- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Direct One (műholdas és online TV)
- A francia akkumulátorgyártó szerint későn jött az EU-s segítség
- Arch Linux
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Milyen routert?
- WD My Cloud NAS
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Eddig is itt voltam, de most megörököltem a feleségemtől ezt a telót. Nem bírta megszokni a méretét, marad az A3-nál. -
Almonen
aktív tag
Elképzelhető hogy független A5 XEH rom jobb üzemidőt mint a magentás? Mennyire nyúl bele a T-Mobil?
-
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Használ valaki futáshoz karpántot? Milyet ajánlnátok hozzá? Hol érdemes beszerezni? -
saeed8
tag
válasz
Donki Hóte #3578 üzenetére
Szia. Már megválaszolták a kérdést, de valami speciális üzenetküldő, képeket, videókat, csoportos üzeneteket küldhetsz és oszthatsz meg.
-
tazo31
csendes tag
válasz
Chamoro #3589 üzenetére
Igen probaltam ugyis,de 5 s mulva is a kepernyo elhuzasat akarjs, csak ha ranyomok erre a kiiras feletti kis lakatra akkor valt at pin es ujlenyomatra
Kerdes hogy az 50mb frissites csinalja e vagy a gyari nugat ilyen. ket hete vettem eddig nem is figyeltem, mert egybol ujlenyomatoztam es arra old. -
speed207
tag
Hali! Valamit elállítottam. Bejövő hívásnál amint megmozdítom a telefont elnémul teljesen. Hogy kell ezt kikapcsolni?
-
Chamoro
tag
"Biztonságos zárolás beállításai" menüben van az "Automatikus lezárás" abba kell vagy azonnal vagy mint nekem 5 másodpercre állítani.
És a mintát felejtsd el szerintem, ujjlenyomat és PIN legyen. Sokkal biztonságosabb.
A mintával feloldod és látszani fog a minta a zsírtól amit a kijelzőre ken a kezed. -
tazo31
csendes tag
Helyesbítek : Az automatikus lezárás "képernyő kikapcsolása után azonnal záródik" -ra van állítva , oldalt a ki-,bekapcsoló gomb azonnali megnyomása után azonnal zárodik is be van állítva,de ennek ellenére mégis kell várni 15 másodpercet vagy még többet,hogy az ujlenyomattal vagy a mintával keljen feloldani a telót. ha nem várok akkor simán képernyő elhúzásssal old! Olyan is volt, hogy 15 s után is mikor ébresztem akkor először a képernyő elhúzást irja majd képernyő ki -be kapcs után ujlenyomat. Másnál is igy van ez?
-
tazo31
csendes tag
Valaki mondja már meg nekem! Az miért van ,hogy be van állítva a minta + ujlenyomat védelem , de mégis azt irj aki ha élesztem a a telót,hogy simitsam el a képernyőt . Elsimítom és oldja ,de az ujlenyomat is működik. Így semmi értelme az újlenyomatnak ,ha simitással bárki tudja oldani a telót !
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Donki Hóte #3583 üzenetére
sfdrake nem SMSezik
Csak telefonál, szóval nekem se nagyon kell ilyesmi
-
Almonen
aktív tag
Na jó, apk-ként felraktam a témát, de elkezdett laggolni (ilyen még soha nem történt) leszedtem de még mindig laggol. Wipe cache törlés után is... legyen hard reset? Nem tudom mi baja.
-
-
Almonen
aktív tag
Egy Samsung témát használtam eddig, és eltűnt a theme storeból... High Contraat volt a neve, fekete. Több angol nyelvű fórumon is utána néztem és senkinek se dobja fel, a linken annyit ír hogy "még nem elérhető".
Érdekes, valaki tapasztalt már hasonlót?
-
_IceBird_
tag
válasz
https://m.hwsw.hu/cikk.php?id=56897
Egyébként magyarországon csak a vodafone-nál van ilyen,nekem se jelenik meg ez az opció,amúgy szvsz nem nagy dolog ez az egész
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
-
-
saeed8
tag
válasz
Dr Bubo #3576 üzenetére
Az üzeneteknél találtam meg.
Üzenetek - 3 pötty - beállítások - csevegés beállításai - speciális hívás és üzenetküldés.
Belelépve ki lehet kapcsolni, ki is kapcsoltam és kiírta, hogy a Rich Communications kikapcsolva.
Azt nem tudom egyenlőre, hogy lesz-e valami hátrány belőle.
A frissítés előtt be volt kapcsolva és nem volt ilyen üzenet. -
saeed8
tag
Sziasztok. A legutóbbi kis frissítés után minden bekapcsolás, vagy újra indítás után bedobja ezt az üzenetet.
A frissítés előtt a névjegyzék menüben volt ez a Rich Communication menüpont, ki-be lehetett kapcsolni, most nem találom sehol.
A telefon számot meg hiába adom meg, próbáltam +36-al, 06-al de sehogy nem jó. Újra jön az üzenet.
Valaki nem tudja hol lehet kikapcsolni? -
Almonen
aktív tag
Nekem is ezt csinálja a fényérzékelő, és soha nem használtam az AOD-t (mert csak közepes akksikímélőn ment első naptól) ... fene tudja.
Neon flipes tok eltávolítása nagyon egyszerű. Nem kell feszíteni semmit, hivatalosan is így kell kiszedni. Oldalt ne próbálkozz. Hátsó oldalon finoman megnyomod a kamera lencséjét, egyik ujjaddal tartani kell a tetejét hogy ne essen ki, és már ki is jön. Persze óvatosan és az ágy fölött.
Nekem amúgy gond nélkül tölt 100-ig, de az is igaz hogy egy héten legfeljebb egyszer töltöm addig, 80%-nál leveszem mindig. Vigyázok rá hogy jó állapotban maradjon az akksi, családban megkaphatja valaki ha kijön a 2018-as modell.
-
Angel2014
addikt
Fullra újrahúztam 83% ról 15 perc alatt feltöltötte.
Viszont korábban írtam,hogy elkezdtem letörölni a névjegyeimet korábban amit visszaállítottam ,újrahúzás után 93 névjegyem lett a 230 ból ami normálisan működik és minden a helyén van.
Belépek a googlébe és elindítom a névjegyzék appot és visszarakja valhonnan a maradékot de akkor minden össze vissza van utónevek,mentés helye stb...
Van erre most lehetőség ,hogy így elmentsem vagy a kártyára szinkronizáljam újra a meglévő névjegyeket?
Gondolom most a google szinkronizálta le...ott megvan minden de a kártyán újrahúzás után nincs.
Gondolom a telefonra állította vissza , de valahogy a simre kellene menteni az egészet.
-
Angel2014
addikt
Sziasztok mostanában észrevettem,hogy 98%-nál megáll a töltés ez mitől lehet?
Esetleg valakinél volt ilyen? 4 órája 98% áll ...
-
Yasuji
csendes tag
válasz
Donki Hóte #3567 üzenetére
Sikerült, köszi ^^
-
Nekem ugyan A7 van, ami egy picit nagyobb, mint az A5, de a neon flip tokból úgy szoktam kiszedni, hogy a hangerőszabályozó gombok alatt kezdem feszíteni felfelé a telefont, közben az alján az USB csati alatt is feszítem kifelé a tokból. Az ágyon csináld, mert amikor enged a tok, akkor a telefon repül felfelé vagy két arasznyit, jó ha valami puha dolog van alatta
-
Yasuji
csendes tag
Majd egyszer összejön, de most még félek, hogy szét töröm a telefont.
Az ujjlenyomat nem fog rezegni, azt nem lehet megoldani. A csoporttársam 16os telefonján pedig rezeg, minden program nélkül.
-
azt be lehet valahol állítani, hogy rezegjenek a funkció gombok?
pl amikor feloldom az ujjlenyomat olvasóval, idáig az összes ilyen telón volt visszajelzésegyébként eddig 10/10 a működése az ujjlenyomat olvasónak pedig az itteni tapasztalatok alapján féltem tőle
-
Üdv Hölgyek, Urak!
Csatlakoztam egy fekete független telóval
Gyorsan két kérdés, ezen nem lehet az aod színét változtatni mint az s8-on?
Hogyan lehet kikapcsolni a gyors töltést? -
Yasuji
csendes tag
Még két kérdés, ami most jutott eszembe. Hogy kell kiszedni a Neon Flip tokból a telefont? És hajlamos a hajlásra a telefon? (see what I did there?
-
saeed8
tag
Sziasztok. Megjött pár napja ez a kis 50 megás frissítés, azóta meg van veszve az AOD, vagyis egész pontosan a fényérzékelő, de csak az AOD-nál tapasztalom azt, hogy félhomályban egyszer kiégeti a szemem, egyszer meg nem látom annyira halvány. Ezt akár percenként képes váltogatni.
De ha nem is váltogatja nagyon halvány, mint mikor korom sötét van a helységben. Valahogy nincs átmenet, csak halvány meg teljes fényerő.
Már volt cash partíció törlés, factory reset is de ugyanolyan maradt. A Frissítés előtt hibátlan volt. Más tapasztalt hasonlót? -
Yasuji
csendes tag
Ez lehet nagyon buta kérdés (annyira, hogy még a Google sem segített) de a fekete szín be tud égni? Substratummal fekete témát használok és így az alkalmazások meg úgy általában minden fekete és aggódom, mert a sötét szürke már most nagyon ronda a kijelzőmön.
-
Almonen
aktív tag
Mennyire tesz rosszat neki ha töltés közben használja az ember?
-
Bubu82
csendes tag
Üdv!
Merő véletlenségből került hozzám második szürkebarát duos arab emirated.A kérdésem az lenne,hogy miért nem akar tovább lépni 6.0.1egyröl. Már egy hete használom.Az elődje már 7.0 án volt elég hamar. Erre is meglesz vagy valami gond van vele? Hiába keresek manual szerinte ez a legfrissebb.A válaszokért ezer hála.
-
válasz
Donki Hóte #3539 üzenetére
Az lehet, mert nálam még 6.0.1 van. Nem frissítettem, nem követtem el még 1x azt a hibát, amit a 2015-nél. A jó kis Kitkat-et odadobtam a bugos Lolly meg Marshmallow-ért.
-
válasz
zjuhasz #3531 üzenetére
Vagy megjelennek, vagy nem jelennek meg az értesítések
Amióta a 7.0 van az én telefonomon, azóta inkább nem jelennek meg nekem az értesítések az AOD felületén
Az igazán fura az, hogy tízből egyszer mutatja, kilencszer meg nem.
Tudja, hogy van valami, mert amikor megemelem a telefont, akkor rezgéssel mindig jelzi, hogy volt esemény, de az AOD-n legtöbbször nem mutat semmit
-
trobi28
addikt
Nekem meg meglepően pontos. Eddig 10/10 az arány, szerintem még nem volt olyan, hogy nem oldotta fel
Pedig én is kényes vagyok erre. Valami vagy működik, vagy nem. Iphone 6 -on pl kikapcsoltam, mert vacak volt. Iphone 6s, 7 -en már rendben működött
Szerintem töröld az összes rögzített ujjlenyomatot, és vedd fel újra. Én úgy szoktam, hogy 1 ujjat 2x -
saeed8
tag
válasz
trobi28 #3533 üzenetére
Idáig így volt, de az a helyzet nem vagyok megelégedve az ujjlenyomat olvasóval. Mióta 7.0-ra frissült a telefon, meg kell mondjam jobb lett mindenképp. De sajnos még mindig az a helyzet, hogy 10-ből 5-ször nem sikerül elsőre feloldani, illetve ha picit is nedvesebb az ujjam szinte egyáltalán nem reagál. Többször is vettem fel ujjlenyomatot de akkor sem valami jó. Bosszant az-az igazság, ezért is gondolkodtam más feloldásban.
P9 lite 2016-ról váltottam, ami lehet, hogy semmiben de ebben nagyon odébb van az A5-től.
-
trobi28
addikt
Miért nem állítasz be ujjlenyomatot mintával. Odaérinted az ujjad, felold a kijelző (nem kell megnyomni a home gombot). Ha azzal az ujjaddal nyomod meg a home gombot, amelyik nincs felprogramozva, vagy csak valamilyen oknál fogva nem tudja beolvasni az ujjlenyomatodat, akkor kéri a jelkódot
-
saeed8
tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. A mintával való feloldást szeretném beállítani, de ha beállítom 3 lépésben lehet feloldani. Megnyomom valamelyik gombot, megjelenik egy képernyő amin el kell húznom az ujjamat, majd csak ezután látom meg azt a képernyőt amin mintával fel tudom oldani. Az lenne a kérdésem, hogy van-e mód, hogy a gomb benyomása után rögtön azt a képernyőt lássam amin a pöttyök vannak a minta lerajzolásához.
Előre is köszönöm a segítséget. -
zjuhasz
aktív tag
sziasztok, egy ilyen készüléken gondolkodom. Az értesítési LED-et szeretném kiváltani az AOD-vel. Tud ez olyat, hogy ha email,SMS, elmulasztott hívás van, akkor az megjelenjen folyamatosan, de egyéb esetben ne legyen semmi a képernyőn? Nem kell óra, dátum, töltöttség, semmi.
Köszi -
gerner1
nagyúr
Mindegyiket vissza lehet rakni, és amelyik single CSC -s régió, annak a firmware -jével a készülék aktív CSC -je is "visszaáll". Tehát, a Telekom -os, és a Telenor -os esetében az aktív CSC is visszaáll az eredetire (TMH , PAN), mert ezek single-CSC -sek. De, Vodafone -ost nem lehet, mert az (VFG) multi-CSC -s, és abban nem a VDH az alapértelmezett régió-kód.
-
Vindex
tag
Egy körülbelül 500 km es úton mennyi mobiladatforgalmat használ el a Google térkép, vagy lehet ezt egyáltalán mérni? Ha nincs letöltve az útvonal, úgy értem.
-
atosan
veterán
Adott két Samsung telefon, mindegyikbe más-más gmail fiókkal bejelentkezve. Ha ebbe a két eszközbe egy azon Samsung accountal jelentkezem be lehet valami katyvasz?
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Annyira megtetszett öcsém telefonja,hogy én is beruháztam egyre
Egy LG4-et váltottam és azt kell mondjam nem bántam meg.
Bár megfogadtam,hogy S3 után soha többé Samu de hát ők is fejlődtek úgy tűnik.
Nougát van rajta gyárilag és 2017.09.17-én gyártották sokat nem pihent raktárban.
Az igényeimet maximálisan kielégíti talán fotózásban gyengébb de szabadban jó fényviszonyok mellett jó képeket lehet vele készíteni.
Egyenlőre nyúzom rendesen de üzemidőm klasszisokkal jobb lesz azt látom már. -
gyeniko
őstag
válasz
Dr Bubo #3513 üzenetére
Korábban kérdeztem, de még nem kaptam választ erre:
"Létezik, hogy az A5 fényképezőgép alkalmazásában nem állítható, milyen módon működjön a fókuszálás (pl. középre súlyozott, mátrix, pontszerű, mint a Galaxy S5-ön)?"Ha ez igaz, akkor csak nagyon műkedvelő képeket tudhat készíteni, én még a Galaxy S5-tel is elégedetlen vagyok ezen a téren.
-
Gabis
őstag
Mennyire fluid a rendszer a 3 GB memóriával? Nem zárogatja be az appokat mint a Huawei hasonló méretű memóriás készülékei. Böngésző tartja az oldalakat vagy újratölt?
-
Gyárilag nincs ilyen az S8-ban. Ez nem valami szolgáltatós (AT&T?) háttér?
(#3493) Gabis: érdemes megvárni (kb 2 hónap múlva jelenik meg), de az is kérdés, hogy mennyit akartok kiadni mobilra. Az A5 2017 140k-n kezdett, most 90 körül lehet elhozni. A következő verzió valszeg még drágábban fog kezdeni az Infinite Display miatt.
(#3501) 1egaly: a függetlenítéssel semmi sem változik a szoftverben, csak éppen bármilyen sim kártyát használhatsz onnantól kezdve. De amint előttem írták, fel lehet tenni független romot is.
(#3504) Almonen: gyakorlatilag nem tudod teljesen lemeríteni, hacsak nem teszed a polcra több hónapra vagy fél évre "lemerült" állapotban. Amikor a telefon kikapcsol magától, mondván, hogy lemerült az akku, még mindig van szufla az akkuban, csak épp azért jelez kevesebbet a valóságos töltésnél, hogy ne tudd lemeríteni teljesen.
(#3506) atosan: AOD-nál csak állandó be-, vagy kikapcsolt állapot van
-
atosan
veterán
Na, ma vettem a feleségemnek egy A5-öt Telekomtól. Megerősíthetem, hogy független
Smart Switch átvitt mindent, ami kellett.
Első kérdés: az AOD vagy bekapcsolva van, vagy kikapcsolva? Nem találtam azt a lehetőséget, hogy pl kijelző kikapcsolás után csak 10 másodpercig működjön, vagy ha jön üzenet, szintén pl csak 10 másodpercre villanjon fel. -
VD
őstag
válasz
Almonen #3504 üzenetére
Nincs! Pont, hogy árt a li-ion/polymer akkumulátoroknak ha a teljesen lemerítik.
Az ideális az lenne, ha 80 és 50% közötti tartományban lenne használva, majd töltve. Érthető okokból, ez kivitelezhetetlen!
De már az is elég ha a szélsőségek kerülve vannak. Az egész éjszakás töltés, teljes lemerítés. Ezekkel lehet rövid idő alatt kinyírni az akkumulátort, de legalábbis rontani a tényleges kapacitáson. -
Almonen
aktív tag
Május óta van meg a telefon, még sosem merült le teljesen. Van értelme lemeríteni? Olvastam régebben hogy nagy ritkán nem árt.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest