Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Köszönöm a választ nektek.
Annyi a történet, hogy lett egy 32" G8 Oled monitor. Felmerült a dolog, hogy néha jó lenne játszogatni. Viszont ismerem magam, páromat mégjobban, és tuti, hogy 1-2 hét és meg is lesz unva a játék Ezért próbáltam magam meggyőzni, hogy lesz más haszna is egy gpu-nak. Plexen csak 4k anyagot nézünk. Mondjuk nem tudom, hogy van e transzkódolás Viszont azért a 4070 super kártya, már olyan szint, ha nincs kihasználva, akkor nem kis kiadás ez na. Viszont így meg az a baj, hogy az Intel 13500 CPU-ban lévő uhd 770, a 4k felbontáson csak max 60hz képfrissítést tud. Az meg picit zavaró a szememnek Szóval ez miatt kérdeztem csak. De úgy látom, hogy a mi esetünkben nem fogja ez megérni -
zsolt20
tag
Köszi. Synology op, és igen minden egyes album vagy válogatás Mp3tag- al ellenőrízve van . De igy is van jó pár hibás metaadat , ezeken javítás után metaadat frissítés nem segít . Másik kérdésem beolvasást nem lehet fegyorsítani valahogyan a beálításokban? Kb 7000 album- beolvasásánál tart de még nem végzet 18 óra elteltével sem . Filmek olvasása hibátlan , és jelentősen gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Now through 6:59 AM UTC on Saturday, September 21, 2024.
- azaz nálunk reggel 8:59-ig.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Biga123
addikt
Ergo ha meghívod a felhasználót a “Plex otthonba” akkor úgy is működik? Vagy az se kell?
Anno még belefutottam h ha valakinek adtam hozzáférést akkor neki megvolt a korlátozás.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
őstag
-
Biga123
addikt
Feltételeztem , a “te usered” alatt fut a szerver.
Ha nem azzal az userrel van belépve a kliensen (mobilon) amihez van társítva a PMS, akkor korlátoz a kliens pár mp re , amíg nincs megvéve, így már pontos talán.[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
mgTerminator
veterán
A Tidal amúgy is egy cigány cég.... Váltani akartam spotifyról a jobb minőség miatt. (egyébként semmi különbség) Mutert beregisztráltam és szó és kérdés nélkül berakták US régióba, változtatni nem lehet rajta, és írtam nekik hogy tegyék már át UK-ba mert ott élünk soha nem is jártunk még US-ben és így nem tudom berakni a családi csoportba. Írták hogy nem lehet megváltoztatni csináljak új regisztrációt stb.
Fogtam egyből lemondtam az egészet, maradtam a spotifyal, az működik rendesen és a minőség is ugyan az.
-
enginev3.0
félisten
Töltöm, nézemNa igen, ez már jónak néz ki
1080p dv hdr720p -re kódolva chrome-ban nézve, 8-15% proci terhelés pár másodpercre, aztán csökken
transcode speed 10 fölött4k-t újra szereznem kell, de megnézem azt is
[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
szkutyi
addikt
-
thorex
tag
Hali!
Végre kipróbáltam, még legalább 50 filmet és azoknál rendben volt minden. Hogyan tudtam pont azt a 10 .mkv-s filmet pont kiválasztani, amit nem olvasott be... Így lenne 5-öm a lottón
A lényeg, hogy működik minden más akár az .mkv is. Már egy másik pc-ről is töltöttem be filmeket és működött. -
thorex
tag
Nem a tv nem játssza le, hanem amikor a mappát kiválasztom, az abban lévő filmeket nem tölti be, mintha ott sem lennének. Persze a mappa kiválasztásakor mutatja, de nem olvassa be a filmeket.
Az elején csak ilyen filmek voltak benne, és teljesen üres volt a plex felületén a lista. Azután raktam bele pár .mp4 meg .wmv videót és azt egyből látta. -
-
ACE-
addikt
Aha, nálam LG TV-nél van az, a régi LED, és a mostani OLED-nél is, hogy hiába a direct stream, a forced feliratot ki kell kapcsolni, mert ha be van, akkor pár perc múlva akadozni kezd a kép... Akkor lehet erre ez sem lesz megoldás...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
Ez pontosan milyen hibára fog megoldást adni? A 4K filmekben amikor van a konténerben forced felirat, és ha így jeleníti meg, egy idő után akad? És erre eddig az volt, hogy ki kellett szedni a feliratot, és mellé rakni? Ezt most már talán nem kell?
-
schferenc77
aktív tag
-
ACE-
addikt
Nálam működik... miért is ne működne? Még ő is írta hogy eddig működött. Valamiért ez most beakadt. Ennek ellenére amit írtál az megoldás lehet, és lehet innentől megint működni fog a követkekző verziónál.
-
umek
tag
Találtam egy thread-et ezzel kapcsolatban a wd community-n, ez alapján azt hiszem, lassan de biztosan el kell engednem ezt a témát.
Légy korrekt.
-
sky8304
csendes tag
Chrome-ba azt észrevettem hogy transzkódol a hangot meg a feliratot is,de kodin,samsung tv-n meg androidos plex appon minden megy közvetlen,transzkódolás nélkül amit kipróbáltam,amúgy a hangokat is átkódoltam mindet sima ac3-ba a videót meg mp4 konténerbe h.264el. Ahogy olvasgattam ez a legtöbb eszközön kompatibilis. 4K-s film nem játszik csak 1080p-be lesz fent minden Kártyát nem tervezek beletenni,intel proci a terv abba meg ott a quick sync de az a cél hogy inkább ne legyen kódolás.
-
-
markyskus
csendes tag
a kézzel indítás nem ment, vártam hátha az időzített indítás megcsinálja (nem módosítottam a beállításokon) 2 napja volt a név változtatás, de semmi, úgyhogy nem várok és keresgélek tovább, szimplán újra átneveztem a mappát és imádkozom h ne legyen megint áramszünet (van szünetmentes alatta, de ugye le is kapcsol a nas ha jelet kap a szünetmentestől h nem oké)
-
intuicio
aktív tag
Bocsi, ha érthetetlennek tűnők, de fogalmam nincs, hogy hogy működik ez a transzkódolás. Azért sem értem, mert: pl.: .mkv-t(53GB *37MB/s bitrate *2160p) néztem Direct Play lejátszáson eddig, ha a PC-n elindítom a plex szervert, és a Shield-en bekapcsolom a Plex appot, akkor ugye látom azt ami a pc-n van filmek. Na már most. Ha én elindítom a shield-en a filmet, akkor a pc-n az eszközkezelőben a cpu/gpu páros kb 1%-a megy. Ha mélyebben belenézek akkor a plex server cpu:0.7% gpu:0.3% -ment.
Tehát tételezzük fel.
Összerakok egy kevésbé combosabb házi NAS-t, amibe leírtam pl mint alternatíva, akkor miért ne tudná kiszolgálni a shield-et? Nem akarom hogy transzkódolja az eredeti fájlt! Nem akarom én mobilon se nézni, se senki máshol, se család, csak én otthon a helyi hálózaton!Most vagy én nagyon nem látom a fától az erdőt, vagy nemtudom....
-
ACE-
addikt
Nekem nincs gond az Intel Nuc-al, nem hangos... (csak sokszor kell kifújni belőle a port, én azt vettem észre....) bár nem is kell szinte soha transzkódolnia, mert mindig Direct Play megy rajta. Nem csak erre van használva, az igaz.
-
Redlight2
tag
igen eltérő.
Végülis sikerült megoldani, mind2 gépen azonos felhasználóval. Annyi, hogy a tv-n a baloldali menüben külön néven szerepel a 2 sz.gép és ki tudom választani melyikről mit akarok lejátszani.. De így is szuper, mert a lényeg az volt h az asszony a konyhában tudja nézni a tv-n plexről a saját gépének tartalmait + ha kell a másik gépen lévő filmekből/sorikból is tudjon mazsolázni
Köszi a gyors és segítőkész válaszokat
-
-
szkutyi
addikt
Hogy lássam mi történik?
Este 6ig dolgozom.xd addig nem akarom.otthon akarok lenni amikor....
De az a baj ha látom, akkor sem leszek okosabb...megvan a 0lex lóg file mit csinált akkor amikor megtörtént a disconnect, de akkor sincs egy válsz hogy hát te paraszt ezért.....[ Szerkesztve ]
-
zolizoli35
csendes tag
Köszi.
Nem vagyok nagy guru(ezért is kérdezek) de?! HA a Hisense tv-m hez ugyanezt a külsö vinyót USB-n hozzá csatlakoztatom visz mindent (mkv-t) gond nélkül. Akkor végül is nem értem mit nem támogat a TV-m ?!
Még ha ezt elmagyaráznád talán megérteném bocsi
És akkor maradok annál hogy odaviszem és rádugom usb-n.. -
zolizoli35
csendes tag
Szia.
A Plex szerverem processora ?! Ha a laptopra gondolsz amin fut a plex és a vinyó A I7 -RTX 3060 . 32 gb ram.. ez egy ,,gaming" laptop. Mindkét Tv új. Hisense .Tudja a dolbivisiont és a HDR10+ is. De mint irtam NAS -on keresztül a háózaton mindenhol elértem a filmeket. És nem wifin hanem kábelen. A nasra kicsit berágtam mert zsaroló virus települt rá..ezt igy egyszerübb volna. De még mindég nem értem hogy miért akar ,,átalakitani"?! vezetékes kapcsolat megvan mindenhez. Sávszélesség szintén. csak engedje át a filmet !! de az 1080p -s filmeket meg megy rendesen. csak háta az meg számomra kiment a ,,divatból" . -
Crvsh3R
senior tag
Érdekes, nálam üres transzkódolás közben is.
szkutyi:
Én most ruháztam be a Dell OptiPlex 3070 Micro-ra (i5-9500T (6c / 6t, TDP: 35W), 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD). Nálam a TV fullHD amire egy Chromecast with Google TV kötve és most próbálgatok 2160p DoVi + HDR anyagokat ráküldeni. Egyedül az E-AC-3-as hanganyaggal ellátottat transzkódolta, de párhuzamosan simán vitt kettőt is (Lehet többet is bírt volna).[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Nálad transzkódolás esetén látszódik valamilyen fájl a megadott könyvtárban? Én hiába nézem transzkódolás közben/után sosem látok ott semmit. Nem tudom, hogy ott csak akkor látszódik valami, amikor Plex Pass nélkül CPU-val konvertál vagy Plex Pass-os HW transzkódolásnál is?
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Közben a megtaláltam a hivatalos PMS docker leírásban azt, ami a linuxserver.io-s docker image-ben nincs: lehet volume-nak /transcode-ot beállítani. Biztos, ami biztos belőttem azt is.
-
SunMount3r
nagyúr
VIDAA-s a TV rendszere, tehát nem csak úgy "szabadon telepítgetős". Egy Plex kliens van rá és kész. Kérdés, hogy akkor miért úgy írták meg, hogy SDR-re konvertáljon, ha a TV tudja a HDR-t. Már ha konvertál egyáltalán, egyelőre ebben sem vagyok biztos teljesen. HDR-es videót lejátszva és összehasonlítva az SDR-es változatával, mintha tényleg lenne helyenként valami "HDR hatás". Szóval egylőre nem értem a dolgot...
-
schferenc77
aktív tag
köszönöm a kitartó támogatást, a fent leírt módszerrel sikerült visszaállítanom/átmigrálnom a Linux-os Plex servert a Windows-osra. Megvan minden library, utolsó lépésként a régi Linuxos plex eltávolítása van az authorized device-ból, de egyébként a library-k, képek megvannak, és az új helyre mutat minden.
-
schferenc77
aktív tag
köszönöm, hogy ennyi energiát fektetsz bele, végül félig feladtam, és felvettem újra a library-kat, kettőt végig is pörgettem újra. Összesen ~350 filmet a két libraryban olyan 5-8 hibával felismert, ez elég jó arány.
Mivel megvan a full mentés, ezért tudok kísérletezgetni én is. Az volt a fura, hogy az új szerveren a mentés átpakolása után nem látta a régi könyvtárakat.
Szerinted, ha most leállítom ezt az instanciát és a meglévő két db filet és a media és metadata könyvtárakat felülírom az eredetivel (ahol jó minden library és film/sorozat), akkor az új (Windows-os) szerveren is meg fognak jelenni a régi (Linuxról jövő, de az új szerveren értelmezhetetlen útvonalú) mappák az adott library-ban (mint ahogy az eredeti leírás szerint kellett volna)? -
schferenc77
aktív tag
ilyenkor mi a helyzet: Plex feltelepült, leállítottam, átmásoltam a kontent foldereket meg a media, metadata, plugin-support és plugin mappákat.
Plex elindít, tálcáról megnyit, böngészőben megnyílik a http://127.0.0.1:32400/web/index.html#!/settings/web/general cím, és amikor a beállításokra mennék, akkor közli, hogy ezt a szervert nem tudja elérni. Ugyanaz a gép könyörgöm...
Tűzfal nem játszik, mert eddig is így volt és látszik is a tűzfal kivételeknél...
Kezdek elfáradni...[ Szerkesztve ]
-
schferenc77
aktív tag
köszönöm, a 3.-as ponthoz kérdés, pontosan mely fileokat/mappákat kellene áthúzni?
A Linux-on így néz ki a mappa struktúra:
PlexMdiaServer
-etc
-lib
-Library
--Plex Media Server
---Cache
---Codecs
---Crash Reports
---Diagnostics
---Drivers
---Logs
---Media
---Metadata
---Plug-in Support
---Plug-ins
---Updates
--tmp
-Resources
Ehhez képest Windows-on nincs Library könyvtáram telepítés után, Windows-ban így néz ki a struktúra:
-
schferenc77
aktív tag
Tudnál (vagy bárki más) linkelni leírást a Linuxről Windows-ra Plex szerver migrációról? Már eleve a library útvonalak is teljesen más formában vannak (pl \dev\mnt\filmek helyett F:/Filmek)...
Jó lenne, ha nem kellene elölről kezdeni az összes beállítás (a watched/unwatched státusz most kevésbé fontos...) -
interstate76
addikt
-
morfondőr
őstag
De, jelenleg a Shield-en fut a szerver, egy régi Qnap NAS-on pedig a könyvtár. A hang annyira nem okoz problémát, nem gond mellé dobni egy DD sávot és máris nem kell átalakítani.
Gondoltam, ha több eszközön is szeretnénk alkalmanként használni a Plex-et (persze pl. telefonon nem a 4K anyagokat, hanem sorozat, vagy zene), akkor jobb helye lenne a NAS-on a szervernek. A legnagyobb terhelést szvsz a fent vázolt szimulán lejátszás jelentené. Inkább ilyen jövőbe tekintés ez a dolog nálam.
Egyelőre csak annyi gondom van vele, hogy néha nem indul el 1-1 nagyobb fájl lejátszása, ilyenkor egy kisebb sorozatrészt kell elindítani egy pillanatra és észhez tér. Nem tudom mi okozza, a lemezek nem "alszanak".
blakey: PlexKodiConnect tippet köszönöm, megnézem.[ Szerkesztve ]
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
UberMutant
őstag
+1
nálunk is egy 10-es nuc van, passzív házban 2 SSD egy icybox dupla házban usb-n + benne egy 2.5es és egy m2 nvme ssd.
ubuntuval , plex és qbittorrent meg egyebek dockerben, így az update is egy parancs, és le sem áll a plex kliens miközben frissíti a konténert.minden elérhető távolról is, grafikus felületen, meg egy bluetooth egérrel még a streaming szolgáltatókat is lehet futtatni egy chromeban.
laptoppal hddvel kezdtem, de az hangos , fütyül zörög. ha futja rá, akkor megfontolandó a passzív házas néma rendszer.
fogyasztása 35-40W kb 2000 ft havonta.
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
Igen, közben meg lett. Csak valahol elrontottam, mert a 2 rendszeren külön-külön névvel sikerült létrehoznom egy szervert .
Na mindegy, ez most csak teszt volt, mert egy laptop-on hoztam létre, ami többször van kikapcsolva mint be. Most agyalok, hogy mit kellene majd beállítanom erre a célra. De valószínűleg egy régi, szintén noti lesz és akkor nem kell dual boot miatt 2 szervert beállítani.Vagy mit lenne érdemes erre a célra üzemelni? Van 4 streaming szolgáltatás is itthon, de sajnos így is elég sok mindent nem tudunk megnézni, mert éppen egy 5. induló szolgáltatónál lesz fent.
Alszok még ezekre a dolgokra.[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest