xf9005höz milyen billentyűzetet ajánlanátok? Apple jó hozzá amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Kasza08 #44173 üzenetére
Van Apple TV-m, de jó lenne kiiktatni.
blakey: play áruházban körbenézek majd, tudsz esetleg olyat ami megbízhatóan működik?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
matyasmate
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy (kd65xf75) playstation 4 el összekötve kép belállítások menüpont alatt van egy ilyen hogy videóbeállítások és HDMI-videó tartomány na és ha azt teljesre állítom akkor mintha fakóbbak lennének a színek ez miért van ?
Illetve még az hogy ugyan ebbe a menüpontba nem tudom állítani hogy hlg vagy HDR10 kép üzemmódba kapcsoljon[ Szerkesztve ]
-
-
_seth_
veterán
Hogy a legegyszerűbb Apple termékek képet átvinni a tvre?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Quqesz
nagyúr
válasz Zilko87 #44168 üzenetére
Szia.
Melyik menü lassú? A gyorsgombos vagy a home gomb/beáll menü?(ez olyan, mint a droidon megszokott). Amúgy 4db a53 magos mtk chip van benne, amik 1.1ghz-en ketyegnek, szóval nem erőgép(de legtöbb tv kb ugyan ez).Hdr
Amit tudok, az a gyorsmenü/kép/videó beáll és ott van hdr menüpont, azon belül tudod állítani(auto,hdr10,stb...). Gyorsabb elérést nem tudom van-e....Bár nekem ips/edge ledes van, azon is kivilágosodik pl ha magát a hangerőt váltod, v infómező megjelenik(fehér tartalom)
Video felbontás
Most lehet hülyeséget mondok, de mivel alapból mindent 4k-ban játszik le(kisebbet felskálázza), ezért igazából nincs mit kiírni usbnél, lehet ezért? Nekem set top box és bluray esetében kiírja, de ott meg lehet a fogadott jel miatt(ugye a két eszközben is lehet állítani a felbontást).[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Zilko87
tag
Üdv!
Pár napja üzemeltem be egy sony tv-t.(55KDXF9005)
Lenne pár kérdésem:
-Ki tudom íratni vele az épp aktuális felbontást? Ha sima tv-re kapcsolok ott kiírja hogy 1080i, de ha 4K-s vagy full hd tartalmat játszom le külső HDD-ről ott nem ír ki semmit, és meg sem tudom nézni az aktuális felbontást.-Ha van olyan tartalom ami HDR10 és Dolby Vision-t is támogatja ott hogyan tudok váltani a kettő között? Vagy lehet e egyáltalán?
-Amit észrevettem, mivel az esetek 99%-ban feliratosan nézzük a filmeket, hogy ha sötét a háttér a felirat körül is kivilágosodik a kép. Ezt mi okozza? Valahol láttam ilyen teszteket de nem ugrik be pontosan..
-A tv menüje valóban ennyire gagyi? Vagy az androidot kellene frissítenem? Iszonyat lassú, ez elég idegesítő. 10éves samu lcd-t cseréltem erre, annak ezerszer gyorsabb volt a menüje. :S
Mindent összevetve, gyönyörű a készülék,a minőség csillagos ötös, a képe is kiváló, a távirányító sem annyira gáz, pedig sok helyen panaszkodtak rá, bár itt szintén megemlíthető a 10éves samu távkapcsoló ami klasszisokkal jobb volt és még háttérvilágítás is volt rajta. A menü meg az android az elég ramaty vagy csak szokatlan, még nem döntöttem el.
-
Joshi
titán
válasz WaterWave #44161 üzenetére
Nekem addig inaktív ez a funkció amíg be nem dugok egy adathordozót. Én egy Kingston DataTraveler 2.0 Micro 8GB-os pendriveot használok amit NTFS-re formáztam és adtam neki kötetcímkét is. Nálam így működik a funkció (43xf8505). Milyen pendriveokat használsz?
ui.: még annyit megpróbálhatsz, hogy újra elindítod az automatikus csatornakeresést, és megformázod a pendriveot NTFS-re vagy exFat-ra.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
..a fogyasztói társadalomnak az érvekhez semmi köze.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
AL
addikt
válasz daniel2121 #44156 üzenetére
Szia ! Ha a fűtetlen helyiségből áthozva bekapcsoltad, akkor a hőmérsékletkülönbség okozhatott problémát.
Érdemes 1 napig konnektorból kihúzva a fűtött szobában állni hagyni, majd ismét megpróbálni a bekapcsolást.
Üdv. -
WaterWave
veterán
Még mindig ezzel szenvedek:
Beállítások > Csatornabeállítás > Digitális beállítások > Technikai beállítás > Program lista átvitele
KÉT usb pendrive-ról próbálom, de szürke marad a Program lista átvitele menü.
Próbálom úgy is, hogy rádugom és utána nyitom meg, vagy úgy ahogy írtátok, hogy már meg legyen nyitva a technikai beállítás, és akkor mit csinál.
De átdob az usb oldalra, és megkérdezi, hogy legyen-e meghajtó az usb eszköz, vagy formázni akarom, ha formázom, akkor is szürke marad.Kezdek ideges lenni, hol a hiba?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
hunaqua
addikt
válasz WaterWave #44158 üzenetére
Félre ne érts,szerintem sincs értelme,de a fogyasztói társadalom és a marketing erről szól.
"Itt a 8K tévé ,a régit dobja ki mindenki,fáradjanak a kasszához! "[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz hunaqua #44155 üzenetére
értelmetlen... fő probléma az, hogy 65 col alatt nincs, és nem is lesz 8k tv..
Nem mindenkinek jön be a 65 col vagy nagyobb tv-k pl nekem se, van akinek helyileg nem megoldható, van akinek fölösleges.
Én is hülyeségnek tartom a 8k-t• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
daniel2121
senior tag
Van egy használaton kívüli Sony 40W5500 tv-ém. kb. 1 évet állt télen nem fűtött helyiségben. Ma szerettem volna bekapcsolni, de nem lehet. A piros kis led világít az elején, hogy áram alatt van, de a menü már nem jön be. Lehetséges, hogy álló helyzetben elromlik, mert amikor utoljára be volt kapcsolva minden rendben volt vele?
-
hunaqua
addikt
válasz dancsuri #44154 üzenetére
Szerintem nem lesz vége.Következik a 8K.
-
dancsuri
veterán
költekezz, hogy más is költekezhessen!
-
hunaqua
addikt
Általánosságban a direct led homogénebbnek kellene lennie elvileg.Sz@r viszont van mindenből.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Geza26 #44150 üzenetére
+blakey
Egyetértek. Lehet minda2 fajtából jó is, meg rossz is. Nekem most ips/edge ledes van(55xf8505), beállítottam szeretem és nincsen bajom vele.😉 az előző direct ledes sharp volt ,és oldalról torzultak a szinek+ott is van felhősödés/bevilágítás kis mértékben, de azt is szeretem 8 éve.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Quqesz #44149 üzenetére
Ahogy írtam, mindegy, a lényeg, hogy az adott példány amit megvesz jó legyen, onnantól kezdve senkit nem érdekel, hogy Direct vagy Edge. Edge LED-es TV-imen nincs bevilágítás.Direct LED-es TV-men meg elég komoly DSE volt.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Quqesz
nagyúr
A direct. Az oldal ledes oldalról világítja meg a kijelzőt(a kijelző felelületén múlik mennyire jól tudja elosztani a fényt egyenletesen, ami nem minden kijelzőnél sikerülhet), míg a directesnél szembe világít veled és közvetlenül a kijelző felületét világítja meg hátulról. Gyakorlatban általános használatnál nem veszel észre különbséget, de sötétben filmnézéskor már észreveheted(nekem van mind2, de igazából én teljes sötétben nem használtam egyiket sem)
komi28
Home gomb/beáll/tv névjegye/újraindítás
De a routert is indítsd újra.[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Tv-re lehet más böngészőt is rátenni mint az alap ami raja van?
Milyen egeret-billt. használtok hozzá? Egy hét után nem látja a hálózatot , sem a kábelest sem a WIFI-t, mitől lehet? Androidot miként lehet újraindítani rajta? Köszi -
Joshi
titán
A két tévé között három meghatározó különbség van. Az egyik hogy a panel IPS vs VA, a másik a 10bit vs 8bit, harmadik meg az Edge-LED vs Direct-LED háttérvilágítás Ugye az árról és méret különbségről még nem beszéltünk. Link.
ui.: LCD-nél nem számít a tartalom fogyasztás, mehet minden.
[ Szerkesztve ]
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik TV jobb vétel ? 65 XF8505 vagy 70 XF8305 a méretet most hagyjuk figyelmen kívül.
A TV-t leginkább középről néznénk kb 3.5-4 méterről, leginkább Vidanet-es kábel adásokat,gyerekek mesét, FHD filmeket néznénk rajta és lenne konzolos játék is Xbox One.Köszönöm
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
Joshi
titán
válasz Dani Pécs #44138 üzenetére
Az biztos, hogy LG cseréli a beégés miatt is a panelt, hogy Sony hogy áll ehhez hozzá itt kishazánkban azt nem tudom. Én vigyázok a tévére mint a hímes tojásra, persze nem annyira hogy rámenjen az egészségem, egyszerűen betartom az általam létrehozott szabályokat (volt plazmám is).
A Sony kiterjesztett +3 év gari szerintem nem teljes értékű mint az alap 2 év gyári gari. Inkább kérdezd meg, ne hogy gubanc legyen.
-
hunaqua
addikt
válasz Dani Pécs #44135 üzenetére
Az oled gyönyörű,az tény. Viszont az lcd közül 9005 az egyik legjobb tv,a 75" méret pedig elég rendes élményt nyújt. Én 4-5m távolságról nézem a 65" tévét,és simán el tudnám viselni a nagyobbat.
-
Joshi
titán
válasz Dani Pécs #44135 üzenetére
Ha nem megy ugyan az a tévéadás csatornalogóval órákon keresztül a tévén, akkor simán az OLED-et venném. A 75" viszont jóval nagyobb, de nem lesz olyan élmény az esti filmezés LCD-én, mint OLED-en. Nekem egy 65A1 van és volt LCD-ém is, szóval tapasztalatból beszélek.
ui.: egyébként OLED-nek a piros és sárga statikus tartalom a rákfenéje, más színű logo pl nem gond. Szóval az olyan csatornák ne menjenek órákig, amiknek a logójában ilyen színek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Dani Pécs
tag
Köszönöm, megpróbálom részletesen leírni az állást.
Egyik nap bementem a MM-ba, és nagyon megtetszett az AF8/AF9 páros egymás mellett, 65" méretben. Ezek közül az AF9 ára már túl van a határon, ami jelenleg 700k körül lenne. Legutóbb akkor néztem a TV-ket, amikor megvettem az 55W828-at, így igencsak meggyőző hatást értek el az OLED-ek, el is határoztam, hogy ilyen kellene. Ezt követően olvastam itt és több helyen utána, hogy hajlamosak ezek a beégésre, emiatt kicsit elbizonytalanodtam, és elkezdtem az LCD-ket is nézegetni.
A TV felhasználása jellemzően két tényezőből áll össze, napközben a gyerekek néznek rajta YouTube, Netflix, valamint UPC mesecsatornákat.
A másik felhasználás egy Zidoo X9 médialejátszó és filmek, valamint Netflix filmek. Ritkábban Natgeo és társai.
Képátlóban a 65" elegendő lenne, de ha nem OLED lesz, és belefér a keretbe, lehet, hogy a 75" is beleférhet (Euronicsban jelenleg 725k a 75XF9005).
Egyébként egy 30 négyzetméteres nappaliban 3,5-4 méter távolságból nézzük a TV-t, és falra lesz szerelve.
-
Joshi
titán
válasz Dani Pécs #44131 üzenetére
Jelenleg a legkiválóbb képmegjelenítő technológia az OLED. Persze az sem tökéletes, de összességében elmondható róla. Viszont ezt így nem lehet kijelenteni, mert bizony nagyon sokat számít a felhasználás módja. Az OLED ha tetszik ha nem hajlamos a képvisszamaradásra, persze csak akkor ha állandóan tévécsatornákat néz az ember ahol rengeteg statikus logó van. Vagy állandóan játék hud van a kijelzőn, esetleg monitornak használnád és a start menü mindig ott virít. Esti filmre egyértelműen OLED, meg úgy vegyes tartalomra, kicsit ez kicsit az. Ha többnyire háttérzajnak megy a tévé, akkor inkább LCD.
Aztán ott van a bődületes árkülönbség a tévék között. A 65XF9005 ~500k, a 75xf9005 ~800k míg a 65AF8 ~800k. Se a méret sem pedig az ár nem azonos, gyakorlatilag összehasonlíthatatlanok.
Egyértelműen le kellene írnod a tévézési szokásaidat, a kívánt képátlót és a hozzátartozó árcédulát. Enélkül nem lehet ajánlani semmit.
-
Dani Pécs
tag
Olvasgattam kicsit a teszteket, és az XF9005 szériát mindenhol elég jónak írják, és VA paneles.
Amik most jelenleg felmerültek:
65XF9005
75XF9005Valamint szemezgettem az OLED-del is:
65AF8Mivel 55W828-ról váltanék, gondolom az összes fenti komoly előrelépés.
Tudom, hogy két teljesen eltérő technológiáról van szó, de azért megkérdezem, hogy melyiket lenne érdemes megvenni?
Köszönöm!
-
WaterWave
veterán
masik usb-n a vezetek nelkuli billentyuzet adaptere van...
Ha radugom a pendriveot az usb2-re akkor meg behozza az explorert azt ha kiikszelem már szürkén van a menü...
De holnap lesz időm és okoskodom vele.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
mjani1172
addikt
válasz WaterWave #44127 üzenetére
Vedd ki a pendrive-ot. Kezd elölről és a legvégén dugd be, addig ne legyen benne. Akkor 3 másopercig aktív, és nem szürke.
Kerestem neked most is de nem találtam, pedig tényleg nemrég írta valaki.
Ha nem megy majd jön valaki aki tudja én sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
válasz mjani1172 #44126 üzenetére
3 másodperc alatt?
Ennek aktivnak kell lennie, ha rádugom az usb-t a tv érézkeli, tehát jó, de szürke a menü• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
Csatornalistát szeretném letölteni...
Eljutottam addig, hogy:
Beállítások > Csatornabeállítás > Digitális beállítások > Technikai beállítás > Program lista átvitele -> Exportálás.Az a baj, hogy a programlista átvitele szürke, nem tudok rámenni... Le van tiltva?
Nem vagyok képbeJha igen mielött.. Pendrive a tv-ben és próbáltam mindkét filerendszerrel formázni, és akkor is szürke marad.
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Quqesz
nagyúr
Használd egészséggel!
43917hsz-től volt ez tárgyalva. sztem nem fog kapcsolódni, ha nem látja. Bár én nem is erőltetném, inkább egy optikai v koax(az egyik komolyabb hifi boltban pl a koaxra jobban esküsznek).hát igen, bazi nagy dobozban vannak, de jól be vannak csomagolva, hogy ne sérüljenek. Jópárszor rakodják őket, míg a vevőhöz kerülnek, kell a védelem.
[ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
válasz Quqesz #44119 üzenetére
Köszi
Megvettem most este (végre), hazahoztam (mekkora doboza van már), viszont nem hajlandó a BT erősítőmhöz csatlakozni
A Redmi 3s prime-omnak is 4.1 BT-je van, A2DP-vel, az hajlandó, az összes laptop hajlandó, de a TV nem jeleníti meg, mint elérhető eszköz...Erre valakinek van ötlete, vagy törődjek bele?
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
Tudom, hogy nem ide való de csak megkérdezem. Mennyit lehet kérni egy használt de hibátlan kb. 7 éves Sony 40W4500 lcd tv-ért?
-
M43g
aktív tag
válasz Quqesz #44117 üzenetére
Köszi. Igazából erre gondoltam, a HDMI hanggal (is) még járatlan vagyok. a DD az csak 2.0, nem? A 2.0 részét tudom, hogy meg tudom oldani, csak a BT részével voltam bizonytalan. Igazából az 5.1 a kérdés inkább.
Baromira szeretem ezt az SMSL erősítőt, kár, hogy egyelőre nem találtam hasonlló minimalisztikus cuccot 5.1-re.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Szia.
Nekem optikaival van összekötve, kimegy a DD is ha olyan az adás. Azt még nem néztem meg, ha tvre hdmi-vel kimegy pl blurayről a DD,DTS azt továbbviszi-e az erősítőnek optikain(bluray-》tv-》erősítő). A tv gyorsmenüjében be lehet állítani, hova menjen a hang. Az egyik állapotban tv hangszóró+erősítő, a másikban csak erősítő. Ez optikai esetében van így, bt esetén nem tudom, de sztem ugyan ez.
A hdmi 8 csatornát visz át audióban.
Van sztereo kimenet(3.5 jack), a fejhallgató kimenet működik out kimenetként is(menüben kapcsolható füles/audio out). Ha veszel egy jack-sztereo rca kábelt működik, amit szerettél régen, de sztem nem lesz olyan minőségű.[ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
Sziasztok, félig off.
Még mindig nem az okosTV birtokában (ma vesem át, végül 8577 mellett döntöttünk) lenne a következő, újonc jellegű kérdés, többekközött SPDIF/TOSLINK és HDMI hanggal kapcsolatban:
- Ha párosítom a BT erősítővel a TV-t, akkor onnantól az erősítőre kötött hangfalon fog kijönni a hang, ugye?
- Vezetékkel a lehető legkevesebb analóg-digitális átalakítással szeretnék zenét hallgatni. D/A konverter nélkül olyan erősítőt kellene néznem, amin van HDMI bemenet, mert a HDMI-n az összes csatorna átfér? Vagy ott is csak 2.0?
- Tud valaki olyan jó minőségű hangot adó 5.1 digitális erősítőt ajánlani, aminek optikai/koax bemenete van (tehát kezeli a TV által ismert hangtömörítését)?Én visszasírom az RCA kimeneteket a TV-k hátulján
-
AL
addikt
válasz AdamMi #44102 üzenetére
Szia ! Azt még megpróbálhatnád, hogy közlöd velük : Te nem pénzt szeretnél, hanem vásárlási utalványt, amit náluk a Soncityben vásárolsz le. Ezzel nem éri kár őket, mert náluk költöd el a pénzt. Én is így csináltam. Nálam nem kötekedtek ( Lehet, hogy egy megértőbb Ügyfélszolgálatos volt ). Ebben az árkategóriában csak ez van VA : [link]
Ha esetleg tudsz még hozzátenni pénzt, akkor azt is mondjad nekik, hogy szívesen ráfizetsz, csak jobbat szeretnél. Hátha megértik és nem lesznek ilyen merevek. Lehet, hogy azért ragaszkodnak az eredeti álláspontjukhoz, mert úgy gondolják, hogy Te pénzt akarsz. 4K VA paneles is csak a 49XF8505 van, az most jóval drágább. Az Ügyfélszolgálatnál, van olyan részleg, hogy Panaszkezelés. Ha nem értesz valamivel egyet, akkor kérheted, hogy továbbítsák hozzájuk a panaszodat. Üdv. -
blakey
titán
Nem mindegy, hogy milyen csatornán van illetve még az is elképzelhető, hogy az IPv6-ot sem szereti.
-
hunaqua
addikt
válasz mjani1172 #44109 üzenetére
Szerintem meg evvel pont a "kicsit" védi.Megpróbál a legtovább elmenni,hogy ne kerüljön vissza a probléma a "kicsihez". Ezért ajánlgat minden sz@rt. Mert ott tovább szokott menni a gond,a visszatérítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz hunaqua #44107 üzenetére
Nem ezt mondtam.
Azt mondtam hogy áltálában nem a kereskedőn múlik a dolog, hanem a gyártó vagy esetleg az importőr hozzáállásán. Aki mndjuk a MM nek jóváírja a panaszt míg a kiskereskedőt elhajtja. (akit semmilyen törvény sem véd magyarországon, hiszen cég és nem fogyasztó)
A mm fellép úgy hogy megoldja erőből, a kiskereskedő meg nem tud.
Csak rajta csattan az ostor ha igaza van az ügyfélnek.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Dani Pécs #44096 üzenetére
Az a gond, hogy a két tévé nagyon más lévén az egyik LCD a másik meg OLED. Aztán ott van az XE94 amiből teljesen új nem hinném hogy van, inkább valami kiállított vagy újracsomagolt darab, ugyanis az 2017-es modell. OLED-et viszont elsősorban mozizásra ajánlott venni, de OLED témában inkább keresd fel az OLED topikot.
-
hunaqua
addikt
válasz mjani1172 #44106 üzenetére
Szerinted amennyiben fog mégis utalványt kapni (..és valószínű,hogy fog ha kitart) akkor a Sony City dalolva vissza fogja adni Neki a vételárat? Úgy legyen!
-
mjani1172
addikt
válasz hunaqua #44101 üzenetére
Ne haragudj de tévedésben vagy.Nem akartam vitát gerjeszteni csak gondoltam a tisztánlátás végett.
Pont hogy a Sony szarakodik.Ha már itt tartunk kicsit a minőségre is ráfeküdhetnének mert hullanak a dolgok rendesen.
A nagyokkal nem mer szemétkedni, de a kicsikkel minden aljas dolgot megcsinál.
Lásd pl Sony telefon vízálló garancia.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz AdamMi #44102 üzenetére
Ne hagyd magad! Mond meg,hogy refurbished sz@r nem kell!! Kéred az utalványt!
-
AdamMi
csendes tag
válasz hunaqua #44101 üzenetére
Hát én az elején reméltem egy normális ajanlatban, most már látom hiába. Ezt a we750-et ajánlották fel elsőre és azóta nekem kell bizonygatni, hogy nem jó, nem kérem, és kérem a pénzt vissza. Remélem hamar belátjak, hogy ők is jobban jarnak, ha nem folytatjuk tovább a szócséplést.
Lassan járj, tovább sétálsz!
-
hunaqua
addikt
válasz AdamMi #44099 üzenetére
Szinte biztos voltam benne. Az egész arról szól.hogy nem akarja vissza adni az akkor szerzett profitot. Nem a Sony szarozik ,az vissza adja boltnak azt az összeget amiért a bolt vette .A boltnak viszont a teljes összeget vissza kellene adni Neked.Azért akar rád sózni valami csere sz@rt,mert akkor nem kell vissza adnia az akkor szerzett 10-20%-ot. Ne fogadd el.
Nem küld a központ cserét,az elején közöltem,hogy nem kell! Utalványt küldjenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- PH! Darts
- Az Oppo is rápróbál a kompakt csúcskategóriára
- PHP programozás
- Vírusirtó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest