Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
-
masvilagx3
tag
válasz UberMutant #17576 üzenetére
ez a fiok amit tegnap csináltam :
Ez meg a szerver ami jó::[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
A múltkor már kérdeztem ,de sajnos azóta se jöttem rá mi a hiba. Nálam a szerver, és pár kliensnél mindig az eredeti nyelven indul el a film ,sorozat amit nézne. A beállításai magyarra vannak mindenhol. Kipróbáltam itthon én is és érdekes hogy a 2. fiók nekem is eredeti nyelven inditja el. ha a szerveres fiokkal inditom az meg a magyart részesíti elönybe. mindkét fiok egyformán van beállítva. Ötlet ?
Köszönöm
Szép estétAzt még nem tudom mennyire számít hogy németországban vagyunk.
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Utobbi ídőben több ismerösöm is jelezte hogy több sorozat és film is az eredeti nyelven kezdödik. ha át is állítják következő filmnél vagy sorozat résznél visszaáll. a beállításokban a magyar az elsödleges.
Hol lehet a hiba?Köszönöm
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Plex szerverhez a felirat beállítsokban. Probáltam keresni róla infot ,de nem igazán igazodom ki rajta.
a sub-zero -s dolog megvan ,de a opensublite.org nem találom az ügynökökben .
KöszönömSzép napot
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Synology-n használom a plexet. azt vettem észre hogy sokszor nem mutatja az irányitopultban hogy ki nézi. A sávszélességen látni ,de azon kivűl semmi.
Szép napot..
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #17374 üzenetére
megvettem
Köszönöm
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Ha adott egy tartalom amit a plex nem ismer fel(tulsa king). az egyeztetés és a találatok pontosítása menü sem jelenik meg. Mit lehet még akkor tenni? plexpass nincs az illetönek még.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #17345 üzenetére
Nálam ugyanaz megy és magyarul.
Tőlem megy az adás... -
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene.
Ismerősömnel a plex be van állítva hogy alapértelmezett nyelv a Magyar. Nézi a Mentalistat ami magyar angol a hangsav.
Miért állítja magát vissza angolra a következő résznél.
Tőlem megy a műsor. Nálam mindegyik magyarul megy. Ugyanazok a fiók beállítások.
Köszönöm -
masvilagx3
tag
válasz kis.zsolt #17169 üzenetére
A pc volt ami sokat fogyaszt.
Most váltok nasra.
Van plex Pass -om is. Szóval azt gondolom hogy a szűk családi kör meglesz vele oldva.
Amúgy lehet tévedek ,de a Synology az alvó módba áll ha nincs aktivitás és felébred ha valaki nézni akarja. Lehet tévedek.Köszönöm az infót
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz kis.zsolt #17148 üzenetére
Köszönöm.
Így azért mond valamit nekem is .Nálam általában mint írtam 720p minőségűek lesznek.
Eddig több merevlemez volt és számítógépen ment ,de most váltók ds224+ - rá kevesebb adattal. Igazából összesen 8 emberrel tervezem max megosztani. Családi rendszer.Kellett cserélném mert a gépen 8 vinyoval elég erős videokártyával és egyéb eszközökkel elég sokat fogyaszt. A DS 45-50w plusz a két vinyo.
Egy kis kompromisszumot kell kössek.Köszönöm a többiek építő jellegű válaszait is .
Szép napot
UI.: ki hogy szokta kategórizalni a mappákat?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Technikai kérdés.
A szerveremet bővítem egy 16tb vinyoval. A kérdés pedig a következő.
Ha többen néznek filmet (720p) az egy 16tb vinyorol mennyi embert tud kiszolgálni egyszerre. A vinyo egy seagate ironwolf pro NAS.
Köszönöm. -
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #16922 üzenetére
Köszönöm.
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Van valaki köztünk aki Hisense tv-n használ plexet?
Mennyire működik jól?
Köszönöm
Szép napot -
masvilagx3
tag
-
masvilagx3
tag
sziasztok.
Gondolkodom az oprendszer cserén (Windows-->Linux). Át tudom költözteni a media szervert simán vagy ujra kell mindent csinálnom.
Köszönöm -
masvilagx3
tag
válasz stickermajom #16431 üzenetére
Igazából attól tartok hogy a tartalom megosztás miatt gond lehet később. Ez ami legfőképpen zavar.
-
masvilagx3
tag
Jó reggelt,
Kiváncsi vagyok a véleményetekre. érvek ,ellenérvek.
Gondolkodom dedikált szerverben.
Most láttam 8tb 13.00HUF-ért. Igaz a mostani tartalmam 3x ennyi ,de akkor lehet szűkítenék rajta.
Azt gondolom ez már nagyjából fedezi a villanyszámlát is illetve a rizikó is kisebb.
Szerintetek?Köszönöm
Szép napot...[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Élő tv-nél van arra mód hogy a tárhelyemen lévő xml file-ról adott idöközönként frissitse az epg-t vagy mindig manualisan kell csinalnom .
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Használ valaki élő tv-t plexen?
Régen egész jól ment ,de most nagyon nyögvenyelősen akar menni, ha elindul egyáltalán. a forrásom ugyanaz mint régen.
Hátha valaki tud valami okosat mondani.
Üdv
Szép estét -
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Volt valami változás a live tv-t illetően? Nem tudom hozzáadni egyik vu+ (enigma2) eszközömet. Eddig ment simán .
Elöször is köszönöm
Szép estétSorry ,de közben az egyik beindult...
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Nagyon nem találtam leírást vagy hozzászólást.
Lehet bizonyos mappákat lejelszavazni? tehát hogy csak kód beírása után férhető a mappához.
KöszönömSzép napot
-
masvilagx3
tag
válasz masvilagx3 #15638 üzenetére
Meg is lett a hiba.
Mappa szerkesztés- haladó - Keresés : plex movie scanner-n volt valamiért. Átváltottam Plex video files-ra és mindent fel is ismert.
Köszönöm -
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.Már rég használom a plex media server-t. Adott egy mappa(forma1) egyéb videok kategoriával. Eddig szépen felmásoltam a videokat átnevezve sorba. pl. :
Formula1.2023.R18.Amerikai.futam.mkvViszont a mostani hétvégi futamokat mindegy hogy másolom fel nem ismeri fel. ha meghagyom a nevet, ha átnevezem . két verziot is próbáltam és nem látja . Hátha valaki tud segíteni.
Köszönöm
Szép napot -
masvilagx3
tag
Sziasztok,
https://i.postimg.cc/66MbP27z/IMG-20230725-202015.jpg
Van valakinek tippje.
Plex Pass van. Kábeles a szerver és a tv is .
Hátha valaki már járt így .
Köszönöm
Szép estét -
masvilagx3
tag
válasz azka79 #14723 üzenetére
Én kitöröltem majd újra beállítottam a port forward-ot. Az segített. a távoli elérést sebességet meg nézd meg a beállítások/Minöség/internetes streaming alatt.nekem ott 2mbps volt valamiért.azt állítsd maximumra meg persze az otthonit is.majd inditsd ujra.
nekem ez segített.
Szép napot[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14721 üzenetére
irtam privit
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14719 üzenetére
melyik oldal?
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14717 üzenetére
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=511Screenshot_2023_05_18_.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=193Screenshot_2023_05_18_.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=771Screenshot_2023_05_18_.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=925Screenshot_2023_05_18_.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=614Screenshot_2023_05_18_.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=948Screenshot_2023_05_18_.jpg
sorry ,de máshogy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14715 üzenetére
Success: I can see your service on 123.123.123.123 on port (32400)
szerintem valahol kivettem egy pipát.
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14713 üzenetére
az a gondom hogy eddig jó volt .
most minden külső hálozatról néző közvetett nézi 2mbps-al átkódolással.
Nem értem.
Újra konfigoltam a routert közben. a távoli hozzáférés most jó.azt irja a mobil is hogy : Lejátszás eredeti minöségben 2mbps. nem helyi hálozatról.ha csatlakozom itthonra már közvetlen a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy másnál is van ez ,de nálam az utolsó frissités óta(szerver) elég furán viselkedik.a távoli hozzáférés szinte mindig nem elérhetőt mutat. persze müködik így is. a másik hogy itthon a telomról (például) nem tudom átkódolás nélkül nézni. ha beállítom eredetire is csak 2mb ír hozzá. másnál nincs vmi hasonló?
Köszönöm
Szép estét -
masvilagx3
tag
https://www.amazon.de/TerraMaster-Speicher-Dual-Core-Netzwerkspeicher-Festplatte/dp/B07JMWT9TQ/ref=mp_s_a_1_1?adgrpid=74089850787&gclid=Cj0KCQiA6fafBhC1ARIsAIJjL8lKQ67JLHLBuaxSP0Ql6UkVTgpT1Ka5zNO6E2o71Qu-NC5-fQT9ZeAaAo4KEALw_wcB&hvadid=606824368045&hvdev=m&hvlocphy=9114754&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=3620718635698718155&hvtargid=kwd-832781017085&hydadcr=18846_2286115&keywords=terramaster+f5-221&qid=1677614031&sr=8-1
Én egy ilyenben gondolkodom .
-
masvilagx3
tag
Köszönöm szépen a segítségeket
-
masvilagx3
tag
https://www.synology.com/de-de/products/DS420+
Ezen gondolkodom.a leírás alapján SW és HW transcoding is van -1080p-ig.Igazából 2x2.0 ghz (amit lehet 2.9-ig huzható) es alap 2gb ram(ami bővíthető 6gb-ra).
igazából az a kérdés hogy egyszerre ki tud-e szolgálni 4-5 főt.
Köszönöm a segítségeket -
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14191 üzenetére
azért köszönöm
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14189 üzenetére
esetleg egy értelmes konfigot tudnál javasolni? ,de olyan alaplap kell amin 8 sata csatlakozo van illetve legalább egy m2. fogyasztásban mennyire jönne ki kb?
köszönöm -
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14182 üzenetére
köszönöm
ránéztem így értem már ,de pont 3 hónapja lett új konfig belerakva(asrock x570, amd ryzen7, illetve 2x16gb ram).
ezt átkell gondoljam még. -
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #14176 üzenetére
Szia
Mire gondolsz?
Köszönöm -
masvilagx3
tag
Szeretném megkérdezni ki milyen nas-t használ a plex serverhez.jelenleg pc-t használok ,de az éves elszámolás után kicsit gondolkodóba estem.700w tappal és 7 merevlemez van most a gépben. van plex pass-om. Illetve körülbelül 7-8 embert(rokonok) szolgál ki.
Előre is köszönöm.Synology és qnap között gondolkozom.
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz AXisBOLD #13953 üzenetére
Szia.,
Ez saját vélemény ,de én megpróbálkoznék egy mesh-el. Elég nagy házunk van ahol régebben 2 router és egy jelismétló adta a netet.Volt itt technikus mindenki .müködött vagy 3-4 hónapig aztán mint a mesében hol volt net hol nem.
Viszont amióta mesh-t használok(1 éve már) semmi gondom nem volt.Az egész ház lefedett és a Mesh-en még lehet kábelen is csatlakozni stb.Elég sok előnye van.
Járj utána hátha segítene..
Szép estét -
masvilagx3
tag
Sziasztok
A kliens(felhasználók) beállításoknal van olyan hogy letöltés engedélyezése. Az pontosan mit takar? Például a zenei mappámból letölthető az MP3?
Előre is köszönöm a segítséget
Szép napot -
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #13587 üzenetére
köszönöm
1-nél sikerült .Azt nem értem hogy állítodott el .a másikat jövő hétvégén lesem meg.
Szép estét. -
masvilagx3
tag
sziasztok,
Hátha van valakinek valami jó tippje.van 10 ismerösöm akik nézik a "plex-emet".Ebből kettőnél(lehet véletlen ,de mindkettő 2017 samsung tv) van olyan probléma hogy bizonyos filmeket vagy sorozatokat nem akar lejátszani(Értsd mintha elindulna, fekete kép majd vissza a kezdőképernyő, illetve néha le is fagy).Másnál mind jó.Csak 2 ismerösöm küzd ezzel.Megoldani emby-vel tudtuk hogy elérhető legyen nekik minden, de ezt nem szeretném sokáig csinálni .a Plex is (relatív) sok időt elvesz .Próbáltunk frissiteni .letöröl ,újratelepít stb ,de a hiba fent maradt.
Esetleg valakinek vmi ötlet netán.
Előre is köszönömAnnyi hogy akiknél a hiba fent áll másik eszközön(eszközökön) hibátlan tehát a internet probléma kizárt.Sőt a tesoméknál(ahol a fent emlitett hiba ) van egy ujabb samsung tv azon meg ugyanúgy minden jól megy.
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz Draken #12795 üzenetére
Nekem a tv alatt volt a router és a tv-n vagy boxon nem ment csak 0,0001 . kábel bedugva és szárnyalt.sokszor hallom azt hogy egy bt fejhallgató vay más eszköz is bezavarhat ,de többnyire az szokott lenni ha sok a környező wifi ami azonos cstornán is képes sajnos zavart okozni.mindenképpen elöször a Biga123 általt javaslom én is.kábel.amugy az hogy milyen felbontás nem minden esetben fontos.
szerintem
Lehet egy 720p-nek nagyobb bitrátája .Persze ez nem törvényszerű. -
masvilagx3
tag
válasz Chgiocanno #12790 üzenetére
az ismerösöm tv-je egy samsung 2017 modell.ugyanez.a vicc a masik is samsung . azon meg minden megy szépen ugyanazzal a beállítással.
annyit tudtam tenni hogy kapott az az egy tv egy emby-t . azon megy minden neki.lehet valami frissités után jó lesz. -
masvilagx3
tag
válasz masvilagx3 #12784 üzenetére
nem tudom nálad hogy van ,de nálam(illetve az ismerösömnél) egy két mappaból még tudott filmet nézni.viszont a sorozatoknál ahogy kiválasztotta a sorozatot lefagyott vagy 20mp-ig. aztán ahogy irtad nagy sötétség majd vissza.ugyan ez a metodus a másik samsung tv-n simán megy gond nélkül.
Azóta arra az egy eszközükre tettünk emby-t azzal meg megy minden.
semmi nem indul el?probáljátok ki több mappával. -
masvilagx3
tag
válasz Chgiocanno #12783 üzenetére
Szintén zenész.
ismerősnél 4 eszközön van plex az egyiken(mint utolag kiderült) a sorozatok nem megy ,karika aztán visszadob.a filmek azok úgy ahogy ,de mennek.2 samsung tv iphone és egy asztali gép.a többin mind tökéletes.más ismerősnél semmi gond nincs. -
masvilagx3
tag
válasz masvilagx3 #12768 üzenetére
megoldottam..
-
masvilagx3
tag
esetleg emby konfigurálásban vki tudna segíteni Tudom nem plex ,de sajnos nincs megoldás a hibára.megpróbálnám az emby-t ,de elakadok azon hogy távolról elérhető legyen.
köszönöm -
masvilagx3
tag
sziasztok,
Egy ismerösömnél az egyik samsung tv-n nem akar menni semmi.
kb 1 hete kezdte.tök lassu az app van amikor lefagy pár mp-re is.a többi eszközén(másik samsung tv,laptop és iphone) hibátlanul megy a plex.Tőlem kapja a tartalmat.
A haladó beállítást próbáltam mindig vagy soha módban is ,de nem segitett.A többi ismerősnél nem tapasztaltam ilyen gondot.
valakinek esetleg ötlet tipp.a múlt hétig nem volt semmi gond ezzel sem.
a tv egy 2017 samsung ue49mu6279.ui:volt teljes visszaállítás tv-n plexen többször is illetve probáltam az én fiokommal is hátha vmi korlátozás lenne.
ekőre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
hello,
hol látod ezt?
-
masvilagx3
tag
köszike
-
masvilagx3
tag
lehetne kicsit bövebben légyszives
-
masvilagx3
tag
sziasztok,
hogy tudom azt kiküszöblni hogy ha egy mappában van a film és a sample akkor ne csak a sample-t játsza le.Persze megoldás hogy egyből kitörlöm ,de van mikor elfelejtem kitörölni és persze éjszaka írnak rám hogy csak 40mp a film.
Előre is köszönöm a segítséget, -
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék.Lányom iphone-t használ.lecserélte egy ujabbra.a régire kifizette az egyszerio 1790ft aktiválást.viszont az új telonál megint kéri.kérdés az aktiválás fiokra van vagy eszközre?
köszike[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
sziasztok.
adott egy film(a nagy fal 2016) .egyszer szerepel egy -2019 mappában .ha onnan probálom lejátszani akkor kiirja hogy nem elérhető.átmásoltam egy másik mappába onnan meg lejátsza simán.a -2019 mappában több száz film van semmi gond vele csak ezzel.ötlet?
-
masvilagx3
tag
én úgy tudom hogy csak saját eszközről tudod streamelni rá az adást , de azt is csak a saját fiókkal tudod nézni.Nekem eddig csak azt sikerült egy Vu+ beltéri eszközről.a plex oldalon ott van hogy milyen támogatott eszköz vannak.
https://www.plex.tv/tv/#modal-live-tv-hardware
üdv
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz masvilagx3 #12196 üzenetére
megoldodott.müködik
köszönöm -
masvilagx3
tag
sziasztok
Kis segitséget kérnék.
Töltöttem le feliratot ,de az ékezetes betűk csak kérdőjelek.kellé valamit a feliraton állítani hgy jó legyen?
köszönöm -
masvilagx3
tag
válasz fravik #12136 üzenetére
Bocsi hogy beleszólok ,de hasonló problémám lenne.a Blacklist 7 évad után egyik felirat se passzol jól a filmhez.olvasom ezt a sub-zero dolgot.segitene nekem ez ha igen hogy kell beállítani.sorry.nekem ez a rész még nem ismert.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szép napot... -
masvilagx3
tag
Nah megnéztem.nem megy tényleg ,de nekem például egyből konvertál.kipróbáltam a venom 2 56 bitrátás konvertelés nélkül tökéletesen tolja.valoszínű (99%) a tv nem birja.a proci 70% körül mozog a memoria 30% se éri el.még megnézem azért kicsit később mert most ennyire volt csak ídőm
-
masvilagx3
tag
Megnézem.kivancsi vagyok mit bír a tv illetve a pc
Erre gondoltál?:
color=#3774F6]GENERAL INFO[/color]
SOURCE : UHD Blu-ray Disc ??? (Thanks!)
FORMAT : MKV (Matroska)
SIZE : 27.0 GiB
DURATION : 00:42:17 (h:m:s)
CHAPTERS : Numbered (01-05)
IMDB : https://www.imdb.com/title/tt7860270/[color=#3774F6]VIDEO[/color]
CODEC : HEVC
TYPE : 2160p
FRAME RATE : 23.976 fps
DISPLAY ASPECT RATIO : 16:9
FORMAT PROFILE LEVEL : Main 10@L5.1@High
BITRATE : 87.6 Mbps
WIDTH x HEIGHT : 3840 x 2160 pixels
COLOR PRIMARIES : BT.2020[color=#3774F6]AUDIO[/color]
CODEC : DTS-HD Master Audio
LANGUAGE : English
CHANNEL(S) : 5.1
BITRATE : 3881 kbps
SAMPLING RATE : 48 kHz
BIT DEPTH : 24 bits
OTHER INFO : DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bitKöszi a tippet
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
kiváncsiságból menéztem
egy 4k(hevc Main 10hdr) eac3 hanggal
a sávszélesség 90 felett van.proci 10-15% között.a memoria 35% körül.
Samsung tv-n próbáltam ki.kábelen megy a net.
mellette még egy távoli sd filmet néztek.
lközvetlen lejatszással ment szépen semmi akadás.
tanácsot elfogadok persze ezzel csak másoknak szeretnék segíteni.ha vki megirja még mivel érdemes tesztelni szívesen kipróbálnék mást is.
kösziszép estét
[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
Nekem a router anno a tv alatt volt és a hd(1080p) filmet is alig vitte hálózaton belül . Volt az 2,4 meg 5ghz is. persze külön leválasztva nem egyforma névvel.sajnos ezek a mai routerek(wifi részére gondolok) többsége sz.rt se ér. sajnos.rengeteg minden tudja zavarni.bluetooth eszköz, másik internet stb.ezert is (szerintem ) ajánlatos kábelen megoldani persze ha van rá mód.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest