Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tween
őstag
Sziasztok!
Februárban vásárolt Sony ( központi szalon) x85j készülékre tudok még kiterjesztett garanciát vásárolni? -
kolosszus87
senior tag
Bár teszt nincs a TCL-ről, de azért itt egy részletes leírás az idei TCL modellekről: [link] Eszerint a TCL C805 50-es méretben is mini-ledes, 336 szabályozott háttérvilágítási zónával és 1300nites csúcsfényerővel rendelkezik, amivel már elég látványos a HDR hatás. Ilyen tv-t Sonyban te nem kapsz ennyiért, 50-es méretben meg pláne, igazából 50-es méretben ma már egy gyártó sem kínál komolyabb tudású modellt, mert minden márkánál 55-től indulnak a minőségibb tv-k. Kivéve az oledeket, mert az oled kategória most már 42-es mérettől indul.
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kolosszus87
senior tag
Sztem is tegyél egy próbát a TCL-el, mert ami Sonyban kategóriájának nevezhető az sokkal drágább...mondjuk ami hellyel- közzel kategória társának nevezhető az X90K minimum vagy az idei X90L, de még ezek se mini-ledesek, arról nem beszélve h nincs is belőlük 50"-es méret, 55-től indulnak.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
mzsol
tag
Sziasztok! Ajánlottátok az 55X85L típust, jelenleg 380ezer pl az emagon. Ennyit nem tudok rászánni, de figyelem az akciókat. Milyen másik készülék ajánlott a sony-ból, 50" és 250ezer az összeg. A TCL 50C805 amit figyelemmel követek az akciók során, (tudom hogy ez is jelenleg 300ezer), mi lehet sony-ból a kategóriája?
-
Gigicuci
senior tag
válasz Celtis #69094 üzenetére
Köszönöm az ötletet, sajnos nem így működik, elválik egymástól a kereskedő és a szerviz. Utóbbi felvitte a javítási rendszerbe, a gyár gondolkodott pár napot majd megállapították, hogy nem javítható, és felajánlották a cserekészüléket.
Innentől kezdve csak azt tudom eldönteni, hogy kérem a másik készüléket vagy nem és ebben az esetben visszakapom a vételárat utalvány formájában, amit viszont csak ott tudok levásárolni, ahol vettem eredetileg tv-t.
(ezt majd a jövőben érdemes mérlegelni készülékvásárlás esetén, hogy ha úgy jár az ember, hogy utalványt kap, hol jobb azt levásárolni: kis Sony szakboltban vagy pl. a Media Markt-ban...)Sajnos elég sokat kéne ráfizetni (530e) a X95L-re, ami most nem menne, szóval el kell fogadnom a cserekészüléket.
Így is szerencsésnek mondhatom magam, mert adhatott volna a gyár X90K-t is, amivel még kevésbé lett volna jó. Megpróbálom megszeretni inkább, azért van amiben jobb mint az XH95, hátha sikerülni fog.
-
Gigicuci
senior tag
válasz Bandeee82 #69089 üzenetére
Igen, én is láttam de attól még 99% hogy azonnal eladom és rámegyek az X95L-re black friday-ban. Valószínűleg zavarni fog a tükröződés.
Érdekel esetleg valakit innen? 3 év gyári garival fog érkezni a cserekészülék.
Germ_man: az xH95 egy éves bemutató tv volt, az üzletben napi 8 órát ment, utána került hozzám 2022 márciusban, nálam napi 8 órát volt kikapcsolva.
Csabi1984:
A videón mindig rosszabbnak tűnik mint a valóságban. Vincent is mindig el szokta mondani.[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Huh, néha azt hiszem szerencsés vagyok....az 55XF8505 nálam most lesz 5 éves, és hibátlan.....pedig sokat megy.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Celtis
veterán
válasz Gigicuci #69084 üzenetére
Írd le nekik, hogy neked ezek a paraméterek neked rendkívül fontosak és ezért inkább ráfizeted a Sony szalon fogyasztói árak közti különbséget (~80e), csak adjanak egy X95L-et.
Egyébként az mondanám, hogy a legalacsonyabb hivatalos bolti ár mínusz 20%. Tehát 500-ért el tudnád adni. Biztos, hogy nem éri meg a pénzt visszakérni.
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Gigicuci #68983 üzenetére
a Sony nem tudja megjavítani az XH95-öt, a szerviz felajánlott egy X90L-t helyette vagy visszaadják a pénzt (350e).
Sajnos egyik sem igazán jó megoldás, mert az X90L-en nincs széles betekintési réteg illetve jobban is tükröződik a mint az XH95. A többi tulajdonságában egyébként hasonlónak tűnik.
A 65X95L-hez viszont jócskán ki kellene pótolni az utalvány összegét.
Lehet akkor járnék a legjobban, ha rögtön eladnám az X90L-t, hiszen a csere napjától újra 3 év garit adnak hozzá. Szerintetek mennyit érhet a piacon? Többet mint 350e?
Köszi!
-
Clemi
veterán
Úgy tűnik tényleg csak elmezavara volt a TV-nek. Egy éjszakára áram nélkül volt, és megjavult. Elképzelhető, hogy az otthon alkalmazáson keresztüli ki/be kapcsolási (az órámról) impulzusok okzohatták? Többször ráböktem az órámon az ikonjára, de akkor nem reagált, majd a távirányítóval végül bekapcsoltam és utána kezdte a hülyeségeit. Most reggelre minden helyreállt.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Van egy KD--55XG9505 TV, ami úgy néz ki ma este meghülyült. Azzal kezdte, hogy nem lehet kikapcsolni, sem a táviránytóval, sem a hátulján a gombbal, sem újraindítani a távirányító kikapcsoló gomb hosszan nyomásával. A következő az volt az áramtalanítás után, hogy nem ad ki hangot a HDMI kimeneten, a legújabb pedig az, hogy a képernyő alján felbukkanó menüsor, vagy fel-le ugrál, ha megnyomom a távon a beállítás gombot, vagy néhány mp után magától eltűnik.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet ez?
Ja igen, a HDMI kábeleket kihúztam, áramtalanítottam a TV-t legalább 5 percre, de semmi nem változott. -
gordonfreemN
addikt
Üdv! 65Xh900x-nél hogyan lehet letiltani azt, hogy ha megy a TV kábel adással, akkor a HDMI3-ba csatlakoztatott PC indítás ne kapcsolja át a TV-t a HDMI3 bemenetre?
Másik: Ha megy a PC és a TV ki van kapcsolva, akkor a PC monitor random villog, mintha felismerné, hogy rá van csatlakoztatva a TV. Ezt hogyan lehetne kikerüli, hogy ne villogjon ilyen esetben a monitor?
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Felmondott volna az összes szervizes, a TV-k garis ügyintézése meg nem állhat le, szólt az ügyvezető igazgató és kezébe vette a kalapácsot, vagy mi a fasz ez? Szét kellene őket rúgni ezért...
Media Markt-nak panaszlevél instant. Jelezvén benne, hogy eredménytelen válaszüzenet esetén második levél fogy védelemnek is megy. Hátha ez segít.Hiszen átvette a media markt. Ott el is fogadta az ügyintéző, hogy nem LCD törés, különben ezt ő is látta volna és adott volna azonnal visszajelzést neked...
Könyörgöm, mikor kell szervíz ahhoz, hogy LCD törést állapítsanak meg?[ Szerkesztve ]
-
Bandeee82
tag
válasz ilyenezalaci #68686 üzenetére
Hi, nálam ugyanilyen dolog történt, elvitte a tv-met az Oktogon tökéletes állapotban, majd eltűntek, az ügyfélszolgálattól tudtam meg, hogy LCD törést állapítottak meg, ezért nem garanciális a javítás. Két hónapja nincs már tv, és még nincs vége...
-
Bandeee82
tag
válasz kolosszus87 #69076 üzenetére
Egy összegzés van leírva:
The LG QNED85 is better than the Sony X90K/X90CK overall. The LG has a better local dimming feature, so there's much less blooming around bright objects in a dark scene, even though the Sony has better native contrast. The LG also has a wider viewing angle, so it's a better choice for a wide seating arrangement.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Bandeee82 #69075 üzenetére
Nem láttam azt az lg-t, de megnéztem most mindkét tesztet. LG 7.9-et kapott összesítésben, a Sony meg 8.0-at, akkor miért jobb az LG szerintük? Mindegy, én az Rtings-re sokat nem adok megmondom őszintén, nagyon zavaros és következetlen a pontozási rendszerük. Arra jó az az oldal, hogy a nyers mérési adatokat kiolvassa az ember ha kíváncsi rá, de a tesztjeik elég zsenegék és gyakran logikátlanok.
-
Bandeee82
tag
válasz kolosszus87 #69074 üzenetére
Köszi a válaszod, jogos. Fura, hogy rtings szerint az x90k-nal összességében jobb az LG qned85 (nálunk 86), pedig az IPS panel.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Bandeee82 #69070 üzenetére
A lényeg, hogy inkább tavalyi X90K-t vegyél, jobban jársz vele mint az X85L-el, egy árban vannak úgy is. Jobb HDR-t kapsz vele és XR procit aminek jobb a felskálázása és egyéb extra más képalkotó feature-jei vannak. Na meg játéknál tutira megkapod a valós 4K 120hz-et. Anno XH90 és X1 proci párosításnál ebből voltak gondok, hogy 120Hz-en nem teljes 4K felbontást adott ki, csak felezett felbontásdon futott, akkoriban ezen ment a háborgás a tv-t megvásárlók között.
-
kolosszus87
senior tag
válasz Bandeee82 #69070 üzenetére
X90K szintjét nem éri el az X85L, attól kevesebb csúcsfényerőt tud és nem XR proceszzoros, hanem csak X1! Szóval ha nem is ég és föld a különbség, de az X90K jobb képminőséget produkál. Olvastam róla egy tesztet, az alapján az X85L pepitában ugyanolyan mint a 2020-as XH90, ugyanúgy 32 zónás fald rendszer van benne, ugyanúgy X1 procis, VA panelos és még fényerőben is ugyanazt a 700 nit körüli csúcsot tudja hdr-ben. Kb olyan mintha kiadták volna a 2020-as XH90-et újra X85L néven!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Bandeee82 #69071 üzenetére
Pontosan hol mondja azt? Nincs kedvem csak ezért végignézni az egész videót.
Egyébként meg ADL kontraszt mérésekkel azonnal kiderül mire képes, a számok nem hazudnak.A legfontosabb képi paraméter a kontraszt arány, nem az on off kontraszt, hanem a kép egyidejű kontraszt aránya különböző ADL szintek mellett. Ha adott ADL szint mellett nem tud akkora kontraszt arányt mint egy jó miniled, vagy olyan mély feketét akkor teljesen mindegy ki mit mond a videóban. Ha hozza azt a szintet akkor blooming terén még mindig lehet sokkkal rosszabb ami megint csak kihatással van a képre. Minilednek ez az egiyk előnye, hogy sokkal kevésbé látható rajta a blooming.
Rtings például meg is említi, hogy nem képes akkora kontrasztra mint a miniled.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bandeee82
tag
X85L-ről van valakinek tapasztalata? Kb a tavalyi X90K lehet? X90L brutál drága még. A SoC hiányosságaival tisztában vagyok, de nem PC-n menne a játék.
Film, ps5 és youtube lenne a fő használati terület. Másik jelölt egy philips pus8818 lenne... -
Vhiktor
veterán
válasz gordonfreemN #69057 üzenetére
Nálad valami nagyon rosszul van beállitva, mondjuk a hdmi feketeszint.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
Sony apdp-100b1 a elpusztult, van esetleg valami ajánlható forrás rá ahol lenne viszonylag hamar? Esetleg megbízható utángyártott?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
BloodV22
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2021-es Bravia tévém. Szerettem volna kivetíteni vezeték nélkül a Windowst futtató laptopom képét, de valamiért nem engedte. Pedig a gépen a Wifi-directtel rácsatlakoztam a tévé hálózatára is. Mi lehet a probléma? Airplay, Chromecast működik. Így simán második kijelzőnek sehogy nem tudom beállítani? -
modflow
veterán
válasz kolosszus87 #69065 üzenetére
Hát sajnos nem csak szórakozásból áll az élet.
Valakinek le kell tesztelnie az egyes szériákat...
Hát ez van.Amúgy hajszálnyival mindig jobb picit, de csak picit.
[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz modflow #69034 üzenetére
Már X90K-d van, te sose tanulsz a hibáidból? Ha jól rémlik XH90-el kezdted, nem voltál vele megelégedve, lecserélted X93J-re, de azzal is baj volt mert kockásodik, stb. Most ezek szerint váltottál X90K-ra és jönnek a problémák megint! Mikor engeded már el ezt a Sony X90 szériát, kb ugyanzt cserélgeted ugyanarra és várod a csodát!
-
Joshi
titán
válasz gordonfreemN #69061 üzenetére
Kell a Dolby Vision vagy nem? Ha nem kell, akkor rengeteg lejátszó közül lehet választani, ha kell akkor csak az van ami nekem is van. Nyilván vannak más gyártók is amik DV képesek, de azok nem teljes értékű DV lejátszók. Tulajdonképpen a Dolby Vision Profil 7 ISO-t is csak az Oppo 203 lejátszóm viszi, de most ebbe ne menjünk bele. Bonyolult.
-
gordonfreemN
addikt
Dehogy haragszom. Azért linkeltem be, hogy más ha látja ezt a beszélgetést, gyorsabban találja meg az utat.
Azt még mindig nem tudom, miért lenne jobb nekem egy ilyen lejátszó? A DV miatt? Az pedig azért jó, mert a DV nelküli kódolások/HDR tartalmak nem jók, jobb inkább DV-ben nézni?
Azt tudom, hpgy PC-n nincs DV.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Joshi
titán
válasz gordonfreemN #69059 üzenetére
Ne haragudj, de nem fogom végig olvasni a kommenteket. Inkább leírom hogy én mit használok a Sony A1 tévémhez. Természetesen lejátszó szempontjából.
Dolby Vision képes lejátszóim.
Ugoos AM6B Plus
Homatics Box R 4K PlusMindegyik kiváló Dolby Vision-ra is. Utóbbi még Streamingre is.
-
Joshi
titán
válasz gordonfreemN #69057 üzenetére
Ment PÜ.
-
gordonfreemN
addikt
válasz Vhiktor #69056 üzenetére
Ezaz. 46-on az sdr jó, a hdr fakó.
38-on meg a hdr jó, sdr sötét.
Akkor mit rontok el? Vagy a tartalommal lehet esetleg a baj?Joshi: köszi a tippet, de ahogy olvasom,ennél sincs kllbászból a kerítés.
Mindjárt kezdeném azzal, hogy USB-s DAC-om van a rendszerem elején. Nem szeretném filmezéskor átdugdosni mindig. De mást is olvastam, hogy van ami nem tidja leképezni a HDR színteret.
Miért lenne ez jobb nekem, mint a madvr-es mpc-hc?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Vhiktor
veterán
válasz gordonfreemN #69054 üzenetére
Sötét részek féynerő szintje SDR és HDR esetében is 50 max 51. Nem kell nekik külön beállítás.
Ha külön szeretnéd állítani akkor 2 különálló képmódot kell használnod.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Joshi
titán
válasz gordonfreemN #69054 üzenetére
Ha csak filmet néztek, akkor a PC-t felejtsd el. Inkább vegyél egy Dolby Vision képes Amlogicos boxot, sokkal jobban jársz.
-
gordonfreemN
addikt
-
Vhiktor
veterán
válasz gordonfreemN #69051 üzenetére
Mint ahogy fentebb is írtam, az sdr és hdr beállítás 90%ban ugyanaz mert osztoznak a képmódon. Hdr esetében csak a hdr specifikus dolgokat állítsd.
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #69044 üzenetére
Ezt kapcsold ki, fekete közeli részletek elvesznek. Ennek ugyanúgy kell lennie beallitva mint sdr esetében.
Én azt javasolom, hogy sdrben állítsd be, aztán hdrben csak a hdr specifikus dolgokhoz nyúlj.
-
gordonfreemN
addikt
válasz Vhiktor #69037 üzenetére
Tehát ha ugyanarra a ment küldöm PC-ről a néha SDR néha HDR tartalmakat, akkor külön profilba kellene elmentenem és átállítanom a megfelelő tatalomhoz a képbeállításokat?
Nálam a HDR tartalom esetén annyi van, hogy nem enged fényerőérzékelést és fényerőbeállítást.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #69040 üzenetére
Papir forma szeirnt Sony TV-knél a HDR kalibráció az SDR kalibrációból származik le. Van pár opció ami csak HDR képmódban érhető el, ezek természetesen egyediek, de ezeken kivűl nem kellene semmi más beállításnak különböznie SDR és HDR esetében, szóval ne állítgasd, ugyanaz kell hogy legyen mindkét módban és úgy lesz jó mindkét mód.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz modflow #69029 üzenetére
Akkor is csinálja, ha két külön kép profilt állítasz be SDR-nek és egy másikat HDR-nek? Vagyis inkább csak úgy lehet két teljesen más beállítást használni, ha mindkettőt más-más kép profilra állítod be
Pl Dolby Vision jelnél eleve Dolby Vision profilod lesz, szóval annál ez elvileg nem is lehet probléma. Ha sima HDR10-et és SDR-t akarsz használni, akkor mindegyiket külön kép profilra állítsd be (pl Cinema Pro és mondjuk Cinema Home).[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz Vhiktor #69036 üzenetére
Sötét részek fényereje, sötét részek beállítása, speciális kontrasztjavítás azt hiszem.
És ami fura - tegnap csináltam egy factory reset-et és ezért állítottam mindent újra -, hogy ha a TV HDMI4-en van hosszú ideig, akár kikapcsolva is, utána TV-re váltva csak karikázik a végtelenségig. Csak TV újraindítás segít.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz gordonfreemN #69035 üzenetére
Sdrhez sdr hdrhez hdr beállítás kell. A szinhomerskelet és a 20 pontos fehéregyensúly ugyanaz, meg a cms beállítás is.
Mpchc eseten érdemes madvrt használni.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #69034 üzenetére
Sony tvknel néhány beállítás osztozik sdr és hdr esetében.
Pontosan mik ezek?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gordonfreemN
addikt
Az lehetséges, hogy sima H.264 1080p kódolású film ami nem HDR-es, annak a fényerőbeállításai mások mint a HDR-es H.265 kódolású 2160p filmnek?
Csak mert MPC-HC-vel lejátszva ezt a két filmet azt vettem észre, hogy a nem HDR-es tartalmak beállításával a HDR-es tartalmak fakók. Ezt a sötét részek fényerőszintje beállítással tudom kompenzálni ide-oda XH90-nél.
A TV-n a HDMI videotartomány: teljes, a számítógépen pedig kimeneti dinamikatartomány: teljes.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #69029 üzenetére
Milyen tv? Nem az van hogy mindig felulirják egymást?
-
szagnes69
aktív tag
Sziasztok!
Televízió vásárlásán gondolkodunk, eddig már két Sony tévét vásároltunk (40EX720 és 55W828B), nagyon jól működnek, nagy megelégedéssel használjuk őket. Most is Sony-t szeretnénk, a kiszemelt Sony Bravia XR-55A90J. Mennyire megfelelő választás lenne? Csak tévénézésre, Netflix, HBO stb. nézésére használnánk. Most olyan 5-600000 Ft közötti áron látom. Ilyen árkategóriában van-e esetleg jobb Sony televízió?
A válaszokat előre is köszönöm! -
modflow
veterán
A HDMI4-en van a PC.
A port formátuma Javított VRR.
Igy a kép üzemmód fixen Játék.Beállítom a képet SDR esetén és HDR esetén is, de nem tartja meg a beállítást.
Miért nem kezeli ezt külön-külön? -
Csöves
őstag
válasz gordonfreemN #69027 üzenetére
Sógornak 75-ös van, de már nyávog, hogy milyen kicsi...
Aquila non captat muscas.
-
boborján2
aktív tag
C2 esetében milyen a beépített lejátszó felirat kezelése?
Lehet a feliratnak félig áteresztő fekete hátteret adni , vagy árnyékolt betűtipust?
Nem kedvelem a túl apró feliratozást. Pl amit a legtöbb videojáték alapértelmezetten használ (vagy sokszor nem is állítható) az nekem olvashatatlanul kicsi és bántja/fárasztja a szemem.
Illetve a srt külső vagy mkv konténer belső feliratot eszi meg a tv? Csak azért kérdezem ,hogy a virágbolti tartalmakkal kell e mókolni valamennyit.
Szóval remélem nem ilyen ultra gáz ,mint pl. amit a hbo felrak a lineáris Hbo HD csatorára.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Celtis
veterán
válasz Little_Gaara #69012 üzenetére
Remélem nekem lesz még idén tapasztalatom az X95L-lel. A soundbarral nem lesz gond. Ha ez megnyugtat a lányomék is Sony tv-vel használnak samsung soundbart, de nálam is eddig ment minden mindennel.
-
mzsol
tag
Sziasztok! Eddig samsung tv-im voltak, most egy belépőszintű 43" Q60. Jó lenne egy szinttel komolyabbat venni most egy kis méret növelés miatt. Amiket ajánlotok azok nekem az 55"al nagyok, nem férnek el, kicsi szoba. Max 50" amit nézegetek. Ebben a méretben vannak ajánlott készülékek? Jó lenne egy minőségibb sony-t venni.
-
Little_Gaara
tag
Hali mindenkinek
Már nagyon vártam hogy rtings-en kiadják az early access-t a qn95c-re mert eközött és a x95l között vaciláltam már egy ideje és végre kijött és hát összehasonlításban számomra az jött le hogy a sony nyerte ezt a kört.
Már láttam egy-két videós összehasonlítást youtube-on ott is szemre a sony jött ki győztesnek. OLED-en gondolkoztam igazándiból de a beégés veszélye miatt mivel sokat játszok PS5-ön statikus elemek miatt ez nem opció másrészt ha asszony nézi akkor főleg aggódok mert őt nem érdekli ennyire és nem is várom el hogy most erre is arra is figyeljen, meg hát délelőtt telibe tolná a nap sajnos.
Esetleg valakinek tapasztalata az x95l-lel?
Mennyire együtt működő samsung soundbarral? Mert az viszont samsung lesz, elvileg -
Vhiktor
veterán
válasz Bandeee82 #69010 üzenetére
A 835-ben nincs 1000 zóna. Független vagy fizetett tesztekben? Mérésekkel alátámasztva?
Mennyibe kerül az X90L?
Én is mindig azt mondom, hogy semmit nem számít a zóna szám ha szar a vezérlés, sőt a tapasztalatom az hogy miél több a zóna annál több probléma jelentkezik, talán nehezebb megfelelően vezérelni őket.A mostani TCL 845-től nem csodálom, hogy jobb, mert amit eddig abból láttam, hááát nagyon nagy visszalépés egy 835-höz képest, mondhatom hogy ég és föld, jelenleg nem is ajánlom megvételre.
Gyere el és megmutatom a 835-t, csak utána ne legyen csalódás egy nem miniledes lcd tv-ben.
Samsung Qn95B is nagyon jó (QN90B közel sem annyira).
835 nálam 1 hónapig a G3 mellett volt és hát nagyon szépen megállta helyét. Kár hogy egy Qn95B vagy más miniled nem volt akkor Nálam, kiváncsi lettem volna rá.Vannak a miniledek között is bőven vacak modellek, amik semmivel nem jobbak mint egy nem miniledes tv, de ez már a kóklerkedés oka, ezért mondtam, hogy rendes miniled.
Egyébként rtings is írja, hogy a miniledes sony jobb.
De szívesen várom tesztelésre az X90L-t, én elhiszem, hogy jobb ha én is azt tapasztalom (eddig még nem találkozam olyan nem miniledes tv-vel ami jobb lett volna vagy akár csak picit is megközelített volna egy rendes miniled képét), de más tesztjére egy fillért nem adok, max csak Vincent szavára, Fomo meg társai nem érdekelnek...
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #69006 üzenetére
Ők bizotsan nem, én a hazai vásárlókról beszéltem, nálunk sok sok problémát ez okoz.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Bandeee82 #69005 üzenetére
Én pedig határozottan kijelentem, egy rendes miniled úgy kenterbe veri a nem miniled tv-ket mint majdnem az oled. Persze nem mindegy milyen miniled tvről beszélünk, ips panelesért pl egy fillért nem adnék. Illetve a Hisinse U8H is nagyon gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #69003 üzenetére
A problémák 90%a onnan ered, hogy amikor megveszik a tvt, rögtön azzal kezdik, hogy netrol kétes forrásból letoltenek fw-eket és azonnal teszik fel a tvre és megy a csodálkozás, hogy ez meg az nem jó. A gyári fwel nem sok probléma szokott lenni.
-
Celtis
veterán
válasz boborján2 #69002 üzenetére
Ez a bajom nekem is. Hardveresen nagyon ígéretes a TCL, de ijesztő problémákról olvasok. A Sony messze van a tökéletesetől, de sokkal kiforrottabb, kevésbé várható kellemetlen meglepetés.
Megteheted, hogy neten megrendeled a szívedhez közelebb állót készüléket és ha csalódást okoz, akkor elállsz a vásárlástól.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #69000 üzenetére
Jelenleg többek között ezért ajánlom inkább a 835-t. De lehet ez fw probléma. Kaphatnék már egyet tesztelésre. Kalibráltam már többet is, az alapján a 835 nyerő kontrasztban is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest