Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Ha kitekered a képeden látható csavart, akkor kiemelhető a burkolat és alatta bontható a táp csatlakozó. Csak azt nem tudom mire mész vele, ha széthúzod.
https://www.youtube.com/watch?v=u_Y96WIcLoM&t=28s[ Szerkesztve ]
-
Sonex79
aktív tag
válasz modflow #68579 üzenetére
Már az x93j-nek sincs kockasodas gondja a voda CI+ kártyával. A kép szétesés alapban hálózat gond, ki lett vizsgáltatva a voda-val? Más tartalmaknál is van gond a tv-vel? mert ha nincs akkor biztos vmi hálózat gond, ami akár lakáson belül is lehet akár egy rossz aljzat miatt is. Írtad a Vrr-t is korábban, jók a tv hdmi beállítások? Van HDMI 3, 4-hez külön vrr beállítás. Nálam nincs vele gond, sőt határozottan jobb élményt mint a Samsung q80t-n volt.
-
StLui
veterán
Sziasztok, kéne egy kis sos segítség, nem tudom kihúzni a hálózati csatlakozót (240 volt) a KD-65XF85-ös tévéből. 90 fokos lefelé álló a tévé síkjához képest a gyári csatlakozó, nem jön ki, mintha valami retesz tartaná bent. nincs valami ötletetek?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Vhiktor
veterán
Sony A80L kicsomagolás.
Teszt jövőhét végén:ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #68581 üzenetére
Az utolsó sony tv amire emlékszem, hogy gyárilag elég jó volt az a W809 volt. Ez ne azt jelenti, hogy nem volt utána még gyárilag egészen színhelyes, de ez az utolsó amire biztosan emlékszem.
A mostaniak viszont nagyon nem azok.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz kolosszus87 #68576 üzenetére
55 colos LZ2000-el volt dolgom, ha jól emlékszem akkor 1.2 milla körül volt.
Simán van az LG-nek olyan oledje mégpedig a G2 személyében.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz kolosszus87 #68580 üzenetére
A sony tv-i messze vannak gyárilag a kalibrált képtől, sőt az egyik legorsszabbak a jelenlegi felhozatalból, a deltaE 5-6 körül mozog, szóval nincs ezen semmi meglepő.
Az hogy sony tvk gyárilag színehlyesek az ugyanolyan városi legenda mint hogy a Samsungnak Samsungos (túlszaturált, túl kontrasztos) színei vannak.A panák viszont 2-3 között mozognak évek óta, szóval azokra ez tényleg igaz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kolosszus87
senior tag
Mivel nekem eddig oledem sem volt, így tökéletesen elégedett vagyok az LG féle woleddel is FALD-os lcd után, úgy voltam vele ez legalább már kiforrott, bejáratott technológia. Érdekességként idéznék egy kevésbé elégedett A95K qd-oled véleményt (ez egyébként összevág EAGLE fórumtárs tapasztalatival is) vásárlói véleményt emagról, éppen Panával összevetve:
"A Tv összeszerelése és a felhasznált anyagok valóban a legfelső osztály A távirányító talán a világon a legjobb, ami létezik most, a tv-ről és a felhasznált anyagokról sugárzik a minőség *****!. Viszont a tv képe dobozból kivéve nem jó, ami nem jellemző a Sony-ra, hogy ennyire ne kalibrálja be a tv-t gyárilag. Mindennap állítanom kellett, mert azt hittem, hogy jó, de nem volt jó, valahogy mindig nem stimmelt a szín, ha a másik szobában lévő Lz1500 Panasonic tévét megláttam. A Panasonic képe mindig szebb volt, hiába QD-OLED meg új technológia, itt valami nem stimmel (még) színben. A Panasonic Lz1500 mindig szebben nézett ki. A Sony-t viszont, néha tényleg tátott szájjal néztem annyira szép volt a kép, néha meg kimondottan ocsmány.
A legnagyobb gondom viszont a gyári szoftverrel volt. A tv több alkalommal nem azt csinálta, amit kellett volna, lelassult, majd meg is állt a rendszer. A bravia core-ba nagyon gyakran csak úgy tudtam belépni, ha előtte töröltem az adatokat, illetve kényszer leállítást végeztem az applikáción. Bő 3 hétig próbáltam esélyt adni a tévének és bíztam benne, hogy minden megoldódik, de végül elálltam a vásárlástól. Ennyi pénzért egy tévénél sem fogadok el semmilyen hibát. A tv képe, mint írtam nagyon szép, néha meg elviseletlenül ronda volt, teljesen tartalomfüggő a QD-OLED technológia. Egyelőre nincs ez még kiforrva. Részemről ez a tv nem ajánlott. Értékelésem 2.5 csillag. "Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Joshi
titán
válasz kolosszus87 #68576 üzenetére
Én már nem is vennék LG WRGB OLED paneles tévét, viszont QD-OLED csak Sony van ami tudja a Dolby Visiont. Csakhogy Sony QD-OLED-je tényleg 1.5x áron van mint Samu sajátja.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Vhiktor #68574 üzenetére
Tudom én, hogy ez sem tökéletes, mert az csak egyedi kalibrációval érhető el, de a Pana oledeken rendszeresen 2 alatti átlag deltae értékeket mérnek, mindezt kiváló szürkeárnyalatos megjelenítéssel, nekem ez már elég. A Pananánál szimpatikus az a megoldás is, hogy a játéknál nem kell ragaszkodni a kevésbé színhelyes dedikált játékmódhoz ha alacsony input lagot akarsz, mert szinte bármelyik képmód alatt be tudod kapcsolni a játék módot, a szintén nagyonpontosra belőtt professional2 alatt is. Egyébként a 1,5-2szeres ár túlzás szerintem azonos ligában nincs ekkora difi...Az LZ980at C2 árban vettem, meg még mellécsaptak az Emagnál egy 50ezres vásárlási utalványt is, mert promós időszakban vettem. LZ1500 és az LZ2000 tényleg elég borsos árazású, de mint korábban írtam nincs az LG-nek olyan oledje ami pariban van velük a tavalyi évből. Ami most valóban megborította a piacot kicsit az a Samu S95B QD-oledje, mert dacára annak hogy új csúcs oled technológiát használ a kezdeti árhoz képest már LG C2 árban dobja a Samu a nép után, de annak ellenére h elismerem a képességét én régebben rengeteget csalódtam a Samuban, nem szeretem a márkát. Csilli-villi parasztvakítás meg van náuk, ezzel lettek sikeresek, de írdatlan olcsójánoskodás is észrevehető mindig a termékeikben ami az átlagnak fel se tűnik. Arról nem beszélve h a Samu termékeim valahogy mindig idő előtt döglöttek be. Nem preferálom a márkát egyszerűen.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
looser
addikt
Sziasztok!
Kissé off, de van tipp, mely wireless kontroller kompatibilis a Sony android tévékkel? Emulatorhoz szeretném használni. A tévé egy 49XF8505.
Köszi & üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Vhiktor
veterán
válasz kolosszus87 #68572 üzenetére
Most csak a színhelyességre válaszolok, a többi érv a pna mellett szól.
Ha az ország másik felébe is kell menni akkor is sokkal olcsóbb bekalibráltatni egy lényegesen olcsobb tvt, mint 1.5-2szer annyiért venni másikat, amit amúgy is kalibrálni kell ha a panabol is a legtöbbet akarja kihozni a tulaj.
Egy jobban sikerült LG gyári képmódja és egy pana gyári képmódja között esetleg 0.5-1 deltaE különbség van, ami valljuk be nem sok. És mint említettem a panat is kalibralni kell, ha a lehető legjobb kép kell. Tévhit hogy tökéletesre vannak kalibrálva, azok képén is bőven lehet javítani. De tény hogy mindent össze vetve gyárilag nekik a legpontosabb a képük, legalábbis sdr képmódban.
Tény hogy kiváló tvk csak drágák, bár néha ki lehet fogni jó áron.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz kolosszus87 #68572 üzenetére
Utolsó mondatodra reagálnék:
Én is, óriásit!Nem tudok TV-t nézni, mert totál kockás a kép. A TV-re van vagy 3,5 év garancia még. Már 1,5 éve is hibás volt a tv, hisz így hibásan gyártották. Szoftveresen próbálták javítani, ami nem akart összejönni, így adtak +3 hó garit. Majd 2022 februárban kiadtak egy firmwaret, egy darabig jó volt, de mára már újra rossz.
Tv nézésre nem alkalmas a TV.Erről levelezek egy ideje sony support-al, már mindent is küldtem nekik, minden papír, garijegy, számla, fotó, videó, minden.
Mondtam javítsák meg, cseréljék ki, vagy adják vissza a pénzt, ellenben fogyasztóvédelemhez fordulok.
Ez se érdekli őket.Most jött a friss válasz:
"Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot.Tájékoztatjuk, hogy ügyét kivizsgáltuk, ami alapján megállapitásra került, hogy Ön már kapott a hiba miatt februárban egy 3 hónapos garanciahosszabbitást.
Azt tudjuk tanácsolni, hogy használjon beltéri egységet, mivel a hiba csak a Vodafone szolgáltatása esetén jelentkezik.
Köszönjük megértését."
Most ez mi? Ha van egy autóm, amiben behal a motor, akkor kössek elé egy lovat? És teljesen rendben van az ügy?
Megyek a fogyasztóvédelemhez.
Így vegyetek sony terméket.[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
Kicsit beszállnék a vitába, épp most váltottam Sony XH90-ről egy 65-ös Pana LZ980 oledre (sikerült jó akcióban kifogni)...és mit ne mondjak nem cserélném el egy LG C2-re. Drágák a Pana tv-k... igen, de ezért az árért bizony igen jól behangolt, gyárilag bekalibrált, kiegyensúlyozott képminőséget kapsz. Lehet jönni azzal, hogy lehet hívni kalibrátort, de az emberek többsége sosem fogja kalibráltatni a tévéjét vagy aki gondol is rá mint én anno pl. olyan helyen lakik a környékben se végez senki ilyesmit, több száz km-ről kellene iderángatni valakit jelentős utiköltség felárért. Szóval a jó, pontos gyári kalibráció igenis hozzáadott érték. Arról se feldkezzünk meg, hogy a Pana az oled modeljeivel ott indul a belépőkategóriában ahol a többieknek már a középkategóriás modelljei vannak. LZ980 pariban van a C2-vel, Sony A80K-t lenyomja sztem (csúcsfényerőben talán picivel a C2 alatt van, de egyéb tényezőkben meg felülmúlja-kevésbé agrsszív abl, jobban kitartja a fényerőt világos jeleneteknél, egyszó mint száz egy csiszoltabb, kiegyensúlyozottabb képminőséget ad, több részlettel, pontosabb megjelenítéssel), LZ1000 már a G2 szintjét súrolja fényerőben. Az LZ1500 és LZ2000 meg felül múlja az LG G2 modelljét is, szóval bizonyos szempontból indokolható a felár. Kérdezd meg EAGLE kollégát akinek már megfordult a keze alatt pár tv, megengedheti magának a legjobbat és a legnagyobbat, van neki 77LZ2000, Sony A95K qd-oled, hogy mindig a panához nyúl vissza szívesen és jobban szereti mint a tavalyi csúcs Sony QD-oledet. A Pana csúcsomdelljei mindig is azoknak szóltak akik a legjobbat akarják és meg is engedhetik maguknak. Igen, tudom idén majd jött az LG G3 MLA technológiával, de ugyanez az MLA technológia jön az idei Pana MZ2000-ben is majd és merek rá fogadni, hogy felül fogja múlni a G3-at is. Egyébként ha már proci, a proci nem csak a interpolációról szól, a proci végzi az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázását is (ebben szintén jobb a Pana mint az LG), különféle egyedi objektumelemzéseket, képminőségbeli fnomságokat stb. A Pana plazmák képi világát imádtam korábban és ezekből érzem továbbra is az egyedi Panás jelleget a oled tv-ikben is, szeretem a márkát továbbra is, a Sonyban viszont csalódtam kicsit.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
modflow
veterán
Van Magyarországon olyan szolgáltató, ahol van CI+ kártya a tv nézéséhez Vodafone-on kívül?
-
Vhiktor
veterán
A panak most is elég jól vannak kalibrálva gyárilag (deltaE 2-3 körül), a Sonyk viszont borzasztóak (5-6).
Az tény, hogy kalibrálás után mind majdnem egyforma lesz.Én annyit tudok hozzátenni, hogy a piac tröbbi szereplőihez képest brutálisan túl vannak árazva.
Vegyünk példának okáért egy LG C2-t vagy G2-t, amikor legutóbb néztem ezt Panasonicból kb 2-szeres, Sonyból pedig szerencsés esetben 1.5-szeresen áron lehet összehozni (az aktuális A80 széria mindig alatta van az aktuális LG C szériának).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz creative_II #68567 üzenetére
A Sony és szerintem a Panasonic is már régóta nem gyártanak tévé paneleket. Anno nagy favorit volt a Sony W7 és W8-as szériája, de mára már sorra mennek tönkre. És igen, az árazásuk nehezen emészthető.
-
creative_II
csendes tag
Olvasom a beszélgetéseteket és mosolygok rajta. Szerintem helye van és említésre méltó mai napig a Panasonic és Sony a TV piacon. A képalkotó technológia/hangzás/újítások és a minősége miatt. DE sajnos nem számítanak már a mainstream brandek közé, így a népszerűsége visszaesett, lehet pont az árképzés miatt? Marketing hiánya? Új feature hiánya? Sokat lehetne róla beszélgetni. Sajnos ma már több régi nagy japán márka tűnt el emiatt a piacról…
Nekem az első tv-em egy Panasonic plasma ami 12 éves és jelentem mai napig hibátlanul működik mostmár a gyerek szobába. (Akcióba 150.000.-Ft 12 éve és Made in Japan) Ez több mint említésre méltó, imádom a mai napig.
Sony xh90-re cseréltem, mert akkor ez volt a legjobb ar-értek arányban elérhető TV a pénztárcámhoz, ami számomra hozta a semleges/kellemes szín hű panel adta képet. (Csalódott vagyok a vrr szolgáltatás működését illetően, de ezt leszámítva szvsz 10/8.5)
Baráti körömben többen Samsung q60/q80 mellett döntöttek, ha átjönnek mindig megcsodálják a Sony vagy Panasonic tvemet. Miért? Lehet nem néztek kellően utánna, vagy a MediMarktba távirányítót se kértek el? Esetleg mert a samsung tvek a lehető legjobb beállításba megy a demo míg más márkák normál vagy ECO módban vannak tartva? Marketing?
Vitathatatlan tény szerintem az is, hogy jönnek új márkák amik hozzák a nagy múltú TV gyártók minőséget/tudását.
Szerintem a japán termékek árazása mindig is a piachoz képest 1.2-1.3 szorzóval szerepelnek/tek. -
Joshi
titán
"mert köztudomásúan sokat számít a képalkotó elektronika is"
Egyszerűen felértek a gyártók a Sony-ra és Pnasonicra. Ez van. Ezt vagy elfogadod vagy nem. A képfeldolgozó algoritmus meg eleve korlátozódik az interpolációra amit meg alapba kikapcsolunk. Amúgy csak halkan jegyzem meg, hogy a HDMI 2.1-be pont a japánok bicskája tört bele, a Pana sokáig nem is alkalmazta. Ez több mint gáz. Na mind1. Én már kezdem elengedni a japókat, pedig sokáig bíztam bennük.A Pana és Sony 1.5x-ös árszorzója a gyenge tévés hardverükkel engem nem győzött meg.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Szinte (?) az összes OLED tévében LG gyártású panel van, akkor ugye minden OLED tévé egyforma? Hát bizony nem, mert köztudomásúan sokat számít a képalkotó elektronika is, amiben a Pana – ugyancsak köztudomásúan – élenjáró technológiát képvisel, de tényleg hagyjuk…
Még csak azt a tárgyi tévedést korrigálnám, mely szerint a Pana OLED-eknek aktív hűtésük van. Nem tudom, ez tán valami ventillátort jelentene? Mert itt van előttem, és semmi olyasmi nincs benne.
(Ja, és írd már egybe, hogy „ugyanaz”, mert menten összekarmolom magam! )
Na, tényleg pá, tiéd lehet az utolsó szó!Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Joshi
titán
Nem tudom miről beszélsz. A Pana abból volt jó, hogy gyárilag egy kalibrált tévét kapott az ember. Minden tévét be lehet kalibrálni olyan szintre mint a Pana tévék (még akár jobbra is). Ugyan az az LG panel van minden OLED-ben (kivéve Sony/Samsung QD-OLED paneles tévékben). A Pana anno azzal promózta az OLED tévéit, hogy magasabb fényerőt tudtak. Igen, de cserébe azt hiszem aktív hűtésük volt. Persze a colortin és vertical bandingtől az ő tévéjük se volt mentes. Persze hogy nem, hiszen ugyan az az LG panel volt bennük. Na erről ennyit. Meg az offból is.
-
kezo0
addikt
„Az OLED tévejük is egy bullshit”… haha, na itt van a pont, ahonnan értelmetlenség veled tovább csevegni, olyan szinten vagy elvakult a témában. És akkor ezek szerint nem olvastad, amit pár HSZ-sal korábban linkeltem. Az idei csúcsmodellről írták itt, a PH-n: „Amit láttunk belőle az IFA-n, az alapján a képminőség kegyetlenül jó, a kontraszt jobb nem is lehetne, a színek nagyon szépek, a HDR pedig nagyon látványos.”
És akkor én ezekkel a mondatokkal be is fejeztem az offolást, megismételve a lényeget: a Panasonic él, létezik, és ha jó tévét akarsz, igenis számításba lehet venni. Igaz, a topmodellekért kicsit jobban zsebbe kell nyúlni… Ha valami, akkor leginkább ez szólhat ellene.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Most is azt nézem, itt van előttem a szobában.
Amúgy nemrég láttam még MM-ban is kitéve, ha jól emlékszem. Márkabolt van még mindig a József krt.-on, de az elég bénácska hely, mintha megrekedtek volna a 80-as években.
Ettől függetlenül a márka létezik, és az OLED-ekkel ott vannak magasan a legjobbak között, szóval az semmiképp sem állja meg a helyét, hogy már sehol sincsenek.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Szerintem az LG-nek sem LCD-s modelljei lettek megemlítve... De egyébként a Pana gyárt még olyat is, sőt, Androidos készülék is van a választékban, ha valaki mindenképp olyat szeretne.
[link]
De nem reklámozni jöttem, csak kicsit meghökkentett a kijelentés, hogy ők már sehol sincsenek.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #68554 üzenetére
Tudom sony topic de nem fogsz csalódni LG-ben sem, legalább C2-t vegyél.
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #68552 üzenetére
Ebben az esetben lehet el kell engedni a sony kezét.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Kiábrándító amit a Sony művel. Az X93J-m nézhetetlen, mert 2022-ben szoftveresen próbálták a makroblokkosodást (kép kockásodása CI+ -esén) orvosolni, holott hardver hiba.
És most nem lehet érdemben tv-n nézni, a hétvégi forma 1-et meg végképp. Teljes 65" szétesett a gyors mozgások során.
És most ezen küzdök.
Emiatt kérdezem, hogy XK van e valakinek, hogy tudjam ott sikerült e már több év után egy rendes hardvert gyártani, vagy sem.
Mellesleg a HDMI 2.1-et se kezeli jól nVidia VGA-val.Jó lenne ez a Sony, de mindig kijön valami hiba...
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #68547 üzenetére
C835 teszt:
[link]LG-nek van még LCD-je is, igaz nem érdemes vele nagyon foglalkozni, LG-ből oled.
Az utolsó kérdést nem értem.
-
modflow
veterán
Hát a TCL-t totál nem ismerem.
Az LG már totál oled-ben utazik?
Az LG C22LB az mondható azonos tudásuknak OLED-LCD panelt kivéve? -
rainman72
nagyúr
válasz modflow #68544 üzenetére
Ami közel áll hozzá az már igen kifutott Qned913 volt 2021-ből
Tavaly is volt utód csak itthon nem forgalmazták.
2022-ből a Qned863 hasonló még.
TCL C835 vagy 845 idén.
Ezek mind mini ledek már a Sony X90J és K normál FALD.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
modflow
veterán
A Sony X90K szériájával mi a kb. azonos tudású LG Tv?
-
Joshi
titán
válasz SutPet #68540 üzenetére
Nem valószínű. Ha nem akarsz tévét cserélni, akkor vegyél egy tévé okosítót mint pl Amazon Fire Stick.
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Mai napig megelégedéssel használom a kdl43W755 TV-t viszont utóbbi hetekben bődületesen belassult, a guide is alig akar bejönni a tv-n streamingek is nagyon döcögve indulnak. Próáltam egy gyári visszaállítást de az se segített vélhetően eljárt felette az idő vagy van bármiféle 3rd party sw frissítés hozzá ami javít rajta?God must love stupid people, he made so many of them.
-
godjopet
tag
Sziasztok
Vsz rossz topikba írok, de nem tudtam hol tegyem fel a kérdésem, erre irányuló segítséget is elfogadok
Szóval adott egy Sony androidos tv, hozzá optikai kábelen csatlakoztatva egy Edifier aktív hangfalpár (sztereó). Szeretném a hangfal hangszínét finomhangolni (equalizer), de a TV - és ugyebár az optikai csatlakoztatás - nem ad erre lehetőséget. Milyen külső eszközt kellene bekötnöm a két eszköz közé, hogy tudjam szabályozni a hangot?
Vmi USB-s DAC-ra gondoltam, vagy nem is tudom milyen eszközök vannak hasonló célra. (ha nem kell külső eszköz, hanem szoftveresen is megoldható, az csak még jobb)Az aktív hangfalon nincs HDMI, csak optikai és analóg (RCA) bemenet. Bluetooth van mindkét eszközön.
Nyilván nem szeretnék azért egy 2x16 csatornás, 60k-s külső equalizerre beruházni, olcsó megoldás érdekelne. Mit javasoltok?
Köszi -
sancika007
csendes újonc
Sziasztok
A legüjabb Youtbe frissés / 3.04..../ óta lagolnak a videók KD-XG9005 tv amint visszaállítom az eredeti 2.7 ...verziószámúra semmi gond .Sajnos nem találtam hol tudom lekapcsolni a frissítést .Ötlet ? Megoldás ? Más tapasztalta ?Köszönöm -
Quqesz
nagyúr
Nem voltam sose Sony mániás, de a hétvégén azért elköteleződtem. Kb ugyan akkor vettünk tv-t öcsémmel(5 éve), mi Sony, ő Philips, árban kb ugyan az a kettő. Kb ugyan azt tudja a kettő(ips, edge led, 55 col). Nálunk semmi baj nincsen a kijelzővel, nincsenek furcsa bevilágítások, pixelhiba, stb. A Philips oldalainál akkora foltos bevilágítások voltak, hogy ledöbbentem(nem fekete háttérnél, hanem adás közben!). Vagy az Ambilight világított át, vagy a diffúzort ette meg a hő, de szinte mind a 4 oldalán szörnyen nézett ki, 4-5cm széles foltok.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Vhiktor
veterán
válasz Popeeey #68532 üzenetére
Mitől működne jobban egy Sony tv-vel mint bármi mással?
-
modflow
veterán
Van itt valaki, akinek Sony XK tévéje van, azaz 2022-es modelje?
-
roli9011
újonc
Sziasztok! A 3 éves Sony Bravia TV-men fekete foltok kezdtek megjelenni a képernyő alján. Vagy valami kosz lehet a panel alatt, vagy led hiba, fogalmam sincs. Edge ledes a készülék. Igazából nem nagy még a folt, de engem irritál. A kérdésem az, hogy az ilyen hibát érdemes szervizben javíttatni garancia idő lejárta után vagy javasolt inkább egy új készülék?
-
menthor
tag
Sziasztok!
Van egy Sony KD-65XH9096 típusú tévém, amihez csatlakozik egy Samsung HW-B650 típusú hangprojektor. Január óra használom őket együtt. Viszont kb. 2 hónapja (előtte nem volt gond) egy nagyon furcsa és elég zavaró jelenségre kaptam fel a fülem. Szinte eltűnt a mélyhang a projektoron keresztül Netflix, Disney+ és DLNA médialejátszásnál. Van kábel TV funkcióban, Youtube-nál. +1 marha érdekes jelenség, ha pl DLNA filmet nézek PC-ről, alapból ugye nincs mély, DE ha a lejátszási sebességet 1,5x-re teszem, akkor van...
Próbáltam mászkálni a TV beállításai közt, de én nem találtam ilyesmi menüpontot, és nem is állítottam át, így nem tudom, mi változhatott. HDMI vagy optikai kábellel sincs különbség. Csináltam egy TV gyári reset-et, semmi eredmény. Mintha a "magasabb minőségű" hanganyagnál tűnne el, sztereo esetben (tv, YT) meg marad. Bárkinek bármi ötlet?
Köszi, Miki
the truth is out there
-
Mr.Wiking
tag
Sziasztok!
Erről a TV-ről mi a véleményetek? Jó lehet PS5 konzolhoz? OLEDre sajnos nincs pénzem. Nem tudom, hogy LED és LED között van-e különbség.
[link] -
Knight666
aktív tag
-
kolosszus87
senior tag
válasz modflow #68522 üzenetére
Minden gyártó ezt csinálja, ne gondold h a Sony az egyedüli. Egyik gyártó sem igazán szeret több éves modelleket visszafelé tuningolni. J széria már kifutott, a K szériát kell most eladni, meg majd az új L szériát, így azokat "fejlesztik".
-
modflow
veterán
Napi poén megvan?
Megjött végre az, amit mióta itt írok és Sonynak is írtam, a GAME MENÜ.
Ma kijött a firmware, és csak XK széria kapja meg.
Amiben ugyan az az XR processzor van, mint XJ-ben.
Legközelebbi TV-m már atom biztosan nem Sony lesz. -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
Akit esetleg érdekel nálam van egy 55 XH90 eladósorba.
PM és/vagy aprón elérhető."Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
syler123
veterán
válasz creative_II #68518 üzenetére
Persze, hogy ront, mivel teljesen kikapcsolja a Local Dimming-et. Onnantól meg oda a képminőség. Én megpróbálom eladni, de eddig nem sok jelentkező van.
Részemről én váltok LG Oledre.
-
ozzy711
őstag
válasz creative_II #68518 üzenetére
Majd a következő frissítés javítani fogja!
-
creative_II
csendes tag
Feltettem a 6.1874-et, mostmár ki írja hogy naprakész a szoftver.
Amit észre vettem, hogy a kép beállításoknál kicsit laggol ahogy léptetem az első két-három menüpontnál.
Ez persze zavar, de nem minden nap lépek ebbe a menüpontba állítgatni.
Szeretem volna frissíteni mert nekem még nem volt elérhető a vrr és még android 9 volt rajta. Reménykedtem, hogy eleget vártam és jobb lesz mint előtte és mostmár minden funkció elérhető lesz a tven. Szomorúan konstatálom, hogy nem igazán érdemes a vrr-t használni, frissítés után rögtön észre vettem, amennyit ront a kép minőségen.
Szeretem a tv-met, de csalódtam a sonyba, mert választásom a majdani funkciók és a képminőségért esett a márkára (ár-érték arányban)
Groteszk ha minden funkciót bekapcsolok romlik a képminőség, ha képminőséget választom nem tudok minden funkciót használni. -
lemmy9
őstag
válasz creative_II #68512 üzenetére
Én megbántam. Nézem a karikázást csatornaváltáskor. A 2021-es szoftverrel jó volt.
Szerintem!
-
Joshi
titán
válasz creative_II #68512 üzenetére
-
creative_II
csendes tag
Sziasztok,
Sony xh90-re érdemes leszedni az új frissítést? -
modflow
veterán
Emlékeztek arra az ominózus hibára XR TV-ken, hogy nézhetetlen volt, mert egy gyári hiba miatt CI+ kártyával eszméletlenül kockásodott a kép?
Ezt egy firmware-el javították.
De kb. május közepétől nálam újra kockásodik a kép.Valaki észlel hasonlót?
-
Tylla66
csendes tag
válasz Peetmeli #68507 üzenetére
Szia! Nekem az XH80-as csinál hasonlót alkalmanként. Kikapcsolt állapotban egy villanásnyi időre be, majd kikapcsol...vagy csak kattan, vagy néha valamelyik tv csatorna adásának a hangja is hallatszik...Ilyenkor kapok infarktust... Gondolom valami szoftver anomália lehet Elég zavaró
-
syler123
veterán
válasz daniel2121 #68504 üzenetére
Majd később finomítok az árán, ha nincs érdeklődés. Marketplace-en már van kettő, az egyik Ukrán a másik Horvát, hát nem tudom mennyire spam-ek, de gyanús
Korábban hirdettem marketplace-em, gyorsan elmentek a dolgok, de ilyen nem volt, hogy külföldiek bombáznak üzenetekkel. Mondjuk az Ukrán hölgy magyarul beszél és nem tűnik google fordítónak
[ Szerkesztve ]
-
Peetmeli
csendes tag
Sziasztok! Van egy Sony XR65 X95J televízióm, ami teljesen változó időközönként bekapcsol, majd egyből kikapcsol. Két halk kattanás hallatszik ilyenkor. Nem tudjátok véletlen, hogy mi lehet a probléma, vagy ez teljesen üzemszerű? Válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Adott egy 55XE8505 tv. a távirányítója néha furcsán viselkedik. A hangerő gombot nyomva néha tovább emeli a hangerőt, hiába nem nyomom már... ugyanezt csinálja a csatorna váltás is.
Tapasztalt már valaki ilyet?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Tudom van tv beárazós topic, de ott ahogy látom semmi válasz nem érkezik.
Szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni egy SONY BRAVIA KD-55XH9077SAEP tv-t?
2020-11 havi vásárlás. Semmi gond vele, csak szeretnék Oledre váltani Ha nem nagyon éri meg eladni, akkor inkább megmarad.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest