- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris82
senior tag
Nem rossz választás, gratulálok az új tv-hez
Nemtudom mi volt esetleg nálad az ok hogy a végén kizártad az oledet? Én átlagosan 4-5 évente új tv-t szoktam venni a tv szoftver része miatt, mire esetleg az oled elkezdene öregedni, addigra cserélem. Az XF-nél a sarkok voltak sötétebbek világos tartalomnál, esti mozizáshoz pedig a tv mögött LED szalagot használtam hogy ne legyen teljesen sötét. -
Chris82
senior tag
válasz Montesantos #65827 üzenetére
Szia!
Nekem 9-es sorozatú Sony tv-m volt (XF9005), ha mozizni szeretnél otthon, sokat filmezel esténként, akkor engedd el az LCD technológiát. Most egy Sony A83J van, végre nem a felhőket kell számolni, nincs szürkeség, plazmánál láttam ilyen jó képet utoljára.
-
-
Chris82
senior tag
válasz kissdani #65261 üzenetére
A kisebb file-ok egyébként jól mennek, csak a nagyokkal van gond.
Most vettem egyébként egy 128 Gb-os pendrive-ot, de nem tudom bedugni a csatlakozóba, egyéb pendrive-ok belemennek
Kingston DataTraveler Kyson 128 Gb, 3.2-es
A többi usb-s eszközzel semmi gond, simán belemegy -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
A83J-s tv-m van. 4k-s tartalmak lejátszásával egy kis problémám. A nagyobb méretű 50Gb-os MKV és MP4 streamelése néha megakad.
A forrás egy másik szobában lévő számítógépen van (SSD-n) ami 5 Ghz-es wifivel kapcsolódik a routerhez. A vétel jó minőségű. A router szintén 5 Ghz-es wifivel kapcsolódik a TV-hez. Kodi és VLC player van telepítve a tv-re.
Milyen lehetőség lenne jó hogy ezek a mikro néha egy két másodperces akadások megszűnjenek? Vegyek külső lejátszó boxot vagy egy közvetlen SSD a tv-re kötve esetleg egy NAS?
Köszönöm előre is a segítséget -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Van egy Xf9505-ös tv--m és az lenne a kérdésem hogy régi DVD lejátszót rá tudok kötni komponens kábellel aminek a tv felöli vége jack dugós?
A tv oldalán úgy nézem van ilyen bemenet.
Köszönöm a segítséget -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Egy Sony XF9005-ös 55 colos tv-t milyen árban lehetne most eladni?
Tökéletes állapotban van. -
Chris82
senior tag
válasz PrinceHerceg #43782 üzenetére
Muszály ezt most átgondolnom?😁😂
LCD tv-k között azért nem olyan rossz -
Chris82
senior tag
válasz < CyberBob > #43758 üzenetére
Majdnem a csúcs, ZF9 a legjobb sony lcd
-
Chris82
senior tag
válasz samsung88521 #43274 üzenetére
-
Chris82
senior tag
válasz samsung88521 #43264 üzenetére
Valószínűleg HDMI kábel probléma.....
-
Chris82
senior tag
-
Chris82
senior tag
válasz Jackie_Chan #43000 üzenetére
Igen
-
Chris82
senior tag
válasz salapp #42992 üzenetére
Nekem is jobban tetszik az XE9305, főleg mert van rajta még komponens csatlakozó is pl régebbi panasonic dvd felvevőmhöz.
Nagyon választani már nem tudok, mivel megvan már az XF9005-ös, csak tegnap nézegettem a 9305-öt, design, csatlakozók száma, képminőség-re nekem jobban tetszik a régi.
A HDMI kábelből vettem hozzá Premium HDMI kábelt (amelyiken rajta van a hivatalos HDMI premium matrica)
ezzel megoldódott a probléma (PS4 Pro gyári kábellel enhanced üzemmódban szakadozott a kép, eldobta a jelet)Még a Youtube érdekelne, mitől lehet hogy sokszor nem akar csatlakozni, csak ha kihúzom a konnektorból a TV-t.
Egyébként kábellel van a routerbe kötve. -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb?
KD-XE9305
vagy
KD-XF9005Még egy kérdés, bekapcsolás után a tv nem tud sokszor kapcsolódni a youtube-ra csak áramtalanítás után, ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Chris82
senior tag
válasz WaterWave #42639 üzenetére
Nekem jó lesz a Hama is ha bírja.
Hama 6400 Ft
Audioquest 9500 Ft kb postávalNem láttam az audioquest oldalán a hdmi prémium minősítő matricát, ezért is döntöttem az olcsóbb mellett.
Örülök ha valaki segíteni szeretne, csak ne akarjon mindenáron meggyőzni, de azért köszönöm a segítő szándékot
[ Szerkesztve ]
-
Chris82
senior tag
PS3-hoz nem adtak gyárilag HDMI kábelt, én vettem hozzá anno. (szerintem 1.4-es lehet)
Azzal nem volt semmi gond, de a PS4 gyári kábelnél jelvesztés van. Rendeltem egy másik kábelt, addig lehet próbálkozom a gyárival hátha. Kipróbálom az általad javasolt opciót is.
Egyébként a 2. portra van dugva.[ Szerkesztve ]
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Ide is bemásolom a kérdésem mert PS4, TV vagy kábel probléma:
Sziasztok!
Amikor megvettem a PS4 Pro-t a régi PS3-hoz használt HDMI kábellel használtam gond nélkül.
Gondoltam kicserélem a hozzá adott gyári kábelre. Itt kezdődtek a problémák, néha elment a kép, vagy betöltés után be sem jött. Visszacseréltem a régire, azzal tökéletesen megy bár szerintem fakóbbak a színek.
Elképzelhető hogy a gyári kábel hibás???TV típusa: KD-55XF9005B
-
Chris82
senior tag
válasz ArthurShelby #42452 üzenetére
Köszi, akkor majd kipróbálom
-
Chris82
senior tag
Mkv videót hogyan tudok lejátszani az xf9005oson úgy hogy a tv-n böngészek a pc-n elérhetővé tett könyvtárakban?
Korábban volt apple tv-n egy alkalmazásom (airvideo hd) plusz a pc-n is, ahol ki tudtam jelölni a kívánt könyvtárakat.Ez megoldható ezeken az okos tvken külső okosító nélkül?
-
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Sony tv-t, típusa: KD-55xf9005b
Mi a véleményetek róla, van e valami tapasztalat?
Köszönöm előre isKözben nézem, más is ezt nézte ki, most jó áron van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest