Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok van egy olyan problémám a plexben, hogy az egyik Star Trek Voyager epizód rosszul jelenik meg a listában az epízód egy összevont epizód amiben az első és a második rész össze van vonva, a fájl név jelenleg ez Star Trek Voyager s1e01e02 - Caretaker NTSC DVD x264 MP3 2.0 DD5.1-JCH-CLT-FOX de az a probléma, hogy a plex viszont így jeleníti meg.
Ami így eléggé zavaró, nem tudok rájönni, hogy hogyan nevezzem el a plexben, vagy mit állítsak hogy ez ne külön epizódként jelenjen megy.
Kérem segítsetek, mert van még pár problémás epizód.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
haxiboy
veterán
válasz enginev3.0 #13698 üzenetére
Dovi-nak általában a Dolby Vision MKV konténerbent szokták jelölni. De az MKV konténer hivatalosan nem támogatja, a legtöbb TV-n nem is megy rendesen. C1 is csak a HDR-t látja.Keress mp4 konténeres releaseket (Dolby.Vision.SL)
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Patice
nagyúr
válasz Gabesz87 #13686 üzenetére
Én is tapasztaltam hasonlót, igaz nem kellett ennyit várnom.
Nemrég elutaztam és vittem magammal egy Google Chromecast with Google TV-t, amin van Plex kliens is.
A hotelben belőttem a wifit, aztán néztem a plexet és nem volt elérhető, aztán vacsora után (pár órán belül) minden OK volt és tudtam filmet nézni vele.
Az okot én sem tudom, de úgy látszik igen, kell egy kis idő, míg "észhez tér".
Talán a plex szervereken is át kell valamilyen infónak mennie ilyenkor, nem tudom. Csak találgatok.
A lényeg, hogy nálad is most már működik.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
gringoka
aktív tag
Nálam a 4k hdr, dovi filmek 3-4 perc után nekiállnak szaggatni.
Megkérdeztem, hogy hogyan használjátok wifi? Lan? Lan adapter? Mit javasoltok hogyan kellene használnom , hogy ne szaggasson? -
gringoka
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki itt lg c1-en plexet? -
haxiboy
veterán
válasz Gyjuhi #13673 üzenetére
Mindenképpen megpróbálok időt szánni rá még az év vége előtt.
Egyelőre azon gondolkodok hogy mennyire részletesen menjek bele a dolgokba (gondolok itt a komolyabb jogosultság beállításokra stb.)
De már körvonalazódik a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz enginev3.0 #13687 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
Érdekes, ma reggelre meg rendbe jött. Kell neki idő amíg szinkronizal, vagy mi a fene? Ezt lehet amúgy valahol manuálisan "triggerelni"?
Még egy kérdés: amikor a sorozatoknal megnyitok egy mappát, megjelenik a sorozat adatlapja és a háttérben elkezdődik valami lejátszás. Nem látom sehol ill azt sem hogy most konkrétan egy epizód vagy csak valami előzetes? Ezt hol tudom kikapcsolni? -
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #13680 üzenetére
Hát én ezt nem értem...kikapcsoltam a korlátozást a gyerek profilra. Még a szerveren belépve átváltottam a gyerek profilra, és rendben láttam is mindent. Viszont a gyerek tabletén egyszerűen szenvedek a Plex-el. Most meg azt írja, hogy offline a szerver, nem jön be semmi. De ez hülyeség, mert laptopon be tudok lépni, de pl. telón is működik rendben. Mi a fene lehet ennek az oka? Próbáltam kilépni belépni a tableten, majd törölni az alkalmazás adatait, de semmi nem segített. Nem tudom, hogy van-e ötletetek, vagy inkább menjek vmi tabletes topikba.
-
gyugyo79
addikt
válasz Gabesz87 #13678 üzenetére
Parental Controls
Restrictions on Library Access
Ha csak mese mappákat látják (jól beállítod a mappa jogokat, tehát véletlenül sem tudnak hozzá adni másik mappát = nem csak a kliensbe nincs hozzáadva a többi mappa) amiknek a tartalmát te felügyeled, akkor nem biztos, hogy gyerekként kell hozzáadni a felhasználójukat.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Van egy kis problémám, aminek nem tudom az okát. Van egy Mesefilmek és Mesesorozatok mappám Plexen, és a gyereknek létrehoztam egy profilt, amiben csak ez a 2 mappa van. Viszont ott, ha a gyerek profillal lépünk be, csomó minden hiányzik, (mese)filmek és sorozatok közül is. Ha a saját profilomban vagyok, ott látok mindent. Ennek mi lehet az oka?
-
ptesza
senior tag
válasz sziszi-fuszi #13669 üzenetére
Hát igen és másik VLAN on is van mint a NET. Ezért ha ki szeretnéd váltani a Telekomos routert a sajátoddal és van IPTV is akkor az már nem lesz egyszerű. Kínlódtam vele pár napot ,de végül nem sikerült tökéletes megoldást találni és maradt a Telekomos router
-
Patice
nagyúr
válasz masvilagx3 #13670 üzenetére
Igazad van, IP TV-vel nem fog menni.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Johnny02
újonc
válasz masvilagx3 #13670 üzenetére
Köszönöm a választ! Akkor ez tárgytalan.
Esetleg plexen keresztül működik a disney+ ?? -
zsolt501
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz Johnny02 #13666 üzenetére
Lehetséges, kell hozzá TV tuner, vagy belső lártyás, vagy külső USB-s, meg a TV adásnak is kódolatlannal érdemes lenni, máskülönben ezt is meg kell oldani mellé.
Egy kártya egy csatornát tud közvetíteni, ha közben másikat rögzíteni szeretnél, ahhoz további kártya kell.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Johnny02
újonc
Sziasztok. Nemrég használok plexet. Szeretném az otthoni élő tv adásokat is átvinni plexre. Otthon telekom (Thome) optikai szolgáltatás van. Esetleg valakinek van ötlete hogy hogyan oldhatnám meg? Vannak tapasztalatok?
-
blakey
titán
válasz zsolt20 #13663 üzenetére
Csak a fájl legyen, semmi nem kell mellé, ha a fájl mindent tartalmaz, akkor hibátlan lesz az azonosítás.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zsolt20
tag
válasz blakey #13636 üzenetére
Köszi a tanácsot mp3tag szerkesztővel id3 adatokat beálítom , album előadó cim . A file és mappának is tartalmazni kell ezt az adatott és milyen formában legyen megnevezése? Mp3tag all saját képet hogyan kell hozzárendelni ? Sajnos nekem csak adatbázisból csatolja ha meg találja épp.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz enginev3.0 #13661 üzenetére
Az imdb és tmdb ügynököt.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz enginev3.0 #13659 üzenetére
Persze, de hogyan adom hozzá?
Érdekes, mert a plex szerveren az ügynök menü/sorozat alatt ki van pipálva a TVDB is, meg még pár dolog, de mikor pontosítani akarom a sorozatot, akkor csak a plex ügynök választható
-
enginev3.0
félisten
Plex Media Server Kiadási jegyzéke
Verzió: 1.29.2.6334
Új
(Security) Support new, streamlined first-run claiming experience on macOS (#13864)Javítások
(EPG) Server might become unresposible when parsing special episodes in XMLTV guide data (#13117)
(IntroDetection) Decreased memory consumption for intro detection (#13361)
(Library) Running a Clean Bundles operation could crash the server (#13855)
(Maintenance) Plex Media Server could quit unexpectedly when asked to clean bundles under certain conditions (#13855)
(Music) Existing tracks could lose loudness data and be unable to rerun the loudness analysis (#13897)A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Sanyi.mTs
addikt
hogy tudok új ügynököt hozzáadni?
nem talál egy sorozatot a "plex tv series", hiába írom be manuális, évet is megadom és még véletlenül se találja meg.
Se a "Bleach: Sennen Kessen-hen" -re, se a "Bleach: Thousand-Year Blood War"-ra nem ad normális találatot -
haxiboy
veterán
Total Commander -> új file -> txt -> nevét átírod .plexignore
Jegyzettömbbel megnyitod -> belepötyögöd amiket fentebb írtunk
Mentés
.plexignore file-t bemásolod a média mappában a gyökerébeCsatoltam pár képet.
-
-
-
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Nemrégóta használok plexet , azt szeretném elérni , hogy a 4k sampleket figyelmen kívűl hagyja.
Visszaolvasva látom , hogy valahogy ignorálnom kellene , de nem találom , hogy hol kell ezt beállítani.
Esetleg tudna valaki ebben segíteni?
Köszi,további szép napot! -
Gabesz87
veterán
Gyerek tabletevel van egy kis gondom. Apkmirror -rol telepítettem a plexet, mert az áruházból nem tudtam (szülői felügyelet be van kapcsolva az áruházban, emiatt ott nem engedi telepíteni). Minden rendben volt, használta is mesenezesre, de ma hiába inditanam, azt írja, No internet connection. Mi a fene lehet a baja? A szerver megy, működik, más eszközön is elerem. Netán a szülői felügyelet kavar be? De mondjuk máig meg működött, szóval ezt sem gondolnám. Tableten is van net természetesen. Itthon, wifin lóg.
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
válasz enginev3.0 #13625 üzenetére
Kicsit túlgondoltam. Köszi mindkettőtöknek.
-
ugyes
senior tag
válasz zsolt20 #13637 üzenetére
Nézd meg, hogy a könyvtárban az albumborítókat mi határozza meg: Plex music és helyi állományt válaszd. Ha nem találja meg az adatbázisában, akkor a könyvtárból kiolvassa.
Kivéve, ha Shield Pro a Plex szervered, mert ott 4 hónapja hibás ez a funkció és nem tudja a fájlokból beolvasni. -
blakey
titán
válasz zsolt20 #13637 üzenetére
Nem a mappában kell szerepeljen a borító, hanem magában a fájlban, tehát mp3 esetében az "id3 tag" tartalmazza ahogy a többi adatot is, flac esetében szintén van egy "tag" ami ezt tartalmazza.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz zsolt20 #13634 üzenetére
Ha fontosak a zenéid, akkor szánj rá jó sok időt és tedd rendbe, adj hozzá borítót, stb, amint ezek megvannak, akkor Plex-ben azt állítsd be, hogy saját tartalmat olvasson be és ne a webről, így olyan lesz amilyenre szeretnéd. 1,5 évet szántam az akkor meglévő anyagaimra és rendbe tettem, azóta, ha új anyagot szerzek be, akkor előtte ellenőrzöm és ha kell, akkor javítom, így nálam 100%-os a borítómegjelenítés.
-
zsolt20
tag
Zenei albumoknál sajnos sok esetben nincs borítókép, De a album mappa tartalmazza a borító képet is . Még sem látja a plex! Van erre lehetőség hogy a mappából beolvassa a képeket? Vagy milyen kiterjesztésű legyen a kép az sem mindegy?
-
blakey
titán
válasz code1005 #13630 üzenetére
Szervert cserélsz, ami már bírja az átalakítást, vagy veszel egy rendes lejátszót. A TV-k megjelenítésre valók.
-
vata666
tag
válasz code1005 #13630 üzenetére
Tv nem adja ki a jelet. Médialejátszó vásárlás. Nekem zidoo van. Az újabb tvk évek óta még a DTS t sem viszik. Nem hogy a hd hangot.
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
néznék egy filmet TrueHD Atmos hanggal, Plex szerver van a háttérben (linux, docker) a lejátszó a TV (LG) natív lejátszója, az erősítő elméletileg támogatja (Pio LX801, Dolby® TrueHD/Dolby Digital Plus) de ennek ellenére a plex azt írja, hogy nem elég erős a film átkódolásához. Nyilván a hangsávval van gondja mert másikat választva gond nélkül megy a lejátszás. Hol lehet azt beállítani, hogy ne akarja átalakítani a hangsávot?plata o plomo
-
Gabesz87
veterán
Valamit nem értek. Múltkor elneveztem az összes média mappámat és file-okat a TMDB alapján. Így néz ki: film/sorozat cím (évszám). Sonarr-t / Radarr-t használok, automatikusan szinkronizál Plex-be is letöltés után. VIszont most látom, hogy az azóta letöltött részek nem a megfelelő, magyarra átnevezett mappába kerültek, hanem az eredeti, angol címmel újra létrehozott egy mappát. Hogy tudom beállítani ill. egyáltalán hol kell (Sonarr-on belül?), hogy a magyarra átnevezett, megfelelő mappába tegye az újonnan letöltött részeket is?
-
enginev3.0
félisten
válasz konigjanos #13627 üzenetére
Mappa szerkesztés
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
konigjanos
senior tag
válasz enginev3.0 #13625 üzenetére
Hol van pontosan ez a beállítás?
-
scream
veterán
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy mit kell ahhoz állítani, hogy LG (OLED 55CX) webOS 4 (4.40.20) és legfrissebb Plex kliens + legfrissebb Plex server (i5-6500T, gib LAN) ne álljon neki transzkódolni, ha felirat van kapcsolva (text alapú - pl. srt)? A kliensben subtitle burning-et kikapcsoltam, de tegnap mégis nekiállt egy filmnél (BD, ~10mbps) transzkódolni és élvezhetetlen volt (kizárólag angol nyelv esetén, angol felirattal, magyar hangsávnál, angol felirat valamiért ment - és nem akadt meg - de itt is transzkódolt). Mindeközben, a szerveren a Conversions fül üres, nem mutat egy elemet sem (lehet nem is kellene, akkor pls ignore). Ha angol hangsáv esetén leveszem a feliratot, egyből megjavul és nem transzkódol (CPU használat visszaesik 80% kürülről 15-20% köré). Tegnapelőtti filmnél (hasonló adottságok, BD, ~10mbps) nem volt ilyen probléma, ott ment az srt transzkódolás nélkül - ugyan azokon az eszközökön, klienseken, azonos feltételek mellett.
Mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
ptesza
senior tag
Sziasztok!
Már elég régóta Plexelek, de zenékhez most kezdtem el használni. Természetesen próbáltam infót keresni mielőtt ide is írtam.
Van egy gyűjtemény album amiben 100 különböző előadó.
Jelenleg 100 azonos borítóval adta hozzá előadónként. MP3tag progival már módosítottam a az album előadó tag-et Various Artists-re.Valamit még be kellene állítani, vagy valamit rosszul csinálok?
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #13621 üzenetére
Az elég is. Jelenleg 10 van és nem hiszem hogy bővülni fog. De ha fog is 15 nem lesz. Család meg egy két barát akivel megosztom.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #13619 üzenetére
Majd nemsokára meg tudom nézni pc-n . Köszi!
Kicsit lassan megy a csak plexre átállás mert sok készüléken kell megcsinálni ami nem itthon van . Még megy az emby mellette míg mindegyik meg nem lesz csinálva. Mindenképpen a saját profilomon szeretnék inkább több felhasználót hozzáadni mert nekem így egyszerűbb lesz a jövőben. Jelenleg email címes meghívott felhasználók vannak többségben akiknek én csináltam külön plex fiókot de ez hülyeség volt részemről. Most sok külön plex fiókot kell megjegyezni meg jegyzetben tárolni a jelszavakat . Ők nem értenek hozzá kicsit sem. Mindenkit az én fiókommal akarok csak külön profillal hozzáadni mert így csak egy fiókot kell figyelni és esetleg állítani ha kell. -
Imi1981
veterán
válasz blakey #13617 üzenetére
De nem látok ott törlési lehetőséget ! Ezt nem a plex szerveren csináltam hanem bátyám plexén és mobil alkalmazásban a profik hozzáadása résznél. Böngészőben se tudom törölni mert nem láttam hol lehet vagy vak vagyok. Itt adtam hozzá kép . Vagy ezt csak pc-n tudom törölni? Azt még pont nem próbáltam mert nem voltam pc közelbe.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #13616 üzenetére
Ugyanott kell, ahol létrehoztad.
-
Imi1981
veterán
válasz enginev3.0 #13614 üzenetére
Köszi!
Profiltörlést nem tudod esetleg? Arra gondolok mikor lehet választani a felhasználók közül de én hoztam létre őket. Külön tudom jelszavazni stb. Ebből szeretnék törölni egyet de nem találom hol lehet![ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Hány barátot lehet hozzáadni (nincs plex pass) könyvtár hozzáféréshez?
A másik kérdésem ha létrehoztam egy új profilt azt hogy tudom törölni? Sehol nem találom hogyan tudnám törölni.
-
forintuser
őstag
válasz enginev3.0 #13611 üzenetére
Beolvastattam újra az egész könyvtárat. Akkor sem segített.
Holnapkészítést vállalok.
-
enginev3.0
félisten
válasz forintuser #13610 üzenetére
Pedig amit írtam mind a kettő beválik, csak várni kell hogy újra olvassa a fájlokat
-
forintuser
őstag
válasz enginev3.0 #13606 üzenetére
Semmi sem segített. Mappáznom kellett. 1-99-ig. A másik meg 100-tól...Ez egy bug lenne?
Holnapkészítést vállalok.
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Kb 8-10 éve használom a Plexet, voltak néha problémák,de mindig rájöttem a megoldásra.
Na most nem! Működik kb 1-2 éves telepítésről, és egyik nap az LG tv-m (42LM620S-ZE) "Nem található médiakiszolgáló" üzenetet dobja. A TV látja a gépet (PC Win10):
Kiválasztom és az alatta láthtó hibát dobja vissza.
Semmi változás nem volt, se routeren, se a gépen. Tűzfalban engedélyezve a Plex media server. Töröltem ,újratettem, de semmi. Valakinek valami tipp? -
enginev3.0
félisten
válasz masvilagx3 #13605 üzenetére
Kb egy éve szűnt meg a "régi" TVK támogatottsága ilyen téren
Elvileg azóta rossznak kéne lennie
De nálam is volt akinek később jött előA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz forintuser #13604 üzenetére
S01E001
S01E101Vagy talán EP001
EP101[ Szerkesztve ]
-
masvilagx3
tag
válasz enginev3.0 #13587 üzenetére
köszönöm
1-nél sikerült .Azt nem értem hogy állítodott el .a másikat jövő hétvégén lesem meg.
Szép estét. -
Polgesz
tag
Olyan problémám van, hogy telepíteném a 6316 64 bites telepítőjét, de erre a hibára futok:
Amire telepíteni szeretném, az már a 64 bites 6244, aminek a telepítője már letakarította az előtte lévő 32 bites verziót.
Próbáltam azt is, hogy felraktam újra a 32 bites verziót, és utána engedtem rá a 64 bitest, de ugyanúgy error code: 2-vel leáll a telepítő. Mit nem találhat vajon a telepítő?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest