- Fedora Linux
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- PHP programozás
- Windows 11
- OpenMediaVault
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
rTorrent / libTorrent
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Letöltés közben:
"
we@kodi-server:~/data/a/dtb/8.90.4$ ps aux | grep rtorr
we 1848 0.0 0.0 15788 940 pts/1 S+ 21:26 0:00 grep --color=auto rtorr
we 3739 0.0 0.0 28728 1928 ? Ss febr11 0:09 /usr/bin/SCREEN -d -m -fa -S rtorrent /usr/bin/rtorrent
we 3740 4.4 15.5 1784584 606520 pts/0 Ssl+ febr11 139:28 /usr/bin/rtorrent
we@kodi-server:~/data/a/dtb/8.90.4$ pidstat -p 3740 -dl 20 5
Linux 4.13.0-32-generic (kodi-server) 2018-02-13 _x86_64_ (2 CPU)21:26:30 UID PID kB_rd/s kB_wr/s kB_ccwr/s iodelay Command
21:26:50 1000 3740 0,00 0,00 0,00 0 /usr/bin/rtorrent
21:27:10 1000 3740 0,00 0,00 0,00 162 /usr/bin/rtorrent
21:27:30 1000 3740 0,00 0,00 0,00 4212 /usr/bin/rtorrent
21:27:50 1000 3740 0,00 0,00 0,00 54 /usr/bin/rtorrent
21:28:10 1000 3740 0,00 0,00 0,00 195 /usr/bin/rtorrent
Átlag: 1000 3740 0,00 0,00 0,00 925 /usr/bin/rtorrent"
Nem az igazi.Egyszerűbb megoldás a problémámra, ha egyből "oda töltöm" ahol a végső helye van, úgyis komplett adatot kap, csak ellenőriznie kell.
Köszönöm a segítséged előre is!
-
chros
őstag
de letöltésre elég "lusta"
Mennyi a felfele sebesseg?
Hmmm, ez furcsa. Nekem ugyan 76Mbps lefele net van, de azzal zuzza teljesen. Nem lehet, hogy ezzel a buggal van osszefuggesben? 4x read during seed (Azaz a hdd-t lelassitja):
- nezd meg ezzel a paranccsal, hogy mennyi a read/write sebesseg mikor toltesz le:pidstat -p $PID -dl 20 5
"a jelenlegi ide-oda mentem torrent fájlt megoldással működjön, hogy a hozzáadott torrentet letölti a deluge, majd átadja rtorrentnek seedre"
Oh, ertem. Egy ilyen sorra van szukseged: [link]
- ebben a "branch=d.complete=" resz ami csekkeli, hogy kesz e a letoltes
-- de mint fetebb irtam valahogy checkkelned kell, hogy volt e mar mozgatva valaha, mert kulonben minden ujrainditasnal megprobalja mozgatni oketKonnyen kiserletezgethetsz nem eles kornyezetben:
- keszits ugyanolyan konytarszerkezetet es rtorrent konfigot mint elesben, majd inditsd egy masik rtorrentet igy:rtorrent -n /path/to/new-rtorrent-config.rc
-
korcsi
veterán
Hát ezzel még foglalkoznom kell egy kicsit, hogy tudjam is, hogy mit csinálok.
Az alap problémám, hogy sok torrentem van (1500+) ezt az rtorrent kis erőforrás igény mellett is remekül seedeli, de letöltésre elég "lusta" 150Mbites kapcsolaton hosszútávon átlag 40-50Mbites sebességgel tölt le.
Kipróbáltam deluge-t, gyönyörűen tölt maximális sebességgel.
Szerertném megoldani, hogy a jelenlegi ide-oda mentem torrent fájlt megoldással működjön, hogy a hozzáadott torrentet letölti a deluge, majd átadja rtorrentnek seedre. -
chros
őstag
"a gond, hogy ha valaminél már megvan a letöltött anyag"
Kell meg egymethod.set_key = event.download.hash_done, move_hashchecked, ...
sor is az "event.download.finished"-hez hasonloan, mert a kesz adatnal csak az elobbi triggerel-odik, de:
- trukkos a dolog egy kicsit, mert:
-- a hash_done event ujra triggerel-odik minden rtorrent ujrainditasnal es minden torrentre!!!Ha ilyet hasznalsz, akkor lehet, hogy tetszeni fog az rtorrent-ps-ch_setup project, tobbek kozott ezt is kezeli, s meg sok minden mast is. Itt a megfelelo reszlet belole (mast is tratalmaz):
[link] -
belashx
senior tag
válasz
vargalex #2144 üzenetére
Köszi!
Végül egy kis netes turkálással megtaláltam a megoldást (Entware repo), sikerült is lefrissítenem, de nem oldódott meg a probléma.
Lehetséges megoldás még a problémámra a router beállításaiban az USB 3.0 interferencia csökkentés (valami hasonló) kikapcsolása, de nem találok ilyen opciót.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Az a problémám, hogy van 5 watch directory-m, és ha megtörtént a letöltés, ennek megfelelő könyvtárba kerül a letöltött anyag, a gond, hogy ha valaminél már megvan a letöltött anyag, akkor ha hozzáadom a torrent fájlt, csak az átmeneti letöltési könyvtárba keresi a kész anyagot, ellenőrzi, és ha nem kell hozzátölteni, akkor innen seed-eli és nem helyezi át a célkönyvtárba.
a konfig fájl részlete:
"
directory = /home/we/data/torrent/incomplete
session = /home/we/rtorrent/session
schedule = watch_directory_1,10,10,"load_start=/home/we/data/downloads/torrent1/*.torrent,d.set_custom1=/home/we/data/torrent/1/"
schedule = watch_directory_2,10,10,"load_start=/home/we/data/downloads/torrent2/*.torrent,d.set_custom1=/home/we/data/torrent/2/"
schedule = watch_directory_3,10,10,"load_start=/home/we/data/downloads/torrent3/*.torrent,d.set_custom1=/home/we/data/torrent/3/"
schedule = watch_directory_4,10,10,"load_start=/home/we/data/downloads/torrent4/*.torrent,d.set_custom1=/home/we/data/torrent/4/"
schedule = watch_directory_5,10,10,"load_start=/home/we/data/downloads/torrent5/*.torrent,d.set_custom1=/home/we/data/torrent/5/"
system.method.set_key =event.download.finished,move_complete,"d.set_directory=$d.get_custom1= ;execute=mv,-u,$d.get_base_path=,$d.get_custom1="
"Hogy kellene módosítani, hogy például más klienssel letöltött anyagot is könnyedén hozzá tudja adni, megtörténjen az ellenőrzés, majd a mozgatás a watch könyvtárnak megfelelő helyre.
"
Előre is köszönöm!
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogyan kell, ill. lehet-e frissíteni az rTorrentet?
Jó volna, ha meg lehetne oldani, és nem nulláról kéne kezdenem, mivel nem vagyok profi, és nem találom meg a korábban használt leírást se.
(ASUS AC56U router, 380.65.9 HGG firmware)Nem 100%, de mintha a router firmwarejének frissítése után kezdődtek a bajok. A hiba:
Megáll a letöltés 75-100% között, a hash ellenőrzés miatt (bad chunks....). Ha leállítom, újraindítom, akkor általában befejezi. Javasolja a safe_syncet, de hiába kapcsolgattam. Azt olvastam hogy ez nem oldja meg a problémát, de eddig jutottam.Előre is köszi!
-
rootmin
tag
Köszi!
Közben a törlést
megoldottammeghekkeltem az előttem hozzászóló ötlete alapján: ha már úgyis hívok külső scriptet, abban is tudok törölni...Meglesem a linket, kösz. (bár túlságosan nem akarom elbonyolítani, átmeneti az egész projekt, pár hét múlva behintem sóval a virtuális gépet, amin most garázdálkodok)
-
chros
őstag
válasz
rootmin #2131 üzenetére
Udv!
1. kerdesre: valszeg a hianyzo '-rf' kapcsolo miatt nem torlodik, igy tudod hasznalni.
2.: akkor valszeg tetszeni fog az rtorrent-ps-ch_setup project
Ugyanis pont az altalad linkelt Stefano altal keszitett otletre alapul, csak joval osszetetteb modon. Jo olvasgatast! -
rootmin
tag
Sziasztok! Nem is tudtam erről a topicról eddig.
Új nekem az rTorrent, kérnék egy kis segítséget.
Azt szeretném elérni, hogy a befejezett letöltések torrentjei kitörlődjenek. Jelenleg így próbálom, sikertelenül:
method.set_key = event.download.finished,rm_torrent,"execute2=rm,$d.tied_to_file="
Mit rontok el? (a fájl nem törlődik ki)
Egyébként a végcél az lenne, hogy egy watchfolderbe pakolt nagy mennyiségű torrentet egyesével letöltögesse, és a kész fájlokat rclone-nal átmásolja Google Drive-ba.
Ebből a leírásból indultam ki, ezt próbáltam aktualizálni.
A másolás frankón működik, az egész 'queue script' azon bukik meg, hogy a watch mappából nem tűnnek el a kész torrentek.(bár ha valakinek van tippje, hogy hívjam meg úgy a kis copy.sh-mat, hogy az rTorrent elengedje (ne várja meg a feltöltést, arra is szívesen várok megfejtést
method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute2=/root/copy.sh,$d.directory_base=,$d.base_filename="
-
Santino
aktív tag
Köszönöm a válaszodat!
Szerintem ki fogom hagyni ezt a projectet, nem vagyok annyira képzett ezen a területen.
Tulajdonképpen évek óta használom ezt a felállást (router, optware/entware, rtorrent), nagyon nincs vele gondom.
A laptopos dolgon már elgondolkodtam, nem opció számomra, azt hiszem inkább egy NAS lesz belőle. Majd valamikor. -
chros
őstag
válasz
Santino #2128 üzenetére
"Asus RT-N18U routeren Tomato firmware ... Szeretném az rtorrent-ps-t felrakni"
Van hivatalos csomag Tomato-ra belole?
Ha van, akkor minden maradhat.Ha nincs:
Ebben sajna en nem tudok, regen OpenWRT-re probaltam, a forditas sikerult is, de: OpenWRT-n nincs normalis locale support (utf-8), igy az rtorrent-ps altal hasznalt glyph-ek abszolute xarul (ertsd, hasznalhatatlanul) jelentek meg, igy ertelmet vesztette a dolog. (S az pedig mas kerdes, hogy az 1 magos tplink routerek nem is birjak erovel.)
Szovel ez a sorrend, ha ki akarod probalni:
- deritsd ki, hogy van e proper locale support; ha van:
- keresd meg az rtoerrnt/libtorrent source csomagjat, s modositsd, hogy a pactchek is belekeruljenek, majd probald leforditani
- a dependency csomagokkal neked kell probalkoznod (cares, curl, xmlrpc)
- es akkor a pyrocore projectrol meg nem is beszeltunkHa nekiallsz, akkor jopar honapos projectet veszel a nyakadba, de erdekes a problema.
Amit inkabb javasolnek: ha van regi elfekvo laptop, akkor Ubuntu-t, Debain-t ra, s radugni egy nagy, kulso usb3-as/esata-s hdd-t, s mehet a menet.
S zaroszokent, inkabb rtorrent-ps-ch-t javaslok
(#2127) torzsa007: elofordul ez a legjobbakkal is
-
Santino
aktív tag
Sziasztok!
Asus RT-N18U routeren Tomato firmware (132 K26ARM USB AIO-64K) fut, ami mellé Entware-t telepítettem. Torrentezésre az rtorrent-et használom (rtorrent 0.9.4/0.13.4), screen alatt.
Szeretném az rtorrent-ps-t felrakni, erre szeretnék kérni Tőletek iránymutatást, tapasztalatokat, segítséget.
El kell e távolítanom a mostani rtorrentet? A beállításokat, szabályokat, át tudom egy az egyben emelni?
Vissza-vissza olvasgattam, de nem igazán tiszta az elindulás, ezért inkább kérdezek.Köszönöm!
-
torzsa007
tag
Üdv,
Ubuntu 16.04.3 rendszeren, rtorrent 0.9.6/0.13.6-ot telepítettem fel. Régebbi verzió alatt működött egy emial küldési módszer. Keresgélés után rájöttem, hogy egy sor okozhatja a problémát:
system.method.set_key =event.download.finished,notify_me,"execute=~/torrent_complete.sh,$d.get_name="
Elvileg ennek működnie kellene:
method.set_key = event.download.finished,notify_me,"execute=~/torrent_complete.sh,$d.name="
Sajnos továbbra se működik, valaki tud segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Köszönöm
-
#2120-as hsz-emben vázolt problémát megoldottam az EraseData nevű pluginnal, force-ra állítva a configjában.
Nemrég megfertőzték a gépem rutorrenten keresztül ezzel a támadással.
Újra kellett telepítenem a gépet (Raspberry Pi3).
Nem tudom mi a megoldás, hogy következőre ne tudjon bejönni, de lecseréltem a rutorrentet Deluge kliensre.
-
korcsi
veterán
válasz
Fecogame #2120 üzenetére
Kodi-ban tudnál használni egyedi felirat könyvtárat, akkor nem kell a torrent tartalmat "összeszemetelni"elolvastam a második bekezdést isHa állítasz be egyedi felirat könyvtárat, akkor is oda tölti le?
És hogy a kérdésedre is válaszoljak, illetve nem
, nálam minden torrent kliens így működött, csak azt törölte ami a sajátja, és gondolom nem töröl "nem üres" könyvtárat.
-
Hogyan lehet rávenni az rtorrentet, hogy akkor is törölje a mappát, ha az tartalmaz pluszban még egy .srt fájlt is?
Rutorrent + rtorrentet használok, Debian Linux alatt. Az .srt fájlok azért kerülnek oda, mert a Kodi oda tölti le őket.
-
chros
őstag
válasz
enginev3.0 #2118 üzenetére
Koszi, nem tudtam rola.
De latatlanban sem ajanlom Windowsra. Ntfs fs-el nem mukodik jol egyaltalan, s meg ki tudja mennyi mas baja lenne.
Inkabb hasznalj mas, gui-val rendelkezoket Winfoson. -
enginev3.0
félisten
Itt a legalsó, de mondjuk megcsináltam a cygwineset is, az is működik, de ott sincs grafikus gui
-
chros
őstag
válasz
enginev3.0 #2116 üzenetére
En nem is hallottam rola. Link?
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Látom már van könnyen indítható rtorrent windows-ra, ehhez lehet hozzárakni valami GUI felületet?
-
chros
őstag
válasz
Zoolesz #2112 üzenetére
Ppfff ...
Mi is kiprobaltuk debian 8.9.0-val, es valoban. De nem volt/lesz idom mostanaban ezzel "jatszani" sajnos.
Probald ki debian 9.0-val virtualgepben (tudom, hogy van mar 9.2.x is) azzal teszteltem 2 honapja. Ha jo, es nem gond, akkor upgrade-eld 9-re.
Elnezest a kellemetlensegert. -
chros
őstag
válasz
Terrorista #2109 üzenetére
Ha socket-el konfigoltad oket, akkor a socket "fajl" jogosultsaga lehet az egyik gond, amit egyszeruen igy orvosolhatsz: [link]
@(#2108) Zoolesz: hat ez nagyon kulonos. Ha lesz idom es hangulatom, akkor kiprobalom majd virtualgepben debain netinst 8.9.0-val. Le kell hogy forduljon ezen is. Es a regi 1.5.3-0.9.7 lefordul???
-
korcsi
veterán
válasz
Terrorista #2109 üzenetére
Ugyanezen összetevőkkel nálam probléma mentesen fut.
-
Terrorista
senior tag
Hi!
Ubuntu 16.04 rendszerre felraktam egy rtorrent+rutorrent gui-t és valami nem oké. Screenen fut az rtorrent de a rutorrent gui addig nem látja amíg nem restartolom az rtorrentet kézzel.
Daemonként indul az rtorrent és azt vettem észre, ha root userre állítom be a scriptet és bemásolom az rtorrent.rc konfigot is a roothoz, akkor nincs ilyen probléma. Reboot után szépen elindul minden és a rutorrent gui is látja az rtorrentet, de rootként nem akarom futtatni.
Valami jogosultsági gondra tippelek, de elvileg minden joga megvan a usernek amivel alapértelmezettben indítanám.
Webszervernek nginx-et használok és korábbi konfigot használom ami az ubuntu reinstall előtt tökéletesen működött.
Ötlet?
-
Zoolesz
csendes tag
oks a gem rész akkor nem érdekes
Sajna a fordítás hasal el debian 8.9 (friss virtuális gépen is) alatt az xmlrpc nem megy arra mondtam, hogy a config a helyén van, mert korábban mikor ilyen hiba volt azt mondtad valakinek azt nézze meg.Mindegy majd lesz 9-es virtual szerver próba és ha oda felmegy akkor majd újrarakom egyszer.
-
chros
őstag
válasz
Zoolesz #2106 üzenetére
"
sudo gem install fpm
no such file or directory - getcwd"
Ez a parancs csak a packaging (csomag keszites)-hez kell, igy ha nem muxik, akkor nem gond.
A folotte levo hosszu apt-get install parancsot is futtattad mint root?
Vagy sudo nincs, vagy a gem parancs hianyzik."Az új verzió pedig evvel száll el
time nice -n 19 ./build.sh ch [git]
"
"nem tudja most valamiért fordítani config a helyén van"
Errr.... Milyen config???
Akkor megegyszer, sima user-kent futtatod ezeket, s igy mar leforditod sima usernek (kb 10 perc):mkdir -p ~/src/; cd ~/src/
git clone https://github.com/chros73/rtorrent-ps-ch.git
cd rtorrent-ps-ch
time nice -n 19 ./build.sh chMajd ha ez kesz, akkor "installalod" (atmasolja csak a forditott binary-kat) az "/opt" konyvtarba root-kent (!) s elkesziti a szukseges symlink-eket.
sudo ./build.sh install
Ha ezzel lesz gond, akkor sudo beallitasa Debianon nem jo: mint latom a leirasban linkelt "hint" mar nem el (de jo ...
), itt a web-archive-os link. Roviden ez kell majd neked (ha nem muxik elsore, Debian 9-en mindenkepp, 8-on nem probaltam), es itt a commit hozza (1 soros fix).
Tesztelve: Ubuntu 14.04, Ubuntu 17.0x, Debian 9.
-
Zoolesz
csendes tag
Kösz az infót sajna így sem megy fel.
sudo gem install fpm
ez elfekszik avval hogy: no such file or directory - getcwd
de mindegy, most nem találtam megoldást, de még nem adtam fel.
Az új verzió pedig evvel száll el
time nice -n 19 ./build.sh ch [git]
mindegy hogy futtatom az xmlrpc-t nem tudja most valamiért fordítani config a helyén van
checking for XMLRPC-C... failed
configure: error: Could not compile XMLRPC-C test.Próbáltam mindenhogyan ch-val is root-ként is de sehogy nem futott le. majd holnap lehet megpróbálom virtuális gépen aztán majd lehet felmegy az új debian 9 a 8 helyett ha azon fut rendesen.
-
chros
őstag
válasz
Zoolesz #2104 üzenetére
Uj verzio mindket projekthez (2017.08.20.):
rTorrent-PS-CH 1.6.0-0.9.7, fobb valtozasok: lenyegeben a build script kb 70% ujrairva
- Rename repo and main directories
- Create optimized gcc build by default on Linux as well
- Fix compiling issues with gcc v6.x and libtool properly
- Add proper relative rpath link support
- Refactor build script completely
- Separate vanilla build of rtorrent completely
- Update building instructionsTeljes changelog.
rTorrent-PS-CH_Setup 0.9.8-0.9.7, fobb valtozasok:
- Add inotify support in rtorrent config
- Rename repo and modify absolute path of rtorrent-ps-ch in init script
- Disable CURL's built-in DNS cache if external one is available
- Add ability to set an interface to bind to
- Set public IP address reported to the tracker without dynamic DNS service
- Don't restart download upon moving unless it's necessary
- Fix tied torrent file for magnet links
- Improve performance of rtgetTotalRotatingSize bash function
- Comment out low_diskspace scheduled task in rtorrent config
- Upgrade pyrocore to current version
- Upgrade KiTTY to current stable version on Windows
- Support multiple tmux versions in tmux.conf
- Fix reporting stopped rtorrent instance even when it has been restarted successfully in external scriptTeljes changelog.
"Láttam van új verzió: 1.6.0"
Igen, mar lassan 2 honapja, de erdeklodes hianyaban ide mar nem masoltam be.
Most igen.
"Szerettem volna frissíteni ... ha jól másoltam így írtad korábban."
Mint latszik a changelog-bol, a kliens eseteben a build script kb 70%-a lett ujrairva (remelhetoleg egyszerubbe teve az egeszet).
Ezt megelozoen Pyroscope build scriptjet "patch-elgettem", de eljott az ido, hogy alapjaiban legyen megvaltoztatva a build script.
Ennek kovetkezteben a project neve es a konytar nevek is megvaltoztak!
Igy mar uj leiras is van, hogyan kell build-elni."Mondjuk nem tudom, hogy elég a ps vagy a ps-ch-t kellene felrakni, de ahogy néztem mindegy és mindkettőnél ez a hiba."
Ha csak a megvaltozott project nevere gondolsz, akkor lehet, hogy mindegy, mert mindketto URL ugyanoda mutat, de hasznald az uj leirast.Mivel a forditott binary fajl konyvtarneve is megvaltozott, igy modositani kell az rTorrent-PS-CH_Setup-ban is, ha hasznalod. (Nem is emlitve a tobbi valtozasokat.)
Enjoy!
-
Zoolesz
csendes tag
Láttam van új verzió: 1.6.0
Szerettem volna frissíteni de valahogy nem jött össze.git clone https://github.com/chros73/rtorrent-ps.git
cd rtorrent-ps/
nice -n 19 time ./build.sh install githa jól másoltam így írtad korábban.
És ezt dobja csak vissz:
ERROR: Compilation hasn't been finished, try it again.
Jelenleg rTorrent-PS-CH 1.5.3 0.9.7/0.13.7 van fent. Mondjuk nem tudom, hogy elég a ps vagy a ps-ch-t kellene felrakni, de ahogy néztem mindegy és mindkettőnél ez a hiba.
-
chros
őstag
Ez csak egy resze volt, de kell hozza. A shell (bash) scriptek is felelosek a queue-ert, queueTorrent.sh, ami cronbol kell hogy fusson.
Te a "queue" konyvtar valamelyik alkonyvtaraba kell bemasoljad a letolteni kivant fajlt es Nem a "downloading"-on belulre!Nekem es masoknal is muxik a rendszer jol.
"Mivel ha nekem van helyem akkor nem fogja atrakni egy masik almappaba"
Dehogynem, ezen alapul a rendszer. -
F34R
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gerner1
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest