- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Disney+
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Synology NAS
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz Csakénvagyok #162 üzenetére
Mostanában valahogy mindig úgy jönnek az ilyen állóvíz felkavaró hírek, hogy folyamatosan pörögjön a fórum
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
fogalmazz már légyszives tömörebben, mert ez hosszú aláírásnak...
Szerk: hmm. ha a #149 bizonyítéka szerint jól ismered a szerzői jogi törvényt, akkor meg minek irkálsz ilyeneket?
A letöltésben hol is van a nem magáncélú sokszorosítás?
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Megpróbálom részletezni:
te hivatkoztál egy olyan, egyébként létező és bizonyított pszichológiai jelenségre, amit tudtommal önigazolásnak neveznek, hogy ha valaki választott valamit, akkor arra azért fogja azt mondani, hogy jó, mert szégyellené bevallani, hogy melléválasztott.
Ez eddig oké és ez eddig rajtunk kívülálló pszichológiai kutatások eredménye.Csakhogy te olyan kontextusban hivatkoztál az önigazolásra, amely szerint *csak* az önigazolás szabálya miatt mondja valaki a linuxra, hogy jó, vagyis a linux csak azért jó, mert félünk bevallani, hogy valójában rossz és melléválasztottunk. És mivel nem volt semmi pontosítás vagy kitétel, az állításod szerint nincs más érv a linux jósága mellett.
Én meg azt mondom, hogy ez nem igaz, vannak felhasználók, akik nem önigazolásból mondják, hogy a linux jó, hanem azért, mert megfelel az igényeiknek. Ilyen vagyok pl. én. Mellékesen megjegyezném, hogy az univerzális kvantor tagadásához megfelel az egzisztenciális kvantor.
Bocs, de a kijelentésed azon részének kivesézését, hogy az vonatkozhat-e windowsos cuccokra, nem vállalom, azt tegyék meg a má$ik oldal fanjai. Az a sejtésem, nekik is volna okuk hozzászólni.
-
bambano
titán
Mondj már egy indokot, hogy miért ne lehetne nekem jó a linux? Szerinted nem létezik olyan ember, akinek megfelel? Ha olvastad a hsz-eimet, általában le szoktam beszélni az embereket arról, hogy linuxozzanak, ez azért valamennyit kell, hogy nyomjon az objektivitás latjában.
De hogy tipikusan csak higgye az ember, hogy a linux jó, objektíven ne legyen az, az barokkos túlzás.
-
bambano
titán
konkrétan ezt írtad: "Én is használok ubuntut, szerverünkön gentoo linux van". Ebből következik, hogy te vagy a szerver üzemeltetője? Mivel negatívan nyilatkoztál a linuxról, ebből inkább arra következtet az ember, hogy nem te vagy a szerver üzemeltetője.
Az meg a legtöbb linuxot leszóló hsz-szel probléma, hogy el sem lehet hinni, hogy amit a linux nyújt, az elég? Miért kell azt feltételezni, hogy valaki linuxon wine-vel vagy más emulációval futtat windowsos programokat? Nekem nem kell fotóbolt, nem érek rá játszani, a melóm meg linuxhoz köt, nekem nem kell windows. Nem azért van linux a desktop gépemen, mert szeretem a wine-t (egyébként nem szeretem), hanem azért, mert ezzel tudok dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON