- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Legfrissebb ROM
Android 8.0 (az összes magyar készüléken)
Android biztonsági javítási szintje (letöltési linkekkel)
XEH (független) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-11)
PAN (Telenor) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
VDH (Vodafone) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-05)
TMH (Telekom) - 2020-12-01 (Frissítés: 2021-01-04)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Almonen
aktív tag
Váltottam...
S9-re az A5 2017-ről.
Nyilván újabb, erősebb, szebb a kép... na de az üzemidő. Sehol sincs
4 óra kb.
Ha valamiben jó volt az A5, hogy egy napra magaddal viheted egész nyugodtan. S9-hez meg lehet venni a méregdrágra külső akksit a Samsungtól.
-
Almonen
aktív tag
https://imgur.com/a/TLWlKFY
Samsung Themes írta ki. De nem lesz Android P akkor?
-
Almonen
aktív tag
Ha telekomos A5-re felrakom a független romot, jár garanciavesztéssel?
Valamint hol találok egy leírást mi a menete? Tud segíteni valaki?
-
Almonen
aktív tag
Kíváncsi vagyok vajon újév előtt Telekomra is kiadják az októberi frissítést vagy nem, szeptemberire kellet várni másfél hónapot.
Mondjuk nyilván nem új telefon.
-
Almonen
aktív tag
Valaki találkozott már ezzel a problémával vásárlás során? Írtam levelet Samsung ügyfélszolgálatnak de nem tudták mi lehet.
https://imgur.com/a/OG16rnh
Ezen kívül, kiegészítő infó: érdeklődtem telefonon, hivatalos márkaszervízben az akkumulátor csere irányára jelenleg 22 ezer forint, tehát az összefoglalóban lévő összeg emelkedett.
-
Almonen
aktív tag
válasz
Kitti14 #6215 üzenetére
Én is ezt vettem észre.
Én mondjuk nem töltöm le a telefonra a zenét, hiába használom a fizetőset
erre van a korlátlan net
Egyébként is azt vettem észre hogy a Spotify a messengernél is jobban meríti az akksit
Szóval kedves Kitti, valószínűleg nem elszigelt eset a tied
ha tudod, töltsd le a számokat a telóra hátha úgy kevésbé merül
-
Almonen
aktív tag
https://imgur.com/a/yictF
Ez is A5-el gyári appal, semmi szerkesztés, snowboardomról. Szerintem elég jó lett a részletesség.
-
Almonen
aktív tag
Okozhatok azzal kárt ha 0%-ra hagyom merülni az akksit?
Lassan egy éves a teló még sosem merült le.
Azon is gondolkozom hogy akksit cserélek benne... csak 25 ezer a Samsungnál. Gyorsan merül.
-
Almonen
aktív tag
Hát, ha engedélyezem itt
https://imgur.com/a/Nos3Q
Akkor igen, alapból csak akkor látszik az óra ha megnyomom oldalt a gombot lezárt kijelzőn. Hozzáteszem, nekem nem volt soha bekapcsolva az AOD.
Igazából baromi logikus, hogy alapvetően kikapcsolja az AOD-t, hisz lezárt toknál is látható ha egy értesítés miatt felvillan a kijelző.
-
Almonen
aktív tag
Nekem van neon flip és clear view tok, ami ugye "átlátszó".
A clear view tokkal mintha jobban merülne, kifejezetten romlott az akkuteljesítmény. Pedig play könyvek és az accubattery van rajta, helyszolgáltatást nem használok, fényerőt se maxolom ki... AOD pedig alapból ki van kapcsolva
-
Almonen
aktív tag
-
Almonen
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #5776 üzenetére
Ez is csúszik tok nélkül, állítólag az A8 is, meg úgy nagyjából minden telefon ami üveg hátlappal van. Szerencsére azért az A5 2017 nem olyan nagy hogy ne lehessen egy kézzel biztonságosan tartani.
Volt 6 inch körüli telefonom is, annál a nagy kijelző előnyei ellenére lehetetlen volt egykezes használat.
-
Almonen
aktív tag
Na mindegy, mindenki arra költi a pénzét amire akarja...
https://imgur.com/a/Nl9EQ
Itt a beígért kép, bocsi Redmi Note 2-vel lőttem
Itt egy közelről is
https://imgur.com/a/5TRdi
A kis pontok amúgy nem látszanak használat közben, de volt másik ebből a fóliából ahol igen. Szerintem ott simán koszos volt a kijelző mikor felkerült
-
Almonen
aktív tag
Találtam is egyet, ami teljesen fed. 4 ezer forint GSM boltban, széleken is fedi. Fekete festett üveg. Mivel a telefon is fekete volt, nem üt el tőle. Roma srác olyan patentül felrakta csak néztem.
Pluszban, Samsung experience store kapott még a fekete clear view coverből
http://www.samsung.com/hu/mobile-accessories/smart-case-ef-za-520/EF-ZA520CBEGWW/
Beruháztam rá, 12 ezerért ._. Spotifyt tudom használni lezárt kijelzőn
-
Almonen
aktív tag
Köszi! Én összességében már olyan 20 ezer forint körül költöttem üvegfóliára, sajnos egyik se jött be. Mondjuk én kényes vagyok a koszra, vagy ha levegő buborék van alatta, annyira hogy inkább leszedem. Sajnos a kepernyő adottságaiból fakad hogy nehéz rá jót tálalni. Lehet visszatérek a gyári fóliára egy ideig... nincs jó üvegfólia egyszerűen, az Amazonon találtam Mr. Shield félét ami ígéretes, de 13 ezerért hozzák.
-
Almonen
aktív tag
Tud valaki jó üvegfóliát a telefonra? Nem muszáj hogy 100% fedje, csak bevált legyen
-
Almonen
aktív tag
Accubattery-t használok, az kikapcsolt kijelzőnél elég pontos
-
Almonen
aktív tag
Telekomos A5-re várható még frissítés vagy nem? Kifutó termék már
Ha nem, felhegesztem rá a független firmware-t bár gőzöm sincs hogy kezdjem el (a lényeg hogy kapjon security patch-et)
-
Almonen
aktív tag
Én nagyon hasonlót vettem, pár hozzászólással feljebb leírtam a tapasztalatokat
Szerintem nem csúnya, bár az én telefonom fekete, nem túl feltűnő a két árnyalat együtt
Próbáltam a gyári Samsung fóliát is 3900-ért Samsungtól, legkisebb sérülésre elkezdett buborék keletkezni :S le is vettem a fenébe
-
Almonen
aktív tag
válasz
Norbi.Sz #5356 üzenetére
Norbi: most vettem észre hogy az üvegfólia, a neon flipes gyári tok belső felületén, ahol egy puhább gumicsík fut körbe, azt felsértette. Ez persze csak esztétikai probléma, hiszen alatta sem durva a felület, és nem is látszik csak ha megfigyeled, de leírom a biztonság kedvéért. Persze idegesítő, de hát valamit valamiért.
Igazából több mint fél éve nem volt baj a tokkal, de az üvegfólia elég vastag, szóval majdnem biztos hogy az lesz a ludas.
Egyébként, a lenti érintőgombokat sem hajszálpontosan fedi le, de azért látszanak, csak nem úgy mintha semmi nem lenne rajtuk.
Ezeket csak azért írom le hogy tudj róluk.
Más: valakinek van ilyen tok?
http://www.samsung.com/hu/mobile-accessories/smart-case-ef-za-520/EF-ZA520CBEGWW/
-
Almonen
aktív tag
Uhh... GSM-ben vettem. De megvan.
Gyári gold flip tokkal is jó.
https://goo.gl/VjbQ11
-
Almonen
aktív tag
Nem mindegy, melyik. Nekem is hasonló üveg volt rajta mint a te telefonodon. Minap találtam rá üvegfóliát Ami az egész eléjét lefedi, mindenhol, 3D-s.
-
Almonen
aktív tag
Ha kikapcsolva teszem töltőre mindig gyorstöltés csinál, pedig nálam is ki van kapcsolva. Megoldás, bekapcsolva töltöm, a héten egyszer vasárnap éjjel magától újraindul (bár az utóbbit már nem emlékszem hol állítottam be)
-
Almonen
aktív tag
válasz
Donki Hóte #5015 üzenetére
Sima és gyors töltés is jó.Azt hiszem ez volt az első piacra dobott készülék a Samunál a Note 7 fiaskója után, látszik is nagyon át lett gondolva ez a telefon.
-
Almonen
aktív tag
Én sajnos nem :/ Samsung témáit használod?
Nekem más problémám van, sehogy se találom hogy az érintő gombok háttérvilágítását hol tudom kikapcsolni :/ emlékszem régen megtaláltam... nem tudja valaki esetleg?
-
Almonen
aktív tag
válasz
gerner1 #4981 üzenetére
Ez így van, arról nem is beszélve hogy S7 is jobban fogja tartani az árát. Egyszerűen ennyiért sok az A8, nem Samsung de ott van pl. 5T ami, ahogy a cikk is írja, ízig vérig csúcskategóriás. Ez az A8 szolgáltatói kedvezménnyel stb. stb. lesz életképes.
Nekem 5,6 inch nem nagy, csak a káva... hát szerintem nem valami szép.
S9-el pedig S8 ára is emészthetőbb lesz, ami érdemben jelentheti azt hogy A8 mellett kevés érv fog szólni. Lévén az 2017es A5nek sincs oka elbújni.
-
Almonen
aktív tag
Na, lejött az A8ról a cikk. Ennyiért szerintem akkor már inkább S7 Edge konkrétan.
-
Almonen
aktív tag
Egyetértek, nekem is S7E lenne a befutó A8 előtt. Még mindig szuper telefon.
Szerintem igen, azóta se használom a gyorstöltést. Anélkül is gyorsan feltölt, akkor van értelme használni ha sietsz stb. ha úgyis otthon vagy minek.
-
Almonen
aktív tag
Szóval nincs független XEH rom ami magyar? Ha Samsung boltban veszel telefont milyen ROM van rajta?
-
Almonen
aktív tag
Nálam a lite van telepítve szerintem az nem meríti a telefont jobban mint bármi más.
-
Almonen
aktív tag
Ez is igaz.
Ahogy elnéztem sammobile-on, szlovakia Bulgária stb csomó országban január 9-én volt patch a5-re, remélem mi is sorra kerülünk lassan
-
Almonen
aktív tag
hát mindenki használj úgy ahogy jól esik, idővel semmiképpen sem fogja úgy bírni mint régebben
-
Almonen
aktív tag
100-on tartani mire jó? Én 80 és 50 % között tartom és majdnem 3 óra kijelzőidő kijön, ami nekem napi szinten elég.
-
Almonen
aktív tag
válasz
theBigFace #4736 üzenetére
Redditen is volt róla thread angolul, nem csak A5 érintett. Lehet hogy van benne valami... Januári frissítés még kicsit odébb, én addig várok hátha addig megjavul.
-
Almonen
aktív tag
válasz
Zsoltinho24 #4667 üzenetére
Nekem is "vibrál" bevittem a Samsunghoz, azt mondták semmi baja :/ szóval szoftveres bug lesz főleg ha többünket érintett
Nem lehet hogy megsérült a kijelző a folt miatt? Víz alá ne tegyed szerintem
-
Almonen
aktív tag
Ha ismer valaki jó üvegfóliát az engem is érdekelne. A telekomban olyat adnak ami szintén nem fedi le, most sima fólia van rajta Samsung boltból 4 ezerért. De ez is kezd leválni.
-
-
Almonen
aktív tag
válasz
#77081088 #4601 üzenetére
Bocsánat, sajnos elfelejtettem mondani hogy Samsung szerint beázás = user hibája ergo nincs garanciás javítás, ha nagyon gazdag vagy persze kicserélik amit kell de marha drágán. Nyilván nem véletlenül ilyen drága de ez már megint egy más téma.
A konklúzió az vízzel óvatosan, IP 68 ide vagy oda.
Személy szerint én nedves tiszta puha ronggyal takarítom, nem vízben.
-
Almonen
aktív tag
Ez így van, idővel a szigetelés is enged.
Samsung experience storeban azt mondták ha beázik érdemesebb újat venni mert fődarab csere 80 ezer. Kijelző csere 40k, de a vízállóságot garantálják, ha hivatalos Samsung szervizbe viszed (ugyanazt a ragasztót használják mint gyárilag)
Ezen kívül azt is mondták, ha leesett a telefon már sem szabad vízbe rakni mert akár szemmel nem észrevehető kis repedések is okozhatnak beázást.
Egyébként nálam is pontos a GPS teljesen, ujjlenyomat olvasó olyan 75-80% sikerül. Szerintem hüvelykujjal pontosabb.
Jó ez a Samsung, amikor ott voltam egy csaj két iphoneal a kezében vett J7-et
-
Almonen
aktív tag
A telekomnál amikor vettem a telefont, nagyon jó fej volt az ügyintéző. Még azt is megnézhettem melyik szám szabad és kiválasztottam egyet
De a lényeg, hogy kapcsolat pontjaimat beváltotta nekem erre a fekete neon flip tokra, szóval egy ezres volt.
Egyébként nagyon jó minőségű, fél év alatt sem látszik meg rajta a használat.
-
Almonen
aktív tag
https://imgur.com/a/qUTcq
Ezt a funkciót nem engedi használni? Első képen bekapcsolom, visszalépek és magától ki van kapcsolva
-
Almonen
aktív tag
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a8_2018_and_a_2018_go_official-news-28767.php
A8, A8+ hivatalosan is itt van.
500 € és 600 € árral.
-
Almonen
aktív tag
válasz
HornedReaper #4284 üzenetére
Mintha már említették volna hogy van.
-
Almonen
aktív tag
Kikapcsoltam / bekapcsoltam a telefont és 11%-ot esett az akksi ... lehet nem jól mutatja a töltöttséget?
Még soha nem merült le. Ez kell hogy jól mutassa? 7 hónapos a telefon.
-
Almonen
aktív tag
Ha csak nem raksz rá egy ledet nem hiszem.
-
Almonen
aktív tag
válasz
barcsajani #4202 üzenetére
Én egy plázában gsm boltban megkérdeztem van-e üvegfólia rá, azt mondták van rá is rakták
kb... ezer valamennyi volt. Igaz nincs lekerekítve de már megszoktam. Egyszer leesett, lett rajt egy kis repedés de olcsóbb mint kijelző csere.
-
Almonen
aktív tag
válasz
Chamoro #4164 üzenetére
Play storeból van rá app.
Épp most olvastam cikket Android Authorityn arról hogy a novemberi security patch óta sok user panaszkodik csökkent üzemidőre.
S8, Note 8, Pixel, OnePlus...
https://www.google.hu/amp/s/www.androidauthority.com/november-security-patch-battery-issues-819496/amp/
-
Almonen
aktív tag
Érdekes otthon két és fél óra alatt esett 15 százalékot az akksi, kint hidegben fél óra és 10 %. Most néztem 11 fokos az akksi...
-
Almonen
aktív tag
válasz
barcsajani #4055 üzenetére
érdekes
bár leszedtem a messengert stb így olyan jól bírja mint régen... érdekes hogy ennyit merít egy két alap alkalmazás
-
Almonen
aktív tag
válasz
Donki Hóte #4049 üzenetére
https://imgur.com/a/BNXvJ
Valaki tudja ez mi lehet?
-
Almonen
aktív tag
válasz
Donki Hóte #4046 üzenetére
Nektek nem esett vissza kicsit a SOT és az akksi teljesítménye a hidegebb idő óta?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A középkategória kiegyensúlyozott királya komoly költséget kíván. Kár, különben kiváló készülék különösebb kompromisszumok kizárásával, korrekt kamerás képességekkel, kellemes kialakítással.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással