- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ASUS routerek
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- AliExpress tapasztalatok
- Egyre nehezebb dolga van Kínában az Apple-nek
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt akartam kérdezni, hogy ez az ARC, hogy működik?
Az lenne a lényeg, hogy van egy régebbi Marantz erősítőm (AVR) ami nem engedi át a 4k képjelet, csak a full hd-t (1.4 HDMI), így kénytelen vagyok optikain tv-n keresztül vinni a hangot, de csak DD szól 5.1-ben, a DTS nem...
Egyébként PS5 a forrás, a tv XH90[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Persze, azt tudom, hogy itt részben csak termék átnevezésről van szó. Inkább arra gondoltam, hogy a Google TV alatt esetleg már Android 10, vagy 11 van, és, hogy az jobb-e, mint a 9-es?
De, igazat megvallva azért nagyon nagy durranásra nem számítok, mert nekem a TV az még mindíg elsősorban a TV adások nézését jelenti, kiegészítve egy kis Youtube-al, Kodival. Más azthiszem nincs is telepítve.
Ellentétben a mostani trendekkel, ahol a streaminget nyomják minden mennyiségben. -
DJosef
őstag
TV adásoknál Normál kép üzemmódot használok, Xboxnál Játék üzemmódot.
TV-nél attól függ melyik szolgáltató tartalamait nézem:
HBOGO Normál vagy Mozi
TV+ Dolby Vision világos vagy sötét.Az egyéb paramétereket mint fényerő,kontraszt stb nem babráltam.
Ennél[link] a teszt videónál például nincs semmi panasz a képre pedig ebben van bőven sötét.
Xboxon játékoknál nem tapasztaltam ilyen hibákat.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
karmaresz
senior tag
De, nagyjából így van. Biztos lesz pár új szolgáltatás, de leginkább egy komolyabb skin pack-nek felel majd meg.
szerk.: bocs, eltelt bő fél óra a válasz ablak megnyitása valamint az elküldés között és nem láttam, hogy kolosszus87 is megválaszolta már.
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Technoman
őstag
Tudom, hogy két különböző formátumról beszélünk. Minden bizonnyal félreérthetően fogalmaztam, amikor a kompatibilitást említettem meg.
Én erre gondoltam:
"Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.05.06, BL+RPU, Blu-ray compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible"
(egy film speckójkából kiragadva, MediaInfo proggal)
Nekem ez azt mondja, hogy HDR-es playerrel ezt a filmet le lehet játszani, természetesen csak HDR 10-ben.
Nem jól gondolom? -
TCr
veterán
"Én nem tapasztaltam érdemi különbséget a korábbi W755 és az XF90 feketéje között."
Pont az imént írtam le, hogy a W8 (W7 is!) korrekt feketét adott a technológiához mérten, LD nélkül is.
A jelenlegi LD (FALD) nélküli tévéket kell összehasonlítani az XF90-nel, bekapcsolt LD-gel, mert ez a mérvadó összehasonlítás.Mindegy, lehiggadt a vezérhangya, majd egyszer veszek egy jó kifutó OLED-et.
(Pana a vágyam)[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
Snoop27
őstag
-
vlevi
nagyúr
Lehet benne valami.
Én viszont VLC-nel vettem eszre, feliratos filmnél, hogy amikor a,felirat megjelenik, akkor beszaggat egyet, mintha néhány képkockát ilyenkor kihagyna a VLC
A gyári lejátszóval nekem főleg az a bajom, hogy a HDD, amit használok, felvételre is be van állítva, és emiatt nagyon bután mutatja a rajta lévő fileokat. Nem mu5atja a Hdd-m a könyvtárat, hanem ömlesztve minden file-t egybe. -
-
-
Snoop27
őstag
Már csak az a kérdés, hogy ez a támogatás megéri-e azt a felárat vagy sem. Átlag felhasználó frissítések nélkűl is megvan. Ha még sokat vacilálunk XF nélkűl maradunk, kérdés, hogy meddig fogják még forgalmazni.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
bb0t
senior tag
Hát igen itt valóban ezeket írja csak: Bluetooth® (HID/HOGP/3DSP/SPP)
Viszont gondolom tudok hozzá venni.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
peterk
senior tag
Persze
Ami külön érdekes, hogy semelyik buildben / forkban (Kodi, SPMC, WBMC) nem látszanak ezek a menük. Valamiért a TV "csinál úgy", mintha a passthrough nem lenne elérhető.... (Pedig a beépített saját lejátszóval eközben megy)
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
El Gringo
senior tag
szemetek
Épp a tápkihúzást előzném meg vele
ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119
-
Yany
addikt
A TV adások szépen stabilak így, de akár Plex, akár a beépített "Videó" appal játszok le anyagot, érezhetően ugrál. Nincs frame drop, csak látom, hogy olyan darabos a képkockák váltakozása. No meg erre a látható alsó/felső villogó raszterre nincs valami gyógyszeretek? A filmanyag legfelső és legalsó pixelsora egyszínű és változó színű, ebből olyan villogásféle hatás lesz, olyan, mintha valami egyetlen pixel színét húzná ki a teljes sorra. A Plex feltűnőbb, ott valamiért világosabb ez a sáv, de csak alul. A beépített sokkal sötétebb (vagy legalábbis a filmanyaghoz jhobban illeszkedő színnel, de alul és felül is.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
blakey
titán
Próbáld ki az Egyéni 1/1 beállítást Film mód nélkül (a többi színőrofilt hozzá kell igazítani), jobb az eredmény, de soha nem lesz olyan, mint egy külső lejátszóval, időpazarlás a TV-k lejátszóját használni. Ezek a "javítások" sok hibával dolgoznak.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
Elég sokminden mintha javult volna, tetszik, hogy a Kép beállításai rendszerszíntű, legalábbis nem a fekete átlátszó menüben kapott helyett ami a "TV"-re vonatkozik hanem a szürkés rendszerszíntű beállításoknál állítható, reméhetőleg így megoldódik a régi probléma, miszerint elfelejti a képi beállításokat, igaz, az javítható ha bekapcsoljuk az IP-vezérlést, de hátha nem kell, majd kiderül.
A reakció mindenképp gyorsabb lett, Guide, Discover gyorsabb, szerintem minde gyorsult, de inkább nem írom le, mert aztán jön valaki aki frissített és neki lassú. Szóval én elégedett vagyok, semmilyen hátránya nincs a frissítésnek, egyelőre.[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ArGab
őstag
A csatornaváltás szerintem lassabb biztos nem lett bár szerintem gyorsabb sem. Youtube-ból új alkalmazás van Nougat alatt. Szerintem valamivel jobb lett és kezelhetőséget tekintve is gyorsabb. A másik újdonság ami feltűnt, hogy a Prime Video most már a Play Store-ból elérhető, bár alapvetően ugyanannak a fapados appnak tűnik mint korábban.
-
blakey
titán
-
hunaqua
addikt
A márkakereskedő jogkörét a gyártó és vagy az importőr rögzíti.A garancia levelet is a gyártó biztosítja a kereskedő felé aki azon "csak" adminisztratív munkát végez,és küldi vissza az adatokat a gyártónak vagy importőrnek.A jogviszony az igaz,hogy a kereskedőt érinti első körben,de az is bevonja a gyártót a probléma, garancia kezelésében.Szerviz sem egy van amit fel tudsz keresni akár garanciális javításban ,hanem az összes hivatalos márkaszerviz használható.
Abban az esetben viszont ha nem hivatalos gyári importőre van a márkának hanem egy magán disztribútor,akkor van arra lehetősége,hogy átvállalja a garancia költségét a gyártótól mondjuk minden termékre +5% árrés fejében.Ebben az esetben Ő szerződik le mondjuk "fütyi" Bt-vel,aki szögelgeti a termékeket és számlázza adott esetben az Emag felé.
Ebben az esetben ezt úgy tudom elképzelni,hogy mondjuk Moldáviában nincs jelen direktben az LG,de kiszolgál magán forgalmazót. (Moldávia még nem is EU.) Ettől veszi olcsón ,de garancia nélkül a román (ami ugye már EU) Emag,és próbál ha nagyon kell valami szervizt keresnie sz@r esetén,mert ő garancia nélkül vette.
...az áfa-ról ne is beszéljünk
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
papppapa
csendes tag
Igen erre céloztam .Egy jó tv megfelelő hálózati elemmel működik tökéletesen .Nekem 43 w 808 c van Drayteq AP 9000 wi-fi 5G jén csücsül az pedig egy Drayteq Vigor gigabites lannal összekötve a világgal , párhuzamosan laptopok , telefonok, NAS .és döcögés nélkül tolja a biteket .
Én is szívtam Trépélink és társaival Tomato meg ddwrt turbózással .
Igen sok mindent tud , de ha a hardwer csúcsra van járatva akkor sajna előbb-utóbb kampeca lesz . -
blakey
titán
WDR3600-am volt, DD-WRT-vel hibátlanul teljesített, lecseréltem egy AC56U-ra és tomatoval hasít. Mindkét esetben 20+ eszköz volt csatlakoztatva és mindent vittek. Nincs gond a TP-Linkekkel sem.
-
Piftuka
veterán
Szerintem a frissítésre nincsen mindenképpen szükség. Ha a készülék jól működik, akkor kár hozzányúlni.
Az új szoftverben egyébként a PIP funkció az, amit a 2015-ös tévék használni tudnak/tudnának. Hasznos plusz, de nem esszenciális szerintem.
(Két, eltérő jelforrás esetében már így is tudja a készülék. Legalábbis a W809C biztosan.)
"Aquila non captat muscas."
-
ArGab
őstag
Aki szeretne egy DTS hangot kiküldeni jelenleg ez működik:
Settings / System / Audio (Advanced nézet)
- Number of channels: 2.0
- Allow passthrough: be
- Dolby Digital (AC3) capable receiver: be
- Enable Dolby Digital (AC3) transcoding: be
- Dolby Digital Plus (E-AC3) capable receiver: be
- DTS capable receiver: ki
- DTS-HD capable receiver: kiEzzel legalább AC3-ban kimegy a DTS hangsáv. Sokat nem próbálgattam de 10-15 perc tesztelgetéssel úgy tűnik használható.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
De csak hogy a saját példámat mondjam Kodi 17 alatt nincsen már Dts passthrough többé csak ha Marshmallow van vagy frissebb.
Pedig a Minix Neo U1-en Lollipop van és megy a DTS is valamint az összes HD hang is.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ktomek
aktív tag
Ne haragudj, általában nem vagyok béna, de most de. Nem egyszerű megtalálni a Sony Editort (pl. a magyar support oldalon nincs is). Nagy nehezen megtaláltam a 1.12-es verziót. A manual-ból kivettem, hogy majd egy .XML-t lehet editálni a programmal. A kérdés, hogy hogyan mentem le a tévé csatornabeállítás .xml-jét a pendrive-ra? A channel setup-on belül nem találok ilyet.
-
BBéci
legenda
Kevered az LCD panel frissítési frekvenciáját a pulldown-nal. Előbbit a folyadékkristályok lomhasága korlátozza, nem tudják eléggé gyorsan nyitni és zárni fény útját.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PrinceHerceg
őstag
Reggel felment a pumpa de rendesen KODI végett, mert sehogy se akart összejönni a dolog, az SPMC meg tetű lassú volt, így utóbbít töröltem is ahogy volt, az összes többi leszedett MP-el egyetemben, mert azok meg reklámözönt zúdítottak a fejemre, amit nem csíptem túlzottan!
Azonban most annyit végre elértem Jarvis barátunktól, hogy egy dts hangsávú akármilyen XY vidit már egyből játszik, és azzal ha "kiakasztom" az erősítőm akkor már a DD-osakat is tökéletesen viszi, csak dts-nek érzékelve! Bár vica versa még egyáltalán nem műkszik, csak ezen a hekkelt módon, nekem már így is fél sikerrel ér fel a dolog!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi haladó szinten
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: GPU, CPU és AI dömping
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat