Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz haxiboy #14409 üzenetére
Nem tudom elkerülni. Van amiből egyszerűen nincs más.
Csakis angolul szoktunk filmezni és ami fontos, mi kategóriától függően:
- felirat nélkül
- angol felirattal
- magyar felirattal
nézzük.
Ha van felirat az még pluszban egy izzasztás a NAS-nak.Itt született egy cikk régen: [link] elvileg tudja a 4K-t transcode-olni. Viszont nem tudom egy 220j tudná-e, mert nyilván akkor a frissebb modellt választanám.
Vagy semmi különbség nem lenne, még a 214-es NAS-hoz képest sem, mert amúgy ez is simán futtat 10/7 4K filmet.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
addikt
-
Danex
addikt
válasz haxiboy #14311 üzenetére
Ez igy van, de még mindig talán a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás. Most ha belegondolok, hogy a 4k HDR mellé még kéne fullhd nagy bitrate, mobil view is akkor az viszonylag nagyobb helyigénnyel járna. TV-ken meg nem lehet előre letölteni tudtommal.
Illetve előny, hogy kb csak én vagyok igényes a családban a jó minőségre és van rendes rendszerem is hozzá, többiek biztos nem vennék észre a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz haxiboy #14311 üzenetére
Sokat javult az utóbbi években a HW transcode minősége, most már akár egy SD filmet is tudok transcode mellett (felirat) nézni úgy h nem blokkosodik a kép. Régen az alacsony bitrátás tartalom hw transcode mellett botrányosan nézett ki. De már visszaálltam a 720p re is mert nem veszem észre a külömbséget.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Pro!Petya
addikt
válasz haxiboy #13881 üzenetére
Köszi!
Közben megtaláltam mi okozta a bug-ot nálam.
Audio-nál bepipáltam a DTS-t is. Így van DV csak a szinkronnyelvek cserélődnek fel.
Viszont ha kikapcsolom a DTS-t akkor DV helyett csak HDR-ben indul el egy pár film de akkor meg stimmelnek a szinkronnyelvek
Kezdem elvesziteni a fonalat -
Pro!Petya
addikt
válasz haxiboy #13879 üzenetére
Nálam pont a Webos kliensél van ez...
Annyira nem nagy probléma , meg tényleg csak pár filmnél fordul elő. Csak kíváncsi voltam hogy akkor ez egy bug vagy valamit én állítottam el a beállításokban..ha már beállítások akkor ezt a "H264 Maximum Level" opciót valaki elmagyarázná mire érdemes állítani? (direct play, direct stream be van kapcsolva)
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz haxiboy #13859 üzenetére
A Dolby Vision & Atmos miatt kell elsősorban a Plex , HDMI-vel max 2. monitorként tudnám használni a tv-t jelenleg a szerverekről és akkor nincs a fenti kettő, sőt még ahogy olvastam a HDR is problémás itt ott a Win miatt.
Szval addig míg meg nem érkezik az NvShield így tudtam megoldani a legegyszerűbben a dolby kérdést Plex-en ahogy fentebb írtam. -
Pro!Petya
addikt
-
Vikus
tag
válasz haxiboy #13764 üzenetére
Szia!
Hááát én próbáltam ezzel a formátummal, de nagyon nem akarta az igazságot.. :/
Pedig úgy csináltam, ahogy leírta.
Viszont közben rájöttem hogyan tudom kiszedni ezt a sok "felesleges" cuccot adott film adatlapján, és azzal együtt megoldottam ezt az azonos filmes témát is.
Igaz baromi macerás, de legalább megy. Meg elég körülményes "feltölteni" az adatokat egyesével.Viszont van még kérdés, hol találok esetleg egy normális leírást, vagy beállítást plex-hez?
Mármint a minőségi dolgok miatt.
Nagyjából a lényeg: Synology NAS-on fut. Egy PS5-re is leszedtem az appot, mert a TV-m már "régi" és nem támogatják már az appokat. Viszont olyan gané minősége van a filmnek, hogy már szinte pixeles. 1 hálózaton van mindkettő. Az appon belül is beállítottam a jobb minőség lejátszást. Így sem akarja az igazságot.
Amúgy azt sem értem, hogy miért van az, hogy akárhányszor belépek plex-be, konkrétan hiába mentek rá a beállításokra, állandóan be kell állítanom mindent. (pár apróságot)..
Elég bosszantó. Még csak rendezgetem a gyűjteményem, de ha "aktívabban" használom, biztos kitépem a hajam. (telón tök jól megy)
Plex Pass lifetime-om van, szóval még annak se tudható be, hogy korlátozott.Egyébként. Jogilag amúgy mi a szitu ezzel az egésszel? Csak mert oké, hogy magamnak megvan pár dolog, meg szeretném, hogy muterom is hozzáférjen távolról, tesóm esetleg, nyilván csak családon belül lenne majd használva. De lehet belőle gond amúgy, ha van olyan tartalom, ami mondjuk nem biztos, hogy legális forrásból lett beszerezve?
-
blakey
titán
válasz haxiboy #13803 üzenetére
Gondolom az is jó, más módszert alkalmaztam, elég régen volt. Mostanság ritka, hogy új albumot szerzek be, 3-4 havonta azért sikerül 1-2, max. 5 perc és javításra kerül, ha szükséges.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fravik
tag
válasz haxiboy #13774 üzenetére
LG C1-en nem hiszem, hogy a DTS lenne a baj, tekintve, hogy azzal nem tudna hangot sem kicsiholni belőle. Ettől eltekintve gyanús, hogy a transcode lesz a baj, az okát meg @scream kérdéseire kapott válaszokból talán megfejtjük.
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
-
őstag
válasz haxiboy #13506 üzenetére
Oh, akkor lehet jobban járnék ha vennék egy chromecastot én is? Abból melyiket érdemes? Futtattam speedtestet 20mb feltöltés...azt hiszem hívhatom a telekomot. Ettől függetlenül ez belső hálózat.
A release 2160p truehd 7.1 dovi trinity 41GB[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
nickysantoro
csendes tag
válasz haxiboy #13498 üzenetére
Elvileg tudják kezelni a plexet, az lenne a gondolatom, hogy hardver elavulása, az áram költség, + egy olyan sávszélesség ami 4-5 felhasználónak elég (nem egy háztartás használná, akkor gondolom ott jó nagy feltöltési sávszélnek kell lennie) össz. költségben már fedez egy távoli szerver bérlést, aztán lehet nem így van, nagyjából számoltam utána.
-
-
fravik
tag
válasz haxiboy #13325 üzenetére
Ez az Overseerr érdekes... esetleg használtad az Ombi-t korábban / ez előtt? (Hasonló média kérős alkalmazás Sonarr/Radarr és egyéb támogatással.) Ha esetleg van összehasonlítási alapod, szívesen meghallgatnám, hátha jobb valamiért, mint az Ombi és megéri próbálkozni vele.
[ Szerkesztve ]
"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
Multibit
nagyúr
válasz haxiboy #13318 üzenetére
összes DTS-t és MKV-t remuxoljam x265-be. Jobb minőség, kisebb fileok, több film
Itt most egy mondatban rendesen kevered a konténert az enkóderrel a hangkodeket a képkodekkel. Remuxolhatod az MKV-t, de attól nem lesz x265 pl. egy x264-ből, ahogy a DTS hangsáv sem fog változni. Az a remux inkább átkódolás. Ezzel lehet kisebb a film, de jobb minőségű biztos nem. -
blakey
titán
válasz haxiboy #13322 üzenetére
Egyértelműen a TV-kre vonatkozik, nem fogok egy 800k-s TV mellé még venni egy TV okosítót… - "ha van pénz majomra, akkor legyen pénz banánra is". A 800e-s TV nem tud DTS-t, tehát kell neki egy "banán". Jobban jársz egy okosítóval, hidd el, rengeteg TV és lejátszó fordult meg nálam, nem láttam olyan TV-t ami lejátszó nélkül minden igényt kielégített volna.
A TV okosítók sem fogják megoldani az audio transcode-t Chromecast with Google TV + DTS egy nem DTS képes TV-n egyszerűen csak nincs hang. - van hang, mert a lejátszó alakítja át a hangot pl. AC3-ra (ha a TV-n akarod megszólaltatni), és nem megterhelő, mint a Plex transzkódolás. Akkor nincs hang ha továbbításra (passtrough) van állítva. A TV lejátszójával nincs hang DTS esetében. De ha neked az a kényelmes, hogy folyamatosan gép előtt ülve "alakítod" a filmeket, akkor tedd, de felesleges időpocsékolás.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz haxiboy #13318 üzenetére
a gyökér gyártók dobták a DTS-t - ez gondolom a TV-kre vonatkozik, viszont ha egy lejátszót használsz akkor nem kell transzkódolás és nincs a feliratokkal probléma, egy lejátszó transzkódolás és videóba való égetés nélkül megoldja a TV irányába.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
gyugyo79
addikt
válasz haxiboy #8715 üzenetére
Ha nézed az Irányítópult -on akkor az alábbi lehetőségek vannak (amiket én láttam eddig) :
VideóXY (XY) (hw)
XY (XY)—Transcode (hw)
vagy
VideóXY (XY)
XY (XY)—Transcode (hw)
vagy
VideóXY (XY)
XY (XY)—TranscodeA leírásuk szerint (hw) van ott ahol van hardvergyorsítás.
A legfelső az aminél van mind a 2-re.
Ötletem meg nincs, hogy miért, keress rá a fórumukon hátha csak egy hiba ami XY verzióval jött be ...Bár a leírásuk szerint (fenti link alján a táblázat) nem lehet, hogy eddig is csak arra volt ?Benéztem a DXVA2-t[ Szerkesztve ]
-
fravik
tag
válasz haxiboy #7986 üzenetére
Köszi! Alapvetően a szerver erős, azzal nincs baj, valószínűleg transcode sem nagyon lesz, mert a kis stick boldogul vele, alapvetően több konténert és video/audio codecet támogat, mint az 5 éves TV
PlexPass sem okoz gondot, de örülnék, ha nem transcode-olna, még ha a szerver bírja is a terhelést, az sosem szerencsés"Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else."
-
apezka
aktív tag
válasz haxiboy #7966 üzenetére
Nekem sikerült hozzájutnom egy, Plex által is támogatott, 4 csatornás HD Home Run "tuner"-hez. A Plex és agyártói oldalleírásai alapján: összedugod és már nézheted is a Plex-en a tv-t. Hát tőlünk nyugatabbra, szerencséssebb történelmi háttérrel rendelkező országokban ez így van, de itthon biztosan nem...
Igaz, nem küzdöttem még vele sokat, de az már az első próbálkozás után kiderült, hogy Magyarország nincs a Plex által támogatottot országok között, ennek megfelelően a csatorna keresés bírkózós feladat (összevadászni a szolgáltatónak megfelelő csatorna kiosztást , az alapján elkészíteni a konfig fájlt, amit megetettsz a Plex-el). Ha ez meg van akkor az elektronikus műsor újság, is csak nagy hekkeléssel éleszthető fel.
Szóval még a támogatott eszközhöz is sok türelem és elszántság kell, nem beszélve ha az ember magának épít egy ilyen eszközt...
Szóval ahogy gyugyo79 írta, érdemes jól átgondolni bele vág-e az ember.[ Szerkesztve ]
A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
gyugyo79
addikt
válasz haxiboy #7966 üzenetére
Igen - Jó szível csak az informatikához jól értőnek ajánlanám főleg kis hazánkban ami nem 100% -asan támogatott, és nem árt ha halott már ezt azt a digitális TV-zésről és az XMLTV -ről az aki belevág. Ha ezek megvannak akkor a kereső használata is menni fog és így már itt és a Synology topikban rákeresve ezekre megtalál kb mindent az aki belevágna.
De kismillió jobb és felhasználóbarátabb megoldás van a PLEX -nél erre.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz haxiboy #7939 üzenetére
A mostani tévécsatornáknak már átlátszó a logójuk van általában, illetve nem is ugyanott van. Plusz ha nézel pár más sorozatot akkor már egy szintre is hozta a panelt.
A gond azzal van, ha csak a mónikasót nézed egész nap úgy, hogy mindig ugyanott ugyanaz a logó van nagyon sokáig.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz haxiboy #7935 üzenetére
Ilyen szintű és árú tévénél, tényleg egy pártízezres lejátszót akarsz megspórolni?
Ezerszer jobban jársz egy külön lejátszóval.
De persze simán lehet, hogy pont a te tévédnél minden fog menni simán. Ha mégsem, akkor is tudsz szerezni egy lejátszót hozzá.
A lényeg: ne ez legyen a szempont a TV vásárlásnál.
szerk.: Egyébként biztos nem gáz a samsung, nekem rossz tapasztalataim vannak vele. Ide is naponta ketten jönnek panaszkodni samsung és lg tévékre. (Igaz, ebből is van sok szóval arányaiban lehet nem rosszabb mint más Plex szempontból.)
Az biztos, hogy TV-nél a beépített lejátszó és okos funkciók nem érdekelnek személy szerint engem, mivel az bármikor kiváltható külső eszközzel. Viszont ha szar a képe azzal nem tudsz mit csinálni. Ezért inkább egy béna okostévé ami nem főzi meg a kávéd is, de legalább jó képe van.A beégés pedig felhasználás, és beállítás függő. Ha a telefonjaid teljes fényerőn mentek statikus tartalommal, akkor nyilván beég. Nálam nem égett be se a plazma, se az oled telefon.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
SutPet
aktív tag
válasz haxiboy #7863 üzenetére
Én is android tv-n használom a kodit annyi hogy én a sima plex pluginnal nem a plexkodi connect-el. Így még nem nagyon volt olyan amit ne játszott volna le (bár én max 1080p-t szedek le). A hivatalos plex appal csak a bajom volt nekem is. Nem játszott le dolgokat, folyamatosan transzkódolásra kényszerítette a szervert mert szerinte ő ezt nem tudja lejátszani(egy Intel Atom d510 meg nem tud transkódolni ).
Kodi+plex-ek minden megy szépen.God must love stupid people, he made so many of them.
-
MasterMark
titán
válasz haxiboy #7861 üzenetére
Chrome se kezel VC-1-et.
Ha andoridos a tévé, én megpróbálnám rátenni a Kodi-t, plusz PlexKodiConnect. Kicsit körülményes beállítani elsőre, de megéri.
Switch Tax
-
MasterMark
titán
válasz haxiboy #7859 üzenetére
Látszik, hogy kb. minden rosszul működik nálad a tévén. Én hagynám a francba, és szereznék egy Apple TV, Chromecast, Nvidia Shield, stb.
Esetleg valamilyen S905/S912 android TV box. Normális lejátszószoftverrel mondjuk egy Kodi és ahhoz PlexKodiConnect.
Vagy RapsberryPi, ha elég az amit tud.
Vagy akár PC, HTPC, Xbox One, stb.
Minden estre a tévén lévő lejátszót se megjavítani nem fogod tudni, se semmit se csinálni vele kb.
ha jól tudom ha nekem van plexpass akkor ők tudják használni a mobilos alkalmazásban is a lejátszást normálisan
Szerintem csak te tudod a saját accountoddal ilyenkor, de ebben most nem vagyok biztos, ha megvan akkor majd próbáld ki és jelezz vissza.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest