- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
lehet még kapni új 65-ös VA panelos tv-t?
-
törölt tag
Sziasztok. HD tévéműsor szebb egy 4k tévén mint egy FHD-n?
-
törölt tag
válasz taki01 #48539 üzenetére
Nekem ez van, gipszkarton falon az 55-ös tv-vel.
https://studioeszkozok.hu/lcd-es-plazma-tv-fali-tarto-falikonzol-32-55-colig-45kg-terhelhetoseggel-296 -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Celtis #47898 üzenetére
Aha, gondolom ez a digitális kimeneten van így.
Ez már meghaladja az én tudásomat, CEC meg bitfolyam...
Összekötöm,működik vagy sem.
Analóg kimenetet használva, a tv hangszórójának az erőssége jelenik meg a képernyőn, de mivel az ARC lekapcsolta a belső hangszórókat,így a kimenet erősségét jelzi. Ez ami biztos.
Mint írtam,ez nagy segítség nekem a "nagy" teljesítményű erősítőmhöz a kis hálószobába.
Majd jelzek,miket tud még. -
törölt tag
válasz Celtis #47892 üzenetére
Gondolom a digitális kimenetet is szabályozza,ha már automatikusan lekepcsolja a tv hangszóróit,és így szabályozható hang jön ki az ARC-on, ést azt a szabályozható hangot alakítja analóggá vagy hagyja digitálisan.
De majd kipróbálom ezt is, csak ahhoz a nappaliban szét kell húzkodnom a kábeleket,ott van csak digit bemenetes HM vas, ezt a hálóba vettem, a sztereo erősítőhöz. -
törölt tag
válasz Celtis #47883 üzenetére
https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Hdmi_arc_atalakito_hangatalakito_96236119.htm
Ezt vettem meg. Gondolom minden ARC kimenetes tv-n így működik. -
törölt tag
válasz Celtis #47728 üzenetére
Megjött az ARC Extractor, kipróbáltam.
Azt tudja, amit elvárok tőle.
HDMI ARC bemenetre kötöttem, egyszerre tud jönni ki a hang a fejhallgatón is, és RCA-n is.
Szóval vagy a sztereo erősítőn hallgatom, vagy csak egyszerűen kikapcsolom az erősítőt, és fejhallgatóval nézem tovább a műsort. Ez volt a lényeg a hálószobában. És a tv távirányítóval szabályozható a hangerő minden esetben.
Ég és föld hangminőségben a SCART kimenethez képest, ráadásul a SCART-on csak a tv hangja jön ki, így viszont a saját appok hangjai is. Youtube, videolejátszó, stb.
Szóval minden rendben.
Talán még van fenn a Jófogáson belőle, 4500 ft. postával együtt. Korrekt eladó, lehet előre utalni neki, ajánlom!😀 -
törölt tag
válasz Celtis #47714 üzenetére
Megrendeltem egyet. Ha az analóg kimenetet lehet szabályozni, az már csak hab a tortán. Bár kétségeim vannak effelől,mint lelkes amatőrként. Hiszen a Digitális jelet konvertálja át analóggá, és a digitális jel,az nem szabályozható.Magán a kütyün,meg nincs hangerőszabályozó... De lehet,hogy nem így van.
-
törölt tag
válasz Celtis #47709 üzenetére
Az extraktor!
Mert úgy szeretném használni,hogy a kütyüből RCA-n menne az erősítőbe, de közben a fejhallgató is be lenne dugva az extraktorba.( csak hogy ne kelljen ki-be dugdosni). És ha akarom az erősítő szól, ha meg kikapcsolom,akkor a füles.
A " TV ARC módba vált" ez hogyan? A HDMI kábel ha be van dugva a tv-be( ARC-ba ), akkor nem is szól a tv hangszórója? Este ezt kipróbálom, de eddig még csak a beállításokba láttam,hogy ki lehet választani,hogy a TV hangszóró vagy az audio rendszer adja a hangot. -
törölt tag
válasz Celtis #47702 üzenetére
Tulajdonképpen ami nekem van, eddig arra használtam,hogy a mini számítógépemből digitális hangot vegyek le.
Azaz, HDMI csatlakozója van,viszont nincs digit kimenete a számítógépnek.
Ezért gondoltam, hogy így működni fog.
Eddig jól működött, mind az Optikain, mind a 3.5 Jack csatlakozón jött ki a han,ha a számitógép volt rákötve.
ARC-ról viszon nem jön a hang.
Ezt az ARC Extractort azér kipróbálnám, mert akkor finomabban tudnám a hangerőt szabályozni, mert egy kis szobába lenne, ahol az erősítő egy TEAC H-500! :-) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz salapp #47187 üzenetére
Sziasztok!
55w809
Pc-ről HDMI kábelen megy a tévére a film, az erősítőbe (nincs rajta HDMI ) optikai kábelen a hang a tévéből.
Ha pl. HBO-t nézek, ott átkapcsolja az erősítőt, de a PC ről küldött filmnél nem. Valamiért nem engedi át a tv a hangot,csak sztereoban.
A "digitális hangkimenet" automatikusra van állítva.
Mi lehet még a gond?
Régebben működött, most pár napja csinálja.
Köszi -
törölt tag
válasz salapp #46707 üzenetére
Hát igen... Sajnos kevés lehetőség van arra,hogy akinek minden részlet nagyon számít, otthon kipróbálja a tv-t.
Én is több hétig gyűjtögettem itt az infót, többször elmentem megnézni MM-be és egyébb boltokba először. Nem bántam meg! Max. egy 65W80/70-re cserélném az 55W809-et! -
törölt tag
válasz blakey #46701 üzenetére
Én magamnak veszek tv-t! Beülök szembe vele,és élvezem a műsort. Lehet,hogy ha oldalról nézem,már fakóbb egy kicsit, de az nekem nem tv-zés. :-)
Csak álltalánosságban kérdeztem,hogy melyik az ajánlott típus most. Amíg nem lesz 4K tévéműsorból 20-30 csatorna legalább, addig úgy sem veszek másik tv-t. A barátomnak gyűjtöttem egy kis friss infót.
Rábeszélem erre: SONY KD-65XF9005BAEP
Köszi -
törölt tag
-
törölt tag
Melyik 65-ös Sony most a nagyon ajánlott típus?
Nem kell 4K, csak jó panel, és Android!
55W809 FHD van 3 db, de egy barátom újat akar,és 65 méretben.
Köszi -
törölt tag
Optikain kijön minden jel,viszont a Scart-RCA csatlakozónál csak a tv hangja. Ha Youtubot vagy a Kodin nézek valamit akkor nem.Hogyan tudnék analóg hangot kivenni a tv-ből? Sony W809C
-
törölt tag
válasz blakey #39559 üzenetére
Nekem 3 van. 1 55'-ös és 2 40'-es, 809c.
Az egyik kicsit még sosem láttam újraindulni, a másikat havonta egyszer.
A nagy volt hogy egynap 2x is, aztán meg pár hétig semmi.
Azt észrevettem,hogy nálam befolyásolta a HDMI ARC-ra kötött erősítő.
Amióta nem ott van, és az audió jelet Opticaival viszem vissza,nem bántja.
Most hogy lefrissült a 7-re még egyik sem csinálta. Bár az is érdekes,hogy 1 kicsi és 1 nagy már lefrissült,azok is különböző időpontokban, de a másik kicsinél hiába kerestetek frissítést,még a régit írja naprakésznek.
Ezzel együtt lehet élni szerintem.
Különben is a ti hibátok,hogy ilyen tv-ket vettem,mert ti beszéltetek rá korábban... :-)
Nem is kell másik... :-) -
törölt tag
Sziasztok!
55w 809c tévékre ma reggelre megjöttek a frissítések, 7.0-ra.
Van valami újítás-változás amivel érdemes foglalkozni, vagy marad olyan jó amilyen volt?
Köszi -
törölt tag
válasz ArthurShelby #38731 üzenetére
Maga a készülék( készülékek, 2 db 43W809, 1 db 55W809 ) hibátlanul üzemel. Néha egy kis Youtube, képernyőtükrözés mobilról,stb. Minden szépen megy rajta. A nagyra van kötve a sok dolog. Otthoni kamerarenszer,számítógép,házimozi erősítő. Mindegyikben kártya van, szinte csak HD műsorokat nézek. Valóban lassabb a csatornaváltás,mint régen mikor UPC STBox volt, de már megszoktam.
Egy kérdés, ezen van olyan funkció,hogy a jelenleg nézett és az előtte nézett csatorna között ide-oda léptessek? Van hogy egyszerre adnak két jó focimeccset... :-)Az újraindulás inkább az 55-ösnél gyakori, majd mindennapos. A 2 kicsinél egy hónapban egyszer-kétszer.
Már én is próbáltam mindent,az Androidon a VLC playeren kívül nincs más,csak amit nem lehet letörölni. -
törölt tag
55w809 mostanában megint rájött,hogy gyakran újraindul. Régen jártam itt, van erre valami új ötlet?
-
törölt tag
Valamiért a mi tv-inket meg sem említik...
Akkor mi egy magasabb kategória vagyunk!
http://index.hu/2017/karacsony/karacsony_teve_vasarlas/ -
-
törölt tag
55W809C mostanában elég soxor újraindul bekapcsolás után.
Lehet orvosolni ezt valamivel? Már frissítettem!!!
Köszi -
törölt tag
válasz Liberator24 #36827 üzenetére
Én is olyat keresek, de nem találok. 43" méretben.
-
törölt tag
válasz Liberator24 #36815 üzenetére
Tudsz eladó ilyen tv-t?
-
törölt tag
válasz Piftuka #36154 üzenetére
Igen,nekem is két tévé,kétféle módon.
De ahogy te is írtad, sok apró hibák ellenére a képminőség miatt nem is cserélnék, sokáig nem is fogok.( sőt vennék 43" méretben még egyet,ha találok.)
Sőt, egy év után,most először kipróbáltam a 3D-t is! Nem löttyent a kávé az ölembe, de azért jó! Inkább érdekes, mint hogy csak azt nézzek.
Ez az újraindulásos dolog nálam is előfordul, teljesen megmagyarázhatatlan időközönként.
Már arra is gondoltam,hogy a HDMI/ARC brfolyásolja, mert legtöbbször akkor fordult elő, mikor a tv bekapcsolása után, bekapcsoltam a házimozit.
De lehet,hogy csak beképzelem... -
törölt tag
válasz Piftuka #36138 üzenetére
Az 55W809C csak úgy indult el a telepítés,hogy a rendszert újraindítottam. A 40w756c kikapcsolt állapotban bedugtam a pendrive-ot, bekapcsolás után automatikusan elkezdett telepíteni. De a lényeg,hogy mindegyik megvan! :-) Kicsit mintha tényleg gyorsabb lenne a csatornák közti váltás. :-)
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #36062 üzenetére
Ma megjött a szemcsi, a Mallról rendeltem. Valóban az elemek le voltak merülve, de ,ár rákészültem,vettem bele előre. Este kipróbáltam,hát elég jó.... :-) Nem fogok minden filmet 3D-be nézni, de néha használom majd. De a legfőbb észrevételem,hogy az 55-ös tv kicsi a 3D-hez... :-) Itt még nincs az a hatás,hogy az öledbe folyik a kv... De érdekes a kép az biztos. A Múmiát, meg egy Tengeralatti filmbe néztem bele. De még a szemüveget is szokni kell... Köszi mégegyszer...
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #36057 üzenetére
Megrendeltem én is, köszi.
Milyen elem kell bele? -
törölt tag
-
törölt tag
kdl-W75 vagy kdl-W80 szériából 43-as méretben vennék tv-t.Csak ez a kettő érdekel,a színe nem fontos.
Van már 43-as és 55-ös itthon, szükség lenne még egyre, és inkább bevállalnék használtat ( netán újat :-) ) de ez bevált. -
törölt tag
Sziasztok!
55W809C mostanában többször csak úgy magától újraindul.
Valakinek ötlete? -
törölt tag
válasz K Norbi #35516 üzenetére
Te is bűnös voltál,mikor rábeszéltetek az 55W809 C-re... :-)
Most meg úgy "megfertőződtem", hogy csak ilyet akarok venni, csak kisebbet a hálószobámba.
Mivel a 3D nem kell, 755-ös is megteszi. Most találtam egy 1 éveset 100 pénzért, vagy egy javított 809-est a Sony szervízből..
Szerintem jövő héten valamelyik hozzám kerül!
VA panel..... Köszi :-) -
törölt tag
Sziasztok!
Itteni forum társak javaslatára vettem meg 1 éve az 55 W809 tévémet, ami igazán megfelel nekem mindenben.
Szeretnék venni egy ilyet, csak kisebb méretben, 43'-ast.
Valakinek ötlete,hogy hol lehet még ilyet kapni? Az sem baj ha nem 809, mert nincs szükségem a 3D-re.
Netán valaki nagyobbra váltana, az is érdekelne.
E-mail üzenetet előbb megkapok.
69pablotaxi@gmail.comKöszi
-
törölt tag
válasz hegylako01 #32088 üzenetére
Nekem csak,hogy az összes Sony készülékem (TV-k, telefonok,tabletek,hifi, ) hibátlanul működjenek,mint eddig is...
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #32023 üzenetére
Azért azt megnézném,hogy fekszel a MédiaMárktban egy tévé előtt próbaként.... :-)
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #32010 üzenetére
Még jó,hogy nem a 10 percel korábbi fényképet látjuk... :-)
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #31989 üzenetére
Én legalább 80 colost ajánlanék.... :-)
Ha neked fekve jó, akkor nézd úgy! A technikai paraméterekre biztos kapsz itt jótanácsokat, ( én is köszönöm, 55W809c-vettem itteni ajánlásra, amit nem bántam meg ), de minden egyébbre a saját kívánságaidat vedd figyelembe.
Szerintem.... -
törölt tag
-
törölt tag
Tegnap "megfogtam" az 55W809C médialejátszóját. Sem a Kodival, sem a VLC-vel nem tudtam léptetni a filmet. Simán az elejétől semmi gond, de ha bele akarok tekerni, azt nem bírja. A régebbi nem Androidos Sony-m,( KDL-40W605B ) meg el sem indítja. 1080-as filmeknél mire figyeljek,hogy ilyen ne forduljon elő?
A Youtubról letöltött 4K filmeket simán viszi még a régebbi is![moderálva]
Warezt hanyagold a fórum területén!
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Külső meghajtón levő Flac zenét mivel tudom lejátszani? A Kodi nem viszi.
-
törölt tag
Hol találom a távirányíton a kedvenceket, amit a mobilon beállítottam a SideView programmal?
-
törölt tag
Lehet,hogy nem voltam egyértelmű...
Eddig UPC Direct volt, azzal tudtam felvenni a beltérivel.Phillips volt, bár csak HD Ready!
Most kábel tv-n jön a műsor, a szolgáltató( PRTELEKOM ) adott kártyát, amit a tv-be rakott,így a kódolt adásokat is lehet fogni. ( HBO MAXPACK, Stb. )
Így most elég lassú a csatornaváltás.
Ezért kérdeztem a saját SET-TOP-BOX-os megoldást.
Sajnos elég korlátozott az időm,ezért gondoltam a felvételes megoldáson.
Bár ahogyan itt leírtátok,lehet jobbanjárnék egy kis erős laptoppal,és amiről lemaradok, azt lehúzom és megnézem. -
törölt tag
Most szembesültem,hogy valoban lassú a csatornaváltás a kábeltévével. (eddig UPC Direct volt)
Lehet,hogy jobban járnék egy saját settop-box-al,és abba raknám a szolgáltató CAM+kártyá-ját?
Estleg egy jobb fajta Set-top-box, amihez lehet külső-vagy belső HDD-t csatlakoztatni, akkor tudnék felvenni műsor kikapcsolt tv mellett is? -
törölt tag
Valaki használ mobilt a tv irányításához? 55W809v
-
törölt tag
55w809c tévével hogy lehet keresni a Youtube alkalmazásban? Nincs mikrofonos távirányítóm...
-
törölt tag
55 W809c tévémbe a UPC tányéros helyett, kábeltévét használok.
Melyik a legjobb módja a csatornalista szerkesztéséhez?
Mondjuk az első helyekre raknám a hd csatornákat, aztán utána a fontosabbakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest