- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Netflix
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Manjaro Linux
- TP-LINK routerek
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bly
tag
válasz
Chamoro #2099 üzenetére
Szenzorok: gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, hall, barométer ...
tehát van mind a kettő a Galaxy A5 ( 2017 )-ben ...
A hall érzékelőnek feladata pl ( mágneses tér változását méri ) flip tokok érzékelése. Tehát ha van egy ajtós\ablakos tokod a telefonhoz, akkor az érzékelni fogja, hogy mégis milyen a tok ... zárt, ablakos átlátszó ... és eszerint zárolja lecsukásnál a telefont, illetve oldja fel azt, esetenként úgy jeleníti meg a kijelző tartalmát, ahogy a tok kialakítása van ...
Működési elve: [Angol leírás ( Wiki )]A barométerhez pedig itt van 1-2 alkalmazás:
[Barometer]
[Barometer Reborn 2017] -
Chamoro
tag
Van légnyomásmérő illetve Hall-érzékelő a telónkba? A légnyomásmérőre van külön program? A Hall-érzékelőt nem tudom mi. Világosítsatok fel légyszi.
Amúgy a telefon valami nagyon eltalált! Soha nem fogok megválni tőle! -
Almonen
aktív tag
-
Bly
tag
válasz
pitiless #2095 üzenetére
Legyen az inkább előbb mint utóbb. Most már teljes a körkép S8 terén ... Beindította a Bixby-t ami annyira fontos hogy pfuhh ... mindegy is ... a lényeg, hogy az augusztusi frissítést ez a ROM tartalmazza, és hát illő lenne max szeptember első hetében kiadni minden egyes régiónak ... bár a múlt havi is ha emlékeim nem csalnak elmaradt ...
-
Almonen
aktív tag
Miért nem 8.0 rögtön?🤔 bár az még igencsak odébb lesz szóval belefér a nougat 😊
Amúgy én általában csak 80 százalékig töltöm hogy kíméljem az akkut, így is egyszerre két hűségidőt fizetek a T-Mobilenál szóval vigyázok rá. Egyébként teljes feltöltés nélkül is nagyon jól bírja, soha nem merült még le teljesen.
-
Zoja™
őstag
válasz
Donki Hóte #2085 üzenetére
Esetleg a wakelock detector-t rá lehetne ereszteni, a Play-en megtalálod.
-
válasz
Donki Hóte #2090 üzenetére
Nincs bekapcsolva az automatikus wifi és bt scannelés akkor is, ha ki vannak kapcsolva?
-
AOD be van kapcsolva, mert az AOD már "átment" a teszten, amikor ki volt kapcsolva, akkor sem volt lényegesen hosszabb az akkuidő (AOD időzítő is be van kapcsolva, este 10 és reggel 7 között inaktív).
A wifi sajna bekapcsol, pont arra kellene rájönni, hogy mi ébreszti elég sűrűn. Mobilnek ki van kapcsolva, nem is tud bekapcsolódni.
Bluetooth be van kapcsolva, még nem teszteltem, le fogom lőni azt is. NFC-re viszont nem gondoltam, köszi a tippet.
Repülő üzemmódot is ki fogom próbálni.
-
-
Bly
tag
válasz
Donki Hóte #2087 üzenetére
AOD nincs bekapcsolva este? esetleg Wifi, Mobilnet? vagy Bluetooth vagy a GPS modul vagy az NFC? próbáld meg kikapcsolni mindet, ha úgy is merül ... tedd Repülő üzemmódba éjszakára a telefont ... ha megoldódik így, akkor szambázik a hálózaton a készülék ( magyarul keresi folyamat a neki megfelelő hálózatot ... 2-3-4G )
-
Azt látom, hogy a rendszer, meg a wifi fogyaszt sokat, de hogy az önmagukban 1-2-3 %-ot fogyasztó sok applikáció közül melyik nem hagyja aludni a rendszert, meg a wifit, arra nem tudok rájönni
Előbb-utóbb a végére járok, mert sorban törlöm az applikációkat és amelyik törlése után 1 nap múlva nem merül az akku, az volt a bűnös. Csak ez így elég lassú, valami gyorsabb módszert keresnék...
-
válasz
Donki Hóte #2085 üzenetére
Az akku statisztikánál nem látod? Ott kéne írnia, hogy mi, mennyit fogyaszt óránként.
-
válasz
sfdrakex #2066 üzenetére
Nálad az éjszakai időben szép vízszintes a vonal, tehát éjszaka nem merül az akku. Nálam sajnos éjszaka is lejt a vonal, tehát valami meríti az akksit. Valamilyen program nem hagyja aludni a telcsit
Hogyan lehetne megtalálni azt a progit, ami éjszaka is ébren tartja a telefont
Vibert, gmailt, emailt már lelőttem, de valami mégis aktív éjszaka, de nem tudok rájönni, hogy mi lehet az
-
Bly
tag
válasz
balazs1956 #2061 üzenetére
Hát ott írja hogy 5 nap 7 óra óta nem volt töltve ... mondom faterom nem nyomkodja feszt kis wifi kis internet ... meg telefonál vele ... 4.4.2 es rom samsung galaxy note 2 ... hetente ... kéthetente futok össze apámmal ... majd legkozelebb is csinálok ha kivi vagy rá ...
-
Syl
nagyúr
válasz
Stellaway #2072 üzenetére
>Nem tudom, honnan jön az a nagy rajongás a J5 körül üzemidő szinten.
Nincs itt semmiféle rajongás. Egyszerűen a J5 2015 volt az előző okostelefonom (az előtt pedig i5, és Z2), ahhoz tudom hasonlítani a mostanit. Az hogy a különféle weboldalak mit írnak az üzemidőről, az engem hidegen hagy, elvégre mindenkinél más.
Én évek óta ugyanúgy, ugyanarra használom az okostelefonjaimat és az A5 sajnos nekem csalódás akku ügyben. Ennyi. -
kasata91
tag
Hát akkor meg is van.
- Dual SIM-es
- napi ~120 perc telefonálás
- és azért elég sok app, ami folyamatosan szinkronizál
- AOD (mert imádom, biztos hogy ki nem kapcsolom azért hogy este +5 % om legyen)
- ja és imádom nyomkodni ok nélkül isEgyesekkel ellentétben nekem az nem kompromisszum, hogy minden éjszaka töltenem kell. Az volt az eddig, hogy ha napközben kellett, meg power bankkal rohangálnom. (amióta megvan a PB csak a fiókbban porosodik)
-
Stellaway
tag
Nem tudom, honnan jön az a nagy rajongás a J5 körül üzemidő szinten. Én J5ről váltottam. Októberben lesz egy éve, hogy megvan. Koránt sem hozza azt a szintet, mint az A5öm. Első 2 hónapban brutál jónak tartottam az aksiját a J5nek (persze, mert S4 miniről váltottam, mikor mentem suliba, 3-4. órára le volt merülve
) de aztán elkezdett romlani eléggé. Mára már csak folyamatos repülő üzemmódban használva, csak wifivel 2-3 óra alatt lemerül Youtube-ot nézve. Még úgy is, hogy alig 1 hónapos az A5, úgy látom, jobban fogja bírni hosszú távon is az akkuja, mint a J5-é.
-
válasz
kasata91 #2053 üzenetére
Az nem sok, de sok minden befolyásolja, hogy mennyit bír. Jelentősen csökkenti a SoT-ot pl:
- nagy fényerővel használt kijelző (pl, ha állandóan maxon van, az nagyon beleharap)
- 2 SIM (ha 2 SIM-es a tied)
- sok zenehallgatás (itt ugye jellemzően kikapcsolt képernyővel hallgatjuk a zenét)
- rossz térerő (ez radikálisan lecsökkentheti az üzemidőt)
- sok telefonálás, VoIP (igen, ez is nagyon meríti, de annak nem tűnik fel, aki keveset telefonál)(#2065) Syl: de akkor emeld már ki mindenhol, hogy te mindig a készenléti időre gondolsz, mert nagyon félrevezető, amit írsz. Egyébként ez meg nyilvánvalóan nem a te telefonod.
-
snono7
csendes tag
Sziasztok!
Még valamit, az Extreme Digitál megbizható bolt? -érdemes ott venni telefont?
-jelenleg ez a készülék 105 ezerről 95 ezer ft - 2 év gyártói garival!
-
pitiless
senior tag
Ne haragudj, de akkor neked nem való okostelefon. Én azért vettem, hogy használjam. Ha lemerült, feltöltöm. Hoz egy elfogadható szintet. Ha meg nen tetszik, nyugodtan el lehet adni, venni egy olyat ami 2000 évig bírja egy töltéssel. Remélem érted...
Ugye abba bele sem gondoltál, hogy azok az appok, amiket használsz esetleg többet kérnek. Egy rakás dolog befolyásolja a fogyasztást. Take it easy.
-
pitiless
senior tag
Igazán nem értem ezt a lovaglást az akkun. Ha használom merül, nincs ezekre Paks kötve. Klasszisokkal jobban bírja, mint az utóbbi 2-3 telefonom (Android). iPhone 6s plus jobban húzza, de abban új akku van, illetve nem használom annyit. A Nexus 5X-em a használati szokásaim szerint naponta legalább 2x töltöttem. Melóból úgy mentem haza, hogy fullra töltve, estig simán merült. Az A5 meg másnap délutánig kihúzza, pedig streamelve megy rajta a Spotify szinte egész nap, AOD, esténként meg van hogy a kislányom megkaparintja és játszik rajta. Ha valamire nincs panaszom, akkor az az akkuja.
-
snono7
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek! (Google barátom nem sokat segített vagy csak én voltam béna)
Ilyen telót szeretnék venni Muternak és ehhez szeretnék ütésálló tokot venni ami kb 2méter magasságból védi a telót/kijelzőt.
Az S7 edgemhez van, simán találtam.
Ha valaki tudna segíteni nekem az légyszi linkeljen ide, előre is megköszönöm!
Lehetőleg magyar boltokban az ebay féléket hagyjuk!Köszi!!!
Üdv!
-
spider80
őstag
Z2ben nagyobb akksi van, J5 meg fele ekkora hardver. És a többség arra használja az okostelefonját,hogy nyomkodja nap közben. Na most ebből kijön 6-7 óra SOT 1 nap. A J5-öd sem tudott 15 órát.
Egyedül neked van itt komoly gondod az üzemidővel,de alig találni olyan telefont,aminek ennél számottevően jobb lenne 3000-es akksival. Valamilyen szinten inkább ez a félrevezetés. Vagy ha tesztek,meg 10-20 ember véleménye alapján jó az üzemidő,szerinted meg a béka segge alatt van,akkor miért pont az az 1 vélemény a mérvadó? -
Indian74
senior tag
Na egy kis remény,talán megkapjuk most már mi is,nem sürgős de jó lenne,de csak ha stabil,pl akkuidőben
[link] -
Bly
tag
válasz
spider80 #2055 üzenetére
Ugyebár, én 5 éves Note II-ről váltottam A5-re ... nekem a Kamerában van egyedül "visszalépés"
de az is teszi a dolgát ... édesapám meg megörökölte a régit, rövid már a keze a telefonokhoz, az meg ugyebár 5,5" meg fel is van tolva a betűméret ... ideális apámnak ... tegnap találkoztunk, na mutasd hogy megy a telefon? nem fura hogy ezt tölteni kell naponta?! erre megszólal: miről beszélsz?! már 5 napja nem volt töltőn ...
erre belepislantok ... és tényleg nem ... minimális net, kis wifi, inkább hanghívások ... 5 nap 7 óra egy lassan 6 éves telefontólxD és még van benne 57% xD :
-
Syl
nagyúr
válasz
spider80 #2055 üzenetére
Linkelhetsz nekem akármilyen cikket, ha az én tapasztalatom más. Az elmúlt három év okostelefonjaim közül egyedül egy leharcolt iPhone 5 tudott kevesebbet akkuban a mostani A5-től. A J5 2015 és a Z2 meg többet. Sokkal többet.
De felőlem úgy istenítitek az A5-öt, ahogy akarjátok. Ez egy nagyon jó telefon, de azért nem kellene félrevezetni az érdeklődőket. -
spider80
őstag
s8 ,s7, iphone6s,7, Lg g6,g5,g4 pl ezek közül melyik tud többet? Egyik sem. Pedig s8-nak és S7nek dicsérve van az üzemideje. Nem is értem amúgy. Hosszú hosszú évek óta az okostelefonok 90%-a 1 nap alatt lemerül. Itt meg az a baj,hogy 2-3 nap alatt lemerül az 5 nap helyett?
szerk.:
Itt a lista melyik milyen felhasználás mellett mennyit bir: [link]
-
kasata91
tag
Változatosak az igények azért úgy látom
Nekem 4 óra SoT-ot tud (úgy hogy nem játszok telefonon) és baromi elégedett vagyok amikor este lefekvésnél még 30% töltöttségem van. Ez a legjobb üzemidejű telefonom ami eddig volt. (Mondjuk HTC One és LG G3 nem tette magasra a lécet, de ez hozza az eddig etalon LG G2 szintet)Nekem az az igényem hogy egy napot húzzon ki spórolás nélkül, és ne kelljen figyelnem hogy "jó most nem nyomkodom napközben annyit mert még este el akarok menni valamerre". Ha este 30% helyett 50%-on lenne akkor is feltenném tölteni, mert nem indulok neki a másnapnak 45%-kal.
Csodálattal hallom a 6-7 órás SoT-okat, kicsit irigykedek is és nem tudom hogy hozzátok ki belőle, de ha az én igényeimnek reggeltől estig bőven elég a 4 óra, akkor már csak fölösleges f@szméregetés lenne az egész a részemről hogy "de jó marad fölös 50%om a nap végén"
-
spider80
őstag
válasz
oroszkrisz #2048 üzenetére
A világ legjobb üzemidejű telói max 10 óra kijelzőidőt tudnak 1 nap alatt ilyen felhasználással. Nagyobb akksival. Hidd el,ez átlag feletti amit tud. Neked igy most kijön 8 és fél óra kijelzőidő. Egy átlag teló 4-5 órát tud 1 nap alatt és vége. Ahogy többen is mondták,a 3-4 nap üzemidő úgy értendő,hogy cserében a kijelző idő 2-3 óra összesen a 3 nap alatt,nem nyomkodják. Az A3 2016 egy sokkal gyengébb procival szerelt,kisebb fogyasztású teló. Könnyen bir hasonlóan ennyit.
-
Angel2014
addikt
válasz
-
válasz
Ez kifejezetten jónak számít. És még mindig van benne vagy 2 óra kijelzőidő abban a 30%-ban.
-
oroszkrisz
tag
válasz
oroszkrisz #2046 üzenetére
-
oroszkrisz
tag
Csak érdeklődöm. Napokig tartott mire átolvastam a topicot (a 40%-a arról szólt hogy miért / vagy miért ne vegyünk Iphone-t) és az volt a benyomásom, hogy többet tud üzemidőben az A5(7). Persze a 6 óra az a wipe cache után jött össze. Előtte 4-ig is alig jutottam el. A 6 már nekem is tűrhető. Bár meg kell valljam ez nekem már teljesen megszokott az A3(6) is tudta ezt, amit leváltott ez az A5. És csak gondoltam megkérdezem mi a tapasztalat nálatok. Köszi
-
Stellaway
tag
válasz
oroszkrisz #2044 üzenetére
Azért össze kell hasonlítani EZT a telefont másokkal is
-
Yasuji
csendes tag
-
Syl
nagyúr
válasz
oroszkrisz #2035 üzenetére
"Csak egy kicsit"
A Sony Z2 jóval többet fogyasztó CPU-val és IPS kijelzővel nálam ugyanilyen használattal duplát ment. A J5 2015 meg tripláját... -
Béna?! Az egyik legjobb üzemidejű telefon jelenleg a piacon.
(#2033) oroszkrisz: mennyi idő alatt jött össze neked a 6 óra? Mert ha 1 nap alatt, nem tudom miért vársz több nap üzemidőt. A ma kapható telefonok legalább 95%-a nem képes ennyi kijelzőidőre egy töltéssel, és még csak 6 óráról beszélünk, a maradék 30%-ból kijön még 2-3.
-
oroszkrisz
tag
-
Syl
nagyúr
válasz
oroszkrisz #2033 üzenetére
Vagy kijelzőidő vagy készenlét. 3-4 nap csak nagyon kevés kijelzővel megy. Egyszerűen ennyire béna ez a telefon.
-
oroszkrisz
tag
válasz
oroszkrisz #1993 üzenetére
Sziasztok. Megnéztem 6 ó 23 kijelző idő és 31%-on vagyok. Wifin böngészés volt főleg, most se telefonálás sem más nem nagyon. Ez ok szerintetek? Továbbra is áll a kérdésem, hogy jön össze a 2-4 nap készenlét. Én naponta töltök...
-
-
1egaly
aktív tag
hoppá
Ez igaz lehet? -
Angel2014
addikt
Akik azt mondták,hogy a play náluk jó megnéznétek nekem , hogy nálatok melyik verzió van fent?
Nekem a rosz a 8.0.35. volt 2017 június
Most leszedtem egy frisset 8.1.31 apk át és most mintha jó lenne...
-
pitiless
senior tag
válasz
vbandit #2020 üzenetére
Amazonról vettem, de van saját shopjuk.
https://ringkestore.com/collections/galaxy-a3-a5-a7-a8/products/galaxy-a5-2017-case-ringke-fusion-crystal-clear-pc-back-tpu-bumper-case?variant=43371125130Most még akciós is.
Az oldala rugalmas, a háta keményebb. Ez a harmadik telefonom, ami Ringke Fusiont kap (Nexus 5, 5X, A5).
-
válasz
spider80 #2022 üzenetére
Akkor félreértettem, azt hittem, hogy jobbnak tartod az Emag 24 hónap bolti garanciáját, mint pl. a MediaMarkt 1 év + 1 év Samsung gyári garanciáját.
(Elvileg az A5 a Samsungnál is prémium garanciás, tehát házhoz jönnek a telefonért és vissza is viszik neked, de erről csak hallottam, nincs tapasztalatom vele.)
-
spider80
őstag
válasz
Donki Hóte #2021 üzenetére
Ezt ki mondta? Nem jobb,sőt. Bár emagnál ugye futárral érte jönnek,viszik hozzák,de pl egy kijelző beégést nem tudom javitanak e,vagy visszadobják azzal,hogy a használhatóságot nem befolyásolja.
-
-
Gabesz1019
senior tag
válasz
Daneee14 #2011 üzenetére
Nem tudom milyen színű készüléket szeretnél. Nekem fekete van, vettem hozzá gyári szilikon tokot. A minőségével semmi probléma de nekem nem tetszik, mert az átlátszó szilikon nagyon elüt a telefontól. Ezért vettem egy Nillkin Nature-t, ebből is a füst szürke színűt, ez nagyon tetszik. Jó minőségű, jó a fogása és nagyon jól néz ki a fekete telefonon.
-
Stellaway
tag
válasz
Daneee14 #2011 üzenetére
Nekem volt, átszámítva kb 1600ért vettem gsm boltban.. Nos, eléggé csúnya volt, a fekete telefonszínt szürkében adta át, de átlátszó volt. Aztán az unokatesóm hülyeségből bedobta a strandon a medencébe, és fél örán át kerestük, de nem találtuk meg. Én nem nagyon szólnék bele a dologba, de ezt ajánlanám:
[link]Nagyon jól néz ki, és 2-3 hét alatt kihozták. Nagyon gondold meg, hogy akarod-e az átlátszó dolgot.
-
pitiless
senior tag
válasz
Gabesz1019 #2009 üzenetére
Emagról eddig csak pelust voltam hajlandó venni. Elektronikai terméket kizárt. Amúgy meg a fashiondays.hu körüli balhé miatt különösen óvatos lennék velük. Ugyanaz a tulaj.
-
Gabesz1019
senior tag
válasz
Daneee14 #2008 üzenetére
Szia!
Én sima S3-ról váltottam, nem bántam meg, most is ezt venném. A hangerővel és a hangminőséggel teljesen meg vagyok elégedve, szerintem még tisztább is mint az S3 esetében volt. Én inkább Euronicsben venném ott egy kicsit drágább de gyári garanciát kapsz. Egyébként én is csak telefonálásra sms-re netezésre meg messengerre használom. Kamera szerintem teljesen jó, mondjuk nálam sosem volt szempont egy telefonnál a kamera minősége, de szerintem jó képeket csinál.
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
S3 Neo-ról váltanék. A hívás közbeni hang erőssége és minősége milyen az A5 esetében, mert a régi samsungban ez az egy dolog nem a legjobb számomra. A telefon alap felhasználásra kell, kamera is csak átlagos dolgokhoz, játszani nem játszok. GPS milyen, azt használnám még futáshoz és túrázáshoz? Emag-tól tervezem beszerezni. Van esetleg valakinek tapasztalata velük? Köszönöm előre is a válaszokat. -
Angel2014
addikt
Lehet valamit bekaptam a google play hiba miatt hogy folyton kidobált ...
Na szóval...megpróbáltam javítani sehogy sem sikerült...kínomban feltettem az odinnal csak az AP filét hátha javítja...eredmény: készülék 4x újraindult recoverybe nagy nehezen elindult fele nyelv angol a fele magyar , a szövegben minden el van állítva prediktív szöveg stb...az alkalmazások össze vissza vannak és a google play ugyan olyan rossz maradt...
Beléptem recoverybe wipe data factory reset és wipe cash , alul power of mikor kikapcsolt ...és beléptem download mód előkészítőbe , odint rendszergazdaként futtattam és mind a 4 filét betallóztam de nem a home csc-t tettem bele hanem a simát szépen végig ment telefon az odinnal felállt és tiszta telepítéssel végig mentem mindenen ... és minden olyan lett mint volt amikor kihoztam a gyárból,,,jó lett a szöveg , az alkalmazás appok a helyükön voltak...stb...felraktam a wibert a messengert, utána felfrissítettem a playt és most jó a telóm ...
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest