-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Myair
tag
Üdv!
Tudna valaki küldeni egy jó kép beállítást sony kd-55xe9005-höz? főleg sorozatokat, filmeket nézzek rajta.Köszi
-
gabro0
őstag
Gondolom, mivel a tömörítés erőforrásigényes és az meg nem igazán van neki. Igazán írhatanának 64-et, ha már 32 neked se elég.
vlevi: Na igen, ettől kicsit tartottam. Mit értesz az alatt hogy nem volt jó neki, megállt a felvétel? (A TV-ben egyébként 2.0 port található, vagyis kb. a 30MB/s átviteli sebesség már jónak számít. Feltételezem szekvenciálisan ír.)
Akkor elvetem egyelőre a pendriveot, haverom amúgy is felajánlotta már a merevlemezeit. Nem sokat vennénk fel, de azért az a 9-10 óra nem sok. -
vlevi
nagyúr
válasz gabro0 #40793 üzenetére
Sokkal költséghatékonyabb, ha veszel egy 2,5"-os, 500-as HDD-t, usb3 házzal. két órányi hd adás felvétele a tv-bol 12-13giga, és egy normális 64-es pendrive sem sokkal olcsóbb, mint az említett 500-as hdd
Nekem egyébként a 64-es, usb3-as SanDisk extrém pendrive se volt jó neki, pedig annak az írási sebessége bőven 100 fölött van.
[ Szerkesztve ]
-
Hyena
senior tag
válasz gabro0 #40793 üzenetére
En is probaltam 32 gigas pendrivevel es nem eleg neki.
Mellesleg annyira sok ertelme sem lenne mivel felvetel eseten nem igazan banik takarekosan a hellyel hamar megtelne. (en csak azt akartam megnezni milyen formatumban rogzit amit aztan egy 64essel ki is probaltam)harley-davidson-nyiregyhaza.hu
-
gabro0
őstag
Pár hete vettünk egy KDL-40WE660 típusú Sony TV-t. Szerettünk volna felvenni a beépített funkcióval, de a 32GB-os memóriakártya (olvasóval persze) regisztrációjánál (így hívja a menüben) azt írja, hogy legalább 32GB-os kell, a csatlakoztatott nem elég nagy Próbáltam FAT32 és NTFS fájlrendszerrel is, egyikkel se ment. Mit lehet tenni? 64-es pendrive? Vagy töröljem a kötetet és majd magának létrehozza?
Amúgy jó kis televízió. A szoftver itt-ott bugos, pár funkció mintha nem lenne implementálva, egyébként jó, a képe meglepően szép.
[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
55A1-et akarok most, nagyon jó lenne egy Oled a 2.5 éves KD55X8509C után! De sajna nem fér a keretbe.. 😡🙄
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
G_P
tag
Sziasztok!
Aki esetleg Sony oled vásárláson gondolkozik, érdemes most vennie, mert a Media Marktokban 25% van az A1-ekre, 15% pedig az AF8-akra.
Így az árak így alakulnak jelenleg:
55A1: 547.499 Ft
65A1: 749.990 Ft
77A1: 3.749.999 Ft55AF8: 679.990 Ft
65AF8: 934.999 FtA készletekről túl sok infóm nincs, annyi biztos, hogy a Mammut Media Marktban készleten van 55, 65 és még 77A1 is, illetve 55AF8 is, 65AF8 pedig rendelésre.
-
Joshi
titán
Egy kis érdekesség akinek Dolby Visiont támogató készüléke van.
-
-
WaterWave
veterán
Aki használ VLC 3.0.11-es programot a Sony TV-jén az megdobhatna egy priváttal, lenne egy kérdésem felé..
Köszi• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Peat76
őstag
-
WaterWave
veterán
Úgy ám Főleg a legjobb mikor megveszi az oledet és 4k tartalmat meg nem tud lejátszani, jó lesz az az SD adásokra is
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
AL
addikt
Sziasztok ! Ezt az IPS és VA panel lényeges különbségeit és tulajdonságait leíró cikket korábban már többen mellékelték, de hátha nem olvasta mindenki, akit érdekel .
[link]
Üdv. -
Peat76
őstag
Kínlódtok itt folyamatosan, ha most vennék tv-t, akkor csakis oled, ips, va tök mindegy, nekem VA van, de hát hagyjuk is, OLED és kész!
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
AL
addikt
válasz oxide83 #40774 üzenetére
Szia ! A 49- es méretű VA paneles, de az 55 - ös már IPS . Hogy ennek mi az értelme nem tudom . Ha rajtam múlna csinálnék egy xxx sorozatszámút VA panellel és egy YYY sorozatot IPS - sel és akkor mindenki tudná melyik milyen, nem a mérettől függene a panel típusa ( hülyeség ) . Szerintem így sok kuncsaftot elvesztenek, mert az aki egy konkrét kijelzőt keres nem megy a bizonytalanba . Én is azért vettem a kisebbet ( 49 ), mert az volt VA . Az Eladó esküdözött, hogy mindegyik VA, de szerintem minden tesztoldal ( 3 féle ) nem tévedhet ( megnézni persze sehol nem lehetett ). A két évvel ezelőtti 85... - sorozathoz képest élesebb, szebb a képe, jobb a HDR, de a menü lassabb és nehezebb beállítani. Azok a beállítások, amelyek a régebbinél jók voltak itt nem működnek jól. Jött már frissítés rá, de a menü lassúságán nem segített, majd talán a 8 as droid csodát tesz !
Üdv. -
blakey
titán
válasz KüLÖNc #40777 üzenetére
Szerinted miként lenne TV-adás ha nincs kábel? Természetesen csatlakoztatni kell a koaxot és mindaddig amig szeretnéd használni a szolgáltatást, csatlakozva kell lennie. A kábelezést szerintem félre értettétek.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
KüLÖNc
tag
Sziasztok,
Nem vagyok szaki, ezért szeretném kérni a segítségetek: elfogadtam a UPC ajánlatát és megkapom a gold televíziócsomagot a meglévő internetem mellé, ami nem set top box-szal, hanem media carddal fog működni.
A televízióm szerencsére támogatja (xe9005) a kártyát, azonban megkérdeztem az ügyfélszolgálatost, hogy jár-e ez plusz kábelekkel. Azt a választ kaptam, hogy nem, csupár a kártyára van szükség a tévében, ami kicsit furán hatott számomra, de elhittem.
Amint viszont rámentem a UPC oldalára a Media Card telepítésével kapcsolatban, a 2. pont arról szól, hogy koaxiális kábelen csatlakoztassam a UPC szolgáltatást.
Ez csak a media card installálási procedúra végeztéig kell, vagy utána is biztosítanom kell a kábelt a TVbe? Pont ezért kértem a media kártyát, mert az ügyfélszolgálatos szerint csak be kell helyezni a kártyát és működik, semmi humbug. Ha viszont kell kábelezés meg egyéb beállítások, akkor viszont lehet igényelnem kell szakember segítségét.
Segítenétek abban, hogy hogyan is történik ilyenkor a televízió sugárzás?
Köszi szépen!
Üdv,
Különc
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
Igen, csak a "PSW" jelzésű csavarral nem tudok mit kezdeni...ez valami speckó csavar? Más a menete, vagy mi ez? Mert elvileg az van benne (benne van, csak a képek alapján elég kicsi a feje, így biztonsági okokból inkább cserélném). PSW 6 x 20. Az M6 x 20 az tiszta. De azt se tudom mi ez a PSW. Próbáltam rákeresni neten, de tökre úgy tűnik, mintha ez valami speckó Sony cucc lenne.
Amazonon most találtam, Sony csavarnak írják, de más mérethez így van odaírva "Screw +PSW M5X16" tehát valószínűleg a 6x20-as sima M6x20.
[ Szerkesztve ]
-
oxide83
aktív tag
Az XE8505 idei utódja mennyivel tud többet szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz TazLeacher #40772 üzenetére
Szia!
Az univerzális tartóhoz kellett kapjál többféle csavarkészletet.
Mivel a Sony XE85 is "VESA kompatibilis", így gond nélkül fel tudod majd tenni rá.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TazLeacher
nagyúr
Üdv!
Holnap megyek a 65xe8505-ért. Olyan kérdésem/problémám lenne, hogy van a falon egy univerzális Stell tartó, ami 65"-ig jó, így ennek se kéne problémát okoznia. Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Felhívtam a Sony ügyfélszolgálatot és ott azt mondták, hogy a VESA lukakba PSW 6x20-as csavar kell...mi az a PSW csavar? Különbözik valamiben a az M6x20-astól?
-
nindzsavagyo
tag
Hali Vásárlás előtt állok 140k kerettel a kínálatot ismerem,el kezdtem össze hasonlítani őket tudom hogy melyik ips melyik nem sajnos élőben csak a Bravia KDL-40WE660 tévét láthattam azt sejtem a többi sem lesz sokkal jobb ennyi pénzért szóval ami bele fér nekem. :
Bravia KDL-40WE665
Bravia KDL-43WD755
Bravia KDL-43WE750
Bravia KDL-49WE660B Ez csak a nagyobb képernyő miatt.
Bravia KDL-40RE455
Bravia KDL-43WE755BArra vagyok kíváncsi aki használ ilyen tévét mi a véleménye én kicsit tartok az ips paneltől.Illetve a smart részét is lehurrogják.De nekem a kép minősége miatt kell első sorban, ezek az apróságok mégis csak érdekelnek.
A felhasználás Műholdas tv szolgáltatóm van itt csak az van ,FullHd filmek és játék(pc)Köszönöm.
-
krizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Mik a vélemények Sony 43XE7005 kapcsán? Tv vásárlás előtt állok, és ez az egyik amit eddig néztem, de örülnék ha tudna valaki olyan írni, aki használt is már ilyet. Smart része csak annyiból érdekel, hogy ne lassítsa a tv-t, de menjen rajta a twitch/youtube. A különböző videókat (felirattal vagy nélküle, esetleg külön csatolva) mennyire tudja lejátszani alapból?
Mennyire jó/élvezhető a HDR (ps4 pro-val lenne használva) illetve mennyire tudja jól skálázni az SD/HD adásokat?Bármi véleményt szívesen fogadok.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
wrathchild
tag
Üdv!
Használ itt valaki 55-XF8505-ös TV-t?
Ha kisegítene egy teljes beállítás listával, megköszönném. -
dualcore
őstag
Köszi az infókat.
Ahogyan látom mindkét készülék igen jó paraméterekkel rendelkezik, de az XF igen sokat ráver az XE szériára.
Mindkettő VA panel, de az XF az jobb válaszidő, nagyobb fényrő, több zóna, Dolby Vision, HDR10, stb.
Úgy néz ki eldöntődik a helyzet.(#40759) SipiBcs
Igen a helység megérdemelne egy nagyobb képátlót, de az anyagi dolgok ezt bekorlátozzák, sajnos.
Köszi neked is az infókat, szerintem már eldöntődött a dolog.
Köszi nektek is. -
Gombinyó
őstag
válasz ArthurShelby #40762 üzenetére
Eddig csak nagy méretű 4k, hdr filmeknél jött elő, ha jól emlékszem. Talán tényleg a kábel a ludas. Köszi, teszek egy próbát rövidebb, jobb minőségű kábellel.
-
WaterWave
veterán
válasz leslien #40753 üzenetére
Szerintem még messze az oreo... ez amin dolgoznak a 7-es android update-je
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Gombinyó
őstag
Sony 55XE8505
Az létezik, hogy bizonyos frekvencia alatti hangokat nem tud lekezelni? HDMI-n van rákötve a HTPC és előfordul, hogy egy pillanatra elmegy a hang, elég mély hangoknál. A kép nem áll meg közben viszont felugrik a felbontást jelző felső sáv is, ami alapból az info gomb megnyomására jön elő.
Ugyanez van, ha a tv hangszóróját használom és akkor is, ha az optikára kötött hangrendszert. -
SipiBcs
őstag
válasz dualcore #40752 üzenetére
Ilyen méretű nappaliba véleményem szerint eltűnik egy 65 collos tévé, én azt ajánlanám. Az 55-ös méretváltás 2 hét múlva fel sem tűnik majd. Az XF9005 az idei év topmodellje led lcd kategóriában, szerintem az egy iszonyat jó tévé, két hete még 600e. volt az ára. Amennyiben nem szeretnél 65-ös tévét, akkor szerintem picit rakj még a meghatározott összeghez és válaszd azt, nekem speciel az most a "szerelmem"
Ha mégis a 65 collost választanád, akkor szerintem ebben az árkategóriában az XE8505 vagy az XE8577-el nem nyúlsz mellé, hozza majd a kívánt minőséget. VA panel, az árához képest remek képpel.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
AL
addikt
válasz normen82 #40757 üzenetére
Szia ! Nem olyan biztos, hogy rossz lesz, nem mérgelődj előre. Sokan az IPS - t dicsérik .
Melyiket kapod, veszed ?
Én az 55x85.. helyett egy 49XF8505 - öt választottam ( csereutalvánnyal ) és a biztonság kedvéért erre is vettem + garanciát . Ez a kisebb került annyiba, mint a régi 55 - ös, mert új kiadás ( XF )
Én úgy vettem észre, hogy Pesten Kecskeméti utcái szalonban a biztosítások olcsóbbak, mint a Westendben . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Itt össze tudod hasonlítani a két tévét, az idei XF90-es széria megkapta a Dolby Vision támogatást, és a háttérvilágítása Local Dimming már 48 zónára van osztva. Ja és magasabb a kontrasztja az XF90-nek. Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz dualcore #40752 üzenetére
Ha hajlandó vagy kiadni ennyi pénzt egy 55"-os tévéért, akkor egyértelműen Sony 55XE9005. De sietned kell a vásárlással mert már lassan tényleg kifutnak a tavalyi modellek. Ha inkább megvárod az idei modellek akcióját, akkor az 55XF9005 is jó, vagyis az kicsit jobb is de egyelőre még drágább.
-
vlevi
nagyúr
válasz leslien #40753 üzenetére
Biztos dolgoznak rajta, ez nem kérdés.
Csak az nem megy egyik napról a másikra, ha megnézed a 7-es is csak valamikor tavaly jött ki. Az Oreo-ban ráadásul a Google masszívan átvariálta a felületet (és gondolom a belsejét, vagyis a szoftverfejlesztőket leginkább érintő részt), hogy ez nem fog egyik napról a másikra menni. Igazából azt sem tudom, hogy a Google elkészült-e már az Oreo-s Android TV-vel, vagy csak promózgatja. 2017-es Google I/O konferencián beszéltek róla először, és még nem sok eszközre került fel. Nvidia Shield, és MI Box, amikről a Youtube-on láttam videókat.
Ha érdekelnek a várható újdonságok, nézz bele ezekbe.
What’s new with Android TV (Google I/O '18)
NVIDIA Shield Android 8.0 Oreo Update
Igazából sok dolgot nem lehet megtudni ezekből a videókból, az egyszerű felhasználó számára csak az látszik, hogy a Home scree-t átrendezték. Namármost, ki, milyen gyakran jár a home screenen?
[ Szerkesztve ]
-
leslien
nagyúr
egyébként miert ne lehetne az Oreon dolgozni..?! ha a telokat nézem a Sony frissítésben nincs nagyon elmaradva.. ez van ha kényeztetnek hozzá vagyok szokva h friss droidhoz Pixel 2 XL ...
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
dualcore
őstag
És SipiBcs.
55" ban gondolkodom. A nappaliban van a 49x8505B, és annak helyére akarok, valami alternatívát. A nappali elég nagy nekem (9m) így az IPS paneles arra jó volt hogy szinte minden helyről látható volt, cserébe ugye nem volt feketéje. Nem ragszkodok az IPS-hez, sőt!
Nem akarom hogy feltétlenül nagy legyen, mert az összeg-méret függvényében,a képminőség bánja a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz leslien #40750 üzenetére
Nem hinném, hogy már az Oreo-n dolgoznának. A letöltési oldalon csak annyit írnak, hogy kénytelenek voltak elhalasztani. Nem tudok semmit a hátteréről a dolognak, de feltételezem, találtak valami olyan bugot, amit korábban nem vettek észre, és azzal a buggal nem akarják kiadni a frissítést.
-
leslien
nagyúr
frissítést a XE85 vajon mikor fogják kidobni?! ugyanis letöltés sem lehet mert link eltávolítva .. csak nem az Oreo n dolgoznak?!
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
AL
addikt
válasz normen82 #40748 üzenetére
Szia! Nekem is előszőr csereként egy DX sorozatu készüléket ajánlottak, de nem akartam IPS kijelzőst, ezért nem fogadtam el, így kaptam egy csereutalványt, amit a vásárlás helyén lehetett beváltani. Maga a csere Nálam hamar 1 - 2 hét alatt lezajlott. Az előzmények annál hosszabbak voltak, mert eleinte mindig csak egy apró hiba jött, amivel mindig az Ügyfélszolgálathoz fordultam levélben, mert azt hittem valami frissitési gondok vannak. Ezeket a leveleket a Szervízbe is elküldtem, talán ez is pontosabb képet adott a hibákról a Szerelőknek. Az is baj volt Nála, hogy a hiba sokszor nem is a tévénél jelentkezett, hanem a csatlakoztatott eszközökön és először azok hibájára gyanakodtam. Mire rájöttem,hogy minden nem lehet rossz és a TV nél kell a hiba forrását keresni sok idő elment. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
Mi most a best Sony max 400E Ft-ig?
-
Peat76
őstag
válasz K Norbi #40743 üzenetére
Jár az agyam, mennék érte, de sajna nem fér a keretbe!
-
Joshi
titán
Akkor a displayspecifications oldal rosszul írja, azt azért nem gondolom hogy a hivatalos Sony oldalak írnák rosszul. Mindenesetre a Direct Led-nek is akkor van értelme, ha minél több részre van osztva a kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
válasz K Norbi #40732 üzenetére
[link]
Ha most vennék tv-t, jelenleg biztos befutó nálam egy a mostani KD55X8509C után, de még nem váltok!Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
vlevi
nagyúr
válasz K Norbi #40732 üzenetére
Mert már nem akarok annyit bukni a TV-n, amennyibe egy csere fájna, azért.
Ez a széles Samu talp amúgy sem férne el nálam az asztalon.
Azt nem mondtam, hogy a képpel nem vagyok megelégedve, csak azt, hogy nagyon jó volt az előző is.
Az androiddal viszont sajnos, így jártam, azt beszoptam :(
-
kezo0
addikt
válasz pstomi #40733 üzenetére
Szerintem a UPC elsősorban mobil eszközökre (meg PC-s böngészőbe) szánja a Horizon Go-t, ezért nem érhető el az Android TV-s appok között. Szóval ez inkább a UPC-nek „köszönhető” korlátozás, és nem az Android TV-nek. Egyszerűen nem akarják, hogy a Go-val ugyanúgy lehessen tévét nézni, mint a kábeles tévé-előfizetéssel, koaxon.
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
vlevi
nagyúr
válasz wrathchild #40729 üzenetére
Úgy általában az IPS panelre igaz az, hogy a fekete megjelenítése nem olyan jó, mint a VA panelé. Viszont a betekintési szöge sokkal jobb, mert az IPS-el ellentétben a VA-nál már kb 45 fokban oldalról nézve erősödő színtorzulás tapasztalható.
Esti, besötétített szobában mozizáshoz a VA panel jobb, de napközben, amikor a szobában világosabb van, főleg, ha TV-s tartalmat is figyelembe vesszük, szerintem az IPS panel fekete színmegjelenítése közel sem akkora probléma. Ellenben az, hogyha nem szemből nézed, de még akkor is ugyanazokat a színeket mutatja, már inkább előny.
Másik dolog, hogy az IPS-nél, az én emlékeim szerint a tavalyi LG TV-ket ekézte itt mindenki, hogy azok valahogy nem sikerültek olyan jól, és biztos, hogy IPS és IPS között is hatalmas különbségek tudnak lenni.
Harmadik pedig, hogy az egyes technológiák magasztalása, vagy halálba fikázása nagyban attól függ, hogy kinek milyen az ingerküszöbe színhűség, fekete megjelenítés, kontraszt, vagy teszemazt az Androiddal kapcsolatban. Én pl. még nem igazán vagyok arról meggyőzve, hogy az XE8505-nek olyan hihetetlenül hűdeszuper képe lenne, mondjuk egy 2010-es évjáratú Samu LE40C650-hez képest. Ez volt a korábbi TV-m, és annak szerintem nem volt rosszabb a képe FullHD-ban.
-
wrathchild
tag
Üdv!
Használ itt valaki 55-XF8505-ös TV-t?
Ha kisegítene egy teljes beállítás listával, megköszönném.
Öcsém vett most ilyen TV-t (sajnos a VA paneles, korábbi XE8505 már elfogyott, így ez az IPS paneles lett)
és emléxem, amikor én a W809C-met először üzembe helyeztem borzasztó képe volt.
Találtam youtube-on egy Sony alkalmazott által javasolt beállítás listát: színtelen, sötét, még rosszabb lett... Valószínűleg a TV számára kedvező volt, de élményindex 0...Viszont az itt kapott beállításokkal gyönyörű lett a kép, azóta is azzal használom, ezért remélem, van, aki tud az 55XF8505-höz is egy ilyet?!
A másik:
erre csak én vagyok kíváncsi:
Olvastam, hogy nagyon le van húzva az XF8505, az IPS panel miatt, főleg a fekete szín ügyben.
Az XF8505 IPS paneles, de Triluminos.
Az én VA-s W809C-mel összehasonlítva ELVILEG szebb képet ad, vagy a nem triluminos VA a szebb/ajánlott a két TV közül??
(4K most nem érdekes)
Köszi! Üdv![ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz K Norbi #40723 üzenetére
Feltételezem a nappalidba volt egy ilyen készülék és miután használtad , nem voltál megelégedve a képével, azért írsz ilyeneket. Egyébként nem 450 ezerért hanem 330 ezerért kell venni, annyi a "T"-nél, az reális ár érte
Csak egy érdekesség ehhez a típushoz, ezt a TV-t 55 és 65-ös méretbe len EDGE, hanem DIRECT LED-el szerelték, feltételezem ezzel kompenzálva az IPS hátrányát. .
-
pstomi
csendes tag
Sziasztok, most allok TV vasarlas elott, mindenkeppen Androidos TV-t szeretnek (Kulfoldon elek es szeretnem nezni a magyar csatornakat a Horizon GO appon kereztul, mivel az otthoniak UPC-sek + Kodi miatt). Ezt a TV-t talaltam: KD43XE8004 [link] Mi errol a velemenyetek? Ar ertek aranyban megfelelo? Android rendszer mennyire mukodik? OLvastam rola sok rosszat, mennyire javitottak ki mostanra? Youtuben neztem videokat, hogy lehet felgyorsitani jelentosen pl. appok letiltasaval [link] ezek mennyire mukodnek? Amiket hasznalnek: Horizon GO, Plex, Kodi, Youtube
-
vlevi
nagyúr
válasz K Norbi #40723 üzenetére
Mér, 2017-ben nem kellett volna alapnak lennie egy XE8505-ben a Timeshift funkciónak?
Eszemf***m kettéált, amikor rájöttem, hogy nem tudja. Annyira alapnak gondoltam, hogy utána sem néztem, hogy tudja-e a TV.
Feleannyiba kerülő, sokkal gyérebb tudású, más gyárak TV-iben benne van ez a funkció, de a droidosokból hiányzik. Miért????
-
AL
addikt
válasz normen82 #40719 üzenetére
Szia ! Nekem is volt garanciális cserém, de a csereutalványt, csak a vásárlás helyén lehetett felhasználni. Ha olcsóbbat vettem, akkor a maradékot visszaadták. Ez a variáció, amit írtok, csak akkor jó, ha az MM - ben vetted a leadott készüléket .
Ezt az összehasonlítást találtam a két készülékedről : [link]
Mi volt a baja ? Üdv.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
válasz normen82 #40719 üzenetére
Végül is ha közelbe laksz egy próbát megér, félre is lehet rakatni, elképzelhető hogy hoztak pár darabot.
Biztos, hogy jobb TV amit a kolléga linkelt, de az ár határozza meg mit tudsz csinálni.
De mindenképpen személyesen érdemes, mert én már jártam úgy, hogy telefonba azt mondták van még 2 db bontatlan a raktárba, amikor pedig odamentem kiderült, hogy ez csak papíron igaz.[ Szerkesztve ]
-
fauv
őstag
Megérdeklődtem, hogy a 65 fx7596-ra mennyibe kerül az 5 éves / plussz 3 év / garancia. Picit húzós, a maga 38 ezres árával. Ha törésre is kérném, akkor 55 ezer. Háát nem tudom.
K Norbi Csak ne hogy 2 szék közé üljön . Én 1 hete voltam ott mielőtt megvettem a 7596-ot, már akkor nem volt ebből a típusból nekik. Előbb érdemes rákérdezni.
[ Szerkesztve ]
-
normen82
tag
Sziasztok!
Garanciába cserélnék a KD-65XD7505 típusú tévémet egy KD-65XF7596-ra.
Belemenjek vagy kérjem vissza a pénzt és válasszak 350-ért egy másik gyártó repertoárjából?[ Szerkesztve ]
-
El Gringo
senior tag
szemetek
Épp a tápkihúzást előzném meg vele
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
El Gringo
senior tag
Valaki tudja, hogy kell kikapcsolni egy w7**c-t?
Tehát teljesen? Ha kikapcsolom, hosszan nyomással, rögtön újra is indulł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
fauv
őstag
Urak azt szeretném kérdezni, hogy a Tv ben hol lehet állítani az automatikus kikapcsolást.
Arra gondolok, hogy bizonyos inaktív idő után a készülék kikapcsol.
Köszi előre is.
-
Myair
tag
válasz hegylako01 #40706 üzenetére
És ezt hogy tudom megtenni? találni erre valahol leírást? Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!!
Tudnátok segíteni, hogy ezt a Deep color-t érdemes-e bekapcsolni a bd lejátszón?
W8-as tv-m van, és a sötét részeknél a fekete szín nagyon dominál, ez mitől lehet??
Köszönöm előre is..
[ Szerkesztve ]
-
Myair
tag
Üdv! Létezik valamilyen megoldás arra, hogy HBO GO alkalmazást fel tudjak telepíteni a sony kd-55xe9005baep tv-mre? Regisztráltam a hbogo.hu-n, jelenleg az ingyenes honapot használom, viszont csak úgy tudom TV n nézni, ha Chromecast-el átküldöm a laptopomról.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest