- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Windows 11
- Linux Mint
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Padavan firmware
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
"szerintem nem előrelátó dolog. én 16gb alatt kidobott pénznek éreznék bármit."
Abszolút. Ahogy ha ma új játékos gépet veszel, akkor nem fogsz 16 giga ramot tenni bele, mert 32 az új hosszútávú standard. 16 giga VRAM-mal már nem érzi azt az ember, hogy ez bármikor kevés lehet.
Játékra ma már a 4 giga vram vicc, a 8 giga meg low-endnek jó, de nem 120k meg hasonló vicc árakon. -
KROK640
nagyúr
A bányából is csak azért tudtál VGA-t venni, mert végetért az őrület.
Nem véletlen, hogy a bányász kártyák alig mentek és az összes bányász a gamer kártyákat kereste szinte. Mert tudták, ha ez lemegy, akkor valakinek el kell adni a sok kártyát.
A datacenterben meg maximum mikor modernizálnak, erősebb, kevesebb fogyasztású kártyák jönnek, akkor lehet, feltéve hogy home user gépében alkalmasak lesznek a működésre. -
-
KROK640
nagyúr
Az AI azért messze nem olyan haszontalan mint a cripto volt.
Bár tisztán játékos szemmel a helyzet semmivel sem (vagy alig) jobb, de ennek legalább haszna is van.
Plusz azért egy előnye van, hogy a játékosok zömének még mindig 8-12GB-os VGA-ja van, mégpedig az, hogy ez talán a játékfejlesztőket valamelyest visszafogja gépigény tekintetében. -
a bánya sok éve ugyan káros volt, de az elmult években az AI workload, ami kihuzta alólunk a talajt
kit érdekel pár gamer, ha a datacenter sokszoros áron is vevő bármennyi gpu-ra?
sakk-matt. és valójában még a mostani röhejesen magas ár is nudli ahoz képest, amennyit a "chatgpt" fizetne a kártyádon dolgozó chipért...
( nekem egyébként 4 gigás az 580-am, az ár mindenek felett
)
-
KROK640
nagyúr
Én ezt már akkoriban megmondtam amikor nagy divat volt, hogy rendkívül káros. Egy olyan piramis játék, amiben az is veszít, aki nem száll be.
Persze akárhány bányahuszárnak írtam le, itt, vagy más fórumon, vagy YT-t, a végletekig védve volt, hogy milyen remek dolog, és ha én ezt nem látom be, akkor nem értek hozzá/irigy vagyok, stb. -
KROK640
nagyúr
Besz*rás ... sosem láttam, de még csak nem is hallottam 4GB-os RX580-ról. Mindig csak 8-asokkal találkoztam.
Azért 2018 nyarán még a cripto láz előtt voltunk, sajnos akkor jött rá az NVidia és az AMD is, hogy a játékosok megveszik rohadt drágán is a VGAkat
2015-ben 68 ezerért GTX960-at lehetett kapni, ami akkor egy erős középkategória volt. Ma egy 8GB-os RTX 3060-at (ami két generációval régebbi és gyakorlatilag a belépő feletti modell) 120 alatt nem lehet megvenniEgy modern közepes kártya simán 250-300 ezer
Nagyon durván elszálltak az árak
-
tomgabor
senior tag
Pl [link] , de volt 4GB-os Xfx Gts xxx is meg Msi Armor. Én 2018 nyarán 113k-ért vettem a 8GB-os Nitro-t, de ennyiért manapság már nem kapsz semmi jót. Azt remélem, hogy az 5060Ti szét OC-zva lesz valami olcsó 16GB-os kártya 3080 teljesítménnyel 200-220 között. 4060Ti-t vettem volna de 2070S-ről nincs értelme.
-
KROK640
nagyúr
RX580-ból sosem láttam/hallottam 4GB-os verziót, szerintem az RX570-re gondolsz inkább, abból van 4-es és 8-as is (épp van itt mellettem egy 8GB-os RX570)
Igen a GTX1060-nál nagyon nyomták ezt a elég ennyi is mert hamarabb fogy el a craft, de azért volt 6GB-os is. A Cripto láz miatt elszállt VGA árak idejében a 4GB alatti kártyák voltak csak olcsók, a GTX1060 3GB és 6GB verzió között simán dupla colt az árkülönbség, akkor majdnem vettem is egy 3GB-osat a GTX950 helyett. BTW GTX960-ból is van 4GB-os, meg 2GB-os, de anno a 4GB-osnak úgy el volt szállva az ára, hogy nem érte meg a felárat. Pedig ha valami értelmetlen volt az a 2GB-os GTX960 (azért van abból is itthon), mert sokkal hamarabb fogyott el a VRAM mint a craft, pláne egy jó proci mellett.
320 ezer? Az egy bőven elfogadható komplett gép ára (mínusz VGA). 220 ezer is csak akkor menne, ha ezért olyan kártyát kapok amit garantáltan nem kell 5 évig lecserélnem.
Egy RTX 3080 és egy RTX3060 vannak most fő kártyának és pl ezutóbbit 118 ezerért vettem bontatlanul 2023 január elején.#49 janos666 : Nekem is van egy RTX3080, azt vettem észre, hogy FHDben elég még a 10GB VRAM, 1440Pben kicsit kezd kevés lenni, de még nem vészes. Arra a kártyára abszolút indokolt lenne 12-16GB is.
-
KROK640
nagyúr
Ahogy a felsorolásból is látszik, több előző VGA-mmal is az volt a helyzet, hogy a GPU ereje még elég volt, de a VRAM kevés. Most a közép és alsó kategóriában az NVidia nagyon nyögve nyelősen ugrál, nem úgy mint 25 éve. Emlékszem, hogy a 8MB-os és a 32MB-os kártyák általánossá válása között egy év sem igazán volt, a 64MB-ról 128-ra ugrás között is max egy év volt. (és ezután kezdte az Nidia hogy a kártyáknak két változatuk volt, egy nagy VRAMos lassú memóriákkal, és egy kis VRAMos nagyon gyors memóriákkal... ma fordítva van. a kis VRAM lassú is, lásd RTX 3050 és RTX 3060 esete). Most meg több mint fél évtized után még nem sikerül elengedni a 8GB VRAMot, még az 5000-es szériában is jönnek ki csak ennyivel rendelkező kártyák.
Eleve 8-ról 16-ra kellett volna ugrani, nem is 12-re. Meg van itt 20 meg 24GB is... szóval kicsit lassan lépcsőzünk mostanában felfelé.
-
tomgabor
senior tag
Pedig akkoriban itt is ment a vakítás, hogy kevés vram is elég. HD7770-ből elég az 1GB-os verzió(volt 2GB-os), RX460 2GB(volt 4GB is) meg RX580 4GB/GTX1060 3GB mert a kraft előbb elfogy mint a vram.
Én is a 5070 12GB-vel szemezek, mert azért nem mindegy hogy 320.000 vagy 550.000 Ft-ot költök egy kártyára. Ha a 6070 is ilyen 320 körül lesz akkor most tudnok venni egy 5070-et és két év múlva 6070-et ha hozzáteszek 50-70-et, vagy most veszek egy 5070Ti-t 4 évre. Vagy veszek majdnem három új 3080-at egy 5070Ti árért. Nehéz döntés. -
-
nehéz előre látni h mennyi vram és mire lesz kevés, én ma 2025ben a 12 ellen fogadnék
nekem "szerencsére" a 6700xt már most kevés, te a 3060al a dlss miatt még egy ideig lehet jobban elleszel, hacsak a ramból nem futsz ki
de amugy ha belegondolsz, 12 helyett 16 is elég pitiáner ugrás, pláne az árdifik fényében
-
KROK640
nagyúr
"az első 1-2 generáció raytracing képessége" - itt most az RTX2000 és 3000-es szériára gondolsz?
A HD4850-emből azért lett HD4890 mert az előbbin kevés volt az 512MB VRAM. A HD4890-ből (amivel még tökre ellettem volna) azért lett GTX950, mert kevés volt az 1GB VRAM a HD4890-en. A GTX950 2GB-ból azért lett RTX 3060 12GB és nem RTX 3060Ti/3070 8GB, mert GTX950 ereje is elég lett volna, csak kevés volt a VRAM. Szóval legutóbb már hatszoroztam duplázás helyett. Már 2021-ben úgy voltam vele, hogy 8GB alatti kártya szóba sem jöhet, sőt, inkább majd felette. (2020-ban még GTX1660S 6GB-osat akartam, de hamar rájöttem, hogy a 6GB VRAM lehet kevés lesz, pedig akkoriban minden fórumon agyon volt hypeolva a kártya).
A jelenlegi generációk miatt (meg hogy 8-12GBval jön az NVidia még a közép kategóriában is) azt látom, hogy a 12GB-os kártyám kapott még két év extra haladékot. De ha maradok FHD-m, akkor lehet, hogy kicsit többet is.
-
szerintem most is gyors az avulás, hiszen az első 1-2 generáció raytracing képessége mostanra "kuka"
(főleg AMD-n, de nvidián is)
a 12GB azért elavult, mert a 2021-es kártyám (6700xt) is 12 gigás.... a te több gennel régebbi nvidiád dettó. és most a határon levő vram mennyiséggel kártyát venni, úgy h nem akarsz (nem tudsz) évente cserélni, hát szerintem nem előrelátó dolog. én 16gb alatt kidobott pénznek éreznék bármit.
rohadt bosszantó, hogy bár egy 4070ti-vel ellehetnél még pár évet, de a 12gb vram miatt nem tudod (majd?) kihasználni, amit kifizettél....
-
PuMbA
titán
I Tried Fixing Half Life 2 RTX
Pár paraméter és máris közel lehet varázsolni az eredeti HL2 kinézetéhez
-
KROK640
nagyúr
Igen, ahogy mondod.
De én ennek az előnyös oldalát látom : újabban két éve jön ki új generáció, ez most kijött, nem érdemes váltanom, hurrá 2 évig erre nem kell költeniMajd a 6000-esnél megnézem, hogy mi a helyzet, aztán lehet, hogy a végén majd RTX 7060-ra váltok. Anno a GeForce 3 után 7300GT-re váltottam, ott is elröppent 4 generáció. Csak ott még nem két évente
-
KROK640
nagyúr
válasz
Krisz1000 #39 üzenetére
Persze, arányaiban sem volt pénzünk ilyen drága hardverekre, de akkor az alsó kategória még inkább a földön állt. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkoriban sokkal gyorsabban avultak el a hardverek mint manapság.
És igen, én írtam, hogy a cím alapján azt hittem, hogy 4GB-os , de legalábbis max 8GB-os kártyákról lesz szó. Azért 12GB-t bátorság elavultnak nevezni, pláne úgy, hogy az NVidia még mindig hoz ki a legújabb szériában is 8GB-os kártyákat, a 12GB-t meg gyakorlatilaga közép kategóriába szánja. De én ennek örülök, mert ezzel a gen-el, az RTX3060 12GB-os kártyám kapott még 2 év extra szolgálati időt, amíg nem kell rohannom lecserélni.
Steamen jelenleg az RTX 3060 VGA a legnépszerűbb, de ez a 8 és a 12GB-os összesen, emellett rengeteg 8GB-os VGA is van a játékosoknál, szóval még vagy 2 évig nem lesz ez kevés ... -
Yutani
nagyúr
Nem csak te vagy így, én sem lennék hajlandó annyit adni egy sz@ros kártyáért. Legfeljebb 200k-t szánnék rá (akkor is sírva fizetném ki), de szerencsére(!) a 3060Ti-hez képest a 200k-s kategória sokáig nem fog értékelhető sebességelőnyt nyújtani. Amúgy a 3060Ti is egy 200k-s kártya ($400 MSRP) volt. Az 5060 Ti várható ára $550, a valóságban inkább $600 (forintosítva *280k), és a TPU szerint a 3060Ti-hez képest ad majd 35% sebesség többletet. Tehát +2 generáció és van benne 35% plusz.
Viszont ha azt mondom, ez igazából egy x050-es kártya, akkor már elfogadható lenne a teljesítménye, csak az ára nem, az maximum $250 kellene legyen. Hát így b@sz át minket az Nvidia (az AMD aktív támogatásával), és ezért ujjonganak az emberek, ha 350k-ért vehetnek egy x070-es kártyát. Aminek az ára $400 kéne legyen.
-
válasz
Krisz1000 #39 üzenetére
szerintem egy mai tini vagy valami levedlett vacak pécén nyomja (ismerősi kör + steam surveyek) vagy átállt konzolra (fiam pl)...
mára az én pécém is elavult és nem visz rá a lélek, hogy 300ezret kiadjak egy 12gb-s 4070-re, a 4-5-600ezres kategóriákról nem is beszélve
szerencsére a konzol nekem is jó alternatíva.
-
Krisz1000
tag
én inkább azt nem értem hogy egy mai tinédzser, vagy max 21nehány éves ember, tehát aki ezekkel a gammákkal játszik, az miből vesz fél-1M forintos kártyát, és akkor az alapgépről még nem beszéltünk...? amikor komolyabban játszottam, pl HL2 eredeti, elképzelhetetlen volt hogy arányaiban ennyit költsünk játékgépre. teljesen elszaladt a ló a játékiparral ebben.
azt hittem a csúcs kártyákat azok vásárolják fel akik pl a töméntelen YT meg tiktok videót vágják bérmunkában, ahol az idő pénz. látom ebben tévedtem. a bányász láznál értettem a motivációt, de itt nem értem mire ez az őrült rohanás... nem akkora élvezet egy game hogy ilyen őrült pénzeket beleoljon az ember szvsz. főleg ezzel az amortizációval?
kollega írt itt értékeket fentebb hogy 1440, 144 fps... ez mire jó? 60 fps mire nem elég gyors?
egyik fentiek hozzászólóhoz hasonlóan én is azt hittem hogy 3 4 GB-os kártyákról beszélnek. 12gb már elavultnak számít??
-
hahakocka
őstag
Ja s érdekes, hogy a nagy mintás válaszok során is velem ért egyet a többség is, a nagy Gamernexus, HWU s egyéb oldalak szavazásai alapján (Igényli e ön az RT-t, mit gondol elég e a 12 gb vram). S a PC-s videóimat is 500-1000 néző szokta nézni általában s érdekes, hogy ott is a kommentek és a like-ok alapján nagy az egyetértés. (0 reklám, 0 vágó, 0 stáb, 0 megosztás hullám 'friendekkel' stb a hátam mögött ellentétben az átlag menő youtube oldalakkal ahol ezek mind játszanak amúgy.) De persze erős néha az értetlenség a direkte értetlenség egyes alfórumokon.
-
hahakocka
őstag
Egyetértek teljesen! Még az Undyingot is ide raknám amúgy a hangulata 10/10 mai napig!
A többi is mint classic!
Black Mesa furamód RT nélkül hozott el RT szerű hatásokat egész jól ha nem is totál azonos szinten egy rajongói kis fan csapattal a háttérbe.
S minden kártyán ment hmm.
ui: Abu vigyázz ezzel a vram témával kizárós fajta
. Amikor pl egyik gyártó jövője rovatban erről meséltem az már nem passzolt a 12gb vram elég lesz e a közeljövőben pl 4070-5070 en témába s kizártak
Közbe tolták a hamis és fals félrevezető kommenteket is. Hogy 12gb mindenre elég 20 évig. S közbe röhögtek és személyeskedtek ezerrel páran az nem volt gond meg AMD jövője topikban is amúgy.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Citrone39 #29 üzenetére
Igaz. Nekem személy szerint jobban tetszett a DS remake, mint a callisto Protocol, amiről tudtam, hogy bukta lett. Nem gondoltam volna, hogy a DS remake lehet üzleti bukta, mert kritikailag elég nagyot ment. Metacriticen user 8.4/10 , critic 89/100. De a DS remakeből 2024-ig 2 milliót eladtak és az már buktának számít.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Citrone39 #29 üzenetére
"Még a kritikailag sokkal rosszabb pontokat kapott Calisto Protocol is jobban fogyott nála."
Nagyságrendileg ugyanannyi ment el belőle mint a Callisto-ból, mindegyikből ~2 millió példány. Ez nem kevés, de az elvárások sajnos magasan voltak, úgyhogy újra parkolópályára került a széria. Főleg hogy az első remaket fejlesztő csapat most ezerrel dolgozik egy Vasember játékon.
Reméljük pár év múlva megint előveszik. -
Yutani
nagyúr
válasz
Citrone39 #29 üzenetére
Nekem a minimum konfigon a HL2 RTX éppen elmegy, de a felskálázás miatt nagyon rossz a képminőség 1080p-ben. Őszintén, nem ezt vártam, egy 3060 Ti nem olyan sz@r még, hogy így fusson rajta egy régi, felturbózott játék, de hát le van írva, hogy nagyon rossz a megvalósítás. Így én biztos nem venném meg a teljes játékot, élvezhetetlen lenne.
-
Citrone39
csendes újonc
A Dead Space remake is nagyot ment.
Ez nem igaz. Akkorát zakózott a kasszáknál, hogy az EA rögtön elvetette a DS 2 remake és a DS 4 ötletét egyaránt. Még a kritikailag sokkal rosszabb pontokat kapott Calisto Protocol is jobban fogyott nála.Nem vagyok benne biztos, hogy egy teljes áron adott, komplett Half-Life 2 remake sikeres lett volna-e. De részemről azt se bánnám.
-
KROK640
nagyúr
válasz
xandrush0831 #12 üzenetére
Teljesen egyet értek. Emlékszem, hogy kb a buggys rész után mintha egy másik játékkal játszana az ember ami a környezetet illeti.
Durva belegondolni, hogy tulajdonképpen 20 éve volt, hogy először elkezdtem vele játszani. -
KROK640
nagyúr
"hogy újra reménnyel tekinthessünk a 8, 10 vagy 12 GB-os VGA-kra" - huh. A címet olvasva elsőre azt gondoltam hogy a 4GB - de legalább - 8GB alatti kártyákra gondolsz, egy olyan időben, amikor még újonnan fognak megjelenni 8GB-os videókártyák.
Egyre inkább örülök annak hogy pár éve inkább egy 12GB - os videókártyát vettem, egy valamivel gyorsabb 8GB -os helyett
-
dokiph
tag
Ehhez a témához jómagam csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy bár 25 éve van már, hogy "játszogatok" játékokkal úgymond casual szinten, de kevés játékot tudnék megnevezni, amit teljesen kijátszottam (a fő sztori-szálat), s még kevesebb volt, amit többszöri végigjátszásra is méltónak gondolok.
A "legek-legje" nekem (nyilván erősen szubjektív dolgok ezek) a "Mafia - City of Lost Heaven" című, és itt nem tagadom, hogy ez nálam máig a No.1 (a Definitive persze szép-szép, de az sem az EREDETI élmény, más "endzsinnel" készült, más fizika, stb.).
Borzasztó kevés az a "gém", ami mondhatni zsigeri szinten bennem maradt máig, még sok év után is. Aminek, ha nem is emlékszem teljesen a történetére vagy minden részletére, de mindig libabőrös leszek és beleborzongok, ha egy pillanatra oda gondolok vagy lehunyom a szememet.
A HL2 + kieg-eket rögtön kijátszottam, eközben levegőt sem sokat vettem a bennem kavargó érzések miatt.
Velem van most is, mint "leg-leg" élmény, mint egy meghatározó és életreszóló ajándék.Tehát jómagam mélyen egyetértek Abu85-el, mert az ilyen játékprogramokhoz, illetve "hangulatokhoz" és "érzésekhez" újra hozzányúlni, s ezeket mai nyelvre lefordítani (nyilván a fiatalabb korosztály számára), tehát újra "feltalálni" ezt 2025-ben...
Szóval ez borzasztó nehéz lehet, szinte lehetetlen vállalkozás, főleg a mostani játékfelhozatal "bőségzavarában".
A "Black Mesa" szerintem egy jó példa a sikerre. Javítsatok ki, ha tévedek, viszont én így érzem.
Az RTX verzió ezen nem segített szerintem, sőt (a textúrákon nyilván jótékony hatással van).
Itt "villanyárban" úszik sok helyszín, ez nem adja ki sehogy.
A kezdeményezést értékelem, de sajnos ez nem hozza vissza az eredeti atmoszférát, azt a kreatív/művészi szinten is jól értelmezhető egyedi értéket, amit sokunknak maga a név és a mögötte álló sziklaszilárd belbecs jelent máig: HL2. -
Sinesol
veterán
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87 #17 üzenetére
Ez inkább azért van, mert a Cinematic mod esetében azért látszik, hogy törekedtek az művészi stílus megőrzésére. Tehát a Half-life 2 ténylegesen Half-life 2 maradt, annak ellenére, hogy javult a grafika. Az RTX mód egyik legnagyobb hátránya az, hogy nem követték az eredeti művészi stílust. Inkább az számított, hogy ki legyenek hangsúlyozva a változások, de ez megölte az egész hangulatot, amitől a Half-life 2 RTX már nem Half-life 2. Ez számít, mert az emberre ez hatást gyakorol, a művészi stílusnak nagy hatása van abban, hogy valamilyen hangulatot kiváltson belőled, és ha azt csak azért megölik, hogy látványosabb legyen a fények és árnyékok különbsége, akkor elveszíti a játék a hangulatát.
-
Lacccca87
addikt
Az a durva hogy a világítások/effektek minőségén kívül minden másban lepipálja az ezer éves Cinematic mod. Azt lett volna érdemes felpimpelni az RTX-el. Habár ha az alap nem változott akkor elvben a modot az RTX-nél is lehet használni.
-
Ragnar_
addikt
"Hát igen. De jó is lenne ha lenne, mondjuk valami frissebb Source motor - elvégre annyi sok idő eltelt már a HL2 megjelenés óta."
Van. HL Alyx is azzal készült. Annyi, hogy ugye az Alyx a VR-ra készült így az irányítás részét kellene sima kontrollerre/egér billentyűzetre optimalizálni és mehetne is a HL2 port.
-
Chiller
őstag
Hát igen. De jó is lenne ha lenne, mondjuk valami frissebb Source motor - elvégre annyi sok idő eltelt már a HL2 megjelenés óta.
Azzal sokkal szebb is, gyorsabb is lehetne, a textúrákkal se kellene ennyit kínlódni.
Talán még az RTX-et is könnyebb lett volna beletenni.
És ha lenne, hívhatnánk... mondjuk.... hmm, talán Source2-nek.
(sarcasm maxed out)
-
xandrush0831
aktív tag
Én anno beszartam rajta, főleg a víz grafikán. Én inkább üresnek hívnám. Az eleje még tök menő, de aztán mintha bezuhanna a minőség, gondolom a nagyobb terek miatt. A buggys résztől kezdve olyan szegényes a környezet, hogy fúj. Most játszom újra pont VR-ban, úgy mégjobban kijön.
-
Ragnar_
addikt
Át kellett volna portolni a HL2-t Source 2-re kicsit felturbózni, hogy több tereptárgy stb. legyen HL Alyx szintre a látványt, és úgy implementálni az RTX-et. És akár teljes áron eladni. A Dead Space remake is nagyot ment.
-
Sinesol
veterán
válasz
goodboy007 #5 üzenetére
A Dota 2 az egyik első játék volt, amit portoltak az akkor új source 2 engine-re 2015-ben, szoval nem sok köze van a Half Life 2-höz.
-
ViZion
félisten
miért a régi motort használták?
Mondjuk a hl régen se volt szép, nem azért játszottuk -
Yutani
nagyúr
válasz
goodboy007 #5 üzenetére
DoTA2 nem Source2 alapú már?
-
GodGamer5
addikt
Ettől függetlenül az új radeonokon (is) tragikus teljesítménnyel fut a játék.Ugye Path Tracing és az AMD...
-
válasz
goodboy007 #5 üzenetére
Az Alyx-hez biztos frissült valaemynnyit. Az DX11-el vagy Vulkan-al is futhat (bár utóbbi talán csak egy gyárilag integrált wrapper). De ezek szerint a Valve már nem port-olta át arra a HL2-t. Viszont egy ideig portolgatták a megjelenés után. Azt hiszem rosszabbul is fut már a mai verzió a "retro" gépeken, amik a maguk idejében elbírták.
-
goodboy007
senior tag
Ha a DoTA2 is ezt az utolsó, 15 éves source kódbázist használja, akkor mégis miért szokták a CPU-tesztekben szerepeltetni?
Nem frissült azóta mégis a Source? -
podtibi
senior tag
"Egy jól optimalizált, modern módszerek mentén felépített videojáték-motorban viszont nem lenne előnye." Most kezdjek el, xarul optimalizált játékokat, fel sorolni? Mert ez alapján, a funkciónak, van értelme. Szerinted, mint a cikk írója, az indiana jones és az alan wake 2, optimalizált játék?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Half-Life 2 RTX először implementálta ezt a szabványos API-kban régóta elérhető funkciót, de csak a régi kód miatt csökkenti a memóriahasználatot.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen széket vegyek?
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- Peugeot, Citroën topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest