Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Nagyon még nem halt le senkinek az oreotol (legalábbis az itt olvashatók alapján). De olvass vissza, európában tegnap reggel óta érhető el, szóval még friss meleg, ropogós.
"Mostmár az úgynevezett "kép a képben" is használható"
Ez azért erős túlzás.
Nézek egy TV adót, kiválasztom a képaképben-t, bejön a home screen, ott kiválasztom a HDMI bemenetet (vagy Youtube-t, mindegy), eltűnik a kis kép, és csak az újonnan kiválasztott marad meg.
Ugyanígy visszafelé is csak 1 marad meg.
Nem értem. Korábbi, 2010-es Samu TV-men is normálisan működött a PIP, azt is tudtam szabályozni, hogy a hangot melyik forrásból jelenítse meg.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
..a fogyasztói társadalomnak az érvekhez semmi köze.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
El Gringo
senior tag
-
Geza26
senior tag
Akkor is nagyokat pislogok amikor írja valaki, hogy milyen szörnyű, hogy csatornaváltáskor 3 másodpercet várni kell! Mekkora próbléma ... Afrikában nincs étel meg ivóvíz, de nekem a rossz, mert várnom kell 1 másodperccel többet, mint eddig. Tudom, hogy nem ott lakunk, de akkor is ...
Géza
-
vlevi
nagyúr
"az alkalmazásokat zárja be azután, hogy kilépsz belőlük."
Az se egy csodaszer.
Én próbából megcsináltam, elsőre fürgébbnek tűnt tőle a rendszer, de aztán valójában mégsem.
Ráadásul mindíg mindent "elfelejtett". Mivel ilyenkor valóban bezárja pl. a videólejátszó alkalmazást, ezért újra be kellett mászkálni a NAS-on a film könyvtár legaljára, ahol a filmjeim vannak.
Én inkább azt vettem észre, hogy a Bravia Sync kikapcsolása megoldotta a stabilitási problémáimat. Mivel 2 eszközöm van a TV-re kötve HDMI-n, de egyik sem tudja a CEC-t, ezért felesleges, hogy bekapcsolva legyen. És most, kb 2 napja, nem kellett újraindítani a TV-t. Eddig naponta többször újra kellett. Remélem nem csak bebeszélem magamnak, hogy megoldódott..."profi1 módba inkább sárgás a fehér."
Nem tudom, hogy melyik TV-n mennyire mások ezek az alapbeállítások, de az XE85-n a normál az ugyanúgy, ahogy neked, egy kicsit kékes fehér. Fehérnek fehér, de már bántja a szememet, pár perc nézés után. A meleg beállítás egy nagyon kicsit sárgásabb, de ezt szinte csak akkor látod, ha fehér képet nézel, és váltogatsz a két színbeállítás között. A profi1, és főleg a profi2 valami irgalmatlan sárgásbarna trutyit húz rá a képre. Nem tudom miért, de még az is előfordulhat, hogy ezt a két beállítást arra hagyták meg, hogy aki kalibráltatni akarja a kijelzőt, annak is legyen kétféle egyéb színprofil, amit szabadon állíthat.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Nálam sajnos már nem megy az sem. Pár napja még csatlakozott,most már nem is csatlakozik. Ma reggel kb 3 órát szórakoztam vele, egyszer csatlakozott, majd szétkapcsolt, és soha többet.
Újraindítottam, a telefont is, többször is , wifi direct ki - wifi direct be egyszerűen semmi.
Nem tudom mi lenne (persze nem hiszem, hogy ilyesmit csinálnék) ha azt mondanám ez így nem ok, ez a funkció nem valódi, kérem vissza a lóvét.
Lehet ,hogy másnak működik,de nekem nem.[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
Sajnos a tv-vel lesz gond, nem a hbo-val.
Úgy látom ezek a dolgok elég gyengén muzsikálnak itt a Sony-nál, nálam is akadozik a képenyőtükrözés (kb 3 mp után kilép) és a castolás is. A régi samsungal hibátlanul megy, itt még a fotók nézegetése sem megoldott, annyira akad hogy az szánalmas.A videorol nem is beszélek.[ Szerkesztve ]
-
q2w3
senior tag
A különbség hogy tükrözésnél a telefon küldi ki a képet ami kétszer torzul plusz melegíti/meríti a telefont, míg castolásnál csak adsz egy internetes elérést a tv-nek ami streameli netről a videót és onnantóp nem is kell a telefon. Ég és föld a két megoldás között a különbség.
-
vlevi
nagyúr
androidos okostv is még inkább csak egy parasztvakítás.
Azért az, mert nem jött be a Google azon számítása, hogy majd minden gyarto azonnal Android TV platformra fog átállni.
Amúgy szerintem mindegyik okkstv platform paraszt vakitas. Legalábbis, amíg a hagyományos TV nezesre használod a Tv-t.
Néhány olyan funkciója van csak az okos Tv-knek, amit rendszeresen használok, de pl a 30evvel ezelőtti tv nem tudott.
Oké, analóg helyett digitálisan jön az adás, tud felvenni, hálózati videót lejátszani, youtube, és kb ennyi. Esetleg még a streaming szolgáltatás szoba jöhet, de az összes többi az felesleges, szerintem. -
vlevi
nagyúr
Jól látod, a telefonok már nagyon régóta alapból tartalmazzák a chromecastot, képernőtükrözést. Az én tabletemen 5-ös droid van, és már azzal is lehet képernyőt tükrözni.
Youtube app-ból pedig ki lehet küldeni a TV-re a képet, tehát a YT-ból nem kell a teljes képernyőt küldeni, csak a YT app lejátszás megy át. Ugyanezt tudja a UPC appja is.
Azonban rohadjon meg a befőttje annak, aki ezeket a TV-s alkalmazásokat (Horizon Go, RTL most, ésatöbbi) nem csinálja meg Android TV kompatibilissé. Jó, tudom, ezek inkább arra valók, hogy bárhol nézhesd mobilon, de ott van ellenpéldaként a Redbull TV alkalmazás, ami szinte mindenen fut. Még képcsöves TV-n is... -
vlevi
nagyúr
Nem kell ehhez az origót olvasni, házon belül is megjelent már a hír.
[link]
Sajnos a telefonok is ilyenek. Irgalmatlan mértékben nőnek az alkalmazások méretei, néhány éve még elfogadhatónak számított a 4Giga belső tárhely, 1giga memória. El lehetett vele lenni.
Ma már a 16giga belső tárhely is hamar bedugul, csak az alkalmazásoktól.
Némelyik google frissítés (pl. gmail, youtube, chrome) 50-60megabyte méretű. Úgy foglalnak egy 2-300mega helyeket a belső tárhelyen, hogy abban még adat nem is nagyon van.
Én is kíváncsi leszek, hogy a 2017-es TV-m meddig fogja kapni a frissítéseket, és meddig fogja bírni. mármint, szoftveresen.Androidon talán nem annyira gyászos a helyzet, mint a többi, főleg régebbi okos tv platformon, mert pl. a samunál tényleg tünedeznek el az alkalmazások. Az 5 éves Samu TV-n pl. már nincs meg a Youtube, meg ilyenek. És ott az sem megoldás, hogy letiltod a frissítéseket, mert egyszercsak nem lesz képes működni pl. a Youtube, és akkor semmit nem érsz vele, ha ott van, csak nem indul el. És azt hiszem, a régebbi samu okostévé rendszerekben nem is úgy van, hogy fw frissítések vannak, hanem csak úgy egyszercsak lekapja a menüből a YT alkalmazást. Vagy akármelyik másikat, aminek pl. lejárt a licensze. Az én korábbi Samu TV-mben pl. volt egy ideig google naptár, térkép, ésatöbbi. Aztán el-eltünedeztek. A youtube pedig sosem volt rajta igazán használható, mert pl. bejelentkezni nem nagyon lehetett bele, emiatt nem láttam a feliratkozásaimat, nem tudott talán még HD minőséget sem, szóval az tényleg csak egy demó dolog volt, hogy akár mehetne rajta a YT is. De aztán az az app is eltűnt róla. Mondjuk azzal a TV-vel nem okoskodtam sose semmit, mert volt mögötte egy Androidos TV box, azon pedig minden ment, ami egy átlag androidos telefonon is futott.
-
blakey
titán
Mai világban ez nem akadály, email és kész. Keresőbe beírva több lehetőséget találsz korábbi írásokból.
[ Szerkesztve ]
BÚÉK! - *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
lasse001
senior tag
https://m.apkpure.com/tv-go/hu.telekom.tvgo
Én innen szedtem
-
vlevi
nagyúr
Nekem egy idő után abbahagyja a vinyó pörgetését.
Egyébként egyetértek veled, tényleg hülyén van megoldva.
Asszem a droidos telefonon, tabletek 110%-a úgy működik, hogy, ha hosszan nyomod a kikapcs gombot, akkor megkérdezi, hogy teljesen leállni, vagy újraindulni akarsz-é?
Nos, hát SCNY-nál (de lehet, hogy a Google Android TV rendszer alapból ilyen) úgy gondolták, ez a fícsör hülyeség, jó lesz az kérdés nélkül újraindítani.
Pedig éjszakára, sőt, akár napközben is, amikor nem vagyok ottnon, én is kikapcsolnám, és nem zavarna, hogy 2-3 perc a teljes bootolási idő.
Most nincs előttem a TV menüje, de, mintha a beállításokban lenne leállítás. Vagy rosszul emléxem, és ott is csak újraindításra van lehetőség???
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Konteó topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest