-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew801
tag
Sziasztok!
Alzáról érdemes vásárolni? A többi oldalhoz képes (MM, Edigital) jóval olcsóbb. Lehet venni plusz garanciát rá hivatalos Sony boltban vagy az majd csak később derül ki sorozatszám alapján?
Valakinek van tapasztalata a TV-vel? Szüleimnek lesz, nagyrészt TV-t néznek rajta, meg filmeket, amiket letöltök Nekik.
-
salapp
addikt
MM, KD-55XF9005: 323.000,-
[link]Ha nem lennék 49"-ra kárhoztatva, húznám be azonnal.
Nem tudom, lesz-e még idén hasonló áron, vagy esetleg adnak-e hozzá grátisz 5 év gondoskodást.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
pinnacle
nagyúr
válasz Chosen #42496 üzenetére
49"-ben talán ez a legjobb. Azt nem tudom, hogy játékra is jó a VA panel.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Játékra 49-55” méretben 150-200k körül mik az ajánlott modellek mostanság?
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Családtagnak TV-t kéne vennem, 32-43 col közötti méretben. Sztem felesleges a 4K, csak kábeltévé nézésre használja, meg ez a méret se nagy. Mi ebben a kategóriában a befutó?KDL-43WF660 találtam első körben. Köszi előre is.
-
SeLe
tag
válasz pinnacle #42491 üzenetére
Szériaszámmal kérdeztem és az esetemben érvényesíthető a hazai 2+3 év garancia kiterjesztés.
Az eMAG válasza a kérdésemre a következő."Az eMAG által forgalmazott termékek általában forgalmazói/bolti garanciával rendelkeznek, amelyekre háztól-házig garanciát is biztosítunk. Bizonyos termékek esetében a gyártó biztosítja a jótállást, ez az adott termék adatlapján külön feltüntetésre kerül."
-
pinnacle
nagyúr
-
ArGab
őstag
-
AL
addikt
Szia ! Akkor rosszul tudtam. Az MM - ben biztos, hogy nem lehet . Ott személyesen próbáltam a vásárlást követő 3. napon a Pana tévémre és nem lehetett biztosítást, csak + 3 évet.
A mellékelt szövegedből Én úgy értelmezem, hogy csak a garancia kiterjesztést lehet 360 napig, vagy rosszul látom ? Üdv.[ Szerkesztve ]
-
SeLe
tag
Hátha érdekel még valakit,
A múlt heti kedvező ár miatt azt hiszem elég sokan vásároltunk XF9005B TV-t.
Az eMAG-os garancia hosszabbítás mellett (2+1 ill. 2+2 év) itthon is megvásárolható a garancia kiterjesztés (2+3 év). -
AL
addikt
válasz DeTomaso #42476 üzenetére
Szia ! Nem átverés. Ha van náluk szolgáltatásod és 2 év hűségidőt válalsz ennyiért kapod és részletre is lehet. Ez nem ujdonság régóta így van. Korábban a telefonokkal kezdődött, most már évek óta tévét, hangprojektort és sok egyéb terméket adnak kedvezményesen, ha az ügyfelük vagy. Amikor ez a Sony megjelent a Telekom és az üzletek ára között 100 ezer volt a különbség. Üdv.
-
Ronam
addikt
(#42476) DeTomaso:
Ha elofizeto vagy, vagy szeretnel esetleg lenni, akkor kerul ennyibe. Ha nincs elofizetesed, akkor 167640 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Na ma tudtam kicsit játszani a TV-n és érdekes dolgot tapasztaltam.
Windows 10 PC, GOW4, 4k felbontás rákötve a TV 2-es HDMI portjára és különböző időközönként elveszti egy-egy másodpercre a jelet. Ilyenkor mindig kiírha hogy HDMI 3 meg hogy stereo meg a felbontást. Van hogy percekig nem csinálja meg olyan is hogy egy percen belül 3x. Roppant idegesítő volt. Valaki találkozott ilyesmivel?
A GOW4-ben be lehet állítani a dinamikus felbontás kezelést, de ellenőriztam és ki van az kapcsolva, az nem csinálhatja. Meg amúgy is mindig ugyanazt a 4k felbontást írja ki a TV.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
WaterWave
veterán
egy fali aljzatba van bedugva vagy olyan hosszabbitóra van kötve a tv- ami négyes vagy hatos, és amin az összes aljzat foglalt?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
memphis88
csendes tag
válasz ozzy711 #42460 üzenetére
Hali. Tv vásárlás előtt állok és néhány hete olvasom a csoportot. Ajánlottad az rtings oldalt. Ezen az oldalon a best 55" menüben a sony XBR55X900F-ről se magyar se német oldalon nem találok semit. Csak amerikai modelleket tesztelnek?? Van esetleg európai megfelelője??
-
TCr
veterán
válasz PrinceHerceg #42466 üzenetére
Ez a jelenség nálam is megvan áramszünet esetén.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
ozzy711
őstag
Maxra a fényerőt? Mondjuk felkapcsolt villanynál más lehet a helyzet, de a tv-zés sötétben az igazi ( gondolom nem mondok ezzel újat, de egy kis lámpa azért nem árt ).
Vertical banding: Fentebb már írtam a focimeccsekkel kapcsolatban. Ez azért nem olyan kis probléma szerintem sem, engem baromira zavart még palzmánál is amikor a kameramozgásnál "sávosodott a fű"( nem a pályán lévő vonalakra gondolok ), na ez a Sony-nál egyáltalán nincs jelen.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz ozzy711 #42461 üzenetére
Este még berakok valami csillagos éjszakai égboltot és ha az is ok akkor zárom magamban ezt a témát.
Nálunk felkapcsolt villanynál hófehér falak mellett megy a TV szóval én alapból maxra állítottam a fényerőt minden forrásnál de lehet játszok majd még azzal is
Ja és én is visszamondtam az OLED-et mert eredetileg az volt a kiszemelt az első VA-s bukta után (TCL), csak nem tudtam erről a panelelhasználódásról meg vertical bandingről meg beégésről.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
ozzy711
őstag
Igen, pl. a csatornaváltásokkor is látszik rövid időre, de ez abszolút nem zavaró számomra. Pc-n való használatkor, mikor zenét hallgatok és bekapcsol a képernyővédő ( egységes fekete ), egyből elsötétül, semmi felhő. Számomra elfogadható kompromisszum, ahhoz képest, hogy az olednél állandóan azt kéne figyelnem, mikor maradt ott pl. az eurosport felirat a sarokban. ( sokat tv-zek )
Más: Kipróbáltam a fényérzékelőt kikapcsolva. A sötétités beállítások maxon, így is gyakorlatilag 0, azaz nulla fényerőnél jött az, hogy most oké, így el tudom fogadni ( az xtreme dimamic kikapcsolva így is ).
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz Gaborka30 #42457 üzenetére
Ezt így nem egyszerű megfogalmazni. A 9005-ös egy top lcd tv, a másik egy erős középkategória. Az rtings-ben olvashatsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Azt vettem még észre hogy igazából akkor látom csak a felhősödést amikor pl youtube kliens tölt be (kb 5mp) vagy ha pl youtube-ról elindítok egy videót és akkor abban a kb 2mp-es szünetben.
Viszont ha beteszek pl egy black screen test videót akkor csont fekete lesz egyből a kijelző.
Szóval ha már tudja definiálni a tartalmat (TV, video, video HDR) és alkalmazza az adott tartalomra a beállításokat akkor nincs gond, csak akkor jelentkezik a felhősödés amikor nem definiált tartalom látható a TV-n (pl youtube kliens betöltés).A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
hunaqua
addikt
Igen volt.Így kezdődött ,azután egyszer már az sem segített.Cserélték benne az elektronikát.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Hyena
senior tag
Immar 2. alkalom (kb fel ev alatt), hogy Sony 65XE9305 tipusu tvnket hazaerkezes utan nem tudom bekapcsolni, azaz allt fel napot kikapcsolva es nem reagal a tavkapcsolora.
A tavkapcsolo mukodik jol, valahogy a tv van lefagyva mely allapotbol csak a konnektorbol valo kihuzas hozza vissza az elok koze.
Volt mar masnak is ilyen problemaja androidos tvvel?harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
Chris82
senior tag
válasz ArthurShelby #42452 üzenetére
Köszi, akkor majd kipróbálom
-
junior11
veterán
válasz ArthurShelby #42452 üzenetére
Nemcsak a Sony tévéket.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
-
a2d2
addikt
Köszi!
Na most leültem kicsit a TV elé és én meg azt vettem észre hogy a local dimming az ami közepes és magas álláson eltünteti a felhősödést. A másik kettőnél azt vettem észre hogy nem nagyon befolyásolja.
A másik amit észrevettem hogy ma az összes youtube videót lejátszotta akadás nélkül. Nem tudom mi volt tegnap.
Amúgy eléggé tetszik az egész családnak szóval maradni fog.
-
Joshi
titán
Nálam az A1-nél még tavaly x-tended dinamic range néven futott az a beállítás, ami mostanra Csúcsfény lett. Ugyan úgy 3 állás lehetséges (alacsony, közepes, magas). Kalibrálásnál a közepes volt jó, mert különben nagyon szélsőséges értékeket kellett beállítani a fényerőn ahhoz, hogy elérjem a 120cd/m² értéket. Persze OLED más mivel nincs külön háttérvilágítás, de az x-tended dinamic range LCD-nél is hasonlót jelent.
Egyébként minden képjavítót kapcsolj ki és próbáld úgy, esetleg keress egy Rtings kalibrálós tesztet és nézd meg hogy ott mivel érték el a kiváló képminőséget.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
A HDR beállításokat (ebbe tartozik a színtér is) szigorúan automatán hagyni!!!
A tévé automatán vált HDR módra, ha HDR-es tartalmat kap.
Ha manuálisan állítod (SDR tartalomra HDR megjelenítést erőszakolsz) annak az lesz az eredménye, amit láttál, ocsmány kép túlszaturált színekkel.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
a2d2
addikt
válasz ozzy711 #42443 üzenetére
Nekem meg pont hogy az advanced contrast enhancer nem jött be (kimerevített képen néztem egy pirosruhás nőt és full sötétbordó lett a ruha és elvesztek a részletek is). De ha eltünteti a felhőt akkor mindenképp benyomom alacsony állásra.
Én ezt a fényérzékelőt is kikapcsoltam.Amiben még nem vagyok biztos az a színtér beállítása. Alapban auto-n van de nem értem miért nem jó az ha BT.2020-ra állítom. Eléggé megváltoztatja az egész kép színvilágát, lehet jobb úgy beállítani a TV-t hogy ez be van kapcsolva és akkor egy viszonylag fix képet kap az ember különböző források esetén is.
Ezt ti hogy használjátok?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
ozzy711
őstag
Az x-tended dinamic range-ről beszélsz? Az brutálisan kiemeli a fehér részeket még az alacsony beállításnál is.
Én kikapcsoltam egy idő után annyira ultra brutál volt a fehér.
Viszont javasolom, hogy a feketeszint beállításánál ( azt hiszem három beállítás az xtended-en kívül ) bátran állítsd mindegyiket magasra ( kontraszt javítás stb. ) és a feketeszint beállítását pedig izlésed szerint állítsd be. Nekem 40-50 között tűnik optimálisnak ( attól függően, milyen részletességgel akarod a sötét részeket látni ).
Érdemes a kontrasztot is kicsit visszavenni a maxról ( nekem 85 körül van ). A fényerő 20 körül tűnik optimálisnak.A képmódot cinema pro-ról indítottam, azokat állítottam át.
A fenti beállításokkal garantáltan egy felhő sem lesz, szuper feketével és kontraszttal! Én már 3 hete próbálkozok, de most ez jónak tűnik.
Ja és használom a "fényézékelő szenzort" ( az eco mód vagy mi ) is, mert anélkül kisüti a szemem a tv.[ Szerkesztve ]
-
-
a2d2
addikt
válasz Prophyte #42436 üzenetére
Egy Samsung MS6500-at vettem 75e-ért szintén emagon (de van Euronicsben is ennyiért). Ennyit szerintem megért. TV-vel úgy néz ki hogy összhangban van, kivéve ezt az automatikus lekapcsolást x idő némaság után.
@TCr: húú, nagyon reménykedek most ebben mert nálam az tuti ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz WaterWave #42438 üzenetére
"Speciális kontrasztjavítás: Közepes"
Igen, erre gondoltam, nem jól tudtam fejből.
Nálam alacsonyra van téve, mert közepes értéken PS4 játék közben látok némi villogást.
Már a kikapcsolt és az alacsony értékek között is jelentős különbség van "bevilágítás" szempontjából.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
WaterWave
veterán
Nekem ott olyan hogy:
Speciális kontrasztjavítás: Közepes
Automatikus helyi képhalványítás: közepes
Dnyamic Range: közepes• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Prophyte
tag
Szia
Lassulást én sem tapasztaltam a 4K videoknál (UPC van nálunk), kábelesen van összekötve.
Android 8 elvileg lesz, egy kolléga írta fentebb, hogy ausztrál oldalon nyilatkozta valaki, hogy az utolsó negyedévben lesz, de ha átcsúszik jövőre nem zavar, nálam nincs lassulás jelenleg.
A felhősödésre ráfekszem este, mert szombat este óta nem sokat ment, de én kapásból a ratings beállításait állítottam be: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f/settings
Nem tűnt fel nekem, de este ránézek én is.Milyen hangprojektort használsz?
-
WaterWave
veterán
-
a2d2
addikt
válasz WaterWave #42430 üzenetére
Köszi!
Amúgy a sarkokban nem egyenletes, nem a sarokban Falon van fent.@TcR: Köszi, valóban ki van kapcsolva két kontrasztjavító technológia is mert nagy torzulásokat tapasztaltam a képen a használatukkor. Egyedül a local dimming van bekapcsolva és az azzal összefüggő valami extended nevű (most nincs előttem). Délután ezzel kezdem.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Nos:
Tápkábel rendben van, de akkor negatívum ha nem tudod megoldani a bekötést.. Én is megoldottam, és nálad is sikerült..
Android 8 hamarosan érkezik, de inkább január lesz ebből.
Youtube videoknál nem tapasztaltam ilyet, se wifin, se cat5e kábellel, most kábellel van összekötve, meg se röccen. Én sztem nálad lehet valami, vagy router vagy hálózati gond mikor játszottad.
Ilyen tv-hez illik sztem egy 4k képes lejátszót vásárolni, a beépített se rossz, de pl egy HiMedia q10 pro-t megizzasztani se tudsz, akármilyen formátum legyen rajta vagy hang.
Mikrofonnál nem tapasztaltam gyengeséget.
Sarokban abszolút hűlyeség, én még mindig vallom azt, hogy aki ilyen kaliberű tv-t vesz azt illik felrakni a falra, ha nem tudja, akkor meg oldja meg. (tehát tv állvány az vissza dobozba)
Hangprojectornál sztem meg a projector beállításában ha van ilyen kellene okoskodni, akár megnézni van-e auto állása, mert pl nálam a sub olyan, ha nem kap jelet 15 percig akkor lekapcsol, de amint jel van felkapcsol.Használd egészséggel
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Megjött tegnap az 55XF9005-ös TV, este tudtam nekiállni csak az összerakásnak meg tesztelésnek. Pár hete volt nálam egy TCL 55DC760-as kb 2/3 áron, azzal tudom összehasonlítani.
Pozitívumok:
- Sokkal stabilabb a rendszer. TCL-t azért küldtem vissza mert 2 hét alatt több hibát produkált mint az LG-m 6 év alatt. Ezt egyelőre nem sikerült kiakasztanom, egyszer sem volt újraindulás meg ilyenek.
- Sokkal jobb a kép, a fehérszint, a színek, a mozgás, ...
- Működőképes hbbtv.
- exFAT-ot és NTFS-is benyeli a beépített lejátszója .TCL-nél a beépített csak NTFS-t kezelt (a rajta futó Kodi pedig exFAT-ot, érdekes volt) nekem meg az összes pendrive-om exFAT-ra van formázva PC-Android boxok miatt).
- Jobb betekintési szög (TCL nagyon gyatra volt ilyen téren)Negatívumok (hátha tudtok valamelyikre megoldást):
- Beépített tápkábel! Nagy mínusz pont a Sony tervezőmérnökeinek! Most komolyan, ennyire nem szivatott még meg egy gyártó sem, nem tértem napirendre felette. (Fali konzol van kiépítve alatta falba épített csatornával, ahol már az összes kábel át volt húzva, köztük a szokásos lecsatolható tápkábel is. Szerencsére összekötve a két kábelt be tudtam húzni a dugvillás kábelt a másikkal, de éppen hogy átfért és éppen hogy elgendő volt a hossza).
- Android 7 van rajta és azt írja hogy naprakész, nem található frissítés (TCL-nél 8-ra lehetett első bekapcsolás után frissíteni).
- Youtube 4k videók szaggatnak (nem mindegyik). Ugyanazokat néztem mint a TCL-en ugyanazzal a LAN kábellel. Arra gondolok hogy rosszul van beállítva valami buffer beállítás vagy gyenge a LAN adapter benne. Ma este kipróbálom AC-s WIFI-vel hogy mit szól hozzá.
- Felhős! De nagyon. Ez a legbosszantóbb eddig. Csont fekete részeknél elsírom magam. Említettek más fórumokon valami mikroszálas áttörölgetést, ez hogy működik?
- Sarkokban nem az igazi a homogenitás, ezen kívül egyszínű háttérnél erősebb vibrálást tapasztaltam (de simán lehet hogy valami képjavító funkció okozta).
- Mintha a mikrofon gyengébb minőségű lenne, vagy nem tudom, TCL után többet hibázik a hangfelismerés, de ezt majd még tesztelem, lehet csak sok háttérzaj volt.
- Viszi a H265-öt (pl 22GB-os Sully 4k HDR baromi jól néz ki rajta), viszi a 10 bites HEVC jellyfish demókat (120-ast szépen viszi, kipróbáltam még a 300-asat az már szaggatott), de pl a 9GB-os h265-os hevc Hotel Transylvania 3-at visszautasítja. Majd felrakom SPMC-t de ott meg a 10 bites megjelenítés lesz a gondja ha jól sejtem.
- Aláraktam egy hangprojektort HDMI ARC-al és az a problémám hogy ha x percig nem kap hangot akkor lekapcsol a hangprojektor és átvált a TV beépített hangszórójára a hang. Ilyemsit kerestem hogy valami nem hallható folyamatos jelet tud-e küldeni ami ébren tartja a hangprojektort de nem találtam elsőre.Na ennyi volt az első pár óra termése, majd még tesztelem ezerrel.
-
Zeki
nagyúr
válasz Pickle Rick #42424 üzenetére
HBO GO már csak a tizen oprendszeres Samsung tv-ken támogatott. Androidos tv-n is csak kodin keresztül trükközve.
-
Szbtms
csendes tag
Sziasztok!
Felmerült bennem pár kérdés egy KD-49XF8505-ös TV-vel kapcsolatban:
1. Az normális, hogy a saját állványán egy kicsit hátrafele dől a TV?
2. Valaki tud arra megoldást (akár külön programmal), hogy ha DLNA-n keresztül nézek egy sorozatot, akkor ne kelljen a következő részt manuálisan elindítanom, hanem a mappában lévő következő részt automatikusan indítsa el?
3. Ez lehet, hogy inkább DIGI topic lesz, de megpróbálom itt is: nincs sem beltéri, sem kártya, csak a kábel megy a TV-be. Meg is találja a csatornákat, viszont nem a megszokott sorrendben. Pl. az HBO-k vannak az első 3-4 helyen, de azok sem egymás után következnek, amiknek van SD és HD változata is. A UPC-nél (bár az kártyás megoldás volt) meg lehetett adni egy hálózati azonosítót, és akkor a UPC saját csatorna sorrendjét állította be. A DIGI oldalán is találtam egy olyat, hogy a hálózati azonosító a "többi városban: 1001". Ezt meg is tudom adni, de így nem talál egy csatornát sem.
4. Korábban egy XE8005-ös TV-m volt, az 50 Hz-es (Motionflow-val 200 Hz), a mostani pedig 100 Hz (Motionflow-val 800 Hz), de nem igazán látok különbséget. Igaz, nincs egymás mellett a kettő, így csak emlékezetből mondom. TV adásnál, pl focimeccsnél is kéne látnom, hogy nem "mosódik el" a fű, ha mozog a kamera, vagy ez nem is igazán erről szól? Inkább a labda mozgása, ha már a focit említettem?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok.
Sony KDL42-W650A-tvre lehet telepiteni HBO Go-t (Smart App)? Vagy tul buta hozza szegeny?
• XBL: Uborka Rick • PSN: Uborka_Rick • Steam: Pickle Rick • Battle.net: UborkaRick
-
WaterWave
veterán
válasz ozzy711 #42420 üzenetére
Én a kistestvérén (49") játszom és hát nem kell ecsetelni, hogy arra is briliáns. 4K pazar.
-
ozzy711
őstag
Én is beszálltam egy 65XF9005-el. Most néhány heti ismerkedés után az a meglátásom, hogy nagyon ráfeküdtek a megfelelő fekete szintre ( 3 vagy 4 féle beállítás is van a feketéhez ), ami csak tök sötétben teljesen fekete képernyőnél ( pc-nél fekete képernyő-kimélőnél ) látszik kicsit világosabbnak, de egy kis háttérként bekapcsolt lámpánál már észrevehetetlen.
Az rtings teszten a sarkokban látható kissé sötét foltok láthatók, de csak homogén felületen és ott sem igazán zavar, mert nem a sarkokat szoktam bámulni ( csak azért vettem észre, mert tudtam mit keressek ).
Ez a tv nem a feketében nyújt igazán nagyot ( persze viszonyítás kérdése ), hanem a fehérben.
Ez valami őrület, hogy egy normál tv nézés közben ( alapvetően nem túlzott beállításokkal ), mikor pl. egy reklámban fehér felület van, akkor majdnem kijött a nem létező epilepsziám .
Emellett a sötét részek is megfelelőek maradnak, tehát ezt nem úgy éri el, hogy általánosan megemeli a fényerőt.
A rting-es 5-6000-es kontraszt valóban látható, ami nekem bőven vállalható.
Hdr ( 4 k-s )filmeket pc-n néztem néhányat, az is valami fenomenális.
Mozgás megjelenítése szerintem tökéletesen elfogadható 24 p-s tartalommal is. Focimeccseknél semmiféle függőleges sávosodást nem látok, ami pl. egy régebbi plazmánál volt sajnos. Teljesen tiszta marad a kép a gyorsabb kameramozgásoknál is.Ja és kicsit tartottam az oled beégéstől ezért kötöttem én is kompromisszumot. Majd néhány év múlva jöhet az oled.
Majd elfelejtettem: a hálózati, smart funkciókat kilőttem ( nem is csatlakozok a nethez ), miután frissítettem az augusztusi firmware-t. Egy pc van kimondottan filmlejátszásra, hifire stb. rácsatlakoztatva, azzal megodok mindent. Így nincs gondom az Androiddal.
Eddig nagyon bejött.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz sting2 #42417 üzenetére
pont azert futja neki olyna kocsira,mert az aproert is lehajol.
Tudod,eladokent nem kotelezo belemenni az alkuba.
Akkor lenne hulye,ha tobbet adna erte,mint amennyiert megveheti.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Joshi
titán
válasz sting2 #42417 üzenetére
Na szóval, a #42410 hsz-ben kérdezték nagyon általánosan:
"Jelenleg melyik az ár/érték bajnok 65 col-os Sony TV? Film nézés és konzol is lenne vele használva
Köszi!"
Számomra ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ő a legjobb tévét akarja, pontosan az lenne a visszakérdés hogy mégis mennyi rá a keret? Ehhez képest kapásból kapott egy 550K-s tévé típus ajánlatot, holott neki lehet hogy bőven jó lenne a 65XF7596 is 350k-ért (csak egy példa). Azért tévéknél röpködnek a százezrek, de akár több százezer is.[ Szerkesztve ]
-
sting2
addikt
Arra gondoltam a válaszommal, hogy aki kérdez , az most szeretne , legalább is belátható időn belül, de nem nyáron.
Akinek van pénze az a legnagyobb pénztárca atléta, sőt, inkább már Öttusázok ezen a téren.
Kedvencem a 5 ezres videó játékból (minimum 8 ezer máshol), 500 forintot alkudó - benzinre hivatkozva, és 10 milliós kocsival érkezik átvenni a stuffot.
Mehhh!
Évekig napi szinten találkoztam ezzel a fajtával.[ Szerkesztve ]
Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Joshi
titán
válasz sting2 #42415 üzenetére
Akinek nem számít a pénz az nem kérdez hanem bemegy a boltba és megveszi a legjobb tévét. Ugye itt legjobb ár/értékről volt szó, és bizony az utóbbi jónéhány évben ez a trend, mármint a kifutó modelleket drasztikusan leárazzák.
ui.: Arról nem is beszélve hogy ennyi pénzért valakinek nem is ez a legjobb. Pl sokkal olcsóbban XF7596 de sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
válasz rayman2006 #42405 üzenetére
Én egyszer felhívtam a sony ügyfélszolgálatot ez ügyben. Azt a választ kaptam, hogy az első évben az itthoni szervizek kötelesek elvégezni a javítást. A második évtől az emag intézi Romániában. Kiterjesztett garancia esetén is ez a helyzet.
-
Gaborka30
aktív tag
Jelenleg melyik az ár/érték bajnok 65 col-os Sony TV? Film nézés és konzol is lenne vele használva
Köszi! -
peterk
senior tag
válasz Prophyte #42401 üzenetére
"(Appok bezárogatására még nem jöttem rá)"
A Home gombot kell hosszan nyomni, arra feljönnek a futó appok és egyenként be tudod őket zárni.
Persze ez a bezárás is olyan, mint android telefonon általában, azaz teljesen azért nem takarodik ki a memóriából. A settings-ben az appok között van olyan opció, hogy kényszerített leállítás, az kitakarítja teljesen És ugyanott van adat és cache törlés is, ha egy appot alapbeállításokra vissza akarsz állítani.
A fejlesztői opciókban pedig lehet limitálni a futó taskok számát, vagy pl. felgyorsítani a menü animációkat. Utóbbi nem gyorsítja ugyan az appok indulását, de "érzésre" a felület sokkal responsivabb, gyorsabbnak tűnik - legalábbis számomra. Ha gondolod, próbáld ki.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
Prophyte
tag
válasz ArthurShelby #42407 üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom!
-
Prophyte
tag
válasz Chris82 #42404 üzenetére
Szerintem simán jó lesz. PS Prot próbáltam még ki gyorsan, az is ment szépen.
A youtube és egyéb videók képi világát kell majd beállítani, keresni valamit a neten, mert gyárilag túl van tolva és érezhetően (amig nincs hozzá szokva a szem - legalábbis az enyém) a szemnek megterhelő. -
rayman2006
tag
Tudja valaki EMag hivatalos Sony gyári garanciát ad tv-re?
Itthon javítja a Sony vagy csak Emag intézi? -
-
Prophyte
tag
válasz Chris82 #42398 üzenetére
Még sok időm nem volt nyomkodni, mert van egy 11 honapos gyerkőc és anyukát is tehermentesíteni kell.
Elsőre pozitív a vélemény (holnap visszavitetem feleségemmel a upc boxot és kérek helyette kártyát), szerencsére a fali konzol is jó volt erre a tvre is. (Vogels MA3040 tipusut használok)A ratings.com beállitásait próbálgattam képet tekintve (bár attol is függ milyen helyiségben vagy) illetve külső winyót, pendriveot, mit visz, mit nem, telefonról kitenni dolgokat stb. Az tuti hogy vagy egy vlc vagy a kodi kelleni fog, mert a gyári megoldás, fájlkezelés az kuka. Átláthatatlan. A másik kettő sokkal átláthatóbb.
Android lassulás egyenlőre nincsen pedig aztán toltam neki. (Appok bezárogatására még nem jöttem rá) Furi volt h nem kapcsol le a tv ugy mint az előző tv és ki kell huzni minden usbe dugott cuccot ha nem akarod hogy pörögjön egész éjszaka. A hang tényleg nem a tv erőssége de a tesztek alapján erre lehetett készülni. (Ha esetleg van vkinek vmi soundbaros tippje az jöhet.)
Elsőre így ennyi, majd ha a gyerek alszik akkor kicsit még ügyködöm rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Unraid
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest