Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toltotollkin
junior tag
válasz enginev3.0 #13898 üzenetére
A tartalom egyeztetés alatt mit értesz? Mármint hova kéne kattintanom hogy ezt a funkciót elérjem?
Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak. Oscar Wilde
-
klugszi180
csendes tag
Közben én is köszönöm 🙏 Át állítottam, azóta szuper minden 💪💪
-
enginev3.0
félisten
válasz Toltotollkin #13897 üzenetére
Persze
Rendes fájl elnevezéssel, vagy tartalom egyeztetésselA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Toltotollkin
junior tag
Sziasztok!
Ma telepítettem a Synology NAS-omra a Plex szerver alkalmazást, a telepítés hibátlanul végig is ment. Azonban a következő a problémám. A Sorozatok nevű könyvtáramat beolvastattam vele, pár sorozatot fel is ismert, de a nagy részét nem. Ezeket teljesen random módon dobálja be, teljesen kiszámíthatatlanul. Ez lenne a kisebbik hiba. A nagyobbik az, hogy a könyvtárak szeriti szűrésnél is követhetetlen hogy mit művel a program.
Kiválasztom a könyvtárak szerinti szűrést, elnavigálok abba a könyvtárba, ahonnan meg szeretnék nézni valamit. Majd amikor elindítom a kiválasztott fájlt, akkor egy teljesen másik sorozatból egy teljesen másik részt játszik le.
Nem értem, hogy mi alapján dönti el, hogy a könyvárban megkeresett fájl helyett ő valami teljesen mást rak elém. Lehet ezzel valamit kezdeni? Mert ez így jelenleg Guantanamo lakóinak kínzásán kívül nem sok mindenre jó.
Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak. Oscar Wilde
-
petir
senior tag
Sziasztok,
Egy ideje azt vettem észre, hogy az új filmek amik bekerülnek nincs boritójuk. Csak a fekete is kocka látszik. Régen ez nem így volt egyből húzott hozzá mindent is. Próbáltam állítani az ügynököt de semmi..
Server egy Xpenology, Plex a legfissebb béta frissítést is használok , PlexPassom van.
Mi lehet a baj?
-
bromi84
tag
válasz enginev3.0 #13890 üzenetére
nos igen, leszedni le tudtam, de a weboldalon a plex nem engedi a letöltést sem nekem.
Oops, looks like we can't retrieve downloads at this time, please return later.
és bejelentkezni sem tudok, szóval eddig úgyahogy legalább működött, de így nincs újra telepítés sem[ Szerkesztve ]
-
bromi84
tag
válasz enginev3.0 #13888 üzenetére
A Plex nem érhető el
Jelenleg nem lehet csatlakozni a plex.tv-hez.
Kérjük, hogy próbálja meg később újra. -
bromi84
tag
Üdv!
Ezzel a hibával egyszerűen nem tudom elindítani egy hete kb. a plex media servert:
<Response code="503" title="Maintenance" status="Plex Media Server is currently running startup maintenance tasks."/>
Van valakinek vmi ötlete rá? Egyszerűen a weben se tudok bejelentkezni plex oldalán...
Ha nagy nehezen belépek windows app-on, akkor sem éri el a servert: "Nem hitelesített
Nincs hozzáférése ehhez a kiszolgálóhoz"
A Plex nem érhető el
Jelenleg nem lehet csatlakozni a plex.tv-hez. Kérjük, hogy próbálja meg később újra.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz haxiboy #13881 üzenetére
Köszi!
Közben megtaláltam mi okozta a bug-ot nálam.
Audio-nál bepipáltam a DTS-t is. Így van DV csak a szinkronnyelvek cserélődnek fel.
Viszont ha kikapcsolom a DTS-t akkor DV helyett csak HDR-ben indul el egy pár film de akkor meg stimmelnek a szinkronnyelvek
Kezdem elvesziteni a fonalat -
Pro!Petya
addikt
válasz haxiboy #13879 üzenetére
Nálam pont a Webos kliensél van ez...
Annyira nem nagy probléma , meg tényleg csak pár filmnél fordul elő. Csak kíváncsi voltam hogy akkor ez egy bug vagy valamit én állítottam el a beállításokban..ha már beállítások akkor ezt a "H264 Maximum Level" opciót valaki elmagyarázná mire érdemes állítani? (direct play, direct stream be van kapcsolva)
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Azt lehet tudni hogy egy két filmnél mi okozza azt hogy a szinkronsávok nyelvei felcserélődnek?
Például van a Gyűrűk ura - gyűrű szövetsége, aminél az angolt kell kiválasztanom ha magyar szinkronnal akarom lejátszani ...[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz Patice #13874 üzenetére
Igen W10LTSB
semmi más nem áll le csak a Plex server. Telepítés után ment normálisan július, kb. egy hónapja kezdte ezt.
Energiagazdálkodásban nem piszkáltam azóta semmit, valamelyik nap ránéztem egyébként és nincs engedélyezve alvó mód, Hdd, képernyő kikapcsolás semmi, minden "soha"-ra van állítva.
Van konkrét ötlet mire nézzek rá?
Illetve mint írtam tegnap zenehallgatás közben állt le amit eddig nem csinált.#13875 haxiboy
De jó neked látod nálam működés közben nem tud 3órát kb enniyt bír az Airpods és előtte lelőtte magát jóval.
Virtualizáció nincs nem is tudom mi az
Hálózatra se gyanakodnék HTPC klikk a progira és 10-30mp és mehet tovább a zenehallgatás.
Tp-Link wifi kártyán megy a HTPC egyébként. Gép is elérhető
Os beállításoknál mire gondolsz?Ja ha feladatkezelőbe ránézek a Plex Server Update az viszont fut az nem áll le
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
haxiboy
veterán
válasz bnorci71 #13873 üzenetére
Szerintem itt nem a plex szerver a probléma.
Közel 1 éves uptimem van.
OS beállítások között nézelődnék, esetleg ha virtualizálsz, ESXi/BSD/Truenas van akkor a hálókártyára is ránéznék, az elmúlt hónapokban rengeteget szívtunk a realtek hálókártyákkal.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
bnorci71
addikt
válasz bnorci71 #13835 üzenetére
senkinek nincs ötlete a Plexet Servert ,hogy lehet rávenni hogy random ne álljon le?
Az is elég idegesítő, hogy minden alkalommal azzal kel kezdeni, hogy megnézem a HTPC-t, hogy fut-e. De ma képes volt zene hallgatás közben leállni.
Amikor felraktam és valamennyire megbarátkoztam vele örültem innentől ha utaztunk nem kel HDD-n magammal vinni a filmeket, de ha nem vagyok itthon nehéz lesz ezt megcsinálni.
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
justice84
aktív tag
Sziasztok,
http://trakt-for-plex.github.io probálnám összekötni a Trakt-ot de folyton "Unable to retrieve token" hibaüzenetet kapok. Nincs valami tippetek ? vagy meg ez a multkori trakt oldal lehalása miatt van? -
nababika
aktív tag
És tényleg nektek volt igazatok, a felirat be volt kapcsolva csak nem volt alatta felirat. Kikapcsoltam a feliratot és láss csodát megy a film. Megint tanultam valamit, köszönöm.
-
nababika
aktív tag
-
blakey
titán
Ez nem feltétlenül Plex probléma. Olyan wifi-csatornát használj amit minden eszköz normálisan kezel.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Gondom van. A 4K HDR filmek szaggatnak a tévén. A plex server egy Dell laptopról fut, nem egy erőmű, de eddig nem is volt vele semmi baj, ezen lóg egy 5 terabájtos külső winchester amin a filmek vannak, A kliens pedig egy QN95A Samsung TV- n. Természetesen azonos hálózaton van minden. Plex pass nincsen, csak az ingyenes verziót használom. Eddig soha nem volt vele semmi probléma de ebbe beletört a bicskája. Van valami beállítás, vagy megoldás erre, vagy ez ilyen? Illetve hol hasal el a dolog?
-
tomp
félisten
Router vásárlás óta a laptop(azon fut a Plex és rákötve pár meghajtó) wifin van. TV mellett van egy Shield TV Pro és egy Ugoos. Ha a laptop wifiről megy viszont a 2 lejátszó UTP-ről akkor teljesen kaotikus a pc médiatár elérése a lejátszókról. Ugoosnál még mondhatni okés. Csak néha tűnik el a pc és csak az UTP-n lévő Shieldet mutatja. Ilyenkor pc-n Plex bezár, újraindít.
Viszont Shielden sehogy sem tudom visszahozni a pc tartalmát. Ha a pc-t rádugom UTP-re azonnal megjelenik Shielden.
Mi lehet a gondja? Ha lehetne akkor inkább wifin lenne most már a pc. -
blakey
titán
válasz schferenc77 #13863 üzenetére
Nem a lejátszón, hanem a TV-n kell beállítani azt a képernyő opciót, levágás nélküli, stb-t kell választani. Lejátszón ilyesmit nem szabad állítani, hiszen az alapból fix és pontos méretet küld tovább.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
A képen látható elcsúszás mitől van Plex-ben, és hogyan lehet javítani rajta? Egy Google Chromecast Google TV eszköz van egy LG okosTV-re (kb 8 éves?) rákötve. Kodiban volt valami overscan menüpont és be lehetett állítani a TV kijelzőjére pontosan illeszkedő képméretet, de itt nem igazán találtam ilyen opciót.
menü kinyitva:
Ez bug vagy feature? Mert kinyitott menünél nem vág le belőle semmit...
-
gringoka
aktív tag
válasz magicbox #13861 üzenetére
Helló!
Én két hete használok egy ilyent , nagy meglepetésmre a plex-nél elég sok hdr , dv anyag szakadozva indul el.
Persze torrent oldalon van fent 8 verzió egy filmből nem mind próbáltam ki , cserébe ott az infuse app ami mindent visz , plex szervert is meg lehet oszatni rajt , tehát majdnem olyan mint a plex.
Ennek ellénere nálam az apple tv a befutó, egy Zidoo Z9x és egy nvidia shild pro-t utasított maga mögé.
link
Olvasgass a fórumon! -
magicbox
senior tag
Sziasztok! Gondolkozok egy Apple TV 4k 2022 ethernet-es modellen. Van esetleg tapasztalat a Plex-el kapcsolatban, hogy mennyire működik stabilan rajta? A HDR és a Dolby Vison lenne a fontos (tv-m természetesen kezeli).
iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M4 (2024), Apple Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
Pro!Petya
addikt
válasz haxiboy #13859 üzenetére
A Dolby Vision & Atmos miatt kell elsősorban a Plex , HDMI-vel max 2. monitorként tudnám használni a tv-t jelenleg a szerverekről és akkor nincs a fenti kettő, sőt még ahogy olvastam a HDR is problémás itt ott a Win miatt.
Szval addig míg meg nem érkezik az NvShield így tudtam megoldani a legegyszerűbben a dolby kérdést Plex-en ahogy fentebb írtam. -
haxiboy
veterán
válasz Pro!Petya #13856 üzenetére
Össze, bár általában a consumer hálókártyáknál nincs auto crossover. Illetve be kell konfigolni mind2 eszközön legalább egy /30 hálózatot (igazából mindegy hogy milyet) 2 kliensed lesz össz vissz.
De ilyen esetben egy HDMI kábel is körülbelül ugyanennyire hasznos ?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Pro!Petya
addikt
A servert és a tv-t mint lejátszó, össze lehet közvetlen kapcsolni lan kábellel?
Kilőném a wlan-t a laptopon (server) mert csak helyi hálózatként használnám külső vinyóról streamelésre.[ Szerkesztve ]
-
-
Patice
nagyúr
válasz schferenc77 #13852 üzenetére
Én csak letakrítottam azkat az appokat, amiket nem használok és azt az alkalmazást indítom, amelyik streamet épp használni szeretném.
Nekem így is OK.
A netflix gomb programozását még megnézem én is.
Az a fájl valszeg valami réggebbi profilú kódolással készült, Plex tud ilyesmit csinálni, főleg ha szerver oldalon le van tiltva a transzkódolás.
Ha fontos a fájl, akkor lehet egy remux megoldja.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
oroszlan12
tag
Sziasztok! mindig problémám van ha egy filmet félbehagyok és folytatni szeretném nem indul el. Ez általában távoli elérésnél van de van, h az otthoni hálozaton is előfordul amikor nincs transcode. Egy i7-es 6.generációs Cpu Win 11 pro a szerver.
I lehet az oka? -
schferenc77
aktív tag
válasz Patice #13848 üzenetére
Beüzemeltem a Google Chromecast-ot, egyelőre ok, bár van pár kérdés:
- ki hogyan oldja meg, hogy a Plex automatikusan elinduljon, ne kelljen a menüből választani? Próbáltam Launch on Boot app-ot felrakni, de a ChromeCast saját app keresője nem találja, ha meg PC-ről érem a Play store-t és onnan akarom felrakni, közli, hogy ezzel az eszközzel nem kompatibilis.
- végignéztem vagy 20 filmet, mindet viszi szépen, tekerni is lehet benne tök jól. Egyetlen film van, ami ezen az eszközön kifog (se három másik PC-n, se 3-4 mobilon nincs vele gondja a Plexnek). Elindul(na), de kiírja kb 5-6 mp után, hogy "An error occured while attempting to play this video. Please check your network connection and try again.". Persze hálózat van (előtte, utána bármit le tud játszani), és hiába próbálom sokszor, nem akarja. A video tök egyszerű AVI formátum, mp3 hanggal, semmi extra nincs benne:
-
Roxkex
senior tag
válasz Roxkex #13850 üzenetére
Ami félig meddig jó jel, hogy ha a Plex TV-s appot (samsung) futtatom arra tud castolni a telefon is és a PC-s kliens is.
Bár személy szerint nekem megint az kéne, hogy a PC-s (Win / Linux) tudjak castolni. De azt most valamiért nem tudja.
Megnéztem egyaránt a telepített kliensekkel és Firefox / Chrome sőt még Edge böngészőben is (windows alatt) de hiába .Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
Roxkex
senior tag
válasz zsolt501 #13847 üzenetére
Igen, sajnos nekem is az az érzésem van, hogy a player remote az már teljesen plex passos lett . Próbálom kitűrni az internetbű az infót de egyelőre még nem találam semmit
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
schferenc77
aktív tag
válasz Patice #13848 üzenetére
Már meg is rendeltem, kíváncsi vagyok, milyen lesz. Korábban próbáltam Android TV alapú lejátszókat (bár Kodira, nem Plexre), és annyire nem jött be, sokat kellett kattingatni, mire elindult a Kodi. Kipróbálom ezt az autostart dolgot, meg a gomb átkonfigurálást, és remélem menni fog szépen a nagyiéknak. Ha igen, az ITX PC megy Homa Assistantnak... :-)
-
Patice
nagyúr
válasz schferenc77 #13841 üzenetére
Nekem is van, elégedett vagyok vele. Jó ár/érték arányú eszköz régi TV-khez streamelésre, Plex kliensnek.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
zsolt501
nagyúr
válasz Roxkex #13846 üzenetére
Ugyan ezt tapasztalom én is, de Docker nélkül Synology szerveren fut nálam a Plex, és ugyene ez nálam is nem talál másik lejátszót, pedig 2db Chromecast with Google TV van a hálózatban, és nekem sincs Plex előfizum, az az érzésem hogy ez már csak Plex előfizetéssel megy, ha nem akkor kérem segítsetek hogyan oldjuk meg.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Kb 6-8 hónapja a régi laptopomon egy Plex Servert dockerből.
Maga az alap rendszerem pedig egy OMV.
Nem vagyok Plex Pass előfizető !
Volt arra lehetőségem, hogy ha néztem a Plex sorozatomat mondjuk telefonon (böngészőből PC-s layouttal simán lehetett nézni ) aztán TV-n akartam folytatni akkor megnyitottam a Plex appot a telefonon és a TV-n is. A telefonos Plex appban volt arra lehetőség, hogy kiválasszam a lejátszónak a TV-t. Viszont most az elmúlt 1-2 hónapban egyszerűen nem találja a lejátszót.
Akár TV-re, akár PC-s (windows) kliensre szeretném castolni...
Esetleg valaki más találkozott már hasonlóval ? Vagy - ami a legrosszabb lenne - a remote funkció az átkerült Plex Pass-ba ?
Az tuti fix, hogy mind a két eszköz egy hálózaton van ! (Értelem szerűen a PC kábellel a többi eszköz a nélkül csatlakozik de az full mind1 ugye...)Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
haxiboy
veterán
válasz schferenc77 #13844 üzenetére
Csak letörölni a gyári progikat amik amúgy sincsenek használva.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Attipatti
tag
Nekem chromecast with google tv-m van. Elégedett vagyok vele. Gyors, a távirányítója is teljesen patent, de cec-en keresztül a tv távirányitojával is müködik. Az alap os-t le lehet és érdemes is lepucolni, alapbol betesz google tv ajánlásokat.
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
Nekem az egyik TV-nkhez ez van mert meghalt bent a WiFi modul.
A tavirányítón át lehet mappelni a gombokat, nálam a netflix gomb indítja a Plexet. Mivel lehet sideloadolni szerintem minden probléma nélkül be lehet állítani hogy a plex induljon egyből.Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok,
Energiatakarekossagi okokból lecserélném a sima ITX alapu PC-s Plex klienst valami TV okosítós megoldásra. A Google Chromecast with Google TV stickrol mi a véleményetek? Zömében 720p filmek lejátszására wifin. Mennyire kezelhető az Androidos Plex a mellékelt taviranyitoval? Ha elindul a Chromecast, akkor be lehet allitani, hogy egyből a Plex kliens induljon el? Nagyiéknál lesz, igy fontos az egyszerű kezelhetőség... -
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Hol állítható hogy a lejátszó előre/hátra tekerésnél mutasson miniatűr képet?
Ja meg alul a jelenet választónál is...[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz enginev3.0 #13827 üzenetére
ez az utolsó log fájl jelenleg se megy a Plex
Plex Update Service.log
Dec 10, 2022 11:52:22.916 [3720] INFO - Plex Update Service v1.29.2.6364-6d72b0cf6 - Microsoft PC x64 - build: windows-x86
Dec 10, 2022 11:52:22.917 [3720] INFO - Windows version: 6.2 (Build 9200), language hu-HU
Dec 10, 2022 11:52:22.917 [3720] INFO - 4 3493 MHz processor(s): Architecture=0, Level=23, Revision=4352 Processor Identifier=AMD64 Family 23 Model 17 Stepping 0, AuthenticAMD
Dec 10, 2022 11:52:22.917 [3720] DEBUG - "C:\Program Files (x86)\Plex\Plex Media Server\Plex Update Service.exe"
Dec 10, 2022 11:52:22.907 [1828] DEBUG - Main Thread
Dec 10, 2022 11:52:22.907 [1828] DEBUG - Creating UpdateService singleton
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Win32Service::serviceMain: RegisterServiceCtrlHandlerEx
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Win32Service::sendServiceStartPending - SERVICE_START_PENDING
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Win32Service::serviceMain: Call initialize()
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - UpdateService::initialize: Plex Update Service
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Win32Service::serviceMain: Finished initialize()
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Win32Service::sendServiceRunning - SERVICE_RUNNING
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Win32Service::serviceMain: Call run()
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Running Plex Update Service
Dec 10, 2022 11:52:22.911 [1556] DEBUG - Attempting to delete stale update file.
Dec 10, 2022 11:52:22.913 [1556] DEBUG - Listening for remote procedure calls..."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Tézé81
tag
Sziasztok!
Újra kell telepítenem a Windows-t sajnos - van rá valami mód, a hogy a Plex beállításait, borítókat, mindent cakkumpakk kimentsek előtte? Van vagy 4 könyvtár 400 filmmel, sorozatokkal... Köszönöm!
-
bnorci71
addikt
válasz enginev3.0 #13830 üzenetére
Ok köszi majd vasárnap tudom megnézni.
-
bnorci71
addikt
válasz enginev3.0 #13827 üzenetére
hol találom?
zsolt501
nálam mostanában elég gyakran"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
zsolt501
nagyúr
-
bnorci71
addikt
Szasztok
Valaki találkozott már olyannal, hogy gondol egyet a Plex szerver és leáll.
Hallgatom a zenét majd szám vége és semmi. Nézem az appot nem elérhető a szerver. HTPC belépek elindítom megy újra."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vikus
tag
válasz enginev3.0 #13824 üzenetére
Na oksa, viszont nyilván privát a dolog, csak kérdés, hogy mennyire?
Amúgy PC-n lépek be ott is "elfelejt" minden beállítást.. ezért nem tudom mi a helyzet... -
enginev3.0
félisten
Ott valami akkor a ps5 appal lesz, mert a beállításokat nem kéne hogy elfelejtse, a minőség pedig eredeti minőség esetén olyannak kéne legyen, mint maga a fájl, változatlan
Jogilag minden rajtad áll, minden a te felelősséged, de ha nem írod ki a nav oldalára hogy ingyen filmeket nézhetnek nálad, csak mondjuk közeli ismerősök nézik, akkor nagy gondod nem lehet, max egy rossz karácsonyi vacsora után feljelentenek a rokonok illegális tartalom miatt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
malor
aktív tag
Csak egész halkan és egy picit félve kérdezem, hogy Plexen továbbra sem működik a feliratkezelés DLNA-n keresztül úgy, mint pl. Serviio-n a "Burned-in subtitles" opció?
Egy (Sony UBP-X700) bluray lejátszó a kliens, ami alapból nem támogatja a külső feliratokat dlna-n keresztül, csak usb-ről - ezért kérdezem. Van külön Google Chromecast is, az minden gond nélkül kezeli a feliratokat Plex média szerverről streamelve - így nem egy másik alternatív megoldásra lennék kíváncsi, csak a Plex szimpatikusabb a Serviio-nál. Lehet csak elkerülte valami a figyelmem, vagy tényleg nincs rá megoldás Plexen - talán valaki meg tudja erősíteni
[ Szerkesztve ]
-
Vikus
tag
válasz haxiboy #13764 üzenetére
Szia!
Hááát én próbáltam ezzel a formátummal, de nagyon nem akarta az igazságot.. :/
Pedig úgy csináltam, ahogy leírta.
Viszont közben rájöttem hogyan tudom kiszedni ezt a sok "felesleges" cuccot adott film adatlapján, és azzal együtt megoldottam ezt az azonos filmes témát is.
Igaz baromi macerás, de legalább megy. Meg elég körülményes "feltölteni" az adatokat egyesével.Viszont van még kérdés, hol találok esetleg egy normális leírást, vagy beállítást plex-hez?
Mármint a minőségi dolgok miatt.
Nagyjából a lényeg: Synology NAS-on fut. Egy PS5-re is leszedtem az appot, mert a TV-m már "régi" és nem támogatják már az appokat. Viszont olyan gané minősége van a filmnek, hogy már szinte pixeles. 1 hálózaton van mindkettő. Az appon belül is beállítottam a jobb minőség lejátszást. Így sem akarja az igazságot.
Amúgy azt sem értem, hogy miért van az, hogy akárhányszor belépek plex-be, konkrétan hiába mentek rá a beállításokra, állandóan be kell állítanom mindent. (pár apróságot)..
Elég bosszantó. Még csak rendezgetem a gyűjteményem, de ha "aktívabban" használom, biztos kitépem a hajam. (telón tök jól megy)
Plex Pass lifetime-om van, szóval még annak se tudható be, hogy korlátozott.Egyébként. Jogilag amúgy mi a szitu ezzel az egésszel? Csak mert oké, hogy magamnak megvan pár dolog, meg szeretném, hogy muterom is hozzáférjen távolról, tesóm esetleg, nyilván csak családon belül lenne majd használva. De lehet belőle gond amúgy, ha van olyan tartalom, ami mondjuk nem biztos, hogy legális forrásból lett beszerezve?
-
scream
veterán
Nem értem, hogy honnan szerettél volna logot "letölteni" vagy hol akadtál el benne- ugyan nem derült ki számomra, hogy most kliensről vagy szerverről van szó, bár igazából log részről mindegy is - mivel vagy az van, hogy a szerver indítása nem sikerül - akkor az adott szervergépen az azon futó rendszernek megfelelő elérési útvonalon találod a logot; vagy a kliens indítása nem megy - akkor az adott klienst futtatni próbáló gépen az azon futó rendszernek megfelelő elérési útvonalon találod a logot.
-
Ronam
addikt
Visszaraktam a W11et, most már okés, nem tudom mi lehetett a probléma W10-en.
-
Ronam
addikt
válasz scream #13816 üzenetére
De ha nem tudom elindítani a Plexet, akkor hogy töltsek le logot? Vagy én értek valamit félre? A program elindul, ott van a tálcán, és ha rákattintok 2x, akkor bedobja chrome-ban ezt a hibát amit írtam.
#13817 devil8012: Próbáltam ezt is, csökkentett módban átállítottam, újraindítottam a gépet, és ugyanúgy nem indult el.
[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
válasz enginev3.0 #13814 üzenetére
Így sem indul, ugyanazt a hibát írja. Átmenetileg Serviio van fenn, az működik, de nekem a plex klasszisokkal jobban bejön.. Neten találtam hasonló hibát, de ha megnyitom azt a linket, akkor nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy hálózat. Próbáltam azt is, hogy csökkentett módban az ip6 beállításokat ki/be kapcsoltam, és úgy sem indult el.
[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
Ezt hol kéne megnézni?
-
Ronam
addikt
Csökkentett módban elindul, rendes indítással meg nem, nem értem..
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Délután kénytelen voltam újratelepíteni a Windows-t, és azóta nem indul el a Plex. Ezt a hibaüzenetet írja:
Az oldal nem működik
A(z) 127.0.0.1 nem küldött adatokat.
ERR_EMPTY_RESPONSESoha nem volt vele problémám, windows telepítés után felment, és működött. Vajon mi lehet ez? Volt esetleg valakinél hasonló probléma?
-
blakey
titán
Nézd át a beállításokat, fejből nem tudom, de kikapcsolható, szerver oldalon is van ilyen menüpont és kliens oldalon is, persze klienstől is függhet.
-
enginev3.0
félisten
válasz masvilagx3 #13807 üzenetére
Igen
Le tudják tölteni magát a fájltA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
masvilagx3
tag
Sziasztok
A kliens(felhasználók) beállításoknal van olyan hogy letöltés engedélyezése. Az pontosan mit takar? Például a zenei mappámból letölthető az MP3?
Előre is köszönöm a segítséget
Szép napot -
tl-x
őstag
Sziasztok! Mitől lehet az, hogy a filmek előtt bedob egy film trailert? Eddig ez nem volt hol lehet kikapcsolni? Nem én kapcsoltam be. Másik gondom, hogy bizonyos filmeken nincs hang csak ha átteszem angolra (ha van) és vissza magyarra, de indulásnál semmi.
-
blakey
titán
válasz haxiboy #13803 üzenetére
Gondolom az is jó, más módszert alkalmaztam, elég régen volt. Mostanság ritka, hogy új albumot szerzek be, 3-4 havonta azért sikerül 1-2, max. 5 perc és javításra kerül, ha szükséges.
-
blakey
titán
válasz zsolt20 #13800 üzenetére
A zenéket rendbe kell tenni, legyen az mp3, flac, bármi. Hónapokig foglalkoztam a zenéimmel mire minden rendbe lett téve, azóta minden anyagot ellenőrzők mielőtt az adatbázisba kerülne, és ha mindez megvan, akkor helyi metaadat alapján mindennek meglesz a helye, zenéket nem bízok a Plex-re, Kodira, bármire.
Mi az a "montolja"?ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest