Hirdetés
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DavidPetson
csendes tag
válasz
Smilleyvok #2999 üzenetére
SwiftKey-t használok, azon van, a gyári bill semmit nem ér
gerner1: wipe sem segített.
-
Smilleyvok
csendes tag
válasz
DavidPetson #2996 üzenetére
Érdekes, nekem nem lehet beálitani hogy rezgessel jelezen vissza a gomb érintésnél
Hianyolom is.
Neked esetleg van benne? -
gerner1
nagyúr
válasz
DavidPetson #2996 üzenetére
Recovery -ben wipe cache partition, mikor volt utoljára ?
-
DavidPetson
csendes tag
Szerintetek miért van az, hogy nem rezeg a telefon egyáltalán? Írás közben be van kapcsolva mindig, aztán egyszer csak ki ki hagyott, majd egyre többször, majd azóta semmi, mindezt egy 4 soros üzenet alatt produkálta. Mechanikai sérülés természetesen nem érte.
Update: most néha rezeg, de se értesítés, se hívás közben se teszi
-
gerner1
nagyúr
válasz
Kitti14 #2993 üzenetére
Ez elég jó. Nagyjából ~5ó 27p SoT. Nálad is első helyen van a listában a Cella készenlétben, ami azért van, mert az idő nagyrészét gyenge térerővel rendelkező helyen tölti a készülék (veled együtt). Általában mindenhol vastagabb a térerő 3G -n, tehát ez is még feljebb tornászható.
😃 Egyébként Grat! 👍 Nálam az S7E teljesítmény módban, WQHD felbontáson hoz átlag ~5,5 - 6ó SoT -ot, és akkor marad ~12-18% az akkuban (változóan)... -
sfdrakex
nagyúr
6ról 7re váltás után minden felfrissítve és sokkal durvábban merült a telóm, kikapcsoltam az S healtet, amit alapból kilőttem megvétel után is, és úgy néz ki most megint jól bírja, tegnap este 22kor vettem le töltőről, még 50%on van (1,5 óra telefonálás, 2 óra képernyőidő, kb 25 perc videónézés, pár fénykép, egy kis Waze)
-
Pano
addikt
Nálam bekapcsolva éjszaka: Wifi, GPS, mobilnet. AOD ki,
Ne zavarjanak mód be, maximum ritkán 2 %-ot merül éjszaka alatt. Azok az appok, amiket nem használok napi szinten többször és nem várok tőlük értesítést mindig alszik módban vannak.Én véleményem az, hogy az AOD szerintem eléggé beleharap az akkuba, akárki akármit mond. Mióta nem használom, sokkal jobb az üzemidőm, főleg nougat óta.
-
Vitaqo
senior tag
válasz
Angel2014 #2984 üzenetére
Nekem most 1 este 6%-ot merült. Hely kikapcsolva, always on be. Kékfény be. Wifi és adat szintén kikapcsolva. Valahogy ez a nougat nem az igazi még. Majd frissítik aztán jó lesz. S5-nél is szar volt az MM első telepítés után, de az utolsóval nekem megtáltosodott a telefon. Szerintem ki kell fornia a szoftvernek.
-
Angel2014
addikt
válasz
Viktor0610 #2981 üzenetére
Pénz pénz pénz erről szól minden hogy ujjabb telót vegyél mindig...ha megnézed ők irányítanak minket vagy egy kamerával, vagy egy rossz szoftverrel, vagy egy hardverrel, de legfőbbként ha eléred az éveket már nem kapsz frissítést.
-
-
Angel2014
addikt
válasz
Viktor0610 #2979 üzenetére
16-os.
-
-
válasz
Dr Bubo #2974 üzenetére
Akkor sokszor próbálkozott. Vagy valami hiba miatt legalábbis azt érzékelte a készülék.
Akár véletlenül megnyomódott a kezdőlap gomb, akár az ujjlenyomatot helyettesítő kódot írta be "magától" sokszor a készülék.Én egyszer nyári melegben eljutottam addig a szintig (más készülék), hogy a farzsebemben addig érzékelte a nadrágon keresztül a bőrömet, hogy kitiltott 10 percre.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Angel2014 #2972 üzenetére
De ebben a hsz-ben pont arra panaszkodott a kolléga, hogy nem kérte a PIN-t, hanem ragaszkodott a pihihez.
-
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Olvasom itt a tapasztalatokat a telefonról. Az a kérdésem, hogy az ujjlenyomatos feloldásnál van megoldás arra, hogy sikertelen azonosítás esetén ne zárjon ki a telefonból, hanem kérjen PIN kódot?
-
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
Pár napja folyamatosan ezt tolja az arcomba a telo.
"SD-kártya
érintse meg a médiafájlok átviteléhez"
Mi a teendő a kikapcsolásához? -
Yasuji
csendes tag
Megnéztem gboarddal max. energiatakarékos módban, de nekem nem állt át a Samsung billre utána, viszont a vissza, multitasking és home gomb nem ment amíg be volt kapcsolva a takarékos mód, úgy látszik minden romban van valami bug.
Szerk: egyáltalán nem mentek a gombok amíg újra nem indítottam a telefont.. -
válasz
#61800332 #2954 üzenetére
Köszi a tippeket. A zárolt képernyő nyitásához beállítottam a húzást, így nem ébred fel a képernyő és nem lehet nyomkodni véletlenül az ikonokat. Átmenetileg jó lesz ez a megoldás, amíg jobbat nem találok.
Viszont az AOD továbbra sem jelzi az elmulasztott hívásokat és üzeneteket, nem értem, hogy miért van ez így
-
Eladtam a kicsikét. Amúgy is csak átmenetileg vettem,míg találok egy S8-cat jó áron. Találtam és az A5-nek menni kellett. Nejemnek majd veszek egyet később.
Még majd lehet jövök. -
Gabesz1019
senior tag
Azt hol tudom beállítani, hogy ha SMS-t kapok percenként jelezzen amíg el nem olvasom. 6.0-ban már megvolt, most Nougat-on sehol sem találom.
-
jonpet
csendes tag
A kettő éves, Galaxy A5-öt (sm-a500fu (tmh)) cseréltem le a 2017-es A5-re. A legelső benyomások (az elődjéhez képest): nehéz, csúszós és lehetetlen tisztán tartani. Inkább visszatettem a dobozába, míg megjön hozzá a rendelt tok, meg a kijelzővédő...
-
hj79
csendes tag
Egy hibát találtam 7-es droidban. független romon:
Minden akku kímélő módból való visszatéréskor vissza áll a samsung billentyűzet alapértelmezettre gboard helyett.Erre valami megoldás? Vagy csak egyedi eset nálam?
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #2951 üzenetére
Esetleg a beállítás - zárolt képernyő - értesítések, lépj be, itt van pár lehetőség ...
-
törölt tag
válasz
Szia, probáld meg a beállitás -
alkalmazások 3 pont felül - rendszeralkalmazások - válaszd ki az always on displayt, itt a tárhelyet és adatok törlése, ezzel visszaáll alapra. Ha igy sem jó, akkor a tárhely alatt még nézd át az alkalmazásbeállításokat hátha ott ... -
Kitti14
csendes tag
válasz
Az Üzeneteknél jobb fent a 3 pötty, ott Beállítások, majd Értesítések és ott az Üzenet megtekintése funkció az nem a második problémádat oldaná meg?
Viszont nekem rendesen jelzi, ha hívtak vagy írtak, szóval azt nem tudom Neked miért nem.
-
Valami megváltozott a telefonban, amióta frissült a rendszer Nougatra (az enyém ugyan A7, de az ugyanaz, mint az A5).
Frissítés előtt, ha volt nem fogadott hívásom, vagy beérkezett SMS-em, akkor az Always On Display mutatta ezeket a dolgokat, sőt, kettős koppintással egyből mehettem olvasni az SMS-t. Most frissítés után csak annyi van, hogy ha volt nem fogadott hívás, vagy SMS, akkor amikor felveszem a telefont az asztalról, akkor egy finom rezgéssel jelzi, hogy volt elmulasztott hívás, vagy SMS-t, de vizuálisan nem látható semmi
Hogyan lehet beállítani, hogy az AOD jelezze a nem fogadott hívást és a beérkező SMS-t?
A másik gondom az, hogy korábban be lehetett azt állítani, hogy egy bejövő SMS csak csilingelt egyet, de nem ébresztette fel a képernyőt (csak az Always On Display jelezte vizuálisan az SMS-t). Most, frissítés után nem tudom ezt beállítani, minden bejövő SMS felébreszti a képernyőt, ami ráadásul aktív is lesz, tehát egy SMS után a zsebemben a pénztárca össze-vissza nyomkodja az ikonokat
Már indítottam így hívást és küldtem SMS-t is, teljesen véletlenül és szándék nélkül
Hogyan lehet azt beállítani, hogy egy beérkező SMS csak csörrenjen egyet, de semmi más ne történjen (lépernyő ne ébredjen fel)?
Ha ezt a két dolgot nem tudom beállítani (de leginkább a másodikat), akkor kénytelen leszek visszarakni a 6-os verziót
-
1egaly
aktív tag
Az sd kártya átnevezhető vhol?🤔
-
-
Pano
addikt
'stét!
Hátha valakinek van erre megoldása.
Huawei és Xiaomi telefonokon volt egy nagyon jó "fícsör", aminek nagy hasznát vettem, még ios-ből lett koppintva. Ez pedig nem más, mint, hogy minden értesítésnél bekapcsol a kijelző pár másodpercre, mutatván a részleteket.
Az A5 ezt tudja is, ha mondjuk sms jön, de ki lehet valahogy terjeszteni ezt minden más egyébre (e-mail, messenger üzenet stb)? -
Angel2014
addikt
Ma lefrissített a google is meg a gmail is kipróbáltam jönnek az értesítések...újraindítottam akkor is.
Sőt töröltem a gépről és eltűnt a törlés a telómról is.
7.8.27.168289 verzió jött ma...a google meg 7.11.21.21 lett..
Kipróbálom wifi nélkül is mert azt írják hogy a nélkül nem megy...
-
Vízben nem igazán tudod használni, mert vizesen nem érzékel a kijelző. Ha vizes lesz, töröld meg ha tudod, és hagyd teljesen kiszáradni. Folyó víz alá (csap, zuhany) semmiképpen ne tedd, ha elmosod erre is figyelj, és ne használj semmi vegyszer, még szappant se lemosáshoz, csak tiszta vizet. Ha vizesek lesznek a hangszórók, mikrofonok, akár több óra is lehet, mire kiszáradnak.
-
Balu_
csendes tag
Sziasztok! Milyen üzemidőre lehet számítani nagyon intenzív nyomkodással? Valaki használja vízben? Ha igen, miután kivettük, mi a teendő? Előre is köszönöm 😊
-
gerner1
nagyúr
válasz
_IceBird_ #2929 üzenetére
De, az FR az törli. Azonban rengeteg internetes forgalmazás, és néhány tré módon megírt (de általában gyakran, huzamosabb ideig használt app), teleszemeteli, és nem takarítanak maguk után. Főleg pofakönyv, pofa messenger, emill app -ok, insta, waze, wiber, és most már sajnos a youtube is, temérdek szemetet termelnek, és hagynak maguk után. Ezért a netezés mértékével egyenesen arányosan, érdemes a wipe cache partition gyakoriságát sűríteni. Rengeteg anomália forrása, amikor a rendszer, vagy az azon futó app(ok) nem tudnak hová gyorsítótárazni. Van, amikor a rendelkezésre álló, elegendő valamelyik app -nak, de a másiknak, harmadiknak már kevés. Aztán jön a "fúrcsán" működés. De, a battery stats adatai, és cache -ét is külön kezeli a rendszer, amit csak így lehet törölni, OS alól nincs ráhatás. Ezen felül, híváskor is, és hálózaton tartáskor is (tehát folyamatosan) használja a rendszer. Így, amikor ez kevés, a SoC jobban erőlködik, és ez plö többletfogyasztást eredményez, de nem csak ennél a készüléknél, hanem az összes android -nál.
Szóval érdmes gyakrabban elvégezni ezt a karbantartási műveletet. -
kbadam4
csendes tag
válasz
férfiállat #2919 üzenetére
Nekem sem szinkronizálja a gmail a leveleket automatikusan.
Csak ha megnyitom és manuálisan frissítek.Tehát ha jön levelem arról nem kapok értesítést!!!!!!
-
_IceBird_
tag
válasz
gerner1 #2926 üzenetére
Hello! A nougat után egyből csináltam egy factory restet,de gondolom ez a cache-t nem törli ki. Ezt külön ki lehet úgy törölni hogy ne kelljen újra húzni a szofvert? Ennél a telefonnál is a vol up+power+home gomb kombinációval lehet megcsinálni? (a korábbi galaxy alphamnal legalábbis így kellett)
Szerk.: amúgy 1 hónapos kb. a telefon
-
espi38
őstag
válasz
spider80 #2924 üzenetére
Szia!
Nem hiszem mert nem adom drágán.
Nepperek 60 ezret adtak volna érte de akkor ennyit biztosan ér persze azért nem adom oda annyiért.
Honor 8-P10 lite-Lenovo zuk 2 pro-Xiaomi MI5s mindegyik esélyes lenne ha elvinnék a telefont.Egyébként nálam még mindig megy a gmail frissités amióta gyári verzión van az app
-
Angel2014
addikt
Most olvastam a playen hogy a friss always display javìtja az èrtesìtèseket.
Vagy ez csak a sajàt èrtesìtèseit javitja?
-
-
espi38
őstag
Mégsem olyan jó keresett ez a készülék napok óta szeretnék meg válni tőle de semmi
-
_IceBird_
tag
Nálam megint előfordult,hogy telefonálás közben nem kapcsol ki a kijelző. Ha újra indítom a telefont akkor egy darabig jó,aztán utána megint nem kapcsol ki. Nem tudom hogy miért csinálja.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Gmailre van panasz, hotmail és céges exchange levelezés nálam működik a gyári alkalmazásban.
-
spider80
őstag
válasz
Elég sokan. Én átváltottam a gyári samsung email alkalmazásra,azzal tökéletes minden.
-
férfiállat
tag
Amióta kijött a frissítés nem hajlandó szinkronizálni az email címemet rendesen. a telefon nem jelez ha emailt kaptam, csak ha 2 szer 3 szor ráfrissítek, illetve ha kitörlöm az emaileket az asztali gépről történő bejelentkezésen nem törli ki a kitörölt leveleket.
más is tapasztalt ilyet? -
Almonen
aktív tag
Be leget állítani hogy egyes appok annyi energiát használjanak amennyit akarnak. Nekem mindig feldobja az új maileket és nem nyúltam semmihez
-
GP-Sz
senior tag
Jó, mert nekem nem
Tegnap este megcsináltam megint és ma reggel a tableten láttam, hogy jött két levél éjjel, a telefonon meg nem volt semmi. Nem arról van szó, hogy egy idő után elromlik a dolog és onnantól soha nem jönnek a levelek, hanem arról, hogy ha egy ideig nem nyúlok hozzá, akkor kb kinyírja ezt a szolgáltatást energiaspórolás céljából, hiába állítok be akármit. Aztán indítok egy gmailt és megjön minden egyből. Ha félóránként-óránként ránéznék a gmailre, akkor megkapnám az összes levelet. Ugyanezt csinálja a gyári verzióval is és a legújabbal is.
-
-
Angel2014
addikt
100 x àtgondolva szerintem ez nem app hiba hanem a rommal lessz a baj ès az energia gazdàlkodàs beàllítàsàval...hiszen hatos verzióval jó volt...ugyan az a gmail app i9305 telefonon tökèletesen működik...ezt vèlemènyem szerint a 7.1.fogja javìtani.
A samu kiadott egy rossz ès ellenőrizetlen freemwarét ès ha szara csèje lesz a samunak az app fejlesztők tudjàk majd orvosolni. De vègül is a samu is mossa kezeit mert mikor kijött a nugàt az adatkezelèsben ott volt hogy bizonyos appok nem fognak működni. -
espi38
őstag
A gyári verzióra visszaallitottam és láss csodát megy a Gmail
)
-
espi38
őstag
Melyik verzió megy még?
-
Pano
addikt
válasz
pitiless #2901 üzenetére
Nincs értelme, mert a gmail app-al van a probléma, mint elmondtuk már jó párszor.
Működni fog reset után, egészen addig, amíg le nem frissíted megint az appot. De vissza léphetsz előző verzióra reset nélkül is.Sokan annyira a bonyolult részénél fogjátok meg a dolgokat, hogy egy betévedő hülyét kap, hogy ezt a telefont mindenért resetelni meg telepítgetni kell, holott nem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- E-roller topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Farming Simulator 25
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest